Arkiv Stephanie Ammerman -

Intervjun

Idag var det dagen D. Det var dags för mig att ha möte med Explorica.

Jag hade inte fyllt i frågorna man skulle svara på utan jag fick sitta kvar i skolan och försöka svara på frågorna. Sedan åkte jag till balettakademien där jag sa hej och hej dåför att bege mig till Birger Jarlsgatan 39...
Jag träffade pappsen utanför och han fick fylla i några frågor och jag fyllde i det sista. Sen var det dags att gå dedär 5 trapporna för att möta framtiden.

Väl uppe blev vi välkommna av Caroline, hon som jag hade pratat med i Telefon. Vi fick sätta oss i ett rum där allt skulle ske. Först fick vi börja med att ställa frågor och vi pratade i säkert 1 timme och  en kvart. Vi fick svar på allt, hon var väldigt duktig på att prata. Sen fick pappa gå ut och hon frågade först enkla frågor på svenska sen kom de djupa frågorna på engelska. Hon måste tro att jag är sämst på engelska eller att jag var urnervös. Jag var tvungen att hitta ett bra svar och sedan översätta det, jag tog ganska lång tid på mig.

1-2 veckor kommer det att ta. JAG VILL VETA NU! JAG VILL VETA NU NU NU NU!

Min sista sommarlovsdag

Hej.
Idag fick jag EF's och STS's kataloger. Ska läsa igenom igen, skulle jag inte vilja åka med explorica eller om de inte skulle vilja ha mig så skickar jag in till EF istället.

Tänkte på en sak. Imorgon så börjar skolan igen, ska jag berätta för folket att jag funderar på att åka som utbytesstudent, eller ska jag vänta med det till jag vet säkert eller ska jag berätta det när det känns rätt? Någon vet säkert, någon kanske finner den här bloggen.. Vi får se.

Samtal till Explorica

Hola

Idag ringde jag Explorica. Jag var ganska nervös innan men så fort jag slog nummret var jag hur cool som helst. Jag ska ha intervju på Måndag klockan 17.15. Nu börjar jag bli nervös! Jag måste fylla i mina applications... och frågorna är inte alls djupa och svåra att svara på?!:

How would you adjust to a family with a different economic status ?
Sluta köpa gucci och prada-väskor hela tiden!
How would you adjust to life in a family with a different ethnic background?
Får väl låtsas som att jag inte är rassist...
If your hos family's rules are stricter than you are used to, how would you react?
How would you adjust to live in a smaller community?
What responsabilities do you have at home?
What are your expectations of the hostfamily?
What are your expectations of your host school?
What do you think you can contribute with to your host family, school and community?
Why would you be a good ambassador for your homee country?
In what way do you think your attidudes or values may change while being an exchange student?

+ att det är en massa kryssfrågor och några frågor på svenska...

Jag har kopierat betygen, tagit fram ett kort på mig och nu har jag bara det jobbiga kvar.. SVARA PÅ ALLA FRÅGOR.

Önska mig lycka till..

Papper från Explorica

Idag fick jag papprerna från Explorica. Jag har inte fyllt i något än, gör det när jag kommer hem från spanien. Vet inte riktigt vad jag ska svara för att det ska låta rätt... Jag skriver när jag har börjat fylla i dem.

Samtal från explorica

Fick samtal från Explorica idag. Det gällde intervjun. Eftersom jag åker till España på lördag så ska jag ha intervjun under vecka 34. Jag längtar!

Organisationer

Hej.

Jag har haft ett stort problem när det kommer till vilka jag ska åka med. EF var mitt val från början, men är EF rätt när de är 10 000 dyrare + att jag inte vill åka på 2 veckors campet? STS kändes rätt, men efter att gått in på hemsidan och läst i utbytesstudent.s forum så kändes det inte rätt längre. Explorica var jag emot från början, men kommer efter att ha läst om andras erfarenheter så verkar de i klass med EF.

Som jag har tjatat på mina föräldrar att läsa katalogerna och hjälpa mig välja! Aldrig har jag velat att mina föräldrar ska vara så delaktiga i något. Men när det gäller ett helt år så känns deras åsikt jätte viktig. Pappa säger att jag kan anmäla mig till alla, men frågan är då om de skiljer sig så mycket från varandra.

Bara jag som tycker att det känns som att jag står framför en korsning och inte vet vilken av vägarna jag ska ta, det enda jag vet är att vägarna är olika men alla leder till målet?!

5 agusti

Jag skickade in intresseanmälan idag till Explorica...  Känns som att det blir explorica för mig i nästa år. Men igår var det STS eller EF men det känns inte som att det är så mycket som skiljer dem åt. ÅÅÅH, jag vill åka imorgon.

Jag fick mejl från explorica:
Vi har emottagit din ansökan. Vi kommer att höra av oss inom kort för att komma överens om
en tid för din personliga intervju. Om du inte hört av oss inom 14 dagar kan du ringa oss
på 08-411 23 30.

Tanken om att jag kanska åker om ett år väcker känslan av att börja städa rummet och packa väskan...

Drömmen om andra sidan atlanten

Jag har haft en dröm, en dröm som har funnits sen många år tillbaka. Vilken är drömmen? Drömmen är att åka till andra sidan atlanten i ett år för att studera. Utbytesåret skulle såklart bara vara en förberedelse studier efter gymnasiet.

Idag är jag som vem som helst. Jag trivs med mitt liv. Så vad är det som gör att jag vill lämna tryggheten, kompisarna, familjen och dansen? Jag måste vara galen eftersom jag skulle kunna göra ALLT för att få åka imorgon.

1 år går hur snabbt som helst. Jag skulle vara tillbaka efter några sekunder och för alla i min omgivning skulle det gå tillbaka till det normala. Men för mig skulle det innebära en stor förändring.

Jag har diskuterat med Mamma och Pappa om ett utbytesår. Pappa sa ja på en gång, utan att blinka eftersom han ångrar att han inte gjorde det. Mamma var mer svårflörtad menäven hon sa ja efter en blinkning.

Men nu till det svåra. Vilka ska jag åka med?! EF, STS eller Explorica är dom som känns bäst. men sen att bara välja en. Vi kollar om vi kan hitta en egen familj att åka till, men annars vill jag verkligen ha en bra familj som bor i en trevlig stad. Vilka har bäst nätverk?

Innan den 9:e vill jag ha bestämt mig. Lycka till?