Arkiv Stephanie Ammerman -

JAG HAR SÅN JÄVLA FUCKING TUR!

Nu har ingen aning om vilken tur jag har!!!!!!! Fyfaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!!!!!!! ADRENALIN !Skriver imorgon!

(för er som känner mig: prata med pappa, jag kommer prata med honom snart/imorgon och han fick ett mejl från mig precis)

Frågor?

Jag har fått så många frågor på senaste tiden så jag tror att det är dags för er att fråga och för mig att svara!

"I don't think it's normal to be this good"

Jag råkar vara väldigt duktig på Wii Tennis. Jag har pro-level (över level 1000) och kan inte minnas att Emily någonsin vunnit över mig och hon är bra. Jag får till hårda servar och vet hur man ska göra för att vinna. Både Michelle och Emily är övertygade om att jag har spenderat på tok för mycket tid framför Wii de senaste dygnen och Emily har sagt en del kommenterar om mig bland annat "I don't think it's normal to be this good" menandes att det är något fel på mig. Också sagt: "Well Miss.Home run, out of the park, Home run, Home run, never miss a ball in tennis, allways wins - Don't be angry with me for being better than you in one sport". Det är nämligen så att jag är väldigt dålig i Bowling. I verkligeheten har jag alltid uppe stängslena (pappa frågar inte ens nuförtiden om jag vill ha dom) och att vinna i bowling har nog ALDRIG hänt, även fast jag har stängsel.. Förstår inte riktigt varför jag är så dålig i Wii också! Mamma och Pappa - Någon av er måste fixa Wii, just nu ser jag ingen framtid för mig utan Wii. Jag tror att jag skulle kunna ge upp Läkardrömmen för att bli Pro-Tennis spelare i Wii.

Mycket talk om Wii. Michelle kom iallfall över ikväll och spelade wii med oss. Camille ringde Emily och började med "Are you playing wii again?!". Nej, inget party för oss för vi är upptagna med Wii! <3


Gårdagens middag


Wii games som vi spelade en gång, inte lika roligt som Wii sports.


Vi gjorde Cookie's from scratch....


...men resultatet blev inte så bra....


Frukost - Hotcakes från Mcdonalds


Slå upp knähund i ett lexikon och ni får se den här bilden - Z i mitt knä


Lekte lite med kameran (min nya)


Baby


Wii

I'm stuck. I don't know if I can call my life a life anymore! Wii is my life now and I don't know how to survive without it. I don't know if I have the power to stop..
Okej, jag ar inte sa beroende men det ar nastan pa gransen. Vi spelar nastan hela tiden och nu valde vi att stanna hemma istallet for att ga pa bio.. What's wrong with me?! Jag har lite bilder jag kanske kan lagga ut, jag lovade Em att de bilderna bara var for minne..
Hur kan jag sammanfatta de senaste dagarna: Wii! Tennis ar favoriten. Nu ska jag spela lite mer, kanner att jag har suttit for lange..

Jul

Nu har jag firat jul här i USA. Morgonen började med presentöppning runt granen, frukost och tittandes på film. Vi körde även runt med top down och sjöng högt på de tomma vägarna. Vi har spelat Wii som hushållet fick i julklapp :)Emily öppnar mitt paket - en bamse cupcake form :)


Jag håller upp en av tröjorna jag fick av Farfar, Joan och P-Michael


Z-bone, Steph-Money and Em-dogg


Zoey


Bobi


Hahahaha

Camille och hennes (brunhåriga) syster spelade in en liten video som de postade på facebook och eftersom jag och Emily är så roliga så gjorde vi en parodi på den:


Emily and Stephanie feat.Zoey - Tick tock

wohoTror att hemläntan slog mig lite iallfall

Idag har jag varit lite nere... Tror att det har lite med att jag vet att alla kommer vara samlade imorgon och jag kommer inte vara där.

Jag och Emily åkte till Chandler Fashion center och köpte klart julklappar. Både jag och Emily verkar har fått något virus så både ville bara hem och sova.

När vi kom hem la jag mig i sängen under alla täcken och valde att kolla på film. Några timmar senare kom Camille in i mitt rum, (Emily och Camille hade varit iväg någonstans) och vi pratade och Camille är verkligen en människa som man vill där när man vill må bättre. Hon fick mig genast på bättre humör och fick mig att tänka positivt. I love Camille!


This is Arizona right now:Är det konstigt att jag inte har någon julkänsla?

vart är julfeelingen?

Det är svårt att komma från ett land där det är snö och kallt under Julen. Här är jag i Phoenix där det är 18 grader och kylan vi har på kvällen går inte att jämföra med kylan som finns i sverige. Jag fryser för att jag har tjocktröja på kvällen här..

Det som påminner mig om julkänsla är all pynting som amerikanerna är helt galna i och förkylningen jag har gått runt med i en vecka. Tyvärr har USA så mycket mirakelmediciner så medicinen jag precis köpte kommer få iväg den lilla julkänslan min kropp försökte hjälpa ge mig.

Fick precis några bilder från pappa på mejlen. Bilderna föreställer pappas bil helt insnöad och andra bilder som visar hur mycket vinter ni hemma i sverige har. Egentlige saknar jag inte kylan men nu när jag kan vara ute i T-shirt dagen innan julafton så hade jag inte varit ledsen om jag hade varit tvungen att ha vinterjacka och frysa.

Alla frågar hela tiden:Stephanie, känns det som att det är jul? Jag har varit ärlig varenda gång och svarat nej, jag är från sverige och där behöver vi inte sönderpynta våra hem för att få julkänsla, den kommer naturligt.

På ett sätt är det väldigt positivt att jag inte har någon julfeeling. Julen är till för att vara med familjen och de man älskar och även fast det här är min andra familj tror jag inte att det skulle stoppa hemlängtan från att komma.

Jag saknar er alla där hemma, ni vet att om jag fick välja skulle jag vara hos er! Jag älskar er och hoppas att ni har en underbar jul. God jul!!


22 Dec. i bilder

My day:


vaknade av ett samtal från Emily med en zoey i famnen.


Klädde på mig mjukisoverall för att åka och äta frukost


DD påvägen till US Egg


Ute var blev det början på "storm" om ni frågar arizona människorna


Framme till frukoststället US Egg


Vi åt frukostUte blev det "storm", jag kallar det spöregn

Vi körde hem i "stormen"


"storm"

Regn


Vi bestämde oss för att lägga oss i sofforna med täcken, filtar och djur.

Jag och julgranen


Zoey låg såklart under täcket när vi vaknade upp 3 timmar senare


Jag bytte om till Jeans och Scarf för att åka till Jeans party hos Anouk


Vi tog bilen för att ta ut pengar, hämta upp Michelle och åka till Gillbert


Yes, DT för att hämta ut pengar..


I Gillbert hemma hos Anouk fanns det jeans, hattar, tröjor mm.


Anouk har inte bara en ponny...


utan 2 ponny's och...


.. en mula


Efter paty't åkte vi till That Italian place för att äta mat


jag åt alfredo pasta


Sen åkte vi hem


och nu har jag en katt som inte vill lämna mig ifred.

Detta var min dag i bilder, det tog ett tag att ladda upp alla bilder men som ni kanske ser så används kameran mycket! Mamma: Emily vill hälsa att hon inte gillade att jag fick en kamera eftersom den är fastklistrad i min hand och hon blir tvungen att delta i en massa bilder även fast hon är mer eller mindre kamerarädd. Haha

Min nya kamera <3 <3 <3

Idag kom min kamera! (Tack mamsi! <3 ) Såklart så spenderades kvällen med att ta bilder, här är några:Min nya kamera och vad jag hade på mig idag


Z and moi


Princess


Michelle and Emily


Bio


Bro-status!


Julbelysningen vid vägen.


Sun devils and poker

Igår spenderades dagen med maaa boooyz. Vi åkte och såg ASU vs. San Diego State. Såklart vann the sund devils och vi var glada eftersom det var en grym match!

Efter matchen åkte vi hem till Danilo där det spelades poker med två värdpappor. Jag vann ingenting men spelade på för ett bra tag.

Jag umgås mycket med utbytesstudenterna här. Mycket är för att de är dom jag kommer hålla kontakten med längst, vi har bundit på ett helt annat sätt än vad jag har gjort med många amerikaner. De är i samma situation och förstår en.

Efter pokern kom Emily hem med Michelle och Trisha och vi dansade runt som dårar i en timme. Haha, tror inte riktigt att ni förstår hur kul vi har det när vi gör det. "so you want a lapdance?"

Idag har jag och Emily varit i Tempe marketplace vilket är ett jätte coolt ställe att shoppa och hänga vid. Vi stannade även vid Mojo's som är battre än swirl! Efter tempe åt jag, Emily och Danilo middag och sen spenderade jag och Therese en timme in the hot tube. Nu väntar jag ´på att Em ska komma hem så hon kan berätta om sin dejt!
Sun devils!

Nu ska jag iväg på match!
BYE

Gissa vad som är här på måndag?

Ja, på måndag är den här!


Bilder från igår

the blind side

Nu är jag äntligen hemma efter en väldigt rolig kväll.

Brent kom och hämtade mig och vi åkte till resturangen där några andra utbytesstudenter var. Efter det åkte vi till bio'n som vi missade och bestämde oss för att se den senare föreställningen. Vi gick till B&N och kollade på böcker och gick till starbucks.

Efter det blev det bio och vi såg "the blind side". Frågar ni mig så är det årets bästa film! Jag grät genom hela filmen, det var länge sen jag såg en film som inspirerade så mycket! Otroligt bra om ni frågar mig. Trodde att den skulle vara sämre (ja, jag dömmde boken utifrån omslaget). jag ville verkligen inte att den skulle ta slut! Så bra var den! Vet att alla inte håller med mig men jag gillade den starkt, speciellt eftersom den är baserad på en verklig händelse (vilket man fick se bilder från i eftertexten!!!) UNDERBAR!


Rubios <3

Rubios:

Gotta love break

Idag var det första dagen på vårt winter break! Jag firade detta med att sova! Emily kom in i mitt rum innan skolan och pratade lite och kramade mig vilket jag trodde att jag drömde så jag kommer inte ihåg vad vi sa förutom att jag var mer eller mindre död.

Idag så ska jag på middag och bio med några utbytesstudenter och ledare från Young life. Detta är med utbytesstudenter jag inte känner (förutom my guurl Ida) så det ska bli kul.


"Juicy pillow fight"

Idag efter skolan gick jag till några shoppingbutiker som ligger vid skolan för att leta upp Emilys julklapp. Påvägen dit åker Zach och hans vänner förbi 3 gåner med öppna fönsterrutor och tutar och skriker Sweden. När jag var klar med letandet satt jag och vänta på bussen när jag hör en tutande bil och Sweden skrikandes på andra sidan, han svängde runt och körde mig hem medans vi körde lite cardancing och Zach hängde ut genom rutan för att tuta på folk och vinka.

Väl hemma bestämde sig Emily för att det var dags för Rubios så vi tog bilen och åkte till rubios för fish taco <3 <3

Lite senare under kvällen var det dags för Emily's studygroup att komma över så hit kom Justin, Masion and Justine. Jag var såklart med dom och hur mycket pluggandes blev det? inte så mycket. Det bakades kakor (ja eller de skar upp den köpta degen i bitar) och mycket prat med ännu mera skratt. Under ett tillfälle satt vi uppe i Ems rum då masion tar upp hennes juciy kudde och läser på den och säger högt "Juicy pillow fight" och kuddkrig bryter ut.


Haha, Zoey fick åka runt.Cookies

Ja, så här ser mitt rum ut 80% av tiden. 18%värre och 2% är det bättre.

Lavalampa


Mitt vackraste julträd -hahaha. Så sött!


Hahaha, sooo random! Jag får visa dessa imorgon men jag kan berätta att Teresa hade lite tråkigt!


winterbreak

Nu är finals över och jag har jullov!

Finals gick riktigt dåligt, det är något med mig och prov och idag gick jag till min engelska lärare för att prata med henne och ta igen det sista jag missat och eftersom det gick förfärligt under finals igår ville jag prata med henne och berätta att jag måste ha ett C. Jag är verkligen ruskigt dålig när det kommer till prov (speciellt deras amerikanska lätta a/b/c/d prov) och eftersom jag är A's and B's i alla kategorier förutom i prov så var jag tvungen att se vad jag kan göra för att inte få ett D. Jag läste fört min essay som hon tyckte var bra, på vissa ställen kunde hon se att jag inte har engelska som modersmål men hon berättade att min essay var bra mycket bättre än en stor del i klassen. Hon visade vart jag låg i engelska vilket var 85% och hon sa att hon inte kommer ge mig något lägre än ett C. Nu gick jag precis in och kollade hur jag ligger till och jag fick ett D i finals (HAHAHAHAHA) så mitt betyg i engelska är:
Overall Grade 77.1% C

HELL YEAH!!!!!
JulMÅSTE(!!!) köpa en digitalkamera

Varje gång jag berättar för någon att jag behöver en digitalkamera får jag alltid samma respons: "men du har ju en jätte bra systemkamera". Problemet med min lilla bebis är att den är för stor för att kunna ta med överallt. Ja, jag skyller bildbristen på min systemkamera. Nu insåg jag precis att jag gärna vill ha lite bilder från det här året (vilket jag har väldigt få av just nu) så jag kan kolla tillbaks och minnas allt. Eftersom jag är helt besatt vid att ta bilder vet jag att jag skulle använda den tills den sprängs och bloggen skulle fyllas med smygbilder från skolan, i bilden bilder och från resturanger och "varje dag" händelser. Jag var verkligen jätte nära på att köpa kameran jag velat ha så himla länge för 2 sekunder sedan men jag påminnde mig själv med att vänta så länga jag bara kan så jag får ner priset. Minnen från mitt år påverkas av att jag inte är säker på att jag vill slösa pengar på en ny kamera. Är slösa rätt ord. Jag skulle vilja säga investera. Det är bara det att jag vill gärna kunna göra allt jag vill utan att tänka på pengar och när 150 dollar försvinner får jag tänka till lite extra.

Efter jul ska jag köpa den, kameran jag så länge ha velat ha. Jag får strunta i att åka på någon av resorna eller så får jag låna av mina föräldrar. jag är redan så jäkla besviken på mig själv att jag inte köpte en dum kamera i början av året så jag kunde ha lite bilder från allt möjligt.  Varje prioriterade jag inte en kamera framför allt annat? Hatar när jag känner såhär! Nej, nästa år vill jag ha den men jag måste vänta lite så priset hinner gå ner. LOL, jag är snål men jag vill inte betala för mycket även fast det bara är $149.


Den rosa ska bli min! Ska bara vänta lite...

Julträd Julgran julbuske whatever

Haha, såg att Hanna hade kommenterat och frågat mig och jag kom ihåg att det heter julgran. Jag kollade igenom och såg att jag skrivit jul träd. Hahah, ibland glömmer jag bort saker och skriver översättningar bara för att det makes sense.

Teresa var HOT idag! Hon hade de bland de snyggaste stövlar jag någonsin sett och var bara överraskande snygg. Där kände jag att mitt arbete i att få lockar i håret inte hjälpte så mycket även fast jag fick väldigt många kommentarer.

Imorgon har vi finals, jag är verkligen inte förberedd och borde spendera några timmar nu bland mina böcker men vi får se hur det går.
Jag idag (inne på tjejtoaletten). Körde svarta jeans och stövlar till detta.

My christmas tree

Hej!

Efter skolan fick jag ett sms från Samuli som berättade att han hade match kl.4pm i min skola. Eftersom jag är en sån bra vän gick jag på hans match och såg halva varsity matchen innan jag åkte hem. När jag är påväg att gå hör jag "Girl from another country!!" och där var killen som snodde min sjal under första soccer matchen mot DV. Han kom upp, tog min icetea och drack, frågade om jag såg honom spela (han är i JV) och om han kunde få en dollar till att köpa popcorn för. Haha, jag är så snäll så han fick behålla ice tea'n och så gav jag honom en dollar!

Nu har jag sätt in ljusen i mitt julträd och imorgon ska jag nog stanna ocjh köpa lite saker att hänga i det. Jag köpte även en locktång som var på rea och den är jätte bra, jag ska gå upp 20 min tidigare imorgon så jag kan fixa mig iordning i lugn och ro och fixa lite lockar.


English

Just nu har vi engelska och vi sitter i datasalen och forbereder oss for finals som ar pa onsdag/torsdag. Jag ar verkligen jatte trott och ikvall ar det en soccer game som jag vill ga pa men jag vet inte om jag har energi for att halla mig vaken. jag skriver senare ikvall, bye

Welcome to my life

Detta är lite bilder från en söndag i mitt liv:


U.S. Egg and Dunkin donuts

Imorse vackte Emily mig 10. Hon kom in i mitt rum, kastade sig pa sangen och sa dags for frukost. Har betyder frukost inte att det ar frukost downstairs. Vi kunde inte valja mellan Dunkin Donuts och U.S.Egg sa vi at pa bada. Vi akte forst till DD eftersom det var pavgen och kopte tva donuts var och sen akte vi till US Egg. Jag at omelett och det var den godaste omelett jag atit, speciellt eftersom jag inte gillar omelett egentligen. I love food! Det ar konstigt att jag inte har gatt upp mer i vikt an vad jag har eftersom jag alskar mat sa mycket. Donuts ar farligt for mig, jag alskar donuts saaa mycket sa jag skulle kunna ata one dozen w/out thinking. julparty

Hemkommen från julparty. Jag umgicks med mina vänner och vi hade det kul. Vi sa hej då till Giulia som lämnar oss på Torsdag pga. Hemlängtan. Jätte tråkigt och jag kommer sakna henne enorm mycket! Har inte så mycket att berätta..
Time for Christmas Party!

Nu ska jag iväg på Christmas party! Jag känner mig jätte trött och inte alls taggad på det här men jag får göra det bästa av situationen.


You can call me Stephanie - The scorpion killer

Ja, jag ska byta efternamn eller lägga till ett mellannamn.  När skulle jag inte behöva oroa mig för skorpionerna? October till maj. Vilken månad är det nu? Ja, December. Jag döda en skorpion för en timme sedan i köket då katterna vägrade döda den åt mig. Katterna borde få sparken, de gör inte sina jobb. Den här gången freakade jag inte ut utan jag ropade snällt på Bobi och Cali, de kom fram som två hundar och när jag sa "eat, eat" de bara kollade på mig som att jag var korkad och Bobi fick fram ett mjau. Jag pratar knapt kattiska men jag kan tillräckligt för att veta att han sa "you can eat it yourself". Sen sprang de iväg och jag stod där ensam med en sko i högra handen och diskborsten i vänstra. Jag tänkte att om jag inte dödar den nu kommer den säkert ligga i min säng senare och vänta så jag tog skon och slängde den allt vad jag hade mot skorpionen. Jag vet inte om den träffa men nu har Skorpionen legat på samma sätt ett bra tag utan att röra sig när jag gör rörelser runt den så förhoppningsvis är den död..

För att belöna mig själv bakade jag en kladdkaka som ser väldigt god ut. Jag håller även på att göra klart min koreografi som jag ska visa på måndag. Jag tror att jag har två. Nu ska jag smaka kladdkakan och kolla till mitt offer..


För er som inte har sett en skorpion, så här äckliga ser dom ut!

SANTA, ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS TO STAY HERE FOREVER!

Hey! 

Dagen var en vanlig dag. Jag längtar efter jullov men samtidigt vill jag verkligen inte att ha lov. Jag skulle behöva en liten break från läxorna men inte från skolan och vännerna. Varför går tiden så fort? Jag får lite ångest här över att jag ska åka hem snart. I WANT TO STAY HERE FOREVER! Jag borde hitta någon här som jag gifter mig med när utbytessprogrammet är över så jag kan stanna här längre.

Tänk er, ni kommer till ett nytt ställe som ni förälskar er i men ni vet att ni måste lämna det. Det kommer bli svårt för mig att hoppa på flyget hem, på tok för svårt. I don't want to go home in June!

Nej, nu ska inte tänka på det. Jag har lite tråkigt just nu. Jag vet inte om jag vill gå på bakset matchen och Emily är i stallet men kommer förhoppningvis hem snart så jag kan umgås lite med henne.Min älskade Teresa


Booooooring

Dairy Queen <3

Har ätit glass från DQ på tok för mycket senaste tiden. Jag och Emily kom precis hem med varsin bamseglass och såklart åt jag hela trots att jag mådde illa efter 1/4.

Idag när jag och Therese var pävg till Euro cafe för att äta berättade hon att hade träffat Alyssa (dotter till en som jobbar med henne) och hon hade sagt att hon visste vem jag var och att jag var så snäll, söt och trevlig och att alla killar tycker att jag är söt. Hon hade fått reda på vem jag var genom att killarna pratat om mig. Jätte gulligt att hon tycker så trots att jag inte vet vart hon har fått informationen ifrån, så nu måste jag bara ta reda på vem hon är. Har hört så många kommentarer om mig av människor jag inte känner, så sött men nu vill jag veta vilka de är!

Nu ska jag sova, Fredag imorgon och sen är det knappt några dagar kvar innan vi har jullov! TIDEN GÅR FÖR SNABBT!


December 10

Hej!

Idag under lektionen berattade Kristen om igar. Hon hade gatt fram till deras bord efter att hon pratat med mig och de hade kastat sig over henne och fragat om hon hade pratat med "sweden". Hon sa ja och hon borjar med att saga att jag tycker att killen som "gillar mig" ar sot. Hela bordet borjar vissla och gor oooooh soundet you know. Sen sager hon, Just kidding och hela bordet bryter ut i annu mera ljud vilket jag horde men ignorerade. Han sager da att han ar over mig vilket hon svara pa att she's into college boys anyway.. Trodde att de skulle sluta stirra men de har fortsatt stirra hela dagen idag sa jag vet inte.. Forhoppningsvis ar alla over mig imorgon sa jag slipper blickarna.

Idag at jag inte matsalen eftersom alla mina vanner vara borta. Jag skulle ga in och satta mig vid de vi sitter vid men for det forsta ville jag inte rktigt det och for det andra sa blev det slagsmal precis vid inganen nar jag ar pa vag in. Forsta slagsmalet i skolan sen jag kom hit och alla stod runt. Det var mellan en kille och en tjej och det var tjejen som hoppade pa killen. Hon drog av hans troja och brottade ner honom men de hela slutade nar vakterna kom och drog undan henne. Hej suspension! Som tur kom jag pa att jag var tvungen att skriva ut lite papper infor dansen som jag helt glomt bort sa jag det var tur att jag inte gick in och satte mig.


Nu ska jag gora det jag borde gora under lektionen vilket ar att skriva en sammanfattning om en article om conspiracy theory och en liten reflektion - gotta love government!

Ännu mer awkward!

Idag under marketingen sitter Teresa och Kristen och pratar samtidigt som jag gor det vi skulle gora. Helt plotsligt sager Kristen "Sooo Stephanie, do you know bla bla bla?" Jag svarar nej eftersom jag inte vet vem han ar. Hon fortsatter och berattar att han hade fragat om hon kande mig och hon visste inte riktigt vem de prata om men sa sag de mig i korridoren och da pekade han pa mig och eftersom vi kanner varandra sa svareade hon ju ja. Han och alla hans kompisar tycker tydligen att jag ar sot. Jag beratta om vad som hande igar nar hela det bordet skratta. Tydligen sa ar de skolans popularaste killar.. Hon fortsatter och berattar att de tycker att jag ar hot och jag sitter dar och skriker for att jag tycker att det ar sa awkward. Bade Teresa och Kristen sager att jag bara kan prata och saga hej men jag tycker att det mer awkward. Vi fortsatter prata och Kristen berattar om hennes plan och att hon ska presentera mig medan jag ger henne en ond blick.

Jag ville verkligen inte ata i cafeterian men vi gick in dit iallfall. Vi borja med att sta vid killarnas (inte de killarna) bord och pratar nar Stirling kommer framspringandes och sager att alla vi bordet bakom tycker att jag ar snygg. De hade gatt fram till henne och sagt det och hon hade svarat att de formodligen inte har nagon chans. Sen kommer Kristen och forsoker dra med mig till de bordet men jag vagrade. I'm tooo shy! Sen gick vi till vara platser vid Stirling och Kelsi och nar Kelsi kommer tillbaka fran nagonstans berattar hon att killarna vid bordet bredvid ar typ besatta och fraga henne tusen fragor om att hon kanner Sweden och hon svarade saklart att mitt namn ar Stephanie, inte Sweden. Dar sitter jag vid vart bord och forsoker undvika och titta och tycka att det ar jobbigt att de stirrar samtidigt som de kastas mat och saker overallt.

Efter lunchen gick jag till Tyler och beratta vad som hande och vilka det var. Han stoppar Annie, Jessi och Kayla och sager, ni maste lyssna pa stephanie, de coola killarna gillar henne. Jag trodde bara att de trodde att de var coola, inte att de var coola. Alla sager att jag borde vara kompisar med dom eftersom de ar coola och roliga + de ar bara kompisar med sota manniskor. Jaja, valdigt awkward.

Desert vista concert

Nu under kvällen tog jag bussen till Desert Vista High school för att gå på deras concert där Isa spelade gitarr och solo piano. De hade även balettdansare eftersom andra akt var från the nutcracker. Jag bestämde mig för att åka ensam eftersom ingen annan kunde/ville. När jag precis hoppat av bussen och är påväg mot the auditorium hör jag mitt namn och ser Carolina hoppa ut ur en bil. Hon skulle se sin pojkvän (som hon inte har berättat om tidigare och har varit hemlig om) och hon gick också ensam så snacka om tur! Hennes pojkvän var en "rocker" och har långt hår! Såå coool!

När jag kom hem var dörren olåst men ingen hemma så jag låste såklart dörren efter mig. 15 minuter senare hör jag hur någon rycker i handtaget och plingar 1000 gånger. Jag går ner och öppnar dörren och ser en snygg bil i bakgrunden, då förstår jag att jag precis har förstört hennes avslut på en dejt då hon skulle gå in lätt genom dörren och inte behöva så och vänta på att någon ska öppna. Jag började iallfall skirika när hon kom in och berätta vad de gjort.

Sen var det dushen, Tv med Em som saknar mig eftersom jag går till säng så tidigt och nu är det läggdags. God natt!


För 2 sekunder sen.

awkward moment

okej, sa idag in the cafeteria satt jag och Teresa vid Kelsi och Striling som vanligt. Vara bord ar langbord. Bordet bakom ar ett bord med 2 tjejer och en massa killar som anser sig sjalva vara coolast och snyggast i varlden. Idag sag jag bara hur de sitter och pratar och kollar pa mig, folk vander sig om och kollar pa mig och fortsatter prata. Efter ett tag hor jag hur en kille sager att han ska prata med mig (han ar valdigt pratglad och brukar vara pa vara marketing lektioner ibland) sa han gar fram och satter sig bredvid Teresa och borjar fraga hur det gar med killen som hon dejtar. Sen stracker han fram handen till mig och sager att vi har inte traffats officiellt, jag ar bla bla bla. Jag stracker fram handen och sager mitt namn varpa Teresa sager  att jag ar fran sverige. Han sager att han vet och att han varit inne under vara lektioner. Sen fragar han om jag festar mycket har vilket jag svarar nej pa och Teresa sager att jag inte far for jag kan bli hemskickad. Han sager da att ingen skulle beratta och sen gar han tillbaka till sitt bord. Jag sitter bara dar och tanker kan det bli mer AWKWARD?! Saklart att det blir varre!! Hela bordet borja prata, skratta och kolla pa mig igen. Dar sitter jag, har ingen aning om vad de pratar eller skrattar om och vill bara forsvinna. Awkward moments hander pa tok for ofta i cafeterian. Ar det konstigt att jag inte gillar att vara dar?

officiellt - tva hemsickade

Fick precis mejl fran Pascale, nu ar det officiellt - tva utbytesstudenter har blivit hemskickade. Jag tanker inte lamna ut nagra namn just nu och jag lagger in mejlet dar jag tagit bort lite information. 

Jag har vetat om vad som har hant ett litet tag och just nu kanner jag att de far skylla sig sjalva. De ar sjalvklart trakigt att det har blivit hemskickade men vem vill ta risken att bli hemskickad?Dear Students,
 
I regret to inform you that two of our students have been cancelled from the exchange program due to violation of the program and host family rules. [---] Unfortunately for them technology worked to their disadvantage and got them caught! Both left for their home country last Friday.
 
It is really important for me to tell you that [names] not only greatly disappointed their host family but totally let down their football team. Their careless and selfish actions will affect the chances of new students wanting to join their High School and the football team. No thought was given to the possible consequences of their actions.
 
You all have so much potential and over the last few months I have truly come to care for you. Please do not put yourself, your family and myself in a position where we have no options. It is painful for all involved.
 
Hugs,
Pascale
 

trött

Jag somnade under 3/6 perioder idag! Jag är så trött. Måste skärpa mig, måste gå och lägga mig tidigare.

Idag gjorde jag klart min musik inför showing för nästa show. Detta är även våra finals och jag har gjort en skön blanding så vi får se hur de andra reagerar till min dans, lite oförväntat med balett och helt plötsligt hip hop.

Middag åts på mexicans resturang, det blev även efterätt från DQ.

Jag har verkligen inget att skriva. Har något ett förslag? Känns så tråkigt när jag bara skriver om min middag och dans. Jaja.

Goooood natt!! Får se om min lillebror läser detta men lycka till ikväll! Massa pussar och kramar!

I'm a barbie girl in a barbie woooooorld

Hey

Jag, Emily och Michelle valde att dansa i vardagsrummet till musik från förr. Vi hann köra igenom de flesta: Spice girls, Backstreet boys, N'sync, S club 7, A-teens, Aqua, Brittney, Aron Carter mfl. Vi hoppadei sofforna, sjöng högt och dansade som att ingen kollade. Det komiska är att Zoey av misstag råkade komma åt fjärrkontrollen och bytte kanal till cartoon network där powerpuff pinglorna visades. Kändes som att vi var små igen. Vi kollade även igenom en sak och upptäckte världens roligaste thing som fick mig att börja gråta av garv, inget jag tänkt igenom tidigare.

Senare på kvällen sätter Emily på I'm a jerk och hon försöker sig på jerkin. Länge sen jag skratta så mycket. Jag visa henne hur man gör men kvinnan var hopplös. Rak rygg + höga knän hopp + ett stort leende = Emily = fel. Dålig hållning + tungan ut ur munnen + rätt attityd = Stephanie = rätt. Att jag dansar som en svart tjej har jag hört ett par gånger och jämför man mig med Emily så är man övertygad om att jag är svart, haha. Efter ett tag fick jag igång Emily's Jerkin och nu är det fortfarande white-girl style men hon förstår stegen.

Sex and the City avsnitt och soffan blev det och nu ska jag sova. God natt!
Lite bilder från the Baking party


Isa, Tomas and his host mom and host sister


Hung gör grönsakskakor


Med strössel


Anouk gör våfflor


Isa

Mat


Ida

Baking party!

Just nu städar vi och fixar inför the baking party som kommer ta plats här hemma om ca.2,5 timmar. Jag kommer baka kladdkaka och försöka mig på chockladbollar. Det ska bli kul att de flesta kommer, jag vet vilka som inte kommer.

mystery google och Mrs.Edel

Min engelska klass är så rolig! Ibland gör vi bara så roliga saker. Mrs.Edel är kär i bing.com och vi visade henne då blackle.com och pinkle.com, vi testade även mystery google. Mrs.Edel var lite osäker på om hon skulle göra det och berätta att hon kan förlora jobbet mm. eftersom folk restas och söker på lite barnförbjudna sidor vilket då visas på vår skärm. Hon skrev in bing, höll för handen och klickade enter. Hon såg bara en massa tecken och tog bort handen så vi fick se, hela klassen bröt ut i hysteriskt garv när vi såg "tecknet". Jag är lite osäker på om jag vill göra figuren här men det var iallfall vansinnigt roligt och hon pressade bort det fort och garvade.

Ibland gör Mrs.Edel saker som får henne att bli min favoritlärare! Jag älskar hur hon berättar hur misslyckade och sorgliga vi är. "vet ni vad det värsta med den här klassen är?" någon svarar: "oss" Mrs. Edel: "Ja såklart, men förutom det". När det var punctuation day på någon grammar sida vi var inne på började hon dansa och sjöng ut punctuation day.. När hon frågar vem som vill läsa högt och någon av de "jobbigare" killarna i klassen räcker upp handen gör hon den typsiska "är det någon som vill läsa högt? snälla" och ignorerar totalt att de räcker upp handen, sen suckar hon och säger "okej". Vi frågade om hon skulle sätta upp våra målningar som vi gjort till dikten på väggen varpå hon svarar ja. Då frågar någon om hon kommer sätta upp alla. Hon svarar ju såklart att ja, förutom de jag tappar bort, jag råkar alltid tappa bort några och det är jätte tråkigt men det händer alltid så ser vi inte den uppe så har hon "tappat bort" den fram tills att vi får ta tillbaka dom. En gång efter att en av de jobbigare människorna i klassen hade redovisat sina posters (som var jätte fula och han hade jobbat med dom i säkert hela 5 minuter) gick hon upp efter och härmade honom genom att läspa (vilket han gör eftersom han är mexicanare) och göra precis som han gjorde.

Svårt att förklara hur hon är men hon är helt underbar. Jag älskar hennes humor även fast hon är "elak", hon är bara en sån skön människa. Jag önskar verkligen att jag kunde filma en av hennes lektioner och visa för er så ni skulle förstå lite mer hur hon är.


Market Day

Hola

Idag var det market day i skolan vilket är när företags klasserna har jobbat med ett projekt som de säljer. Det fanns t-shirts, smycken, nyckelband, laserfingrar, kalendrar, skivor, godis you name it. Folk skrek och gjorde allt för att försöka sälja saker till en. Människor jag aldrig sett förut kom fram till mig och sa att jag skulle köpa deras pryl så jag kunde ta med den till sverige och ha som minne. Sverige förslaget var stort hos dom som visste att jag var från sverige.

Jag var secret shopper under första lunchen och gick och bedömmde dem eftersom jag har marketing och vet hur det fungerar. Andra lunchen var det dags för shoppning men jag slutade bara med ett nyckelband som jag lovat gruppen att jag skulle köpa. Kostade $3 och nu ångrar jag att jag inte köpte 2 för $5 så jag har två för säkerthetsskull.
Vädret här är så underbart, känns som försommar med värme i solen. Underbart! Det är fortfarande varmt och ja, man svettas i tjocktröja. Jag älskar phoenix värmen!

Imorgon kommer vi ha ett baking party för utbytesstudenterna här hemma vilket betyder STÄDNING! Nu kom jag precis på att jag ska skicka sms till Teresa och Lucas för att se om de vill komma. Jag har även fått reda på lite information som jag kommer dela med mig av så fort det är officiellt. Korkade människor!


DANCE SWEDEN DANCE!

Jag har haft det stressigt och inte så mycket tid för något egentligen.

I tisdags var jag på vår första soccer game against DV. Jag och Teresa bestämde oss för att gå och det var så härligt att få umgås med henne igen. Vi åt middag, dansade i bilden som vanligt och gick på matchen. När vi kom till areanan såg vi bara en massa föräldrar och 2 ungdomar: SHEA OCH ERIN! Haha, vi blev helt överlyckliga och där satt vi tillsammans. Sen satt tydligen spelare från JV framför oss varav en av dom snodde min halsduk. Jäkla mexicanare! Haha, jag fick såklart tillbaka den men det var först efter matchen. Jag var så glad över att få umgås med min bästis här, jag vill tänka på att jag behöver lämna henne, får tårarar bara av att tänka på det. Jag kanske måste kidnappa henne och ta med henne.. Vi stod och skrek och hejade och jag var helt galen. Matchen slutade tyvärr med straffar med resultatet med 2-3..

Jag gick på matchen främst eftersom Lucas spelar och han berättade om matchen och jag lovade att gå. Lucas bästa kompis Zack kom och Zack är en av de roligaste människorna jag har lärt känna. Han hade till matchen tagit med sig en P&J sandwich och en bannan. Han visste att jag var utbytesstudenten från sverige och att jag känner lucas men inte hur. Han berätta att han var född i sverige med namnet Lars men flyttade hit när han var liten (snälla Zack, jag vet att det inte stämmer) och ja. När jag berättade om spirit week så tror jag att jag nämnde en kille under geek day som stod och skrek att "thats my friend!! Thas my friend!!" när någon dansa i ringen. Sen när lärarna kom och sa att alla var tvugna att ta bort sina kamror tog han upp sin jätte stora gamla kamera och låtsades fota. Det är Zack! Han är så jäkla cool. Han fråga varför jag dansa hela tiden vilket gjorde att jag dansa mer, då börja även han dansa och han vet verkligen hur man bjuder på sig själv!!!! Sen så bestämde vi oss för att när vi ser varandra in the hallway måste vi dansa. Så idag när jag gick till bussen och är påväg över övergångsstället med ipod på högsta volym hör jag något som låter som att mågon skriker. Jag kollar dit och där sitter Zack halvt ut genom fönstret vinkandes och skrikandes " DANCESWEDEN, DANCE!" Varpå jag börja dansa och han sitter i sin bil och dansar. Hahaha, ja, vi är sjuka. Mycket om Zack, jag har bara aldrig träffat en så speciell människa!

Igår hade jag ett litet breakdown i skolan, tur att jag har Teresa som stannade trots att hon var tvungen att gå bara för att prata med mig och få mig att må bättre.

Idag hade vi presenation of våra engelska projekt där vi skulle skriva en dikt/en essay eller rita en bild av en dikt. Jag ritade såklart. Eller rita är fel ord, jag klippte och klistra. Haha, jag gjorde en galen Gud och vatten och en båt. Jag lovar att ta en bild när jag får tillbaka den och visa, den blev cool. Jag älskar min english class, idag skrattade jag igenom hela lektionen. Alex i min class berätta att han läste en svensk bok igår, den var om skämt om normän. Hahah.

Som sagt, jag har haft det stressigt. Förstår inte ens att jag har tid att sitta här just nu! Nu ska jag gååååå! Puss puss puss, jag skriver imorgon.


Shea och Teresa


Teresa


Soccer

Soccer


Min värdmamma får presenter av sina patienter - detta är ett handfat... Fråga inte varför


Svar på frågorna!!!!

 Förlåt! Men nu äntligen kommer svaren ni väntat på!

Postat av: anonym

de finns ju en hel del småkryp o spindlar o ormar i Arizona. Var det något som du tänkte mkt på innan du åkte?
Har tänk åka som utbytesstudent till usa o välja bl.a arizona som sånt val men vet inte om ja klarar av alla småkrypen :S något man tänker på när man väl e där?

Svar:Okej, jag kan ju börja med att berätta att jag är helt livrädd för kryp! Spindlar är min största fobi och de som har sett mig runt en spindel kan nog intyga att jag är riktigt rädd för spindlar. När jag kom hit fick jag höra om scorpionerna vilket också fick mig att freaka ut. Första gången jag träffade en scorpion var inte en rolig händelse.

Jag tänkte såklart på djuren och småkrypen här men sen jag har kommit hit har jag bara sett skorpioner och en spindel och då bor jag vid ett berg. När jag berättar om skorpionerna för min amerikanska vänner blir de helt chockade! Min bästis Teresa har aldrig haft en skorpion i huset så anledningen till att jag har de är för att vi bor typ i ett berg. Jag tänker verkligen inte på det och det är inget som hindrar mig från att göra vissa saker.

 

 

Postat av: agnes

vad är det bästa / sämsta med att vara utbytesstudent?

har du haft mycket hemlängtan?

kram agnes

Svar: Bästa – upplevelsen! Att bo i ett annat land, testa allt nytt, hitta nya vänner – Allt ät så underbart!

Sämsta är självständigheten. Det känns lite som att man är 15 igen med alla regler och det är svårt att kunna ta sig fram själv och ibland göra allt man vill. Första dagarna i skolan var också lite jobbiga då jag går i en stor skola och jag inte kände någon och lärarna presenterade mig inte som jag trodde lite från de filmer jag sett. Det gäller att våga. 

Nej. Jag vill att min familj och mina vänner ska vara här men jag har aldrig (förutom när jag varit sjuk) känt att nej nu vill jag åka hem så jag kan krama mamma och pappa. Jag trodde att jag skulle DÖ av hemlängtan men det har inte slagit till än.

 

Postat av: caitlin

vad skrev du i din 'presentation'? altså den som värdfamiljen väljer utifrån, och har du några tips på vad man ska tänka på att skriva? :)

Svar: Jag skrev om hur positiv jag är som människa, hur mycket jag älskar min familj och mina vänner , hur självständig jag är och berättade om mitt liv och hur mitt liv i sverige ser ut. Tips: Använd en bild där du LER!!! Och kollar in i kameran. Personen som kollar på bilden vill ha ögonkontakt med dig! Bilden är nästan allt!! De som inte blev valda i år hade konstiga bilder. TRO MIG, jag har haft många intervjuer med min area rep. Och hon säger bilden är allt. I texten skriver du om hur positiv du är, att du gillar familjeaktiviteter, att du aktiv och har många vänner. Min värdmamma ville inte ha en utbytesstudent som skulle ha det svårt utan hon ville ha en som skaffar kompisar och har kul, tror att många tänker så.
 

Postat av: Caroline

Hej, lite frågor:)
1. Vad saknar du mest med Sverige(förutom vänner/familj)
2. Vad vill du bli när du blir stor, alltså vad vill du jobba med i framtiden?
3. Vilken dansstil är din favorit, att se på och dansa själv?
Ha det bra!

 

Svar:

1.     Lösgodis, människor attityd och kommunaltrafik.

2.     Jag ska bli barnläkare J Min största dröm!

3.     Oj, svår fråga. Jazz, Balett och Hip hop. Kan inte bestämma mig för en favorit.

 

 

Postat av: Josefin

Hur gammal är du?
Kommer du att få gå ett "extra" år på gymnasiet eller kommer du att få hoppa in i din vanliga klass när du kommer tillbaka till Sverige?
Vad tycker du isåfall om att börja i en ny klass?
Hade du svårt att hitta nya kompisar i USA?
Ditt bästa tips inför ett utbytesår?

Oj, vad många frågor det blev nu.... :)

Svar: Jag är 18 och ja, jag kommer gå ett extra år med årskursen under min. Jag ser framemot det, jag kommer gå i klass med mina 3 bästa vänner, kan det bli bättre? Ja, jag hade det svårt de första dagarna och det var för att jag kom till en så stor skola så ingen ”märkte” en. Kommer man till en stor skola så får man förbereda sig lite på att ha en svår början, alla mina utbytesstudentskompisar hade samma problem.

Mitt bästa tips: var öppen för allt, ha en bra inställning och var inte rädd! Språket kommer så prata prata prata! Alla blir förvånade(!!) över hur bra engelska jag pratar och min engelska är inte bättre än medel. Prova nya saker, ny sporter, nya maträtter mm. Se allt som en utmaning när det är svårt. Det kommer bli bättre och genom att se på det som en utmaning kommer man automatiska ändra attityd. Det absolut bästa tipset för utbytesstudenter när det kommer till hemlängtan: Aktivera er! Ring en kompis, gå till gymmet, hitta på något med era värdsyskon, ligg inte hemma.

 

 

Postat av: sara

hur var dt i familjen när du precis hade kommit dit? var dt svårt att vara dig själv lr kände du att du var tvungen att ändra din humor och ditt sätt att vara?

Svar: Oh nej. Allt var så bra de första dagarna, de är extra snälla och gör allt för att man ska känna sig som en i familjen. Jag är mig själv, jag hoppar dock inte in i diskussioner och bråkar med min värdfamilj vilket jag kan göra med min naturliga familj men det är en del i utvecklingen, att våga vara sig själv och inte ändra på sig för att passa in.

 

Postat av: sara

har du jobbat som danslärare här hemma i sverige? dt såg ut som dt på en bild:D

Svar: Stämmer! Saknar dom otroligt och jag vill bara tacka världens underbaraste bästaste Flisan för att hon tog över mina grupper.

Postat av:

vad för skillnad är det på amerikaner och svenskar?

vill du bo i usa när du blir äldre?

beskriv skolan lite! hur är den annorlunda från sveriges skolor, ex. betygen, proven, sporten m.m.

love ur blog btw :)

 

Svar: Amerikaner är trevligare och mer utåtriktade. De kan dock vara väldigt falska. Svenskar är mer kalla men underbara människor när man lärt känna dem. 

Ja, kan absolut tänka mig det. Dock kan jag inte se hela min framtid här och jag vet inte om jag skulle vilja att mina barn går high school istället för gymnasium. Studenter i Sverige har en annan syn på skolan och utbildningen är hårdare. Jag vill resa och upptäcka nya ställen, jag har skapat mig en uppfattning om det här landet och jag älskar det men sverige är just nu mitt favoritland absolut!

I min skola går jag 7 perioder. De startar samma dag varje dag. 7.44 ringer första klockan, då är det dags för att gå till period 1. När klockan nummer 2 har ringt gäller det att vara inne i klassrummet så därför springer många. Efter 57 minuter ringer klockan, dags att gå till nästa klassrum osv. Betygen är de man ser på film: ABCDF. Allt kretsar runt skolan här! Sport, klubbar osv. Det är i skolan man hänger efter skolan gör det man vill. 

Postat av: Elsa

Jag har några olika frågor:
1.Är det svårt att hänga med på lektionerna, tex svåra ord?
2.Varför valde du Arizona?
3.Har du fått många nya kompisar?
4.Är killarna snygga?
5.Är det väldigt indelat i grupper på high school, typ cheerleeders, töntar osv och att grupperna inte pratar med varandra?
6.Hur mycket pengar använder du i månaden och vad spenderar du pengarna på?
7.Hur långt innan du åkte iväg anmälde du dig?
8.Är det svårt att anpassa sig till valutan, viktenhet och temperaturskalan?
9.Är det svårare i skolan än hemma?

Hoppas du orkar svara på alla=)
Bra blogg!

Svar: 1.Nej

2. för att det är så annolrunda och jag ville ha en cool upplevelse.

3. Ja, jag har väldigt många kompisar men inte så jätte många nära vänner.

4. Vissa, ja. Är svenska killar snyggare? Yes!

5.Stämmer. Många grupper men de pratar med varandra och grupperna är inte så ”strikta” men vi har ”black kids”, ”mexican kids”, ”freshmen”, ”us normal kids” and ”geeks”. De sitter på olika ställen under lunch så det är lätt att veta.

 

Postat av: Anna.

Funderar du på och lägga ut mer videoklipp? Det är alltid kul att kolla på! :)

 

Svar:  Asboolut, tiden hindrar mig dock ibland.

 

Postat av: Sofie

Haha, har oxå några frågor om killarna :P Är dom snygga och annorlunda i personligheten från de svenska killarna?

Svar: Killarna i Sverige är snyggare om du frågar mig. Det tar ett tag innan man börjar se de snygga killarna, i början var alla bara fula. Kan vara också för att man inte har sett några snygga killar på ett tag och istället börjar de mindre fula killarna bli snyggare men jag vet inte. Personligheten? Vet inte riktigt, de är lite mer barnsliga här och det är svårt för killar och tjejer att vara vänner. De är mer öppna när det kommer till hur man ser ut (vad jag tror). Tycker de att du är het så vet många om det även fast du kanske inte vet om det.

 

Postat av: Amanda

Hej!
Jag har några frågor som jag hoppas få svar på.
* Vilket "bolag" har du åkt med?
* Vad kostade alltihop? Och var det dina föräldrar som betalade?

Tack på förhand ;)

Svar: Explorius. Vet inte riktigt, vi får fråga min pappa. Ja, de betalade. (TACK!)

 

Postat av: Alva

Hejhej! Här är någr frågor:
- Hur kom du på tanken att åka som utbytesstudent?
- Vilket gymnasium går du på?
- Hur länge har du dansat
- Vilken är din favoritdansstil?
- Hade du svårt för att övertala dina föräldra för att få åka? Om ja, vad gjorde du då?
- Hur fick du ihop pengarna?
- Hur är folket i skolan? Är det som på film? Är folket mognare i USA än i Sverige?

Det blev lite många frågor menmen...
Tack för en bra blogg! (=

Svar:

-Vet inte, den har alltid funnits där. Jag är uppvuxen med det mer eller mindre och att jag åkte gjorde INGEN förvånad.

- Jag går JENSEN gymnasium västra

- 3,5 år, 2,5 år på balettakademiens juniordansar utbildning som var helt otrolig i att utbilda mig i balett och alla grunder för alla andra dansstilar. Sen blev det ett år fritt så balettakademien då jag passade på att ta alla de svåraste klasserna för att utvecklas som dansare. Nu ett halvår i mountain pointe high schools dance company. Innan dansen var jag gymnast.

- Jag älskar all dans men balett, hip hop och jazz är mina favoriter.

- Nej, min pappa var glad över att jag bestämde mig för att göra det och min mamma var ledsen men hon ville inte stoppa mig från att göra något jag velat göra så länge jag kan minnas.

- Mina föräldrar <3 mina fickpengar fick jag ihop genom jobb. Sålde program och skivor på Rhapsody in rock (så om ni har sett rahpsody de senaste 3 åren så har ni förmodligen sett mig gå runt med program) och 7 pass i veckan för älskade korpen där jag har dans och lekgympa.

- De är lite mer omogna i sverige. Alla bryr sig så mycket mer om utseendet, tjejerna går upp minst en timme innan skolan för att locka håret. Svenska tjejer är dock naturligt snyggare. Alla killar matchar skorna med tröjan! Men de är trevliga och många säger hej och de pratar gärna med en.

 

 

Postat av:

hur mycket kostade "resan" om man räknar in avgifter som vaccin och dylikt? :D

svar: Pappa?

 

Postat av:

blir/har du blivit utbjuden på dejt i USA? i såfall (lr du kanske märker i koridorer i skolan lr på stan) är killar mer romantiska där än svenska killar?

Svar:Nej, det har jag icke, de som har velat fråga har gått till mina kompisar innan och fick reda på att jag inte är tillägnlig. Killarna här bär sina flickvänners böcker, kör dem vart de vill, går med dem till deras lektioner och ja ni vet. Är man på dejt ska killen betala, gör han inte det är han inget att ha.

 

 

Postat av: Maria N

älskar verkligen din blogg , men kan inte du lägga up mer bilder från USA. Det var ett tag sen du gjorde det.

ha en super dag // Maria

Svar: Absolut! Har bara svårt att hitta vad jag ska fota men jag ska försöka.

 

Postat av: Alice

Hej älskar verkligen din blogg och ska själv åka till Usa nästa år :)
Kul med en frågestund föresten! :)

1. Hur hanterar du hemlängtan?
2. Var det svårt att skaffa nya vänner i Usa?
3. Bor du med en "single parent" man kan ju få det som ett alternativ eller hur är det? ^^

Kram Kram! :)

Svar: 1.Aktivera mig. Har dock inte så mycket hemlängtan men får jag hemlängtan pratar jag med någon eller hittar på något så jag inte tänker på det. Absolut det bästa man kan göra!

2. För mig? I början: Ja. Men man hittar vänner och man får låta det ta ett tag. Önskar att någon berättade det för mig innan: det kan ta ett tag innan du får några vänner.

3. Nja, det räknas som familj då hon har en dotter. Får man det kan man tacka nej.

 


Postat av:

Tycker folk att du är snygg/söt där?

 

Svar: Folk? Haha. Men ja, jag har hört det ganska många gånger och många stirrar (kanske något de gör på alla) och några killar kommer fram och pratar och flirtar. Jag inte räkna hur många gånger jag hört att jag är söt.

 

 

Postat av: felicia

Rekomenderar du att göra regionsval? Och vilket i så fall? :) 

Svar: Ja, om du vill till något speciellt ställe! Jag ville komma till något annorlunda och varmt ställe, Arizona var staten för mig! Du måste hitta din personliga favorit och hittar du ingen så har du egentligen inte anledning till att göra regionsval J

 

Postat av:

1. Har du utvecklat din engelska mycket?
2. Om du lägget ut en videoblogg, kan du inte prata engelska då, så att man får höra? :)

 

Svar:Oh ja! Även fast jag inte märkt det så har jag hört det mycket! Jo, jag ska lägga upp en video när jag pratar engelska. Det enda är att när det inte är naturligt så känns det så konstigt om ni förstår vad jag menar men jag lovar att göra det mer än en gång.

Postat av: agnes

kan inte du berätta hur du gjorde din ansökan, den måste varit rätt bra eftersom du blev vald av en familj så tidigt! :)

Svar: Skrev lite om det högra upp. Bilden är viktigast och det första de ser!

 

Postat av: nina

Finns det musikkurser på din skola?

Svar: Yes. Keyboard, gitarr, kör (vad jag vet)

 

Postat av: caitlin

fick man välja om man ville ha värdsyskon eller bo i en familj utan barn?

Svar: Nej, de väljer dig och de kan vara med eller utan barn.

 

Postat av: anna

var det svårt att vänja sig vid värmen när du först kom? och hur länge tog det tills man vänjde sig?:)

Var det svårt att få vänner? jag tänker på att i filmer verkar ju alla vara uppdelade i "grupper" så kommer man o typ inkräktar? haha

Svar: Nja, man är inte utomhus så mycket så när jag var utomhus trodde folk att jag var galen. Det gäller att dricka vatten hela tiden!

Ja, i början och det är som du skriver, man kommer som ny och när man inte känner någon är det svårt. Det är jobbigt nu med när de pratar om gemensamma vänner som man inte har någon aning om vilka de är. Men man hittar alltid någon vänlig själ och det beror på hur man ”väljer vänner”. Vill man vara ”tönt” hittar man förmodligen en vän första dagen.

 

Postat av:

ar det som du trodde att det skulle vara att vara utbytesstudent? vad ar det som ar annorlunda/emot dina forvantningar? Jag ar utbytesstudent nu och det ar HELT annorlunda emot vad jag tankte att det skulle vara.

 

Svar: nja, vet inte riktigt. Jag hade inte så många förväntningar men jag trodde att det skulle vara lättare.

 

Postat av: Paulina

Hej! Jag har en uppgift i engelska b. Jag ska ta reda på hur en typisk skoldag ser ut i High school. Skulle vara jätte snällt om du ville hjälpa mig:) kram Paulina

Svar: Oj, nu är jag förmodligen sen men jag kan skriva i alla fall.

 

För mig:

7.30 – kommer till skolan, går upp till skåpen och hämtar böcker och minglar med vänner.

7-44 första varnings klockan – gå till latin 1-2

7.49 – period 1 - Latin ½ (bara frosh och soph i denna klass) jobbar i böckerna för att få stämplar, för mig betyder det nap time!

8.45 -  första klocka, dags för att gå till period 2.

8.50 – period 2 -AP psychology – Dags för power point om att drömma, vi gör lite aktiviteter och diskuterar våra drömmar och försöka tyda dem.

9.47 – ringer ut

9.51 – period 3 – senior english. Lektionen börjar med homerom: pledge – står med handen på hjärtat och säger the pldege riktat mot flaggen. Vi får höra vad som händer runt campus och på skolan. Efter 5 minuter börjar vi - Läser något. Diskuterar. Skriver en essay.

10.54 – ringer ut.

10.59 – period 4 – marketing. Gör en poster om en dator, diskuterar hur man marknadsför och annat som är bra att veta.

11.54 – period 5 – lunch. Sitter i matsalen och pratar.

12.31- klocka, lunch slut.

12.36 – period 6 – dance performance – dans, någon i gruppen lär ut en dans

13.34 – klocka.

13.39 – period 7 – AZ/US government – kolla på film, svara på frågor.

14.36 – slut för dagen!

 

Lektioner är 57 minuter, raster 5, schemat ser likadant ut varje dag. Proven är: Alternativ: A B C D. Väldigt enkelt.

 

Postat av: Johanna

Är det jättevarm sommar där hela tiden ? :)

Svar: Mmm.

 

Postat av: L

vad är bäst med amerika, och vad saknar du mest här i sverige förutom familjen? (:

Svar: jag älskar att de har så mycket att välja mellan, har ni sett glassavdelningen?! Folket är trevliga och att säga Hi, how are you? Känns så mycket bättre än bara hej. Shoppingen är bättre här!

Jag saknar kommunaltrafik, lösgodis och min självständighet. Jag vill kunna åka hem från en kompis mitt i natten, kunna gå ut och äta dinner med en vän utan att behöva vara så beroende av att någon kan köra.

 

Postat av: Sandra

Är det väldigt varmt i Arizona där du är??
JAg vet att det är varmt men är det för varmt?
Är det ett roligt ställe att bo på eller är det bara öken där?

Svar: Ja, det är varmt. Är i phoenix vilket är varmare än andra ställen. Man är inte ute på mycket men jag gillar det och är man ute tar man med sig vatten och hänger runt poolen. Det är roligt och oj så annorlunda från gröna sverige. Det är coolt att ha bott bland kaktusar ett år och jag skulle mer än gärna flytta hit i framtiden. Arizona är min stat <3

 

Postat av: Cecilia

Jag undrar vad du tycker om Arizona? Är det en stat du skulle rekomendera?.. och vänjer man sig vid värmen? ;)

Svar: Jag älskar arizona och tycker personligen att det är en av de vackraste ställerna även fast det är brunt och öken. Ja, jag har gjort det iallafall och många tycker att det är konstigt att jag fryser när det är 25 grader ute.

 

Postat av:Freddy

du arbetade på ett sommarläger i somras, elr hur? söker själv jobb(sommar jobb) och skulle vilja jobba på ett sånt läger, typ. det verkar roligt! :)
var ligger det?
bodde du där?

Svar: Ja, det gjorde jag. Jag fick det eftersom jag jobbar på korpen som ledare och då blir man erbjuden den tjänsten. Det var från Korpen Tyresö där jag är aktiv som ledare. Sök på arbetsförmedlingen, ibland lägger läger upp om ansökningar där. Försök starta upp ett läger med din lokala korpen förening? Kan alltid vara ett roligt projekt. Jag skulle gärna hjälpa till och starta upp och hjälpa ungdom/barn sektionerna inom flera korpen eftersom det är så fantastiskt att jobba med. Om du absolut vill göra korpen tyresös läger, mejla Caroline och kolla om hon behöver hjälp, det är dock ute i tyresö.TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS
Jag använde mig JÄÄÄÄTTE mycket av www.utbytesstudent.se , Sidan hjälpte mig mer än något annat!!!!! Jag vill verkligen tacka Oscar som gjorde en sida som hjälpte mig med allt om allt! Hans nya sida är www.ExchangeStudentWorld.com verkligen ett tips för er som vill åka! Kolla in nu, ni kommer vara lika glada som jag om ni gör det!