Arkiv Stephanie Ammerman -

Breakaway

På tisdag lämnar jag landet, på tisdag! Igår spenderades kvällen hos Anna. Jag, Lydia och Anna pratade, kollade på människor och umgicks som vanligt. Tänk att vi tre flyttar till andra sidan atlanten snart(!) Det var sista gången jag sov hos Anna innan jag lämnar landet, kanske var det vår sista långlunch idag? Jag kommer sakna dom så sjukt absurt mycket, mina flickor som jag alltid har där. Jag älskar er tjejer, ni betyder verkligen mycket för mig, tack för att ni finns! Jag försöker hela tiden undvika tanken att jag inte kommer träffa dom nästan varje dag, hur ska jag klara mig?!

Igår när jag stod och väntade på bussen slogs jag av en känsla som jag inte har kännt på länge. Det var så fridfullt, så vackert. Jag kände mig så lugn och samtidigt så.. ja, jag kan inte riktigt förklara hur det kändes. Jag undrar om jag börjar bli nervös i något undermedvetet stadie. Just nu är det så mycket känslor så det är svårt att förklara.

Idag när jag och Lydia var på jakt efter lite flaggor etc. träffade vi på två holländare. De började prata med oss och vi stod och snackade i 30 minuter. Vi berättade att vi skulle flytta till USA och hade en kort (ofta förekommande) diskussion om varför. Anledningen till att vi åker är för att det är en så sjukt bra erfarenhet, vi ska upptäcka världen, en ny kultur och lära oss att stå på våra egna ben.

Just nu väntar jag mer eller mindre på att jag ska bli nervös eller rädd. Just nu känner jag ingenting..

I'll spread my wings and I'll learn how to fly
I'll do what it takes til' I touch the sky
And I'll make a wish
Take a chance
Make a change
And breakaway
Out of the darkness and into the sun
But I won't forget all the ones that I love
I'll take a risk
Take a chance
Make a change
And breakaway


one two three four - uno dos tres cuatro

Varför flyger det runt så många tankar i mitt huvud? Jag vill stoppa dem eller bara minska antalet, varför ska det vara så svårt för?! Just nu ligger jag i sängen, tänker och tänker, varför tänker jag så mycket? Vi har ungefär 80 000 tankar per dag, de flesta är vi inte ens medvetna om och 90% av de tankarna är samma. Det känns som att jag vet vad mina tankar handlar om, alla mina 80 000.. På tisdag lämnar jag Sverige, tänk er, på Tisdag! När en del har bokat in att det ska träffa en kompis, att de ska åka in och shoppa, då när de flesta ska göra vardagligasysslor ska jag lämna sverige för att bo i USA i 10 månader! Jag borde vara nervös, rädd och osäker men just nu försöker jag mest intala mig själv att det snart händer. Jag skulle lungt kunna boka in att träffa en kompis på tisdag utan att komma på att jag åker då, jag tror att jag ska börja 3an om några veckor, jag fattar inte att jag ska på mitt livs största äventyr snart.

Jag och pappa pratade igår om vad det värsta som kan hända skulle vara. Vad som än händer så är det bara att sätta sig på ett flygplan hem om jag skulle känna att det inte var något för mig. Jag vet att min familj är kvar, två av mina bästa vänner åker också och vi börjar i samma klass när vi kommer tillbaka, jag har ingen pojkvän som jag kommer sakna ihjäl mig efter och skulle det vara så så kan jag bara hoppas att personen ifråga väntar på mig, varför skulle jag annars ha ett förhållande med personen? De vänner jag har i sverige finns kvar, de kommer säkert utvecklas och jag hoppas att de finns där när jag kommer tillbaka, annars är de inga riktiga vänner. Vad är det som skulle kunna hindra mig från att göra de kommande 10 månaderna helt underbara? Inget egntligen. Jag är inte rädd för hemlängtan, jag är stark.


Varför går tiden så fort?

Nu är jag hemma efter en vecka i grekland. Veckan har gått så jäkla fort, känns som att det var igår vi hoppade på planet. Tankarna har varit många under veckan, jag tror Lydia håller med om det. Men det var skönt att sova och sola och såklart var det underbart att få umgås med min prinsessa. På tisdag lämnar jag min trygghet, det har verkligen inte slagit mig än. På tisdag kommer jag träffa min värdfamilj, familjen ska spendera 10 månader med. Hjälp.Rhodos

Nu sticker jag och Lydia till Rhodos! Tillbaka om en vecka :)

Hemresan uppskjuten

Som rubriken lyder, hemresan för mig blir den 5/6 2010 tillsammans med pappa. Först ska vi till vegas och sen stannar vi några dagar i new york. Jag missar ju förberedelsecampet som explorius anordnar och så curling som min pappa är fixar han så att han och jag får en weekend i favoritstaden.


Inatt drömde jag om att jag inte kunde prata engelksa och att jag inte kom in i landet, fy steph, sluta oroa dig.FLYGTIDER!!!

Pappa ringde och tjatade lite igår och då sa pierre, ring imorgon och nu när pappa ringde hade de mina flygtider klara!!

Mejl från Pierre:

Hej!


Då har jag ett flyg färdigt för Stephanie den 04 AUG från Newark till Phoenix


CO1635 04AUG TU EWRPHX    445P  705P04 AUG Från EWR till PHX med flight Continental 1635.


Lyfter kl 16:45 och är framme i Phoenix kl 19:05.


Mvh


Pierre Ermano

Detta innebär att jag flyger med sas 10.40 från Stockholm till Newark. Planet landar 13.10 lokal tid. 16.45 lyfter mitt plan från Newark till Phoenix och 19:05 är jag framme lokal tid, 20 minuter efter Anica! total flygtid inkl. väntan:17tim.15min


Glad stephanie

Update: Nu fick jag min e-ticket med SAS :) Hemresan är bokad den andra juni, vi ska kolla om vi kan flytta upp den till den 5/6 och så ska vi fixa så jag får vego mat :)


20 juli

Min säng är så fantastisk! Fick jag välja skulle jag inte göra något annat än att bara ligga i sängen och ha det skönt. Att min säng är så skön är dock inte alltid så bra då jag ofta sover lite längre än vad jag borde göra. Fy vad jag kommer sakna min säng när jag är borta. Det blir snart en sista natt i sängen och som det ser ut som nu kommer sängen inte vara kvar när jag kommer tillbaka. Nej, nu ska jag göra mig iordning.


Starts with goodbye

Jag har redan sagt hej då till flera, bland annat min mormor, min låtsas morfar och min farmor. Det blir allt fler hej då'n, trots detta känns det inte som att jag ska åka än. Det kommer slå mig när jag stiger på planet, det är så jag kommer fatta att jag är påväg. Idag började jag packa på riktigt, jag har packat underkläder och basplagg som jag vet kommer användas där. Det som är kvar att packa är en del kläder jag ska ha med till rhodos, sen är det lite teknik prylar och viktiga papper kvar, sen är jag redo. Hjälp, mitt utbytesår började egentligen i juli förra året och snart är det dags för det jag har lagt ner så mycket arbete och energi i: göra själva utbytet. Jag ska få ta del av en annan kultur, jag ska bli en del av en helt främmande familj, få ännu fler syskon och en extramamma.

Det har inte slagit mig, jag kommer vara borta från alla jag älskar i 10 månader. Hur ska jag klara mig utan mina föräldrar, mina syskon, mina vänner och utan min trygghet? Är det kanske därför jag ska åka, för att se hur jag klarar mig? Jag vet att jag kommer klara mig, det störta hotet kommer vara hemlängtan men jag har alltid varit stark och självständig, varför skulle jag inte klara mig?

KLAR!

Jag är äntligen klar med städningen!! Jag, Stephanie, är klar med städningen! Jag kan inte förstå det själv, mitt rum är städat. Jag fick ett ryck och kom på att det skulle vara så skönt att somna i ett nystädat rum och helt plötsligt var det klart. Jag är så sjukt duktig!

Varför är det så svårt?

Jag tror att jag kommer utvecklas mycket genom att flytta hemifrån ett år. Jag kommer inte kunna förlita mig på mamma och pappa vilket jag gör väldigt mycket idag. Gissa vem som gick till tvättstugan med mnin tvätt? Pappa. Jag tvättade två maskiner själv men sen fixa pappa resten. Om det ändå var så att han kunde komma in i mitt stökiga rum och säga: det är lungt Stephanie, jag städar åt dig. Jag är säker på att han hade gjort det om det inte vore så att han tycker att städa är det tråkigaste som finns (och du kan inte förneka det pappa!!). Hur kommer det sig att det kan ta så lång tid att städa ett så litet rum?! Mitt rum är det minsta som finns, tillochmed garderoben hos mamma är större, och jag kommer aldrig bli klar. Jag skulle behöva sätta upp mål och belöna mig i slutet men jag kan inte finna motivationen.

Jag har nästan packat klart för Rhodos, jag har även börjat packa inför Phoenix. En massa underkläder och några linnen. Jag ska packa så light som möjligt så alla som postar sina långa packningslistor med 3 jackor och 5 par jeans, ni måste vara galna. Jag ska ha 3 par shorts, 4 par linnen, 2 cardigans, 5 klänningar, 4 par skor och sen alla papper, dator, extern hårddisk och en massa godis! Varför packa med hela garderoben när man kommer shoppa som in i norden där?

Nu ska jag fortsätta, det skulle vara skönt att bli klar idag men kommer jag det? Nej.


Liten stephanie, pappa och bror.

tvättar och städar

Jag vet, jag började städa för ett bra tag sen och nu kommer sanningen: Jag är inte klar. Jag kan verkligen inte städa, det kanske är en sjukdom eller så ligger det bara i mina gener, jag kan inte städa. Nu försöker jag vika kläder och tvätta så allt är rent i garderoben. Skulle jag kunna antlita en flyttstädnings-firma som gör allt inför flytten? Ja, jag vet att de städar efter att allt är undan plockat men det kanske var en bra affärsidé. Alla blivande utbytesstudenter: Hur skönt skulle det inte vara att ha någon som kommer hem till en och städar, tvättar och packar? Kom ihåg vart ni hörde det först. Nu ska jag fortsätta... 

 


Skönt att komma iväg

På onsdag kväll bär det va till Rhodos. Vi hade bestämmt Kos från början men efter myckte letande ändrade vi oss och nu bär det av till Rhodos! Jag, Mamma och Lydia ska spendera en vecka på ett jätte fint hotell Kalithea, 4 km från Rhodos Stad där killarna befinner sig tills den  Vi har all inclusive och kommer bo i en bungalow. Det ska bli väldigt skönt att komma iväg och tänka på annat än usa vilket är svårt när man sitter hemma. Det enda jag gör är att googlar om Phoenix, kollar min skola och försöker luska fram vilka mina blivande klasskompisar är på facebook. Nej, det här behöver vi Lydia :)


Lydia och Jag

Dröm

Inatt drömmde jag om min flytt. Det roliga var att flytten var inte till usa utan till en amerikansk familj 5 minuter bort från mig. Några busshållsplatser bort bara hos en familj som inte liknar min blivande värdfamilj alls. Jag bodde ihop med en familj som hade två barn i åldrarna 3 och 7, värföräldrarna var blonda och unga. Det var ett stort hus precis vid vägen, 20 meter från busshållsplatsen. Jag åkte hem till mina föräldrar med jämna mellanrum och kom alltid dit med en sportbag, sen åkte jag hem och tvätta. Jag kommer ihåg andra gången jag åkte dit, då öppnade jag dörren utan att knacka. Vi pratade engelska men eftersom värdfamiljen lärde sig mer och mer svenska eftersom så slutade det med att vi pratade svenska.

Sen kommer vi till det hemska. Min farmor var hos värdfamiljen och så tar min värdmamma upp mitt pass och frågar om det är mitt tillfälliga eller ett gammalt. Jag tar upp det och ser mitt visum sen bläddrar jag och tror ni inte att min lillebror har förstört mitt pass! Han har rivit ut nästan alla sidor, förutom visumet. Han har satt in bilder på sig själv och kompisar och passet var verkligen förstört. Jag ringde honom och skrek, bokstavligen. Han skyllde på att han trodde att det var ett gammalt. Jag var så arg och jag bara grät. Jag fick panik, jag visste inte hur jag skulle ta mig in och ut ur landet. Hur skulle jag kunna fixa ett nytt visum när jag inte ens har något pass?! Det var då jag kom på att jag drömde, varför skulle jag behöva ett visum när jag endast har flyttat inom min kommun? Det var läskigt iallfall och det kändes så verkligt! Nu kommer jag vara väldigt försiktig med mitt pass!

Hur kommer det sig att efter att jag slog huvudet har jag bara drömt mardrömmar? Ganska underligt. Idag känns huvudet iallfall bättre, ingen sprängande huvudvärk än.

Djur

Emily berättade att de inte bara har två katter och två hästar utan de har även en hund! Jag som älskar djur, det ska bli underbart :)


pascale

Jag har haft lite frågor som Pascale har svarat på. Pascale är min area rep. och hon får mig att känna mig så välkommen.

I ett av mejlen skrev hon sähär:

I am so looking forward to your arrival and am very pleased that you will live so close to our home. I hope you will not suffer too much with the heat and believe me when I say it is hot. Yesterday evening we had a fantastic lighting show but only a few drops of rain. Hopefully we will get some in the next couple of days to cool things off.


Jag svarade med att bland annat skriva att det känns som att jag har två familjer i Phoenix och då fick jag tillbaka:

Hello Sweetie,


I would like for all students to feel like I am a second mom to them or, actually, a third mom. My home is always open for students who wish to visit or come for the weekend. From your house it is a short 200 meter walk down to Safeway, our local grocery store and Walgreens our local pharmacy/multiuse store and the bank. At that same location you can catch the  ALEX bus for free and drive down to our home which is literally just 5 minutes away by bus. You could bike and the ride is wonderfully scenic with the mountains in the far distance. It is all downhill but going home would be a bit of a workout.

The best way to describe how hot it is, and this is really true, is to take a hair dryer - put it on the highest setting - open your mouth and turn it on. This is how it is until October with just a very slight variation at night and early in the morning. We ony survive because every single building is air conditioned 24 hours a day and everybody has a pool. I have a feeling that you will get a glorious tan within just a few days.


Have a wonderful weekend and greetings to your family.


Pascale

Jag känner verkligen att jag har en extra mamma redan. Hon har hjälpt mig med allt och jag har haft mer kontakt med henne än vad jag har haft med min värdfamilj.


Pascale och deras hund Fiona


sluta göra ont nu, tack

Hur kan det hålla i så länge?! Jag vill bara såga av mitt huvud, det gör så ont. Värktabletterna var borta igår natt så jag sprang runt gråtandes och gjorde allt för att hitta värktabletterna. Jag ville inte väcka pappa så tillslut så hittade jag värktabletter i skafferiet(?!)

Idag har jag legat i sängen hela dagen och bara undersökt usa. Jag har kollat på mobiler, digitalkameror, cyklar, vart olika affärer ligger, sales taxes mm.

På tisdag är det dags för Grekland, det blir jag, Lydia och Mamma. Det ska bli jätte härligt, lite semester innan vi drar. Lydia lämnar landet den 18 augusti så det är några dagar efter mig.


Huvudvärk

Jag är så klumpig. Jag lyckades slå huvudet i takkanten när jag skulle hoppa in i bilen och det small till ordentligt. Detta var i tisdags och jag har fortfarande så ont. Jag känner mig yr, balanssinnet är inte helt med, har ont i bakhuvudet, ont vid tinningarna och uppåt och det gör såklart jätte ont där jag slog i. Hela huvudet känns helt uppsvällt, jag har ont i nacke och rygg och det susar i ofta i öronen. Jag har som tur inte kännt något direkt illamående men det känns inte riktigt som att alla hästar är i stallet. Det känns som att jag inte kan styra mina känslor så bra och jag gråter lite väl ofta. Hur kan det göra så ont när det har gått några dagar?! Det går nog över snart, jag har bara så ont!  Huvudet gör så ont, lägger jag en hand på stället jag slog i ilar det i hela huvudet ner till nacken. Vad kan ha hänt när jag slog i?

I dalhalla träffade vi häxdoktorn. Jag gjorde inget åt allt det onda men han hjälpte Flisan och Cornelia. Han lyckades dock påpeka en sak som är väldigt typiskt mig dvs. jag är en drömmare. Han sa att jag drömmer romantiska drömmar men jag vågar inte agera och ta steget och göra något åt det. Exempel, gillar jag någon gör jag inget åt det utan hoppas bara på att den personen gillar mig och ska komma fram och berätta det. Sjukt läskigt då det verkligen stämmer. Som han sa, dröm mindre, agera mer. Jag har lovat mig själv så många gånger att ändra på den sidan av mig själv men det går inte.

Jag och Flisan har haft ganska intressanta diskussioner och det är lite läskigt hur en person kan vara så lik en. Hon tog orden ur munnen på mig hela tiden och det kändes hela tiden som att det var mig själv jag pratade med. Hon visste precis vad jag menade när jag berättade hur jag kände och det krävdes inte mycket förklaringar. Flisan sötnos :)

Nu måste jag sova, jag har så ont i huvudet så jag ska ta en till alvedon och sen blir det dejt med kudden.

Mejl från Värdmamma Therese

Jag har fått mejl från min värdmamma Therese:

Good evening Stephanie and Anica,


How are you guys? Emily and I have been busy traveling and finishing up summer school. Things are slowing down a bit so I had a few minutes and wanted to see how you guys are. Emily tells me she has been talking to you on facebook. I have facebook also under Therese Gerber Murphyif you want to add as a friend. Mine is boring though....I'm trying to spruce it up. Emily says you guys are coming soon although I haven't heard much from Pascale. There is a very good friend of ours Lucas who goes to Mountain Point High School which is the school you will  be going to. He already can't wait to meet you and says he will show you around when you get here. Well better go let me know what's up.


Look foward to seeing you,


Therese

Svar från Emily

Jag har fått ännu ett svar från Emily:

thank you (: yeah i have two horses, its okay horsebackriding isnt very common at schools here. yeah and they cant wait to meet you either! yes i do, his name is ryan. what about you? i dont currently have any but i'll take some and send them too you! dancing is actually very common here, and i'm sure they'll have some dance classes you'd like to take! same with my room, its the best (:

Hon ska skicka lite bilder på huset och hennes rum är också rosa/vitt. Jag hade ju inte dött om hon hade svarat fortare men jag blir alltid överlycklig när jag fått svar från värdfamiljen :)

Rättvik

Just nu befinner jag mig i Rättvik med Rhapsody in rock. Igår kväll dansade vi galet mycket och programförsäljningen gick okej. Jag missade våfflorna på frukosten men imorgon ska jag inte sova så länge.

Skriver mer sen.


Dalhalla

Presenter till värdfamiljen

Jag är precis hemkommen från Falkenberg där jag jobbade med Rhapsody in rock vilket jag har gjort ett antal år nu. Det gick bra och vi är ett härlig gäng så livet är underbart!

I fredags var jag och Anna inne i stan och köpte presenter till våra värdfamiljer. Både jag och Anna köpte One year in sweden (159kr) då den var billig och hade fina bilder och bra information. Jag köpte även sverigeskålen (350kr) till min värdfamilj. Den är liten och fin och symboliserar sverige vilket gjorde den till perfekt gåva till the Murphy family.


Lydia har fått placering!

Lydia har fått sin placering! Hennes värdfamilj består av: Värdmamma Jules , Värdpappa Hans, Lillebror Hunter och lillasyster Helena. De ser så sjukt snälla ut och man blir lite avundsjuk på att man inte fick några 6-10åriga värdsyskon som Lydia har fått. Hennes värdsyster är helt bedårande, man vill bara krama henne! Hon har inte fått någon information från explorius men de tillhör nätverket: Austin, Texas så facebook så de bor säkert där. Hur coolt är inte Texas?!?!?!
 
Update:Efter lite googlande från min sida har jag kommit fram till att hennes värdmamma är barnläkare med egen praktik. Hennes värdpappa har vunnit olympiskt guld 1992 i barcelona för USA.  Familjen har säkert gott med pengar och har GARANTERAT pool! De bor i Austin, i ett stort(!) hus och hon kommer ha det så bra där!


Austin

Farmor

Nu ska jag till farmor och säga hej då för vi kommer inte träffas något mer innan jag åker. Efter det kommer jag hem en snabbis och efter det är det stan som gäller med mina prinsessor, vi ska köpa presenter. Ses sen!

Presenter

Imorgon är det dags att inhandla presenter till min värdfamilj! Jag älskar att ge bort presenter så jag kommer säkert överdriva. Jag vet ungefär vad jag ska köpa, bland annat sverige skålen och en massa massa massa godis.  Det svåra är vad jag ska köpa till Emily och Anica. Jag funderar på smycken men vad ska det vara för smycke? Jag tycker om smycket från guldfynd som hjälper till och bygger Astrid Lindgrens barnby. Therese är väldigt duktig med bidrag och välgörenhet så det känns ju passande men vi får se. Jag kommer visa upp det jag köper sen så ni får se :)

Någon som har ett förslag?


Hatar att städa

Jag vet att de flesta hatar att städa, det är verkligen det värsta som finns! Mitt rum har riktigt hög entropi, allt är i oordning. Jag har kläder över hela rummet, smink i hela bokhyllan, skokartonger fyllda med onödiga men minnesfyllda prylar och ja det är en riktig katastrof. Varför kan vi inte bara låta allt vara stökigt, vad skönt det skulle vara!

Efter:

Här har vi min bokylla, eller iallfall de två övre hyllorna. De undre är bara fyllda med skokartonger fyllda med skor (jag älskar älskar älskar skor) och papper och annat onödigt jag inte kan kasta. Jag har några av mina favoritskor framme eftersom jag annars måste packa upp dom ur lådorna varje dag för att beundra dom. Sedalarna på väggen kom jag på för någon vecka sedan att jag borde sätta upp. Jag brukar spara minst en sedel från varje land jag besöker så det är kanske dags att leta upp dom. Tidningsartikeln är från en gympatvävling när jag var 11. Vi kom bara två efter några fall vilket var tråkigt eftersom vi hade vunnit annars. Syns det att jag ÄLSKAR rosa?

Banker

Idag var det dags att fixa med bankerna så jag och pappa har besökt ICA och Nordea. Jag ska använda mig av ICA banken när jag befinner mig i USA eftersom de inte tar några avgifter vid utag och de fungerar i de flesta butiker (vad jag har hört).

Efter ICA gick vi till nordea och fixade så att jag inte har någon spärr på sparkontot (då jag har råkat föra över en summa pengar dit). Jag fixade även en kortläsare och att pappa kan gå och fixa VISA när jag är 18 så att jag har kortet för säkerhetsskull och kan göra köp via internet.

Jag ska skriva på lite pappa så att pappa har fullmakt vilket nästan är ett måste så han blir fullmäktig när jag är borta kan hämta ut post och göra saker som skulle dyka upp och jag inte kan ta tag i. Skulle det hända något med banken kan han fixa allt vilket känns tryggt.


26 dagar kvar

Igår fick jag träffa min lilla Anna-panna som har varit och tågluffat i Europa 3 veckor. Anna berättade om hennes äventyr och upptäckter och ja, det är svårt att låta bli att vara avundsjuk. Hon har verkligen äventyrat!

Igår åkte vi vilse på Ekerö(n), två gånger! Jag gjorde det såklart med flit så Anna skulle få vara med om äventyr i Sverige också, såklart. Kvällen var iallfall väldigt trevlig, det roligste var nog gräsklipparen!

Jag skulle ha städat idag men gör jag det? Nej. Jag åkte till pappas jobb lagom till lunch och vi åkte och fixade mitt internationella ID kort så jag kan flyga utan passet inom schengen. Jag ska städa imorgon, jag lovar.


Städning pågår

Eftersom jag är ett skilsmässobarn har jag två rum. Två rum att städa!! Trots att jag har världens minsta rum så tar det alltid flera dygn att städa dem. Efter att ha städat mitt rum hos mamma är det dags för mitt andra rum.  Ni kommer inte få se någon före-bild för det är på tok för stökigt men ni kanske kan få se en efter-bild.


Ny design

Nu fick det bli en ny design, headern snodde jag mer eller mindre från min lillasyster Sara, det är även hon som har tagit bilderna. Hennes är dock så sjukt mycket snyggare än min men men.. jag byter nog snart igen.

Ny design

Drömmar

Ni måste vara i den här positionen för att förstå hur jag känner. 80% av mina tankar och drömmar är om Usa. Första tanken jag har i huvudet när jag vaknar är "nu är det bara x antal dagar kvar innan jag flyttar". Jag föreställer mig första mötet med min värdfamilj, kommer dom vara på flygplatsen eller är det bara Pascal som kommer och möter mig och Anica? Hur kommer mitt rum se ut? Hur kommer första dagen i skolan att vara?

Så mycket tankar snurrar i mitt huvud. Egentligen skulle jag mest av allt stänga av alla funderingar över det kommande året och bara leva i nuet. Idag är det 28 dagar kvar, vad hände med de där 80 dagarna som det var för ett litet tag sedan? Hur kan tiden gå få fort men ändå så långsamt?!Mitt visum

Jag kom på att jag har lovat att visa mitt visum när det är lite bättre kvalité på bilden. Här är mitt visum:

Jag vill åka utomlands

Jag och Lydia har spenderat lite tid åt att kolla på resor. Vi är nästan helt hundra på att vi ska till Kos. Vi har kollat hotellen och jämfört och kommit fram till det vi tror är bäst. Jag har varit hemma en vecka från cypern och tyvärr är jag lika blek som jag var innan vi åkte och vädret i Stockholm just nu känns inte så frestande. Jag ägnar iallfall lite tid åt att kolla på bilder från cypern och drömma mig bort..


30 dagar

Nästa gång den 4e faller in lämnar jag Sverige. De senaste 10 dagarna har gått långsamt, jag har fått ut mycket av dom. 30 dagar kvar, vad hinner man göra på 30 dagar? Jag ska hinna packa, städa mina rum och säga hej då till alla. Jag ska jobba 5 dagar, kanske åka utomlands 7 dagar och då återstår 18 dagar till att göra allt det där jag måste göra. Det känns fortfarande overkligt, många förstår nog vad jag menar. Jag tror att det känns lika overkligt för mina nära att jag snart försvinner, om det inte känns overkligare för dom.

Jag känner mig mer än redo än någonsin, jag längtar verkligen. Snart ska min dröm uppfyllas!


tjejer
städning

mitt rum ser ut att ha blivit drabbat av en tornado. Det gör mitt rum iförsig alltid men nu är det extra stökigt! Jag håller nämligen på att städa om det är någon som skulle behöva städlektioner är det ju jag. Det är inte vilken städning som helst heller utan det är mer eller mindre flyttstädning. Säg det högt en gång: Flyttstädning.. Eftersom det fortfarande känns helt overkligt så känns det hela så ondödigt. Dock ser mitt rum ut som en naturkatastrof så det är väl bra att jag tar tag i det.


Liten Stephanie


Sol


Igår stannade jag uppe lite för sent kanske men jag vaknade 10 så det är inte så farligt :) Igår fick jag köra motorbåten hem själv från Sandhamn. Jag som inte ens brukar få paddla själv fick sitta bakom ratten och köra gasen i botten. Jocke satt såklart brevid som standby och svarade på frågor men annars var det ganska enkelt och bara följa gps:en.

Fy vad härligt det är med sol! Jag äslkar värme, får se hur lång tid det tar innan jag får panik över värmen i AZ.

Idag är det 32 dagar kvar!!


Lite misslyckat försök till att få en bra bild på mig och Lady


neje

Såg precis på min skolas hemsida:

MOUNTAIN POINTE HAS A NO
CELL PHONE, IPOD,
ELECTRONIC/DIGITAL DEVICE
POLICY

Ipod Cell Phones, ipods, and electronic/digital devices have become an increasing interruption to classroom instruction. Due to these increased interruptions and reported thefts, the following items may not be seen or used during class time, lunch and passing periodsJag som hoppades på att de inte skulle ha allt detta.

Vill veta flyginfo

Jag vill verkligen veta mina flygtider nu! Om jag får reda på dom kommer jag och Ani flyga ihop från NY men såklart så är dom inte klara, det är ju 33 dagar kvar!!

några timmar hemma

Jag hann komma hem till lilla tyresö i några timmar innan vi begav oss till Sandhamn så just nu sitter jag i båten och kollar mejl och annat kul medan Mamma och Jocke är ute och går. Vi kom igårkväll, vi skulle egentligen bara hit för att äta middag, sova och sen åka hem men vi stannar hela dagen istället. Gotland runt startade 12 så vi såg starten, kul att segla när det är nästan helt vindstilla.

Idag är det 33 dagar kvar tills Arizona.  Anica har skickat flera mejl om flyginfo för att om jag får reda på allt snart så fixar hon så vi får flyga ihop, Hur kul skulle inte det va?! Jag hoppas på snabbt svar från Exsplorius så jag kan mejla henne.