Arkiv Stephanie Ammerman -

Pascale

"Jag skulle verkligen inte kunna fått en bättre värdfamilj", hur många gånger har man läst den kommentaren innan man ens har träffat familjen? De flesta tävlar i tävlingen om vem som har den bästa värdfamiljen. Jag är inte med i den tävlingen, jag känner inte min värdfamilj tillräckligt bra än men intrycket jag har fått hitills är vädligt bra. Jag är överlycklig över att jag har Ani, utbytesstudenten från tyskland och jag tävlingen jag lan tänka mig att ställa upp i är världens bästa Area. rep. Hon skickar mejl med jämna mellanrum och det verkar verkligen som att hon kommer göra allt för att få mitt år att bli så bra som möjligt. Hon har hand om 12 studenter och hon kommer möta alla på flygplatsen (förutom de som kommer under hennes en veckas semester). Hon berättar att eftersom vi bor så nära så kommer hennes hem vara som mitt och ani's andra hem och vi är alltid välkommna dit. Hon skickar information om drivers licens och student activity calendar etc. Jag gillar verkligen henne!

2009-2010 STUDENT ACTIVITY CALENDAR 

SATURDAY, AUGUST 15TH

Student / Host Family Orientation

Tempe Fire Department

 (McClintock & Apache Blvd in Tempe)

1400 E Apache Blvd, Tempe, AZ

•o    1:00pm - 3:00pm

•o    Munchies & water will be provided


FRIDAY, AUGUST 28TH

GRAND CANYON TRIP / STUDENTS & TEEN SIBLINGS

•·         Approximate cost: $150.00

•·         Includes;  2 nights hotel, 2 breakfasts, 1 dinner, snacks & water, transportation & gas, park feesSATURDAY, SEPTEMBER 20TH

Cultural Potluck & Swim Party

Students & Host Families

Pascales' Home; Details to followSATURDAY, OCTOBER 24th

Halloween party - STUDENTS & TEEN SIBLINGS

•·         Costume Required / Potluck dish

•·         Pascale's home


SUNDAY, NOVEMBER 7TH

Car Show - Scottsdale PavilionsSATURDAY, DEC. 12th

Christmas Party / FAMILIES & STUDENTS

•·         Potluck dish, Ornament for host, White elephant gift

•·         Pascale's home

SATURDAY, JANUARY 23rd

Sheriff Joe Jail Tour / FAMILIES & STUDENTS

•Ø       Jail Tour,

•Ø       K-9 & Jail SWAT DemoSATURDAY, FEBRUARY 20TH

BOWLING! Details to followFRIDAY, MARCH 12th -15th

Hollywood / Universal Studios & Six Flags Magic Mountain Trip

STUDENTS & TEEN SIBS ONLY

•·         Approximate cost $ 350.00

•·         Included; 3 nights hotel, transportation & gas, parking fees, 3 breakfasts, 3 dinners, admission to Universal Studios, Six Flags Magic Mountain & the Kodak Theatre!APRIL 23-25th

Bisbee / Tombstone AZ trip

Details to followSATURDAY, MAY 22nd

DEPARTURE PARTY - STUDENTS & HOST PARENTS

•·         Pascale's Home


Hemma från cypern

Nu är jag hemma från cypern. tyvärr försvann all färg på flyget men annars är allt toppen. Jag har fått mejl från pascale, min area.rep. Berättar mer sen!

ångest

Jag tror jag börjar få ångest... Det är 43 dagar kvar tills jag åker och nu börjar jag förstå att det inte är alls lång tid kvar innan jag åker. Imorgon natt åker vi till Cypern, efter det är jag hemma några dagar innan det bär av på turne i några dagar. Efter turnen åker vi nog utomlands en vecka. Efter det är det cirkus 4 dagar innan jag lämnar sverige. 

Jag får lite ångest över att jag får ett år mindre med Lady, min hund. Hon är så underbar, hon har en så stor personlighet. Hon är bara en hund men hon betyder så fruktansvärt mycket för mig! Jag börjar fundera på den dagen då hon försvinner (som förhoppningsvis är om flera år), det kommer bli så tomt utan henne. Även fast jag inte tänker på det så får hon mig att känna mig så älskad. Hon kommer och kryper in tätt intill mig och sover, hon hoppar tills honm blir helt slut så fort man sätter ett steg innanför dörren och hon håller alltid koll på oss. Jag får ett år mindre med henne och det gör ont i mig. Jag vet att jag inte ska tänka så men det är svårt.

Jag föreställer mig ofta minutrarna innan jag ska säga hej då till familjen på arlanda. Vilka kommer vara där? Vilka kommer gråta? Kommer jag helt ångra mig och inte stiga på planet? Kommer jag gråta hela flygresan? Jag vet att jag kommer stiga på planet men just nu ser jag hemlängtan som mitt största hinder. Jag hoppas verkligen att jag slipper hemlängtan och att seperationsångesten inte blir för stor. Jag intalar mig själv hela tiden att jag kommer ha världens största hemlängtan vilket jag har fått efter att alla varnar en. Jag kommer klara mig fint, jag kommer ju tillbaka!

49,5

ja


Visum

Jag har ju glömt att visa mitt visum! Jag fick mitt avi två dagar efter men jag hade lite problem eftersom jag inte visste hur jag skulle kunna legitimera mig utan passet. Pappa följde med och allt löste sig :)
Mitt visa

Svar från Emily

Den 22maj skrev jag till min värdsyster på Facebook. Igår när jag loggade in hade jag fått svar från min värdsyster Emily:

Hey stephanie!

thanks for messaging me (: i cant wait to meet you either! feel free to look at all my pictures. you're really pretty by the way! well, some of my interests are riding horses and just hanging out with my friends. my house and friends are so fun i cant wait to introduce you to them (: my favorite colors are pink,purple,green, and blue. what are you interests and favorite colors?

cant wait to meet you!
emily

Jag längtar efter att få träffa min värdfamilj!

50 dagar

Idag är det femtiodagar kvar tills jag lämnar Sverige. Jag fortsätter säga det högt bara för att det ska bli lite mer verkligt. Det känns fortfarande så overkligt och jag vet att det kommer inte kännas verkligt förens alla "hej då:n" börjar, när jag börjar packa och när jag stiger på flygplanet. Just nu känner jag ingenting, det känns som att jag ska till skolan den 19 augusti med resten av klassen och att jag ska fortsätta leva som vanligt.

Mamma berättade idag att hon fick ångest över att jag skulle åka inatt och började gråta. Hon kom in och pussade på mig och när hon säger det kommer jag ihåg det. Jag börjar själv få lite ångest över att jag ska åka, jag tycker så synd om mamma som verkligen verkligen verkligen inte vill att jag ska åka. Jag får så dåligt samvete, även fast det här är min största dröm. Jag kommer att åka men fy vad dåligt jag kommer må ett tag, jag krossar ju min mammas hjärta. Det viktigaste att komma ihåg är att jag kommer tillbaka, 10 månader och sen är jag tillbaka.

Jag har räknat ner sedan jag fick min placering - 5 maj. Det känns som att det vore igår jag fick placeringen och det känns som att det är om två år jag ska åka.

Sommarlov

Nu har jag officiellt sommarlov, sommarlov tog jag inofficiellt redan i måndags men nu är det officiellt. Jag fick rysningar när det började närma sig slutet, jag kommer inte komma tillbaka efter sommaren. Jag, Anna och Lydia kommer inte vara där på uppropet med alla andra 07or, vi kommer inte tillbaka. Lite sorgligt är det men också väldigt skönt.

Hejdå alla 06or

Idag hade min skola utspring! klass efter klass sprang de ner för tramporna i amfiteatern i rålis. Jag, Anna och Lydia stod och vråla och firade lite med dom. Den blev en massa kramar, en massa grattis och en massa letande efter personer och anhöriga. Lite senare hoppade människor på flaken (vilket vi hade tackat nej till) och där stod vi och vinkade och fotograferade.

Efter att alla hade åkt iväg åkte vi in till stan för att köpa presenter där vi såg flaken åka runt. Där stod vi mitt på sergelstorg och vinkade och dansade med de som stod på flaken, jag fotograferade även så mycket som jag kunde. Sen stannade flaken för kisspaus och vi sprang och hälsade på alla, en del kramar blev det också och på något sätt lyckades jag bli helt ölfri. Det var jäkligt kul att kolla på de som stod på flaken och att känna som var ännu roligare! Jag hade aldrig ställt mig på ett flak idag, jag hade frusit ihjäl och jag mår inte helt bra vilket hade varit så jäkla jobbigt men att stå brevid och dansa och vinka var perfekt, jag är så glad för deras skull!

Även fast Mathe hade lämnat flaket  för att åka hem 1,5 timmar tidigare än vad vi gjorde lyckades han komma 40 minuter efter att vi kom till honom men eftersom maten var helt fantastisk så märktes det knappt att han inte var där.

Jag ska vara ärlig, jag känner mig inte alls avundsjuk på att de har tagit studenten och får fira, inte alls. JAG VILL OCKSÅ FIRA ATT JAG HAR TAGIT STUDENTEN!! Det är två år kvar! Två år, känns helt sjukt jobbigt men det kommer vara så värt det! Jag, Anna och Lydia planerar redan var student, vilka som vi ska dela flak med, hur vi ska göra på utspringet och allt som har med vår blivande student att göra. Det är så jäkla kul att jag ska ta studenten med tre av flickorna som jag älskar mest på jorden! Vi kommer ha det så JÄVLA bra!

Det är helt sjukt men nu börjar man inse att personer man har tagit förgivet att man kommer se varje dag försvinner. För några timmar sedan var det sista gången jag såg en stor del av 3orna jag har gått i samma skola som i två år. Det är verkligen sorgligt!  På fredag är sista gången jag ser en stor del av 2orna som jag har gått i samma skola som i två år, det är också sorgligt. Jag hoppas verkligen att jag kommer hem till deras student! Ska inte hoppas för mycket bara men eftersom skolan i USA slutar 26maj så hinner jag förhoppningsvis hem.

GRATTIS!!


Forumet

Forumet har hjälpt mig sjukt mycket men jag vill ta en paus, så hejdå forumet!


Visumansökan på ambassaden

Hej

Nu kom jag precis hem från Amerikanska Ambassaden. Det blev inte så problmefritt som man vill att det ska vara men allt löste sig.

Jag hade tid klockan 8 imorse så klockan 7 åkte jag hemifrån för att vara där lite tidigare. Väl framme ställde jag mig i kön som inte var allt för lång. Det regnade så det var svårt att läsa. Efter 20-30 minuter kommer vakten till mig och kollar igenom mina papper och berättar att det saknas 150:- på inbetalningen. Pappa hade sett på hemsidan att avgiften var 1050 så det var vad han hade betalat in. Vakten berättar att om jag är där innan 11.30 så kommer jag få komma in. Där stod jag utan mobiltelefon och utan pengar. Det enda jag hade var mitt busskort, en bok och alla papper + pass. Först ville jag bara åka hem men istället åkte jag till mamma och pappas jobb. Dom hade såklart inte kommit in än men jag fick låna telefon och av ren panik började jag gråta. Jag var så stressad och jag kände mig så hjälplös :P Pappa förde över pengar på mitt personkonto som jag kunde nå via passet. Jag fick åka till centralen där det enda Nordea i stockholm var öppet innan 10.

Inne på nordea hjälpte en kille mig med allt. Han var jätte snäll och såg nog att jag var stressad. Han pratade på och frågade lite frågor om boken och om vad jag skulle göra i USA. Efter att jag fått kvittot sprang jag mot bussen. Jag lyckades springa fel i all stress så det bkev en liten omväg. Framme vid ambassaden för andra gången idag fick jag ställa mig i den nu långa kön, i regnet. I kön stod jag i en timme. När jag kom fram kollade vakten igenom allt och sen fick jag gå igenom säkerthetskontrollerna.

När jag kom upp till ambassaden var det kö för att lämna in alla papper, den tog säkert 20 minuter. Jag lämnade in alla papper och sen satte jag mig ner och vänta. När jag satt och vänta läste jag samtidigt som jag lyssnade på de andras intervjuver. En del fick stå där ett tag och alla överröstes med frågor.  Efter två timmar ropas mitt namn upp och jag får gå till luckan.

Framme vid luckan sitter en trevlig man som säger coolt när han läser phoenix, arizona. Han frågade vilken min favoritsport var och sa att dans kommer jag säkert att få utöva där. Han frågade om jag hade varit i USA förut och så sa han att han läste 4 dagar och NYC och så kommenterar han det och säger coolt och att vart skulle man annars åka en så kort tid. Jag fick lämna fingeravtryck och samtidigt frågade han om jag har övervägt att bli kriminell. Jag svarade nej, ganska allvarligt och han skämta och sa eftersom du övar på att lämna fingeravtryck och så. Sen sa han att de skickar hem passet och visumet och sen fick jag gå. Jag var vid luckan i 1 minut. 5 timmars väntan för att jag ska få höra att Phoenix är coolt. Det var iallfall skönt att få det avklarat och nu är alla papper klara inför USA :)

Inne i väntrummet fanns en TV där de pratade om hur bra usa var, typ. Jag var (och är) helt nedkyld och satt och skakade pga. jag frös så mycket. Inte hade jag ätit något heller så nu, klockan 14 äter jag min första måltid för dagen. Nu ska jag ta en dusch sen ska jag in till stan och träffa Anna.

Inga goda nyheter

Det var meningen att Anica (min tyska värdsyster) skulle komma till Stockholm imorgon men tyvärr så kommer dom inte för flygbiljetten för hennes pojkvän skulle kosta 4000 och det är lite väl mycket. Ani flyger för 500 kr för att hennes pappa jobbar för lufthansa och tyvärr gick det inte att fixa så att Manu kunde flyga för det. Men vi ska såklart bo med varandra ett år och efter det får hon komma hem till mig med jämna mellanrum :)


Visumansökan snart

Jag åkte in till stan och dit kom båda mina prinsessor. Vi gick först till skattemyndigheterna och fixade personbevis. Vi skulle ha ett med alla realtioner men han tog bara med föräldrar, hoppas att det räcker.
Rykten gick om att det var halva priset på visumfoton hos expert. 179 kronor fick vi betala, dyrt om ni frågar mig. Fotona ska vara i 5x5cm men han på expert gav våra foton i större format runtomkring och sa att vi bara skulle lämna in det så där. Jag hoppas verkligen att han inte hittar på utan att det ska vara så som han säger.

Efter att ha fixat personbevis och fotona åkte vi till Cafe noco och åt. Anna och Lydia åt pastsallad och jag tog foccica. Tjejerna åt även varsin bit hallonpaj som var väldigt mumsig. Bella kom när vi skulle gå och tillsammans åkte vi till brännpunktslokalerna i Tyresö där mötet inför sommarlägret var. På torsdag börjar nämligen en av årets roligaste händelser: Korpen sommarläger! Det är ett aktivitetsläger där barn från 7-13 utför olika aktiviteter en vecka utomhus. Jag, Camilla, Jonas och Kevin är ledare över grupp rosa, gruppen med yngsts barn. Vi fick även snygga grå hoodtröjor och ljusblå t-shirtar som ska användas under lägret. Det ska bli så kul, jag längtar verkligen.Mitt DS-156

Våra visum-foton


Sommarläger-tröjan


Dags för visumfoto

Nu ska jag in till stan och möta prinssesan, vi ska ta foton till våra visum inför USA. Sen måste jag åka till skattemyndigheten vid T-centralen och fixa personbevis som vi hade glömt totalt. Tur att man kan åka och få det utskrivet dagen innan. Imorgon har jag inervju på ambassaden. Jag har kollat igenom alla mina papper 1000gånger för att se till så det står rätt. Jag har betalat in 1050kr via banken och nu behöver jag foto. Jag har sminkat mig extra noga för att undvika att se helt knäpp ut, lycka till steph.

tick tock

Jag vet att jag tjatar men tiden går så fort, jag hänger inte ens med!

Idag hade Fredric kalas eftersom han fyllde år i onsdags. Gänget var hembjudna till Fredric på Stora Essingen där det bjöds på pastasallad och efterätt. Fredric och hans mamma gjorde allt för att vi skulle trivas och ha det så bra som möjligt och det var väldigt trevligt! Rabarberpajen var urgod vilket märktes eftersom jag åt dubbla portioner. Fredric fick en mp3/mp4 spelare av oss eftersom han inte har någon sedan tidigare. En gitarr plockades fram och Elias spelade lite, jag hatar min föräldrar lite just nu eftersom jag fick omusikaliska gener. Sedan gick vi ner till vattnet och satt där en liten stund innan vi begav oss hemåt.

Jag och pappa har redan planerat inför hemresan. Jag hinner nog se min (snart) fd. klass ta studenten. Det blir trevligt trots att vi inte har så bra sammanhållning i klassen och klassen är uppdelad i grupper så har alla varit mina klasskompisar och jag kommer sakna nästan alla. De jag kommer sakna mest är mina homies och lärarna! Lärarna är underbara, jag hoppas verkligen att alla är kvar tills när vi kommer tillbaka!


Imorgon ska jag berätta om vad som händer i helgen! Jag vill bara veta allt innan jag berättar, jag är jätte glad samtidigt som jag börjar bli väldigt nervös, fråga mig inte varför.


Tiden går så fort men ändå så långsamt

Jag vet att det är fler som håller med mig om det här; Tiden går så fort men ändå så långsamt. Det är sjukt hur tiden bara flyger iväg samtidigt som det går i snigelfart framåt.
 
Det har fortfarande inte slagit mig att om 58(!) dagar lämnar jag landet. Det känns som att det är så lång tid kvar. Det känns som att det är flera år kvar, det har verkligen inte slagit mig. Det har inte slagit mig att jag har fått min drömplacering, det har inte slagit mig att jag inte kommer se en del av mina klasskompisar någonsin igen.

Kusin

Hur cool är inte min kusin Vincent i mina solglasögon och keps? Så sjukt söt :)


60 dagar

Då var det 60 dagar kvar. Kvar är det 60 dagar. Hur kunde de senaste 10 dagarna bara flyga iväg sådär? Fortsätter tiden i den här takten kommer jag sitta på ett flygplan imorgon påväg till Phoenix. Kan någon förstå, det  är 60 dagar kvar?! 8 veckor kvar. 2 månader kvar. Tiden går så snabbt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag försöker ta mer och mer vara på dagarna som går, snart kommer det aldrig bli sig likt igen. Jag börjar få lite resfeber, inget allvarligt men nu förstår jag mer och mer vad det är jag lämnar för något okänt.

Egentligen, hur korkad är jag inte som lämnar min trygga tillvaro? Jag och alla andra utbytesstudenter som ger sig ut i det vilda. Vi kommer utvecklas så mycket av den här upplevelsen! Jag längtar efter att få komma hem igen och göra andra gröna av avund när jag berättar om mina upplevelser. Jag vet att alla innerst inne skulle vilja göra det här, det är modet som sviker. Anledningen till att en del klasskompisar bara klagar på USA är för att de egentligen skulle vilja göra det. De klagas på att vi inte kommer få festa, åker man utomlands ett år för att festa så vet man inte riktigt vad ett utbytesår innebär.. Det klagas på allt, "varför åka under gymnasiet när man kan åka efter?" Det är stora kostnader som skiljer och vem vill inte gå på High School, gå på prom och leva som huvudrollen i sin egna film?

Snart är det dags! 60 dagar.


En kväll kvar

En kväll kvar innan jag skolan är slut!! Idag ska jag plugga inför matteprovet som är imorgon och skriva en Mental tränings analys, sen är allt över. Mina två år på gymnasiet har gått så sjukt fort. Kommer fortfarande ihåg första dagen i ettan som att det vore igår. Mycket har förändrats och det är först nu, i sista delen av tvåan som jag har hittat en plats i klassen som jag verkligen trivs med. Jag umgås med de personer jag får mycke energi av och får mig att vilja vara i skolan jämt.

Idag var vi en liten skara. Jag, Fredric, Affa, Abhi, Bilal och Moadh var de som var på svenskan, sen var även Hebbe, Mathe och Micke från 3an med. Fredric agerade lite mattelärare åt mig efter skolan, har prov imorgon så jag får VG i kursen. Egentligen är matte d lätt men jag har varit så slapp så jag har inte orkat engagera mig. Jag fick veta att jag får MVG i fysik och svenska också. Svenskan var jag ganska säker på men det är alltid kul att få det bekräftat. Jag får säkert VG i biologi b och G i Matte D. Ganska dåligt för att vara jag men jag har inte orkat engagera mig alls så det är cool.

aaaaaaaaaaa

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

8 veckor

2 månader, 8 veckor, 61 dagar.. Tiden går så fort! Idag hade vi summer games på gärdet. Jag försov mig som vanligt och kom tid precis när brännbollen var över. Vi var väl där i 20 min, sen åkte vi hem. Det regnade och Saad sa att vi skulle åka hem så vi inte blev sjuka, söta Saad. Jag, Anna, Lydia och Freddan (som blev 18 idag! grattis) hamnade på McDonalds där vi åt vår matsäck och glass.

Efter skolan åkte jag hem, lämnade mina saker och begav mig på en promenad. Hemma igen somnade jag och sov i några timmar. Jag har kört slut på mig själv, att sova ca.4 timmar varje natt fungerar ett tag men efter ett tag orkar inte kroppen med vilket märks nu.


trött

Jag är så sjukt trött. Jag bara mumlar och huvudet värker och jag är inte med alls. Jag började gråta när jag skulle berätta om ett roligt minne, tårarna sprutade samtidigt som jag skrattade. Jag har inte gråtit ordentligt på några dagar så det är kanske inte så konstigt. Bara teoridelen kvar på rapporten sen är den klar :)

62

62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62 62

Jag mår bra! Stressen har lagt sig lite men om några dagar kommer jag må toppen igen!


Jag och min älskling