Arkiv Stephanie Ammerman -

Show

Det gick inte lika bra ikväll som det gjorde igår. Energin saknades men det var sjukt mycket människor där och jag var okej, I guess.

(finns lite bilder uppe på facebook: Stephanie Järnberg Führ

Dance Show

Första showen! Mitt knä hoppade nästan ur led så nu är det svullet men det är inget allvarligt och det var i mitten av Tylers dance so jag sa fan ganska högt eftersom jag trodde att det hoppade..

Min dans var en hit!!!! Hahaha. Vi startade med baletten och publiken var död och så ändrades det till everybody dance now och OMG vad publiken jublade. De älskade hela dansen och ljusen är helt UNDERBARA. AAAH, jag är så stolt över min lilla dans med mina dansare, de är grymma! Fick sååå mycket beröm och de använde även min musik som avslutningsmusik medans vi bugade. haha, kändes så kontsigt men det var min lilla dans!  :)

Nu är klockan mycket och jag har skola och dans imorgon så jag måste sova.


Två bilder lägger jag upp:

Annie, Jag och Hanna (my wife)


My asian! Haha, det är inte hennes riktiga hår!

otursdag!

Dålig dag, eller inte dålig men bara otur. Jag är ful på alla bilder jag tog, lyckades få ett stort blåmärke på låret, vrickade foten under gen. rep., kan inte andas som jag borde, tappade bort min blomma och min tröja (som jag behövde för uppträdandet men hittade den precis innan jag skulle upp på scen) är helt stel och måste sova nu (sova - mitt favoritord). Jag har aldrig sagt så många fula ord på svenska.

Jag kom hem för ett litet tag sedan så jag behöver verkligen sova så jag kan dansa imorgon. har is på foteneftersom det fortfarande ilar lite i foten men allt kommer att bli bra.

Första showen imorgon så önska mig lycka till!


Nerds

Nu ska jag sova, såklart. Känns som att det är ordet som förekommer mest i min blogg: Sova.

Vi fick våra senior dance shirts! På baksidan har vi vart vi ska efter så alla har sina colleges. Jag har sweden på min eftersom jag ska hem. De är ännu coolare i verkligheten än vad de är på bilden men ni får se bättre bilder sen..

Idag var det en lugn dag, skolan hade en academic prisgrej som Ellen var med i. Jag har aldrig sett så många nördar samlade på ett och samma ställe, LOVE IT! Jag ville vara där uppe, det är vad man (inte) får för att vara från sverige..

Imorgon är det twin day, såklart är jag, Morgan och Teresa trillingar! Vi kommer att ta bilder så ni får se hur söta vi såg ut.Sova

Idag tog jag det bara lungt. Spenderade lite tid utomhus i solen, kollade på Camp Rock och försökt hjälpa kroppen att återhämta sig så jag är redo för allt som händer nästa vecka. Dans rep - Måndag, tisdag. Dance show - onsdag, torsdag, fredag. Prom - Lördag. Spirit week - hela veckan  och imorgon är det black and white day.

Fylld vecka - kommer förmodligen inte att ha jätte mycket tid att blogga men det blir mycket bloggande senare och ännu flera bilder! :)

have a great day sweden!


Skor, väska och smycken

Somnade runt 6pm igår, vaknade runt 1 am men somnade en timme senare och vaknade 9am.. Ganska skönt var det!

Det här är vad jag köpte igår:

Jag kör på silver till min rosa klänning! :)


Klarshoppad för prom

Nu har jag (nästan) allt jag behöver för prom nästa vecka. Jag saknar ett armband men det är allt.. Klänningen är hos the drycleaner.


Assembly och dans

Hela mitt liv kretsar runt dans här!

Imorse var jag i skolan 7 för att ha genrep inför assemblyn. Jag mådde inte så bra men genrepet gick okej. Jag gick till class, mådde fortfarande dåligt men var tvungen att hålla humöret uppe. Vi samlades i the gym innan alla andra kom. Jag mådde bara sämre och all stress och höga ljud från alla andra gjorde det inte bättre. Jag gick till Ellen och berättade att jag inte mådde bra och att jag inte ens ville gå upp. Dance company satt bakom scenen och jag hade tårar i ögonen av att jag kände mig lite light headed. Carolina gick upp och höll ett tal, om hennes syster, hennes syster som dog pga. drink and driving. En person körde hem full och körde in i hennes syster, hon var bara 19 år. Eftersom jag känner Carolina och visste om hennes syster blev det extra jobbigt och alla satt tysta med röda ögon och jag grät big time. Allt kom ut, jag bara grät medans alla försökte berätta för mig att vi ska upp snart. Jag sprang och kramade Carolina när hon kom ner från scen och jag märkte inte ens att de ropade in dance company. Jag sprang in med tårar längst kinderna och försökte få bort de sista tårarna medans vi väntade på att musiken skulle starta. Jag dansade, men det var förmodligen mitt sämta uppträdande någonsin. Jag träffade Teresa, brandon och Morgan efter och jag grät medans jag berättade att jag inte visste hur jag skulle klara av att göra nästa uppträdande. Jag har aldrig känt mig så dålig men jag bryr mig inte riktigt, jag var sjuk och jag hade kunnat valt att inte gått upp men jag gick upp och log och låtsades som att det var det roligaste jag någonsin gjort. Kändes så falskt men är man en performer så får man göra vad som krävs.

Under min 4th period så höll Branden på och retades med mig, han har en ganska elak humor och det slutade med att jag började gråta. Kyle höll på och flirtade med Teresa (som har pojkvän) och allt vara bara för stressigt då han snodde hennes bok och de "bråkade" om boken så jag gick och gav teresa en ny bok men det hjälpte inte riktigt. Jag gick till matsalen gråtandes men jag brydde mig inte och jag fick inga blickar så det var skönt.

Efter skolan var det dans, igen. Swim skickade hem mig efter 1a rounden men Becky var på Ellens track meet i Mesa så vi försökte hitta någon som kunde köra hem mig men det hela slutade med att Cassidy körde hem mig mellan hennes danser. Hon är så underbar, känns lite tråkigt att vi precis blev kompisar eftersom hon är så cool och jag lämnar landet snart..
Jr.Dance company (jag är inte i den här bilden eftersom jag gick med urban istället) Carolina tog den här bilden

dance

Dans har tagit över mitt liv. Lämnade skolan 9 idag, dans tar verkligen tid. Imorgon har jag Assembly som jag såklart uppträder i. Jag har sett 1 riktigt assembly, resten har jag dansat i. Nästa vecka har vi A+ assebly eftersom vi vann A+ pris så då blir det både senior dance och urban.

´Becky pratade med läkaren idag! Ett av testerna visar positivt för vallet fever men det andra visade negativt. Vi vet inte riktigt vad som pågår men om 2 veckor är det dags för nytt blood work och vi behandlar det med inhalatorn, aspirin, förkylnings medicin och allergi piller. Jag vill bara ha ett svar men när Becky berättade att första testet var positivt började jag gråta men förhoppningsvis så kommer nästa proven vara negativa men då blir det andra test för att försöka upptäcka vad som pågår. Valley fever är inget allverligt och läker sig själv med tid men i vissa fall kan det bli värre. Är det valley fever så kommer jag få medicin mot det men de vill inte att jag ska ta mediciner om vi inte är säkra. Ni kan googla valley fever om ni vill veta vad det är, jag har verkligen ingen energi för att sitta här och berätta allt även fast jag gärna skulle göra det.

Imorgon måste Ellen lämna huset 6.15 så jag kanske måste vara redo för att det.

God natt

En sjuk med glad peff på 1/2 birthday


hej hej hej hej hej hej hej

Hej

Jag gick och la mig tidigt igår och imorse berättade Ellen att vi kunde gå till skolan när vi ville så det kändes nästan som late start även fast det bara var 30 minuter senare..

Jag och Teresa hade världens bästa lunch period idag!!! Haha.

Efter skolan hade jag dans. Fick taco hell till middag igen, love it! Andy åkte även och köpte Jamba åt mig eftersom han inte hade så mycket att göra and I was craving Jamba really bad.

När dans var över körde Andy och Hannah hem mig och nu sitter jag i min säng..

Jag och Becky pratade precis och jag inser verkligen hur omedveten jag var av hur dåligt jag egentligen hade. Jag trodde att jag var problemet och att jag undrar verkligen varför jag inte tog tag i det. Jag är så glad, SÅ glad över att jag befinner mig här just nu. Jag berättade inte för någon, inte ens för mig själv hur dåligt jag hade det. Just nu stressar jag inte alls över hur jag ska kunna ta mig hem efter dans eller vem som ska fixa middag åt mig, jag vet att jag inte behöver gå i 2 timmar för att komma hem. Jag behöver inte sitta och längta över att gå hem så jag äntligen kan äta, så länge jag kommer kunna ta mig hem. Jag behöver inte gå och sova runt 9 för att ta bussen klockan 6 på morgonen. Jag behöver inte gå ner i köket och vara rädd över att jag ska få någon som är arg på mig pga. ingen har ätit upp resterna. Disken (som jag inte bidragit till) är inte mitt problem längre. Den här listan kan bli så lång och allt är sååå bra nu så jag behöver inte tänka på det..

Nu ska jag sova.


Svar på en fråga

Hej! Först vill jag bara säga att jag Ääääälakar din blogg! Och förlåt för mina långa frågor!
Du behöver självklart inte svara på frågorna om dom är för långa och jobbiga!
Tack i förhand! <3

1. Hade du varit någon gång i USA innan du bestämde dig att du ville åka och bo där i 1 år som utbytesstudent?
Och tycker du att man ska åka till USA innan man bestämmer sig för att man faktist vill bo där 1 år som utbytesstudent eller spelar det ingen roll om man åker dit fast man aldrig varit där? Tror du man kan ångra sig att man inte visste hur landet var innan man åkte dit? :)

Svar: Ja, jag hade varit i USA innan. Min farfar har bott här hela mitt liv så det var också lite av en faktor eftersom jag alltid undrat vad han älskar med det här landet. Nej, man behöver inte åka och besöka det innan man åker. Läs på lite om landet innan kanske så du vet att du vill åka men du kommer att se den riktiga sidan efter att varit här ett tag. Åker man som turist är det lite annorlunda. Jag tror absolut att man kan ångra sig, hur mysigt skulle det inte vara att åka till Brazilien och plugga? eller något annat coolt land? Jag tänkte mer att jag har hela mitt liv att upptäcka världen så jag åkte till USA eftersom skolan här är helt underbar och något som är väldigt unikt.

2. Är skolan mycket annorlunda i USA jämfört med sverige. Har man redovisningar för klassen, läser högt tillsammans, eller hur går en lektion till?
Svar: Beror helt på vilken klass vi pratar om. Ja, man har redovisningar inför klassen med power points osv. Vi läser högt tillsammans i engelska klassen. Man håller tal. Skriver papper. Vad som är annorlunda är att här handlar allt om att göra uppgifterna, i Sverige får du inte MVG så länge du kan all fakta (i flesta fall) I sverige behöver vi tänka utanför boxen, argumentera, och använda all kunskap vi lärt oss, inte bara skriva ner A.

3. Vad tycker du om att det är 2 utbytesstudenter i en familj? Posetivt/negativt? Är det vanligt att det är så? Om du fick välja, skulle du vilja bo ensam i en familj eller som du har det nu? :)

svar: Jag ville bara göra det klart att jag är ensam utbytesstudent i min familj. Jag bodde ihop med Anica (en av mina bästa vänner) i 2 månader och ja, vi hade våra problem. När man får double placement kan man alltid tacka nej men nej var aldrig ett alternativ för mig, jag var överlycklig. Jag och Anica är väldigt olika och vi är båda starka personligheter så för oss att bo under samma tak var jobbigt (för mig) eftersom jag är väldigt positiv. Att vara super positiv är inte alltid så bra eftersom det blir irriterande och jag tror att Anica upplevde att min positiva attityd blev för mycket ibland eftersom ibland vill man bara ha lite down time och ha någon som håller med om det. Vi bodde också i en familj som förvärrade situationen, vi stressade mycket och inte för att vi bråkade men ibland var det så mycket lättare att ta ut stressen på den andra. Det positiva var att vi hade varandra från sekunden vi träffade varandra, vi gick igenom samma sak och ville jag gråta över något som hänt i familjen eller i skolan gick jag till henne och fann den support jag behövde.  Allt beror på vem personen du bor med, man lär sig av varandra och jag älskar Anica, det gör jag verkligen men för oss var det bättre att bo isär. Med Anica fick jag lära mig hur det är att hantera en annan sort av människa och jag är så glad över att vi fann varandra igen och att hon var där när jag behövde henne! Fick jag välja om vet jag inte riktigt vad jag skulle göra, hade inte jag och Anica blivit placerade i samma familj hade jag alrig lärt känna henne och jag hade inte heller kunnat känna mig trygg i skolan över att ha en vän att vända mig till och se på rasterna om jag hade tid.

Älskar din blogg och dina fina bilder som du lägger ut för att vi andra ska få se hur du har det!
Kram Josefin


stupid j co

Jag är trött, förkyld och har fortfarande ont. Kul.

Idag hade vi practice till 8, vi fick gå efter att J co. hade en jätte fight (hela gruppen skrek åt varandra och folk grät) som tur var jag inte där eftersom vi hade Senior dance på scen. Jag förstår inte, hur kommer det sig att det kan finnas så mycket drama i en liten dans grupp?! De behöver verkligen visa respekt för varandra!

Jag tog med mig en kudde och filt och låg och sov när vi hade pause. Min familj kom och lämnade av mat (medan jag var på scen eftersom jag hade 2 danser på rad) och när jag äntlign fick äta så var några från gruppen på oss seniors, som inte ätit sen lunch, att vi ska gå igenom Tylers dans. Jag bara satt där, sjuk och hungrig och jag brydde mig verkligen inte.  Jag kan ändå inte dansa fullt ut eftersom jag får ont och hostar, jäkla dansgrupp med så mycket stress.

Ja, jag är på dåligt humör tack vare dumma danstjejer (som jag älskar men jag får verkligen nog av dem). Hoppas att de här två veckorna går snabbt. Erin körde mig hem och vi pratade lite snabbt och läget i junior company, vi som inte ens är med i dramat blir sååå påverkade.

Det är väldigt varmt här i phoenix just nu, över 30 grader och det är ganska skönt när man går i linne på kvällen och det är fortfarande varmt. Snart blir det dock för varmt men jag kommer ta vara på stunden.

Om ca. 1 månad kommer min familj!
Nu ska jag göra mina läxor och sen ska jag sova.

dans dans och åter dans

Imorse vaknade jag av att Ellen väckte mig eftersom hon vaknade av min väckarklocka som varit på i 4 minuter.. skönt att höra att jag inte vaknar av den som sover PRECIS vid den medans Ellen i rummet mittemot vaknar..

Idag var det dans 6.45 och efter skolan hade jag dans till 7, och idag var det en tidig dag. Imorgon kommer vi förmodligen behöva stanna tills 9.. The bell i skolan fungerade inte eftersom Liz hade pratat med ledningen och försökt att få hennes och hennes pojkväns sång och så skulle hon svara ja till prom. Tyvärr gick det inte som planerat och hon ska göra om det.

Min dans ser bra ut, har lite saker som måste fixas men den kommer se super ut när det är dags! I know my girls and boy and they'll bring it!

Har inte mycket att säga förutom att jag är supertrött ochmåste sova.


Jag och Ellen påväg hem till Phoenix från Oregon.. Hon pluggade eller spelade spel och såklart tog jag på mig rollen som jobbig storasyster genom att ta upp min webcam.

Min Me-box

Det här är min ME-box som vi gjorde för Psychology. På utsidan har jag bilder på vänner och familj (fick inte med alla tyvärr). Hela boxen visar vad jag älskar, intressen, drömmar, mål mm. Jag har Lady och Pepper i boxen, en smiley för att symbolisera att jag är positiv hela tiden, jag har Zac Efron i boxen eftersom jag vill gifta mig med honom. Jag har ett moln och ordet Dream som svävar på molnet eftersom att det är det viktigaste som finns. Ha drömmar att sträva efter. Blomman är där för att sybolisera hur jag växer som människa. Det här är jag, i en box. Den är personlig men jag tror att ni som läser min blogg känner mig (även fast jag inte känner er lika väl) så det här är inget ni inte visste..

Bilder från mitt kalas

18.5!

Läxor

Söndag vilket betyder att det är dags för mig att göra alla mina läxor. Jag har 2 study guide's, två dance artiklar och ett papper med källor som måste skrivas ner.


My look-a-like?

Fick en kommentar om att jag liknar Katie Cassidy från Melrose Place.vad säger ni?

Relay for life

Hej!

Idag tog jag det lungt, jag och becky kollade på the blind side och åt tuna helper. Klockan 8 åkte vi till skolan för att se på cermonin på relay for life. Relay for life är en del av american cancer society där man hyllar människor som besegrat cancer de älskade man förlorat och detta görs genom att gå, och i detta fall gick de på the track at MP. Vi kom dit när det var hel kolsvart och det som syntes var luminaria's som formade HOPE  och CURE. Väldigt mäktigt var det. På scenen hölls dikter, tal från en lärare som besegrat cancer och en kille vars mamma besegrade cancer, några sjöng och alla fick sitta ner och först fick de som besegrat cancern ställa sig upp, sedan de som har någon i sin familj med cancer, sedan alla som har förlorat någon i sin familj med cancer, sen alla som känner någon med/dött av cancer, alla stod upp.Sen var det dags för silent walk då alla höll i ett ljus och gick runt tracken där det var fult med luminaria's som var i minnet till cancer victims. Många grät och de som förlorat någon stannade vid den luminaria'n och lämnade sitt ljus och bara stod där. Det var jobbigt att läsa namnen på påsarna och jobbigast var det när jag såg in memory of dad eller mom eller när jag såg min mammas namn. Jag är så otroligt glad att ingen i min familj lider av cancer.

Efter det hela blev det glad stämmning igen och jag hängde med en massa människor eftersom de flesta var där. 


Istället för att gå runt som alla normala männsikor bestämde sig killarna för att åka golfbilen med skolans security guardPanda som vi var på förra helgen var lite samma känsla, de kämpar för samma sak: CURE. 

tjejkväll

Igår kom Shea och Teresa hem till mig och vi spenderade kvällen med Dinsey Channel, Pizza och en massa prat. Jag fick ett samtal från Hannah och Andy som frågade om vad jag skulle göra om de råkade vara utanför mitt hus, hahaha, jäkla stalkers!  Jag gick ut och de kom med in för en liten stund och de förklarade för de andra att de alltid vill umgås med mig men jag har aldrig tid för dom så de dök bara upp, nu har vi dock bestämt att vi ska umgås snart. De lämnade huset och berättade att de skulle iväg och stalka Jessie.

Senare under kvällen lämnade Shea och Teresa mig för att åka hem så jag spenderade tid med Becky innan vi gick och sov.

varning: NEGATIVT.

Hej

Idag hade jag en dålig dag, eller inte en dålig dag men en mindre bra dag. 7 den här morgonen gick vi till labbet för blodtest, 45 minuters väntetid! Vi valde att ta mig till skolan istället och fixa det efter skolan. Började gråta under dance igen, jäkla chest pain.. Var tvungen att sitta ner med min inhaler och försöka andas ordentligt. Under PC101 så slog jag knät ordentligt i bordet så tårarna började rinna.

Efter skolan gjorde fortfarande lungorna ont så jag ringde Becky och berättade att jag hade ont och att jag inte visste hur jag skulle kunna gå hem i värmen med smärtan (även fast det bara är 30 minuters promenad men i solen känns det som 3 timmar). Hon ville inte att jag skulle gå hem pga. smärtan och det kan vara allergier som pågår men eftersom det kanske skulle ta ett tag med blodprovet så ringde hon runt till lite männsikor och försökte se om någon kunde ta mig hem (hatar att jag inte kan ta bussen eller köra). Ellen släppte av mig och det tog förmodligen 10-15 minuter och sen var jag klar. Hade vi vetat det hade Ellen kunnat vänta på mig men hon hade träning. Alla becky hade ring runt till kunde inte förens runt 4 och jag hade verkligen ingen lust att vänta i 1,5 timmar och jag hatade ännu mer att jag är så beroende av andra människor. Jag ringde Teresa (som skulle på en stor överrasknings dejt) och hon hoppade in i bilen och var där efter några minuter och körde hem mig. Jag älskar min bästa kompis!

När jag kom hem kollade jag först på tv (disney channel) och senare tog jag en nap på ett par timmar tills Becky kom hem (igen) efter sitt möte och vi pratade lite om vad som pågår med mig. Vi bestämde också oss för att Fiddlesticks inte är en bra ide imorgon så jag måste prata med alla mina vänner om att vi får vänta igen, men jag vill hellre må bra än att riskera att må sämre. Jag skulle även gå på Baseball matchen med Kelsi och Shelby men eftersom jag inte mådde bra stannade jag hemma och såg lite av matchen på TV.

Imorgon har jag practice kl.7.. F my life.

Usch vilket negativt inlägg.. men alla får väl ha en dålig dag ibland?!


Dagens positiva: Eftersom jag fixade blodetprovet idag så kommer jag förhoppningsvis få reda på vad som är fel på mig. Imorgon ska vi kolla på the blind side i english vilket jag ser fram emot. Kyle och Evan (the new kids) sa att de tycker att jag ser ut som 15 (och äldre än Teresa som ser ut som 12), och jag blev glad..? Ja, jag är konstig. Fick flera kommentarer om att jag såg bra ut idag, och jag som inte ens försökte. Jag fick träffa Twinkie idag. jag har fortfarande 2 puffar kvar på min inhaler idag! Jag har bestämt mig för att något av mina barn kommer att ha Teresa som middle name.
Ju Co.

ont

Under dance fick jag ont igen.. freak, och jag som ska pa blodprov efter skolan, jag har ingen aning om hur jag ska kunna orka ga hem efter om det gor sa har ont!


dance

Imorse var jag uppe och dansade klockan 7 men resten av company. Jag dansade en gang fullt ut och sen var jag tvungen att ta det lungt och sitter ner eftersom jag borjade hosta som en tok. Jag blev irriterad eftersom senior company inte kan sin del sa vi behovde komma dit tidigt sa vi kunde se dom ga igenom.

Hur mycket laxor har jag? inte sa mycket :)

Nu har jag psycology, vi planerar var egna lektion som vi ska ha nasta vecka. nu ska jag jobba eller forsoka gora nagot.


it's a hard life

Jag har nu träffat 3 olika doktorer, gjort en massa tester och röntgat lungorna. Inom de närmsta dagarna ska jag ta blodprov så de kan göra lite tester och se vad som är fel på mig.

Yes, vi vet inte vad det är som spökar med mig men jag mår bättre idag och ska gå till skolan imorgon. Jag försökte gå till skolan idag (vi hade senior dance 6.45) men blev anfådd och yr av att gå snabbt från parkeringsplatsen till danssalen så när jag kom fram pratade jag med Swim, började gråta och satt ner hela morgon tills the bell ringde då Becky kom och hämtade mig. Vi åkte för tredje gången till läkaren och den här gången fick jag en inhalator (tack!!) och nu känns det som att det är lättare att andas igen. Jag vill bara ha ett svar på vad det är eftersom det påvarkade inte bara lungorna och bröstkorgen utan hela kroppen eftersom jag var trött, hade ont och hade absolut inget ork.

Eftersom jag ska till skolan imorgon så måste jag sova men nu har jag energi så jag bloggar förmdoligen imorgon.


Suprise!!!!

Kom hem och i köket sitter mina närmsta tjejkompisar! Det var mitt 18 1/2 birthday party!! Haha, sån jäkla ortur att jag bara ville dö av smärta eftersom jag är sjuk men det var underbart och jag har världens bästa amerikanska familj och vänner! Nu måste jag sova, dör annars.. skriver när jag mår bättre

chest pain

Mitt chest gör ont! vaknade av att jag inte andades tillräckligt och när jag tog djupa andetag så brändes det i bröstkorgen! Jag grät och gick till becky och vi har försökt lista ut vad det kan vara men vi är lite osäkra. Vi funderar på om det allergier men vi vet inte. Jag hade jätte ont och det var jätte obehagligt eftersom jag inte kunde andas ordentligt eftersom det gjorde så ont.

Vi gick på panda som jag berättar mer om sen. Efter att vi gått runt ett litet tag så började jag gråta för att jag mådde så dåligt och jag gick och satte mig ner. Jag har ingen energi och det var jätte jobbigt att prata med människor eftersom det var så ansträngande att le och säga saker.

Nu kommer snart Teresa och jag tror att vi ska åka och shoppa. Jag ska ta det lugnt men jag vill verkligen hänga med henne så jag vet inte om jag mår så mycket bättre men jag vill inte åka till akuten idag..

Jv

Äntligen fungerar min telefon igen! Känns så underbart!

Idag var inte Teresa i skolan för hon var på ASU.. Värsta dagen i mitt liv, fy vad jag saknade henne.. Efter skolan så gick jag, Meghan och Shannon på the JV baseball game, jag tror pride vann :)

Imorgon så ska vi på en välgörenhetslunch som jag berättar mer om imorgon. Vi måste klä upp oss och göra oss snygga så det ska bli kul. Vet dock inte vad jag ska ha på mig. Efter Panda ska jag hänga med min bästis.

Inte mycket har hänt i mitt liv eftersom jag spenderat TIMMAR med min iPhone som fungerar igen :)


Lite bilder:
Hailey och den tyska utbytesstudenten med twinkie


Mitt ägg


Ellen sötnos


This is sparta.. eller portland

Här kommer svaren!!

 

Har du hitills mått mest bra eller mest dåligt där borta ? Känns som om många utbytesstudenter har det dåligt :(

Svar: Jag har haft det bättre än bra! Jag har haft det UNDERBART! Jag fick höra innan jag kom att jag skulle må dåligt och ha hemlängtan men det enda som fick mig att må dåligt var personer i min närvaro som inte finns här nu och varför ha hemlängtan när man vet att man kommer se sin familj snart igen?! Jag kan inte tala för alla utbytesstudenter men jag är en människa som mår bra utav att resa och upptäcka världen och min största mardröm är att sitta i Sverige hela mitt liv och inte leva livet vilket jag vet att det inte kommer att bli jag.

 

Vilken organision åker du med?

Du har väl hamnat i en ganska stor skola? var det lätt att få kompisar då? eller tror du att det hade varit lättare i en liten skola? :D

Jätte fin blogg! :D

Explorius!

Ja, jag har hamnat i en stor skola vilket är ovanligt om man är utbytesstudent. Vi har upp mot 3000 kids på min skola och det första två veckorna förstod jag att jag inte kommer bli någon lokal kändis på skolan och vill jag ha kompisar får jag ta första steget. Jag har nu väldigt många kompisar nu och nu är jag jätte glad över att fått kämpa för att få kompisar för det har fått mig att växa som människa. Det hade förmodligen varit enklare på en mindre skola, 1000 färre studenter hade varit underbart men man får göra det bästa av situationen.

 

Kände du din farfar bra sen innan? Alltså hade ni träffats innan? :)

hihi, man ser att du har varit i USA ett bra tag nu. "För middag..."
längtar tills det blir så för mig :D

jätte bra blogg förrästen!
 

Ja, jag kände min farfar innan. Kände min farfar bra och träffats är inte samma sak men ja, jag känner honom bra.

Ja, inget jag är direkt stolt över eftersom jag lovade att min svenska inte skulle bli för dålig men nu bryr jag mig inte riktigt, jag hoppas bara på att jag får tillbaka den svenska jag tappat.

 

Hej igen! Undrar om du skulle kunna ge några tips klädkedjor, godis, shoppingkedjor och sådant som finns i USA. Kram

Jag är ett stort fan av Forever 21, det är billigt och det finns mycket att välja på. Jag vet inte riktigt hur jag kommer kunna överleva utan 21 när jag kommer hem. Mitt favorit godis: Reeses!! Bland det första jag köpte här var en reeses påse eftersom jag älskar det så mycket. Jag har hittat många designer skor hos Ross där det är billigare än billigast. Nordstrom har bra saker att välja mellan.  Nu när jag behöver tipsa så kommer jag inte så något så jag ska försöka att göra ett special inlägg om allt sådant.

 

jag har en väldigt lång fråga, så förlåt.
Men efter ha läst din blogg sen augusti så vill jag verkligen åka, men hur berättar jag för mina föräldrar att jag vill åka? Hur kan dom bidra med pengar, om du förstår hur jag menar? & sen jag vill ta studenten med mina vänner, men ett helt år i usa, är det bättre? Vad tycker du att jag ska göra, åka eller inte?

För mig var det väldigt enkelt att prata med mina föräldrar, det var min pappa som drog det hela upp att vi måste börja ansöka eftersom de visste att jag velat åka så länge. Berätta för dina föräldrar att stutera utomlands ett år är något su verkligen skulle vilja göra och att det är en bra sätt att investera i din framtid. Se hur de reagerar, de kanske säger ja på direkten och det var enklare än vad du trodde. Fråga om de vill hjälpa dig med att betala, det finns räntefria lån så man slipper betala allt på en gång. För mig var ett helt nytt liv och vänner 1000x gånger bättre än att ta studenten med min klass och eftersom jag kommer gå i samma klass som mina 3 bästa vänner så är det enkelt för mig att säga att jag det men du kommer få fler vänner om du börjar i en ny klass och jag ser bara usa upplevelsen positivt. Jag tycker att du ska prata med dina föräldrar, skriv en + och – lista med att åka och inte åka och det viktigaste är att du inte kommer ångra ditt beslut. Många kommer ångra resten av deras liv för att de inte åkte.. Lycka till J

 

Hej.
Du verkar inte längta hem så mycket! Som vissa andra utbytesstudenter verkar dom ringa hem varenda dag(typ). Eller du kanske håller "privat/famlije livet" utanför bloggen? :P

Nej, det ni ser i bloggen är jag. Jag är fömodligen mer glad och sprallig i verkligheten men jag har aldrig varit en person med hemlängtan så det är så jag fungerar. Ser man hela upplevelsen positiv även när det är svårt så kommer det gå bra och man behöver inte ringa hem och gråta. Jag har dock inte var ärlig om en sak och det för respektera andra. Jag har ibland skrivit i bloggen att jag har haft hemlängtan när det egentligen inte handlade om hemlängtan och jag önskar så att jag kunde berätta vad det var men som sagt, jag måste respektera andra personer.

 

du verkar ha ett underbart lov! vad är det sämsta du stött på under lovet? hur är killarna till beteende osv? jag vet att du inte får dricka, röka etc men gör dom andra ungdomarna det? hur är det med dresscode?

Lovet? Vilket lov? Haha. Killarna är killar, lite barnsligare än killarna hemma men de är snälla och mer hjälpsamma. Vissa ungdomar, beror på vilka du frågar. Det är som hemma i sverige, vissa festar varje helg medans andra hittar bättre saker att göra.På min skola så är dresscode ett skämt, jag har aldrig sett någon bli dresscodad och har du spagetti straps så kommer de säga till att sätta på dig något över innan du blir dresscodad.

 

Hej! hur mycket kostar det att bli utbytesstudent i USA?

Tack på förhand! /Tess

Runt. 100 000 beroende på vilken organisation och hur ekonomin ligger till.

 

Hej! Det här är kanske en lite udda fråga men är det enklare att prata engelska med amerikaner än vad det är att prata engelska med svanskar? Sen undrar jag om det är enklare att prata med amerikaner överhuvudtaget? Älskar din blogg <3

Vet inte riktigt, förmodligen enklare att prata med amerikaner eftersom man vet att man inte kan lita på svenskan om det behövs. Beror på vad man pratar om, vem man pratar med och allt sådant så nej.

 

Vilka stater önskade du när du ansökte ? Om du gjorde det och är Arizona en stat du tycker andra ska åka till ? :)

 Arizona, South carolina och oregon. Om andra ska åka hit? Om man vill. Vissa gillar vanilj glass, andra gillar choklad, vissa gillar west och andra gillar east. Handlar allt om en själv. Jag gjorde det för att jag verkligen villa komma hit och jag spenderade dagar tänkandes på vart jag ville åka. Ibland kan kan ångra att jag inte valde att söka någonstans där jag visste att jag skulle komma till en mindre stad men jag älskar arizona.

 

Har du facebook? tänkte om det gick bra att bli vän med dig där om man ville se fler bilder eller om du bara accepterar vänner? (:

Stephanie sweden järnberg führ. Adda på. Vissa av de blivande utbytesstudenter som har addat mig och vi har pratat på facebook känns det som att jag är en riktigt fadder.

 

Vad är positivt/negativt med att bo i en så pass stor stad som Phoenix? Hur var det att få vänner i en så pass skola som du går i?
Och går man mycket upp i vikt? Är det svårt att få tag på nyttig mat?
.. och en sista fråga, vad tror du är bäst, att vara junior eller senior? =)

Positivt:  mycket shopping. Negativ: Man blir en i mängden och sammanhållningen är inte så stor eftersom det är så många som bor här och alla känner inte varandra. Det är svårt att få vänner på en stor skola om man inte kämpar och fösöker. vänner kommer inte gratis… jag fick kämpa. Man går upp i vikt genom att äta mat, det är mer snabbmat här och mycket godsaker. Nej, det är lätt att hitta nyttig mat när man går till de rätte butikerna.  Juniors på min skola är snällare än vad seniors är (iallfall på min skola), seniors har early release och spenderar inte alls lika mycket tid i skolan som juniors.  Seniors är extra skoltrötta och de vet att de kommer gå ut snart. Juniors äger inte skolan, utan det gör seniors, Juniors är inte lika coola och får inte vara med på gradnight och allt annat coolt seniors får vara. Beror på vart man befinner sig men jag älskar att vara senior.

 

vad är det bästa respektive sämsta med att vara i usa att gå på high school osv? Och jag undra om det verkligen är som på filmerna att det alltid är drama hela tiden och alla snackar skit? Kram

 

Bästa – Vet inte hur många gånger jag har sagt det här men att jag har ett nytt liv här och skolan är en sån pass stor del av mitt liv. Man får se hur ungdomar i andra länder har det i skolan och man får vara en del av en high school och allt annat coolt som kommer med det. Jag älskar att gå på sporter, se mina vänner spela och sitta i skolfärger. Jag älskar att prata dåligt om DV bara för att det är vår rival skola. Negativt – Inget! Lite av dramat kan vara jobbigt men vet du vad, drama är en del av high school. Filmer är överdrivna när det kommer till drama men drama existerar!

 

Var det jättejobbigt att byta värdfamilj?
Var det svårt med engelskan i början eller gick det bra?
Jag tycker att din blogg är skitbra och jag läser den ofta! Keep it up :)

Ja, att byta familj var jobbigt eftersom det som hände var jobbigt och jag hade sagt till mig själv att jag skulle flytta när det hände och så hände det så det var mycket blandade känslor och helt plöstligt hade jag tagit ett beslut som fick mig att känna mig som den mest ensammaste människan på denna jord. Jag skyllde allt på mig själv och kände mig skyldig, det ett litet tag tills jag insåg att beslutet jag tog var det bästa jag gjort!  Jag har nu verkligen världens underbaraste familj och alla tårar som runnit under den osäkra tiden är nu som bortglömda. Nu önskar jag mer att jag hade tagit beslutet tidigare och fått spendera mer tid med min familj men jag kommer att spendera så mycket mer tid med min familj i framtiden så det är lugnt, de kommer föralltid vara min amerikanska familj.

Engelskan kom lite som en chock, helt plötsligt slog det mig att jag kan inte lita på svenska språket överhuvudtaget, jag måste prata engelska och för mig var det jätte bra. Jag utvecklas enormt bara de första dagarna och jag lärde mig att inte vara rädd för att prata, säger jag fel så gör det inget. Engelskan var aldrig något problem och har ALDRIG varit något problem för mig här. Nu har jag nästan mer problem med svenskan…

 

Hur var din dag idag? Hände det nått speciellt?
Jag bara undrar. Det är alltid trevligt när nån frågar hur min dag har varit tycker jag :)

Min dag idag var väldigt slapp. Gjorde inte mycket utan sov länge och svarade på massa läsar frågor vid poolen. Haha, väldig ointressant. Idag ska jag iallfall till scottsdale mall och kolla på prom dresses (har redan min) och ha lite syster time.

 

Vilket datum är det du åker hem till Sverige igen?

Ärligt talat så är det inte bestämt ännu..

 

Vilken linje gick du hemma i Sverige?
Vad vill du bli när du "blir stor"?
Är du med i någon sport?

Natur Natur, I’m a nerd.

Jag vill bli läkare, helst barnläkare.

Nej, jag dansar. Jag tänkte testa track and field men insåg att jag hatar att springa och spenderar hellre tid att kolla på sporter så det är dans för mig.

 

vilken orgination (stavning) åkte du med?
Vad kostade det?
Fick du själv betala eller lånade du pengar från banken?
Jag ska åka hösten 2011 och undrar är hemlängtar jätte stor??
Är det lätt att få kompisar?
Jag älskar usa!! Är det som på film?
är det typ mc-donalds och bk mm överallt?
Hur var det för dig när du skulle åka och när su skulle träffa din värdfamilj?
åker du skolbuss?
Måste man betala isåfall?
Kostar lunchen på din skola??
Kram :D

Explorius

Mina föräldrar betalade.

Hemlängtan för mig är 1% om inte mindre.

Nej, för mig var det svårt att få kompisar i början men nu när de förstår att jag pratar engelska och är en skön tjej är det enklare och jag har många kompisar.

Jag bor i Arizona, Arizona ser inte ut som resten av USA så nej men Oregon, Colorado och Cali ser ut som på film.

Nej, jag ser fler McDonalds hemma men det är mer snabbmats kedjor här generellt.

Att lämna människorna på flygplatsen var ärligt talat det svåraste jag gjort i mitt liv, jag grät i timmar, hela vägen till NY.. Jag kunde verkligen inte sluta gråta och efter ett tag kändes det som att tårarna tog slut. Efter det har jag inte gråtit för att jag saknar min familj eller mina vänner, jag har skyllde mycket på hemlängtan när jag inte ville berätta sanningen till varför jag grät. Träffa min gamla värdfamilj var ingen stor grej alls, för många känslor för att oroa sig för det.

Nej, jag åker bil med Ellen eftersom jag bor så nära. Efter skolan går jag hem ofta eftersom jag inte får tillräckligt med motion men är jag trött så åker jag med kompisar.

Lunchen kostar, jag äter dock inte i skolan, jag tar med mig lunch hemifrån som är gratis. I skolan finns det fries, soda, candy, pizza och stuff så jag föredar att ta med mig godare saker.

 

Har du börjat tänka något på hemresan? isf hur känns det?
Har du upplevt någon sorts rasism under ditt år?

Ja, jag har börjat tänka på hemresan och jag vill bara gråta.. Tror inte riktigt att ni kan förstå hur mycket jag älskar det här stället och jag kommer att vara så deprimerad när jag kommer hem pga. Hemlängtan till mitt amerikanska hem!

 

1.köpte du din iphone i usa ? Undar liksom för jag har en iphone och jag planerar att åka nästa år och undrar om den kommer att funka :)

2. Finns det tillfällen som du skulle vilja ha en annan värdfamilj?

3. Har du bråkat med din värdfamilj nångång ?

4. Vad får du göra för sysslor? Tvättar du din tvätt?

Hur varmt är det i Arizona på sommaren?

1, Den är köpt i USA för ett par år sedan men den jag gjorde jailbreaking och jag låste även upp den så min fungerade men det beror helt på vilken operatör du använder och din iphone’s bakgrundshistoria.

2, Nej, jag älskar min värdfamilj och de är min amerikanska familj. Jag ska vara ärlig och berätta att i min gamla värdfamilj så var det så.

3, Nej, inte bråkat. Jag och Ellen har haft ett tillfälle då jag blev riktigt irriterad men klockan var 5 på morgonen och jag var dödstrött och hade förmodligen blivit irriterad på en kaktus om den vore nära.

4, Jag städar mitt rum, hjälper till med disken, mata hunden, sortera min smutstvätt, hjälper ibland till med att vika tvätten. Jag och Ellen har ungefär samma sysslor, vi gör olika saker mer eller mindre ofta.

4, under sommaren är det varmt. Just nu är det över 30 grader men det går över 40 på sommaren.

 

hur är det att skaffa nya vänner där i början svårt?/ lätt? hur är det i matsalen de första dagarna sitter man helt ensam som i filmer ? :o

För mig var det svårt, det var inte riktigt så att folk kom upp till mig bara för att jag var från Sverige och jag kände mig väldigt ensam. Jag åt inte i matsalen de första dagarna, de enda som frågade om jag ville äta med dom var inte min typ så jag hittade andra saker att göra istället.

 

 

hej, jag har en fråga om usa :)

är du någonsin rädd i usa, över att man får ha vapen, brottlighet och så? är det vanligt just där du är?

Ja, jag har en sak att berätta men det kommer jag berätta i Juni. Jag bor i ett väldigt bra område så jag är inte rädd för ofta men ibland kan de slå mig att jag inte är i lugna Sverige även fast Tukee är ett litet lugnt ställe. I central Phoenix är jag alltid lite rädd men jag är inte där för ofta… Ibland så blir jag lite rädd för någon i min skola ska gå crazy och ta med en vapen till skolan och skjuta alla men inte för att jag tror att det skulle hända..

 

har några frågor :)

1. hur lång tid efter intervjun fick du veta att du var antagen ?

2. fick du önska Phoenix eller bara Arizona ?

3. är det mycket regler i din amerikanska familj och skolan ? vad för regler isåfall ?

tack för en grym blogg !

 

1, 2 veckor(?) kommer inte riktigt ihåg men det var förmodligen 1 eller 2 veckor.

2, Bara Arizona

3, Nej, jag har det ganska regelfritt. I skolan har vi dresscode men den är inte så strikt.

 

Hur mycket kostar det att åka som utbytesstudent till USA i ett år?
Hur mycket fickpengar får du av dina föräldrar varje månad?
Är det dina föräldrar som betalar allt med utbytet och USA?

cirka100 000
jag tjänade ihop mina egna fickpengar innan så jag kommer inte få pengar va mina föräldrar tills mina pengar är slut.
Nja, jag tjänade ihop mina fickpengar men resten betalade dom.

 

SLEP testet som man ska göra i maj, vad är det för något test, vad gör man? kram!

Det är läs och hörförståelse. Det var ett skämt, det var en bild på en anka och så skulle man berätta vart den var. Det blev lite svårare i slutet men inget att oroa sig över.

 

Vad ska man tänka på när man träffar sin värdfamilj för första gången? Kan du inte berätta hur du gjorde det?

Jag sprang upp och kramade alla: min area.rep, fd.värdmamma, fd.nanny shannon, de tyska utbytesstudenterna och min area.reps man.  Var dig själv och oroa dig inte över första mötet, du kommer ha så mycket tid att lära känna dem så var inte orolig över hur de kommer att se dig första gången. Le och se glad ut om du kan men efter 20 timmar flygtid är det inte konstigt om man inte känner för att le.

 

hur många läsare har du per dag ungefär?

Cirka 250 per dag.


I'm the worlds greatest!

MY PHONE WORKS AGAIN! AAAAAAAAH!

Bara för att jag är så glad så ska jag svara på ALLA frågor och jag lägger upp dem så fort jag är klar!

still not working..

Min iphone funderar fortfarande inte... Jag vill bara grata, jag alskar den sa mycket! Jag kommer att fa igang den snart, det vet jag.. jag komer forsatta forsoka tills jag har fatt igen den.
Sa forlat for att fragorna inte har kommit upp, jag har alla nya fran idag jag maste svara pa men just nu prioriterar jag min telefon..

fluff it, yes fluff it..

Min telefon krashade igar.. Vet inte riktigt vad som hande men det var nagot med datorn som jag skulle fixa. Fick igang den men var tvungen att fixa lite saker. Den gick in i recovery mode men gick inte ur recovery mode. Min dator valde att krasha ocksa sa F my life. Dad, don't freak out! Imorse gjorde jag  system aterstallning till innan jag intsallerade om itunes och nu fungerar det bra igen och min iphone fixar jag idag men nu har jag en plan till skillnad fran igar. I can do this myself!


When I look at you

Igår efter skolan gick jag, Teresa och Kelsi på Baseball matchen. Min andra match och jag vet inte vem som vann eftersom vi lämnade matchen tidigt. Teresa och jag åkte till hennes pojkvän Brandon och lämnade av hans keps som Teresa lånat. När jag kom hem var jag lite upprörd över en sak som hänt tidigare så jag låg uppe på mitt rum och grät tills Meghan kom över så jag fick någon att prata med. Allt blev mycket bättre och efter det åt vi middag här innan Ellen, Meghan och jag åkte till AMC 24 och gick på bio och såg the last song med Miley Cyrus. Igen så grät jag så att jag skakade, what's up with Nicholas Sparks? Han böcker är så bra men jag gråter i varenda film jag sett. Jag sakakade, kunde inte andas och kom ur salongen med svullna ögon.

Idag har vi en dag off, så jag sov in och åkte fort med Ellen och kollade på prom dresses med henne eftersom hon itne har någon än. Nu ska jag städa och senare blir det the mall.

 

Ja, jag vet att det inte är sova in men när man bor i ett land där det pratas ett annat språk så blir det enklet att direkt översätta - sleep in = sov in..

Fragor?

Eftersom manga som laser bloggen har lov nu sa kommer fler kolla in min blogg sa jag tanke passa pa att lata er stalla fragor..

Nagra Fragor?

Oregon

Oregon var jätte vackert men det var ganska skönt att komma hem till värmen.

I lördags åkte vi till en massa vackra vattenfall och vi såg Washington några meter bort. Vi åt middag i en byggnad som kallas för Big Pink och resturangen var på 30'nde våningen så vi såg mycket av protland.

På söndag gick vi till Kyrkan och Joan och farfar är katoliker så det var en ny upplevelse att gå till en katolsk kyrka. Det var mycket människor där och en massa sånger var desamma som vi sjunger i vår kyrka.

För middag åkte vi hem till en vän till familjen där vi hade 5 olika nationaliteter tillsammans; Finland, Sverige, Tyskland, Danmark och Amerikaner. (majoriteten var svenskar). Haha, helt plötsligt sas det saker på svenska och jag svarade mest på engelska eftersom jag var osäker på vilket spårk de pratade på. Det blev lite skandinaviskt påskfirande vilket bara var kul.

På flyget hem var ASU's lacrosse team på flyget igen och jag som hade undersökit deras schema berättade för Ellen och Becky att de inte skulle vara på samma flyg för de hade en match någon annanstans. När vi var påväg in genom dörren till flygplatsen ser vi några ASU väskor och jag började skrika och hoppa. Samma flyg! De bytte flyg för att få vara på samma (ja, eller inte). Vi satt precis vid dem på flyget och vi pratade med dom!!!! När vi var påväg att lyfta tog jag upp händer i lyften och jag kollade bak lite snabbt och såg att ALLA bakom mig hade gjort det också! Haha, Jag är kär! Jag funderar på att adda dom på facebook men då blir hela det här skämtet om att jag är så förälskad i dom lite överdrivet så jag tror att jag håller mig till att beundra dem i mitt hjärta.

Hela resan var underbar och jag är otroligt tacksam över att jag fick åka och hälsa på Farfar, Joan och Per-Michael! Det var så kul att få se hur de lever vilket leder till att det känns som att jag känner dem bättre nu.

dum huvudvärk och öronvärk

så tydligen ledde min öronvärk till huvudvärk! somnade med lock på båda öronen och vaknade upp med huvudvärk och lock på ena örat och ilande öron.. Påvägen till Oregon hade jag ingen öronvärk alls!! Kändes inte ens. Påväg hem ville jag bara explodera och jag ville bara stoppa in ett finger i örat så jag kunde öppna upp där inne. Jag hoppas verkligen att jag växer ut ur det! Men det är skönt att veta att det faktiskt är fel på mig som läkaren sa så jag mer eller mindre vet att det inte finns så mycket att göra åt det som jag aldrig testat..

Jag måste sova lite, bloggar senare

I'm in HEAVEN!

ASU's lacrosse team är på samma flyg hem som oss! AAAAAAAAAAH, jag dööööör! Hahahahaha, av alla flyg! De bytte för att vara på samma som jag, de är kära i mig!

Farfar och Joans hus

Hej!

Jag ska börja med att berätta att ASU´s lacrosse team var på vårt flyg och jag ville nästan gråta över hur söta dom var! Jag kommer inte ens ihåg när jag var så lycklig senast (överdrivt) och jag tackade gud för att jag för första gången gjort mig iordning. Jag kommer aldrig glömma dom!

Just nu sitter jag i gästbedrummet och bloggar från min lilla dator. Vi åkte tidigit imorse och kom till portland 10.20 där Joan mötte oss på flygplatsen. Vi åkte till huset och lämnade alla våra saker innan vi åkte till the tram som är en "lift" som man kan se mycket portland från. Bubblan leder också upp till farfars jobb så vi åkte upp och mötte farfar och fick se sjukhuset och hans kontor (med VACKER utsikt över portland!!) Efter det åkte vi hem och vilade lite.

Senare kom Per-Michael och Farfar hem och P-M visade mig sina spel och sitt rum. Sen var det middag som var underbar, lokal fiskad lax! Per- Michael tycker att det är jätte roligt att retas med mig och han pratar mycket om min pappa.

Jag vet inte om jag har berättat att jag aldrig har varit hemma hos min farfar.. Han har bott här i 23 år och jag har aldrig varit och hälsat på! Jag är glad att jag fick chansen att göra det nu. Huset är jätte sött och så annorlunda från husen i Arizona, vilket iförsig hela oregon gör och det är så grönt och vackert! Det har växlat mellan regn och solsken hela dagen och det är ser ut som det gor i filmer. Det här huset är ju iförsig väldigt svenskt med svenksa tavlor och motiv över stockholm, böcker på svenska och allt möjligt sverige inspirerat!


Hej då svenska språket och hej Portland Oregon imorgon

Var och kollade på Basha track and field meet'et och efter ett tag ser jag en tjej jag kände igen väldigt mycket - Sandra! Jag skrek sandra med min konstiga blanding mellan engelska och svenska. Sandra är en svensk utbytesstudent som också befinner sig i az som jag träffade under ett young life party! Vi pratade och pratade och skrattade åt min svenska som suger, jag kunde verkligen inte prata utan jag var tvungen att stanna upp hela tiden och tänka för att kunna prata. Just nu är min engelska bättre än min svenska och jag direkt översätter som när jag sa att vi måste umgås - jag sa: hänga ut - hang out! HAHAHAHA! Trodde aldrig att det kunde bli så illa! Jag pratar tillochmed med en dialekt som är en blanding mellan typ 5 olika dialekter - jag är från stockholm för tusan! Jag kan bara skratta åt mig själv, det är pinsamt. Sandras svenska är så mycket bättre än min men hon pratar med caroline (från norge) så hon övar sin svenska vilket jag inte gör så mycket. Iallafall, jag och sandra ska hänga ut snart (HAHAHA) och det är så skönt att ha någon att prata med som är i samma situation. Jag har två av mina närmsta vänner i texas och NY men det är inte riktigt samma sak som att sitta ner och prata öga mot öga.

Imorgon bitti flyger vi till Portland, Oregon för att hälsa på min Farfar, Joan och Per-Michael. Det ska bli hur kul som helst och jag har packat mina "vinter kläder" (dvs. jacka, stövlar och tjocktröja) eftersom det är kallt där uppe.

God natt!Inside joke - Hahahaha. I love you Teresa!!!!!


April April

Mrs.Edel startade dagen med att berätta att the senior project har blivit inställt efter klagomål från föräldrar och rektorn. Hela klassen jublade tills vi insåg att det var hennes april skämt. Jag jublande inte, jag blev arg och tyckte att det var jätte dumt att ställa in det. Jätte kul Mrs. Edel.

I våra Senior projects så jobbar vi kring ett ämne som vi kopplar till all litteratur vi har läst genom high school (jag har bara läst typ 10 böcker och en massa short stories). Mrs. Edel delade in klassen i grupper och jag hamnade med T och en annan tjej som jag aldrig kommer ihåg vad hon heter. Nu när vi har våra grupper så har vi bytt platser och jag sitter bredvid T, framför Barry och snett framför James.. Kommer jag kunna koncentrera mig? nej. Haha. Jag kunde inte ens koncentrera mig idag och det var bara första dagen. Vi valde power of youth och att det kan förstöra or whatever det kallas.

Vi nominerade männsikor för Prom Queen och Prom King idag. Jag visste verkligen inte vilka jag skulle nominera så jag nominerade T och James för de sitter bredvid mig och de är coola. Jag nominerade Teresa efter att T fick mig att minnas att hon är min bästis och jag nominerade Marissa eftersom hon är sån underbar människa. Jag vet att jag blev nominerad av flera stycken men jag kommer inte att bli prom queen! I en klass med över 500 människor (jag vet inte riktigt hur många senior vi är men det är många), nja, det händer inte. Teresa sa att hon tror att jag kommer gå långt eftersom alla vet vem jag är men de tror att mitt namn är sweden så nej.

Nu ska jag till ett track and field meet. Hade jag inte gått på meet'et hade jag gått och sett på volleyball så sport efter skolan nästan varje dag? Yes! Haha.


My life

Detta vad var jag såg när jag kom till min dator (i skolan) igår! Hahah

German exchange students

Så jag har blivit så amerikaniserad! Gick runt med min USA tröja idag och det kändes hur rätt som helst. Körde the "penis" game i cafeterian, jag skrek så högt så några kom upp efter och berättade att de hört mig. Många kom upp och frågade om de har fått över mig till den rätta sidan. Idag var det en massa tyska utbytesstudenter i skolan som har bytt på riktigt. Jag tyckte typ att det var det coolaste som har hänt någonsin och ville prata med dom men var rädd eftersom jag inte vet hur mycket engelska de kan. haha, hjälp, jag låter som alla andra. I need to get a life!