Arkiv Stephanie Ammerman -

Climb the mountain to cure cancer

Var uppe 4 imorse... Nu ska jag gå och sova. Kyrkan imorgon :) Good Night

'
5.30 am
Phoenix in the dark

Phoenix - Min stad! <3


On the top of the mountain


Bridget


Soluppgång
Young Life Party numbero 2

Jag ska upp 4 imorgonbitti (tidigare än planerat) så jag ska gå till sängs right now. Lägger upp en bild från party't med utbytesstudenterna.


Här är en värdsyster till en av tjejerna, Ellen (min värdsyster), koreanerna och myself. Haha.

Ha en super bra dag! Imorgon blir det volunteer arbete i 6 timmar

Flamingoed

Börja med: Tack Nicole för kommentaren:)Förlåt

Jag har verkligen inte tid att blogga eller lägga upp videon, jag har jobbat med läxor hela dagen så nu måste jag ta en dusch och gå och lägga mig om jag vill kunna vakna imorgon. Kan ni inte så ut med att jag inte alltid har tid för bloggen så är det inget ni behöver dela er med av, tack. Jag vet att jag uppdaterar dåligt nu för tiden men jag har ett liv också. Imorgon kommer förmodligen jag och Teresa umgås innan det är dags för young life party at 7 med Ellen och andra utbytesstudenter. Alla utbytesstudenter i east valley området är inbjudna så vi får se hur många som kommer gå.

Om ni vill veta vad som tar upp all min tid: Brave New World. Handlar om sex, drugs and rocknroll.

Jag försöker lägga upp videon imorgon.

Ha en bra Fredag sverige!

glomde

glomde saklart att lagga upp videon. Efter skolan :)

Bebisaur

Idag hade vi late start again så jag sov till 9.30. Lektionerna var bara 32 minuter långa så dagen rullade på. Efter skolan så kom Teresa och hämtade mig och vi åkte hem till mig och låg ute på baksidan och solade (vår dagliga dejt you know) Idag var det lite molnigt så vi var bara ute i 30 minuter, imorgon ska vi vara ute längre.

Så Teresas vän Billy var övertygad att i Sverige så säger vi Bebisaur (like dinosaur) för Bebis i plural:bebisar. Haha, bebisaur, love it.

Ikväll kommer video'n upp så ni får se vad vi gjorde igårkväll.

Nu är Portland - Oregon bokat! Vi åker upp till Farfar och Joan över påsk och hälsar på vilket ska bli super kul!


Svaren

Postat av:
Vilken gymnasielinje går du i Sverige?

Svar: Natur natur på JENSEN västra 

Postat av: maria

varför bytte du värd fam? vad var "felet?" hur trivs du? längtar du hem? är du tsm me någon i usa? var i sverige bor du? har du någonsin ångrat att du åte till usa?

Svar: En sak hände som jag inte tänker gå in på. Nu trivs jag bättre än någonsin, jag vill bara gråta när jag tänker på att det är över snart. Nej, jag längtar inte hem. Jag lever för mycket i nuet för att känna hemlängtan. Nej, jag är inte tillsammans med någon. Jag bor i Tyresö, Stockholm. Nej, jag har det för bra för att ångra något.

Postat av: Felicia

Jag tror du fick min fråga :P Om det finns personer med en "stämpel" på sig i skolan ;)

Svar: Vet inte riktigt, inte vad jag har märkt. Det är inte direkt så att vi går runt och säger - "Åh kolla på tysta killen" men det finns gäng med coola, nördar, sportkillarna, teatermänniskor osv.

Postat av: Linnéa

Hej, älskar din blogg! =D
Vad gillar du för musik?


Svar: Jag gillar nästan all musik! Haha, tråkigt svar.

Postat av: Milea

Hej,
Gjorde du några delstatsval?
Rekommenderar du den förening som du åker med?
Tog det långt tid för dig att få besked vart du skulle bo+familj+skola?

Svar: Ja, jag valde Arizona, South Carolina and Oregon. Jag åker med Explorius och de är jätte bra. Nja, jag fick reda på det 5e maj och man får reda på allt samtidigt.

Postat av: felicia

Hur har du gjort den animationen?

Svar: Gjorde den på en hemsida


Postat av:

Vad lyssnar dem på för musik i Arizona? Tänkte om dom lyssnar på country eller mekikansk eller liknande :P

Svar: De lyssnar på vad vi lyssnar på i Sverige. Det är mycket mer country här men det är mest RnB.

Postat av:
Nettan

Hejhej!
Jag måste börja med att säga att jag verkligen gillar din blogg :)
Jag vill jätte gärna åka som utbytesstudent till USA men det kostar ju så mycket pengar, har du något tips på hur man kan tjäna lite pengar. Jag får åka men mina föräldrar vill inte betala allt själva, så några bra tips??
Ha det bra ^^

Svar: Hur man kan tjäna pengar? Skaffa ett jobb, haha, dumt svar. Jag vet inte riktigt, jag jobbade bara ihop fickpengar och det gjorde jag genom att jobba. Jag jobbade som dans och gympa lärare och jag åkte och jobbade med Merchandise på Rhapsody in Rock. Tror inte att det finns något tips, hitta ett jobb och jobbba som en galning och det är så värt det. 

Postat av: Sofia

Var det du själv som valde att byta familj? Hur skiljer sig din nuvarande familj från din förra och är den bättre/sämre? Förlorade du all kontakt med din förra värdsyster?

Svar: Jag och mina Area.Rep pascale kom fram till det tillsammans. De skiljer sig mycket, jag hade all frihet jag kunde ha hos min gamla värdfamilj men vi spenderade inte så mycket tid tillsammans. I min nya familj så har jag inte direkt mer regler men jag har en familj och vi gör mycket tillsammans. Jag går i kyrkan nu vilket jag älskar och jag älskar min familj! Jag är glad att jag bor här. 

Jag har ingen kontakt med min gamla värdfamilj vilket är jätte synd eftersom vi blev så bra kompisar men jag gjorde vad jag behövde göra och det är tråkigt att de valde att bryta all kontakt. Men jag förstår lite varför och jag hoppas att de mår bra och att de är lyckliga.
 

Postat av:
Matilda

Hej!
Jag ska åka till USA nästa år.
Jag undrar om du hade mycket prblem med hemlängtan?

Svar: Så avundsjuk! Förhoppnigsvis kommer du ha det lika bra som jag om inte bättre :)
Nej, var inte orolig över hemlängtan, det har inte slagit mig trots att jag saknar de ibland.


Postat av: Julia

Hejsan!Jag har några frågor som jag hoppas du kan svara på:)Åker du med Explorica/explorius?I så fall var du på deras soft landing-camp?(här kommer den egentliga frågan;D)Flyger man då tillsammans med de andra utbytisarna som åker med E. och ska på soft landing-camp i NY från Stockholm,eller är man alldeles själv?Och sen,när du skulle vidare till Arizona,flög du själv då?Verkar lite läskigt tycker jag!Är det svårt att hitta vart man ska och så på flygplatserna?
Hoppas du kan svara!:)mvh

Svar: Explorius, ja. Nej, jag var inte på deras camp, jag var tvungen att åka ut till min värdfamilj tidigt men vad jag hört är att det var underbart! Man flyger i grupp. Jag satt ensam på flyget till NY trots att vi flög i grupp (alla nadra skulle till camp, jag skulle till AZ), jag hade bara otur och fick en konstig plats vilket kankse var bra eftersom jag sov och grät under hela resan till New York. Sen åkte jag ensam eftersom jag åkte tidigare. Det var inte läskigt överhuvudtaget, jag kände att det var töntigt att oroa mig över att hitta på flygplatsen (vilket var zero problem, det finns skyltar och man kan fråga) när jag precis lämnade min familj och är påväg på mitt livs största äventyr.

Postat av: sofia

vad kostade resan allt som allt? :)
Svar: 100 000

Postat av: sofia

vad är jobbigast resp. roligast?
är det värt pengarna?
när åker du hem?
hur trivs du i din nya familj?
vad är svårast i skolan?
tack för en grym blogg!

Svar: Jobbigast - att jag inte kan köra. Roligast - ALLT!
Värt pengarna? JAAAAAAAAAA! Jag har två liv nu! Ett här och ett i sverige. Både kallar jag hemma. 
I början av Juni :'(
Jag trivs undersuperbart! De är min familj :) <3
Inget är speciellt svårt, min englsih class är lite svår men inte ett problem. AP Psyc är svår men det är eftersom det är en AP class (college class) men inget är svårt jämfört med sverige.Postat av:
Solace

jag har en, men den har inte med ditt utbytesår att göra :P Jag undrar bara varför du tar bort alla kommentarer i bloggen? inte låter dem synas.. Jag tänkte på det redan första gången jag tittade in här :P Är lite nyfiken på varför.
kram kram

Svar: For att jag vill ha kommentarer privat! Far jag en kommentar vill jag inte att andra ska se och jag vill att mina lasare ska kunna skriva mer personligt.

Postat av:

Hej, gillar verkligen din blogg!
Hur lång är du?

 Svar: Tack. Jag ar hela en 155cm, 5,01 ft.

 

Postat av: sara

hej jag undrar om man får ha en pojkvän?
får killen då komma upp till ens rum? får man gå hem till killen?
älskar din blogg:) 

Svar: Det beror pa vardfamiljen. Jag har inte tagit upp amnet med min vardfamilj och de tar olika for olika familjer. Jag tror inte att min vardmamma skulle uppskatta om jag tog upp en kille pa rummet och stangde dorren men jag ar inte saker eftersom vi inte har pratat om det.

 

Postat av: Elin

Hej.
hur mycket kostade allt totalt för att bli utbytesstudent ?
Och din första dag i skolan, fick du vänner på direkten eller hur var det ?

Svar: Ca.100 000.

Forsta dagen var mer eller mindre hemsk nar jag tanker tillbaka pa det. Folk brydde sig inte och mitt schema var riktigt daligt. Jag fick nagra kompisar forsta dagen men det holl bara ett par dagar, jag forstod att jag inte ville umgas med dem resten av aret. Jag fann vanner men min riktiga kompisar hittade jag efter nagra veckor.

Postat av: sara

heej vad säger reglerna om sex? får man ha det som uybytestudent?

Svar: Min organization sager no sex. I USA ser man annorlunda pa sex och du ska vanta tills du ar mogen vilket absolute ar efter 18.

 

Postat av: Melina

Har ni cheerleading på din skola? Kan du berätta vad du vet om det?

Svar: Ja, det har vi. Vet inte riktigt vad du vill veta. De ar som pa filmerna. Skriv nagra fragor pa engelska och jag kan fa en cheerleader att svara om du vill.

Postat av: Melina

Tycker du det är för varmt i Arizona?

Svar: Ja, pa sommaren ar det svart att andas men jag gillar for varmt sa det ar bra for mig. Min kropp tycker att de tar for varmt och tort, jag ar sjuk mycket tack vare det.

Postat av: Melina

Finns det saker du är besviken på angående ditt år?

Svar: Absolut INGENTING! Kanske lite pa vad folk sa innan om att jag skulle ha hemlangtan konstant, grata pa mitt rum for att det var hart mm. Jag har det UNDERBART!

Postat av: Melina

När kom du in i språket, börja tänka och drömma på engelska och så? Känner du att du pratar flytande nu? Om du läser en bok, är det många ord du inte förstår då?

Svar: Engelskan blev battre fran och med forsta dagen. Tog kanske 1 manad innan allt var helt I engelska. Min engelska ar inte perfekt, men jag utvecklas VARJE dag och jag hor mina egna fel. Jag forstar nastan precis allt utan att behova tanka men mitt prat kan vara lite for fort och babbligt ibland. Jag pratar pa engelska i somnen, jag tanker helt i engelska (Det ar jatte jobbigt att blogga ibland).

Postat av:

äter man mycket onyttig mat? har du gått upp i vikt?

Svar: Ja, men det beror pa dig som manniska. Min vardfamilj nu ater bra mat! ja, jag har gatt upp i vikt, vet inte riktigt hur myckket eftersom jag pendlar.

Postat av: Ana Maria

Har du haft en massiv hemlängtan attack än?

Hur länge är det kvar innan du åker hem?

Vad tycker du om värmen och torrheten i Arizona?

Pratar du flytande engelska nu?

Har du någon vän där borta som står dig närmare än de andra?

Flirtar många av killarna med dig eftersom du är så sjukt fin?

Är du helsvensk?

 

Svar:
Nej, inte pga. Att jag saknar nagon dar hemma. Jag har haft lite hemlangtan nar jag blev behandlad illa eller kande att jag inte hade nagon familj men jag har inte haft nagon massiv.

3 manader(?) :(

Varmen och torrheten ar jobbig nar man inte vill ha den och star i jean's utomhus. Jag ar sjuk ofta och har inte lika mycket energi som hemma men samtidigt alskar jag det.

Vet inte, kanns inte som engelskan har utvecklat men jag vet att den ar battre och att jag kan prata pa bra nu.

Teresa! Hon ar min basta kompis och nastan mer som en syster for mig. Hon har hjalpt mig med allt och varit ett bra och viktigt stod for mig.

Haha, tack. Ja, jag far mycket mer uppmarksamhet an vad jag ar van vid och ibland blir det lite jobbigt nar de gor fran top till ta stirret eller skriker nar de gar i gang for att fa uppmarksamhet. De flesta haller sig dock till att stirra. Ibland kanns det konstigt att folk vander sig om och foljer mig med blicken, ar inte sa van vid sadant.

Ja, jag ar helsvensk. 

Postat av: kristin

tycker du skolan är krävande?

Svar: Med laxor – ja. Med kunksap – nej.

 

Postat av: ANNA


Heeeej!!
Ditt liv där borta låter underbart!! Jag ska också åka till USa nästa år och fick veta för några dagar sedan att det är Arizona jag ska till!! Jag är överlycklig, längtar såklart supermycket men undrar några saker bara: hur står man ut med värmen? hur stor skola går du i, jag tror att min har runt 1000 elever, det känns ganska stort? Sen täckte jag bara fråga om du vet var Queen Creek ligger, det är i närheten av Phoenix, om du har nån aning om hur det ser ut där??
Tack så mycket, ha det bra i AZ
ANNA

Svar: LYCKOS! Jag ar saaa avundsjuk pa alla som ska aka! Varmen kommer inte vara ett for stort problem, var inte orolig! Jag trodde att det skulle vara for jobbigt innan jag kom hit men sa lange du inte gar vilse eller behover ga 30 minuter varje dag utan vatten ar det inget problem! Min skola har nastan 3000 studenter! For mig var det SJULT jobbigt i borjan men nu far jag mycket uppmarksamhet och folk vet vem jag arJa, Queen Creek ligger nara Chandler och jag bor pa gransen till chandler. Det ser ut som allt annat ser ut, torrt och oken! Haha. Forhoppningsvis kommer du ALSKA det!

Postat av: Nicole

Har lite frågor, men först vill jag bara säga att jag älskar din blogg!! Jag går in typ varje dag för att kolla om du har skrivit något mer inlägg :)

Frågorna:

Är det billigare i USA än i Sverige med kläder och smink och andra roliga saker?

Jag vill själv åka på utbytesår men jag är rädd att jag kommer sakna min familj jättemycket. Var du rädd för det innan du åkte? Hur har du hanterat det om det nu var så?

Jag är inte säker på om det är lite känsligt fortfarande men varför bytte du värdfamilj? Vad var det liksom som hände?

Det var alla frågor :)

Hoppas du mår bättre snart! Krya på dig!

Kramar Nicole

Svar:

Ja, det ar billigare har + de har forever21!!

Ja, jag var livradd for det jag sag det som att jag maste forsoka och jag har inte haft nagot problem med hemlangtan an.

Jag kommer inte ga in pa vad som hande pga. respekt. Tyvarr.

Postat av: Millan

Hur övertala du dina föräldrar att låta dig åka?

Svar: Jag overtalade dem inte, de vill att jag ska fa ut sa mycket som mojligt ur livet och var glada over att jag ville aka. De hade vetat om att jag ville aka lange ocksa sa det var ingen nyhet. Mamma var kanske inte overlycklig men hon accepterade att jag skulle aka anda.

Postat av: Johanna

Har du blivit kär eller gillat någon nu under tiden i USA?

Svar: Nej.

Postat av: Elsa

1.Vad skulle du rekommendera för stat att åka till om inte Arizona eller Kalifornien? Ett varmt ställe:)
2.Vad är det för klimat och temperatur i Arizona?
3.Hur länge får du vara ute på kvällarna och hur länge får de flesta ungdomarna vara ute?
4.Vilka är de roligaste/tråkigaste ämnena?

Svar:
1. South Carolina, Texas, Florida, Georgia, New Mexico. Jag vet inte riktigt, beror pa dig som manniska och vad du gillar men jag hade helst velat till south carolina om jag hade valt ett annat stalle tror jag.

2.Varm, torrt, oken. Just nu ar det runt 20-30 grader och det blir varmare for varje dag.

3. Vet inte. Ar du under 18 har sa har du statlig curfew kl.24 sa de flesta ar inne 23-24.

4.AP Psychology, ar super roligt!

Postat av: Emilia

I vilken ålder tycker du det passar bäst att fara som utbytesstudent? När bestämde du dig att åka till USA? :)

Svar: Nar man ar mogen for att aka! Det beror verkligen pa en sjalv och jag hade formodligen varit mogen nar jag var 14 men jag ville vanta och aka sa jag hade storre chans att gora mitt senior year. Jag bestamde mig nar jag var liten.

Postat av:

kommer det bli jobbigt att behöva ta studenten ett år efter dina kompisar? att veta att de slipper skolan medan du har ett år kvar? tack för en jättebra blogg! :D

Svar: Nej. Två av mina bästa vänner är iväg också (Lydia i Texas och Anna i New York) och vi kommer gå i samma klass när vi kommer tillbaka. Min bästa kompis Isabella går i den klassen vi ska börja i så jag tror att jag kommer ha det hur bra som helst. Ekonomin är inte den bästa så det  är svårt att hitta jobb så alla kommer gå i skolan och jag vet inte om jag har nämt att jag älskar skolan. Jag älskar att bli mer och mer utbildad. Jag är sååå glad över att få vara ett år "efter", jag behöver inte gå in i vuxenvärlden lika snabbt som de andra eftersom jag kommer vara en gymnasieelev + jag har fått ett helt nytt liv här, en ny familj, ny skola, nya vänner vilket de andra som inte tog chansen att åka utolands gjorde så nu har jag två hem. Om det är någon som ska tycka att det är jobbigt är de alla som ville åka men inte gjorde pga. de inte ville ha ett extra år kvar av skola när det kommer hem.


Postat av:

varför bytte du värdsfamilj ? :) älskar din blogg

Svar: En sak hände. jag vill inte gå in på detalj pga. respekt.

Postat av:

Hur kommer det sig att du får graduata? :)

Svar: Tur! Jag gick in med mina stora hundögon till mrs.Keller office och frågade om jag fick och det visade sig att jag inte fick men hon ändrade på det så jag får :)


Postat av: Sandra

Hur lång tid tog det att känna sig så hemma att du bara kan gå och ta nåt i kylen?? =)
Eller du kanske inte gör det S:

Svar: 10 minuter? I min gamla familj kom jag dit på kvällen och morgonen efter gick jag fixade frukost. I min nya familj så tog jag något ur kylen samma kväll. Jag är dock en männsika som känner sig som hemma på en gång. Är jag hungrig hos Pascale (min Area.rep) så går jag i hennes kylskåp men när man är en familjemedlem så är man en familjemedem och då går man i kylskår :)

Sola och bada

Okej så rubriken säger sola och bada, stryk bada.. Jag och Teresa har bestämt oss för dagliga dejter då vi ligger ute på min baksida vid poolen och solar nu när det är bra väder. Jag har inte fått någon färg idag men jag fastnade med en kompis efter skolan och pratade i 30 minuter innan Teresa kom och hämtade mig. Imorgon blir det 2.36 på parkerings platsen och sen hem och sola.

Jag håller på att svara på era frågor just nu men det är inte vad jag prioriterar och just nu har jag mer än 35 frågor att svara på (många av er har mer än en fråga i era kommentarer så det är säkert mer än dubbla).

Imorgon kommer en video!


Frågor?


rubrik

Idag sov jag till över 1. Jag kan inte komma ihåg att jag vaknat under de timmarna jag sov och när jag vaknade var luftfuktaren avstängd och min dörr öppen och vanligtvis brukar jag vakna till lite men inte denna gång.

Mår jag bättre idag? Jag vet inte.. Känns som att kroppen skriker efter att få ligga ner och vila och mina bihålor känns fortfarande helt uppsvällda. 

Har verkligen inget mer att skriva. Jag vet att jag är tråkig just nu.. 

Sinusinfection - again

Så jag har en sinusinfection igen, som tur så tog Becky mig till läkaren i tid (till skillnad från min förra familj) så det har inte hunnit sprida sig till en lunginflammation men hade vi väntat hade jag kunnat vara lika sjuk som förra gången. Nu har jag fått antibiotic och nasal spray som ska hjälpa att få mina sinuses och jag känner redan hur nässprayen har kickat in. Doktorn rekommenderade även vanlig nässpray eftersom det är så torrt här så jag inte ska behöva ha så mycket problem i framtiden genom att ha spraya lite fukt in då och då. Becky berättade även om mina öron problem (när jag flyger) när läkaren såg att mina öron inte såg perfekta ut så nu ska vi förhoppningsvis till en specialist läkare för att se om de kan se vad som orsakar smärtan och om det finns någon lösning eller något som förhindrar att det ska göra så fruktansvärt ont.

Nu ska jag gå och ta en nap.


Dags för doktorn

Jag mår inte bättre än igår (har varit hemma båda dagarna) så Becky är påväg hem för att ta mig till doktorn. Jag är väldigt tacksam för att hon verkligen bryr sig om mig och förhoppningsvis får jag ett svar på vad det är jag gått runt med i ett par veckor nu..I've been flamingoed!

Såhär såg vårt hus ut när jag kom hem:mår inge bra, igen..

Så mitt huvud är tungt, mina näsa rinner och hela kroppen skriker efter att få lägga sig ner. Jag vet inte om vi hade träning idag men jag gick hem och missade alla jag kunde få skjuts med men jag hade tur eftersom Jake plockade upp mig på vägen så jag slapp gå (även fast det bara är 10 min att gå men det är så varmt ute). Jag tror att jag ska gå och ta en nap and förhoppningsvis kommer jag må bättre när jag vaknar. Jag fick en överraskning som jag ska visa när jag har energi att skriva.

Bye


Fluff you Bloons!

Jag spelar Bloons just nu.. Fluff it! Jag kommer inte forbi en bana som jag har forsokt med sa lange... Jag ger upp!


colorado


Hemma

Halla! Jag kom hem igar men det fungerade inte att logga in. Nu har jag lektion men jag bloggar och lagger upp bilder nar jag kommer hem om ca. 1,5 timme. Ses snart!

at the airport

So I'm at the airport right now, thank God for free wifi! we ate at paradise bakery and I love paradise so I'm happy! I'm really tired right now and I can't wait to get some sleep on the plane. bye Arizona, love you

It's going down

Hej!

Idag hade jag min sverige tröja på mig i skolan för att ha lite OS känsla. Jag var dock den enda...

Idag sålde vi shamrocks under första lunchen (jag har andra) och vi har fortfarande musik som spelas men under den lunchen så hände inget speciellt. Efter att ha pratat med Hannah och Kenny som sitter precis vid DJ båset gick jag upp och dansade lite snabbt och Tina berättade senare att jag var hennes hjälte, haha.

Efter skolan berättade Hannah att hon ska hitta en man åt mig som jag kan gifta mig med så jag slipper åka hem. Jag älskar Hannah, hon är förmodligen min favorit Sophmore. Hon har en kille åt mig men han är inte en sophmore (han är en freshman) så jag vet inte riktigt om det kommer fungera eftersom jag bara gillar sophmores, haha.

Idag åker vi till Breckenridge, Colorado. Jag har sett framemot det och det ska bli kul att se en annan del av landet. Jag skulle helst vilja se alla delstater, jag har bara varit i 4,5 stycken (0,5 är för att man landar i New Jersey när man flyger med SAS så jag har knappt sett NJ), Ikväll blir det en till, under spring break en till och förhoppningsvis blir det en till om ett par veckor.

Nu ska jag packa klart så jag vet att jag har allt.


Breckenridge ski resort


Flamingoed

Idag Flamingoed jag mitt första hus :) Haha. Becky ringde och fråga om jag ville följa med och hjälpa till med sätta ut Flamingos på en tomt. Detta är en välgörenhets sak vi gör så man får välja att betala om man vill att de ska flyga vidare till en kompis och ja, tror att ni förstår. Vi satte ut en massa olika platsflamingos på tomten och en lapp på dörrhandtaget där det står att du har blivit Flamingoed.

Jag kände mig väldigt kriminell eftersom man inte vill bli upptäckt utan man vill ha de ska få en chock när de vaknar imorgon så vi smög runt och jag hade luvan på så jag skulle bli mer "hemlig". Haha, roligt var det iallfall.


Hittade bilden på Google men det är ungefär såhär det ser ut efter.

Så trött på drama!

Jag har inte så mycket att berätta men om jag känner mig själv rätt så kan jag skriva 5 A4 om ingenting.

Min hals gör ont och jag har huvdvärk nästan konstant så jag har inte varit på urban den här veckan och kommer inte vara med i baksetmatchen vilket är ledsamt men jag vill hellre vara frisk inför Colorad (på fredag). Ellen är också sjuk och har tillochmed varit hemma (hon har bara varit borta 3 dagar av sina 2,5 years på high school) så det är väldigt synd om henne.

Jag har börjat lära ut min dans nu. Jag har 10 stycken i min grupp och min dans är kanske inte den bästa men förmodligen den roligaste gruppen att vara med. Tyvärr så är det High School dans jag pratar om och ni har förmodligen ingen aning om hur mycket drama det är!! Så fort man har delats in i sina grupper börjar skitsnacket och man delar upp sig och bli "vi" mot "dom". Istället för att vara snälla och sammarbeta mellan grupperna så blir det in till en tävling och jag HATAR DET! Min grupp är förmodligen den mest fria och eftersom jag inte vill bli inblandad i all drama så får min grupp bli den utsatta gruppen som får ta mitten delen av dansalen och inte höra musik eller kunna röra sig för att alla andra tar upp mer plats. De får säga vad de vill men jag vet att jag är tillräckligt mogen för att inte vara med i dramat och tyvärr så har många av danstjejerna fortfarande kvar beteendet man hade i mellanstadiet (jag överdriver verkligen inte). Ja, ibland är så jag så trött på amerikaner och deras drama, ni förstår om ni går i en high school som jag, så mycket onödigt drama och ibland önskar man att de var mer europeiska i deras beteende.

Denna vecka är det DJ i kafeterian och vi har tävlingar osv. Vårat lunchbord är verkligen utsatt eftersom vi sitter "i" danscirkeln. När det inte är några cirklar sitter vi och äter eller går runt och pratar och chillar. Igår dansade vi men idag var vi tråkiga.

Efter skolan körde Meghan och Bridget hem mig och Bridget kom på att hon inte har mitt nummer så jag gav det till henne, sen sa jag till Meghan att tyvärr kan jag inte ge det till henne för jag ger bara ut mitt nummer till sophmores och hon är junior och Bridg är Soph så det var ganska kul.

Imorgon ska jag klä upp mig, jag klär nästan alltid upp mig men idag var jag så trött så det blev en t-shirt, jeans och sneakers så imorgon ska jag förmodligen locka håret så jag ser framemot det.

Nu är det dags för läxor!


Superbowl Sunday

Hola

Igår upplevde jag min första amerikanska pedikyr. helt underbart! Jag upplevde också en av de bästa filmerna jag har sett - Dear John. Jag har aldrig gråtit så mycket, jag grät och grät och grät. Mina ögon sved för att jag grät så mycket och jag tror att alla som har sett den kan säga samma sak! SÅÅÅÅ bra, ni måste se den när det kommer ut, det är samma författare som skrev the notebook som skrev Dear John och den är så vacker! Channing Tatum - Marry me!!!


Idag var vi tvugna att gå till kyrkan riktigt tidigt för att göra iordning subs och vi var tvugna att ge bort korset vi har haft denna vecka. Den tidiga service'en är rolig att gå på, jag ser verkligen fram emot att gå till kyrkan näst nästa söndag. Jag önskar att vi hade en amerikansk kyrka i sverige, här är det så mycket mer en "familj" än något annat.

Efter kyrkan åkte vi hem, jag somnade och sen skulle vi tillbaka till kyrkan eftersom Becky och Ellen skulle på möte inför deras mission trip och jag skulle göra några voluntär uppgifter. Jag gick runt i krykan och fixade de jag skulle göra, jag gick ensam mellan kontoret och youth rummet med släckta lysen. I sverige vågar jag inte ens gå in i kyrkan ensam.

Ikväll är det dags för Superbowl party med the youth group! I år är det the cults against the saints och jag hejar på the saints efter ett litet snack med Becky där hon förklarade lite om the teams. So GO SAINTS!
bildersTeresa och Justin at the soccer game

Teresa

Toes


God natt

Nu ska jag gå och sova. Imorgon ska jag till kyrkan för lite utbildning i media systemet, efter det så kommer vi bra ha kul. Vi funderar på att kanske gå och få pedikyr, se the soccer game, gå och se Dear John (<3) eller något annat roligt. Vi får se vad som händer men jag är väldigt trött.

God natt!

"I'll buy one if you'll go out on a date with me"

Idag var ardet Go for the green i var forsaljning av sharm rocks. Teresa ar sjuk idag sa jag gick med Kristen, Matt och Brandon. Vi gick in till kafeterian och vi gick runt och salde. Jag gick upp till ett bord dar Ryan forsokte salja och fragade om de ville kopa av mig. En kille bestamde sig for att kopa fran mig och en annan fran Ryan men hans penna fungerade inte sa jag forskte stjala hans kund men en annan kille erbjod sin penna som jag sa at att lagga ifran sig pennan. Ryan tog den och jag gav killen en ond blick, han sa da forlat och att han kan kopa en av mig, OM jag gar ut pa en dejt med honom. Desperat som jag var sa ja. Han sa att han skamta och jag sa att han precis forlora chansen att fa mitt nummer.

De andra borjade fraga om mitt nummer och om jag ville ga ut med dom men jag sa bara om de koper en. En av killarna bestamde sig for att kopa en och jag var tvungen att skriva ner mitt nummer innan han gav mig pengarna. Han gav mig sin laxa som han hade i Sophmore English och jag skrev ner mitt nummer. De sa att de skulle testa ringa for att se att det var mitt riktiga. Nar jag var pavag darifran skrek de att jag var sot och jag gick direkt till Lucas som stod nagra meter bort for att beratta vad jag precis hade gjort. Hahaha, det komiska med det hela ar att det bara var jag som sa att jag skulle kunna tanka mig att gifta mig med en yngre man nar vi diskuterade det i psycology och alla kallar mig cougar och nu gav jag preic bort mitt nummer till pojkar om ar pa tok for unga. Hahahhaha..

Nu har jag PC 101 och jag har inte sa mycket att gora. Jag ska stada mitt rum ikvall och ta det lugnt. Anica's vardystrar ska ivag sa jag kanske ska umgas med henne men vi far se.


"You're not in Sweden anymore honey!"

Jag bloggade inte igår, jag prioriterade istället läxor.

Igår så lekte vi stock exchange under History. Alla började med $500 och det fanns 8 olika företag att investera i. Jag lyckades såklart pricka i de enda två som sjönk. Jag höll ändå kvar i mina fram (vilket killarna inte gillade, de tyckte att jag skulle sälja) tills att en av de var så låg som 4 då jag köpte upp alla mina pengar. Jag hörde killarna skrika om att jag skulle förlora alla mina pengar och de tyckte att jag var så korkad, "You're not in Sweden anymore honey!" Ganska roligt var det efter den rouden då mina aktier gick upp och alla andra ner och killarna sprang och köpte aktier i de företagen jag hade efter att ha retat mig och berättat att jag var dum eftersom jag köpte sjunkande aktier.. Jag slutade med dubbla summan efter att börsen sjönk (the stock crash in 1929) och nästan alla förlorade sin pengar.

Efter skolan var det urban och efter urban så var det time for Soccer!! Vi blev region.champs och det var semifinal emot DV (som vi förlorade mot i första matchen).  Det var en grym match, mycket publik och många att umgås med. Varje gång någon av mina vänner hade bollen skrek jag "I know him!!" eller "That's my friend", haha, speciellt eftersom att typ alla känner alla. Efter 1-1 och dubbla övertid och straffar vann vi med 5-4! Vi stormade planen och sprang och kramade alla. Vilken underbar dag!

Idag hände inte så mycket, jag valde kostym för min dans och hittade såklart inget så det blev några funkiga konstiga klänningar...


Ibland undviker jag det jag skulle kunna växa av

Idag så insåg att jag inte är så stark som jag kanske skulle önska att jag var, och inte heller tar jag chansen att försöka utvecklas och bli starkare. Nu tog jag precis ett beslut som jag kanske kommer ångra senare och kanske kommer tycka är töntigt senare men just nu känns det rätt och att utsätta mig för mer stress här känna bara jobbigt.

Som ni kanske förstår så har jag varit lite stressad idag men som tur var har jag verkligen världens bästa värdfamilj och area.rep som vill att jag ska må bra men tyvärr så är jag nog lite mer känslig än vad jag önskar så nu väljer jag istället att helt undvika problemet och låtsas som att det inte finns vilket jag har en vana att göra. Becky pratade med mig och hon hjälpte mig så mycket som hon kunde men allt handlar om mig i slutändan och nu valde jag den "enkla" vägen. Det känns så skönt att inte ha någon som pressar mig och berättar att "i verkligheten så är det bla bla bla" och istället kramar mig och säger "gör det du mår bäst av".

Idag gick vi runt under marketing och sålde Shamrocks för MDA (Muscular Dystrophy Association) och vi försöker hjälpa lilla Paul att få åka på MDA's summercamp genom att samla ihop $800. Jag och Teresa gick såklart tillsammans och vi sålde ganska många genom att gå till pojkar i freshman klassen och erbjuda mitt eller hennes telefon nummer och de köpte den. Vi märkte på en gång att det var taktiken vi skulle köra på och just nu gör jag allt för att hjälpa lilla Paul att få åka på summer camp. Vi fick läsa brevet han skrivit och en bild på honom och såklart började jag gråta och har tagit på mig uppgiften helhjärtat och kommer kämpa för att uppfylla Paul's önskan.

Efter skolan hade vi Urban, vi har runt 10-15 nya tjejer och idag fick de lära sig en av våra gamla danser. Jag dansade första halvan med tjejerna och hjälpte dom nya med dansen men senare gick jag och bree till killarna och dansade med dom istället, de behövde lite hjälp. Vi funderar på att vara med i killarnas dans istället men tyvärr så tror jag inte att det komma fungera.  
Söta Ellen och min underbaraste VåfflaJag framför skolan


Nano


Min nya memory board som min värdmamma gav mig :) Så fin!