Arkiv Stephanie Ammerman -

Jag är förbannad

De har gått på min favoritlärare i USA, Mrs.Alston. Hon är verkligen bäst så jag förstår verkligen inte varför någon skulle vilja göra något sådant mot henne. När jag åker dit på höstlovet vill jag ge henne en STOR kram. Jag har pratat med en tjej som är i samma class och de utelämnar en massa information och gör Mrs.Alston till någon djävul. I LOVE YOU MRS.ALSTON!

http://www.azfamily.com/news/local/Mountain-Pointe-teacher-under-fire--103905349.html

Idol

Imorse åkte jag till skolan i tron om att jag skulle ha engelska B klockan 8. Jag kom till skolan och då berättade min lärare att vi inte behövde vara där så jag och Anna var där helt i onödan och våran nästa lektion började ju inte förens klockan 11.15 så det blev en lång håltimme. Jag var väldigt omotiverad och gjorde ingenting utan satt och prata med olika människor medans Anna satt och gjorde diverse skolarbete, så duktig.

Jag gillar verkligen min nya skola och nya klass. Jag har nog aldrig trivts så bra i skolan någonsin. Nu känner jag mig nästan dum eftersom jag stannade kvar i min gamla skola även fast jag ogillade den men det som hindrade mig från att byta var utbytessåret. Nu ångrar jag ingenting eftersom jag aldrig har saknar min gamla klass, inte EN ENDA SEKUND! Visst saknar man vissa människor men de andra bryr jag mig inte om. Den här klassen kommer jag att sakna som in i bomben när vi ska gå skiljda vägar. Bästa klassen.

Jag gjorde precis klart matte e läxan, det tog bara en timme och nu är jag ledig :) funderar på att kolla på idol, jag har aldrig gillar idol men jag funderar verkligen på att kolla så jag hänger med när de andra pratar om vad som hände.


lite bilder från i fredags
Welcome to the jungle

Jag har fått ännu fler kommentarer på inlägget och det är så många som håller med! Det är skönt att veta att jag inte är ensam men samtidigt undrar jag vem fan har rätten att få oss att känna som vi gör?! Vi ska inte behöva känna oss utanför eller nedtryckta bara för att de påstår att vara full är så mycket bättre än att vara nykter. Det är väl upp till var och en vad man tycker. Frågar ni mig är inte alkohol gott, jag dricker hellre en alkoholfri drink och många som har kommenterat att de känner samma sak. Varför ska vi då betala för något vi inte gillar? Det känns som att många säger att när de är påverkade är den enda gången de vågar göra saker utan att skämmas. Många säger att jag gjorde det för att jag var fukk men varför är det okej att skylla på att "jag var full"?! Vad ska vi som inte dricker skylla på? Vi har inget utan vi står för det vi gör. Handlar det om att människor inte vågar stå för deras handlingar och därför tar till alkoholen? I don't know.

(Jag vet att det här inte gäller alla människor, vissa tycker att det är gott att dricka och andra har andra anledningar. Jag skriver bara hur jag känner och jag vill absolut inte att någon ska ta illa upp)

Jag bytte (mitt estetiska val idag) från digital bild till drama idag. Bästa kursen EVER! Jag älskar drama, jag skrattade hela lektionen och det känns hemma på något sätt. Det är skönt med en liten paus från alla svåra kurser då vi bara har drama på fredagar, även fast jag och Victoria satt kvar i skolan och pluggade matte E till 16.
Nu ska jag göra mig iordning för att gå ut. Jag kommer att vara helt nykter och har jag inte roligt beror det på sällskap och vad jag gör, inte på alkoholhalten i kroppen!


Tack

Ni som kommenterade på förra inlägget - Tack! Det var precis vad jag behövde och det är så skönt att se att det finns fler som känner exakt likadant som jag gör.. När jag skrev inlägget var jag bara ledsen och irriterad och först tänkte jag bara spara det privat men sen insåg jag att det här är något jag inte ska behöva skämmas över, jag är förtusan stolt nykterist och det är såhär jag känner! Mitt humör ändrades snabbt och jag det här gjorde mig nog ännu starkare och säkrare. Tack tack tack.


Varför är det fel att vara nykterist?!

När nykterist dikussionen kommer upp blir jag alltid så jäkla arg (och överreagerar om du frågar alla andra). Idag kom ämnet upp i skolan då jag satt med några i klassen och såklart påstår alla (Felix höll sig utanför men alla andra höll med) att man inte har det lika roligt om man inte dricker alkohol. När blev det fel att vara nykterist?

Vad är poängen med att spendera pengar på dricka som smakar likadant som läsk för att få den obehagliga känslan i kroppen som folk påstår är jätte skön så att de vågar vara sociala och dansa. Hur kommer det sig att man inte kan respektera att inte alla människor gillar att supa sig fulla och en del är faktiskt rädda för att förlora kontrollen.

För mig handlar det om att jag inte ser syftet i det och det finns faktiskt en rädsla. Jag gillar inte förlora kontrollen och om jag skulle gilla att vara full skulle jag kanske behöva den känslan jämt. Jag vill bara inte. Nu ska jag inte påstå att jag aldrig dricker, jag skulle kunna ta ett glas vin eller en drink men jag dricker mig inte påverkad.

Jag hatar att känna mig nedtryckt för att jag har tagit ett moget beslut som jag trivs med. Jag har skitkul när jag är ute och jag behöver inte dricka en droppe alkohol för att vara lika social som de andra. Hur kommer det sig att (speciellt) mina vänner inte kan säga "Vi respekterar att Stephanie avstår från alkohol och vi tycker att det är coolt att hon dansar som en galning och pratar med vem som helst även fast hon är nykter". Kan folk bara säga att "Bara för att vi gillar att dricka alkohol är det är inget fel på dig som inte gör det". Jag tycker ju inte att det är något fel på de som dricker alkohol så varför är det då fel på mig som inte gör det? Jag vet att jag ibland går på att jag förstår inte varför man gör det, men det handlar om mig! Ni får dricka hur mycket ni vill sålänge ni accpeterar att jag inte tänker göra det.

Varför är det bara vuxna som berättar för mig att de är så imponerade över att jag inte dricker eller röker? Varför skulle jag vara tråkigare bara för att jag är nykter?! Mest av allt önskade jag att mina vänner skulle kunna stå upp för mig i en diskussion med andra människor istället för att vända sig mot mig (vilket de absolut inte gör men när de inte gör något för att hjälpa mig och stötta mig får jag känslan av att de inte heller gillar att jag är nykterist. Jag vet att de älskar mig iallfall men ibland är det bara jobbigt. Jag älskar dom lika mycket även fast jag ibland önskar att jag hade de på min sida, det är ju trots allt en diskussion).

Ibland känns det som att det skulle vara enklare att dricka sig full bara för bli accepterad av folk i sin egna ålder. Jag kommer inte att dricka mig full. Jag är inte den männsikan. Blir jag utstött för att jag inte dricker så skitar jag i det men det skulle vara fan mycket enklar om man inte behövde vara rädd för att erkänna att man inte dricker.

Snälla, om ni känner någon som inte dricker, visa att ni stödjer det! Jag önskar att jag slapp höra alla negativa kommentarer jämt om de beslutet jag tagit. Jag önskar att jag ibland slapp få känslan över att jag inte hör hemma bara för att jag inte dricker. Jag ska behöva gråta över att jag är nykterist, för det är vad jag gör just nu, gråter!

Imorgon ska några från klassen ut och jag funderar starkt på att avstå. tydligen är man ju tråkig om man inte dricker. Jag förstår verkligen inte varför det är så fel på att vara nykterist....

(obs. jag är inte arg eller irriterad på någon. Jag är mer allmänt irriterad på att synen ALLTID är såhär. hur kommer det sig att jag kan bli så irriterad på världens minsta sak? jaja, hoppas att ingen tar illa upp och det är inte meningen att någon ska må dåligt över vad jag just skrev. jag behövde mest skriva av mig)