Arkiv Stephanie Ammerman -

LYCKA!!!!

Jag kan inte förklara med ord hur lycklig jag är just nu. Så länge jag kan minnas har jag sett de större barnen åka runt på flak med sina vita mössor och skrikit, det har alltid känts som en evighet tills det är min tur men nu är det 25 skoldagar kvar, 25 dagar kvar tills jag får springa ut i min vita mössa och springa in ett nytt kapitel i mitt liv! Just nu är jag lite rädd, skolan har alltid varit en trygghet och nu ska jag helt plötsligt ut till en ganska så okänd värld och fortsätta med mina studier men lyckan jag känner tar över allt!

Jag kollade igenom min gamla blogg och såg inlägget jag skrev innan jag slutade 9an, jag var mer rädd då men jag hade lite liknande känslor, och då visste jag ändå vad jag hade att förvänta mig. Nu är jag bara så glad över att få komma iväg, jag har väntat på det här och jag känner mig mer än redo. 

Efter mösspåtagningen i skolan gick vi till medis, jag och Anna sprang och åt innan vi anslöt oss till resten av människorna som satt och i solen och drack vin. När vi satt där började jag gråta, känslan av lycka är för överväldigande så jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det så tårarna började rinna. Allt i mitt liv är inte perfekt men vet ni vad, jag mår så bra att jag bryr mig inte om de småsaker som skulle kunna få mig på dåligt humör, varför slösa tid på det när man kan må toppen?! Tid är något av det mest värdefyllda vi har och jag tycker att vi ska ta vara på den och bara vara glada. 

9 Juni kommer jag stå i min vita klänning och min vita fina mössa och säga hej då till den svenska skolan. Det kommer att vara en dag fylld av glädje och tårar. Det kommer att vara sista gången jag ser ett stort antal av de männsikor som jag i dagsläget tar förgivet att jag kommer att se varje dag. Alla mina underbara lärare som har hjälpt mig och gett mig så mycket kunskap, kommer det att vara sista gången jag hör från dem? Dagen efter kommer jag att sitta på en plan hem till min andra familj på andra sidan atlanten och jag tror att det är positivt eftersom jag då får annat att tänka på.

25 skoldagar kvar! 25 skoldagar kvar och dessa dagar ska bara innehålla ren lycka! 


moget beslut

Jag kan välja mellan att vara uppe i några fler timmar och slippa tänka på annat under mösspåtagningen imorgon, eller få sömn nu och åka hem tidigt och plugga. Jag vet inte varför men det blir sömn nu, det känns som att jag ändå inte kommer att roligt imorgon om jag är trött och jag är så pass mogen att jag vet att jag ska sätta min hälsa först och jag vet att jag inte mår bra när jag är trött. Jag börjar bli vuxen eller så är jag bara en tråkig nykterist som anser att skolan är viktigare än att ha roligt.. Jag kommer att hinna ha roligt imorgon vilket som, sen kanske jag inte kan vara med hela tiden.

Imorgonbitti ska jag fixa knäskydd, vår första korpmatch är på söndag och ja, lilla bollrädda Stephanie är med i förstafemman och ska vara back.. Alla kommer att skratta åt mig och be mig att gå av planen, jag hatar att vara dålig på saker, varför tackade jag ens ja från början? Haha. Jaja, det blir nog roligt iallafall :)

Nu ska jag sova. God natt!


Hahahaha, hittade precis den här bilden.. Snacka om att Anna kan få mig på glatt humör bara genom en bild!

it'll be okay


Stressad

Jag är ganska stressad så jag ska inte blogga utan göra det som behövs. Jag kan snabbt säga att jag känner mig konstig.. Är inte hungrig, pratar inte mer än nödvändigt och försvinner bort i tankarnas värld hela tiden, vet inte riktigt vad det är som pågår, jag kanske håller på att bli normal?!?! Nej, nu är det plugg, Steph!


Tråkig tjej som ska plugga nu!!

ge upp...

Det är så få dagar kvar av skolan! Helt sjukt, jag tar studenten snart!? Detta betyder dock inte att vi kan ta lov än, nu har vi jätte mycket och jag har en hel lista med saker som ska in innan jag får ta på mig min fina vita mössa. Fick tillbaka två arbeten idag, fick MVG på båda. Ena arbetet slängde jag ihop på några timmar och då kände jag att det spelar ingen roll, jag tar igen det jag har glömt på nästa men jag vet tydligen hur man analyserar så 2 dagar eller 2 timmar, det kommer att gå bra.

Idag under Kemi'n ville jag dö lite, jag ska spendera många timmar åt att plugga kemi i helgen. Vi har hemprov och jag känner mig lite lost. Jag som annars är duktig och hänger med, nu är jag lite förvirrad men det löser sig nog. Jag och Anna var busiga och struntade i PP'n utan tog bussen och åkte och åt istället. Vi har aldrig skippat en PP och även fast den är helt onödig och varade bara i 10 minuter kände vi oss väldigt skyldiga och som att vi levde farligt.. haha


Anna pluggar på i ett nästan tomt klassrumFått tillbaka labbrapport och sitter med hemtenta i kemi B.


Mitt "jag förstår inte"-ansikte..


HAHAHAHA, förmodligen den bästa bilden som någonsin tagits!


Min sallad :) Vet inte hur många bilder jag har lagt upp men här är en till!

Svett! (VARNING - Känsliga läsare varnas)

Mina armar skakar, jag har boxats som en jäkla dåre och svettats som en jag vet inte vad! Jag vet att det inte är så trevligt att jag skriver om hur jag har kämpat och svettats men det är tyvärr vad jag precis har gjort. Jag svettas aldrig så mycket som jag gör under Marikas pass. Idag blev jag nerknuffad på golvet ett x antal gånger när vi brottades och jag har även lyckats ramla på en kille när han skulle krypa under mig.. Jag tänker nu visa bilder på mig (och på Anna) som är tagna efter träningen.

Jag vet att bilderna kanske är äckliga men det är bara bevis på att jag har kämpat och tagit i! Vi är så jäkla bra!

Det här är verkligheten!Svettig brud, mina armar är helt slut! Jag tänkte först spänna mina muskler men då kom jag på att jag inte hade ork..


Anna är en riktig kämpe och skakade så mycket i armarna så att när hon skulle ta bilder blev de helt suddiga! Då har man kämpat!!


Jag skakade också men lyckades få en stadig bild på min ursnygga träningskompis!


Bra dag

Härlig dag! Vi satt ute vid vattnet i 3 timmar och åt lunch och glass. Jag blir ju så deprimerad av att sitta inomhus så jag pratade med vår engelskalärare och så fick min grupp gå ut och arbeta med en uppgift.

Nu ska jag iväg och boxas, jag har ont i kroppen men efter passet ska jag inte kunna gå! Jag ska iallafall vakna med träningsvärk imorgon och gör jag inte det blir jag förbannad på mig själv. Nu ska det svettas!morgonpromenad

Hur kan 50 minuter försvinna så fort?! Jag har dock ont i hela kroppen efter min runda igår och jag har nackspärr men morgonpromenader är så underbara och speicellt nu när vädret är behagligt!


Långpromenad och müslibars

Idag blev jag väldigt uttråkad och kände att jag hade så mycket i huvudet så jag valde att gå på en promenad ner till Alby, sitta där i en timme och sedan gå hem igen. Jag var borta i 3 timmar och det var skönt med lite egentid. Jag kunde sortera mina tankar och nu känner jag mig utvilad.

Jag har precis gjort Müslibars! Haha, jag ska ut och löpa snart men jag åt tidig middag så jag kom på den smarta iden att om jag gör mina egna energikakor kommer jag kunna återhämta mig bra efter löpningen utan att behöva middag en gång till. Jag vill alltid få i mig något nästan direkt efter träning och försöker alltid äta middag inom en timme men dagar som dessa då jag äter tidigt så får jag lösa det genom en powerbar (får se hur de smakar, jag suger ju på att laga mat) och frukt, eller vad jag nu vill äta. Känner mig så huslig! När jag berättade för pappa att jag skulle göra mina egna sa han bara att han tycker att vi köper istället - tack för att du stöttar mig pappa! Det känns bra. Nu har jag världens nyttigaste bär i - Gojibär, jag har solroskärnor, linfrön, torkad frukt, havregryn, ägg, yougurt och lite nötter. Spännande!

Nu ska jag ut och springa.


Haha, söt kines som sitter och solar!! Hahahahaha


Kakan klar


Ser nästan ätbar ut!

So small

It's so easy to get lost inside
a problem that seems so big at the time
it's like a river thats so wide
it swallows you whole

while you siting 'round thinking 'bout what you can't change
and worrying about all the wrong things
time's flying by
moving so fast
you better make it count 'cause you cant get it back


Du är vacker!

Jag vill bara påminna dig som läser det här att du är en vacker människa! Vi är alla unika och vi har alla egenskaper som gör oss speciella och vackra på vårat unika sätt. Låt aldrig någon annan få er att känna er mindre värda eller som sämre människor. Att vara vacker betyder inte att folk vänder sig om på tunnelbanan för att kolla på dig utan det handlar om insidan och tyvärr lever vi en värld där utsidan tar mycket plats men det betyder inte att vi inte kan glänsa med våra vackra personligheter. Du får aldrig skämmas för den du är utan visa världen din vackra själ!

Det här kanske låter jätte konstigt men jag tycker att det är viktigt att vi blir påminda om att vi är underbara människor allihopa. Jag får ofta kommentarer om att jag inspirerar er, att jag är en förebild och att jag får er att satsa på era drömmar och det har hjälpt mig inse att jag påverkar människor, lilla Stephanie som sitter framför sin blogg kan faktiskt påverka människor till det positiva och hjälpa dem utvecklas. Jag blir helt rörd när jag läser kommentarerna om hur ni vågade åka som utbytesstudent, eller om hur ni blir på gott humör när ni läser min blogg. Det får mig att inse att jag är vacker, jag har mycket att bidra med till denna värld och jag ska inte vara rädd för att visa vem jag är - samma sak ska ni tänka på! Jag är ibland dålig på att säga till mig själv att jag är grym men jag ska bli bättre, jag ska sätta upp post it lappar med medelanden så att jag inte glömmer. Jag satte upp några i skolan, jag vet inte om någon blev påverkad men förhoppningsvis var det någon som läste den och log lite extra.

Ni är alla vackra och underbara! Tvivlar ni på det - ställ er framför spegeln och säg det till er själva! Jag önskar så att jag fick träffa alla er för jag är helt säker på att jag skulle bli påverkad av er till det positiva. Fortsätt vara dom ni är och glöm inte bort att ni är speciella och vackra, allihopa!


Påsk

Idag var det som sagt påskmiddag hemma hos min mamma. Vi åt en massa mat, jag kommer inte kunna äta på en vecka nu för att jag är så full! Jag åt av nästan allt som jag kunde äta. Det blev även äggjakt och påskäggsleken. Det är tur att Anna är en del av familjen och är van vid dessa fester för min släkt (och familjevänner som jag räknar som släkt) är så konstig, de är världens underbaraste men kommer man utifrån kan de verka annorlunda. Stackars framtida pojkvän som jag ska behöva ta hem, antingen kommer han vara livrädd eller så tycker att det är underhållning på hög nivå. Min gudmor berättade idag om hur hennes syskon fick geter i present, hon är från gotland och historien stannar inte där. Den vita såsen nämdes flera gånger och ibland önskar jag att jag slapp ta del av deras konversationer eftersom jag är skadad för livet nu. 

Hjälp, här kommer en massa bilder. Ni måste börja tröttna på alla bilder som jag lägger upp, alla är på mig och jag ser likadan ut.. Haha. jaja, min blogg - mina regler.Hahaha, ser inget!!


Cool brud.. eller inte¨

Syrran och jag


Bästis och jag


Smulan <3


Jag och min älskade gudmor


Anna, Sara och jag


Vi gick och letade ägg


Vincent var jätte glad över att få gå på äggjakt, verkligen


Jag hittade mitt ägg


sen gungade jag


det gjorde även riccard


Vi lekte påskäggsleken


Påskägget jag hade lagt dit var det absolut finaste


Vi och påskäggen


Anna fick välja påskägg sist

Påskmiddag

Nu ska jag på påskmiddag hos min mamma. När jag var liten brukade vi ha GIGANTISKA firanden med en massa vänner och släktingar men nu blir vi bara ett 20-tal som ska ha lite mys. Pappa är redan där så jag ska gå, först ska jag möta frugan (Anna) i centrum och sedan blir det partaj.


Housing

För ett tag sedan fick jag göra mitt val av i vilken hall jag vill bo i eftersom jag ska bo på campus. Jag valde Erickson som mitt första då det ligger "connected" med en skywalk till träningsbyggnaden och långt ifrån matsalen. Den har 24 hour tillgång till en lounge med tv osv. Den ligger lite off campus och inte alls lika nära som tex. Livedalen gör men Erickson kändes mest rätt så vi får se hur jag kommer att trivas. Jag har även önskat om att få bo med en Amerikansk student.

Jag får förklara mer senare!

Val av hallJag har fått Erickson Hall!

Jag vet att Erickson ligger LÅNGT borta och att jag skulle ha tagit Livendalen eller Hoyum men jag följde magkänslan och den sa Erickson av någon anledning. Jag har hört att sportfånarna bor i Erickson och Hallet eftersom de ligger vid sportgrejerna så förhoppningsvis kommer det hjälpa mig att hålla mig aktiv.


Här är informationen direkt från hemsidan:


Erickson Hall

Across Eighth Street, east of the main part of campus, is East Complex, which was completed in 1968. It is composed of Hallett Hall and Erickson Hall, which each house 231 men and women on separate floors.

Rooms: Most of the rooms are for two individuals, although there are a few rooms for one person. Each room is furnished with beds (80'' x 39''), a built-in closet, dressers, mirror, desks, chairs, bookshelves, study lamps, curtains and internet and cable television access.  The beds are able to be bunked, or lofts may be rented from College Services.

Information desk: The hall information desk is located in the main lobby and is open from each day from 6 p.m. - 6 a.m. each day. The desk staff monitor the building as well as making change and checking out equipment for residents. 

Coed facilities: Residents have 24-hour access to Grant Center, which contains a coed lounge with a fireplace and TV.

Recreational area: A lounge is located in the lower levels of both halls. The Erickson lounge is divided into a TV room, computer lab, Ping-Pong area, and study space. The lounge in Hallett includes a TV viewing area, Ping-Pong table, study area, kitchen and computer lab.

Chapel: There is a small chapel located in each lower lounge.

Laundry facilities: Located in the lower level of the residence hall, the laundry facilities include commercial automatic washers and dryers. Laundry machines are activated by funds from your student ID card.  Students must furnish their own irons and ironing boards.

Cleaning equipment: Assorted cleaning equipment and vacuum cleaners may be checked out at the desk.

Storage room: A storage room is located in the lower level of the residence hall for storage of suitcases and other seldom-used items. Contact the hall director to make arrangements for its use. The college does not assume liability for items stored in the storage room. Also, items which are unmarked, or unclaimed for two years, will be donated to local charities or otherwise disposed of.


Skywalken som går in till Hallet (som sitter ihop med Erickson)


Disco in my room

Jag har världens minsta rum och 60% tas upp av min säng så jag har väl ~1-2 kvm golv som man kan röra sig på. Idag efter att jag varit ute och gått i 1,5 timmar så satte jag på musik högt som in i tusan och stod i mer än 3 timmar och dansade och sjöng. Tänkte att jag ska passa på nu när det är så många som är borta och firar påsk, tänkte inte på att en del kanske firar hemma och de fick minsann sitta och lyssna på när jag stryper en katt, jag menar när jag sjunger.

Inte nog med att jag sjöng med, jag spelade samma låtar om och om igen. Hush Hush med the pussycat dolls spelades 100000 gånger (inte bokstavligen), Bruno Mars, Britney, Eminem och en massa andra random låtar dansade jag galet till. Jag har ganska blandad musiksmak, ena sekunden ska det vara rock och nästa pop och sen blir det country, hatar när folk frågar vad jag gillar för musik för jag gillar verkligen mycket (kanske inte Annas konstiga musik som så många gillar) men jag kan nästan lyssna på vad som helst.

Funderade på att gå ut och gå på riktigt disco men istället blir det godis (ja, igen...) och film i sängen. Har gurka och dipp som jag ska äta också, en riktig tjockis! Sov ju hela kvällen och hela natten igår så idag ska jag försöka att bara sova under natten, får se hur det går..


Glad tjej

Ibland är jag (extra) konstig

Jag fick en senior picture av Jake in-smugglad i min plånbok  när jag var i USA så ibland när jag har tråkigt tar jag några bilder med bilden och postar på hans profil. Idag blev det att han har spenderat några timmar i min säng... Haha, AWK! Vart får jag allt ifrån?Långfredagen

Det här kommer att bli den längsta fredagen i mitt liv, passande att det är långfredagen idag.

Idag har jag och Anna pressat i oss reeses i hopp om att få ångest över att vi ätit så mycket choklad så vi kan glömma annat.. Hur gick det då? Så fort jag slutat må illa åkte tankarna tillbaka. Vi testade att gå till kyrkan och få lite frid, det gick ju sådär. Det hela börjar när kören ska börja sjunga och jag fick sitta och tänka på döden för att inte börja skratta, varför? Jag har absolut ingen aning!?! Jag tror bara att jag är så van vid att kyrkan är cool och häftig med bra musik och det här var verkligen motsatsen.. Jag fick en chock och att börja skratta när vi sitter under korsandakten och ska sörja kändes inte som en bra ide. Anna behövde gäspa hela tiden eftersom hon var så trött och det kändes som att jag kämpade under hela andakten. Jag förstår nu varför ungdomar inte går i kyrkan, de kan faktiskt göra det roligare och mer intressant! Vi var de enda under 70 år där..

Efter kyrkan blev det centrum, köpte ÄNNU mera godis, mår illa nu.. Hur kommer det sig att man verkligen vill ha något som man vet inte är bra för en och att man kommer att må dåligt efter?! På riktigt, kan någon förklara!! Jag vill ha godis, jag vet att det finns bättre alternativ där ute som inte kommer att få mig att må dåligt efteråt men ändå ska jag ha godis, jag får godis men efteråt mår jag bara dåligt och önskar att jag aldrig hade fått godiset!?!! Jag blir ju bara arg, arg på mig själv och inte lär man sig! Senare får man för sig att man ska ha godis igen, gör samma misstag och ångrar sig bara ännu mer! Jag köpte godis igår och kände nästan likadant, var ändå nöjd med att få ha njutit lite av godiset.. men man vill alltid ha mer!

Nu ska jag lägga mig i sängen, sätta på mig PJ's och slappna av.


I kyrkan


Väntar på att det ska börjaprogram


Ångest!

gives me hope

Är det bara jag som inte kan undvika att gråta när jag läser GMH? En del människor ger mig verkligen hopp!

www.givesmehope.comkyrkan i påsk

Jag ska till kyrkan under påsken, jag har inte varit i kyrkan på länge och jag borde passa på nu när det är påsk. Nu är det jobbiga att jag ska bestämma mig för när jag ska dit, vill jag dit ikväll? imorgon? lördagnatt? Ibland när jag känner så här kan det hända att det inte blir något för att jag tycker att det är så jobbigt att ta ett beslut. Jag försökte vara ett bra barnbarn och ringa farmor för att se om hon vill följa med men hon svarar inte, får försöka ringa henne lite senare.

Egentligen, varför skriver jag det här inlägget? Det handlar om ingenting, vet inte varför jag kände för att dela med mig av det här.

Kul att dom försvinner

Kollade precis igenom lite bilder och insåg att jag har nästan blivit platt... Visst att jag gick upp mycket i vikt i USA och att jag har gått ner allt + lite till sedan jag kom hem men fortfarande, de behöver ju inte försvinna helt för det... Bilderna är lite orättvisa eftersom jag har olika kläder men det är ändå mer än 10 kg som har försvunnit från min kropp och kläder som var för trånga är förstora nu (min promdress var väldigt förstor).. Fortsätter jag att träna och äta som jag gör nu behöver jag inte oroa mig så mycket för Freshmen 15 men det är kanske inte dags att köpa nya kläder än. Det finns värre saker att klaga på.


Min pappa älskar mig

Världens bästa påskägg? Ja!!! Jag tror aldrig att jag har känt mig så älskad! :)

Brittisk accent, say what?!

Det här är säkert ett vanligt problem men jag märker att jag "läser" brittisk accent, jag hör mig själv i huvudet men en accent som inte låter alls som min vanliga, och detta är bara i konversationerna mellan karaktärerna i böckerna, annars är det min vanliga accent. Är det för att de använder ord som gör språket automatiskt brittiskt eller är det bara jag som är knäpp?! Haha


dagens citat

"Do what makes you happy
 Be with who makes you smile
 Laugh as much as you breathe and love as long as you live"  - unknown


down an english lane

Jag gick till kyrkan idag men när jag kom in skulle de ha någon föreläsning om tidiga tecken på om man har minnessvikt eller demenssjukdom och det kändes inte riktigt som att jag skulle få ut något av det så jag får gå tillbaka någon annan dag, kanske ska gå imorgon på mässan.

Istället för kyrkan blev det centrum och jag kom hem med en bok på 650 sidor på engelska som heter down an english lane. Jag ska sätta mig på balkongen med en kopp te och min bok och bara slappna av, njuta av att våren är här och att jag inte har något jag behöver göra.


Just haning out with my book


tro på oss själva!

Vi får jämt höra att vi ska tro på oss själva och alla vet att de är det viktigaste om man vill bli framgångsrik i livet. Vi vet att vi måste våga ta för oss och följa våra drömmar, men hur lätt är det egentligen? Varför är vi så rädda för att göra vad vi egentligen vill.

Jag tror att det handlar om rädslan över att misslyckas och vi glömmer helt enkelt bort att vi inte kan lyckas med något om vi inte försöker och frågar ni mig är det då man misslyckats, när man vill något men inte vågar för rädslan för att det inte ska bli som man vill.

Jag har säkert dragit den här historien tusen gånger men det är verkligen ett bra exempel på när jag följde mitt hjärta och gjorde något även fast många sagt att jag skulle misslyckas. Jag ville bli läkare, det var min dröm men tyvärr gick inte grundskolan så bra för mig. Mina betyg var okej men långt ifrån toppbetyg och även fast jag spenderade varje vaken timme pluggandes fick jag inte bättre betyg, jag kände mig placerad i ett fack och det spelade ingen roll hur bra mina arbeten än var, jag kunde inte få bättre betyg. För att bli läkare så är det bäst att man går naturvetenskaplig linje, vill man plugga i Sverige måste man ha gått natur och även fast jag aldrig har planerat att bli läkare i Sverige så såg jag natur som det enda alternativet för mig. Skolans SYV sa att jag borde gå och prata med mina lärare för att se om de skulle rekommendera mig att gå natur på gymnasiet. Jag frågade min NO lärare som gav mig en blick som fick mig att känna mig korkad över att jag ens hade tänkt tanken, hon svarade helt ärligt nej, hon trodde inte att jag skulle passa på natur. Min mattelärare sa också nej och att jag förmodligen inte skulle klara av natur men sa ändå något som följde med mig. Han tyckte att jag skulle försöka men om jag skulle misslyckas ska jag inte se det som ett misslyckande utan som att jag försökt.

Jag valde att börja natur och gick in med inställningen att jag skulle misslyckas och skulle behöva byta linje efter några månader men det spelade ingen roll, jag ville bli läkare och för att komma dit skulle jag åtminstone försöka. Jag började natur och det visade sig att jag inte alls var så dålig som jag trodde, jag fick ett eller två fel på förkunskapstestet i matematik och min lärare berättade att jag hade mycket bra förkunskaper. Jag valde att jag skulle vara ”smart” och visa alla att jag passar lika bra in på den här linjen som alla andra. Jag har aldrig varit så tacksam över att jag gjorde något som jag verkligen ville men andra ha sagt att jag inte skulle klara av, det visade sig att jag inte skulle ha några problem över huvudtaget och kanske var det för det där matteprovet när jag insåg att jag inte var så dum och verkligen satsade och trodde på mig själv. Mina lärare ville inget ont utan de ville inte att jag skulle känna att jag misslyckats om att förlora en massa tid bara för att jag valt något som jag, i deras ögon, inte var så bra på. Jag hade dock bestämt mig efter några dagar att det var här jag hör hemma och att misslyckas fanns inte på kartan så länge jag ville det här. Viljan är starkare än vad man tror.

Jag ska ta ännu ett stort steg, jag vill bli utbildad läkare i USA och vad ska jag göra för att nå dit, jag ska ta enorma lån och åka till ett land som framtiden kanske inte ser så säker, men vet ni vad, vill jag nå dit så ser jag det inte som hinder, jag har bara möjligheter och allt som kanske gör min resa lite svårare är bara utmaningar. Mål är till för att sträva mot, de är till för att kämpa mot! Hur skulle livet se ut om vi inte behövde kämpa för det vi ville ha?

Jag tror att det är när vi litar på oss själva och verkligen tror på oss själva som vi tar stora chansningar och verkligen följer hjärtat. Vi är inte rädda för att misslyckas utan vi ger oss tusan på att vi kommer att klara det. Varför ska vi stoppa oss själva ifrån att göra det vi verkligen vill? Allt ät möjligt men då måste viljan och modet vara med oss!

 Om vi inte tror på oss själva, varför ska någon annan tro på oss?
back in time

Nu har jag lämnat in min vetenskapligarapport i Fysik B och Svenska C. Jag är verkligen inte nöjd men jag får skylla mig själv! Jag kommer ihåg i 2an när jag och Anna satt uppe varje jäkla gång och skrev sista minuten, vi fick alltid bra betyg på allt men jag förstår inte hur vi orkade. Idag bara garvade jag när jag tänkte på det, vi var odödliga. kul att man blir äldre och inser att plannering är viktigt, önskar bara att jag kunde fullfölja med. Nu förtjänar jag sömn. Good night!

Avundsjuka?

Jag fick en kommentar på mitt senaste inlägg och jag kände att detta är något jag gärna vill svara på för jag är lite förvirrad:

Postat av:

så man läser din blogg och får bilden av att du inte trivs i sverige, men samtidigt så lever du ett liv som många är avundsjuka på. hur hänger det ihop?

Jag vill börja med att säga att jag inte hade någon aning om att många är avundsjuka på mitt liv! Vad är det man är avundsjuk på? är det att jag följer mina drömmar och gör precis det jag vill? för det har ingenting med mitt "svenska"liv att göra. Jag försöker alltid göra mitt bästa av situationen och nu är det så att jag älskar Sverige men mitt hjärta säger att det är inte här jag ska bo - just nu. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna svara på hur det kommer sig att jag lever ett liv som folk är avundsjuka när jag lever i ett land där jag inte trivs när jag inte vet vad det är folk tycker är så speciellt med mitt liv. Jag följer mitt hjärta, jag reser och jag har roligt - men hur mycket har egentligen med Sverige att göra? Får jag lite mer information blir det lättare att svara men allt jag kan säga är att jag inte har någon aning om hur det hänger ihop.. Jag ser det positiva framför det negativa och det kanske är det som ni ser i bloggen.

jaja, om det är någon som vill komma med en förklaring så är ni välkomna!


haha, snyg gbild jag precis hittade som Philip tog samma dag som skolfotograferingen var! vem är avundsjuk på det här?!


Jag älskar våren!!!

Idag kom Anna hit då ekobrottsmyndigheten blivit bombhotade och hon bor precis där så då kändes det lite säkrare att åka ut till Tyresö(n där det aldrig händer något) och umgås med mig istället! Jag satt utomhus när hon ringde och lyckades få 30 minuter i solen vilket var perfekt för min bleka kropp, fick ränder efter bara några minuter och jag vill ju inte bränna mig på en gång.

När Anna kommit hit åt vi först räksallad och sedan bestämmde vi oss för att strunta i att plugga och istället gå på en långpromenad. Vi gick 1 mil, gick ner till vattnet och satt vid bryggan en stund. Vi gick i linne och solglasögon och jag var bara super lycklig!

Pappa kom hem från New York idag! Han köpte  träningstights åt mig och de är svarta och rosa!! Jag vill bara gå ut och springa på en gång! Tänk att träningskläder kan göra en så glad!?

Nu ska jag plugga lite, sedan blir det middag och en springtur :)

Här kommer en massa bilder:


Älskade Anna


Bara för att min bästis är så omedvetet sexig!!!

Pinsamt

Jag har så mycket bilder från spegelsalen!

Vi börjar med: vad är det för fel på mig?
Sen bjuder jag på en bild på Anna som är ganska rolig
Sen har vi bilderna som beskrivs som: varför tar jag kort på mig själv i spegeln?! pinsamt steph!Hahaha, jag bjuder på dessa! Orkar inte med mig själv! Kul att jag kan skratta åt det iallafall!

tävlingsinriktad? ja

Nu är det vår på riktigt! Igår gick jag och Anna till fotbollsplanen och rullade lite boll, korpmatcherna börjar efter lovet så vi måste öva nu, jag vill inte svika mitt lag genom att vara extremt dålig . Vi hann precis börja spela lite innan jag såg att våra lammkött var på andra sidan så vi gick och spelade med dem. Jag är extremt tävlingsinriktad men känner jag mig dålig eller underlägsen ger jag upp vilket hände igår.. Jag försökte ta bollen från Kevin och Axel men de var för bra och för snabba så jag gav upp. Anna försökte och det gick mycket bättre för henne men hon har mer bollvana än vad jag har. Vi körde även springtävling och ännu en gång kom jag sist, Axel som började långt bakom mig kom ikapp så jag hatade mitt liv ganska mycket. Jag försökte med att göra illa dem, putta på dem, lura dem men ingenting fungerade och jag försökte få till det så att vi slapp spela tjejer mot killar men ingen tog mig seriöst.

Idag så tänkte jag att jag skulle ta igen det jag förlorat igår och köra mot mina dansgrupper där barnen är 4-7 beroende på grupp. I första gruppen körde vi springtävling - som jag vann, vi körde även "hur mycket är klockan herr lejon" och efter 15e försöket till att ta mig och Anna tröttnade tjejerna lite men jag och Anna high five'ade och kände oss som segrare. Med sista gruppen (där de bara två tjejer med idag) hade vi en sjaltävling som jag stolt vann, sedan började vi jaga varandra och jag och Anna bollade med Cornelias danssko som hon och Märta försökte ta tillbaka (känns lite som uppdelningen igår på fotbollsplanen).


Anna i mitten


Jag vann!!

take it easy steph

Jag kan pressa mig själv väldigt hårt ibland, jag ser gärna hur långt jag orkar innan det säger stopp. Idag under rundan så fick jag ont i bröstkorgen och under flera minuter funderade jag på om jag skulle sluta eller fortsätta, nu efteråt har jag dåligt samvete för jag vet att smärta är kroppens sätt att säga ifrån men trots det så funderade jag på att fortsätta springa. När jag slutade springa gick jag i en minut och försökte börja springa igen men kroppen sa emot och jag funderade på om jag skulle pressa mig själv eller bara ta det lugnt. Jag är stolt över mig själv för jag gick hela vägen hem i ett lagom tempo.

Jag brukar få känslan av att jag luktar typ aceton eller något liknande när jag kommit in efter att ha tränat men även fast jag kastar av mig kläderna så luktar jag, måste kolla upp vad det är. Förmodligen måste jag dricka mer eller äta bättre, kanske äter för mycket snabba kolhydrater, förhoppningsvis är det inget negativt men jag måste se till så att jag vet vad det är som pågår. Jag har även blåmärken på armen, igen! Har det jämt, precis vid biceps men nu tror jag att jag förstår varför, jag kanske tränar för hårt med tanke på att jag var ganska så otränad i början av året. Kanske behöver ta det lite lugnt med träning av armar? Eller så får jag bara låta det hända. Har jämt blåmärken på mina armar och först undrade jag om det var för att jag låter folk känna på mina muskler hela tiden (töntigt, jag vet) men det måste vara bristningar av blodkärl eller något liknande.


Solen var hur skön som helst, var ute i 45 minuter och man ser att solen har tagit lite. Jag ska försöka vara ute mycket den här veckan, jag älskar solen! Nu ska jag dock vara så tråkig att jag ska sova lite.


Snyggt!


Vilken vacker dag!

Har precis varit och jobbat, det kom dock 2 spindlar på besök vilket inte uppskattades och jag spang in i redskapsrummet och hoppa upp på en plint (som att spindlarna inte skulle kunna komma och äta upp mig bara för att jag sitter där).  Jag är lite trött idag, sov inte så bra utan jag vaknade hela tiden och var tvungen att vrida och vända på mig. Det är mycket i huvudet just nu (säger man så?) och jag känner hur jag hela tiden förlorar kontroll över vad jag gör och istället står jag och dagdrömmer och tänker.. Jag är inte så närvarande helt enkelt.

Nu ska jag ut på en liten springrunda, har inte varit ute på flera dagar och sist sprang jag en mil(!!!) men idag ska jag ta det lungt och springa 5-6, har lite träningsvärk fortfarande. Träningsvärken i armarna är nästan helt borta, känns ganska skönt eftersom jag kände mig som en handikappad fågel (vart fick jag det ifrån?!) i torsdags. Det är så vackert väder så jag ska ut i bara t-shirt! Härligt!!! Min fru (Anna) är här över helgen men just nu är hon inne i stan så jag ska passa på att vara ute så hon slipper sitta själv senare.

Ni har kommit med frågar angående College och jag ska svara! Jag kommer förmodligen försöka skriva fysiken när jag kommer hem från min springtur och då måste jag göra något jag egentligen inte borde göra - i detta fall blogga.

Nu ska jag ut i solen, producera lite d-vitamin och samtidigt frigöra endorfiner!


Anna och Jag

Concordia College Moorhead

Här kommer lite bilder på min blivande skola


ACCEPTED!

Nu är allt officiellt, min blivande skola är Concordia College i Moorhead Minnesota!!! Jag trodde aldrig att jag skulle välja att åka till Minnesota, när jag såg det på lista sa jag nej och kollade vidare men av någon anledning gick jag in och fastnade för skolan.

Skolan är jätte liten och har kristna värderingar i grunden, den ligger dock i en stad med ett stort antal studenter och utbildningen är jätte bra. Har haft lite kontakt med några som har gått där och allt känns rätt. Skolan ger en familjekänsla och skolan har såklart ett football team!

Jag har fått mitt Student ID number, student email adress och inloggningsuppgifter till min C-port. Det känns inte så verkligt än, jag längtar! Nu håller jag på att välja vart jag vill bo, vilken mealplan jag vill ha och snart kommer jag vara där.

Concordia College, class of 2015! YEEES!!!


Val av skola

Bröllopspar

Här är några bilder från Elsas skiva igår. Jag och Anna var ett brudpar.
Så jäkla effiing trött

Jag är så trött på min klass, tror inte att någon förstår! Jag orkar vekligen inte med dem, jag vet verkligen inte vad jag ska göra men jag orkar inte!!! Jag är så arg att jag börjar gråta. Ja, att jag är trött har påverkan men jag kan inte andas ordentligt för att jag är så förbannad!!! Jag LÄNGTAR efter den dagen då jag slipper se alla jäkla jobbiga människor, aldrig varit med om människor som visar så lite respekt för andra och inte fattar att vissa av oss går till skolan för att lära oss, inte för att försöka se hur mycket vi kan prata eller för att provocera allt och alla. Jag orkar inte! Ska kolla om jag får läsa kemi och fysik med andra klassen som faktiskt hinner göra något annat än att tjafsa, jag vet inte om jag klarar en till dag med min dumma jobbiga klass! Jag fattar inte hur folk tänker ibland, längtar efter att få vara bland studiemotiverade människor..

Ingen brownie...

Jag är ledsen, jag hade 1 minut på mig att ta mig från 94an till 890an vilket resulterade i att jag inte hann köpa någon brownie!! Jag köper en brownie varje gång jag har varit ute och dansat, det är tradition. Alla andra kopplar ihop krogen med alkohol, jag kopplar ihop det med hemgångsbrownie... Jag får helt enkelt ställa mig och baka när jag kommer hem, det eller åka tillbaka in till stan för att köpa en brownie. Nu är jag snart hemma, blev en tidig hemgång ikväll, kanske är det därför "något" straffar mig, för att jag inte dansat tillräckligt och därför får jag ingen brownie! Jag kan inte släppa brownien känner jag! Jag som har dansat, trots träningsvärk och ingen känsel i vänstra tårna.. Jag förtjänar en brownie. Mina drömmar inatt kommer att handla om brownies, jag kommer vakna upp ur en mardröm skrikandes "brownie"...

Lycklig!

Jag är verkligen lycklig just nu, känner bara positiva känslor och jag mår verkligen på topp! Jag tror att det extremt jobbiga boxningspasset vi körde idag kan ha lite påverkan på att jag mår så jäkla bra, I love enforfiner! Jag låter som en träningsnarkoman men träning är det bästa som finns. Att jag fick hem ett väldigt speciellt brev och ett mejl som jag är lite ledsen över att jag inte hinner granska helt o j hållet just nu gör ju saken bara bättre, jag vet vad jag ska göra imorgon efter skolan! Jag hoppas att ni mår lika bra som jag, allt är underbart! Nu ska jag ha världens roligaste kväll och bryr jag mig om att jag ska upp 6 imorgon bitti? Nej!

Jag älskar kemi

Passar på att plugga inför läxförhöret vi har i Kemi imorgon..


woop woop

Nu är det mycket i skolan en tid framöver, har någonting i alla ämnen men trots detta väljer jag att gå ut mitt i veckan. Jag känner att jag inte behöver ta skolan på för stort allvar nu när jag vet vart jag ska och allt, varför stressa när jag redan har fått det jag har kämpat för. Nu kan jag ha kul och njuta av att jag tar studenten snart. Jag gör ändå alltid allt men jag ser inte skolan som nummer 1 prioritering i mitt liv just nu, finns det något annat jag hellre gör tar jag gärna en paus och har roligt istället.

Temat för ikväll är "kom i par", jag och Anna ska vara ett brudpar! Vi har inte så jätte mycket att använda oss av men det löser sig. Anna precis på FBchatten: "den dagen jag gifter mig har jag EN DEL att handla ... för jag har verkligen inga brudkläder". Hahaha, så sant! Det roliga är att det är min dröm att få gifta mig med Anna så jag ska bara njuta av att vara hennes en hel kväll :D

Om 2 timmar är det dags för boxning och sedan är det att göra sig iordning för kvällen.


Jag och frugan


Farmor 70 år

Idag firade vi att min farmor fyller 70 imorgon. Alla hennes barn och barbarn var där och vi hade det mysigt, åt på Tyresö's bästa resturang om ni frågar mig. Jag kan ha ätit så mycket att det var jobbigt att gå hem efteråt. Jag tog orelevanta bilder med mobilen som ni kan få se, får lägga upp lite riktiga bilder senare.

Nu har jag precis lämnat in två arbeten och äntligen ska jag få sova!


Drog direkt från jobbet, känns alltid kul att inte hinna duscha innan man ska iväg på resturang.


Jag och Bror.. jag brukar få höra att jag är den snygga av oss (ja eller inte..)


Jag och Kusin Cassandra


jag har minst 12cm klackar, min lillkusin är lång!

Justin <3

Jag hade verkligen en konstig dröm, jag drömde om att jag dejtade Justin Bieber. Det böprjade med att han var hemma hos oss och lite senare så frågade jag om jag fick ta en bild på oss två så jag kunde visa alla danstjejer
(största samtalsämnet där är JB, ibland är det tur att man är danslärare för tjejer i 10-12 års åldern). Helt plötsligt var jag tillsammans med Justin Bieber och vi gick ut och åt middag och träffade min familj. Vet inte riktigt hur jag ska tolka det, kanske är det dags att lyssna lite mindre på hans musik? inte sätta upp affishen jag fick från en av mina danstjejer?

Insåg igår att jag har några deadlines som ska in imorgon, kul jag ska ha ikväll!  Det är bara att sätta igång..

 Mer bilder från skivan!

Nu har jag fått bilderna från pappa


jag och mina föräldrar


"västra-tjejerna"


Haha, jag älskar att dansa på kanten för där finns det alltid mest plats för mig att uppträda!


hahahahahaha


Jag blåste... vart kom 2an ifrån?!

För alla bilder:
http://www.facebook.com/album.php?aid=285975&id=541776192&l=4156214970
Bilder från Studentskivan!

Nu kom det upp bilder på Facebook från Lydias kamera så här kommer fler bilder!
'

Jag och Lupp


Jag och Amanda


Lydia, Anna, Stina och Jag (stor överkropp jag har på den här bilden!)


Patrik, Mohammed, Philip(a) och Jag


Jag, Armans vän, Arman, Emmy och Amanda


Snyggt att jag pratar (berättar att det där är min fula sida)


marilyn monroe, jordnöt och fröken Sverige


Jag och Luppi igen


Klassen

nv08a studentskiva!!

Några bilder från Skivan!


För några fler bilder:


http://www.facebook.com/album.php?aid=280843&id=541776192&l=e74b0262fc

oförglömlig kväll!

ååååh vilken natt!!! Jag hade så jäkla roligt. Mycket stress innnan bara men så fort det satte igång blev allt toppen och jag hade så kul! Jag dansade HELA tiden, mina föräldrar var de sista äldre att lämna skivan och exakt ALLA kom fram och berättade hur härliga föräldrar jag har. Alla kom fram som vanligt och skulle kolla om jag var helt nykter som jag självklart var! Temat var: "det här var jag i mitt förra liv" och jag kom som fröken Sverige eftersom det var en stor dröm för mig när jag var mindre. Blev Klassens lättglögg efter att jag skämtat om att jag blev påverkad av lite lättglögg, ´"Nytrast och lyckligast på festen" - ja det var nog jag!

När skivan var klar gick jag och putte förbi Sleven och sedan till bussen och vid bussen träffade jag min bästis Bella som också skulle hem, de var dock påväg att gå på fel buss men jag hann stoppa dem.

Jag hamnade långt ute på Tyresö på en liten efterfest och såklart vaknade jag imorse med världens jäkla huvudvärk - jäkla placebobakfylla! Haha, nej men vätskebrist! Fick åka hem i min balklänning och solglasögon, ja folk stitrrade.. Nu är jag trött, ska sova.


Skiva imorgon!!

Gillar beskrivningen till vår skiva! Kul att jag fick reda på att jag kallas för lill Hitler för 1.5 veckor sedan... Haha.

Den 6 April på Två Grabbar bjuder Jensen södras allra skönaste, mest oslagbara, underbara, galna, flippade klass Nv08A, ER på Jensen Södras bästa studentskiva någonsin!!!!

Alla skriver ”kom till våran skiva, den kommer vara den bästa!” men för våran skiva finns det inga ord…

OBS-klassen presenterar bland annat:
...Råttan som dansar till Las ketchup
Felix som langa en spya i vilken sekund som helst, vart som helst
Billeboy som jagar kött
Christian som köpte en bil, dyker han upp?
Edin som klädde ut sig till transvestit och försökte sälja sin kropp för 2 euro
Alan som spyr blod
Lill hitler
Ginger började röka och sålde sin själ till Hare Krishna

Hare krishna

Hare krishna

Krishna krishna

Hare hare

Hare rama

Hare rama

Hama rama

Hare hare


He with capital H

Jag sitter fortfarande kvar på jobbet, pappa är på Sebbes skola men skulle svänga förbi här efter och hämta upp mig. Jag har suttit i 1,5 timmar och varit inne på facebook, försökt fixa det sista på min kostym som jag ska ha imorgon och bara lyssnat på musik.

Just nu lyssnar jag på min kristna spotifylista, ni som har följt med min blogg vet säkert om att jag älskar kristen musik. Jag blir lugn när jag lyssnar på den slags musiken, det finns en mening med låtarna och jag tror inte att det spelar någon roll om man är troende eller inte, man finner det fortfarande fridfullt. Jag har iallafall en lista på spotify som innehåller 4 timmars kristen musik, låter kanske konstigt men det är underbart.


Placeringskort

Dags för skiva imorgon och jag har spenderat minst 4 timmar med placeringskorten inför middagen, förstår inte riktigt varför jag inte gjorde enkla i word som jag bara behövde klippa isär, nu har jag klippt 200 små hjärtan och klippt både namn och bakgrunden och allt. Har lim över hela händerna och armarna, det känns till och med som att jag luktar lim... Men äntligen är jag klar och nu är det dags för att åka hem! :) 


Ser inte ut att vara så många men det är 96 stycken totalt

Prao-Steph


Praovecka

Den här veckan har jag ingen skola för vi har prao. Det känns jätte konstigt, har inte praoat sen 8an när man var tvungen, tycker inte att jag får ut så mycket av det när det bara är fyra dagar och när man inte vill ha ett jobb efter. Jag är såklart på mina föräldrars jobb och skriver praktikuppgifterna, är klar med historian och har skrivit lite på Fysik B arbetet.

Jag somnade 21.30 igår och vaknade inte förens 9 imorse och är fortfarande trött! Kanske borde se det som ett tecken att börja med regelbundna sovtider nu när jag kan. Vet ju att om jag börjar den här veckan så spricker det på onsdag när min klass har sin skiva och då vet vi ju att jag inte kommer komma hem förens stället stänger.


inspire

Life is not about waiting for the storm to pass… It's learning to dance in the rain!


öva svenska?

Hur kommer det sig att jag hittade den här i min bokhylla? Kände väl att jag behövde Lätt svenska efter ett år i USA.


Extremsamlare? Ja

Jag är en  samlare! Jag kan inte slänga någonting! jag sparar till och med på tidningar!? Jag har lite lättare att slänga tidningar men allt annat - det går inte! Jag har parfymer som jag har haft i 5 år, luktar de gott nu? Nej, de har blivit gamla men trots detta sparar jag dem! Jag har stenciler från lärare jag fick i 9onde klass, solglassögon som gått sönder, kläder jag aldrig använder men intalar mig själv att "den här tröjan är ju jätte söt till ett par jeans, kanske kan använda den i sommar", eller "den här köpte jag ju i frankrike när jag var där första gången" eller "om jag bara går ner några kilon så passar den".. Jag orkar inte med mig själv, ska det vara så svårt att bara slänga det som en vanlig människa skulle slänga utan att blinka?

Jag borde anmäla mig till programmet extrema samlare, jag måste ha hjälp. Jag har en miljon kvitton i min byrå och hur mycket skräp som helst i lådor i mitt rum där jag skulle kunna förvara andra saker. Nu samlade jag precis mina böcker i en påse för att få plats med skor i min bokhylla. Jag ska dock ta hem dem till min mamma, kan inte slänga mina älskade böcker! 

Om jag inte skulle bli antagen till programmet skulle någon kunna komma in i mitt rum, slänga en massa saker och jag skulle aldrig märka. Jag vet att min mamma är likadan, jag försökte rensa hennes garderob, var tvungen att smuggla ut kläder som jag vet att hon köpte 1987 och inte haft en tanke på att använda. 

Nu ska jag försöka samla ihop lite saker som jag iallafall kan låtsas intala mig själv kommer hamna i ett förråd eller något liknande.