Arkiv Stephanie Ammerman -

Forum
schemaändringar och bowling

Träffade min advisor idag, det visade sig att mitt schema är helt messed up och inte igenomtänkt överhuvudtaget så nu har jag ett helt nytt och bra schema! Jag gillar det här schemat bättre, imorgon kommer jag dock behöva gå till the bookstore igen för att lämna tillbaka ALLA böcker och få fram nya. Spenderade 1,5 med Dr.Pratt och hon hjälpte mig med allt.

Idag var det orientation, vi fick gå runt på olika seminarium, träffa våra advisors och sen bowlade vi och efter det gick vi hem till vår faculty mentors hus och åt kakor och diskuterade boken vi skulle ha läst under sommaren men som ingen gjort. Det var trevligt!

Jag är verkligen jätte taggad inför att börja på torsdag!


cobbers

2nd day of orientation and guess who overslept? Jag var valdigt trott sa jag valde att hoppa over frukosten och detta resulterade i att jag fick springa till the area around the belltower och jag missade nastan hela talet av the president men jag hann komma dit for att hinna med min club for att aka till the zoo for att gora lite service for our community. Vi fick dra upp ogras och fixa bland vaxterna och vi hade bade fox news dar och nagon tidning sa jag kommer formodligen vara med pa bade tv och i tidningen.  Vi fick klappa en bebis porcupine!

Vi hade fler aktiviteter pa skolan och jag sa aven hej da till pappa som akte hem till sverige idag.

Nu kom jag precis fran cabaret dar skolans upperclassmen upptradde i. Jaklar vad folk ar begavade pa denna skola! The RA's fran the east complex (var dorm och den andra vi sitter ihop med) holl i ett dansnummer som fick att grata av skratt, flera sjong hur vackert som helst och det hela avslutades med shout dar hela skolan stog och dansade och sjong!!! GOO COBBERS!

maste maste maste sova. peace out!


Internationella studenterna som kom in iar


the porcupine!!


Move in day and orientation

Idag var det move in day! Detta betyder att alla har flyttat in och jag har traffat alla mina floormates. Jag maste verkligen sova nu, lang dag idag och lang dag imorgon.


Min ganska tomma closet, nu ar det saklart fler saker i men sa sag den ut fran borjan.


Kristina and I


Vi i rummet med vara vackra beanies


moving in

Move in day tomorrow

Mycket händer, fullt upp hela tiden! Imorgon är det move in day men jag och Kristina har redan flyttat in men imorgon blir det första gången jag spenderar natten i mitt nya hem. Det kommer bli hur fint som helst, jag älskar rummet redan och det är inte ens klart! Jag ska försöka hinna skriva imorgon och ta fler bilder!

international student orientation

Int'l student orientation - nyttigt men oj så långtråkigt det kan bli. Jag älskar den internationalla gruppen, det är en väldigt cool grupp med människor från hela världen. Allt känns så bra, alla är så snälla, maten är för god och professorerna verkar hur bra som helst. Vi får se vad jag säger på torsdag när skolan startar på riktigt.

Efter orientation åkte jag och pappa hem till Kristina för att träffa hennes föräldrar och det var jätte trevligt. Maten var jätte god och vi pratade på tills jag var tvungen att avbryta eftersom vi ska upp tidigt imorgon.

Mer orientation imorgon och Kristina ska flytta in sina grejer så vi ska nog börja göra iordning imorgon. Får se om jag har mer tid att blogga imorgon.

Jag ska visa mitt ID och jag ska ta med kameror imorgon för att dokumentera vår inflyttning!

Mobil

Min mobil fungerar nu! Jag har internet och det fungerar toppen!!!!

New day

Det är en ny dag vilket också betyder nya äventyr! Idag ska vi åka och köpa min dator som jag valt ut, vi ska även på Orientering för de internationella studenterna som börjar idag. Vi är cirka 40 inkommande internationella studenter och det ska bli jätte kul att träffa de andra.

Nu ska jag göra mig iordning, bli nog mycket fotografering idag!


Corn som vi åt igår

Moorhead

Igår åkte jag och pappa förbi min skola, Concordia College, bara för att se hur den ser ut i dagsljuset och för att gå runt lite. Vi parkerade vid välkomstcentret och gick in och tänkte att vi kunde kolla lite och när vi kom in skickade damen i repan upp oss för att hon tyckte vi skulle prata med Liz (som vi har haft mycket kontakt med). Vi gick upp med ingen Liz utan Don som vi också har haft kontakt med var där och när vi gick in på hans kontor och presenterade mig som Stephanie frågade han direkt 'from Sweden!?', det känns bra när de vet precis vem man är även fast de har hand om ganska många elever. Det slutade iallafall med att vi fick en full campus tour, fick träffa alla möjliga människor, fick äta lunch i matsalen (kommer verkligen bli ett problem, SÅÅÅÅ GOOOD!!), jag hämtade upp böcker och fick gå in på mitt rum och börja flytta in! Jätte trevliga var tjejerna som hjälpte oss och Elise sa direkt att jag absolut inte kommer att ha något problem att hitta vänner här för att jag är så vacker, haha! så tydligen stämmer det att good looking people får vänner snabbare. På kvällen kom Kristina och Adam och hämtade mig och vi åkte och åt glass och pratade.

Idag har vi varit förbi AT&T och fixat mobienl, vi har även varit vid banken och fixat konto där. Vi var på ett event på min skola där de bjöd på gratis corn on the cobb (min maskot! haha) och det var ett band och hela staden måste ha varit där för det var jätte mycket människor där.

 Finns så mycket jag har att skriva att det skulle bli för mycket! Bjuder på bilder istället! Jag kommer att filma mycket så ni får se hur det ser ut mer live och levande! Men det är hur kul som helst och jag längtar efter att börja packa upp och göra mig hemma i nya rummet!


The belltower


Vårt rum. Det är ganska litet och de bygger utanför men jag har fått den vildaste byggnaden tydligen och den nyare.


3rd floor. Man kan inte riktigt se men det är jätte fint dekorerat och mycket saker på väggarna!
315, vårt rum!


Badrum


Showers


Erickson!


Tell you later

Jag måste berätta om gårdagen!!! Vi måste dock förbi banken nu och göra lite annat så jag kanske bloggar ikväll och då ser ni inte det förens imorgon men håll ut, jag kommer snart med mer :)


Shoot for the moon!Fargooo

Fargo! Det är relativt varmt här, 30 grader och fuktigt men idag ska vi shoppa! Igår var vi förbi best buy, jag måste köpa en amerikansk dator för college som fungerar bra. Det är en lång lista på allt jag behöver och idag ska vi nog försöka inhandla en del. Handukar, lakan, möbler, skolmatrial, mediciner, telefonplan etc. Det är nästan för mycket för att man ska orka komma ihåg att göra allt! Skönt är iallafall att jag inte har jetlag, vaknade 10 här av att pappa väckte mig.

Som jag skrev tidigare så vad jag med Kristina och Adam igår. Kristina är inte svensk utan bor 10 minuter från skolan. Hon kommer ha med sig sin bil så vi kommer inte behöva göra all våran shopping nu innan. Vi planerar på att ha rosa och lila som färger men sen ha svart och vitt också, vi kommer nog ha alla möjliga färger men det blir våra huvudfärger. Vi vill ha en soffa, bean bags, matta, gardiner och allt möjligt.

Flygresan hit var ganska stressig, mycket köer och människor! Tur att de har mat på flyget för annars hade vi aldrig hunnit få i oss mat men så iallafall, jag har inte hunnit se så mycket av flygplatserna, inte så mycket som jag fick av Athens flygplats när jag var fast där i 15 timmar påväg hem från Grekland och inte fick gå på mitt flyg.. det löste sig tillslut och jag fick komma hem men 15 timmar på en flygplats är inte direkt det roligaste jag gjort, och speciellt inte när jag inte visste om jag skulle få åka hem eller inte.


Inte konstigt att folk skrattade åt mig!


Mupp

Welcome to Fargo!

Jag ligger i sängen, var ute med Kristina (min roommate) och Adam (hennes pojkvän) och de har visat mig fargo! Vi var även förbi min skola - concordia men eftersom klockan var 22 så var det inte öppet men jag har fått sett campus by night iallafall. De tog ut mig för smoothies och det var den godaste smoothiesen jag någonsin haft! Imorgon ska vi förbi (tydligen landest bästa) Dairy Queen. Jag kommer nog trivas med Kristina riktigt bra, hon är glad och jätte jätte trevlig!!! Jag får skriva mer imorgon, är väldigt väldigt trött och klockan är midnatt här. Shopping står på schemat imorgon. God morgon Sverige, hoppas ni får en underbar dag!

I'm here!

Framme! Jag bloggar senare ikväll :)

On my way!!!

Hej då Sverige! Nu sitter jag på planet redo för nya äventyr! 2 väskor är fullpackade, jag har regnstövlar och dunjacka på mig och datorn fick inte plats i mina 2 handbagage så den har jag i handen. Var uppe tills vi var tvugna att åka och packade in i det sista, svårt att packa när man ska vara bort i ett tag. Jag är mer än redo nu så Moorhead, I'm on my way! :D

att säga hej då är aldrig lätt

En del hej då'n idag.. Jag tycker att det är jobbigt så jag försöker att undvika att säga det, bara försvinna helt enkelt och sedan komma tillbaka i Maj och märka att folk inte ens lagt märke till att jag försvunnit. Känns nästan som att jag sårar människor för att jag åker iväg och uppfyller mina drömmar men så kan jag ju inte tänka och jag tycker inte att det är okej att en del människor försöker få det till att jag är egoistisk för det hjälper inte mitt samvete just nu..

Ska packa, om några timmar bär det av till Arlanda för att åka på nya äventyr! Jag ser bara fram emot det, JÄKLAR vad kul jag ska ha!


Follow your heart and just do it!

Kom precis hem från fest hos Bella. Alltid lika trevligt! Jag och Erik pratade, Erik har hoppat av skolan och ska i höst till USA för att jobba med en msuikproducent och jobba på hans musik och verkligen satsa. Han frågade om lite tips och min synpunkt på det hela. Han berättade att alla sa att han var dum i huvudet för att hoppat av skolan och att de inte förstod hur han tänkt - allt jag sa var lycka till och att jag tycker att det är sjukt imponerande att han satsar allt på det han älskar! Erik trivs inte i skolbänken och musik är det han vill göra, nu fick han chansen att jobba med en producent och kanske på riktigt få igång sin karriär. Dum är han då om man tackar nej, går tillbaka till skolbänken och missar chansen. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är det värsta man kan göra att inte följa sitt hjärta. Visst, Erik kanske misslyckas, det blir ingen musikkarriär och han kommer hem och har ingen utbildning, men vet ni vad - han försökte och kommer aldrig behöva tänka tillbaka och känna att 'jäklar, varför gjorde jag det inte för?!'. Han kanske inte blir rik pengamässigt men inom sig kommer han vara ett liv rikare och han kommer att ha utvecklats och lärt sig så mycket från det! Var det inte rätt, då kommer han veta det och då kan han utbilda sig senare - no problemo!

Vi pratade på om att följa hjärtat och att göra det man verkligen vill. Jag tycker det är coolt, faktiskt stencoolt att han satsar så mycket och att han verkligen vill göra det här. Folk tycker att han är dum i huvudet för att de är så rädda för att lämna sin lilla trygghetszon men lämnar man aldrig sin zon kommer man aldrig att utvecklas så mycket som man faktiskt kan och Sverige är en liten bubbla och för mig är bubblan för trygg för att jag ska kunna växa så mycket som möjligt. Mod! Det krävs mod och Erik är grymt modig!

Jag hoppas människor kan ta efter Erik, jag säger inte att man ska hoppa av skolan men vet man att skolan absolut inte fungerar och man får chansen att försöka fullfölja sin dröm - gör det! Följ ditt hjärta och även fast det är läskigt så kommer det att löna sig på något sätt om inte alla, jag lovar! Jag skulle aldrigt hoppa av skolan, men det är för att jag älskar skolan och trivs där! Men att satsa 4 år på college som kostar mycket pengar för att försöka komma in på Med School vilket är jäkligt svårt är vad jag gör, det är också modigt! Både jag och Erik älskade samtalet och han berättade att en anledning till att han faktiskt tycker om mig så mycket är för att jag är så intensiv! Jag håller med, jag är intensiv, jag gör det jag vill och jag gör det på riktigt.

“All your dreams can come true if you have the courage to pursue them” - Walt Disney

Allt jag har att säga är Good Luck Erik!!!!!! Du är grymt modig!

Underbara

En del människor gör jorden till en bättre plats! Tack!

Jag saknar dig

Jag, mamma, mormor och Vendela var på bio idag, vi såg 'Jag saknar dig'. Jag vet att i bloggen låter det som att jag gråter överdrivet mycket och hade ni sett mig idag hade jag verkligen levt upp till det.Herregud, jag satt och skakade och var tvungen att försöka lugna mig för att det inte skulle låta som att det var min syster som dött. Jag grät mig igenom hela filmen och när vi kommit ur biosalongen så trodde jag att det skulle vara över men icke, det bara fortsatte - och skådespeleriet var inte ens bra! Jag läste boken när jag var liten så jag kunde återkoppla men ja, vill ni gråta - kolla Jag saknar dig!

Nu ska det bli lite mys hemma, har inte riktigt insett att jag flyttar på måndag.. Det är inte heller någon big deal! Förra gången var det mycket känslor inblandade, nu är det nästan tomt.


snygg brud!

Fri entre

Igår var först jag, mamma och mormor på guldknappen. Det var mysigt, umgås vi tre men jag kände att själva eventet hade kunnat vara bättre.

Efter guldknappen åkte jag till söder och mötte upp Amanda, Linus, Martin, Bäckström och Felix. Vi satt på hellströms och sen fortsatte jag, Amanda, Martin och Linus Ambassadeur. Detta var min första utgång på sommarlovet och förmdoligen min sista i Sverige innan jag flyttar och jag är glad att jag valde att följa med ut för jag hade grymt kul! Vi var sist kvar, stannade såklart till stängning och vi dansade helgalet hela kvällen. När jag var påväg ut kom nattklubbschefen fram till mig och sa grymt jobbat och att det var jätte kul att se hur mycket jag dansade och att alla hade pratat om hur kul det var att kolla på mig och att jag måste få fri entre kort där för att jag hade varit så grym. Ska jag vara helt ärlig så var jag inte helt på topp igår men tydligen bra nog för att förtjäna fri entre kort! Haha, han tog mitt nummer och imorse hade jag en vännerförfrågan på facebook - från nattklubbschefen för Amba. Jag kanske skulle nämt att jag är utbildad bartender och vill ha jobb nästa sommar?!

Idag blir det bio och jag ska försöka träffa lite människor, otur bara att jag vaknade vi 14, hela dagen försvann ju.. men vad förväntad jag mig när jag kom hem 6.30?! men det var det värt, jag hade jätte kul igår!


Amanda, Linus ich MArtin

smile!


Det roliga med den här bilden är att Linus säger att den blev jätte bra direkt efter han tagit den - tror inte han kollade ordentligt! haha


HAHAHAHA, vi blir inte direkt bra på kort


Yes, sist kvar på amba


Martin och Limpo på McDonalds efteråt

Hemma nu?

Kom hem nu efter en grymt lyckad kväll! Ska sova snart, berättar om kvällen imorgon!

Varför gör jag så mot mig själv?!

Som jag skrev igår: musik påverkar så otroligt mycket och jag har en låtlista med låtarna från kos och av någon anledning kände jag för att spela den i bakgrunden medans jag gjorde mig iordning... Det gick bra ibörjan, men nu blev jag på otroligt deppigt humör och bara tänker tillbaka och saknar Kos och alla människor så otroligt mycket! Tänk om, tänk om, tänk om! Allt blir bra, jag kommer att få se människorna igen! Jag borde bara vara glad för att det hände, för att det var så magiskt!
kan.inte.sova.

Kan inte somna, har vänt helt på dygnet - som vanligt... Min kära syster var här idag, Isabella. Hon är den vännen som har stått mig närmast under längst tid och det spelar ingen roll att vi inte setts på månader, varje gång vi träffas är allt som vanligt och vi pratar på om allt möjligt och uppdaterar varandra om allt och skrattar och har kul. Jag kan alltid vara helt 100% ärlig med henne och jag har svårt att lita på människor men Bella är verkligen personen jag kan berätta vad som helst för. Ganska så otroligt att jag har en så fantastiskt bra vän, hon är helt oslagbar och kommer alltid vara min syster i hjärtat!  

Jag lyssnar på musik, musik kan framkalla så mycket känslor! Det finns vissa låtar jag inte kan lyssna på för att de framkallar för mycket saknad, en del låtar sätter jag på när jag är på dåligt humör och behöver bli peppad. Jag har låtar jag lyssnar på när jag känner mig ensam, när jag känner mig mäktig och låtar jag lyssnar på när jag är lycklig. Jag har en del låtar jag lyssnar på när jag känner mig förvirrad och jag har en speciell 'nu ska jag sova låt'. Musik är fantastiskt! Jag älskar när man hittar en låt som beskriver EXAKT hur man känner just då, har ett par sådanna nu som jag lyssnar på om och om igen. Stackars mina grannar, inte nog med att de får höra samma låtar upprepas ett x antal gånger, jag sjunger dessutom med. Jag blir inte förvånad om en ambulans skulle dyka upp för någon ringt larmcentralen för att de tror att någon håller på att dör här...

Ska lyssna på to build a home, min sovlåt, nu. Peace out! 


Vackra vackra Isabella!


fishbowl

Alltid så kul när man kollar runt på facebook och hittar random bilder där man råkar vara med på...


Följ dina drömmar

Jag har fått höra flera gånger att "jag är avundsjuk på ditt liv", för mig är det så svårt att se eftersom jag bara lever det livet jag vill leva och undrar då lite varför inte alla andra kan leva precis som de vill och leva de liven de själva skulle vara avundsjuka på.

Något som är så otroligt viktigt för mig är att jag inte kommer sitta och kolla tillbaka på mitt liv när jag är 80 och känna "tusan att jag inte gjorde det där", finns det något värre än att tänka tillbaka och känna att 'jag hade chansen men jag tog den inte'? Det är därför jag tar chansen: Min dröm är att plugga utomlands, vem flyttar på måndag till Minnesota? Jo jag! Sen vet jag att många säger saker och planerar utan att faktiskt fullfölja dem, vad stoppar er?! Låt inget hindra er!!!!

Efter att ha varit borta i 8 veckor den här sommaren så kom jag hem och mådde inte alls bra för att jag tyckte att det var så jobbigt att sommaren var slut och nu hade jag 2 veckor att stå deprimerad i mitt rum och packa.. hur löste jag problem? Jag köpte en biljett till Danmark och drog ut på sommaren lite extra men mina nyfunna vänner som jag vet att jag inte kommer få se på ett tag. Visst, det kostade pengar men pengar i mina ögon är något som kommer och går och man kan välja vad man vill lägga pengarna på och nu blev det så att jag investerade i min sommar och i mig själv och mådde jag inte bättre efteråt? JO! Jag berättade inte för någon att jag skulle åka utan ringde mamma precis efter jag köpt biljetten och sen ringde pappa mig och var irriterad på att jag skulle iväg så kort inpå flytten. Jag visste att han skulle bli orolig och inte gilla ideen och därför köpte jag den innan han kunde stoppa mig för annars hade jag kanske inte åkt. Jag är så glad över att jag följde mitt hjärta och åkte dit och jag tänkte inte så mycket på konsekvenserna utan bara gjorde det.

Om några dagar sticker jag iväg, på nya äventyr och för att följa mitt hjärta. Det kanske är fel? Vem vet? Jag kanske åker hem om några månader för att det inte var rätt för mig, men vet ni vad? Tar man inte chansen så kommer man inte att lyckas och man kan aldrig veta om det var rätt eller fel! Samma ska ni tänka som vill åka på ett utbytessår men är oroliga pga. olika anledningar. Gör ni det inte kommer ni att ångra er för resten av erat liv! Åker ni dit och märker att 'nej, det här går inte' så gör det inget och ni kommer slippa ångesten i resten av era liv att ni inte gjorde det. Ser ni eran drömman på stan, gå fram och ta chansen att prata med honom (fråga om ni får låna en penna eller vad somhelst), tar ni inte chansen så kommer ni ingen vart! Det kan vara jätte jobbigt innan och ja, tänk om det inte blir som ni hade tänkt er men gör ni det inte kommer det ALDRIG bli som ni hade tänkt er!

Jag vill att ni skriver ner på ett papper om ni har några mål eller drömmar, sen vill jag att ni kämpar för att de ska komma i uppfyllelse och jag lovar - ni kommer att leva ett liv som andra blir avundsjuka på! Avundsjukan handlar om att man vågar göra det hjärtat säger åt en att göra och alla lyssnar inte på hjärtat och vågar inte ta risken att följa det till 100%. Mitt tips är gör det, gör det bara!!! Det går inte alltid men försök försök försök! Ni kommer att bli lyckligare, det lovar jag!


Åkte till Danmark just like that

 
Var i Grekland i 4 veckor och utbildade mig till bartender


Klarade linjen jag verkligen ville gå med bra betyg!


Var i USA och levde drömmen!


snart är det dags igen!

poolparty


Poolparty at EBS, kan ni hitta mig?

ebs

Här är en bild på mig, Johannes och Lisa - två av mina instruktörer på EBS. Grymma!


Nykterist?

Jag fick en fråga som jag gärna vill svara på öppet.

Anna
om Kos baby, Kos!: Va det inte jobbigt att vara nykterist på en batenderskola? Eller har du slutat vara det? Nu vill jag absolut inte att du ska känna att jag dömer dig eller något! Absolut inte, jag tycker du är en förebild vare sig du dricker eller inte! Bara undrar.. ;)

Svar: Jag är fortfarande nykterist dvs. Jag dricker inte men jag kan smaka. I skolan var det inga problem förutom att jag kan ju inte någonting om alkohol förutom dess påverkan på kroppen ur ett vetenskapligt perspektiv! Jag har ingen aning om hur de olika flaskorna ser ut för olika spritsorter (kunde vodka och cointreau) så det var extra viktigt för mig att veta hur flaskorna ser ut och framförallt - vart de står. Jag hade nog diskussionen om varför jag inte dricker alkohol varje dag och det som kändes skönt var att de allra flesta sa att de hade stor respekt för mig och att de tyckte att det var supercoolt att jag kan stå emot och stå för mina åsikter. Det var jobbigt att vara ute på bargatan och bara sitta med alla och se de hetsa(!) i sig alkohol, därför umgicks jag mycket med danskarna, det hände så mycket mer där så det var inte bara jag som satt och kollade på utan jag var delaktig i antigen leken (men körde med virgin white russian = mjölk) eller så dansade jag eller var djupt inne i en diskussion om något.

Bargatan är dreggig och folk blir fruktansvärt fulla. Det var fruktansvärt jobbigt att se människor jag känner och är så lugna förvandlas in till något de inte är. I skolan är alla så lugna och man dricker nästan bara på helgerna så jag lärde känna de flesta och fick en helt annan bild av dem. Alkoholen flödar i massor på festorter och det gjorde det verkligen här, men det gäller att se det från rätt perspektiv men jag ska vara ärlig, jag mådde inte så jätte bra en dag där i början för att jag tyckte att det var så jobbigt med alla som drack och inte vågade vara sig själva utan att de behövde "rymma" genom att dricka alkohol. Att folk inte kan ha kul utan alkohol är så fruktansvärt tråkigt att se!

Jag måste berätta en sak som gjorde mig speachless!! Det var graduation och jag gick och beställde en alkoholfri drink, killen i baren blev chockad men lyckades blanda ihop en liten drink och så säger han:"Är du gravid eller?" varpå jag svarar VA?! och han frågar igen:" Är du gravid, är det därför du inte dricker?". Tänk att det är så ovanligt med folk som inte dricker att man tror att man är gravid istället för att man är nykterist. Herregud, vad är det för samhälle vi lever i?! När jag sa att jag var nykterist pratade vi lite snabbt och han tyckte det var coolt med en nykterist som bartender och att jag kunde stå emot. Men ja, jag är förmodligen den enda bartendern som är nykterist från början och inte blivit det påvägen.. eller iallafall en av få!


jepp, nykterist på bartenderskola! Dom existerar

In the bar and flair

Det blev lite fotografering på skolan och jag hamnade på några bilder, här är 3 av dem och på de två första ser jag inte fotografen utan kör bara mitt race vilket resulterar i en väldigt snygg tjej. På sista bilder på stranden så står vi och skrattar åt att vi inte vill bli fotograferade.


Jag tar förgivet att jag gör en singapore sling


1 cl fresh lime juice, 6 cl pineapplejuice


Jag saknar!

Jag saknar min BFF, my little sunshine!Hur kommer det sig att en del människor kan lämna ett så stort avtryck på så liten tid?! 


Blåmärket med stort B

Såhär går det till när man får ett blåmärke lika stort som Texas:


Det börjar med att man ser något coolt och börjar försöka göra det själv.


senare under dagen får man lite färg på armen.


Dagen efter är det blått, ett helt okej blåmärke...


Sen blir det större..


och det slutar med att det ser ut som en hudsjukdom.

Kos baby, Kos!

Jag har haft en för bra sommar, det är fruktansvärt jobbigt att känna att jag måste hålla mig sysselsatt för att inte tänka tillbaka och sakna det för mycket. Ögonen fylls med tårar hela tiden, jag saknar det så! Känns nästan som att något har dött, det är en stor saknad i hela kroppen. Har ingen lust att göra någonting... Måste skärpa mig, inte försvinna bort i tankarna!Jag är snart påväg!

Herrejäklar!!! Jag flyttar snart, den 22a Augusti sitter jag och pappa på ett flyg för att åka till mitt nya hem - Conordia College!

Nu kommer uppdateringar om mitt college liv!

Jag har fått min roommate!!! Hennes namn är Kristina. Vi kommer bo i rum 315, jag har säng 1 och hon säng 2, i Erickson hall. Vi kommer att ha färgerna rosa, lila, vit och svart i vårat rum - kommer bli jätte läckert! Ni kommer förmdoligen att få se mycket av henne på lilla bloggen framöver!Mitt schema. Jag kommer läsa en till kurs men jag är lite osäker på vilken, sociologi eller en engelskakurs för oss som har engelska som andra språk.

Your estimated cost of attendance is $40,050.00.
You have been awarded financial aid which totals $17,200.00.

Budget Detail
Budget ComponentAmount
Tuition

$29,150.00

Student Activity Fee

$210.00

Room

$3,000.00

Board

$3,790.00

Books/Supplies

$900.00

Personal Expenses

$1,170.00

Transportation

$1,200.00

Insurance

$630.00

Total:

$40,050.00


(ett ungefär på hur mycket det kostar)


Ja, snart bär det av till staterna!

Danmark

När jag kom hem till Sverige var jag väldigt deprimerad, jag saknade Kos och jag saknade mina nya vänner! Jag är en ganska så spontanmänniska så dagen efter pratade jag med Morten och jag sa att jag verkligen ville åka till Danmark och hälsa på och slippa vara i Sverige och tänka tillbaka. Han sa att jag kunde komma och några timmar senare var jag påväg till flygplatsen för att besöka mina vänner i Danmark.

Morten kom och hämtade mig på flygplatsen och vi åkte hem till honom och kollade på film. Dagen efter cyklade vi till en park där det var en massa människor som drack öl och lyssnade på musik, där var mina vänner och det var skönt att få se dom igen även fast det vara varit några dagar sedan jag sist såg dem. Vi lekte en dricklek och flairade med ölflaskor. Senare åkte vi förbi McDonalds och senare förbi Ronnie's place innan vi åkte till Byen (city) och gick på en liten klubb.

I torsdags var det lillfredag vilket innebär fest så på kvällen åkte vi till Kulørbar och dansade för hela slanten! I inträdet ingick fri öl till klockan 1 och jäklar vilket drag det var jämfört med vad det är på svenska klubbar på en vardag! Folk var klädda i cool stil och jag kände mig lite överklädd i högklackat och blus, folk var bara allmänt coola och fulla :) Jag och Morten gick förbi älskade McDonalds påvägen hem och jag drack 2 cocio shakes, heaven in a cup!

Dagen efter blev det att vi sov länge, sen skulle killarna jobba så jag var hemma med Mortens mamma (snyggare människa får man leta efter!!!) och låtsaspappa. Vi åt sushi och kollade på tv och de pratade danska med mig och i början var jag vilse men efter ett tag kommer man in i det och förstår det mesta och det försökte se till att använda svenska ord för att jag skulle förstå bättre.

På lördagen skulle jag åka hem så Morten tog mig till flygplatsen och vi åt picnic, sushi som vi tagit med, ute på en bänk och väntade på mitt plan som var försenat. Det var otroligt jobbigt att säga hej då, jag grät ett bra tag men det blir så när man finner så fantastiska vänner och man vet att man inte kommer ses på ett antal månader...

Resan var helt otrolig och jag är så glad att jag gjorde den, det var något jag hade ångrat om jag inte gjort! Fantastiskt avslut på bästa sommaren i mitt liv!


Boo


Haha, Mathias


Boys


Dance


Cream


McDonalds


Någon var lite trött


You can stand under my umbrella


Köpenhamn


Flair


McDonaldsPicnic!


Saknar mina pojkar

Jag saknar dom!


Tårar i ögonen

Jag kan inte ens förklara hur mycket jag saknar Kos, hur mycket jag saknar mina nya vänner och hur mycket jag saknar att stå i baren och känna pressen när lärarna står och skriker 'en white russian, en black russian, en american sex on the beach och en dry martini'. Jag saknar att åka till stranden efter skolan och ligga och försöka komma ihåg 5 nya drinkar, jag saknar att komma till killarnas lägenhet och mötas av hundra kramar och världens äckligaste balkong med dansk musik och en massa sprit. Jag saknar hur lärarna tog ens drink och slängde ut innehållet när vi råkat hälla i gin istället för vodka, jag saknar att dansa på upstairs tills solen går upp, jag saknar känslan när man fick tillbaka läxförhören och det stod 100%.

Jag saknar att bli ikastad i poolen med kläderna på i början av dagen, jag saknar blommorna Mathias alltid skulle plocka åt mig när vi var påväg till bargatan från folks rabatter, jag saknar hur jag mot min vilja blev upplyft på baren av upstairs-fredrik och sedan haft crewet ta body shots från mig. Jag saknar hur vi stod och gjorde the sprinkler hela natten, alla besöken på McDonalds, sleep overs på killarnas balkong och hur jag sitter och försöker vara med i en konversation som är helt på danska. Jag saknar att behöva ta Lasse hem efter för hårt festande, jag saknar att sitta på en stol rakt upp och ner och lära mig om olika spriter och jag saknar att sjunga med i alla sommarplågor som jag kan lyssna på om och om igen. Jag saknar min BFF Morten och hans underbara leende, jag saknar känslan efter riktigt bra barträning och jag saknar att skratta åt upstairs crewet. Jag saknar att alltid behöva leta efter Bobby på bargatan och lyssna på Nicolai när han pratar svenska. Jag saknar att springa runt med Rebecca på klubbarna och leta the man of her dreams, jag saknar att cykla runt på min cykel och jag saknar hur både jag och Anna har våra saker över exakt hela golvet medans Batte får panik på att vi är så stökiga. Jag saknar att flaira tills mina armar är helt blå, jag saknar att alltid träffa någon jag känner när jag har tappat bort mina vänner och jag saknar att alltid ha diskussionen om att kanske vara den enda bartendern som är nykterist.

Jag måste hålla mig igång för annars förlorar jag mig själv i tankarna och vill inget annat än att åka tillbaka. Jag har haft världens bästa sommar! Jag har haft en sommar som slår allt och som jag aldrig, ALDRIG kommer att glömma.

Jag saknar det, jag saknar det så mycket! Skulle göra allt för att få uppleva det igen!


Liten skön blandning. Har fler bilder som ska komma upp :)

WTF?!

Jag har MYCKET att berätta om! 4 bästa veckorna i mitt liv! Jag är sjuk i huvudet och sitter just nu och väntar på ett plan för att åka till Danmark! Hahaha, jag är galen och flyttar till USA den 22a men nu ska jag till Danmark i några dagar och umgås med mina grabbar! :)