Arkiv Stephanie Ammerman -

God Jul

Är man ett sällskap på 9 personer tar det tid när man ska iväg, nu ska vi till The mall och just nu är alla överallt och jag ligger på soffan på undervåningen och väntar på att alla ska bli klara.

Huset är fint, det är ett parhus och det har 2 sovrum och 2,5 badrum. Sara och jag sover på en av bäddsofforna i vardagsrummet, inte så jätte bekväm men det funkar.

Imorgon blir det Disney world, jag har inte varit där på 14 år så det var ett litet tag sen. Vi ska även på universal studios en hel dag så det ska bli kul!

Yep, julafton här vilket betyder resdag för amerikaner, de reser till dit där de ska fira med familj men även en del sista minuten shopping för några så The mall kan vara jätte busy eller helt tomt, we'll see!


Hello florida

Är i Florida nu med familjen. Idag var vi i Miami, kollade ut beachen och husen och sen blev det shopping i USAs 6e största mall.

Imorgon ska vi ligga vid poolen och ta det lugnt innan vi åker till Disney world på juldagen.

Ska sova, klockan är mycket men god jul Sverige!!


En dag mindre i Phoenix

Mitt flyg blev gravt försenat igår så jag skulle missa min connection flight till Phoenix så efter några samtal fixade jag så att jag flög ut idag istället med första flyget som fanns tillgängligt. Sitter i salt lake nu och väntar på att få gå på planet så jag är hemma igen snart.

Jag får skriva mer när jag kommer hem, 10.30 får jag se min amerikanska familj igen! :)


Pink dolphin

Min sista final igår, efter det var jag tvungen att få ett papper signerat så jag fixade det och satt och pratade med norska Ben ett tag. Träffade flera norrmän som går på vår skola som jag inte träffat förut så det var trevligt.

Efter att jag packat klart och städat kom Ben och hämtade mig och tog mig ut på middag. Vi åkte och kollade på tv spel åt honom eftersom han vet att han kommer få ett ps3 i julklapp och han ville ha något att göra under lovet. Haha.

Vi åkte till min dorm och kollade på film sen kom Kristina och Ben var tvungen att åka hem för att han skulle upp tidigt idag så vi var tvungna att säga hej då, ses om 3 veckor.. Jobbigt, det är bara 3 veckor men ändå, saknar min pojkvän redan!

Kristina och jag åkte hem till henne och sov och nu sitter jag med hennes föräldrar, Kristina jobbar och de ska köra mig till flygplatsen. Så gulliga! Sa hej då till Kristina, frågade om hon ville ha en bild på mig som hon kunde ha på väggen så det kändes som att jag var där, absolut inte svarade hon. Saknar min lilla roomie!!


Study break

Blev en liten rast, middag och nu hockey!


Really!!?!

It's freaking midnight and we're standing outside!! And I was asleep!!


Sugen på att plugga i USA?

Är du också sugen på att studera i USA men undrar hur man ska gå till väga? Att ta det första steget för att plugga utomlands kan kännas enormt stort och förvirrande. Vart i USA vill man? Ett utbytesår eller en hel utbildning? Vilken skola? Hur ska man bo? Visum? I början är det fler frågor än svar. Språket är ett annat lite läskigt element – är min engelska bra nog? Ett sätt att förbereda sig inför en längre tid i USA är att resa på en språkresa innan.

En språkresa på några veckor eller en månad ger dig en chans att lära känna landet och känna att din engelska är bra nog, så blir flytten senare mycket tryggare och lugnare. En språkkurs i USA kan vara mellan 2 veckor upp emot ett helt läsår. Med kursstart året runt kan man enkelt passa in kursen när det passar, sommarkurser utomlands är till exempel ett populärt alternativ. Olika skolor har olika åldersgräns men vanligast är mellan 16 och 18 år, utan övre åldersgräns. Här samlas utländska studenter från hela världen, så engelska är det språk som sammanför alla och man får jättebra träning i att använda engelska hela tiden, i och utanför lektionerna. Lektionerna varierar i längd beroende på vilken sorts kurs man väljer. En standardkurs innebär 20 lektioner i veckan, 45 minuter per lektion. En intensivkurs har många fler lektionstimmar och det finns andra alternativ däremellan, samt privatlektioner om man vill kombinera det med gruppundervisning. En standardkurse betyder jättemycket fritid, en intensivkurs lite mindre.

Vilken sorts kurs man väljer beror på vad man har för mål med kursen. Ett vanligt mål som många språkstuderande har är att komma hem med ett språkcertifikat. Dessa certifikat används sedan när man söker vidare studier utomlands, t.e.x college eller universitet och är mycket användbara! De vanligaste certifikaten heter Cambridge-certifikat och erbjuds på olika nivåer, beroende på vad du behöver dem till, från vardagsengelska till akademisk nivå. En bra idé är att redan innan man bokar en språkresa höra sig för på lite olika skolor vad de kräver för språkintyg för utländska studenter.

Alla som reser på språkresor USA kan välja mellan olika boendealternativ. Boendet ingår i kursavgiften så man behöver inte ordna boende själv. Vanligast är att välja mellan delad lägenhet eller korridor tillsammans med andra studerande, eller att bo hos en värdfamilj. Bor man hos en familj har man större chans att lära känna det amerikanska vardagslivet och man lär känna en familj som man senare kan hålla kontakten med, en trygghet i ett nytt land. Under kurstiden kan du passa på att fråga om råd både från din värdfamilj och din språkskola om colleges i närheten och förhoppningsvis kan du även besöka lite olika skolor innan du söker.

De allra flesta språkreseförmedlingar erbjuder gratis rådgivning för alla som är intresserade av att studera i USA, så passa på att prata med någon som kan svara på alla dina frågor. Din reseorganisatör kan till exempel hjälpa dig med visum och försäkring, vilket är mycket viktigt för resor till USA. Att studera utomlands, även under en kortare tid, är ett stort beslut och också en stor investering så det är viktigt att ta reda på så mycket som möjligt innan, så att resan motsvarar dina förhoppningar!

sponsrat inlägg

My life sucks right now

Kunde inte somna igår - som vanligt! Jag kan inte länge somna utan jag ligger uppe och det här har pågått i flera veckor nu.. Det är irriterade när jag inte ens kan hålla ögonen öppna för att jag är så trött men när jag försöker somna så går det inte, la mig på soffan igen och somnade där efter ett tag men jag var uppe till 6 och försökte somna... Och jag är inte helt klar inför min lab final så jag måste verkligen försöka ta en nap nu så jag mår bättre sen.


3 in the morning

Blir uppe ett tag, Connor rättar mitt arbete och jag är ganska trött.. Which you can probably tell!


Vägrar att uppdatera

Bloggen vägrar att uppdateras, jag har skrivit flera inlägg men det verkar inte fungera..

En bild från helgen, Heddy lyckades verkligen fånga oss!


Datorn dog

Min dator dog så jag får blogga efter min nap!

Här är en bild från helgen, heddy lyckades verkligen centrera bilden bra! Haha


Wow!

Vackert pepparkakshus!


Permit

Fixade mitt permit idag, Ben kom och hämtade mig på morgonen och körde mig fram och tillbaka när jag saknade ett papper, men jag klarade provet och jag fixade alla papper så nu får jag köra med en licensed driver bredvid mig! 3 månader och jag kan få mitt körkort :) nu är det bara ut och köra. Tur att jag har Ben som inte bara låter mig köra hans bil utan kör runt mig också, han är awesome!!!


Dålig dag

Har inte hunnit svara, igår var jag hemma hos Ben och gjorde läxor och idag hade jag förmodligen den värsta dagen jag har haft sedan jag kom. Om det är något om relationer som jag har lärt mig är det att ärlighet är extremt viktigt, min mamma har sedan jag varit liten visat hur viktigt det är att man är helt ärlig i relationer och jag har mer eller mindre blivit allergisk till lögner tack vare henne och ikväll blev det bara för mycket med olika små lögner så jag blev extremt ledsen och undrar verkligen vilka vänner som är äkta och vilka som jag inte kan lite på till 100%. Jag måste prata med dem så de förstår hur viktigt det är för mig att inte ljuga om småsaker och försöka dölja saker, det sårar bara mer och ikväll sårade de mig. Ibland undrar jag om det är amerikaner eller om det är hur jag väljer mina vänner men hittills har många amerikaner fått mig att tro att det har med deras kultur att göra när det kommer till hur man är relationer. Enough said, jag ska försöka sova men ni får veta hela sanningen, ibland saknar man sina vänner som man vet är äkta! Tur att jag vet några här jag alltid kan vända mig till, en person lyssnade när jag knappt kunde prata och en annan satt med sin mobil och skrev söta sms och gav mig sina inloggningsuppgifter till netflix så jag kan kolla på mina favoritshower som han hoppades kunde hjälpa mig slappna av.


Gjorde ett pepparkakshus idag i DS :)