Arkiv Stephanie Ammerman -

Stockholm


Panta brukar

Jag har inte bloggat för jag vill såklart spendera så mycket tid som möjligt med min pojkvän och familj. Vi har varit i Estland redan och Ben har pantat burkar för första gången i hans liv. Vi har ett busy schema men jag kan berätta att jag har svarat på alla frågor, nu ska jag bara komma ihåg att publicera dem. Jag har inte internet på telefonen så jag kan inte blogga så mycket men jag ska försöka blogga mer. Ben älskar iallafall Sverige och tycker det är underbart. Jag är glad över att få komma till "värmen", det är varmt här i jämförelse med MN.


Dec. 20, 2012


Väntan

Vi är super trötta och väntar just nu på att få gå på planet. 10 minuter kvar och vi är får äntligen sova!!


I princip färdigpackade

Nu är vi i princip färdigpackade, jag har alla mina papper jag behöver för att få komma tillbaka in i landet igen efter jullov i Sverige med min pojkvän. Det ska bli så kul att få visa honom Sverige, jag kan inte ens beskriva hur excited jag är!! Och om det inte vore för världens bästa pappa så hade det förmodligen tagit ett tag innan vi hade chansen att åka till Sverige och kunnat spendera mer än en vecka och nu får vi underbara 3 veckor :) jag har på riktigt världens bästa pappa, han gör verkligen precis vad som helst för mig, jag är så lyckligt lottad!!

Nu ska vi stanna uppe lite till innan det är dags att bege sig av till flygplatsen :)


That moment...

Det momentet när man försöker skriva ett meddelande och man måste används google translate för att kunna skriva rätt på sitt moderspråk. And trust me guys, it happens frequently! Man tror att "det kommer aldrig hände mig" men herregud språket försvinner fort när man inte påminns..


För gammal

Ugly sweater party slutade med att jag fick öl över mig och jag blev trött på att behöva skrika för att kunna ha en konversation så jag bad Ben att köra hem mig. Jag fick öl i håret så även fast jag tog av mig kläderna luktar jag öl och jag längtar efter att hoppa in i duschen. Ben åkte tillbaka till festen, han måste filma och kände väl att han borde passa på att umgås med sina vänner vilket jag förstår. Och han förstod att jag inte hade någon lust att stanna kvar på partyt, mina ögon sved och mascaran rann så jag kände verkligen för att bara åka hem och få bort det.

Amerikanska partyn är annorlunda och det är nästan svårare för mig att vara social på ett amerikanskt party eftersom det sociala försvinner och det handlar mer om att bara dricka. Nu är verkligen inte alla fester sånna och det är förmodligen jätte kul om man dricker men tyvärr väljer ju jag att avstå så antigen får jag välja mellan att vara där och inte klaga eller så kan jag åka hem.

Jag ska försöka stanna uppe hela natten, vi får se hur det går eftersom jag redan är trött.. Men vi måste åka härifrån 5.15 så det är ingen ide att gå och lägga sig.

Nu har jag på mig min nya fina tjocktröja som jag fick av Jon, Bens bror. Han är lärare och hockey coach på windom high school och de hade turnering idag så jag ville visa lite support!


Ugly sweater


Packar

Vi håller på att packa just nu och det går så segt.. Jag gillar egentligen att packa under stress för då känns det inte lika segt och jag packar inte en massa onödigt utan bara det som behövs vilket jag tycker är bättre.

Idag har vi några saker kvar som vi måste köpa innan vi åker, jag börjar få en förkylning så jag känner mig seg så jag ska försöka plocka upp något som får mig att må lite bättre. Ikväll ska vi på fest, ugly sweater party! Ben kommer dock inte dricka och vi behöver åka hem tidigt så vi kan fixa allt som behövs och kanske sova några timmar innan vi begär oss iväg.

Jag lägger upp en bild på maten jag år igår, jag åt walleye som är en native fisk och förmodligen min favoritfisk!


Lilla julafton

Igår hade vi lilla julafton här hemma. Jag undrar om någon kan lista ut varför ;) Ben och jag spenderade dagen med att handla alla julklappar och sen gick hela familjen ut på John Alexander och åt middag för att fira att finals var över och Ben är klar med college! Herregud, jag dejtar en gammal man haha!

Min julklapp var den största under granen och alla vet vad det betyder, Bens föräldrar älskar mig mer än vad de älskar honom! Jag fick ett kylskåp till mitt college rum, precis vad jag behövde :) Bens julklappar hade jag redan fått och en av dem var en morgonrock vilket kanske inte var en så bra idé eftersom jag varje dag innan skolan överväger om jag ska gå i morgonrock eller inte. Jag fick den mysigaste rosa morgonrocken jag någonsin sett :)


Newtown

De flesta har nog hört om the school shooting i Newtown,CT som hände imorse. Så jäkla hemskt, de flesta barn som var mördade var under 11! K-4th grade!! Herregud, detta är förmodligen den värsta school shooting i USAs historia och det är så hemskt! Jäkla idioter det finns!! Fyfan alltså! Just nu pratar Obama, jag hoppas att alla inser att det är dags att fixa deras dumma vapenlagar! Denna kille köpte sina vapen lagligt!!! Jag är så fruktansvärt arg.. Unga barn som försvann, de hann bara börjar livet. Hemskt, fy va hemskt!


Zombie

Sista final idag, jag känner mig som en zombie eftersom jag har sovit mindre än 6 timmar 2 nätter i rad och det känns verkligen! Jag är ingen morgon människa men igår var jag så trött efter att ha vaknat så tidigt och föll nästan i sömn på soffan så jag gick till sängs och tror ni inte att jag låg uppe i timmar utan att kunna somna. Jag tror att jag är för nervös och för mycket tankar går runt i mitt huvud och Ben och jag har väldigt mycket att göra innan söndag.

Som sagt, sista final idag klockan 8.30am och efter det är skolan över.. Herregud vad fort tiden gått men samtidigt så är jag så fruktansvärt dränkt av skolarbete och de sista dagarna har varit svåra men jag kom ur det!

Nu ska jag plugga lite sociologi och om 2 timmar smäller det och om 4 är jag ch min pojkvän är en college graduate!!!


12/12/12

Jag vet att alla har hört det hundra gånger idag men vad skulle jag annars döpa min rubrik till? 12/12/12!

Hade precis min biofinal, jag var så nervös att min hjärna inte kunde tänka men allt jag kände var att jag vill bli klar med denna kurs så jag gjorde mitt bästa och var glad över att vara klar! Nästa termin blir det genetics vilket ska bli så mycket roligare!

Jag ska träffa min RA, Jane, snart och prata om hur det är att vara en RA eftersom jag ska ansöka om en position nästa år. En RA är resident assistant och man jobbar med att bygga bättre community på ens floor och se till att alla är säkra och följer reglerna. Det är ett tag innan det är dags för intervju (februari nästa år) men vi får se hur det går!

Nu ska jag bara kolla mejl innan jag träffar Jane och sen blir det mer plugg för finals imorgon.


Last class

Då var min sista class för i år över! Nu har jag 4 finals innan jullov. Morgonen var stressig från flera håll, Ben hade en intervju imorse men när han kommit hem och jag pratade med honom så blev det bättre. Ben sa åt mig att inte gå in på facebook så jag slipper den stressen så om någon vill ha kontakt med mig så kan man faktiskt ringa istället för att skriva där. Jag ska berätta mer vad som händer senare man jag vill vänta lite så jag själv vet vad som pågår.

Under min lektion fick jag ett sms från Ben, han fick jobbet han intervjuade för imorse så det var exciting!! Det är inte hans drömjobb men det jobbet måste han vänta några månader på så han tänkte ta detta jobb så länge så han kommer att stanna i fargo-moorhead i några månader till :)

Nu borde jag verkligen plugga! Biologi final imorgon vilket förmodligen är mitt svåraste final så det blir plugg plugg plugg idag.

Detta känns som Ben och jag ibland.. Haha, vi har kollat på för mycket netflix så det finns inget kvar att kolla på.


Frågor

Jag har fått jätte bra frågor som jag verkligen vill svara på och jag kommer att svara, jag kan bara inte just nu! Efter finals så svarar jag så är det någon mer som har en fråga eller två så fråga gärna så ska jag får det klart innan nästa vecka.


Kallare än i frysen

Det är kallt när man vet att det är kallare ute än vad det är i frysen... Nu är det iallafall lite varmare än igår men det är fortfarande kallt!


Week before finals

Stressigt - som vanligt...

Nästa fredag är denna termin över så nu är det mycket plugg. Jag har fått en del frågor och jag skulle verkligen vilka svara, jag har bara så mycket att jag känner inte att jag hinner svara tillräckligt bra. Ni får jätte gärna skriva till mig på Facebook eller skriv frågorna här så ska jag komma tillbaka till dem när stormen har lugnat sig.

När det är så här stressig så måste man finna saker i vardagen som får en att må bättre och för mig blir de vid frukost. Imorse övade ben och jag svenska, han är så duktig och det är så kul att lyssna på hur mycket han förbättras. Jag fick också mysa med Deja, kärlek är på riktigt en varm hund :)

På fredag ska jag umgås med lite vänner på Campus innan julen faller in och jag inte kommer se alla på ett tag. Jag måste sända ut julkort också! Ikväll ska jag även träffa min RA och prata lite och se om jag tycker att det är intressant att vara en RA.


Lördag

Igår efter skolan låg jag i sängen hela kvällen och kollade på tv. Ibland är det verkligen så skönt att bara göra ingenting.

Vi kom precis hem från middag med några familjevänner till Ben. Min tallrik var så fylld att jag fick ta med mig 1/10, tror jag har mat för en hel vecka.