Arkiv Stephanie Ammerman -

Betala för College

Fråga:
hejsan!
jag har en fråga till dig som jag skulle uppskatta om du skrev ett inlägg om!
Hur mycket pengar får man låna av CSN?
Jag har hört att det är typ 500 000 kr eller något sånt och sen kan man inte få mer studiemedel? stämmer detta? och om ja, hur kommer du att göra, eftersom dina fyra år på Concordia kommer bli mer än så? lite för personligt kanske, men hjälper ben dig att betala? är väldigt tacksam för svar eftersom jag själv vill stanna i fyra år.

Svar:
Vad man får låna från CSN kan man kolla på deras hemsida. Man lånar per termin och min kostnad per termin är inte högre än vad man får låna. Jag betalar själv för min utbildning. Ben betalar alltid för våra levnadskostnader men det är för att han har inga studielån och har ett bra betal tjobb så de pengar jag inte spenderar per termin kan jag betala tillbaka till CSN.

För information om CSN, gå in på deras hemsida och kolla. Mycket bättre information än vad ni kan få på min blogg :) http://www.csn.se/utomlands


Fun

Jag och Ben har alltid roligt ihop och när vi var i Arizona så åkte vi till Ikea och skoj tog bilder. Ja, det finns en hel del roliga men denna måste vara min favorit!


Second day of school

Idag var det soligt och min klass var 11.50 så jag valde att cykla till skolan. När det är 27 grader här, då är det varmt! Det är fukten som är värst och det blir jobbigt. Cykeln fungerar toppen men den är tyngre och går inte så snabbt och det finns bara en speed. Men jag gillar det! Jag cyklar och hinner njuta av det fina vädret och alla fina färger.

Min lektion idag var väldigt bra, professorn är jätte cool och det kommer att bli väldigt intressant! Vi läste en artikel angående JC pennys "I'm too pretty.." tröjor som de sålde för 2(?) år sedan som tur blev borttagna. Men det var väldigt intressant men jag förstår inte vem som skulle köpa en tröja där det står "future trophy wife" på till sin dotter?! Det kommer att bli kul att prata om könen och om hur samhället påverkas.


My love


Cobber land

 
Imorse var det ovader med varldens aska men nu skiner solen och jag svattas i min tunna jacka. Det ar sa roligt att kolla pa alla mannsiskor for idag ar de alla sa sommarfina och alla har klatt upp sig. Om 2 veckor kommer folk ga runt i gympaklader och osminkade.
 
Min forsta klass var sociological theory med Dr.Lindholm, en av mina favorit professorer. Jag har verkligen saknat honom!! Vi ar 18 stycken i den klassen och amnena vi kommer att prata om denna termin ar alla sa interessanta. Vi fick var forsta uppsatts idag som vi har 3 veckor pa oss att skriva och jag satt typ och log for att jag var sa glad. Det kommer att bli jatte interessant!!
 
Jag gjorde om i mitt schema sa nu kommer jag inte vara lika stressad! Nu ser jag verkligen fram emot skolan medan jag tidigare hade ont i magen for att jag visste hur stressad jag kommer att vara, Nu har jag snart developmental psychology med en annan favorit professor - Elizabeth! Aah vad jag alskar henne, hon ar ung sa man kan verkligen relatera till henne och hon ar sa bra pa att undervisa. Jag ar sa glad over att fa ta annu en av hennes klasser.
 
Senare idag har jag political sociology. Jag ser fram emot denna klass eftersom jag ar valdigt interesserad av politik och hur de paverkar samhallen. Ja, jag far beratta mer om den klassen efterat men det ska bli kul da det ar med Dr.Lidner som ar jatte rolig och valdigt smart.

Short hair

Glömde berätta att jag klippte mig igår! Nu är det long bob som gäller, och det är så skönt!!


Amor Vincit Omnia

Här kommer några bilder från vår photo shoot som vi hade i Arizona. Amy gjorde ett fantastiskt jobb!!


Regn

Ja så jag var jätte glad över att få cykla till skolan idag och så regnar det... Ja, det var ju bara att ställa in cykeln och åka in med Ben så nu har jag 3 timmar att vänta till min lektion.

Och ni kommer inte att tro mig nu men de spelar Håkan hällström i på låg volym i högtalarna.. Känn ingen sorg för mig Göteborg, ja den har jag inte hört på flera år och inte trodde jag att concordia skulle spela den. Den får mig alltid att tänka på min tvilling Bella. Vi brukade sjunga på den och jag kommer ihåg att jag alltid brukade sjunga "för singoalla strumpor", haha. På tal om Bella hittade jag en text hon skrev till mig i ett gammalt block, jag blev helt tårögd och klippte ut det och ramade in. Fina Bella :) nu är det "kom igen Lena!", väldigt roligt när inte är så många här som förstår Svenska!


I want to ride my bicycle

Jag tvättade cykeln idag och samtidigt som jag gjorde det sjöng jag på Queens Bicycle Race. Jag tog den på en liten svängtur igår och det är bra cykel. Jag hoppas på att kunna använda den tills I mitten av oktober iallafall men blir det kallt här är det verkligen kallt.. Om det inte regnar imorgon kommer jag att ta cykeln till skolan så slipper jag åka dit så tidigt eftersom min första klass är 10.30 och Ben börjar jobbet 8.
 
Den var lite smutsig när jag började eftersom den bara stått ett tag men det är inget lite vatten och en trasa kan ta hand om.
 
Deja ser till att hjulen fungerar som de ska
 
Sadeln sitter på lägsta men eftersom jag är så kort är den fortfarande för hög men jag får se till att vara försiktig helt enkelt.
 
Nytvättad och klar! (och deja som ofta lyckas vara med I bakgrunden... haha)

Holy buckets

Det är 36 grader ute men det fuktigheten känns det som att det är mycket varmare! Det är verkligen jobbigt att andas. Deja älskar det och ligger på gräsmattan och njuter. Hon är smart hon för snart är det vinter och hon hatar kyla, jag är likadan men väljer att sitta i skuggan men svettas ändå. AC'n står på 22 grader så i vårt rum är det förmodligen 18, det är så frukatnsvärt kallt att både tjocktröja och morgonrock är nödvändigt om man är där för länge.

Vi har presentkort till en italiensk restaurang som går ut snart så vi kanske passar på och går ut och äter ikväll.


Videoblogg

Jag har verkligen inget att prata om men jag bjuder pa denna lilla nördiga videobloggen!

Housewife life almost over

Det känns konstigt att min sommar som "hemmafru" är nästan över! Imorgon tänkte jag sova in igen och på torsdag börjar min lektion 10.30 och slutar 12.10 och sen kan jag åka hem igen. Jag kan se hur denna konversation kommer att hända:
- "Hey Steph, how was your summer?"
- "oh it was great!"
-"did you do anything special?"
- "not really, I stayed at home, played with my dog, got married and went to Arizona"
- "You got married?!?"

Jag är en extremt dålig social media person. Jag gjorde en ny Facebook för jag insåg att jag är vän men människor jag aldrig pratar med och andra som jag vet bara creepar på mig. Jag gjorde en ny Facebook och just nu har jag nog under 50 vänner, jag känner alla men jag är fortfarande inte social på Facebook. Jag postade en bild och tänkte att "hej jag är irriterande och lägger upp en bild ingen bryr sig om". Twitter har jag ännu svårare för, och vi ska inte tala om instagram.. Jag trodde instagram var för att edit pictures - inte för att vara social?! Och Ben är bättre på Twitter men på Twitter kan man inte direkt ändra sitt förhållande status. Det jag ville komma fram till är att eftersom jag är så dålig på social media så är det människor som inte vet om att jag och Ben har gift oss. Denna stad är dock så liten att många får reda på saker genom att de pratar så förhoppningsvis behöver jag inte förklara varje gång någon frågar om ringen eller om jag säger något om min make..

Ikväll måste vi nog åka och köpa mina skolsaker. Både Ben och jag kommer att sakna att jag agerar housewife.. Ben har njutit av att tvätten har tagits hand om och att det är städat, och jag har gillat att göra det. Men samtidigt är det svårt att inte ha en strukturerad vardag så det ska bli skönt att börja skolan. Jag funderar på att ändra lite i mitt schema som jag borde kolla på idag.


Married in both countries

Nu är Ben och jag gifta i både USA och Sverige. Min pappa berättade att han fick hem mitt personbevis för några dagar sedan men idag jag fick även 2 skickade hit (på båda språk). Väldigt proffsigt tycker jag när de vet att jag inte befinner mig i Sverige!


Skolstart snart

Skolan börjar på torsdag. Jag har inte köpt mina böcker till skolan än... Det börjar bli dags att göra det snart! Och jag gillar att planera och jag måste planera ett schema där jag får in träning och plugg så jag kan ha fritid med min make så mycket som möjligt. Om jag får välja vill jag laga middag ofta men om det ska hända måste jag ha gjort läxor och pluggat de mesta innan jag kommer hem. Mitt schema denna termin är avancerat och det kommer att hjälpa om jag har ett mer strukturerad schema. Jag kommer nog att vara mer stressad och känna för att ge upp denna termin mer än någonsin så jag är glad att jag har min största supporter bredvid mig som får mig att må bättre. Han är bra på att hjälpa mig upp när jag är nere och han är beredd på att behöva hjälpa mig denna termin också. Jag är nervös men jag kommer att överleva och jag kommer komma ut på andra sidan som mer utbildad och redo för världen.

Nu måste jag städa, leta reda på mina skolsaker och fixa cykeln.


Pictures from yesterday

Mina bilder från igår blev inte så bra men jag lägger upp några iallafall. Det var så varmt utomhus och vi satt i solen så min fina sminkning jag jobbat på existerade inte efter ceremonin och jag glömde mitt smink på hotellet.. Dessutom så fick fuktigheten mitt hår att sjunka och bli platt så jag önskar att vi hade tagit bilder innan bröllopet. Men vi tog en familjebild och jag tog bilder på maten..


And we can't stop

Bryan och Lindsays bröllop var så vackert!! Lindsay såg ut som en riktigt prinsessa och maten var så sjukt god!!! De hade pinwheels och brushetta till aptitretare och senare var det sallad, fajitas (vegeterades alternativet), brownie med glass, choklad praliner och senare var det pizza buffet. Jag åt så mycket att jag trodde att Ben skulle behöva rulla hem mig. Jag hade verkligen jätte roligt och spendera nästan hela kvällen på dansgolvet med min make och våra vänner. Ben och jag har alltid roligast på dansgolvet och jag vet att andra tycker att vi är roliga att kolla på. Vi dansar, skojar runt och har kul! Det var extra kul eftersom våra vänner även dansade så det fanns alltid någon att dansa med. Man fick smsa låtar man ville att DJ'n skulle spela och de spelade ett antal låtar jag önskade så musiken var bra. Vi gjorde cha cha smide och cupid shuffle, så enkla och hela dansgolvet var fullt med rader där alla dansade likadant och följde instruktionerna. Och många av vänner till mina svärföräldrar var på bröllopet så det blev mycket grattis till vårt äktenskap och mycket diskuterande vad våra planer är. Folk är så förstående och tycker att det låter kul! Vi åkte hem senare och jag, Ben, Jon och Brett sover alla i ett rum med en säng så Jon och Brett sover på extrasäng/luftmadrass på golvet.

Ben och jag var båda nyktra igår och valde att gå och lägga oss medan de andra drack på hotellet i lobbyn och jag som inte sover djupt har sovit dåligt inatt. Jag vaknade när de kom tillbaka, av att luftmadrassen låter, lampan till badrummet är tänt osv. Jag får sova i bilen eller när vi kommer hem. Jag funderar på att väcka min fina make och säga att jag är hungrig så vi kan gå och äta för jag vaknade 7.30 och har legat vaken i 1.5 timme nu... Jag har inga bilder nu men jag visar några när vi kommer hem.


Getting ready


On the road

Vi sitter i bilen nu på väg till the Becker wedding. Vi lämnade Deja på dagis och som vanligt var hon överlycklig och brydde sig inte om oss. Jag filmade Deja med Bens telefon så jag kanske kan lägga upp den videon senare.

Igår kom Ben hem från jobbet tidigt då han inte mådde bra så han kom hem och sov nästan hela dagen. Vi hyrde en film och köpte burritos och stannade i säng hela kvällen. Jag älskar married life, det är verkligen perfekt för mig.

Jag kommer att ta bilder senare som jag får lägga upp!


Friday

Igår när Ben kom hem från jobbet hade jag gjort calzones till middag för att fira hans promotion. Ben är verkligen en bra worker och jag är så stolt över honom! Nu finns det tyvärr inte mycket mer han kan göra inom sitt department och hans chefer vill att han stannar ett år innan han kan gå vidare till andra positioner inom andra departments eftersom de har tränat honom så mycket. Ben vill utvecklas och jag är orolig över att han inte kommer att tycka att det är lika kul längre eftersom han inte kan utvecklas mer men det är inte lång tid kvar till nästa år! Jag är verkligen sjukt stolt över min make, han är en stjärna och han kommer att gå så långt i livet! Han är så ambitiös och jobbar alltid hårdare än vad han behöver för han tycker om det och han strävar efter att bli bättre!

Efter middagen blev det en promenad med Deja och sen gick vi hem till the Weisses (vi var på deras bröllop i Juni och de bor 2 minuter bort). De höll på att ta bort sten men insåg att de borde vänta så vi gick in istället och umgicks. Deras nya hus är så fint! Vi hade jätte trevligt och gick hem runt 10 eftersom Ben skulle upp till jobbet dagen efter.

Idag ska jag förbereda för bröllopet vi ska på imorgon. Det är 3 timmar bort så jag ska packa kläder och allt annat som behövs. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig så det får bli modevisning senare när Ben kommit hem.

Här är en bild på en calzone och en glad vovve!


Let the waiting begin!

Idag var en stor dag, jag skickade in min permanent residence application!! Jag var lite nervös men jag har kollat igenom alla blanketter en miljon gånger, ställt en miljon frågor till Emilia som ansökte tidigare i sommar och jag hoppas att allt är bra med min ansökan! Nu är det bara att vänta... Och vänta.. Förhoppningsvis tar det bara några månader! Och förhoppningsvis blir jag godkänd!!! Jag kommer att hålla er uppdaterade.

Jag utanför usps nervös med alla papper! Högen var stor!


Små saker

På morgonen när jag sover och min älskling går upp för dagen fixar han alltid mina täcken och ser till att jag har en filt över ögonen så han inte väcker mig när han tänder lamporna. Jag rör mig mycket när jag sover så på morgonen ser Ben till att jag har täcken över mig och de ligger perfekt och att jag inte är kall. Han pussar på mig och berättar att han älskar mig. Jag vaknar alltid och säger att han ska ha det bra på jobbet och att jag älskar honom men sen somnar jag om igen. Det är bara små saker som dessa som får mig att uppskatta honom så mycket!!


New name - new card

Mitt namnbyte var väldigt enkelt och jag fick alla mina betalkort i mitt nya namn väldigt snabbt. Eftersom jag har två kort - ett till vårt gemensam konto och ett till mitt konto där skolopengar och sånt är på så har jag två olika designer på korten så jag inte blir förvirrad. Jag fick mitt nya kort till vårt gemensamma idag och jag älskar det! På Wells Fargo får man ha sin egna design gratis men det är inte många som utnyttjar den servicen! Jag brukar byta 2/gånger per år för att jag tycker om det så mycket. Här är halva mitt kort :) min kära make påminde mig om att inte visa vårt kortnummer på bloggen.. Jag tänkte jag kunde hålla ett finger ivägen men nu kan han iallafall andas ut :) haha


Parkering..

Idag vaknade jag 8.10 av att min telefon ringde. Det var från läkaren för att berätta att alla mina medical examination var klar och redo att hämtas. Jag kastade på mig jeans och en skjorta och tog Kristis bil (som hon är så snäll och låter mig låna när jag behöver) in till down town fargo. Som jag nämt tidigare är jag inte så bra på att parkera och denna gång hade jag även otur.. Parkeringsplatserna var vinklade åt fel håll från där jag kom in men jag försökte mig på att komma in i en av de små platserna. Jag lyckas parkera men jag är några centimeter från bilen bredvid och jag försöker anpassa mig men det går inte så bra när jag är så nära den bilen. Jag sitter där och tänker att jag kommer kunna backa ut utan att röra den andra bilen men de kommer inte ha så mycket plats till att komma in.. Men det kommer att ta några minuter så de är lugnt! Jag springer in och det tar 1 minut men såklart kom de som körde bilen bredvid ut före. Jag sprang upp och bad om ursäkt men kvinnan svarade bara att det inte var några problem och de kom in i bilen (ja, bilen var full). De lyckades backa ut och hon önskade mig en bra dag.. Jag verkligen skämdes!! Haha, när jag insåg att jag var så nära dem skulle jag ha backat ut helt och kommit in från rätt vinkel men jag var för slö för att göra det eftersom det bara skulle ta en minut.. Haha. Ja, jag måste öva på mina parkerings skills!

Nu har jag iallafall alla mina papper klara och imorgon ska de skickas in! Väldigt spännande och jag börjar bli lite orolig att något ska hända men det blir nog bra tillslut.


Check up

Idag var det dags för ett besök till läkaren för att de skulle mäta mitt tb- hud test. Min kära svärmor körde mig så vi kunde åka och hämta hyrbilen hon skulle köra ner till the cities i. Det skulle bara ta några minuter så jag sprang in och checkade in och satte mig ner och väntade. Och vänta fick jag verkligen göra! Efter 40 minuter kom läkaren ut jag hade förra gången och reagerade på att jag suttit där ett tag och skulle se till att någon tog hand om mig (medan jag satt där var jag helt ensam, de enda jag såg var de som satt vid receptionen. Sköterskan kommer ut och säger att hon hade ingen aning om att jag hade suttit där så länge och bad om ursäkt. Jag var lite irriterad på de i receptionen som sett mig sitta där så länge utan att se till att de visste att jag var där men oh well! Jag gick in och sköterskan kollade på armen och sa "exactly what I expected, there's nothing there." (Jag har ett blåmärke men ingen bula vilket är den de mäter). Så jag var inne där i 10 sekunder och sen kunde jag gå.

Kris är en person som jag nog aldrig kommer att se arg eller frustrerad. Hon är alltid så lugn och förstående så när jag kom ner efter 45 minuter så sa hon bara att det var helt okej. Det är verkligen något jag tycker är så skönt och vill ta efter, inte bli arg eller upprörd över små saker. Även fast jag satt där och väntade så visade jag inte att det var lite irriterande, jag var jätte trevlig och sa att det var ingen fara.

Vi åkte till hyrbilsfirman och Kris åkte till the cities och jag körde hem till min lilla vovve och lagade middag. Jag satt även på telefon i 40 minuter för att prata med USCIS... Det är en annan historia men det var ganska frustrerande. Om jag ville ha deras hemsida läst till mig skulle jag läsa den högt själv så jag fick inte svar på mina frågor men efter ett tag insåg jag att jag bara var irriterande och jag får prata med en attorney om det istället.

https://cdn1.cdnme.se/663931/7-3/pic_5212c8acddf2b330ed8a7962.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/663931/7-3/pic_5212c8b2ddf2b330fb549606.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/663931/7-3/pic_5212c8b49606ee2657ba8ba3.jpg" class="image">


Dog mom

Vi har precis vaknat och har inte mycket planerat idag. Deja som alltid sover i mitten sov faktiskt nere vid våra fötter inatt så jag har förmodligen legat och sparkat min stackars bebis hela natten. Ben och Deja är redan uppe och fixar frukost så det är dags för mig att börja röra mig uppåt.


Mexican night @ the Ammermans

5-layer dip, enchiladas och salsa! Och nu har jag hamnat i food coma.. Haha


Thrift stores

Idag åkte vi och hämtade Stephanie som precis kommit tillbaka till Fargo-Moorhead och åkte till olika thrift stores. Ben och jag älskar thrift stores så vi tyckte det var kul att åka runt till alla och se om de fått in något nytt. Jag tycker om att handla från de ställena då pengarna går till något bra!

Vi köpte en kudde till vårt rum och en paper shredder som är bra att ha när vi vill slänga iväg dokument med personliga uppgifter på. Väldigt billigt var det och vi var nöjda när vi kom hem. Vi handlade även lite mat och ikväll blir det enchiladas för middag.

Ben gör egen salsa just nu och sen blir det mys! :)

Kudde: $2.50!


Medical exam

Nu är jag klar hos läkaren! Jag tänkte jag kan skriva om min upplevelse.

Jag anlände till kliniken och jag behövde fylla i papper och de vanliga man gör hos läkaren här. Jag satt och väntade och en sköterska kom och hämtade mig. Hon vägde mig, mätte mig, tog mitt blodtryck och frågade de vanliga frågorna: några mediciner jag tar, några hälsotillstånd, några allergier, tobak/alkohol, osv. Hon kollade igenom mina papper och såg till att jag hade allt och eftersom jag har fyllt i alla papper minst 3 gånger för att öva så hade jag med mig två (båda med svart bläck så jag kunde använda dem). Hon kollade på mitt körkort och mitt äktenskapsbevis och sen fick jag vänta.

Doktorn kom in och han var världens trevligaste! Han var från Peru och gift med en 2nd generation Svensk så han berättade hur hennes kusiner älskar kaffe och resa. Ja, vi pratade på. Samtidigt kollade han igenom mina papper och vaccinationer och berättade att jag var up to date på mina vaccinationer (förmodligen för att jag har varit tvungen att vara up to date under mitt utbytesstudent år och när jag sökte till college så detta är inget att räkna med) och inte behövde ta några. Han kollade halsen, öronen, kände på magen, knäna och fötterna och lyssnade på hjärtat och lungorna. Han sa att allt såg bra ut och jag behöver göra tb skin test och ta blodprov för att se om jag har syfilis. Hudtestet sprutades in under huden. Jag gick ner till labbet och de tog ett rör med blod och sen var jag klar. Nu ska jag tillbaka på måndag för att de ska kolla hudtestet och förhoppningsvis är det negativt!

Hela kalaset gick på $200 (nu kanske det tillkommer kostnader men det var vad jag betalade nu). Jag ringde runt innan och kollade det billigaste priset och jag gick till ett ställe som jobbar för lägre läkarbesök kostnader och hjälper de som inte har insurance. Mitt tips är att shoppa runt och se till att hitta ett ställe som inte överbetalar.

Nu är jag iallafall nästan klar med hela min application klar så jag är jätte glad!!


Doctors appointment

Idag är det dags för besök hos läkaren. Jag börjar att bli lite nervös över att jag kommer att behöva ta en massa vaccinationer eller att de inte tycker att mitt vaccinations formulär är giltigt eller något liknande.. Jag önskar att vi hade en databas med alla vaccinationer så man skulle kunna skriva ut själv och ha koll.. Oh well.

Som sagt, jag ska till läkaren för det är den sista formulären i min green card application innan jag kan skicka in den. Tyvärr kommer jag inte vara klar idag utan jag räknar med att jag kan skicka in om en vecka/2 veckor. Jag kommer att behöva ta blodprov, tb hudtest och lite annat roligt. Förhoppningsvis är det här det sista läkarbesöket jag behöver göra när det kommer till min usa vistelse.. Jag har redan gjort 3 för USA och detta blir min fjärde. Dyrt har det varit också och detta besök kommer hel klart bli det dyraste. Men snart är jag klar med hela den här green card application grejen! Det ska bli så skönt :)

Jag ska börja förbereda mig nu och jag får skriva mer sen när jag kommer hem om hur det fick osv. :)


Even if the skies get rough

Jag gjorde klart vår nya huvudgavel till sängen. Den är så fin jag blev tårögd när jag målat klart. Och när jag tänker på priset blir jag ännu gladare! Vi köpte the headboard på en thrift store för $7.99 och sen färg på walmart för $7 så vi spenderade totalt $15 dollar på den. Jag vet inte om jag ska vänta med att visa den tills vi är klara med vårt rum vilket är om ungefär 2 veckor eller om jag ska visa på en gång! Vi får se helt enkelt.

Jag har precis lagat middag och väntar på att min man ska komma hem från jobbet. Jag gjorde en hel del pinterest DIY projekt idag så det ska bli kul att visa honom när han kommer hem. Han är nog lite avis på att jag stannar hemma på dagarna och gör projekt (som han egentligen är bättre på) så vi kommer göra lite saker när han kommer hem.


Working

Jag jobbar på vår nya head board! Det ska bli jätte kul att se resultatet, den kommer att bli perfekt. Och totalt under $20!! Jag visar resultatet senare men nu en bild som visar under processen.


Crock pot

Ben har potluck på sitt jobb idag. Vi tänkte att det blir perfekt med lasagna men problemet är att det inte finns någon ugn att värma upp den i.. Istället tänkte vi att vi måste göra den i the crock pot och låta den kockas under dagen så är den redo för lunch. Vi var uppe klockan 6 och Ben gjorde sig redo medan jag lagade lasagna. Nu har jag aldrig lagat lasagna i crock pot förut så jag hoppas verkligen att den blir bra! Jag gav Ben direktioner men han var lite förvirrad så jag bara hoppas att han vet hur länge den ska lagas och på vilken värme och han kollar till den under tiden!

Nu är jag tillbaka i sängen och snart ska jag upp igen för att påbörja dagens DIY projekt som jag är jätte excited över!!


Mannagrynsgröt

Varje gång pappa kommer till usa skickar jag alltid en lista på saker han måste ta med sig. Denna gång var en av sakerna mannagryn! Jag hat letat efter mannagryn här men de verkar bara ha grits vilket inte är samma sak även fast det ser lika ut. Nu har jag ätit mannagrynsgröt varje dag, åh vad jag har saknat det! Vi får se vad det är jag saknar mycket nästa gång, kanske blir mer mannagryn?


DIY Kudde

Som jag berättat förut är jag beroende av pinterest och försöker mig på Do it yourself project tit som tät. Idag blev det en kudde för vårt nya sovrum! Det var jätte enkelt och kostade mig mindre än $3!? Allt jag behövde var tyg och jag köpte mer än vad jag behövde. Jag är jätte nöjd och jag har några fler kuddar jag vill göra :) jag hatade syslöjd bär jag var yngre men nu är jag glad att jag kan baserna!

Här är en bild jag tog när den var nästan klar.


The Haugen Wedding

 
Bröllopet var fantastiskt vackert! Det var i Deb och Keiths trägård och det var breath taking!! När det var dags för Joe att gå ner the aisle och vi såg hur han grät började manga av oss gråta. Ben blev rörd och insåg hur stora de blivit, han är gift och nu gifter sig hans kusin. Alyssa kom ned för the aisle och hon var så vacker och tårarna föll ner för hennes kinder också vilket gjorde det ännu svårare att försöka hålla ens egna tårar borta. Hela ceremonin var så vacker. Efteråt var det middag och sen dans. De hade de flesta traditionella saker som dollar dance, kasta buketten, alla gifta par dansar och man lämnar dansgolvet efter hur manga år man varit gift och tillslut är ett par kvar (de som varit gifta längst) som ger tips till paret. Jag som älskar barn dansade med alla mina nya kusiner som är yngre än mig och det var perfekt eftersom jag älskar att dansa och de tyckte att jag var jätte cool.. Haha. Dagen efter hade jag träningsvärk i magen från allt dansande. Ben dansade även några låtar och han är så bra på att dansa att det är alltid kul att få upp honom på dansgolvet.
 
Jag fick träffa ännu fler släktingar som jag inte träffat förut (2nd cousins och 3rd cousins). Alla är så trevliga och de flesta vet vem jag är så de frågar om Sverige och bröllopsplaner osv. Runt midnatt slutade dansen och the guitars togs fram och Lee och Andy spelade. Det är en riktigt Haugen grej, att sitta runt en cirkel och spela guitar och sjunga. Ben och jag sov hos the Ericksons inne i stan så vi åkte och sov vid 1.30am när vi båda höll på att somna i stolen. Det spöregnade och jag körde på en väg mitt ute i ingenstans utan belysining i 90km/h!! Folk kör verkligen fort här och speciellt ute på landet men vi kom hem säkra och jag körde inte på någon så det var bra det.. haha.
 
Både Joe och Alyssa är så fina människor och jag är helt säker på att de kommer att hålla föralltid! Ett fantastiskt bröllop med underbara människor!  Har jag berättat hur mycket jag älskar mina in laws?! Jag är verkligen lyckligt lottad!
 

Hela Haugen klanen, de är 6 barn i familjen så släkten blir stor!
 
På dansgolvet!
 

Mitt allt

Jag tror på riktigt att jag är världens lyckligaste tjej. Aldrig har jag känt mig så "hel", så trygg eller så älskad. Ben är min bästa vän, min största supporter och min motivation. Ingen annan kan få mig att skratta så mycket eller så ofta. I mina ögon är han helt perfekt. Han slutar aldrig att förvåna mig, hur kan en människa vara så bra? Han är så passionerad, så driven och open minded. Jag är så glad över att få spendera föralltid med mitt allt!

He's my world.


Family

När Ben och jag gifte oss fick jag en stor släkt! Jag älskar dem allihopa och är så glad över att få vara en del av denna fantastiska släkt.


Bröllop

Jag får skriva mer sen men jag bjuder på en bild


On our way

Vi är på väg till Roseau! Minnesota bjuder på platt landsbyggnad som vanligt. Vi sjunger till radion och pratar. Vi har ungefär 2 timmar kvar och sen måste jag bättra på sminket och lockarna och sen är det bröllopsdags!! :)


Min lilla familj


Night out

Ikväll blev det date night så vi gick ut och sushi och umgicks bara vi två. Efter middag åkte vi till Elliotts lägenhet där Zach och Eric var. Vi umgick och pratade och gick sedan till OB. En sak jag gillar med barer här är att om man säger att man är the designated driver så får man gratis läsk, det gör att man slipper känna sig awkward för att man inte dricker. Eftersom vi ska på bröllop imorgon och ska köra i 3.5 timmar så drack inte Ben och vi åkte hem tidigt.

Som sagt, imorgon åker vi till Roseau då Bens kusin Joe ska gifta sig med Alyssa. Vi får träffa hela släkten igen och det ska bli jätte kul!


www.StephanieA.com

Nu har jag egen domain pa bloggen! Tankte att det var dags att gora det lite enklare och med jag heter ju faktiskt Stephanie Ammerman nu sa det var dags for en liten forandring :)
Det regnade nar vi besokte Grand Canyon sa pa en hel del bilder ser mitt har hemskt ut pga. regnet..
 

Pita Pizza

I'm on my computer and it's very annoying since it corrects my Swedish all the time and changes my words so I'll write this in English.
 
Here's the recipe for simple Pesto & Mozzarella Pita Pizza! I made this up myself and can't get enough of it. I could eat this every day, both my hubby and I love this pizza. It's easy and delicious :)
 
The ingredients are: Greek pita, Mozzarella, Pesto, Spinach and tomato. Preheat the oven to 390F or 200C.
 
Put the pita on a baking sheet and spread pesto evenly across the pita.
Next, top the pita with spinach and tomatoes.
 
Add cheese on top and some pizza seasoning.
 
Bake the pizza in the oven for about 10 minutes or until cheese is melted and the crust have a golden brown color.
 
Enjoy!

Flytta

Idag åkte ben och jag och hämtade alla mina saker i park region där jag skulle bo. Det var en hel del saker men med hjälp av min starka make fick vi det klart fort! Hela bilen var fylld med saker och nu är vårt vardagsrum ännu mer fyllt med saker.. Jag måste rensa bland sakerna och slänga det som jag inte kommer att använda som gamla papper osv. Mycket av mina rosa saker kommer behövas packas undan eller säljas för det kommer inte användas på ett bra tag förmodligen.. Nu är det dags för vuxen inredning!

Vi åkte förbi dairy Queen påväg hem eftersom det var miracle treat day där minst $1 från varje blizzard köpt gick till välgörenhet för att hjälpa barn på sjukhus. Okej, jag vet att jag inte skriver så bra men jag kan verkligen inte skriva på svenska just nu.. Oh well!

Hemsk bild men jag bjuder på den, fylld bild och trött tjej i väntan på glass :)


Cräääzy

Jag hittade precis en bild på Deja som jag tog på min telefon medan jag packade innan vi åkte till Phoenix. Jag kan inte sluta skratta och jag vet att jag nog är den enda som tycker att det är roligt! Jag vet att jag är som en småbarns mamma som inte kan sluta ta kort och prata om sitt barn men hon ät ju så söt!!


DIY

 
Jag ar beroende av pinterest, jag spenderar sa mycket tid framfor pinterest att Ben kallar min iPad for min pinterest machine. Vi brukar testa pa olika project vi hittar pa pinterest och detta ar en av dem: Ring holder. Jag kopte en litet ram pa walmart for $3, jag tog ur glaset och ersatte det med kartong och limmade pa colored paper som ar svart. Jag anvande tva fina nalar som jag pinnade fast i kartongen och nu har jag en fin ring holder som sitter pa byran. Jag sover inte med mina ringar eftersom jag ar radd att de sma diamanterna i bandet ska ramla av eller att jag ska riva Ben med ringarna sa istallet far ringarna hanga i sin ram. Jag tycker att det ar battre att mina ringar far hanga fint an att de ligger pa bordet eller i en ringbox, och det var valdigt billigt :)
 

Housewife

Jag har inte sa mycket att skriva om. Jag stadar vart rum och pratade précis pa telefon med Stephanie som ska ut och campa. Vart rum ar extremt stokigt med klader overallt och det far mig att kannas som en hemmafru nar jag stadar och lagar mat varje dag. Ben far inte bli van vid att det ar sahar det fungerar for nar skolan borjar blir det omvanda roller :) haha.
 
 Igar gjorde jag klart min green card application, nu har jag doktorsbesok kvar som ar bokat nasta fredag och sen vantar vi pa Bens tax returns. Det kanns sa skont att se alla papper klara och signerade! Det ar skont att det ar ett litet tag kvar tills vi ansoker om Bens upphallstillstand i Sverige  for jag har blivit lite trott pa att sitta med alla papper..  
 
 
 
Ben och jag vid the Grand Canyon
 
Bahama bucks! Shaved ice med cream on top :)
 
Chandler Mall
 

Choklad

Min pappa är bäst på att köpa godis! Denna gång köpte han över 3kg lösgodis, 10 chokladkakor och annat mumsigt! Chokladkakor går åt i detta hus och direkt när vi kom hem var 2 uppätna.. Många frågar om de får köpa choklad från mig och om man kan köpa svensk choklad i usa. Jag har ännu inte träffat en Amerikan som inte gillar svensk choklad. Nu bad jag pappa köpa Marabou black eftersom ingen gillar saltlakrits och då får jag äta de mesta själv. Haha, jag är en elak person känner jag nu! Ja, nu har vi iallafall en hel påse fylld med det bästa som finns och vi får se hur lång tid det tar innan allt är uppätet.

Detta är inte ens alla chokladkakor...


Resignation

Nu är det officiellt, jag har valt att inte vara en Resident assistant nästa år och har avgått från min position innan det officiellt började. Anledningen till att jag sökte från början var för att Ben ville flytta till en större stad och jobba och jag tänkte att om jag ska bo på Campus kan jag like gärna få betalat. Sen hittade Ben ett jobb här han gillar och vi bestämde oss för att flytta till Sverige efter att jag är klar i skolan så han stannade i the FM area. Ni vet vad som hände sen, han frågade mig om jag ville gifta mig med honom och en månad senare gick vi till the courthouse och sa I do. När vi tänkte på min RA position tänkte vi bara att det är lugnt, jag kan smyga ut och bo med Ben och att det är en bra upplevelse. Men istället för att tänka på roliga aktiviteter jag kan göra med de som ska bo på mitt floor tänkte jag på hur jag ska kunna smyga ut och hur jobbigt det kommer att bli att inte bo med Ben. Han skulle aldrig kunna sova på mitt rum eftersom de har tider de andra könet inte får vara där. Jag mejlade dem angående att få ta ledigt en dag då vi ska på bröllop som är några timmar bort och fick tillbaka att jag måste vara tillbaka tidigt på morgonen (vi skulle vara tvugna att lämna hotellet runt 6) och jobba extra efteråt... Jag insåg att mitt liv kommer att vara kontrollerat av Res Life och jag började få panik och kände mig extremt stressad och kunde inte sluta tänka på hur olycklig jag kommer att vara.

En tanke som alltid varit i mitt huvud är att jag kan ju alltid avgå om det blir jobbigt och jag kan iallafall prova på i några månader. Men jag insåg att jag måste sätta de som ska bo där först och att inte ha sin RA där ofta eller behöva byta kan vara jobbigt så jag valde istället att avgå nu istället och när jag fick tillbaka svar från the Hall director och Director of Res life var jag så lättad. Båda förstod min situation och var förstående och insåg att detta var något jag funderat ett tag på. Det hade varit jätte roligt att vara en RA men jag hade behövt vara i en dorm där det inte finns några regler angående visitation från andra könet så vi hade kunnat bo ihop.

Jon köpte ju ett hus för ett litet tag sedan och just nu väntar vi på att allt ska avslutas och att huset ska bli städat innan vi flyttar in. Jon är Bens storebror och vi insåg att vi borde flytta in i hans hus och hjälpa honom betala för huset. Detta kommer även att vara det billigaste alternativet eftersom han inte kommer att tjäna pengar på oss utan vi hjälper honom. Huset är nära till Campus så det tar några minuter för mig att gå vilket ska bli underbart! Det ska målas om och fixas golv därinne så det blir lite jobb men det kommer att bli jätte bra :)

Allt känns så mycket bättre nu, ingen stress och ingen oro. Ibland måste man ändra sin situation för att må bättre även fast man var glad över den förut.


Errands

Idag blev det att göra ärenden. Vi åkte till banken och bytte namn på mitt konto och lade till mig till Bens konto så nu har vi gemensamt konto. Vi skulle ha gjort det för några månader sen men jag har alltid sagt att vi kan vänta tills vi är gifta så vi slipper åka till banken flera gånger för att ansöka om konto, byta namn osv. Så nu tog vi hand om allt och snart får jag mina nya kort med mitt nya efternamn. Jag skaffade nytt körkort för en vecka sedan så nu har jag bara skolan kvar och sen är jag Stephanie Ammerman på nästan allt. Jag var tvungen att signera mitt nya namn ungefär 10 gånger så jag fick öva. När jag ansökte om körkortet hade jag aldrig skrivit mitt namn så jag frågade om jag fick öva lite snabbt för att se till att det skulle få plats och att jag stavade det rätt.

Vi åkte och handlade mat och de blev pita pizza till lunch med pesto, tomat och mozarella. Jag åt den pizzan på pita jungle i helgen så vi kopierade receptet och det blev jätte gott och enkelt.

Ben och Jack, Teresas hund

https://cdn3.cdnme.se/663931/7-3/pic_520186229606ee74c939ab40.jpg" class="image">


Goodbye Arizona

Tides gick på tok för snabbt och nu är det dags att åka hem till verkligheten igen. Det var flera saker vi ville hinna göra men hade inte riktigt tid till.. tyvärr. Det var skönt att se familj och få kramas lite. Nu är det snart dags för skolan att börja igen och skaffa en rutin på vardagen igen. Men innan skolan börjar kommer jag behöva sitta med en massa pappersarbete så sommaren kommer att ta slut jätte fort!


Grand Canyon

Här är några bilder från the Grand Canyon som vi besökte i Torsdags. 
 
 
 

Fotografering

Fotograferingen igår var jätte kul och jätte varm!! Vi åkte till en park som hade kaktus och en sjö så vi fick olika bakgrunder och en del bilder blev jätte fina! Amy ska redigera lite bilder och sen får vi dem. Det ska bli jätte kul att visa dem :) vi pratade även om att åka till Ikea och ha en rolig shoot så vi får se om vi gör det idag.

Det blev middag på pita jungle igår och sen dessert hemma hos the dicksons. När vi kom hem var vi så trötta att vi båda somnade på en gång.

Nu ska jag väcka min älskling så vi kan börja dagen :)

Här en bild från i måndags


Fun day

Ni som har följt mig ett tag känner till Teresa som var min bästis från mitt high school år i AZ. Hon kom över igår och idag har vi umgåtts hela dagen. Idag blev det ett besök på sweet tomatoes, bahama bucks och åt shaved ice, en sväng till tempe market place och lite shopping. Jag älskar verkligen värme så jag är glad över att få vara här när det är 40 grader!

Nu ska vi spela lite spel och ta det lugnt!


Grand Canyon

Idag blev det en heldag i bilen för att åka till Grand Canyon som Ben verkligen ville se. Jag har varit där förut och det är fortfarande lika fantastiskt och man känner sig så liten. Jag visar bättre bilder senare :)