Arkiv Stephanie Ammerman -

Happy Easter

Vi har precis ätit easter dinner, jag åt bakad potatis och spenat och jordgubbssallad. De andra åt steaks som var större än Bens hand. Jag är extremt trött idag så vi får se vad som händer :)


Karaoke och spud cup

Jag fick inte så många bra bilder igår men jag bjuder på några av de jag har. Klockan är kvart över tolv och jag vaknade precis.. Det kommer att bli svårt att somna ikväll! Förhoppningsvis kommer min baby må bättre om han får sova längre så jag kommer inte att väcka honom.

Ja här är lite bilder! Jon och Ben var grymma, Jon äger alltid karaoke för att han bjuder på en show och Ben kan sjunga men av någon anledning har karaoke blivit Jons sak så Ben sjunger inte så ofta så det var kul att se honom uppe på scen.


1999

Kvällen var hur kul som helst! Karaoke, dans och partaj. Folk dansade på bordet, Chip sjöng prince och vi hade hur kul som helst! För en del blev det dock lite för mycket och en av våra vänner var så full att vi blev tvungna att åka hem så jag kunde köra hem honom. Både Ben och jag fick nästan bära ut honom och han somnade i bilen. När vi kom fram till hans hus så först ramlar han i en vattenpöl, Ben försökte göra allt för att inte få honom att ramla men den här killen är en jäkla jätte.. Vi fick in honom i huset men hans rum är på nedervåningen och det var för smalt för att båda skulle försöka få ner honom så ben hjälpte honom. Helt plötsligt hör jag hur det dunsar ordentligt 8 gånger, då hade han gett upp i trappen och båda ramlat ner. Jag fick en hjärtattack och sprang dit och ser kompisen ligga på marken medan Ben försöker få upp honom. Ben slog i huvudet ganska ordentligt så efter att vi äntligen fått kompisen i säng så började Ben klaga på huvudvärk som fick mig att bli nervös men jag tror att han är okej.

Jag körde hemåt medan Ben satt och klaga på hur en del av hans kompisar inte kan hantera alkohol vilket jag håller med om. När vi kom hem hade vi en glad vovve som viftade på svansen. Ja, kul kväll men jag är fortfarande orolig för att Ben gjorde sig mer illa än vad han tror och han hade bara ett ice pack på i 10 minuter.. Vi får se imorgon helt enkelt!


Champs

Bens lag vann turneringen! De slutade i en spännande match (8-1) och jag var lite nervös. Ikväll kommer Ben få dricka ur pokalen och känna sig som riktiga vinnare. Just nu väntar jag på att Ben ska bli klar i omklädningsrummet så jag kan köra hem oss så vi kan höra oss klara för kvällen som kommer spenderas på speak easy där vi har en egen del och slipper andra fulla människor. När jag kom till rinken idag fick jag höra allt skvaller som hände efter att vi åkt hem och herregud alltså!! Ja, vi får se vad kvällen bjuder på, förmodligen ännu mer händelser som kommer berättas om och om igen i flera år.


Herregud

Alumni tournament, herregud!!! Jäkligt galen kväll med både bra och dåliga minnen och ännu mer påminnelser om varför jag inte dricker alkohol. För första gången såg jag hur någon försökte sätta sig i en bil och köra efter att personen är full vilket gjorde mig så fruktansvärt arg och ledsen. Och tyvärr så håller inte alla med om att man ska göra något när man bevittnar någon som tänker göra rattfull vilket gjorde mig nästan mer upprörd då om denna person skulle ha kört ihjäl någon hade jag behövt leva med det i resten av mitt liv - att jag hade kunnat stoppa och gjort något åt saken. Som tur var så var en annan människa där och drog bort honom från ratten och höll undan honom så jag vet inte om han kom iväg - jag hoppas att han inte kom iväg. Det är en så annorlunda värld här, jag känner ingen som ens skulle kunna tänka sig att köra efter ha tagit en klunk vin och här kör människor efter några drinkar.. Här får du köra när du har 0.8 promille i blodet!! Man kan köra när man har mild alkoholförgiftning och vid 0.8 är inte reflexerna som de borde.. Jag känner tyvärr en del människor som har åkt fast för rattfylla här - de har varit riktigt fulla när de kört och det är något som jag blir så arg över. Jag är verkligen glad över att min pojkvän har samma syn som mig och inte kör om han har druckit.

Iallafall, tillbaka till min igårdag. Vi började med att umgås på rinken där vi bara pratade, människor drack och det fanns pizza. Det var trevligt! Första jag fick höra när vi kom in var att Ben tog med sig sin smokeshow så det var ett trevligt välkomnande.. Haha. Det blev en del prat om Sverige, som vanligt het de flesta killar om att svenskar kan vara lite "slampiga" och man kan få en tjej i säng på första dejten så jag fick flera förfrågningar om att få följa med till Sverige nästa gång vi åker hem. Efter rinken åkte vi till en bar där det sjöngs karaoke och människorna som var där var verkligen pinsamma. Det var 30-40 år och det var så fulla att jag kunde inte ens tro mina ögon. De stod framför scenen när deras vänner sjöng och dansade och "jukade". En tjej kom fram och prata med en av våra vänner som berättade att de alla spelade hockey i high school och nu var det reunion. Ja, den här tjejen var helt galen och går upp på scenen och börjar sjunga och verkligen trakassera vårt gäng. Hon fick för sig att de var fortfarande i high school och hon berättade att de borde gå till college och skaffa sig ett jobb och att alla vill "F" her. Alla bara skratta medan hon försökte göra sin "sexiga" dans och skrek åt oss. Jag var förmodligen den enda där som fortfarande är i skolan och inte har ett jobb så hon var helt ute och cykla. Hon var dessutom gift och limmade på alla män som var där inne. Jag kan berätta att hon blev utlyft från baren när vi skulle hem för att hon var för full för att gå...

En av våra vänner var så extremt full att han försökte hångla med en annan killes mamma (som var extremt flirtig och gillade att de yngre stötte på henne) så han blev utslängd. Han kom dock tillbaka in på något sett och helt plötsligt ser jag hur han blir nerbrottad på marken av vakten så jag sprang dit och fick med mig Ben på vägen. De var påväg att ringa polisen för att han hade gjort en dum sak men vi lovade att få bort honom så där slapp han en natt i en kall cell. Jag hittade ens väns pappa som kunde göra hem honom och när vi kom tillbaka in kom vakten upp och tackade för att vi fick iväg honom. Jag skämdes för att det var min vän och jag hoppas verkligen att han inte dricker lika mycket ikväll.

Jag var dd igår så jag körde alla hem. Problemet var att jag har aldrig kört den bilen förut och hade verkligen ingen aning om hur jag får igång den. Jag hade totalt 9 personer i bilen, 4 killar i bakluckan och där försökte jag förstå hur jag får igång växelspaken. Det är en stor suv med växelspaken uppe vid ratten och eftersom jag bara har kört vanliga bilar förut så var jag få förvirrad. Jag fick hem allihopa säkert även fast jag en gång glömde att det var tågspår så jag körde lite fort och killarna i bakluckan flög upp en bit. Bakluckan tjöt för att de kom åt dörren hela tiden och jag såg inte ut när jag skulle backa för att jag hade för många huvuden i vägen. Jag är glad iallafall att jag körde eftersom alla andra hade druckit och att ingen fick för sig att de var okej att köra. Nu känner jag att jag måste ut och köra mer eftersom jag inte kört på flera månader och det är viktigt att jag känner mig säker när jag ska köra så att jag kan köra andra när de har druckit.

Jag har sovit mindre än 6 timmar i natt. Ben och jag både vakande klockan 7 (vi gick och la oss 2) och sen somnade vi om en liten stund men inte tillräckligt för att jag ska vara super pigg så jag är inte och kollar matchen just nu. Jag kanske åker senare och kollar men nu vill jag ligga hemma och kolls netflix och bara vila. Vi får se om det blir ännu en galen kväll senare!

Deja är trött!


Good Friday

Idag åkte jag och Kris och shoppade lite på morgonen. När vi kom hem pluggade jag lite och tog en nap eftersom jag inte mådde så bra men efter att jag vaknat mådde jag toppen igen!

Ikväll är det social night i moorhead high hockey alumni tournament. Imorgon börjar själva turnering men ikväll är det bara social night så det blir öl och mat och en massa hockey snack. Ben spelade hockey hela sitt liv och han ser fram emot den är turnering hela året då det är många gamla spelare som kommer. Jag gick förra året också, då retades de äldre grabbarna med Ben och berättade att jag var för snygg för honom och låtsasflirtade med mig. Det har hänt efteråt att de har sett oss tillsammans och han får sms om att han fortfarande är tillsammans "smokeshow" och de undrar vart de kan "köpa" en likadan (hintande om att Ben beställde mig via en hemsida). Vi får se vad som händer ikväll, jag får inte glömma körkortet eftersom det är en står chans att jag får köra ikväll.


Blue and gray

Jag tvättar just nu och hälften av kläderna är Bens och de är nästan allihopa blåa eller gråa. Blått och grått ser väldigt bra ut på honom eftersom det får hans ögon att "pop out". Nej nu måste jag ta ut den röda tvätten!


Upp och hoppa

Jag har påsklov nu och får sova hur länge jag vill - men såklart vakande jag 7 och har inte kunnat somna om.. Jag sov inte så bra, jag vakande och hade ont i axeln, ont i armen och hade mardrömmar.

Igår skrev jag ett 11 sidor långt paper som var due klockan 5. Jag var ganska slut när jag var klar, min hjärna var jätte förvirrad och det var skönt att få komma hem och lägga sig ett litet tag utan stress.

Nu ska jag tvätta och plugga. Jag måste bara äta frukost och sen gäller det :)


Happy Wednesday

Äntligen onsdag vilket innebär att jag har sovmorgon imorgon och fredag! Jag har två lektioner idag och förutom dom tänkte jag spendera hela dagen i biblioteket med att skriva på ett paper.

Jag har träningsvärk i låren och axlarna idag. Jag kan knappt gå så det är väldigt skönt! Jag lyckades även gå upp tidigt eftersom jag var så pigg och locka håret innan jag åkte till skolan vilket inte händer ofta. I vanliga fall äter jag frukost, går och lägger mig i 20 minuter innan vi måste åka och jag bara slänger på mig något och sminkar mig i bilen. Så det känns lite annorlunda.

Nu ska jag äta lunch!


City of Fargo

Idag åkte som sagt jag och Elizabeth till Fargo City Hall och besökte Dan som är en city planner inom community. Han berättade om affordable housing och hur de hjälper människor i fargo som kanske inte har råd med boende och kan då få hjälp. Dan var hur trevlig som helst och han var så passionerad inom ämnet så det var jätte kul! Det kändes som att jag var i Pawnee på parks and rec. Eftersom det är en av mina favoritshower och jag kollade 2 avsnitt när jag var och sprang innan intervjun. Jag kollade nästan runt efter kamerorna och väntade på att Leslie skulle dyka upp.

Efter intervjun frågade Dan var jag var ifrån eftersom Elizabeth redan berättat vart hon var ifrån och han blev helt chockad och berättade att jag hade ett sånt lugn att han aldrig hade kunnat gissa att jag inte var amerikan. Det är alltid like kul att se folks reaktioner när jag berättar att jag är från Sverige.

Nu övar Ben svenska, han berättade precis att "det här djuret kommer från Kina. Det talar inte kinesiska", han säger fortfarande att han är utomhus varje gång han vill berätta för mig att han är utanför och väntar men jag tänkte att jag väntar med att rätta honom :)


Crazy dog lady


Human rights

Love is love!


Spicy ramen

Jag och Ben ville äta asiatiskt så vi kokade ihop vår egna spicy ramen med poached egg. Det blev hur gott som helst! Vi freestylade till det så vi visste inte hur resultatet skulle bli.


Feels like Thursday

Det är tisdag men det känns som torsdag, imorgon är det onsdag och sen har jag lov. Vi har bara torsdag, fredag och måndag ledigt men det ska bli skönt även fast jag kommer behöva tvinga mig själv att plugga eftersom jag har 3 prov och ett paper due nästa vecka..

Idag har jag och Elizabeth ett möte med en city planner i fargo för att intervjua honom angående bostadspriser och vilken effekt det har. Vi har ett paper i sociologi som vi jobbar på och det ska bli väldigt intressant! Sen måste vi åka tillbaka till skolan för att gå på lektion som vi kanske blir sena till men jag berättade för Dr.Lindholm att vi blir sena och han är så laid back att jag inte är så orolig.

Nu sitter jag i min blivande byggnads lobby och väntar på Elizabeth, jag kommer befinna mig här mycket nästa år! Jag tänkte visa en bild även fast den inte ser så intressant ut så ni får se hur den ser ut.


It's here

Det jobbigaste med att vara tidigt ute med födelsedagspresenter är väntan på att få ge dom. Förra året köpte jag Ben ett brewing kit så han kunde göra sin egna öl. Jag köpte den en tid innan så jag kommer ihåg att den låg i en stor låda i vardagsrummet i flera veckor och Ben var tvungen att se den där lådan varje dag utan att veta vad som var i den. Och det kliade i fingrarna på mig, jag ville bara ge honom paketet på en gång så jag fick se lyckan i hans ansikte. I år får han något helt annat men jag vill verkligen inte säga någonting utifall att han skulle råka klicka in på bloggen och kunna lista ut det. Paketet är iallafall här och nu längtar jag efter att få se honom öppna det! Bens födelsedag är 2 maj så det är ett litet tag kvar. 2 maj är även last day of finals så jag kommer behöva planera hur jag ska packa mitt rum så jag inte känner mig stressad när vi ska fira.

Jag sitter i bibblan, jag är på studera humör så jag ska försöka bli klar med en andel saker. Ikväll bli det middag med Brenna innan jag har lab.


Staff day

Igår hade Ben och jag dejtkväll, vi lagade mat och umgicks. Det blev även en liten film där vi låtsades som att Deja hade armar och en där hon först satt i sin säng och helt plötsligt har hon sin korvkostym på sig. Så söt!

Idag hade jag staff day där jag fick träffa alla som ska vara staff nästa år i park. Vi åkte till tutti frutti och åt froyo och pratade. Vi fick även se hur rummen ser ut, vi kommer alla få två fönster var i våra rum och alla floor har en liten lounge med mikrovågsugn och brödrost ( vi får inte ha brödrost på rummet) så det ska bli awesome! Rummen är större så det ska bli kul att inreda :) vår hall director har en liten hund så det ska bli mysigt att få umgås med en vovve när jag inte kommer att får se min vovve varje dag.


Strawberry limeade

Bens recipe for his awesome strawberry limeade! It's honestly the best limeade I've ever had and so easy to make.

1 can limeade
2 cans water
Handful of frozen or fresh strawberries
Strawberry soda

Mix limeade, water and the strawberries in a blender until there's no chunks. Pour into glasses, add some ice and top with a little strawberry soda.


Cherry Berry

Vi stannade och åt lite froyo :)


Baby Deja

En sak Ben verkligen gillade när vi var i Sverige var kebab så idag ska vi försöka göra eget kebabkött! Vi får se hur det går, jag har aldrig provat då jag inte äter kött men det ska bli en upplevelse. Jag tänkte att vi även kan göra lite hummus :)

Igår var vi hemma hos Ness och kollade på hockey. Det var en del grabbar där men vid 9.30 skjutsade Ben hem mig för att jag höll på att somna så jag gick till sängs medan Ben åkte tillbaka och då valde de att spela knee hockey så jag var lite sur över att jag missade det.. Men jag sov vid 10 för att jag var så extremt trött och kommer inte ens ihåg att jag vakande när Ben kom hem.

Nu är vi på sunmart för att handla!


Missledande

Idag blev det lunch med Christoffer i DS. Det märktes att jag inte har pratat svenska ordentligt på nästan 2 veckor eftersom jag lät som en 6 åring när jag prata. Jag försökte säga sjukvård och det tog mig ett tag tills Christoffer hjälpte mig, vi försökte även komma på vad misleading heter på svenska och jag kom upp med missledande vilket fungerar(?) men är inte den korrekta översättningen.

Efter lunch hade jag lektion i psykologi där vi pratade om känslor. Vi tog ett stress test och jag var runt average så det kändes bra, jag känner mig inte så stressad men tydligen skulle man räkna saker som "maintaining a steady relationship with boy/girl-friend" och ha flyttat och behöva flytta möbler och saker vilket jag har behövt göra eftersom jag har ett dorm room. Det finns en del dagar då jag är stressad ordentligt men jag har klarat mig hittills och jag har lärt mig mer och mer hur jag ska hantera den stressen.

Nu sitter jag i biblioteket, jag har en del saker due efter påsk så jag vill få en huvudstart och inte ha like mycket i helgen och under påsken. Jag gillar att sitta på nedersta våningen bland bokhyllorna för då blir det mer privat.


-20 igen

Det börjar bli lite tröttsamt att ha -20 varje morgon men jag antar att jag skulle ha tänkt på det innan jag flyttade hit.

Jag vakande imorse och tänkte att det var lördag. Jag blev lite förvånad när väckarklockan ringde men det var bara att ta sig ur sängen och göra sig ordning. Idag har jag två lektioner, jag ska träna lite och så har jag ett möte med min sociologipartner då vi skriver ett papper ihop. Nästa vecka har jag två papper som är due på onsdag. Påsken iår ska firas med Ben och hans familj. Förra året var jag i Florida med min familj men iår blir det kalla moorhead.

Nu är det snart dags för lektion!


Peeps

Jag var sugen på lite marshmallow godis och det fick bli påskgodiset peeps. Ni som har ätit peeps och tycker om dom, ursäkta mig men jag förstår inte hur man kan tycka att det smakar gott!?! Jag kanske borde ha förstått det redan innan jag provade då de är ROSA och den rosa färgningen är inte naturlig.. Det var som att jag tuggade på kemikalier, efteråt var det bara äcklig eftersmak och hela munnen var helt rosa. Nej, jag rekommenderar dem inte, de är söta och gillar man färgmedel så är peeps något för en :)


"You look so warm!!!"

Jag får i genomsnitt 3 kommentarer angående min jacka. Jag får kommentarer om att jag ser så varm ut, att min jacka är fin och att jag ser ut som ett litet barn i min stora jacka. Många frågar var jackan kommer ifrån då de inte har sett Canada goose förut och det är ganska ovanligt här. Jag har absolut den varmaste jackan på Campus.


Oh God

Det var inte så kul ute imorse...


My babies


Jäkla kyla

Jag vet att jag klagar mycket på kylan men jag verkligen avskyr denna kyla, den gör mig nästan deprimerad.. Jag känner mig på dåligt humör ofta och allt jag längtar efter är lite värme. Jag undrar verkligen varför jag bor här och om jag verkligen kommer klara av att bo här i all framtid. Jag brukar säga att är du inte lycklig i din situation - ändra den men det är inte så enkelt alltid. Hur ändrar jag på vädret? Eller skolans placering? Nej jag verkligen hatar kyla, har alltid gjort och jag är rädd för att det inte kommer att ändras.

Jag tror jag börjar bli sjuk, jag känner av att det trycker runt sinus, jag har huvudvärk och känner mig inte alls på topp. Det får kanske bli en nap mellan mina lektioner för att se om det får mig att må bättre.

Nu ska jag göra lite saker för att förbereda mig inför min lektion.

https://cdn3.cdnme.se/663931/7-3/pic_5149ba8addf2b310debd5cf8.jpg" class="image">


Lunch

Jag sitter i DS och läser inför min lektion. Jag har 30 minuter innan min sociologi klass börjar. Min sociologi klass handlar om Urban communities och nu läser jag en artikel om african americans i stora städer och hur annorlunda det är jämfört med european americans. Till lunch blev det en sallad, vindruvor och peanut butter med banan. Jag åt tonfisk precis efter att jag tränat men jag kände för mer mat så jag gick till DS som är relativt tomt efter 1.

Jag fryser nästan ihjäl här, -17 är inte okej. Jag längtar efter sommaren, då blir det mycket tid utomhus och njuta av värmen.


Snöstorm

Jag är så trött på snö!! Och det kommer att fortsätta och i veckan kan det bli ännu en snöstorm. Varför bor jag här?!


Your nightmare, my reality

Vi fick snöstorm, IGEN!! Jag fick precis ett sms om att alla klasser är canceled, igen?!? Att concordia inte har klasser för att det är för mycket snö händer verkligen bara i extrema tillfällen, har hänt en gång tidigare under mina år så ni förstår säker hur mycket snö det är.


St.pattys

Idag firade vi st.patricks day med att äta grönt potatismos. De flesta ungdomar festade igår men jag är för tråkig och valde att sitta hemma med Ben och mysa framför tv'n. Bob seger och Kid rock var i fargo och spela så Bens föräldrar och deras kompisar gick och Ben och jag fick erbjudande att gå 20 minuter innan det började då en kompis hade billiga biljetter men vi valde att inte gå.

Nu myser jag på soffan med min lilla bebis. Det blir nog sängdags ganska snart, jag vill hinna kolla lite tv innan jag somnar.


Lördag

Ben jobbade imorse vid 6 så jag valde att sova in. När jag vakande ägnade jag mig åt att städa och kolla på how i met your mother. Vi har ganska mycket snö så jag vill inte riktigt göra någonting men vi får se!


Reese's ice cream cake

Bens föräldrars kompisar är över så vi sitter alla i köket och pratar. Det blir mycket high school hockey prat - och hockey prat i general faktiskt. En hockey match är på i bakgrunden. Det är väldigt mycket hockey i Minnesota, det är religion! Jag äter reese's ice cream cake, väldigt mättande men mumsigt.


Lunch

Det fick bli en hummus och cucumber macka med vindruvor och puppy chow!


Snowflakes

Vädret här är så tråkigt! När jag skapade med Ellen berättade hon att de hade 92 F och vi har typ 20... Vi hade en till storm inatt så det är mer snö på marken än vad vi hade igår.

Jag gick och la mig med fuktigt hår och när jag vaknade var mitt hår en katastrof!! Mina hårstrån är så tunna att mitt hår var överallt. Jag löste det genom att locka håret och nu syns det inte hade jag hade den sämsta hårdagen i mitt liv när jag vakande.


Chicken of the sea

Min första lektion spenderade vi pratandes som 2 case studies som vi har jobbat på hemma. Det var skönt att få lite omväxling där vi måste prata och inte bara behöver lyssna.

Efter lektionen gick jag till rummet och bytte till träningskläder och gick och tränade. Jag kände att kroppen inte var lika pigg som igår men det var bara att köra på.

Jag sitter på mitt rum nu, jag äter tonfisk så att jag får i mig protein eftersom jag inte ska äta lunch förrän om 2 timmar med Brenna. Det verkar som att det kommer finnas bakad potatis och ångad broccoli! Nu ska jag städa i mitt rum lite fort innan jag beger mig av till lektion.


Back in time

Ben skaffade Deja när han var 18 och var klar med skolan. Deja är verkligen hans bebis, hans allt! Det leendet han har när han kollar på henne, hur hans dag blir så mycket bättre varje dag när han kommer hem till henne - det finns inget finare! Han verkligen bryr sig och älskar så mycket och jag tycker att det är en så fin egenskap. Här är en bild vi fann ifrån när Deja var en valp. Båda var så små, så unga. Mina allt!!


GPS

Find my friends är förmodligen min favoritapp - jag kan kolla vart min pojkvän är hela tiden. Jag vet att jag låter som en psyco-flickvän men jag tycker att det är så kul när jag berättar att jag vet precis vart Ben är hela tiden då jag har en GPS på honom och människor tror att jag skämtar. Det handlar inte om att jag inte litar på honom, det finns ingen annan jag litar på mer men det är bara så skönt att slippa fråga om hur långt det är kvar tills att han hämtar mig. Just nu är han hos little med grabbarna - vänner har kommit in till stan eftersom de har break så han passade på att se dem när jag plugga och skypade med Ellen. Snart är han hemma igen och jag bara hoppas att jag inte somnar innan men klockan är 10 redan och jag känner mig själv.


Strawberry lemonade

Ben gjorde strawberry lemonade! Min favorit dricka :)


En dag på College

Jag har fått en del kommentarer och frågor angående hur min skoldag ser ut och hur collegelivet ser ut så nu ska jag försöka förklara för er. Jag kommer att beskriva en vanlig dag ur mitt liv.

Jag kommer till skolan runt 7.30 var morgon då Ben måste vara på jobbet klockan 8 och jag gillar att plugga/göra läxor innan lektionerna börjar när jag är helt ensam i datorsalen eller klassrummet. Klockan 8.30 börjar min Biologi/Genetics lektion i ett medium stort klassrum. De flesta kommer in 1 minut innan klass börjar i mjukisbyxor, gympaskor och ryggsäck på ryggen. Lektionen handlar om genetics så vi lär oss om DNA/RNA och allt som har med våra gener att göra. Vi lär om tekniker inom genetiken, sjukdomar, processer och allt möjligt. Lektionerna är i form av lecture där professorn skriver på tavlan eller har en power point som förklarar termer och visar bilder på hur det fungerar. Det kan bli pop-quizzes där de frågar om tidigare lärd information för att se till att vi är med eller så är det en dag där vi bara behöver lyssna och ställa frågor.

Lektionen pågår i 70 minuter och vid 9.40 beger jag mig till min dorm där jag slänger på mig träningskläderna och beger mig till gymmet. I gymmet är det ungefär 5 personer som springer eller kör på elliptical'en. De flesta äter frukost vid den tiden så gymmet är relativt tomt. Jag springer i ~1 timme och kör lite styrka tills jag är slut. jag går tillbaka till min dorm och duschar innan jag beger mig av till DS.

DS står för dining services och är vår "matsal". I vår matsal finns det flera olika stationer:
Fillings: subway liknande där du får välja din egna smörgås.
Comfort: mid-west food, tänk kött, potatis, gravy, köttbullar, rolls och grönsaker. Väldigt populär!
Explore: blandad mat; mexican,italian, scandinavian, asian etc. Om man vill uppleva ny mat eller annorlunda mat så är det hit man ska gå! Idag fanns det bland annat gazpacho.
Slice: pizza!
Fresh: salladsbar
Al dente: Pasta, finns olika sorters pasta och såser.
Bliss: min favorit - efterrätt! Det finns glass, kakor, muffins, kakdeg, cheesecake, bullar, donuts - you name it!
Sizzle: hamburgare, fries, onion rings och hot dogs.
Energy: frukost! Det finns flingor, bagels, bröd,gör egna våfflor, bär, yoghurt etc.
Quench: dryck, all läsk du kan tänka dig, kaffe, te, hot chocolate etc.

Efter lunch går jag till min psykologi lektion i ett stort klassrum där vi fyller i blanks i våra hand outs från power pointen vår professor presenterar. I psykologin har vi olika kapitel vi går igenom och just nu är det personlighet där vi pratar om var personlighet kommer ifrån osv. Väldigt kul och lektionen börjar med att Elisabeth spelar en låt och den som gissar rätt får godis. Lektionen avslutas med en 5-minute Essay där vi reflekterar över något vi precis gått igenom.

Efter psykologin har jag på onsdagar genetics lab där vi sitter i laben i 4 timmar och utför olika experiment. Nästa vecka ska vi börja med att ta reda på vilken blodgrupp vi tillhör genom att ta celler från vår mun. Jag är i en labgrupp med Robbie, Dan och Cooper och vi pratar en del medan vi utför experimenten så det är alltid kul! Efter min lab gör jag läxor innan Ben kommer och hämtar mig och vi åker hem till vår hund och äter middag. Efter middag gör jag läxor en stund innan vi kollar netflix och går och lägger oss.

Så ser en vanlig dag ut i mitt liv. Det kan bli stressigt, vi har läxor som ska göras och papper som ska skrivas men man utmanar verkligen sig själv. Jag har det lite annorlunda eftersom jag bor med Ben och sover bara i min dorm max 1/veckan.


"This is not Sweden"

Hur många gånger har ni suttit på bussen eller gått på stan och ni ser någon ni känner men kollar ner i telefonen för att undvika att säga hej? Jag vet att jag brukade göra det och har sett människor jag känner göra så mot mig. Här säger man hej, du säger hej till människor du har träffat en gång eller så säger du hej till random människor! En del dagar vill jag bara kolla ner i mobilen och gå men då påminner jag mig själv om att det här är inte Sverige och ifall någon jag känner ser mig kommer de undra vad som är fel. Man säger hej till människor man har klass med och människor som bor på ens floor. Det ska också sägas hej till de som städar och andra människor som jobbar på skolan men man har aldrig sett förut - väldigt annorlunda!

Jag har börjat använde ryggsäck. Mina böcker är för tunga och mina axlar värker så nu blev det ryggsäck och ja - jag känner mig som en nörd men iallafall så tar jag inte sönder mina väskor och slipper bära saker i händerna när jag går. Alla som känner mig blir helt chockade "YOU'RE WEARING A BACKPACK!!!", nästan skriker som att det vore en spindel jag gick runt med på ryggen. Nu börjar lektionen!


Frågor

Hej!
Har några frågor
1. Hur har du råd att studera på college, kostar inte det jättemycket?
2. Kan du få jobb i Sverige sedan, när du har tagit din examen?
3. Hur valde du program?

Tack på förhand :)

Svar:
1. Jag rånade en bank ;) nej skoja bara! CSN, jag har skrivit ett inlägg om det - kolla bland mina kategorier så finner du min information om att jag tog CSN lån som täcker allt (finansiera college är titeln). Och jo, det kostar så mycket att jag får ont i magen med det beror också på vilken skola man väljer.

2. Det vet jag faktiskt inte eftersom min plan ser annorlunda ut. Jag skulle självklart säga att ja du kan du få jobb! Det beror ju såklart på vad för jobb du är intresserad av och vad de kräver för utbildning. Kolla upp de jobb du vill ha och se vad de kräver för utbildning och kolla om du hittar något liknande program utomlands. Utbildning är utbildning så jag skulle nog inte oroa mig för mycket.

3.program? Menar du då sociologi/Pre-med? Jag valde det eftersom det var vad jag var intresserad av. Jag vill jobba inom medicin men tyckte sociologi var extremt intressant så jag kunde kombinera båda och förhoppningsvis kunna utbilda mig efter college till mitt drömyrke. Hur man väljer program beror på vad man själv tycker är intressant och vad man vill göra i framtiden!

Här är en bild på vår nya business skola


Registration

Ni som har varit med mig ett tag har nog läst om frustrerande det är med registration, det fungerar aldrig och klasserna fylls upp och jag får inte de klasser jag ville ha. Idag har jag en annan historia, det tog 30sekunder och jag fick alla mina klasser!! Det gjorde om systemet för iår så nu gick det smidigt och jag hade verkligen tur som fick alla mina klasser! Många i min genetics klass kom inte in i de klasser de ville så jag kände mig ganska lyckligt lottad!

Jag sitter och äter lunch, efter klass gick jag till DS och jag känner att jag har ätit för mycket för mins mage gör ont nu! Det kan iförsig vara kakdegen jag åt först av allt... Jag är väldigt svag för kakdeg, finns det så äter jag det.

Om 30 minuter har jag lektion, jag har lab efter så det blir en lång dag. Mitt schema nästa år kommer de ganska annorlunda ut med 3 lektioner i rad på måndag/onsdag/torsdag. På tisdagar kommer jag ha en lektion och två labs och på torsdagar har jag bara en lektion.


Security

Jag läser tidningen i väntan på att min klass ska börja. Det står egentligen inget intressant, jag tycker om att läsa Security report och krönikor. I denna Security report står det att det var en student i hallet (dorm) som försökte begå självmord... Det får mig att tänka på att jag kommer säkert behöva gå igenom saker som detta nästa år, vara på suicide watch och kanske tar något livet av sig. Det var något jag nämnde i min intervju, att det läskigaste som kan hända är att någon vill ta självmord. Jag kommer få träning i det men hur kan man känna sig förberedd för att hantera den situationen när man bara har haft träning i 2 veckor. Nej, jag borde inte tänka på det!!

Nu börjar min lektion snart, jag har psykologi och efter det ska jag träna innan jag slänger mig över läxor.


...


It's all because of you

För mig känns det konstigt att inte följa melodifestivalen slaviskt. Jag är ett melodifestivalsbarn, jag såg knappt min mamma när hon var och reste genom Sverige i 6 veckor var år och månaderna innan jobbade hon mycket. Jag hade tur, jag fick följa med på deltävlingar och finalen i Globen varje år och ofta kände jag de som tävlade. Ett tag jobbade båda mina föräldrar med melodifestivalen, pappa reste/reser inte lika mycket som mamma gjorde men han måste se till att skivan är klar och hans tid innan tävlingen är jätte stressig. De som känner mig förstår min relation till melodifestivalen, för mig var den viktigt eftersom det var en stor del av mitt liv. Jag kan tycka att det är jobbigt att kolla tävlingen när jag är borta, det får mig att tänka på Sverige och tillbaka på när jag var yngre, hur glad jag var när jag fick se min mamma efter att hon varit borta och se skivan bli bästsäljare efter allt jobb min pappa lagt ner på den. När "mina föräldrars" artister vann var det helt underbart!! Min mamma jobbar inte med melodifestivalen längre och jag kan bara tänka mig hur förvirrad hon måste vara när hon kollar på tv'n, jag vet inte om hon förstår att hon inte jobbar och kan slappna av och kolla som en vanlig person, något hon inte kunnat göra under denna tid i så många år. Jag undrar om hon någonsin kommer att kunna vänja sig vid att bara kolla och veta att hon inte behöver resa sig upp och gå till green room när det är dags för resultat osv.

Idag följde jag tävlingen på en live blogg, och jag lyckades klicka in PRECIS när de avslöjade vem som vann! Robin vann!!! Jag trodde inte mina ögon eller öron! Även fast jag inte följt tävlingen så blev jag så glad! Ben träffade Robin när vi var i Sverige så Robin är en av de få svenska artister Ben vet om och visste att han skulle tävla idag och han förstod också hur stort det var! Jag skickade iväg ett sms till pappa, jag vet hur mycket pappa tycker om Robin och hur glad han måste vara. Så jäkla kul!

Jag bjuder på några bilder från 2007/2008 som jag hittade på min gamla blogg. Jag såg ganska annorlunda ut! Haha :)


Revenge

Jag sa till Ben att han borde gå ut och umgås med sina vänner, han förstår ganska fort att jag ville se mina tjejshower och jag vill verkligen inte tvinga honom att kolla dem med mig. Just nu är jag inne på Revenge, väldigt dramatisk så jag har blivit fast även fast det inte är den bästa showen jag sett. Ben skulle hata den här showen, jag skulle verkligen plåga honom om jag tvingade honom att kolla på den med mig. Haha. Nu ligger jag iallafall i sängen med Deja och äter lösgodis :)

Idag blev det lunch med Christoffer och Jacob. Det fanns lax så jag var glad! Efter min psykologi klass umgicks jag med Leah och Brenna innan Ben kom och vi åkte hem och åt.

Nu ska jag koncentrera mig på revenge!


Bell tower


Happy Friday!

Äntligen är det fredag!! Efter mon lektion städade jag mitt dorm room så att det är fint när jag kommer tillbaka måndag och ifall jag umgås med några vänner efter min psykologi lektion på mitt rum vilket brukar hända på fredagar.

Jag hade pannkakor till frukost men jag är redan hungrig igen?! Pannkakor är jätte mättande på en gång men jag blir hungrig fort efter. Jag ska nog gå och äta runt 11, det känns lite väl tidigt att äta vid 10... Igår åt jag med Christoffer och Adam, de ända svenska killarna vi har på skolan och det var trevligt och det blev en massa prat om Sverige! De är ofta jag saknar Sverige, inte så att jag vill åka hem men så att jag gärna skulle vilja bo i Sverige igen i framtiden. Jag är så stolt över Sverige och jag har verkligen insett vilket fantastisk land jag lämnat.

Nu sitter jag iallafall på soffan i mitt rum och läser nyheter och försöker planera inför nästa vecka.


"Jag är på bilen"

Haha, bland det sötaste som finns är när min pojkvän ringer och pratar svenska. Han ringde precis och frågade vart jag var (helt korrekt) och berättade att han var utomhus (lärde sig det ordet igår) först och sen att han var på bilen och kommer till skolan en (vet inte varför han får för sig att man säger en) 15 minuter. Haha, det är så gulligt! Jag försökte rätta honom och säga att det är "i bilen" och inte "på" men han var ganska så säker på att det skulle vara på.. Haha :)

Bens kusin ska gifta sig i augusti och här är det många som sänder en så kallad "save the date" så att man vet vilket datum de ska gifta sig och senare får man en riktig inbjudan. Iallafall, deras save the date är en magnet med deras bild och datum! Så himla söt!!! Verkligen en bra idé eftersom man kan sätta den på kylen och bli påmind + att den var hur söt som helst! Nu måste jag bara komma ihåg att skriva ner det i min kalender.

Jag köpte naked juice och glass åt Ben idag, det var bara -2 grader och sol idag vilket betyder glassväder :) mums!


Slut

Jag är helt slut nu.. Jag körde ganska hårt och det kommer att kännas.

Jag ska till DS och äta lunch med Christoffer nu. Förhoppningsvis finns det fisk eller något annat proteinrikt för mig att äta.


Thursday

Igår var jag så stressad att jag inte hade tid att äta lunch så när det var dags för lab (som slutar 5.30) så trodde jag att jag skulle svälta ihjäl!! Istället för att prata om vad de andra i min labgrupp ska göra i helgen frågade jag vad de hade att äta till lunch och vad de planerade på att äta till middag. Vid 4 hade vi 40 minuters paus så då gick jag, Dan och Cooper till DS och åt. Det blev en våfflor och en hel skål med vindruvor.

Igår fick vi ett emergency text angående att det var skjutning nära Campus. Det ledde till att jag hade mardrömmar inatt och drömde att folk kom och sköt mot oss i stockholm och en massa barn blev skjutna, fy tusan va hemskt det var!!

Jag har precis haft klass och nu ska jag springa iväg till gymmet och springa och träna armar. Jag skriver mer sen!


Förbannad

http://news.yahoo.com/slain-mississippi-candidate-beaten-burned-family-says-192322611.html

Hur hemskt är detta?!? Jag vill bara gråta!!


Busy day

Jag har fullt upp just nu men imorgon kommer jag förhoppningsvis ha lite tid så jag kan blogga bättre. Nu ska netflix på och sen blir det sömn :)


Awkward smile

Just är klar med lab och väntar på Ben och tänkte bjuda på en bild där jag visar upp mitt fina leende.. Awkward smile! Jag ser så trött ut, det känns som att jag kommer att somna innan huvud når kudden. Tur att jag har världens bästa babe som kommer och hämtar mig så jag slipper sova själv.


Snö

Minnesota bjuder på snö... Igen. Denna gång är det inte lika illa som förra gången men det är fortfarande irriterande då jag skulle vilja ha lite värme. Jag försöker hålla mig vaken, det blev lite träning idag men jag var så trött att det blev bara 40 minuter. Nu börjar min nästa lektion


Back to school

Efter en veckas ledighet är jag tillbaka i skolbänken. Jag sov bara 4 timmar inatt då jag råkade somna när vi kollade på tv igår kväll men jag är pigg och gillar att skolan är igång igen då jag får lite struktur på vardagen! Lång dag men jag får skriva senare, idag måste jag träna efter allt ätande när pappa var här :)


Sunday funday

Nu åkte precis min pappa hem till varma Sverige. Idag åkte vi till the mall och bdubs och åt, Christoffer kom så det var jätte trevligt! Nu ska jag gå och lägga mig och slappa hela kvällen :)


My little puppy


Noodle & company

Idag blev det lite shopping, mat och bio. Vi gick och såg skyfall, hur bra är inte den?! Jag är extremt trött och kommer att somna när som helst men ville bara skriva ett kort meddelande.


Yeeeeees!!!!

Jag är i himmelriket!!!!