Permanent resident!!

Igår lämnade vi Moorhead klockan 8 för att bege oss till The twin cities där USCIS ligger. Vi var i parkeringsplatsen klockan 12 och på vår intervju notice stod det att komma mer än 30 minuter tidigt så vi satt i bilen en halvtimme och lyssnade på musik och pratade. När klockan var 12.30 gick vi in i byggnaden. Först gick vi igenom Security och sedan upp till väntrummet. I väntrummet satt en del människor men de flesta verkade redan ha sina green card eftersom de var tvungna att gå upp till ett fönster och visa sitt green card och ge fingeravtryck. Eftersom vi var så tidiga fick vi vänta i 35 minuter och sen kom en kille och ropade på oss. Hans namn var Marcus och vi fick följa med till hans kontor. Inne i kontoret fick vi stå och bli insvurna och att vi ska bara tala sanningen innan vi fick sätta oss ner. 
 
Han började med att fråga Ben frågor: vad är ditt hela namn? Är du född 2 maj 1990? Bor du på..? Osv. De var frågor för att se till att allt stämde på hans g-325a. Ben visade även honom sitt körkort. Sedan var det min tur: vad är ditt hela namn? Vilka andra namn har du haft? Är du född 1 oktober 1991? Jag fick även frågan när första gången var jag kom till usa (i mitten på 90-talet) och när jag förklarade att det var på semester berättade Ben att min farfar är amerikansk medborgare. Jag fick även frågan om jag har haft något annat visum innan mitt F-1 - vilket jag har. J-1 visum 2009. Marcus frågade oss hur vi träffades och Ben berättade. Han frågade om jag hade med mig några bilder som visar att vi har ett liv tillsammans vilket jag såklart hade. Vi har en bild med min familj på pappas sida och han frågade var min familj bor och jag berättade Sverige. Jag sa även att jag tog med bevis utöver vad jag skickat in (bank statements över vårt gemensamma bankkonto, kvitto på vår tallin resa, fler kuverter som visar att vi bor på samma adress osv.) som han sa att han gärna behåller om det var okej. Sen blev jag frågad om jag är en terrorist, om jag har varit prostituerad, om jag är en kommunist, om jag har blivit arresterad, om jag ansökt om welfare i usa förut, osv. De frågorna gick så fort och han bockade av nej innan jag svarade. Efter det sa han att våran ansökan har blivit godkänd och undrar om vi har några frågor. Han förklarar sen att jag får ett 2 årigt grönt kort och hur det går till att ansöka om 10 årigt och när jag ska göra det osv. Intervjun tog ungefär 10 minuter, inga svårigheter. 
 
Ben och jag gick därifrån och jag tänker på att nu är jag permenent resident men det känns inte så annorlunda.. Haha. Jag har inga bevis på det just nu så det kanske känns bättre när jag får mitt green card i posten och jag kan ansöka om ett Social Security number och börja leta jobb!! 
 
Jag hade förberett länge inför intervjun: vi har båda våra personbevis, pass, vigselbevis, vi hade 40 bilder (jag hade kunnat ta med 300 men tänkte att det kanske inte är så passande), vi hade med bank statements, brev till oss båda till vår address, bröllopsinbjudningar till oss, kort vi gett varandra, bokningar på resor vi gjort tillsammans, ja just nu kan jag inte ens komma ihåg allt jag tog med som jag inte skickat in med ansökan. De jag skickade med i ansökan var statements som visade Bens lön från flera månader, hans position och anställning, olika saker som visar att jag är beneficiary och andra saker som vi har gemensamt. Vi skickade in en hel del! Om någon som läser detta behöver hjälp med deras ansökan så får ni jätte gärna fråga oj förhoppningsvis kan jag svara på en del :) vår ansökan kom till The uscis den 26e augusti och den 8e november blev jag accepterad! 
 
Nu är jag iallafall permanent resident!! Yaay!
 Kommentarer
Johanna

Åh! GRATTIS!!! :D

Svar: Tack Johanna!! :) och jag svarade på din kommentar om brödet men jag vet inte om något hände för jag ser inte att jag själv svarat! Jag skrev iallafall att vad roligt att du provade och att det var gott!! Och om du vill prova ett annat gott bröd så finns det ett på tasteline.com som heter "ett fantastiskt gott bröd". Om du inte provat det så rekommenderar jag det med, påminner lite om ciabatta i smaken :) yay för att baka eget bröd!! :D
Stephanie

       http://aupairjossehannaa.blogg.se
Anonym

Vet du om det fungerar likadant för same-sex marriage? Om det liksom är samma process?

Svar: Yes, det fungerar det precis likadant för same-sex! :)
Stephanie

Smulan

Graaatttiiiis till ditt GreenCard!!!
Aj miz yu! <3


Svar: Tack snyggo <3 aj miz ju tu!!
Stephanie

Helen

Grattis!!!
Det verkar som ni fick ungefar samma fragor som vi fick. Men de sa inte om jag fick mitt green card eller inte sa vi lamnade intervjun utan att veta om det gatt bra eller daligt. Dock fick jag mitt green card pa posten 1 eller 2 veckor senare. Spara alla kopior av papper fran er ansokan och det ni tog med till intervjun. Nar du ska gora om allt igen om 2 ar sa vill de se alla bevis pa att ni bor tillsammans, har gemensamt bank konto och att ni betalar skatt tillsammsn, star pa bilar, utilities etc tillsammans.

Svar: Tack :) ja, jag var glad att han sa att vi blivit godkända så jag slapp vara orolig! Okej, tack! Vi kommer att spara allt :)
Stephanie
* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: