"Du är stor, du är inte liten"

Var det bara jag som brukade sjunga på "engelska" när jag var liten och komma upp med egna sånger med de få orden jag visste. Texterna betydde inte så mycket utan ja kunde gå runt och sjunga yes and no till någon melodi jag kommit på. Nu får iallafall min make runt (23år) och sjunger på sina egna låtar som han kommit på själv. Senaste är "Du är stor, du är inte liten" till en väldigt svängig melodi! Jag försökte filma men han såg vad jag gjorde och tog bort den. Iallafall, det är så roligt att höra honom gå runt och sjunga, nu är hans text nog bättre än vad min var när jag var yngre men det är själva grejen. "Du är tung, du är inte lite. Du är inte liten, du är stor. Du är skit, du är inte bra" (skit var det min pappa som lärde honom, och han berättade för min mamma att maten var skitbra och hon insåg genast vem som lärt honom det ordet.. Haha). Ja, kanske inte så jätte intressant men han är så söt! 

Det har börjat 2 nya svenskar på Concordia och idag träffade jag en av dem: Micke. Jätte trevlig kille som vill spela hockey för concordia. De var kul att träffas och få prata lite svenska (ja, Ben och jag pratar svenska varje dag men inte så avancerad svenska). 

Nu börjar det bli stressigt! Har en hel del att göra och snart är det dags för midterms. Vi ska upp tidigt imorse så jag ska försöka sova nu. Peace!

Denna bild tog jag förra veckan. Idag var det över 20 grader och sol. Bipolärt väder!!Kommentarer
Mia

Haha, vad gulligt! Min man är bosnier så jag brukar gå runt och tralla på sånger om ost, mjölk, och pistoler. Det är liksom dom orden som kommer till mig först när jag ska säga något på serbokroatiska.. Haha!

Svar: Hahaha :D
Stephanie

       http://slisksisk.devote.se
Cecilia

Vad är midterms för något?

Finns det något som liknar sverige, i detta fall? som nationella prov?

Svar: Midterm exams, det är prov som ges ut i mitten av semestern :) dessa är mest för att se hur man ligger till och i de flesta kurser har man 3 prov och om man för dåligt ifrån sig på de två första kan det vara en indikator över att man ska droppa kursen.

vi har inga prov som är liknande nationella prov. I kemi finns det standardized tests som liknar nationella där alla tar samma prov som tar samma kurs. Förutom det (på college nivå) så har jag inte behövt ta några utan allt är lärarnas egna prov. Sen när man ansöker för graduate/professional school så finns det standardized test som man behöver ta vilket liknar mer ett ämnes inriktat högskoleprov :)
Stephanie
* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: