Arkiv Stephanie Ammerman -

God nattJag tror jag missade deadline på en av uppgifterna i SR english med 1 minut. Aj aj, jag får prata med mrs. Edel imorgon och skylla på det vanliga; jag är utbytesstudent från Sverige. Nu ska jag duscha och sen är det jag och kudden som gäller. Ha en grym dag! Pussar och kramar


GRAND CANYON!

Jag har sett en av de vackraste ställerna på jorden! Jag har verkligen sett ett av de sju underverken och det var vackrare än vad jag trodde!

Fredagen var en av de bästa dagarna hitills! Assembly, MP vann premiärmatchen mot Samulis skola och allt var bra!

Efter skolan i fredags möttes vi, 11 utbytesstudenter + Pascale och 3 andra vuxna på mötesplatsen för att fara upp till Grand Canyon. Vi som var med var:
Anica (min syster) - Tyskland
Anouk - Nederländerna
Hung - Vietnamn
Giulia - Italien
Giorgia - Italien
Lõrnic - Ungern
Ida- Tyskland
Isa - Tyskland
Danilo - Montenegro
Samuli - Finland
Jag - Sverige


Dit resan var rolig, vi har bara träffats en eller några få gånger tidigare så vi pratade på och lärde känna varandra. När vi kom fram, 5 timmar senare, var det mörkt men vi började med att gå ut och se vackra Grand canyon som lystes upp av månen. Jag fick en chock över hur vackert det var. Efter att stått och beskådat underverket åkte vi till rummen och packade upp. Jag kan även nämna att det var första gången jag frös när jag har spenderat utomhus sedan jag kom och det var inte ens så kallt.

Killarna + Jag och de italenska tjejerna gick ut den kvällen och satte oss på en parkeringsplats och körde snurra flaskan (Giorgias Idée) vilket kändes så jäkla barnsligt och töntigt men det gjorde vi allafall. Vi fick körde nästan bara med frågor och ja, man fick ut lite information som man gärna hade struntat i att höra. Efter snurra flaskan var klart satt vi och pratade innan vi gick och la oss.

7 nästa morgon var det dags för att gå upp och äta frukost. Jag vaknade med sprängande huvudvärk och trodde inte att jag skulle klara av att hika men jag bestämde mig för att följa med och gå tillbaka om det blev för jobbigt. Jag är så glad att jag bestämde mig för att följa med, efter några minuter av hikingen förstod jag att jag upplevde det vackraste jag har sett på länge. Jag tror att vi gick 1/4 av grand canyon, att gå ner var verkligen inte jobbigt och att vara där nere var underbart. Jag kan inte förklara hur vackert det var, det måste upplevas! Vi åt lunch och tog foton, efter det var det dags för att börja hika oss uppåt.

Pascale sa innan vi började resan uppåt att vi kommer gå i olika tempon och att vi skulle mötas där uppe. Jag tog såklart ledningen och hikade mig upp i solen och med tung ryggsäck. Jag trodde ett tag att jag aldrig skulle komma upp, det var verkligen sjukt jobbigt. Jag hade ont i benen och värmen gjorde det inte bättre. Jag gick ikapp många påvägen upp och hade som mål att göra det hela till ett litet träningspass. Danilo kom ikapp och vi två var de första upp ur canyon. När vi kom upp var vatten det första jag ville ha eftersom mitt vatten tog slut på vägen upp och det är varmt i canyon (kanske inte lika varmt som i phoenix men det är varmt). Jag tog min vattenflaska och hällde den över mig. De som kom efter oss var 10 minuter efter och vi fick vänta i cirka 40 minuter innan alla var uppe.

Efter hikingen gick vi till hotellet och duschade och pratade. Anica, som fick ordentlig huvudvärk under hikingen, hade såklart migrän och låg i sängen och kunde inte följa med ut och äta. Jag tyckte så synd om stackarn, det fanns inget jag kunde göra förutom att försöka fixa så att det blev lite svalare i rummet och så hon hade en kall handuk på pannan och kalla strumpor på fötterna.

Vi andra gick och åt middag och jag och Anouk delade på en veggi-lasagne och fisktaco. Vi fick in vinnarna, de andra rätterna var inte så värst goda om man jämförde med vår mat. Jag blev även känd som hon som äter allas rester, vilket stämmer lite. Efter middagen gick vi till en annan resturang där de andra åt efterätt och jag åt resterna (som jag nämde tidigare). Jag var väldigt trött så jag fick ett skrattanfall när Isa tar upp en gaffel, jag råkade ta ner på golvet, och slickar av den och forstätter äta. Hon är så cool! Jag garvade ett bra tag och sen gick vi tillbaka till hotellet.

Som kvällen innan gick vi ut: jag, Giulia, Danilo, Samuli, Lõrnic och Hung. Vi gick ut, satte oss mitt ivägen och pratade. Det är verkligen skönt när man hittar personer som är i samma situation och förstår precis hur jag menar när jag berättar att första skoldagen inte var den bästa. Vi pratade om hur svårt det är att hitta vänner här. Jag kom så mycket närmare de flesta som var med på resan efter första timmen än vad jag har gjort med någon i skolan. Jag älskar de redan och jag har bara spenderat en helg med dom.

Vi gick in och sen gick jag, Giulia, Lõrnic och Samuli ut igen. Vi gick till samma plats som förut och la oss ner och kollade på stjärnorna. Ännu en gång var jag helt hänförd av hur vackert det var. Vi låg ner, som en stjärna med huvuderna ihop och bara kollade upp. Vi pratade och skrattade. Två studenter som jobbade där var påväg hem från en fest joinade oss. Vi skrattade och jag ville bara plocka med mig alla stjärnorna hem och ge till alla er därhemma. Jag såg fem stjärnfall den kvällen och varje gång önskade jag mig samma sak.

Dagen idag handlade om att åka hem. Träningsvärken kändes av när jag vaknade men det försvann fort, för vissa andra höll det i ett litet tag. Vi satt i bilen, vi pratade och hade det allmänt trevligt och spelade Battlefield om och om igen så nu vill Pascale kräkas på den låten. När vi var hemma följde några av oss med hem till en ny utbytesstudent (som kommer imorgon)s blivande hem. Vi fick träffa familjen, träffa deras iller, se hans rum och se hur det går till när man jobbar som area rep.

Nu ska jag göra min läxor och sen är det middagsdax. (videos kommer)Anica, Anouk, Ida, Hung, Girogia, Lõrnic, Samuli, Giulia, Isa, Jag och Danilo

Grand Canyon imorgon

Hejsan hallå!

Dagen idag var ganska blandad. Vi började dagen med skola, konstigt va? Jag hade latinprov som gick förvånansvärt bra eftersom jag inte ens har öppnat boken. Ska skriva klart det imorgon eftersom jag inte har engelska som första språk så hade jag lite problem med något men det löser sig imorgon.

Efter Latinen hade jag AP psychology där jag hade ännu ett prov. För det första skulle jag lämna in outlinen som jag hade suttit uppe länge för att skriva klart och sen var det dags för provet. Det var lite för svårt för mig om vi säger så. Det var multi choice men orden var för svåra. Jag förstår allt vad det handlar om men när jag ser frågorna och jag inte förstår vad de vill ha ut av dom blir det svårt. Förhoppningsvis så failar jag inte, det är det viktigaste.

Efter psychology'n hade jag engelska vilket inte var så kul eftersom det ända jag kunde koncentrera mig på var hur freaking kallt det var i klassrummet. Jag kommer från sverige och jag sitter och fryser i Arizona. När jag pratar om att det är kallt så menar jag kallt! Mrs. Edel har filt för hon fryser så mycket, alla sitter och huttrar och det är verkligen kallt.

 Sen hade jag marketing där vi hade två tests. Fick nog 100%, det var inte så svårt. Den som inte har A i den kursen nu går tar den inte. Det är verkligen den lättaste kursen jag har just nu och kanske en av de roligaste.

Under lunchen gjorde jag klart min danskoreografi lite fort och skrev klart alla papper. Glömde helt bort att äta, jag brukar få något av söta Katie i vanliga fall men idag var jag så stressad så jag gjorde klart allt inför dansen. När jag väl hade dans så hann de bara med ett visst antal vilket inte inkluderade mig (YEEEEEEEEEEEEES!) så jag ska visa imorgon eller på måndag. En del av koreografierna var verkligen helt sjukt bra, en del var bra en annan del var okej. Det var två koreografier som fick mig att gapa, de var fantastiska!

Sista lektionen var government där jag hade två tests. Första (som förövrigt var oförberett) gick inte eftersom jag inte förstod engelskan i frågorna och jag kunde inte stava till det rätta svaret så jag struntade mer eller mindre i det. Jag hade desutom pluggat till en massa andra prov vilket gjorde att jag inte kunde någonting. Andra testet gick bättre, gjorde det muntligt med mrs. Smith eftersom det gick snabbare och hon kunde förklara vad frågorna innebör så jag fick 100% + extra credit. Hon berätta att under sina år har hon bara haft en student som failat hennes kurs så jag känner mig lugn.

En sak hände igår i skolan som jag gärna skulle vilja dela med mig av men jag ska nog vänta lite.

Efter skolan idag kom Emily och hämtade oss eftersom hon skulle hämta lunch och kunde plocka upp oss på vägen. Hon släppte av oss vid kiropraktorn dit Anica skulle och jag gick hem. Katie och hämtade oss och vi åkte till target vi spenderad 1,5 timmar. Jag köpte en jätte söt ryggsäck med tingeling, mjukisoverall, massa små hygienprodukter och lite snacks inför resan. Jag köpte även ett par URSÖTA skor, jag kunde inte lämna de där ensamma på hyllan, jag kunde verkligen inte göra det så det fick följa med hem och det var billiga! 22 dollar! Sen fick ett par flip flops följa med hem eftersom mina behövde gå i pension för läääänge sedan.

Inne på target när jag skulle köpa ryggsäcken så kunde jag inte välja mellan 4 stycken söta ryggsäckar som hade olika motiv så för att bestämma vilken jag skulle ha körde jag en liten modevisning i gången. Musiken var det enda som saknades, annars var det en riktigt bra modevisning skulle jag vilja säga. Slutade med att high school musical ryggsäcken blev nedröstad av ett par som gick förbi så jag valde den turkosa tingelingryggsäcken som är jätte söt.Efter target åkte vi och hämtade upp Katies pojkvän och hennes mamma och så åkte vi till chipotle där jag åt vegetarisk borrito och drack lemonade blandat med sprite.

Imorgon har jag 2 tests och jag, Anica och de andra utbytesstudenterna Pascale har hand om åker till Grand Canyon! Alla säger att det bara är ett stort hål men det ska bli kul att se. Både kameran och videokameran följer med så ni ska få se bilder från the grand canyon senare :) Det ska bli jätte kul! Jag ska bränna lite musik till bussen imorgon som vi kan lyssna på ifall de inte finns någon bra musik med. Vi kommer ha det så kul och det ska vli så kul att träffa de andra utbytesstudenterna igen.

Saknar er därhemma!!! Pussar och kramar!
Hittade en cool keps inne på target


Min första gradecheck som man lämnar in när man håller på med sport/aktivitet.


Home of the pride - skolan och en liten del av parkeringen.


The big hole

tröööööööött

Klockan är 02.19 här och nu ska jag sova, har precis skrivit klart psykologin och nu kan jag sova utan att veta att jag får 0 på outlinen. Får se hur det går på proven imorgon... Tror att Latin-läraren har sympati för mig eftersom jag är svensk men får se hur det går med de andra. Önska mig lycka till!

Halvdag

Idag hade vi halvdag i skolan. Trots att vi slutade tidigare än vanligt så har dagen aldrig kännts så lång. Det var dock skönt att komma hem tidigt.

På fredag bär det av till Grand Canyon så imorgon måste vi till taget eller lik. för att köpa lite saker vi behöver inför resan. Jag mår fortfarande inte helt bra så jag hoppas att jag mår bättre i helgen, annars skippar jag hikingen och följer bara med och har det trevligt. Jag måste köpa en ryggsäck, måste ha en väska att bära vatten i.

Imorgon har jag 3 prov, 3 prov på samma dag! Jag vet vatt man hela tiden får höra att skolan är så enkel i usa, det stämmer inte i alla fall! Eftersom jag stressar upp mig ganska lätt så ska jag inte ta skolan på så stort allvar, jag behöver ta det lungt och betygen här räknas inte in i min framtida utbilding så mycket så jag ska ta det lungt och försöka undvika att bli sjuk pga. stress. Jag ska göra alla läxor, läsa igenom anteckningarna och sen ska jag sova.

God natt!

God morgon sverige

Nu är det dags för mig att gå till sängs. Jag måste börja gå till säng tidigare för mitt egna bästa och imorgon ska vi upp tidigt eftersom vi ska ta bussen till skolan. Ganksa skönt har vi det dock eftersom det är halvdag imorgon så vi blir släppta 11.56! Jag hoppas verkligen att ni har en bra onsdag och ni hör från mig igen senare på dygnet. Kom ihåg att ställa frågor om ni har några i inlägget längre ner så ska jag göra mitt bästa för att svara så bra som jag kan.

God morgon sverige, nu ska jag sova.

Lite tråkiga bilder


shaved ice


Godis time, syns det att jag gillar reeses eller? Whopperserna var inte så goda, smakade jordnötsringsbollar..


Skrev precis av en power point på 50 sidor som jag missade igår..


Prinsessan Zoey


Andra sjuklingen i huset och zoe


Sötisen

svag

Fy vad jag känner mig svag, jag orkar knappt sitta upp..

Idag gick jag iallafall till skolan. Här får man bara ha 10 absence/semester så jag ska inte samla på en massa onödiga här i början. Tydligen är det något som går så det är många som saknas under lektionerna.

Morgonen börjades iallfall med brandövning, alla elever ut och radas upp. Brandalarmet var riktigt jobbigt, tjut och blinkningar. Jätte kul var det att komma ut också i strålande solsken och närmare 40 grader med jeans och blus. Inte fick det mig att må bättre, solen är inte god.

Efter skolan var jag tvungen att stanna med Loreal och Courtney för att jobba vår engelska power point om Dantes inferno canto 16-18 så vi satt i bibblan till 3.30 så det stängde och sen körde Courtney hem mig vilket var jätte gulligt eftersom jag inte visste hur jag skulle orka gå från McDonalds hem. När jag berättade för Courtney att jag går den sträckan frågade hon om jag var galen och hon är ändå uppväxt här, förstår ni att det är varmt då?

Nu ska jag snart äta middag. Shannon har lagat mat och hon blir bara bättre och bättre på det. Idag blir det pasta :)

Jag svarar på era frågor.

Jag får hela tiden frågor och jag har nästan aldrig tid att svara så nu är det dags för er att ställa era frågor och jag svarar i bland kommentarerna. Ni kan fråga om dresscode, kostnad, vad händer när vi kommer försent, matvanor, ja ni kan fråga lite vadsomhelst!


kul

Jag gjorde klart alla mina läxor, kände mig stolt eftersom jag skulle kunna gå till skolan och lämna in allt. När jag vaknade imorse trodde jag att det var ett skämt, hela min kropp gjorde ont och huvudet lika så. Ingen skola för mig och ingen dans på öppethus senare ikväll heller... Vad vi tror är anledningen: jag har sovit för lite den senaste tiden. Jag som brukade kunna sova fem timmar/natt hela veckorna, nu verkar jag inte ens klara av att göra det en natt.

Nu känns det så värdelöst att jag gjorde läxorna, de var de som fick mig att stanna uppe och de var de som fick mig att vakna med värk överallt. Istället för att gå till skolan har jag sovit, 6 timmar i sträck. Någonting säger mig att jag behöver lite sömn. Pascale ringde och sa att jag ska försöka äta något light, ta 3 värktabletter och dricka en massa vatten vilket jag ska gå ner och göra nu.

Jag ska sova lie mer, sen ska jag sova hela natten och imorgon kommer jag förhoppningsvis må bättre och kunna gå till skolan utan några problem! :)


äntligen klar

Nu kan jag äntligen sova!!!! Jag låter mig själv göra läxorna halvdana, inga höga krav här. Jag kan ta igen det nästa gång.. God natt Phoenix!

Bread bowl

Igår började vi dagen med sydstatsfrukost, jag åt blueberry pancakes vilket var hur mumsigt som helst. Vi spenderade ett tag i deras lilla shop där Anica hittade en gunghäst som hon bestämt skulle gunga på.

Kvällen kom och jag, Anica, Emily och Katlin åkte till en resturang och åt middag. Tjejerna åt cheddar och broccolisoppa i brödskål eller vad man ska kalla det för på svenska. På engelska heter det iallfall bread bowl, finns det etts venskt ord för det? Jag åt iallfall mumsig grekisksallad och jag såg min engelskalärare mrs. Edel på resturangen men jag låtsades inte se henne (även fast hennes sällskap var de enda där)

Efter middagen mötte vi Therese vid AMC Ahwatukee där jag hade varit kvällen innan och sett Time travelers wife, den här gången såg vi the ugly truth för andra gången. Den var lika bra som första. Vi köpte även en pocorn för att kunna visa alla ni som läser bloggen hur smörkranarna ser ut om det är så att ni inte har sett det förut.
 
Efter filmen åkte tjejerna hem och jag och Therese passade på att gå in på Bernes and Nobel och kollade på böcker. Jag älskar B&N, de är som ett bibliotek blandat blandat med ett hem, kafe och en affär. Man köper böcker där men skillnaden från B&N och en bokaffär i sverige är att man kan ta en bok och sätta sig och läsa den. Man kan komma tillbaka ofta eller så kan man köpa den. De har alla de senaste böckerna och starbucks så det är underbart.

Idag vaknade jag gråtandes, drömde en mardröm och jag tror aldrig att jag har drömt något hemskare. Måste bara skriva: Jag älskar dig lillebror! Fy, jag får tårar bara av att tänka på drömmen. Det är psykologin i skolan som har messat upp mina tankar lite tror jag.

Therese körde ut mig och Anica till fiesta mall där jag köpte danskläder, skit dyrt!!! $83 för jazzbyxor och en balettdräkt. Therese har ett par jazzbyxor jag kan få låna och de är minst lika bra så jag ska lämna tillbaka byxorna, känns väldigt onödigt att betala så mycket för ett par byxor. Vi tog även en sväng in på Forever 21 där jag hittade två(!) par jeans! Jag hittar aldrig jeans men helt plötsligt låg de där, mitt framför mig. Jag funderade på att köpa 4 par men jag väntar lite med det. Vill ni veta priset? $34 för två par jeans och en t-shirt vilket är ca. 230 kr!!! Hur sjukt bra är inte det?! Nu vet jag att jag kan ha deras jeans så jag får köpa en massa par och ta med hem till sverige sen.

Samtidigt som jag skriver det här inlägget sitter jag med läxor. Lärarna i usa vet hur man ger läxor, de vet verkligen hur man ska göra för att få ungdomarna att inte ha tid för något annat än läxor... Nu vill jag bara bli klar men jag kommer nog få sitta uppe ett tag i natt och plugga. kul.

Nu är det dags för mig att fortsätta med läxorna. Ha det grymt bra! Saknar er där hemma!


Världens sötaste mops!


22


Film på g

Håller på med en film från dagen men såklart så funkar det inte just nu så ni får se den om några timmar + jag berättar om dagen.

Pussar och kramar!


Djuren

Prinsessan Zoey, min bästis:
Har jag berättat att jag bor ihop med världens sötaste katter?

Man blir alltid lika glad när man upptäcker att en sån här sitter på väggen:


Nu är han under mina nya gympaskor istället...

Tjejtoaletterna

Jag älskar att gå in på tjejtoaletten. Där står det alltid minst 5 tjejer och speglar sig, sminkar sig och fixar till håret. Nu menar jag inte ta bort lite kajal under ögonen utan sminkväskorna är uppe och de sminkar på mer smink på det de redan har än vad jag sminkar mig när jag ska på fest. Alla tjejer som går förbi speglarna där inne stannar och fixar sig iordning. Så när jag och Anica tror att gå på tolatten är att gå på toaletten bokstavligen så betyder det: Fixa till sminket och håret.


Varmt regn

Hej sverige! Hur mår ni?

Kvällen spenderades med Therese och Tony. Anica gick på bio med tjejerna och jag kände för att slappa och ta det lungt så jag umgicks med min värdmamma och hennes pojkvän. Vi åkte till en pub och åt middag, jag åt någon god sallad med grillad lax. Vi valde att sitta utomhus eftersom det inte var så överdrivet varmt för engång skull och medans vi satt och åt börjar det helt plötsligt blåsa rejält och det blev lite småkyligt så vi satte oss inomhus och åt efterätt.

Påväg till bilen så hade det börjat regna. När jag säger regn betyder det några droppar som var varma så istället för att frysa när vi satt i bilen kändes det bara fuktigt vilket inte är den känlsan man är van vid när man är ute i regnet i sverige.

Vi såg the time travelers wife. Går den på biograferna i sverige? Den var iallfall väldigt bra, de fick mig att gråta. Jag älskar romantiska filmer och den här filmen var verkligen romantisk.  
Nu ska jag sova. Ha en grym dag!

ps. Tack för alla kommentarer! Det är jätte kul att läsa och se era frågor. Jag är ledsen över att jag är så dålig på att godkänna och svara men jag ska bli bättre, jag lovar! Fortsätt kommentera!


Middag

Nu ska jag ut med Therese och Tony och äta middag och kanske gå på bio beroende på hur mycket klockan blir. Skirver när jag kommer hem! :)

...

Just nu är jag förvirrad...


doftljus

Vet inte varför men på senaste veckan har det känts som att min engelska bara blir sämre och sämre och nu tänker jag till och med på svenska! Tror att det har med att göra att jag hör mer och mer englska och jag börjar tänka mer och mer på grammatiken i språket. Jag hör mer och mer mina egan fel vilket  Anledningen till att jag tänker på svenska kan jag inte svara på, ibland när jag vill säga något snabbt kan jag börja med att säga det på svenska vilket jag inte har gjort hitills men jag skulle inte bli chockad om jag skulle göra det.

Imorgon är det skola igen, det ska bli kul. Jag ser dock inte fram emot att prata med dansläraren men det är något jag måste göra. Efter skolan finns det lite planer, vet inte riktigt vilken som ska genomföras än men det berättar jag imorgon.

Jag älskar min amerikanska familj. Det känns skönt att jag kan berätta för Therese hur jag känner och jag tror att det är viktigt att vi har en ärlig relation. Vi har verkligen fått bra kontakt och det är super skönt. Emily känns verkligen som en syster. Vi umgås inte så jätte mycket men när vi är hemma pratar vi mycket och jag får agera "stora syster" vilket jag trivs som. Jag är verkligen så glad över min placering!


Nu måste jag sova. Jag vill vara lite pigg imorgon iallfall.

Jag har varit dålig på att lägga upp bilder på senaste tiden men nu bjuder jag på lite webcambilder istället:


Skype efter skolan varje dag med min sötnos


Zoey har en vana att hoppa upp i ansiktet på mig för att pussas vilket inte alltid uppskattas..
Hon gillar även att sova i mitt knä


Vackra vackra Phoenix

Jag måste bara berätta om hur vackert det är här! Ni som följer min blogg har läst det förut men jag tappar nästan andan när jag ser solnedgången över bergen. Det är så fruktansvärt vackert. Jag ska ta med mig min ritkiga kamera någon gång och filma för det är så vackert. Jag vet att Emilia kan instämma om hur vackert det är. Jag är verkligen kär i phoenix, förstår inte hur man inte kan bli kär i denna underbara stad!
Fånga dagen

Det blir bättre och bättre här. Allt fler börjar prata med mig och förstår att jag pratar bra engelska och att jag förstår allt de säger. Jag får beröm hela tiden för min engelska vilket är en kick och gör så att jag vågar prata mer. Jag har några frågor angående vad vi pratar för språk i sverige. De flesta frågar om engelska är det vi talar i sverige, när jag svarar nej blir de lite chockade och frågar om vi pratar tyska.


Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med dansen, det känns så värdelöst att binda sig till company när jag inte ens tycker att det är kul. Det är verkligen för lätt så jag ska nog gå och prata med dansläraren och berätta hur jag känner och skylla på ekonomi och tid så får vi se vad som händer. Hon som är så snäll, jag får lite dåligt samvete.

Länge sen jag la upp en video, inte okej! Problemet är tiden, jag prioriterar bort video's vilket är lite tråkigt eftersom jag älskar att göra dom men tyvärr har jag inte tid för att göra dom.

Det ska bli så jäkla skönt att få lite sömn inatt! Jag har sovit dåligt de senaste dagarna och det + annat runt omkring har gjort att jag inte har varit på topp men nu känns det så himla mycket bättre. Det blir bara bättre och bättre för var dag som går vilket jag har skrivit tusen gånger.

Hatar homework

Jag hatar HW! Satt uppe for lange igar och gjorde latin-laxan och var tvungen att ga upp pa tok for tidigt imorse eftersom jag har skola... Jag sitter just nu pa Theresas kontor, Anica behovde vara tidigt i skolan och jag behovde gora klart min engelska laxa sa jag valde att aka hit itsallet och gora klart laxan. Anica aker buss och jag har tur, Shannon kor mig till skolan har ifran sa jag har tid for att bada gora laxan och slippa aka buss, lucky girl!

Jag ar verkligen trott, ska bli skont att aka hem efter skolan. Det ar inte halsosamt att sova sa lite som jag har gjort de senaste dagarna. Nu ska jag fortsatta med laxan, ha det bra!

ja

Idag bröt jag ihop ordentligt första gången sen jag kom hit. Jag har gråtit en gång tidigare pga. anatomin men jag som vanligtvis gråter ganska ofta har inte gråtit ordentligt på två veckor men idag brast det. Det slutade med ett långt samtal med Therese om lite allt möjligt och nu efteråt känns det så mycket bättre. Jag ska inte säga vad det är, jag kan säga att det har varit jobbigt för mig och för er mina älskade vänner och släktingar, fråga pappa eller mamma eller skriv till mig på facebook. Jag kommer kanske skriva det här vid ett annat tillfälle så jag hoppas att ni inte blir sura på mig för att jag inte delar med mig av det men jag känner att det är lite för privat än så länge för att skrivas på en blogg så jag hoppas att ni tar hänsyn till det.

Nu ska jag göra mina läxor, hatar det men det måste göras...


värmen - inte alltid lika kul

Jag älskar värmen här, det är varmt och solen lyser konstant. Detta är såklart underbart hela tiden förutom när vi måste gå längre sträckor utomhus. När vi går till bussen på morgonen är det väldigt skönt, det är svalare och solen lyser inte direkt på en. Sträckan till bussen tar ungefär 10 minuter för oss att gå skulle jag gissa på. Inga problem.

Vägen hem är en annan historia. För det första står vi utomhus i solen och väntar på bussen. Det finns skugga men den är inte så mycket svalare. Sen hoppar vi på bussen som är några grader svalare än temperaturen utomhus men det är fortfarande för varmt. När vi, efter 50 minuter, hoppar av bussen så väntar det värsta - Sträckan hem. Det tar kanske 20-30 minuter för oss att gå hem med alla böcker som väger ordentligt (och jag skojar inte, mina böcker jag hade med mig idag vägde 3kg). Solen steker på och idag hade jag inget vatten med mig och ett tag trodde jag att jag inte skulle komma hem... Jag gick med slutna ögon och försökte gå i snabbt tempo för att få komma in men det är knappt så man orkar det.
 
När vi äntligen kommer fram till huset blir vi tvugna att klättra över stenmuren eftersom vi fortfarande inte har någon nyckel och vi inte kan öppna grindarna. Vi försöker men jag är för kort så jag når inte ens och Anica försöker och försöker men det är svårt. När vi kommer in så är vi helt röda i våra ansikten och då menar jag RÖDA! Tomatröda!!! Jag hoppas verkligen att vi slipper gå så mycket mer för jag vet inte om jag klarar av att göra det så många fler gånger.


God natt Arizona, godmorgon Sverige

God morgon Sverige! jag har precis gjort klart min psykologi-läxa och nu vill jag njuta av lite skönhetssömn. Någon dag ska jag gå och lägga mig tidigt men jag tycker att det är så mysigt att sitta uppe och prata med Therese och Emily (Anica går och lägger sig lite tidigare än oss). Imorgon börjar cirkusen igen, jag kommer springa runt på skolan med min karta i ena handen, schemat i andra och mina mappar i armarna letandes efter vart jag ska vara. Snacka om att jag gör allt för att få lite äventyr...

Total schemaändring

Idag åkte vi tidigt till skolan för att fixa med våra scheman och kolla allt angående dansen. Jag fick en total schemaändring. Jag har inte en enda class som förut men jag är äntligen nöjd. Folket i de här klasserna (förutom gov.) är mycket trevligare och många ställer frågor. SR English är till och med lättare än vad den var med förra läraren så nu känns det bra. Jag har fått lunchen ändrad så nu åt jag med Anica (min syster som jag säger hela tiden i skolan) och några andra juniors. Okej, jag åt inte men jag satt med dom. De är trevliga och jag passar mer in med dom än vad jag gör med de jag nobbade lunchen med. Skolan kändes verkligen bättre idag och fortsätter det såhär kommer det bli toppen. Katie körde hem oss efter skolan så vi slapp ta bussen och vi slapp att gå, det var verkligen underbart!

Idag hade jag min första danslektion och jag är lite besviken. Jag trodde att danscompany var värsta grejen, iförsig går jag junior men ändå. Jag frågade innan vad skillnaden mellan JR och SR var och då sa hon nivån och hon ville inte sätta mig i SR eftersom: jag bara är där för ett år + jag är helt ny och har inte kämpat för det + de såg inte så mycket + det finns inga platser. Hon sa att de har en högre och en lägre nivå i båda grupperna och att jag förmodligen skulle vara bland de högre. När ms.Swimmer presenterade mig för klassen presenterade hon mig som Stephanie, en stark dansare och utbytesstudent från sverige. När de hörde att jag var från sverige började de jubla och applådera och de frågade direkt om jag hade en accent (vilket folk frågar hela tiden) och då svarade jag såklart ja och då blev det lika högt jubel igen. Alla är verkligen jätte snälla och omtänksamma, super gulliga.

Sen kommer vi till koreografin och jag vet inte vad jag ska säga..... Jag vet inte om det är värt att lägga ner så mycket pengar som de kostar på fees och kläder för att dansa på skolan när det inte är så kul. Då kan jag dansa i advanced och slippa betala $200-300 för kläder och skriva på kontrakt. Det var för lätt, jag behöver högre nivå så jag kan utvecklas som dansare, inte gå tillbaka i utvecklingen. Jag vet inte riktigt om jag kan förklara hur viktig dansen är för mig, jag tror inte heller riktigt att jag kan förklara hur det känns när jag dansar. När jag dansar stannar allt runt omkring mig, det är verkligen som att tiden står still och jag och musiken är det enda som existerar. Dans är verkligen min passion, jag vet inte om jag skulle klara mig utan dansen, den ger mig så fruktanssvärt mycket. Den ger mig ett lugn jag inte kan hitta någon annanstans. Jag tror att en del förstår mig, de som har en passion som de mer eller mindre inte kan andas utan förstår nog hur jag känner. När jag dansar på en nivå som är för låg känns det lite som att jag dödar den, jag dödar min passion genom att jag inte utvecklar den. Jag ger alltid 100% på dansgolvet och det kommer jag alltid göra men just nu känns det lite som samma sak som när jag gick junior dansarutbildningen på balettakademien. Det var för enkelt vilket gjorde att jag tyckte att det blev jobbigt. Jag får väl dansa här hemma istället vilket jag har gjort idag, det är så skönt att få vara så fokuserad i sig själv och få ut den magin som jag får ut av dans.

Slutbabblat om dans. Nu ska jag göra mina läxor och jag och Anica ska baka chocolate chip cookies. Muuuuums! Massa pussar och kramar, jag saknar er där hemma!


Mitt schema


Campus: Undre våningen


Campus: övre våningen

Lydia och Anna till NY

HA DET BÄST TJEJER I NY, JAG ÄLSKAR ER!
smörkranar

Idag har vi slappat, badat och varit på bio. Vi såg the ugly truth som vi allihopa tyckte var bra. Humorn var lite grov men det var kul. Det som gjorde störts intryck på mig under kvällen var smörkranarna. Therese frågade mig om jag gillade smör på popcornen. Jag svarade ju såklart ja, jag älskar de gula popcorna. När det senare visade sig att smör var bokstavligen smör blev jag lite chockad. De har kranar med smältsmör som man dränker popcorna i. Smakade inte så mycket men var en riktig kaloribomb.

Imorgon är det dags för skola igen. Jag ser mycket mer fram emot att gå till skolan imorgon. Jag är lite orolig över att börja i en massa nya klasser eftersom jag precis hann lära känna de i mina förra men jag hoppas att det går bra. Jag är lite orolig över latin men det kommer nog gå bra. Min underbara värdmamma Therese kommer köra oss till skolan imorgon vilket betyder nästan en timmes sovmorgon! Jag är så glad att hon valde mig och jag frågade faktiskt hur de kommer sig att hon valde oss vilket hon berättade och jag ska dela med mig av det någon gång snart eftersom det förhoppningsvis hjälper framtida utbytesstudenter när de fyller i sina applications. Med tanke på att jag blev approved 22 januari och vald i februari av världens bästa värdfamilj så lyckades jag med min ansökan.

Jag har fått några förfrågningar om att lägga upp lite outfits bilder. Jag ska försöka men vi får se hur det går, här kommer kvällens outfits (ursäkta posen):vacker syn


Jag måste bara berätta att jag gjorde värsta kapet när jag köpte dom där skorna! Jag betalade 26.90 för dom och orginalpris enligt SM hemsida är $79.95 och de säljer ut skorna på hemsidan för 59.95. VILKET KAP!

Nice shoes

Hello

Efter regelmötet var vi och shoppade, jag shoppade en massa fint! Blev bland annat ett par riktigt snygga Steve Madden skor, jesussandaler style. Mina nya älsklingar, nästan så de får sova med mig i sängen. Jag funderar på att köpa ett par i brunt också men det kanske jag ska vänta med. Blev ett par jesussandaler till och ett par tennisskor vilket jag verkligen behöver och eftersom dessa var på rea är jag extra nöjd med dom! Jag köpte två blusar med rutigt mönster och 3/4 ärm. Perfekt att ha här då det är iskallt inomhus och på vintern när det är lute kyligare. En rosa blus från DKNY fick också följa med hem, underbar färg. Grön T-shirt från roxy och enkel bolero i lila(?) gav jag ett hem också.

Jag älskar verkligen mina skor, just nu har jag bara 5 stycken här och det ska bli fler (så mamma och pappa blir glada, allt för eran skull) De från steve madden är så snygga, helt sjukt snygga! Det första Tristan sa idag när vi kom till Pascale var att han tyckte att mina skor var snygga (undrar varför?!) och även Randy sa att de var snygga 10 minuter senare så att de är snygga är det ingen tvekan om när det är män som kommenterar skorna. När jag såg skohyllorna blev jag helt överlycklig, mina föräldrar gav mig skoförbud hemma i sverige så den egentliga anledningen till att jag valde att åka utbytesstudent är ju såklart för att jag ska få köpa skor igen!!!! nej men det skulle kunna vara sant.

Kvällen spenderade hos Pascale. Guro och Gulia var där, två utbytesstudenter från Norge och Italien som är jätte gulliga tjejer. Isa, Pascale och Randy's utbytesstudent var där och Tristan och en kompis till honom var där. Vi åt mat, spagetti med tomat och basilika sås. Pascale lagar underbar mat! Vi kollade även på film, the red violin. Den var bra men jag var tvungen att koncenterar mig så pass mycket så jag somnade mitt i och sov enligt Guro i 30 minuter vilket jag inte kan ha gjort eftersom jag kände att jag inte hade missat så mycket. Vi valde att åka hem efter filmen istället för att stanna och hänga med Tristan och hans polare som var de enda som var tillräckligt vakna.

Imorgon ska jag sova, bada och ta det lungt. Jag ska dansa lite också, måste få igång kroppen inför måndag när dansen börjar. God natt!


Här kommer lite shopping, klänningen är från forever 21 och inte inköpt idag. Mitt Debitcard kom och det är hur sött som helst med Hello Kitty motiv.

Möte och Nordstrom shopping

Nu kom vi precis hem från arrival orientationen och lite shopping. Jag har fått mitt debitcard med Hello Kitty motivet och jag fick även ett paket med handdukar med mitt namn graverat på och ett linne från Abercrombie av Joan och Farfar - Tack så jätte mycket!

Nu ska vi hem till Pascale!

arrival orientation

Vi har arrival orientation idag. Detta betyder att vi ska gå igenom alla regler, igen. Ska bli kul att träffa ALLA andra utbytesstudenter som Pascale har i år vilket är ca.13 stycken utan oss tror jag. Jag vill helst fortsätta sova men jag hr lovat Ani att äta frukost med henne så det är vad jag ska göra nu.

Senare idag vet jag inte vad som händer, vi kanske ska åka till Pascale och vara där lite, jag skulle helst vilja ligga vid poolen men jag tror inte att det kommer hända. Jag uppdaterar senare. Ha det bäst!

8.14.09

Jag är så glaaaaaaaaaad! Jag ska få dansa hela året och inte vart som helst utan i danskompaniet på skolan! Det är väldigt seriöst och jag hoppas att jag orkar med alla regler men det här blir grymt! Jag vet att jag inte smsade eller mejlade er där hemma men jag ville att det skulle komma som en överraskning och eftersom ni läser min blogg vet jag att ni inte kommer missa det!Jag gjorde om mitt schema idag, ganska rejält. Jag ska lägga upp två bilder så ni får se hur mitt schema ser ut och hur de gamla såg ut. Jag ska även visa er en karta över campus någon dag. På måndag ska jag börja läsa latin (bra inför högskoleprovet tänkte jag), jag ska köra AP psykologi och marketing. Mitt schema är grymt nu! Jag ska ta med mig lite svenskt godis till min school counselor som tack för hjälpen då han verkligen hjälpte mig så jag fick mer eller mindre det schemat jag ville ha. 

Idag var dagen bättre, schemaändringen hjälpte mig otroligt och att få vara med i danskompaniet. Jag börjar prata mer med männsikorna under mina klasser, de börjar förstå nu att jag förstår vart enda ord de säger och att jag pratar ganska bra engelska. Folk skriker hej io korridorerna, männsikor vänder sig om, viskar och sedan vinkar. Idag fick jag 4 "komplimanger" för min klädsel. Jag hade mina svarta strumpor med gula och orangea ränder vilka inte är okej att ha på sig när det inte är halloween och jag hade mitt linne med en massa text. Jag fick 3 kommentarer om mina strumpor och sista var lite random när en kille skriker att han gillar min tröja. Trodde inte att det var till mig så när jag vände mig om och han vinka var det bara att vinka tillbaka och springa ner för trappen. Är det kanske dags att sluta vara så folkskygg? Senior english är dock svår, Jessica säger att jag måste sluta använda min vanliga bortförklaring: "...but I'm from sweden" när jag vill skippa jobba på lektionerna. En kille på engelskan är ganska rolig, han imiterar olika accenter när han läser. Han gör alla jätte bra men han misslyckades med svenska accenten då han inte kan härma vår accent pga. han inte tycker att vi har någon speciell accent. 

Jag låter video'n tala lite för sig själv. Jag måste tillägga att jag tycker att det är väldigt pinsamt med videoinlägg men jag gör det för att det ska bli mer verkligt så döm mig inte och se det som en kul grej, passar det inte behöver ni inte se dom.

Saknar er där hemma! Älskar er!

High school

Jag har gått i skolan i 4 dagar nu. Imorgon är det den femte dagen och då är min första vecka avklarad. Som ni som läser kanske vet så går jag i en stor skola. Enligt någon så är det 3000 elever på skolan vilket är en del fler än vad det gick i JENSEN. Att gå på en stor skola är kul på ett sätt, det finns enormt många kurser och klubbar att välja och vara med i. Det negativa är att skolan är så pass stor att folk märker inte att man är ny. Det är 700 stycken nya freshmans på min skola iår. Att börja som senior är också svårt, alla har sina gäng och kompisar och eftersom man blir lätt en i mängden.

Engelskan är det som jag har svårtast med just nu. Vi läste en del av paradise lost av Milton och den engelskan är svår. Varje dag under ställer vi oss upp mot amerikanska flaggen med handen på hjärtat medans the pledge of allegiance ropas ut i högtalarna. 

Det känns som att någon har kastat in mig i en High School film. Det jag har sett på film och tv existerar och jag lever i en just nu. När jag sitter och lyssnar på min engelskalärare när han pratar om "evil" måste jag nypa mig själv i armen för att förstå att det händer på riktigt. Det är ingen film, han står faktiskt framför mig på riktigt och försöker få en diskussion om vad det är människan undrar (vilket är: om Gud finns, varför tillåter han då ondska existera). Killarna med basketlinne där det står Home of the pride på går tillsammans med någon översminkad tjej med en söt klänning och vid ett bord sitter de typiska nördarna och skrattar. Det är som matsalsscenen i Mean girls. jag kan nog hitta alla grupper. Jag har min plats, just nu är jag ganska osynlig men det är jag själv som gör mig till det. Jag vill helst bara granska människorna och grupperna tills jag har hittat en grupp där jag känner att jag passar in.

Jag älskar Phoenix, varje morgon påväg till skolan kollar jag ut genom fönstret för att se det vackra stället jag har kommit till. Jag trivs här, jag trivs att inte veta hur morgondagen kommer se ut. Jag älskar att varje dag är ett nytt äventyr och att jag snart måste kasta mig in i det ordentligt..


Anica passade på att fota mig ocg Zoey  när  vi råkade somna i soffan.

Justify the way of god to men

Hej!

Jag hoppas att ni har haft en grym dag idag :) internet funkade inte igår när jag skulle blogga men nu är det igång igen :)

Andra dagen var mycket bättre än första, tredje var bättre än den andra och den fjärde bättre än den tredje. Det blir bättre och bättre och imorgon har vi dans tryout. Det är svårare än vad jag trodde men det blir enklare för var dag som går. Jag vet inte vad jag ska berätta, jag har samma schema som förut men jag ska nog droppa calculus och anatomin byts ut till nästa vecka.


Mountain Pointe High school

Igår var det första dagen på High school för mig. Jag var inte så jätte nervös, det jag var nervös över var att jag inte hade något block eller pennor. Vi gjorde iordning oss på några minuter och gick till bussen. Bussfärden kändes som en evighet och helt plötsligt ser vi Mountain Pointe High school skylten och Home of the pride. Vi närmade oss skolan och möttes av musiken som några elever stod och spelade precis framför ad.office.  Vi gick in i skolan för att hämta våra scheman. Jag fick inte alls det schema jag ville ha, jag fick:
1th period: Beg. TV-production.
2th period: AP calcalus 1-2
3th period: entrepreneurship
4th period: Lunch
5th period: Anatomy
6th period: Study hall
7th period: Senior English.

När jag såg att jag inte fått de kurser jag velat ha blev jag irriterad vilket gjorde att hela dagen blev mer eller mindre okej. Ingen dans, ingen food, bara tråkiga kurser. Jaja, jag började iallfall med Tv prod. Jag kände mig så felplacerad så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Funderar fortfarande på om jag ska byta ut den kursen.
 
Sen var det calcalus. När jag kom in i klassrummet fick jag samma känsla, jag är felplacerad. Det vi gör motsvarar typ C-kursen hemma i sverige och jag behöver inte läsa matte så jag ska nog hoppa av den.

Efter det var det Entrepreneurship, kursen jag absolut inte valde men den verkar okej. Jag tar ju ingen sån kurs i sverige så det kan vara bra att passa på.

Sen kom vi till lunchen, jag blev erbjuden att följa med några jag träffat på klassen innan men när jag såg kön tackade jag nej. Kön var den längsta jag sett! 30 minuter räcker inte för lunch så jag ska ta med mig egen i framtiden.

Efter lunchen var det anatomy, kursen jag sett fram emot. Läraren verkade toppen, skämtade och var chill. Allt kändes så rätt till han kommer till delen jag helst inte vill påminnas om: Disikerandet. Jag har inget emot att disikera men när jag hörde att det inte var något annat än katter vi ska disikera fick jag panik. Jag såg min underbara katt stewarts stora gröna ögon framför mig och jag fick ont i magen och tårarna började rinna. "vi ska börja med att ta bort skinnet och lämna huvudet och tassarna så de ser ut som små pompom's". Hade det varit med.school, inga problem men i high school med en massa oseriösa juniors, ALDRIG! Jag visset på en gång att jag ville byta den kursen.

Efter det Study hall. Yes tänkte jag, jag kan sitta vid datorn en timme och chatta. Nej, vi fick sitta i fängelserummet som används som sweep room där de som kommer försent får sitta efter skolan. Jag sov under hela study hall, jag hade inget att göra och ville bara därifrån.

Sista lektionen var senior english. HJÄLP MIG! Det är så svårt! Jag hoppas det blir lättare snart men fy vad svårt det är.

Första dagen var svår, skolan är så stor, männiksorna inte alls så trevliga och öppna som man kunde hoppas. Jag försöker se det från den ljusa sidan, jag kommer växa mycket av det här! Efter skolan gick vi till the office och fick prata med rektorn ang. byte av anatomin till dans och som det ser ut som just nu så blir det dans för mig och Anica! Vi ska på try-out på fredag!

Vad jag har märkt är att lärarna älskar att ge läxor... andra dagen var mycket lättare och jag behöver verkligen sova nu så jag orkar med morgon dagen. Jag lägger upp en video imorgon från första dagen :)


Homework

Jag måtse göra mina läxor, efter det lovar jag att jag ska skriva om mina första dagar i skolan!

MPHS

Jag ska berätta mer om min första dag imorgon, just nu behöver jag sova efttersom jag ska upp om 4,5 timmar.

Det är svårt, hade nog valt att gå på en mindre skola om jag fick välja. Det var som att hoppa rakt in i en film eller serie, cheerleaders, töntar, coola, färgade, etc. Jag hittade några människor att umgås med, hoppas att jag hittar flera! Jag hoppas ännu mer på schemaändringar, jag har fått kurser jag inte ens vill läsa + några överraskningar som jag inte kan stå ut med. Jag ska berätta allt imorgon, jag mår inte så bra fysiskt just nu vilket påverkar mig och mitt humör ganska mycket.

Hoppas att morgondagen blir bättre, jag försöker se det hela som en utmaning. Jag saknar er där hemma! Jag är fortfarande där jag hör hemma men jag hade gärna haft er här med mig.

Skoldags

Nu drar jag och Anica till skolan!!! Skriver när jag kommer hem om min första dag i High school!

Imorgon

Imorgon är min första skoldag!! Jag börjar Mountain pointe high school om några timmar, är inte det sjukt?!

Idag var vi i Chandler mall och shoppade. Jag köpte kläder vilket var ett måste! Jag tog inte med mig så mycket som jag behöver. Kvällen har spenderats med Emily, Camille och Anica. Vi har kollat bilder, pratat och bara haft det allmänt trevligt.

Imorgon får jag mitt schema. jag är lite orlolig då vi inte har några school stuff eftersom Therese sa att vi skulle vänta tills vi vet vad vi ska ha för kurser. Detta betyder att jag inte har några block att skriva i. AAAH, varför är jag nervös över block och inget annat?

Nu är det dags att sova, vi ska upp 05.30 imorgon och klockan är 11.30 just nu så det är verkligen dags för lite sömn. Jag skriver imorgon! ÖNSKA OSS LYCKA TILL!

Skorpionerna


Internet!

Nu har jag internet på min dator!

Tråkig video

Här kommer en riktigt tråkig video från gårdagen (ursäkta alla eh och tysta mellanrum):

Lite bilder

Idag får jag internet vilket kommer göra att jag kommer lägga upp mer bilder och videos! :D

Vi kollade på film igår kväll, jag somnade i Emily's säng men vaknade senare och gick in i mitt rum. Vaknade den här morgonen sur... Nu ska vjag och Anica äta frukost, idag ska vi till ett Mall och träffa Aron och Jacob.

Här kommer lite bilder eftersom jag sitter vid min dator:


Zoey


Zoey igen


Zoey och jag


Emily och Ryan

Ikea

Idag började vi dagen med att hämta min säng. Det tog ett tag men nu har jag äntligen en säng! Ni ska få se den senare. När vi kom tillbaka åt vi snabbt lunch innan det var dags för oss att testa the Alex bus. Alex bus är en buss som åker runt här i Ahwatukee, den är helt gratis och det är med den vi kommer åka till skolan. Lucas har lovat oss att han ska köra oss så fort han får sitt licens men tills dess: buss om vi inte hittar någon som kan hämta oss. 

Tillbaka till bussresan så gick vi av vid slutstationen där Tony hämtade oss och åkte till IKEA! Där handlade vi lite småprylar och svensk mat. Ikea var som det svenska, förutom att när man kollade ut såg man bergen och palmerna. Efter det åkte vi till Target och köpte lite fler saker vi behövde. Nu senare har jag fått träffa Emilys pojkvän och pratat med pappa på telefon. Nu kollar vi på film och snart ska vi laga mat.

Imorgon får jag internet!! Ha det bra!

Förlåt för ett tråkigt inlägg! Blir roligare sen..

Skorpionen

I arizona finns det skorpioner, vi blev varnade första dagen och fick veta allt vi behövde veta. 

Igår under middagen satt jag, Anica, Therese och Tony och åt mat och pratade om skorpioner. Tony berättade att vi inte skulle se några vid våra rum då de ofta är på undervåningen, längst kanterna. Vi har katter också så de sa att katterna oftast hinner äta dom innan. De sa att vi kommer se ca. 2-3 stycken det här året. De är inte farliga men det gör ont att få ett stick. De sa att om vi ser en måste vi döda den med en sko eller dyl.  

I natt satt jag på golvet utanför våra rum och skypade med Max samtidigt som jag pratade i telefon med pappa. Helt plötsligt kollar jag vid min fot och ser en skorpion som rör sig mitt över golvet. Jag fick såklart panik och sprang bort från rummen mot trappan. 

Vid trappan kom jag på att den måste dö, jag måste döda den. Jag hade sån panik, skakade i hela kroppen, grät och trodde att jag skulle svimma. Jag sprang in i mitt, försökte hitta en sko att döda den med men jag hitta inga. Jag tog en VHS-film och kastade den på skorpionen och trampade på filmen och försökte mosa den. Tyvärr har vi heltckningsmatta och filmen var för lätt så den dog inte, den skadade sig dock. Pappa, Max och Anica fick bevittna min chock på olika sätt, det var inte roligt. Jag skakade och kände hela tiden hur knäna vek sig. 

Anica vaknade och trodde att jag hade blivit stucken. Tillsmmans lyckades vi få död på den med hjälp av en Harry Potter bok. Jag fick sova inne hos Anica eftersom jag var så rädd och skorpionen med boken över sig låg i mitt rum. 

Jag vet att man inte kan dö av den men jag var så rädd, jag är inte van vid att se skorpioner och speciellt inte när jag precis hört att jag inte skulle se någon på övervåningen. Det var iallfall ganska hemskt men nu efteråt skrattar vi mer åt det.

Jag har den i en plastgrej, jag ska försöka ta med den hem så ni där hemma får se.

kampen

Jag ska senare berätta om det värsta jag har varit med om pü länge. Ni behöver inte vara oroliga, jag fick bara en chock men jag lever och mür bra. Jag kunde dock inte sova sü bra inatt. Jag vill inte beräta nu för sü blir det halvdant men jag skriver om ca. 3 timmar för nu ska vi äta och sen üka till IKEA och target för att shoppa lite smüprylar.

Vi ses!

frågor

Jag får frågor hela tiden och förlåt men jag har så mycket att göra så jag hinner knappt godkänna alla kommentarer eller svara på dom. Jag gör så här istället att jag skriver en liten sammanfattning och svarar på några frågor.

Jag heter Stephanie, bor i Tyresö, utanför stockholm sverige och är just nu i Phoenix, Arizona som utbytesstudent. Jag är 17, fyller 18 första oktober och har gått klart andra året på naturvetenskapliga programmet på JENSEN gymnasium västra. Anledningen till att jag valde att åka efter 2an var för att jag vill ha så lite tid som möjligt när jag kommer hem plus att jag vill helst vara senior vilket jag blev eftersom jag gått klart 2an i sverige, annars hade jag blivit junior på min skola.

Jag är som sagt utbytesstudent i USA just nu och organisationen jag är iväg med heter Explorius och jag rekommenderar dom starkt. Jag har verkligen fått en toppenplacering! Jag valde dom då de erbjuder gratis delstatsval (jag ville till AZ eller SC), gratis soft landing camp i NY i 3 dagar och att de tar endast emot 100 studenter till USA vilket gör att det känns mer personligt. När jag har ringt in och frågat något vet de direkt vem jag är och vart jag ska. Jag tror inte att organisationerna skiljer sig så jätte mycket från varandra. Med rotary måste ens riktiga familj ta emot en utbytestudent också och med YFU måste man betala för flygbiljetten själv.

Jag befinner mig just nu i Phoenix, Arizona. Phoenix är en stor stad, en av de största i USA. Jag bor dock i en förort som är hur mysig som helst! Phoenix är så vackert! Det är kaktusar, öken, palmer och ljusa hus överallt. I mitt område är det bara större hus och alla har pool (vilket man nästan måste ha pga. värmen). Min granne har basketplan vilket är ganska coolt. Det är varmt här, RIKTIGT varmt men jag gillar det och vill vara ute hela tiden. Värmen är torr vilket gör att den inte blir lika obehaglig som fuktig luft.  

Några fler frågor?
           

  Mathias om FLYGTIDER!!!:
Hej,
Jag har förstått att du åker med Explorious? Har en fråga angående fotot man måste skicka en med sitt betyg. Vad för typ av foto kan det va? räcker ett vanligt automat kort? Tack på förhand och ha ett underbart år! :)


Hej Mathias! Jag tog mitt skolfoto så ett automatfoto fungerar också :) Tack så mycket!

Hanna om fråga: Hej! det verkar som du har fått en toppen start på ditt år (: jag funderar på att åka till usa också, men kan inte bestämma om jag vill åka efter ettan eller tvåan... vad gjorde att du valde att åka då du åkte, och p åkte du efter ettan eller tvåan? :)

Jag ükte efter 2an just för att jag vill inte ha sü lüng tid kvar när jag kommer tillbaka + större chans att bli senior. Min tyska syster är ett ür yngre och hon blev junior sü ülder spelar roll ibland. Hoppas att du üker, jag har det underbart och jag har redan utvecklats jätte mycket redan.Video


Sunny bitches

Hitills älskar jag Phoenix! Jag skulle kunna flytta hit och bo här förevigt. Jag älskar bergen, öknen, kaktusarna och värmen! När de andra försöker hitta skugga står jag och njuter i solen. Jag trivs verkligen och just nu känner jag lite att 10 månader är för lite tid.

Jag har inte stött på problemet med att jag är rädd för att prata för att jag är rädd för att säga fel. Jag pratar och pratar och trots att min engelska inte är den bästa får jag beröm hela tiden. Pascale påpekade Isa's tyska accent och då frågade jag om min och enligt henne är det melodin som är annorlunda och lite uttal, annars hade hon inte märkt något. Såklart pratar jag inte flytande och gramatiken är hemsk men på själva accenten. Jag vet att jag pratar fel och ibland förstår inte ens jag vad som kommer ut ur min mun men hej, jag har svenska som modersmål, jag behöver inte kunna prata perfekt!

Danilo, killen från montenegro sa en ganska kul sak idag när han skulle berätta om sin stad. "There's a lot of bitches, sunny bitches". Jag, pascale och Anica tittade på varandra tills Pascale sa "you mean beaches?" Då kom han på sig själv och började skratta. Jag höll på att dö av garv!

Det är väldigt skönt att jag och Anica har blivit så bra vänner på bara några dagar! Det känns som att jag har kännt henne länge!.

Jag som aldrig trodde att jag skulle bli vald blev vald i Februari av Therese! Anledningen till att jag inte fick veta något förens maj var pga. skolan. Egentligen får inte jag och Anica gå på samma skola då skolorna endast tar emot en student/organisation så därför var de tvugna att se om det var några fler som ville komma till MPHS innan de accepterade oss båda. 
Telefon och banken

Hej!

Nu kom jag och Anica precis hem, vi gick vilse och vi hade tur att det endast är 40 grader ute... Therese kom och hämtade oss och vi åkte och köpte shaved ice.

Morgon började med att jag kom jag på att jag lovat Anica att äta frukost med henne så jag sprang ner och åt frukost med henne och pratade innan Pascale kom och hämtade oss. Vi åkte till Chandler och fixade telefoner så nu har jag mitt amerikanska mobilnummer som jag kan smsa gratis ifrån. Jag får även välja 5 stycken  som jag ringer helt gratis till inom hela staterna (ANNA OCH LYDIA!!!) och jag simkortet funkade i min nalle så allt är topp nu.
När jag skulle signa upp så att de drar räkningen av mitt kort varje månad visade det sig att kortet inte stöds och jag har ICAbanken så Pascale tog med oss till Bank of amerika där vi skapade konton (gratis) och jag fick välja motiv på kortet. Nu kan jag shoppa med det och ta ut pengar, gratis!

Idag stannade vi även vid Desert vista high school där Isa ska gå och plockade upp böcker. Där träffade jag en tjej som jobbade i the bookstore och hon blev chockad när jag berättade att jag var från sverige och att jag bara varit här i några dagar. Hon babblade och frågade frågor och vi blev polare. Hon gav mig iallfall hennes facebook och sa att vi måste åka och shoppa någon dag innan hon börjar collage.

Jag ska snart byta rum till ett lite större, vet inte när dock. Det beror på när hon har hittat ett företag som kan flytta ut gymmet.

Nu ska jag ner till de andra i köket. Bye bye


en av katterna i min säng

Bilder

mer bilder kommer sen men sålänge bjuder jag på några


Mitt rum


Direkt när man kommer in i huset åt höger


Direkt in till höger


del av mitt och Ani's badrum


Vardagsrummet


Baksidan


Shannon's hund


Zoey min bästis


Välkommstkaka

Hola

Idag ska jag forsoka visa er mitt rum och andra bilder. Jag ska lana Anicas rum och da loser det nog sig men jag bjuder nagra webcambilder pa mig, Emily och Katlin salange.

Alla tjatar hela tiden om att jag ar sa brun, jag verkar vara den som har bast pigment av alla jag har trafftat de senaste dagarna. Zoey och jag ar bastisar, hon sover i min sang och hon foljer efter mig hela tiden. Hon ar sa sot! 

Idag ska vi aka och fixa med telefoner. Vi ska aven fa en tur runt skolan av Lucas som ocksa ar Senior pa MPHS. Imorgon ska jag fa min sang, Therese tycker synd om mig som sover nastan halvt pa golvet men men.. 

vi hors senareSchool enrollment

Idag har det varit en lang dag! Pascale hamtade oss tidigt och vi akte till MPHS och skrev in oss och valde kurser. Jag berattar vilka kuser jag valde imorgon. Efter det at vi lunch och akte runt i PHX innan vi akte till danielo's skola. Vi hangde hos pascale och badade i deras ENORMA pool och lkte med deras galna hund Fiona. 

 Dator snubben har inte kommit sa jag har fortfarande inget internet pa min dator. Jag vill visa er bilder! Jag fotar hela tiden, jag vill visa er huset, djuren, miljon, allt! Imorgon kommer nog datorkillen, jag hoppas verkligen pa det for jag vill visa bilder och kunna skriva ordenligt. Det loser sig.Imorgon kan jag forhoppningsvis l'gga upp bilder och filmer och skriva mer!

Snart ska jag till skolan

Pascale kommer vara har om ett litet tag så jag ska ner och äta frukost nu :) Vi ska iväg till skolan och senare blir det bada med Lucas och några fler.. hörs sen! :)

Yes

Hello

Mitt första hela dygn i Phoenix har nu passerat. Jag ska vara ärlig, engelskan börjar redan förbättras och Therese sa att jag var really really good på engelska vilket är kul att höra då min engelska inte är på topp för tillfället. Idag var vi och handlade en massa hygienartiklar. Jag köpte allt möjligt men glömde såklart en massa saker som shower gel, solkyddsfaktor och lite annat smått och gott. Vi åt sedan på någon resturang som jag just nu inte kommer ihpg vad den heter dä de har ötte goda pizzor. Trots att pizzorna ska vara grymma där åt jag pasta och den var najs.


varme

Nu har jag och Anica atit frukost :) det blev toast och jordgubbar. Vi satt aven ute i solen en liten stund men det var for varmt och da var det bara 38 grader... Jag skulle garna vilja sola lite och fa lite farg sa jag kanske ska lagga mig pa grasmattan iallfall. Jag filmar en massa, ska lagga upp lite videor sen sa ni far se mitt hus :)Resan till Phoenix

3/8 hade jag min avskedfest för familj och närmsta vänner. Jag fick en ny videokamera, en ny ipod nano, en skyddsängel, pengar och en massa lycka till önskningar. Det var inte så jobbigt att säga hej då, det kändes knappt verkligt. Jobbigast var det att säga hej då till Mamma. Efter avskedsfesten gick jag, lydia och max hem till pappa eftersom jag var tvungen att börja packa. Klockan 1 börjar jag packa och packningen hade kunnat vara bättre men vi klagar inte. Jag somnade och vaknade upp 20 i 6, då väckte jag pappa och vi kollade igenom det sista och och jag tog på mig min sverige tröja, leggings, jeans shorts. Bella och Sebbe hämtades upp på vägen och resan till Arlanda kändes löjligt kort.  

 

 Framme på Arlanda började jag upprepa tanken: ”vad fan håller jag!?” Jag började gråta när jag såg alla utbytesstudenter stå i samlad grupp, då förstod jag kanske lite att jag skulle iväg. Sen när de berättade att alla var där och att vi skulle gå till incheckningen började jag gråta. När vi checkat in och de berätta att det var dags att gå till gaten brast det ordentligt. Innan säkerhetskontrollen skulle alla krama sina föräldrar, syskon, vänner och jag bara grät. Alla utbytesstudenter grät, alla som kom för att vinka av mig grät.. Jag var sist in i min grupp att gå in genom säkerhetskontrollen, jag ville verkligen inte gå. Det var bland det jobbigaste jag varit med om, säga hej då till människorna jag älskar när det känns i luften att vi inte kommer ses på ett långt tag. Det var bland det värsta jag har gjort och jag tror att jag tyckte att det var värst eftersom jag fortsatte gråta ett bra tag in på resan.

De andra utbytesstudenterna var väldigt lätta att prata med. Jag mådde dock så fruktansvärt dåligt så jag var inte speciellt social, glad eller trevlig. Jag ville mest bara sitta i bilen på väg hem med pappa, Sebbe, Lydia och Bella. Åka hem och träffa mamma, farmor, mormor, Lady, mina släktingar och vänner. Jag ville bara krama dem och berätta hur mycket jag älskar de.

 

 På planet till New york sov jag mycket. När jag vaknade grät jag så det var bäst för mig att sova. Maten var äcklig, tog en tugga sen gick jag direkt till efterätten vilket var ananas för vegetarianerna. När vi landat i New York hjälpte våra ledare oss med att kolla igenom våra blanketter vi skulle fylla i och sen var det dags för immigration.  Jag granskade de som satt bakom datorerna, försökte se i deras ansikten om hur hårda de skulle vara. När jag stod i kön kom en som jobbade där och kollade igenom min blankett och hjälpte mig fylla i baksidan vilket annars intervjukillen skulle behöva göra. Sen var det dags för min tur, jag gick fram med nervösa steg och började med: Hi, how are you? Han frågade om jag varit i USA förut, vad jag skulle göra här, vart jag skulle, om jag tyckte att det skulle bli kul. Jag fick beröm för min ifyllda lapp och han sa att jag var bäst vilket jag tolkade som bra. Han stämplade i mitt pass och välkomnade mig till USA. Min väska kom relativt snabbt och sen var det dags för att lämna gruppen eftersom de skulle på 3-dagars camp i NY och jag skulle flyga till mitt blivande hem.

 

En av ledarna, Tobias följde med och hjälpte mig med in checkningen. Sen ställde jag mig i kön och det var först när jag blev lämnad ensam som jag kände att: äntligen ska jag göra det här. Det var inga problem genom säkerhetskontrollen (trots att jag hade fylld vattenflaska i väskan och glömt att ta ut påsen med de andra vätskorna) och att hitta till Gaten var lätt. När jag kom fram till gaten såg jag dock att planet var försenat med 10 min. Jag smsade Pappa och Mamma för att berätta att jag inte hade blivit anklagad för att vara terrorist och att jag hade hittat rätt och var på väg. Planet blev 1,5 timmar försenat men jag sov mesta dels av resan så det gjorde inget. I tunneln på väg till planet var det väldigt varm och en kille kollade på mig och sa ”Feels like Phoenix already” och jag svarade med att skratta lite nervöst, hjälp vilken värme!

 

Jag vaknade av trycket i öronen och drog upp fönsterluckan för att mötas av Phoenix by night. Hela staden lös och jag satt med huvudet nästan i fönstret. Mina öron gjorde ont men brydde jag mig? Jag kände inte ens av det, jag var så betagen av att se Phoenix ovanför. Redan då förstod jag att jag kommer att älska phoenix.

 

Jag nästan sprang ut ur planet, jag log och de som såg mig måste trott att det var något fel på mig. Jag sprang in på toaletten, såg hur mina ögon lös i rött efter separationen några timmar innan och tog ett djupt andetag innan jag kastade mig ut mot ankomsthallen. Lite längre bort skymtade jag en grupp människor och jag såg direkt: Där står Pascale, Therese och Anica. Jag vinkade och log stort och hörde hur Pascale sa: There she is! Jag sprang fram och kramade Pascale, efter det Therese, sen kramade jag hela Shannon (kompis till min värd familj som är 22), Randy (pascale’s man), Anica (tyskan jag ska bo med) och sist Isa (Pascale’s utbytesstudent). De skrattade åt mig och min energi, jag förklarade att jag var exalterad och trött och så glad över att vara där och de bara log. Jag fick även en ballong av Therese, en rosa fjäril. Vi hämtade min väska som kom relativt snabbt och sen var det dags att gå till bilen.

 

De automatiska dörrarna öppnades och jag möttes av värme. Denna värme, som jag möttes av klockan 21 på kvällen lokal tid var sjuk! Det borde vara lite svalare tänkte jag men nej nej, utlandsvärme x2 på kvällen är ju okej. Vi hoppade in i bilen och sen körde vi till vårt nya hem. Bilen närmade sig området och jag visste vart huset låg, trots att jag aldrig varit här. Att se huset på riktigt var mäktigt och när Therese ringde på ringklockan och jag hörde Zoey skälla och Emily’s röst inifrån kändes det ännu mer verkligt. Dörren öppnades och mitt första intryck var ”wow”. Jag sprang fram och kramade Emily och hälsade på hennes kompis men många tankar var på huset. Det är så fräscht och öppet! Jag fick direkt en vän, hunden Zoey som är ganska liten och jätte söt. Vi är redan bästisar och vi har bara känt varandra i några timmar.

 

Det luktade sjukt gott här inne, Emily hade fixat luktljus och tänt lite överallt i huset. Hon hade även bakat en välkomstkaka och kakor. Vi blev visade våra rum och vi fick välja vilket vi ville ha. Både jag och Anica fastnade för samma rum så hon fick det. Jag tog istället rummet som har dörrar in till Emily’s rum. Vi ska fixa till rummen så de blir våra för just nu är de ganska enkla men jag gillar det, det känns så hemma. Therese åkte och handlade frukost, hon köpte hur mycket som helst och hade intervjuat oss innan så visste ungefär vad hon skulle köpa. Shannon hade med sin lilla valp huggles (stavning?) som är en mops och jätte söt så han och Zoey sprang runt och lekte. Vi pratade och det känns lite som att man är i en film utan textning.

 

Efter ett tag höll jag på att somna i köket och alla skulle gå och lägga sig. Jag och Emily fixade min säng (som tillfälligt är en luftmadrass) och hon fick smaka svenskt godis vilket hon tyckte om. Jag fick låna Emilys dator och stannade uppe 2 timmar och mejlade, gick in på facebook, bloggade och fixade till i rummet. Jag gjorde iordning min digitala fotoram så nu har jag bildspel bredvid sängen där jag får se min familj och mina vänner hela tiden. Trots att jag befinner mig i ett främmande hus i ett främmande land känner jag mig så hemma!

 

Jag vaknade tidigt av att all luft i madrassen åkt ut. Det var bara att fixa och sen lånade jag Emilys dator lite. Jag har fortfarande inge internet men det löser senare. Nu ska jag sova lite och sen ska jag äta frukost.

 

Jag saknar er hemma i Sverige! Älskar er.

 

(bilder kommer nar jag har min dator)

 

God morgon Phoenix

Klockan ar 6.30 har nu och jag vaknade nastan precis. Jag och Anica sover pa luftmadrasser tillfalligt och de nya madrasserna ska vi kopa i veckan sa jag vaknade iallfall upp i en halvfylld luftmadrass. Emily visade hur man gor for att pumpa upp den och da tog det 5 min att fylla ganska lite. Nu nar jag vaknade och fixade tog det 5 sekunder och da var hela fylld. Nu kan jag inte somna om, ska kanske borja skriva om mina forsta timmar i Phoenix. Hall er uppdaterade! :)Welcome to the united states of america

Nu sitter jag i mitt rum, i phoenix! Jag lanar Emily's dator just nu for de maste ta reda pa losenordet till internet forst vilket Therese skulle gora imorgon. Sa imorgon kommer ett riktigt inlagg dar jag berattar ALLT! Jag ska aven svara pa kommentarer men jag vill helst ha min egna dator plus att jag ar sjukt trott just nu, mitt flyg fran newark till Phoenix var forsenat sa resan tog langre tid an planerat. 

Det var jatte jobbigt att saga hej da men trots det kanner jag mig hemma har och har tyvarr ingen hemangtan over huvudtaget, jag ar har for att stanna. Jag grat i flera timmar i strack och otroligt nog kande jag mig inte nervos en enda gang. Det kanns sa sjukt jag ar har nu! Jag saknar alla dar hemma, kanns inte som att jag kommer vara borta sa lange, de har manaderna kommer vara over snart.

Imorgon ska jag och Ani till Mountain pointe och skriva in oss och valja kurser. Pascale ska ta med oss dit och hjalpa oss. Huset ar underbart!! Jag ha fotograferat lite och sa ska jag filma sa ni far se hur jag bor. Jag och Ani fick valja rum och jag var sa snall sa hon fick det basta rummet. Jag gillar mitt ocksa, jag har dorr in till Emily's rum och det ar litet och mysigt med heltackningsmatta och farglada lakan. Bade Therese och Emily berattar att vi ska fa inreda vara rum snart och att det har bara ar tillfalligt men jag gillar det.Jag och djuren har fatt bra kontakt! Just nu har jag en katt i sangen, sa mysig!

Alla ar sa snalla!! Jag ar nastan i chock over hur vanliga och snalla de ar! Nu ska jag hoppa in i duschen, ville bara saga att jag lever och att resan gick bra. Elle r egentligen vill jag bara skriva och skriva men nu masta jag duscha, alla sover forutm jag. Imorgon far ni  se bilder och hora om resan om mitt forsta dygn i Phoenix, Arizona, USA!

Nu är det dags

Nu lämnar jag sverige, nästa gång jag bloggar befinner jag mig i Phoenix. och nej, det har fortfarande inte slagit mig att jag åker om några timmar...

Sista dagen

Idag är det min sista dag kvar i Sverige. Jag vill beskriva hur det känns, så att ni som inte ska göra något liknande förstår lite iallfall. Jag känner mig nervös, nyfiken, glad, ledsen, allt på en och samma gång. Igår bröt jag ihop igen, det var första gången jag förstod att jag kommer inte se de människorna på en lång tid. Tårarna sprutade och jag tänkte "vafan har jag gett mig in på!?". Jag vet vad jag har gett mig in på, jag har velat det här så jäkla länge. Sen underlättar det ju inte så jätte mycket att jag precis har hittat en kille jag gillar, förstår inte hur det gick till och det känns så typiskt att det skulle vara några dagar innan jag åker. Jag är så rädd för att jag ska få mitt hjärta krossat, jag hoppas att jag kan lita på honom.

Jag, Anna och Lydia hade gemensam avskedsfest igår, inte en enda sekund förutom de när folket skulle gå förstod jag att det var en avskedsfest vi hade. Vi har den här festen för att vi snart ska spendera 10 månader i ett annat land. Även fast jag inte träffar människorna så ofta så finns ju ändå möjligheten när jag befinner mig i Sverige, men helt plötlsigt ändras villkoren och att hälsa på i Sverige är inte ett alternativ vilket gör att 10 månader känns som en evighet. Jag börjar smått förstå att jag åker imorgon och det känns som att det kommer som en chock, även fast jag har vetat om i flera år att det som sker imorgon ska ske.

Många har frågat hur jag ska spendera min sista dag i sverige innan jag flyttar. Jag hade gärna svarat att jag bara ska umgås med nära och kära men tyvärr är det inte så. Jag ska vaccinera mig en sista gång mot Hepatit A och B. Jag måste tvätta en massa kläder som jag ska ta med mig. Jag måste packa. Sen ikväll kommer kvällen spenderas med släkt och vänner igen.

Imorgon följer Mamma, Pappa, Sebbe, Lydia och Bella med till Arlanda för att säga hej då. Att säga hej då känns så sjukt att tänka på. Det är så svårt att säga hej då, vi ses om 10 månader! 10 månader känns just nu som en evighet men jag är övertygad om att de där 10 månaderna kommer svischa förbi och kännas som 10 dagar. Nu vill jag inte tänka på hej då.

25 timmar kvar innan planet mot USA lyfter, 25 timmar kvar innan jag påbörjar mitt livs äventyr.


Jag fick presenter av Mathe och Sara som jag ska ha med till Arizona. Basketbollen för grannen har basketplan och solglasögonen var såklart rosa.


Mathe och Anna


Lydia


The grill masters - Bella och Robin


Flisan och Isa
Sara och Mathe


Jonas, Henrik, Balti och Robin


Frida


Jag


Jojje


Verklighet

Jag kan inte somna, för mycket tankar i huvudet. Jag bröt ihop när jag satt på bussen påväg hem från bio'n. Det var första gången jag insåg att jag lämnar sverige på riktigt. Jag ska flytta till ett annat land i 10 månader och jag får inte ta med mig allt jag pekar på. Jag är så lycklig just nu, hur kan tajmingen vara så fel?! Det var länge sen jag var så här lycklig och just när jag känner mig på topp vet jag att jag ska åka. Just nu skulle jag inte tacka nej till att stanna i sverige samtidigt som jag bara vill åka. Snart är det dags, jag hoppas att allt finns kvar när jag kommer tillbaka! Jag hoppas!


Amerikanska flaggor?

idag var jag och Lydia inne i stan på jakt efter amerikanska flaggor. Vi hittade några små bordsflaggor och några serperntiner, vart är alla amerikanska flaggor? Vi köpte även kepsar som det står stockholm på (de var på rea) och sverigeflaggor. Sen gick vi runt och snackade engelska resten av dagen medans vi fotade oss i gamla stan framför slottet, riksdagen, etc. Ganska kul att agera turister i staden som vi är uppväxta i. Vi saknade dock Anna men hon var med oss i våra hjärtan.

Nu ska jag byta om och sen ska jag på bio :)