Arkiv Stephanie Ammerman -

bara informera

Jag tänkte bara berätta en sak lite snabbt: Det här endast min usablogg. Jag skriver om mina tankar, förväntingar, om förberedelser och om själva året där. Jag har andra bloggar där jag skriver om vad jag gör på dagarna. Jag ber om ursäkt för att jag blandar in skola och vad jag ska göra imorgon.


Finns det någon mer oseriös männsika?

Jag borde verkligen skirva klart min labrapport, men istället chattar jag och fottar knasbilder med webcamen. Jag försöker intala mig själv att det är okej att få G eller VG på första labrapporten i Fysik A. Känner jag mig rätt kommer jag att sitta uppe hela natten, ta av mig danskläderna (ja, jag har fortfarande på mig danskläder) och duscha precis innan skolan och sen gå dit som vanligt.
Imorgon väntar London. Underbara London. Ibland förstår jag inte varför jag inte övervägde att åka någon annanstans som utbytesstudent. Jag var HELT bestämd. jag skulle till möjligheternas land. Tänk va coolt det hade varit att bo i brazilien ett år, eller sydamerika, eller spanien, eller frankrike eller varför inte australien eller storbritanien. Nu blir det USA och om jag ska vara ärlig kan jag inte se mig själv någon annanstans, USA har varit min dröm i många många år och snart ska drömmen bli uppfylld. Varför ska det vara 8 månader kvar tills jag får åka?

Nu ska jag forstätta skriva på labrapporten. Jag säger bara: älska optik.

dagarna går

Känns som att jag har varit oplacerad hur länge som helst nu! Sanningen är att det har gått snart 6dagar.  Min bild har inte blivit bytt än. Någonting som har blivit bytt är min design. Förra designen var riktigt ful så den här är mer okej.Kommentar från Explorius-Caroline

Explorius fyller ju i lite papper under intervjun som sedan följer med under ansökan. Jag kollade igenom mina, jag kommer ihåg att jag var så jäkla nervös. Jag kunde inte prata rätt, fann inga ord och verkade bara var jätte tråkig. Det visade sig att jag inte pratade så jätte bra engelska under intervjun men jag framstog inte helt som en tråkig  stel danstjej från stockholm utan hon har skivit väldigt söta kommentarer. En kommentar blev jag väldigt glad för :)


Byte av bild

Just nu ser min bild hel knäpp ut! Jag kommer inte bli vald om jag har den fula bilden såjag skickade in en annan bild till pierre som inte är någon passbild el. lik. utan en bild där jag ler och ser glad ut. Jag vet att jag inte ser så mycket bättre ut på den men den ser iallfall inte helt konstig ut utan bara halft konstig. Vi får väll se om jag ens blir antagen, jag kan väll vinka bye bye till Arizona.

                                     

Evighet

Det känns som att jag har väntat en evighet på att få placering, tydligen har jag bara väntat 4 dagar... (am. tid)

Intl. Agent: Explorius Education AB..
Date Entry: Jan 22, 2009
Today's Date: Jan 26, 2009
Days Unplaced: 4

Hur ska jag klara av att vänta? Jag loggar in på smg minst 10 gånger/dag och kollar hela tiden. Jag drömmer mardrömmar om att jag loggar in på smg och ser att det står att minnesota istället! Jag kommer bli jätte ledsen om jag inte hamnar i Arizona, om dom hade hållt det hemligt blir jag glad för vilken placering som helst men när jag har fått min drömstat vill jag inte förlora den.

Nu ska jag försöka sova, annars blir det tv'n. Jag ska ju gå upp om 2,5 timmar..


Grand Canyon State

Region: South West - Guaranteed - Arizona Guaranteed
JAG SKA TILL ARIZONA! Jag sökte Arizona som förstahansval och förhoppningsvis är det där jag hamnar!!!!

Så här ser min profiltext ut (jag har inte skrivit den)

Age: 17
From: Sweden
Religion: Non Religious
Stephanie is a bright, energetic girl with a great sense of humor. She earns straight A's at school. Stephanie's passion is dance. She devotes much of her time to it. In addition to practicing with her dance team, Stephanie teaches dance to younger children. She also works as a counselor at a summer camp. Stephanie is a vegetarian who eat fish and seafood. She enjoys making her own meals. In addition to English, Stephanie is also learning French and Spanish.SMG

Application News


Congratulations!

Your application has been approved. Your profile and information are showing as available for placement in the region/state you requested or where assigned to upon acceptance of your application. Once you are placed with a family, your host family information will be available below

Hejdå applications

Mina applications har blivit skickade till USA och det ända jag har kvar att göra är att ta vaccin mot hepatit b.  Jag vet inte riktigt vilken orginisation jag åker med i USA, det står ingenstans i mina applications men det löser sig nog. Jag märker nog ingen skillnad förens jag åker.

Nu börjar letandet efter den perfekta värdefamiljen. Jag ska leta själv också, men hur jag än gör kommer jag inte att känna familjen. Det känns som att jag vill bo vid kusten, jag varken rider eller åker skidor så om det inte finns något danceteam på skolorna är det ju ingen ide att åka dit. Egentligen spelar det ingen roll vart jag hamnar, sålänge jag hamnar någonstans är jag glad.


2009

Gott nytt år!
I år åker jag till USA! Helt otroligt, jag har väntat i många år och snart smäller det!
Jag skickade in mina applications i tisdags, lite sent kanske.. Nu upptäckte jag en massa fel också! Bland annat i mina vacc. intyg så står det fel datum + delstadsvalen som jag gjorde (Arizona, South Carolina och Oregon). Aja, jag får göra om och göra rätt.

Det personliga brevet man skulle skriva var jätte svårt, jag kände inte alls att jag "sålde" mig själv. Jag får hoppas på att det finns någon stackars själ som vill ha mig i deras familj i ett år.