Arkiv Stephanie Ammerman -

Marketing

Just nu har jag marketing och oftast brukar blogg.se vara blockat men tydligen inte nu.

Eftersom vi kom 3 officellt (1a inofficellt) spirit chain tavlingen sa hade vi pizza party idag. Jag coh nagra ur min klass hade en stor diskussion om sverige och usa. Vi har aven samlat in saker till soldaterna och av Mrs.Edel's engelska klasser fick den klass som samlat ihop mest valja hennes halloween kostym som hon bar idag. Vi vann och hon var utkladd till en toalett, haha, 'alska amerikanska halloweenkostymer! De har alla mojliga!

Idag fortsatte vi med sinnerna pa psykologin. Ariel och jag jobbade ihop under ogonbindeltestet. Vi fick leda ut den andra, som hade oginbindel for ogonen, nagonstans i skolan. De skulle sen, med ogonbindeln pa, hitta tillbaka till klassrummet. Ariel var snall mot mig eftersom jag knappt hittar utan ogonbindel och slappte mig utanfor danssalen. Jag slappte av Ariel i mitten av skolan efter att ha gatt runt i cirklar. Det var absolut ett av de roligaste experimenten jag gjort! Man kanner sig som en idiot!

 Vi fick en walnot som vgar varan och utan att titta pa den skulle vi kanna pa den. Efter ett litet tag gick vi lagga tillbaka walnoten bland en massa andra. Efter det skule vi genom att kanna pa walnoterna hitta var egna. Jag hitta min efter 30 sek och jag hade ratt pa forsta forsoket. Vi fick dricka vatten ur 5 olika 1 gallons flaskor dar det var  1, 1/2, 1/4,1/8 och 0 tesked socker i. Jag blandade ihop 1/4 och 1/8. Vi har fatt lukta pa barnmat, atit jellybeans med nasan tilltappt, kolla pa nallar som gungar med en lins och fatt "hal" i handen.

Under lunchen blir det plugg igen. Det ar sa skont att det ar fredag!! Jag behover sova sa efter skolan ar det jag och sangen!Mrs.Edels kostym


Are people by nature, born evil?

Jag ska skriva klart min engelska essay och göra min andra läxor men jag vill bara blogga lite först!

Jag kan börja med att berätta att det är iskallt i Phoenix just nu!! Ja, jag överdriver men det är kallt! Tror det ligger runt 15-23 grader och det är KALLT! Folk börjar har börjat bära tjocka jackor och uggs och jag har alltid tjocktröja på mig nu. Det är tydligen bara en kallfront och det ska bli varmare igen men det här är inte kul, det är lite för kallt! När solen är framme är det perfekt men när den försvinner, inte roligt!

Emily och jag har varit ute sen 16.30 och letat efter halloween kostymer. Älska att Emily har världens bästa bil! Jag hade brandman i tankarna men nu hittade jag inte den perfekta outfitten så jag får se hur jag gör. Funderar på att köra på fairy vilket det känns som att jag är varje år. Ska kolla lite imorgon igen.

Inne i Chandler mall så såg jag valp affären, ja, där de säljer puppies. Jag behövde bara gå in där! Valpar i skyltfönstret och massa glasburar som man kunde kolla in i och se dom. Jag ville verkligen ta något tungt och slå sönder alla glas så jag kunde ta alla valpar där ifrån. Jag blev på så dåligt humör när vi var där inne men det var inte förens jag såg en liten shetlands sheepdog som tårarna kom. Den såg mig och började skälla, slicka och raffsa på rutan. Emily som kände likadant drog ut mig ur affären och sa att det inte var den bästa iden jag haft.

Wild flower blev det till dinner och jag åt en gooood pasta. Therese som kom och mötte oss undermiddagen fick köra oss till bilen eftersom det var så kallt.

Nu ska jag forstätta med läxorna, ingenting blir klart om jag sitter här och bloggar.


Ni som har frågor: enklaste sättet för mig att svara just nu är om ni frågar på facebook. Stephanie Järnberg Führ - lägg till mig och skicka ett meddelande.

Psyk just nu

Hej! Har lektion nu men vi behover inte lamna in nagot sa jag tar den har tiden till att gora lite saker jag inte har hubnnit gora de senaste dagarna. Skolan ar mycket, laxorna ar latta men de ar manga och kraver mycket vilket tar upp all min tid. Ingen har gor vad de borde gora. Imorse hade vi dans, 6.30! AAAH, jr.company, I love them with all my heart men de ar sa jakla jobbiga!! Jag funderar starkt pa att droppa dance eftersom de bara tar tid och det ar trakigt. Efter dansen sprang jag till Mrs. Edel for att fa lite hjalp med engelskan. Jag hann inte byta om sa jag har dansklader just nu och kanner mig hur snygg som helst! Nu upptackte precis min larare att vi har papper att fylla i till denna lektion. Jag forsoker blogga nar jag kommer hem. Have a great day!

godnatt

hej! ligger i sängen nu och skriver fran min iPhone jag somnade 7 och vaknade 11.30 så det blir nog svårt att somna om. imorgon är det skola, jag längtar! Jag hoppas på en lagom dos med make up work så att jag inte blir sjuk pga. stress. by ska jag försöka somna, jag skriver imorgon, pusspuss

Helium


Emily och Michelle's birthday dinner

Vi samlades här runt 6, tog bilder och åkte sen till rainforest cafe och åt middag. Det var riktigt mysigt och det var trevligt att träffa fler av Emily's kompisar. Efter middagen åkte vi hem och jag bestämde mig för att inte åka vidare ut men sen kom Em och Michelle hem en timme senare och vi spenderade tid i min säng (som vanligt) flummandes och pratandes. Emily tog en powernap som vanligt vilket ALLTID resulterar i sömn för resten av natten.Hela gänget

24e oktober

Hola amigos

Jag vaknade 1.30 pm, kanske inte så kontigt eftersom jag somnade runt 6.

Idag är det Halloweenpartaj med alla utbytesstudenter men jag ska inte gå. Såklart vill jag träffa alla igen men Emily har sin birthday dinner idag och hon sa att hon vill att jag ska vara där + Pascale är jätte rädd för att få influensan eftersom de åker till Europa snart så hon vill nog helst, även fast hon inte sagt det, att jag håller mig borta. Jag tycker kasnke att det är lite skönt att jag inte ska gå eftersom jag inte har någon kostym, tänkte vara en fjäril eller en cowgirl men nu blir det klänning och klackar istället. Så klockan 6pm kommer alla och då är det dags för att ta lite foton och sen bär det av till rainforest cafe.

Nu kom jag precis hem efter att ha spanat på lite halloween kostymer. Jag hittade en firefighter grej jag gillade så jag kanske ska köra på den. Em vill vara sailor men hittade inte den perfekta outfitten. Michelle var med men hon har gjort sin egna kostym vilket är en smart ide. Vi får se vad som händer. Nu är det dusch time och dags att göra sig iordning!

C U

football

Tänkte bara säga - GO PRIDE! Vinst idag igen!

Mountain Pointe

Mascot: Pride | Colors: Maroon & Gold
Class: 5A-I | Region: East Valley
4201 E. Knox Road | Phoenix, AZ 85044
WorkPhone: (480) 759-8449 | Fax: (480) 759-8458
Web site

2009 Varsity Football

Freshman | Junior VarsityPrint this schedule
Date Game time Opponent Venue Result
08/28 07:00 PM at Dobson Dobson W 45-14
09/04 07:00 PM Highland Mountain Pointe W 56-14
09/11 07:00 PM Basha Mountain Pointe W 21-10
09/17 07:00 PM at Desert Vista Desert Vista W 34-18
09/25 07:00 PM at Casa Grande Casa Grande W 65-14
10/02 07:00 PM Skyline Mountain Pointe W 35-13
10/16 07:00 PM at Desert Ridge Desert Ridge W 35-34
10/23 07:00 PM Westwood Mountain Pointe W 28-14
10/30 07:00 PM Perry Mountain Pointe  
11/06 07:00 PM at Marcos de Niza Marcos de Niza  


Nello's och zebrakaka

HEY SWEDEN!

Idag vaknade jag klockan 1pm och mådde bättre. Jag spenderade tid i sängen kollandes på filmer (såg bl.a Goal!, tårarna sprutade!!!) och bara tog det lungt tills min telefon ringde och jag behövde släppa in Em och Cam eftersom Em aldrig tar med sig sina nyklar.

Jag pratade lite med tjejerna, gick upp till sängen och sov och efter det gick jag ner till tjejerna igen. Em och Cam är helt underbara, de är så bubbliga och glada. Det är svårt att tacka nej till att följa med dom ut eftersom de är så härliga tjejer men jag tog beslutet att inte följa med trots att jag egentligen bara ville kasta på mig jeansen och vara redo för att gå ut. Istället så åkte jag och Therese till Pascale för att hämta upp Isa och så åkte vi till Nello's för middag. Jag åt pizza, 4 ostar, mums mums. Gotta love Nello's!

När vi var hos Pascale första gången påpekade hon att jag hade gått ner i vikt och att mina ögon inte var så kinesiga längre (Pascale är min area.rep och jag pratar med henne nästan varje dag och träffar henne minst 2 gånger i veckan). När vi åkte till Pascale för att hämta upp Isa's saker efter middagenså påpekar Pascale hur blek jag är (jag träffade henne för 2 dagar sen). När vi var där första gången men då sa hon inget om att jag var blek utan hon tyckte att jag hade blivit blekare under middagen. Jag har tappat mycket färg i ansiktet, jag var nästan jätte mycket brunare två veckor sen...

Nu bakar jag och Isa tysk zebrakaka (vilet är som tigerkaka tror jag) och jag rensade lite i skafferiet eftersom jag inte får röra det hemma (säg inte emot Mamma!) Får se hur kakan blir eftersom vi bara hade brunt socker. Well, vi får se hur kakan smakar! Ha det bra.

(ps. nu när jag lästa igenom inlägget såg jag hur mycket direkt översättningar från engelskan jag gjorde.. Jag försökte rätta de flesta och jag ber om ursäkt om det är fel grammatiskt. Ibland är svenska svårare än vad man tror)


Ännu en dag borta från skolan

Igår åkte jag och Em till Applebee's och åt middag. Allt gick bra, jag svimmade inte och kunde äta trots att jag några timmar tidigare inte kunde gå ur sängen för att jag var så yr och illamående. När vi kom tillbaka var jag dock så trött så att jag direkt upp till sängen och somna. Min kropp var helt slut efter lite middag? Therese tyckte inte att jag var redo för skolan idag och bestämde sig för att ringa Dr.Dietzgen för att se så att jag inte var sjukare än vad jag borde. Enligt doktorn så är detta typiskt för influensan och jag måste dricka mycket vätska och sova mycket om jag vill bli frisk.

Emily ville kolla om jag var sjuk så hon skrek SCORPION när jag satt i köket. Istället för att börja skrika och springa iväg som hade varit en naturlig reaktion för mig sa jag bara oh no lite tyst. Emily sa efter det att yep, hon är fortfarande sjuk.

Hade jag varit i sverige hade jag inte varit stressad över skolan och hade tagit det lungt och gått till skolan när jag kände att jag var redo. Nu har jag istället dåligt sammvete över att jag är borta och känner mig sjukt stressad eftersom man bara är tillåten att vara borta x antal dagar. Idag var det min 6e dag absence från skolan och även fast jag vet att jag är borta pga. health issues så är jag rädd för att skolan säger att nej, du failar kursen och att jag måste åka hem..

Absences: A student is allowed 5 absences, excused or unexcused per class per semester. The 6th absence will result in loss of credit unless there are extenuating circumstances. The following are examples of extenuating circumstances: hospitalization, personal/health reasons, family issues,chronic health issues, college visits, runaways, drug rehabilitation, parents kept child out, andparent issues. Contact the Attendance/At-Risk Coordinator with questions regarding extenuating circumstances.

Nu måste jag acceptera att jag är sjuk och att jag är redo för skolan när min kropp är redo. Jag ska inte utsätta den för en massa saker den inte är redo för. Jag vill bli frisk!

 


Ska ge mig lite fukt i luften


Ska ge mig lite Energi


Ska hjälpa till att förkorta sjukdagarna


dizzy

Igår efter att ha tagit min flumedicin tog jag en dusch.. När jag stod i duschen kände jag hel plötsligt hur yr och illamående jag blev. Ut ur dushen och ner i sängen. Therese kom hem och frågade hur jag var och jag berätta att jag var yr och mådde illa. Hon fråga lite fler frågor men jag kunde inte tänka utan jag försökte mer få lite kontroll. Hon läste bieffekterna av medicinen och såklart, dizziness är en av de.

Emily kom hem med lite flu symptom vilket säkert är för att vi nästan satt ihop under de sista dagarna under lovet och för att hon kommit in i mitt rum och kollat hur jag mår varje dag. Slutade med att hon sov i mitt rum även då vi inte är säkra på att hon har influensan så det blir ju kul om hon har något annat och vi båda slutar upp med två olika sjukdomar.

Nu ska jag sova, är så trött och jag vill verkligen gå till skolan imorgon.


oktober 20

Det känns som att jag har blivit överkörd av ett tåg.. Överkroppen värker, huvudet värker, jag är trött och vill bara sova hela tiden. Ska kolla på film nu.


Vad tycker ni om min nya design? Oscar har gjort den helt själv från noll!
http://www.utbytesstudent.se/forumo/index.php?/topic/222-stephanies-gurublogg/page__pid__2635__st__0&#entry2635


The flu

Jag har fått influensan. Inte svininfluensan utan en influensa som har kommit från att jag var förkyld och fortsatt in till en influensa som kan vara långvarig om man inte tar hand om den och eftersom jag kom in när den är i ett tidigt stadium så kommer jag nog bli frisk snart. Jag måste sova mycket för kroppen måste vila och ta det lungt, ingen skola på ett par dagar. Jag fick influensa medicin att ta för 5 dagar som kommer kosta $125(!)


Läkaren igen

Nu åker jag till läkaren för andra gången sen jag kom hit.. Therese ringde precis och sa att Shannon kommer och hämtar mig och att jag måste jag måste få mer sömn vilket byter säng klockan 22. Skriver när jag kommer tillbaka.

Jag blir Guru-bloggare

Jag har inte berättat det för er än men jag blir Guru-bloggare hos www.Utbytesstudent.se vilket ska bli jätte kul! Jag kommer gå över till den nya adressen inom en snar framtid men jag kommer skriva ett inlägg om det när det är dags så ni ingen missar att jag flyttar.

http://www.utbytesstudent.se/index.php/utb_blog/blogg_kommentarer/slut_pa_en_intressant_sts_-_vecka

Hemma

Vaknade imorse av att Therese ringde upp och frågade hur jag mådde. Jag berättade att jag hade ont och att det gör ont i övre ryggen. Hon sa att jag fick gå till skolan men hon tyckte att jag skulle stanna hemma eftersom det är då jag tar det lungt så att kroppen kan hela och ingen av oss vill att det jag ska bli så sjuk som förra gången vilket var bland det värsta jag har varit med om.

Nu ligger jag och lyssnar på pandora radio. Vet inte om det fungerar i sverige men det är helt underbart! Jag skriver in ett band eller en låt och då får jag fram det bandet/låten och annan musik som påminner om jag valt och skapar en radiostation och så får jag pressa gilla/ogilla. Jag har just nu The Fray radio och banden som spelas är The Fray, Lifehouse, Coldplay, snow patrol, the goo goo dolls och en massa(!) fler. Jag har även skapat radiostationer med Meatloaf, Queen, Carrie Underwood. www.pandora.com

Så nu är jag iallfall hemma men jag har tur, jag har två barnvakter som kommer in och kollar till mig hela tiden.


Cali


Bobby

Last day before the start of the second quarter.

Idag har jag haft ont i kroppen.. Inte bra. Jag vill verkligen verkligen verkligen inte få lunginflammation igen!!

Jag spenderade förmiddagen i sängen och tog det lungt eftersom jag inte mådde så bra. Emily kom hem och väckte mig och då kom jag på att jag glömt att ta en sudafed. Vi gick ner och åt lite smågott och sen bestämmde sig Em, Kaitlin och jag oss för att åka til chipotle. När vi var påävg dit började kroppen göra ont igen och jag var inge hungrig så jag struntade i att äta och ville helst av allt bara åka hem. Äntligen hemma så sa jag till Therese att jag inte mådde så bra och sen gick jag och Emily upp till mitt rum. Vi låg bara i min säng och fjanta oss och att inte tänka på det och värmen i rummet gjorde att jag mådde bättre.

Nu ska jag ta en dusch och sen är det läggdags. Imorgon är det skola igen... Jätte kul samtidigt som det är lite jobbigt eftersom att jag inte mår så bra men det löser sig nog.

God natt!


Telefonsvarare

Jag har inte orkat spela in någon telefonsvare för mitt amerikanska nummer så Emily tog tag i det och det enda vi säger är det enda ordet Emily kan på tyska/svenska. Zoey ville också vara med.


Sugar cookies

Jag och Emily "bakade" sugar cookies igår kväll :)
god natt sverige

Jag ligger fortfarande i sängen, vill bara sova hela dagen! jag ska nog försöka sova lite nu, min kropp är seg.

Jag vill bara säga god natt sverige och jag hoppas att ni hade en bra dag!

Football game - min första match videoMitt rum och mitt badrum

Jag har visat mitt rum och mitt badrum förut men jag tänkte att jag skulle göra det igen.

Mitt sovrum
Mitt rum är ganska så tråkigt fortfarande, jag har inte orkat sätta upp bilder osv. men idag fick svenska flaggan komma upp på väggen ovanför sängen och en liten amerikansk flagga fick komma upp på en väggen bredvid sängen. Min hammarbyhalsduk hänger över garderobsdörren, jag hade gärna velat ha den uppe på väggen men den är för tung för att tejpa så den får hänga över dörren sålänge.Mitt badrum
Mörkrosa handukar, alltid levande ljus och ballongen från min födelsedag sitter fortfarande kvar.


10/17/09

Hej hej hej!

Jag har huvudvärk, inte kul. Jag vill dock inte säga något till Therese för så måste jag gå till läkaren och jag orkar inte med en pencillinkur.. Jag hopas på att det går över snart.

Idag hade planerat att spendera tid utomhus men jag läste att om man har sinus infection ska man undvika extrem värme och kyla.. Vet inte om de tycker att 40 grader är så extremt men poolen är extremt kall om ni frågar mig.


Middag och bio

Idag hade vi 40 grader igen.. Mitten av oktober och 40 grader? Vart naf är jag? Jo, i Phoenix och här är det varmt. Det kommer vara runt 35+ nu ett litet tag till, förhoppningvis sjunker det några grader om några dagar.

Jag och zoey tog en tupplur medan Em och Therese var ute och fixade lite ärenden. Jag vaknade av att Emily ringde och frågade om jag var sugen på att gå ut och äta middag vilket jag såklart var. 20 minuter senare kom de och hämtade mig med Emilys bil. vi bestämmde oss för att åka till Tempe och åt på oregano's vilket är ett pizza ställe som är helt underbart.

Päväg dit ser vi Tyler, Em's ex som hon dejtade ett långt tag några år tillbaka,'s bil. Han svängde vänster och försvann men från ingenstans dyker de upp bredvid oss 2 minuter senare. Bilen var full av grabbar och det var ganska uppenbart att de ville köra lite race. Therese tog på sig uppgiften och körde ifrån grabbarna, vi var såklart tvugna att stanna vid rött och bredvid oss kör grabbarna upp, asgarvande. Therese körde ifrån dom igen men sen berättar hon att man ska låta de andra vinna så man inte kör ihjäl sig och sen ägnar hon mycket tid åt att berätta hur dåligt det var av henne att tävla med grabbarna och att vi måste lova henne att aldrig göra det. Det var iallfall ganska roligt och jag skrattade väldigt mycket.

Efter middagen på Oreganos åkte vi till tempe marketplace för att gå på bio. Vi såg den nya filmen couples retreat och fy va den var bra! Alla tre skrattade så vi höll på att dö, den var verkligen rolig. Ganska dirty men ja, den var bra.

Påvägen hem körde vi cab-style (vilket vi hade gjort tidigare under dagen också) men vi beslutade oss för att ta på taket igen eftersom det var lite kyligt ute. 26 grader och vi fryser?

God natt! Hoppas att ni får en underbar dag, vi skrivs imorgon.


Outfit
haha, inte för att man ser något men detta är Tempe marketplace


Påväg hem

Jag och Zoey vid poolen

baksidan


bobby
Swedish sticky chocolate cake

Hola. Jag bakar kladdkaka just nu och det är ca.5 minuter kvar innan jag kan ta ut den ur ugnen. Jag kan ha gjort lite fel så jag hoppas att den smakar okej.


Friday

Hey

Idag hade jag och Em tänk att åka och shoppa men hon var inte så trevlig igår så hon får inga pengar. Måste vara ett tecken på att jag inte ska spendera mer pengar..

Vet inte riktigt vad som händer idag, men jag tror att Emily och jag kommer hitta på något eller kanske bara vara hemma eftersom jag inte känner mig 100% frisk än.

Klockan är 12.15 och nu är det dags för frukost, mums.

världens mysigaste djur

Har jag berättat att jag bor med världens mysigaste djur? Zoey älskar mig, hon är verkligen helt förälskad i mig. Jag vill tyvärr inte ha henne i sängen inatt och hon såg ledsen ut. Katterna är världens mysigaste. Cali är väldigt reserverad och trivs inte bland mycket människor. man ser henne knappt om dagarna men på nätterna är hon vanligtvis inne i Em's rum och myser och vaktar. De senaste dagarna har hon varit inne i mitt rum tagit hand om mig, vet inte varför men jag älskar det. Cheeko, eller bobby som han kallas är stor som ett lejon så jag kallar honom simba. Han älskar att komma och gosa när man är upptagen, tex. läxor. Han lägger sig alltid över datorn/pärmen för att få all uppmärksamhet. Han kommer även in i mitt rum när jag vaknat för att mysa och bitas. Jag älskar alla tre, de är helt underbara och är alltid där när man känner sig ledsen för att prata, haha.

Idag har jag inte mått så bra, jag har haft huvudvärk och kännt mig svag. Jag har spenderat dagen i sängen fram tills Therese kom hem då jag spenderade tiden i sängen istället. Vi kollade på grease och åt middag vilket var mysigt.

Sovdags för lilla mig. kärlek
Frågor

Nu tog jag lite tid att fråga på några av de frågorna jag får. Jag ska bli bättre på att svara och jag ska försöka ha dagar då jag låter er ställa frågor och jag svara samma dag.Natalie: hej:) har en fråga, vem är emily? är det en kompis? bor hon hos er eller? kram

Svar: Min amerikanska värdysyster. Jag bor hos henne och hennes mamma.


Ester: hejhej!
har lite frågor om ditt år i usa:
kostnaden?
hur är det att bo hos en annan familj?
hur lång tid tog det att fixa allt?

Svar:
Kostnad: ca. 100 000
Om att bo i en annan familj: Jag gillar det. Såklart saknar jag min riktiga familj men det är kul att få en "ny" familj på andra sidan atlanden. Kan vara jobbigt om man hamnar i en familj där det inte fungerar så bra men inga problem här.
Tid att fixa allt: För mig 10 månader men det beror verkligen på vem du frågar om hur du menar. Papprerna tog ca.2 månader för mig och sen var det nästan bara väntan, vaccinering och visum ansökan.Tove: Solar du mycket? för jag menar :) du är typ brun hela tiden! så fint!

Svar: Haha, tack men nej. Jag har solat kanske 5 gånger sedan jag kom hit. Ofta försöker jag gå ut men det är för varmt så jag går in igen efter 5 minuter men jag lever ju i stad med sol hela tiden så det är svårt att undvika den.


Elsa: hej! jag ska också åka iväg till USA och förmodligen med explorious! jag undrar ungefär hur mycket fickpengar man behöver där borta? vad är jobbigast?

Svar: Min amerikanske orginisation rekommenderar minst 300 dollar i månaden. Jag kan berätta att jag spenderade det dubbla första månaden (vilket är vanligt med alla avgifter osv.) och efter det har jag spenderat lite mer än vad jag hade räknat med. Jag bor i en storstad vilket kan göra att priserna är dyrare + skatten här är 8.3% vilket är ganska högt om man frågar mig och skatten läggs till på allt man köper förutom mat.

Vad som är jobbigast är svårt att svara på. Jag har hitills inte haft någon hemlängtan vilket vissa har kännt och andra inte. För mig är nog den jobbigaste delen att jag inte kan vara lika självständig som i sverige. I sverige är jag van att kunna ta mig överallt utan att det tar 5 gånger så lång tid om någon hade kört mig. Jag är lyckligt lottad att jag har en värdmamma, en värdsyster och en massa kompisar som ofta kör mig och kan de inte göra det kan jag ta bussen men då tar en resa på 10 minuter med bil 1 timme. En till sak som var jobbigt var att hamna i en så stor skola. Nästan 3000 människor går på min skola och jag blev verkligen en i mängden vilket man blir varnad för när man hamnar på en stor skola. Det var svårt att hitta kompisar och det blev nästan jobbigt efter ett tag när jag var stressad över att jag kanske inte skulle få några vänner under året. var aktiv i klubbar och i skolan är väl det bästa tipset orch våga prata med människor.


God morgon

Hur kommer det sig att klockan är 8.40 och jag har varit uppe i 30 minuter? Lite onödigt tidigt om ni frågar mig..

Idag ska jag ha en riktig slappar dag. Jag ska kolla på film, ligga i  sängen och bara ta det lungt. Låter inte det härligt?

God natt

Jag har spenderat de senaste två dagarna hos Pascale. Isa, Pascale och hennes familj är helt underbara och jag älskar att vara där. Jag och Isa har spenderat nätterna utomhus sovandes på balkongen, Jag har pratat med de andra utbytesstudenterna vilket får mig att inse hur lyckligt lottad jag är som hamnade i den här familjen. Jag har inga regler, behöver inte göra någonting i princip och har två människor i huset som hjälper mig med allt. När jag känner mig nere tar Emily med mig ut och hittar på något vilket är det bästa man kan göra när man inte känner sig på topp, gå ut och aktivera sig och jag är glad att hon drar mig mig på middag och träffa kompisar även fast jag inte vill i början känns allt så mycket bättre samma sekund som man böjar fixa sig iordning.

Planen var att åka till Cali imorgon men det är osäkert igen. För det första så har Therese en massa att göra vilket hon vill ha klart och har kanske endast chans att göra denna helg. Hon har jobbat varje dag den här veckan och att åka 14 timmar för att stanna två dagar är kanske lite onödigt när hon har så mycket att göra. vi får se vad som händer. Jag har problem med bihålerna igen.. Huvudet känns tungt och det gör ont lite överallt. det obehgligaste är överkäken som gör ont. Jag har fixat sudafed 24 hours vilket hjälper men huvudet känns fortfarande tungt. Kanske inte var så smart av mig att sova utomhus två nätter irad även fast det var perfekt temperatur utomhus och jag sov med huvudet under täcket.

Nu ska jag sova, är trött och det är onödigt varmt här inne i mitt sovrum och det är något fel på fläkten som jag ska fixa imorgon och jag vill inte ha fönstret öppet eftersom det är mot gatan. Jag kanske ska ha fönstret öppet iallfall, eller så kör jag på öppen dörr mot the hallway och så hoppas jag på lite kallluft.

Jag hoppas att ni får en fantastisk dag och så skrivs vi imorgon. Pussar och kramar


mer bilder
Nu kommer vi till det jag egentligen skulle visa:

Before:After:


Ja, som ni kanse ser sa forvann en bra bit langd fran mitt har igar. Jag alskar det! Jag och Isa betalade $9 var for vara klippningar och sen ger man dricks. Han berattade en massa saker om mitt har och gav mig tips och berattade att jag kan gora riktigt mycket saker med mitt har. Jag tror att ni maste ha sett mitt har forut i verkligheten for att forsta hur fult och dott det var. Jag har sa tunnt har sa jag kan inte ha det langre och jag alskar den har langden.

nu ska jag och Isa ga till hennes pianolarare och sen ska vi hitta pa lite roliga saker. ha det bra, ses sen!

Welcome to the Desert

Lite bilder fran idag, welcome to Arizona!Pool

Det är 35 grader här nu så jag ska ner till poolen. Skriver senare <3

Nytt rum

Before:After:

sängenutsikt från mitt fönster

Brev från min lillebror, min skyddsängel från familjen kvick och ett doftljusMin garderob med de kläderna jag tog med.. Som ni kanske ser så tog jag knappt med mig några kläder och garderoben växer nästan lite pinsamt fort men det ska bli kul att visa er hur den ser ut om några månader..


Seg med bloggen

God morgon Sverige!

Igår var det sista skoldagen innan Fallbreak! WOHO! Sorligt då 25% av mitt senior år är avklarat.. Under lektionerna kollade vi på film och jag åt lunch med Strirling och Kelsi eftersom Teresa och Shea åkte ut och lunch någonstans och jag ville inte fråga Therese om hon kunde ringa ut mig tidigt(direkt översatt :P) men det gjorde ju inget eftersom jag hade Stirling och Kelsi.

Efter skolan åkte jag, Em och Cam till RA sushi och åt sushi under happy hour vilket betydde $2.5 för california roll! Stephanie var lycklig! Isa och jag spenderade kvällen genom att äta mycket sweets och kolla på film. Vi såg taken och jag var väldigt frustrerad..

Idag började dagen med säng flytt in till mitt nya rum (bilder senare) och sen lunch. Vi spenderade en timme eller två åt shopping och senare på kvällen blev det film.

Det är svårt att blogga. Jag tänker på engelska så när jag ska försöka skriva på svenska måste jag tänkta efter mycket och ofta blir det fel när jag skriver eftersom jag översätter. Engelskan kommer verkligen fort och svenskan blir bara svårare och svårare. Fråga pappa hur det låter när jag pratar med honom :"eeh, ehm" och svengelska. Jag får vara i min engelska värld här och så får jag öva upp svenskan under sommaren. Jag vet inte om ni märker i bloggen att jag kämpar mer än förut och att jag säkert blandar in engelska ord hela tiden. Mitt största problem är när jag skriver ett engelskt ord för så blir det nästan automatiskt så att jag fortsätter skriva på engelska. Lite tur att jag har bloggen så jag håller igång svenskan lite iallfall.

Nu ska jag gå och lägga mig snart. Emily skrämde nästan ihjäl mig för 10 minuter sen och nu har hon somnat i min säng med kläderna på så jag ska väcka henne. God natt Phoenix!


Sovdags

Jag ska sova nu, jag skriver imorgon. I hope you'll have a wonderful day!


10/8/09

Hola

Dagen börjades med dansträning 6.30 där alla skrek på varandra och vi fick ingenting gjort. Sen rullade skolan på, jag sov under latinen eftersom jag var så jäkla trött, vi kollade på film på psykologin och på engelskan gick lektionen ut på att komma fram med en halloween kostym som mrs. Edel ska bära om vi vinner sos. Vi kom fram till toalett eftersom hon är så jäkla rädd för bakerier.

Under Lunchen satt vi utomhus. Det är lite väl varmt fortfarande men nu går det iallfall att sitta ute tillskillnad från några veckor sedan. Tur att det inte är lika varmt som innan eftersom jag stod ute och vänta på bussen i 2,5 timmar idag.. Stod vid fel busshållsplats och jag hade inga batterier på ipoden och mobilen var död så jag var glad och hade ingen aning om hur mycket klockan var.

Me, E and K took some crazy pictureeees! Hahaha, my abs hurts!


Football+ away game. Vi strunta i att klä ut oss i temat eftersom vi var de enda studenterna där.


"regn"

Idag regnade det! Folk blir helt hysteriska här och luktar på regnet. Jag tog en bild på hur mycket det regnade, vet inte om jag skulle vilja kalla det regn eftersom det inte kom så mycket men jag ger dom den. Moln är ovanligt så folk tar foton av dom och tycker att det är hur vackert som helst..

Våran marketing creep var utklädd till bilförsäljare idag. Stackarn, ingen berättade att han skulle vara uppklädd så det såg professionellt ut och inte sliskigt.

Vädret här är UNDERBART! Idag när jag gick hem från skolan var det lite molnigt så det var bara 28 grader!! Helt underbart skönt att gå hem utan att svettas ihjäl. Jag har vant mig vid klimatet här väldigt fort och tycker att det  är iskallt när det är kväll och det endast är 20 grader?! Man behöver en tröja om man ska gå ut nu och då är det 22 grader.

Nu är det dags för duschen för mig. Jag har morgonträning 6.30 imorgon!! Ja, min danslärare försöker döda mig och de andra i klassen. 6.30 och jag ska kunna röra mig? Jag kommer dansa i sömnen, jäkla dans!
När det regnat färdigt..


Moln!

Yes!

Jag vet inte om jag berättade det förut men jag frågade Pascal om det var möjligt för mig att delta i graduation. Hon sa aldrig men att jag fick gå och kolla. förra veckan gick jag till ass.rektorn och frågade och hon tog fram sin pärm där det stod NO med stora bokstäver. Hon sa då att hon inte förstod varför och att hon skulle prata med rektorn och se vad de kunde göra. Idag gick jag och pratade med henne för att se vad de kom fram till. Hon sa att de inte brukar låta utbytesstudenter få delta men så visade hon mig ett mejl från rektorn där det stod att jag får delta i cermonin. Jag kommer få gå med min cap and grown och ta emot ett cerfiticat! Jag kommer få uppleva ett av de största ögonblicken en människa här upplever. Jag fick tårar i ögonen och började hoppa och mrs.Keller körde en high five med mig och var glad över att hon fick mig att bli så lycklig. jag hade ju verkligen ställt in mig på ett nej.

Jag har ingen fantasi och jag måste göra klart mina läxor. Puss puss


Ashley, Shelby and me


Tog med datorn till marketingtrött

ska sova nu, har suttit uppe och gjort mina läxor men nu är det äntligen dags för sömn. Emily sover redan här bredvid mig, vi bestämmde oss för att sova i min säng inatt.

Jag älskar Phoenix! Idag var det endast 30 grader (tror jag) och det är kallt! Snacka om att man vänjer sig när man tycker att det är kallt när det inte är 40+ längre.

Får skriva mer imorgon. Pussar och kramar. Saknar er!

söndag

Helgen gick på tok för fort! Jag hade en underbar homecoming och jag kommer alltid komma ihåg den!

Idag har vi inte gjort mycket.. Vi firade min födelsedag på riktigt genom att gå och äta sushi vilket är min favorit rätt. Jag fick ett juciy cuture armband av min underbara värdsyster Emily. Det är mitt amerikanska minnesarmband eftersom att jag kan hänga berlocker på det.

Imorgon är det skola igen.. en vecka kvar innan fallbreak. Det ska bli underbart med lite ledigt från skolan trots att jag älskar skolan.

Jag avslutar inlägget med att säga God morgon Sverige och God natt USA.

Teresa och jag på matchen i fredags

homecoming

 

Fredag - tv och assembly

Hej!

I fredags så gick jag upp 4.45 eftersom jag var tvungen att vara i skolan 5.40. fem minuter efter mötesstiden var det dags för tv insplening. Det var Live och vi från Urban dansade och klappade händerna. Jag syntes ganska mycket, Teresas familj spelade in så jag har sett de och jag ska få det. Vi fick gratis jamba jucie och donuts för att vi var med. En massa människor från skolan var där och vi i urban körde rund ring och att man dansar i mitten och jag hoppa in i ringen och alla ropar "go sweden, go sweden" medans jag dansar, efter det hoppa en korean som är med i urban in i ringen och alla ropar "go fried rice, go fried rice".

Vi var fullt igång med att göra allt möjligt fram till skolan började 7.49. Efter ca. 40 minuter var det dags för oss att gå till the gym och förbereda oss inför assemblyn. Medan jag står och går igenom danserna så hör jag hur några football killar ropa på mig och berättar att jag är vit och att frågar om jag är med i urban. De tyckte att det var hur coolt som helst eftersom jag är blond och vit, de visste dock inte om att jag var svensk. (vi är ändå ca.5-6 vita med i urban så jag är inte den enda) Efter det kommer några svarta footballsnubbar och börjar prata med mig men jag dissade dom genom att berätta att jag hade fullt upp med att gå igenom danserna. Jag förstår inte riktigt hur det kommer sig att de har så bra självförtroende men jag beundrar det.

Assemblyn börja och helt plötsligt var det dags för oss att köra vårat nummer. Jag var såklart inte nervös över huvudtaget vilket jag blev lite förvånad över, jag var mer glad över att äntligen få dansa lite. När de ropa upp urban i högtalarna kom de mycket applåder. Urban är tydligen väldigt populärt på skolan och anses vara coolt vilket jag inte visste. Vi körde nummret och när det var dags för killarna att breaka lite blev folk galna. Båda gångerna gick bra och det var verkligen hur kul som helst att stå framför hela skolan och visa vad ja älskar. Jag har aldrig fått så mycket beröm för min dans som jag fick efter vårt uppträdande med urban. Det var helt sjukt! Tyler (som jag dansar i company med och han är ärlig och grym dansare) hade pratat med Teresa och gett henne feedback och när han prata med henne så hade han kommit in på mig och sagt att stephanie, she's ridiculous och att jag var helt otroligt grym på att dansa vilket jag nästan blev tårögd av att höra. Under resten av dagen hörde jag folk ropa "Sweden. you killed it!!" i cafeterian och folk jag aldrig har sett förut kom upp och sa att jag var grym och att jag var den enda som verkligen dansade från hjärtat. Folk i mina classer kom upp och berätta att de inte visste att jag var med i urban och sa att jag hur bra som helst. Folket i urban sa tilloch med att jag killed it så jag tror att jag gjorde bra ifrån mig. Jag har dock dåliga nyheter och det är att jag glömde kameran, de positiva är att Nano hade en kompis som filma och det finns på facebook så ni som vill se det måste vara vän med mig för att se det. tyvärr ser man mig bara i början av dansen men det är lite iallfall.

I slutet va dagen var det homecoming parade och jag skulle egentligen gå med company men det var för strikt för min smak så jag smög iväg och gick med min urban familj. Vi jerkade, dansade och skrek "we are urban" vilket passade mig bättre än att köra 4 steg fram, dubbel piruett, kick, snurr, roll, party party med 65 dansare runt the field. Efter paraden köre vi lite breakdance såklart.

Efter skolan åkte jag, Teresa, Shea och Tyler och åt lunch. Jag älskar Tylor, han vet allt om alla och han är verkligen underbar. Vill man prata skvaller är det honom man ska gå till. Jag har pratat mycket med honom i skolan och så men aldrig "hängt" med honom så det var trevligt. Senare åkte jag och Teresa till tailgate och hjälpte till med urban försäljningen. Vi uppträdde och körde lite breakdance, för fjärde gången under dagen var jag i mitten av cirkeln och jerkade och körde lite basic break. Jag är ju svart nu eftersom jag hänger med urban så jag det är okej för mig att göra allt coolt som de andra gör. Efter tailgate var det match och såklart vann vi.

Efter matchen åkte jag och Teresa hem till henne och somna.

Det jag älskar med Urban är att det är alla raser med och vi är verkligen som en familj. De är alla så snälla och så coola och vi alla delar kärleken till hip hop. Urban är mer än en klubb och jag är så glad att jag joinade urban.
första oktober

Jag hade en bra födelsedag! Blommor och ballonger i massor. Jag älskar ballonger.

Hela engelska lektionen gick åt till att samla ihop pengar. Under den här veckan har vi haft spirit chain contest och vår klass har verkligen gått in för uppgiften tack vare vår lärare och vi har legat på bra placering. Idag var det sista dagen och mrs.Edel gjorde allt för vinna. Klassen samlade ihop över 250 dollar bara idag vilket de sa var nog för oss att vinna men vi vet inte än om vi vann. Vinner vi får vi pizza-party men ryktet säger att vi kom på andra plats vilket innebär cookie-party. Vi trodde iallfall att vi vann när hero-eleverna kom in och berätta hur mycket vi behövde och när vi samlade ihop till över det firade vi med field trip. Packa sakerna, vi ska ut ur klassrummet. Vi spang till the yearbook room som hade gett oss $40 vilket gav oss segern (som vi är osäkra på nu) och dansade och jublade. Älska Mrs.Edel, ni ska se hennes dans!! Haha

Urban gick bra, dansen kommer bli SÅ sjukt cool! Jag hoppas att Anica kan filma åt mig så nå får se, det kommer bli sjukt bra. En sak jag inte har berättat är att jag ska till skolan 5.45 imorgon, för tv-inspelning. Yes, jag ska vara med på TV här i staterna så imorgon ska jag vara snygg och redo för mina 15 minutes of fame. haha, vi får gratis frukost också, hur bra kan det bli?!

Nu ska jag verkligen gå och lägga mig, ska duscha först men sen är det dags för sömn. Måste åka härifrån 5.10 så vi yes. God natt!

(ps. mitt första hela inlägg från min nya dator)


Happy Birthday Sweden!

Jag sov i Em's säng inatt och vaknade av att lite sms. När jag vaknade på morgonen, 10 minuter innan vi skulle åka gick jag in till mitt badrum som vanligt för att borsta tänderna och fick en chock! En rosa balong, blommor och ett kort från min söta värdfamilj:I skolan hörde jag Congrats Sweden och Happy birthday Sweden hela dagen. Jag hade på mig min sverige tröja eftersom det var sports day i skolan så att jag var Sweden var svårt att missa. När de frågade hur gammal jag blev och jag berättade att jag är 18 blev folk chockade och sa att jag inte såg ut som 18. Vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller inte men jag blev glad och sa tack. Jag har sagt hela tiden att jag inte vill ha några ballonger och gå runt med i skolan och försöka brottas med när jag är påväg till lektionerna. Efter skolan kom iallfall Teresa med 4 Ballonger, ett stort kort och en påse med reeses och mountain dew åt mig. Älskade Teresa <3


När jag var påväg hem från skolan ringde min telefon och en tjej berättade att jag hade fått blommor och att de var hos grannen eftersom jag inte var hemma. Jag och Teresa gick till grannen och hon kom ut med blommor och en ballong. Dessa var från Pappa, Marie, Sebbe, Sara och Nicklas. TACK!


För några dagar sedan hade det tydligen kommit ett packet till mig. Det var från Target och i det var det ett rött packet från Mamma, Pappa, Sebbe och Lady. Jag öppnade det precis och vad var det i?
En rosa netbook! AAAAH, den är såååå sööööööt! TACK! <3


Bild från min nya dator!!

Nerd day

Idag var det Nerd day. Jag kände mig som coolaste männsikan på hela skolan! Bara hälften var utklädda och de flesta som var utklädda gick verkligen inte för rollen!! De gick konstigt, bar på extra böcker så som lexikon och svåra matteböcker, kalkylator i bröstfickorna och satt raka i ryggen och var blyga. Under lunchen hade vi DJ igen men denna gång kördes det på nörddans till hundra. De spelade verkligen töntar som trodde att de var coola. En kille gick in och skulle försöka äga alla genom att kasta runt sina pokemon kort bland de som stod runt och kolla och den andra killen han "battlade" mot. Den andra killen stannade upp, kollade allvarlig och drog sitt vapen - en texas instruments ti-84 plus (grafräknare), ur brötfickan som han höll högt för att visa. En kille tappade sina glasögon och började leta efter dom på golvet, det roliga med det här var att glasögonen var glasfria och han hade inget fel på synen, han gick bara in i rollen. Jag skrattade iallfall ännu mer än igår och tårarna bara sprutade, ÄLSKA SCHOOL SPIRIT!

Efter skolan körde Teresa mig till Ross där jag plockade på mig två par skor, ett par rosa och ett par svarta. Förhoppningsvis så funkar de till homecoming (eller så är det bara en dum bortförklaring så jag slipper ha dåligt samvete över att jag köpte skor). Sen åkte jag och Therese och åt middag på en mexicans resturang.

Anica flyttade idag. Känns konstigt att gå in i hennes rum och se ett tomt skrivbord och en säng med vikta lakan på. Jag hoppas att hon får det bra i sin nya familj och att hon trivs där.

Nu är det duschdags för stephanie, efter det läxdags och sen sovdags.

sista timmar som barn

om några timmar räknas jag som vuxen! Jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen. Hade jag varit i Sverige så skulle jag kunna gå ut på krogen, köra bil eller rösta men just nu befinner jag mig i ett program i ett land som gör så att det enda jag slipper göra är att ha målsmans underskrift på allt. Hur kunde tiden gå så fort?! Jag var ju precis 5 och livet var så enkelt och drömmarna om hur ens liv som vuxen skulle vara var många. Nu sitter man här istället och tänker tillbaka på tiden då man var liten och undrar varför man inte tog vara på den. Inte för att mitt liv är speciellt svårt nu och inte för att jag känner mig mer vuxen nu än vad jag gjorde för några timmar sedan, det är bara själva principen att alla andra kommer räkna med mig som vuxen helt plötsligt. Jag är glad att jag har ett extra år i gymnasiet vilket majoriteten inte har, jag kommer inte ut i vuxenvärlden förens om 1,5 år!

Känns lite som att jag sitter här och skriver något som att det vore det sista jag gör men på ett sätt så är det sista jag gör som "barn". Jag känner mig fortfarande som 15 om inte yngre men hur mycket jag än känner mig som yngre blir jag inte yngre.