Arkiv Stephanie Ammerman -

"no, we think you're stupid"

Tjenare

Idag under engelskan pratade min engelska lärare om att vi generaliserar för mycket och att alla i skottland inte har skottrutigt hela tiden. Hon sa sedan att om vi skulle åka till skottland och berättar att vi är amerikaner så kommer de fråga vart cowboy hatten är för att alla i Europa tror att alla i USA är cowboys. Där sitter jag, the swedish girl, och tänker att hon pratade precis om att generalisering och vi måste göra det mindre och jag vet att alla i eruropa inte tror att alla i staterna är cowboys så jag hoppade in i diskussionen och sa "No, we think you're stupid" JAg vet att alla inte tycker att de är korkade men jag syftatde lite på geografi mm. men det kom kanske ut fel. Alla började garva och då startades det värsta diskussionen om att de är korkade och mrs. Edel bekräftade att USA är sämst på geografi. Jag fick berätta några av de frågorna jag har fått och alla kom fram till att det är i södern man ska akta sig för korkade amerikanare. (Vad säger du Lydia? är de korkade?) Jag har själv inte fått så många korkade frågor och de är inte så korkade som jag trodde! De är allmänbildade och de vet att Sverige ligger brevid Norge och Finland.

Eftersom vi har homecoming spirit week denna vecka så har vi en DJ i cafeterian som kör på med musik och det finns ett litet dansgolv. Idag gick en wierd snubbe upp och hans kompisar och körde värsta dansen som de flesta kände var lite striptease inspirerad. Jag garvade så jag nästan grät! Ibland är det så störande att vi inte får ha kameror inne på campus!!! Alla stod iallfall i en ring runt det lilla dansgolvet och säkerhetsvakterna brydde sig inte ens om att vi stod på borden. När de var klara med sin dans sprang några av mina urban-buddies och jerkade och dansade vilket var ganska kul att se. De är väldigt duktiga och att jerka är värsta grejen här just nu och när man folk får reda på att man vet hur man gör blir de jätte imponerade trots att det är lättare än att cykla. Det hela avslutades iallafall med en moonwalk tävling. Det var sjukt kul!

Imorgon är det nerdday vilket betyder att jag inte behöver klä ut mig.. skönt. Efter skolan har jag urban som vanligt och imorgon är det extra kul! God natt!


Dagen låt - You're a jerk!


uuuuuuh

Idag blev jag hämtad av en säkerhetsvakt ur klassrummet för första gången. Jag fick ingen gul lapp utan de kom och sa mitt namn och jag fick gå ut. Hela klassen började uuuuh:a som om jag var i trubbel eller något. Jag var lite nervös men det var bara ett hörsel test som inte gick så bra eftersom det var bland bandgrejerna så allt jag hörde var en trumpet eller något annat liknande blåinstrument.

Efter skolan var det urban. Jag hade så sjukt ont i bröstkorgen och lungorna. Jag ska börja ta det lite lugnare. I introt av hela dansen står jag bakom Adri, som har gjort hela dansen(!), hon är så sjukt grym så jag kommer se ut som en idiot bakom henne. Jaja, vi vanilla får köra på hårt och visa vad vi går för. Vi pratade lite om det, vi white girls. Vi har det lite tuffare än de andra och känner oss lite töntiga eftersom vi inte har den rätta attityden medfödd. Men av naf, vi kör på.

Kvällen spenderades med Em och vi har väl försökt plugga men det slutade med att vi sjöng med i I wont say I'm in love från Herkules eftersom vi såg den filmen igår. Anica trodde att et var något fel på oss, två hundar som sitter och ylar eller två katter som blir strypta, det är vi det.

Nu ska jag hoppa in i duschen, okej, kanske inte hoppa men jag ska ta en dusch.


Hemsk bild men här är Teresa, Rodney och jag

lite pics


Min vackra syster


Morgan, Teresa och Jag.


Rainforest cafe


frukost


Testar homecoming klänningar (köpte inte denna)
iHop

Utbytesstudentträffen igår var kul, det var roligt att träffa (nästan) alla igen. Jag spenderade nästan all tid med Emily eftersom hon inte mådde så bra och hon är min syster så jag ville vara med henne. Partyt gick ut på att äta men eftersom jag och Em kom sist så fanns det knappt någon mat kvar så vi fick äta mashed potato som jag hade tagit med och Isas pasta med tonfisk. Några badade, Nemo gjorde tydligen ett jätte coolt hopp in i poolen som jag missade..

Efter partyt åkte jag och Em till Chandler Mall. Em hittade en jätte söt blus och jag hittade ingenting(?!) Måste vara ett tecken på att jag inte ska köpa något. Sen valde jag att stanna hemma istället för att följa med Em så jag, Therese och Ani kollade på film och åt kakor. Senare kom Em, Tallia och Michelle hem och de hade tydligen haft tråkigt så jag var mer eller mindre nöjd över mitt beslut att inte följa med. Vi pratade lite innan vi körde på pyjamas party, jag och Em i min säng och Tallia och Michelle i Em's säng.

Idag åkte vi, jag, Em och Tallia, till iHop och åt frukost.


Okej, jag har försökt skriva på det här inlägget hela dagen.. Jag har ingen blogglust överhuvudtaget... Jag skirver imorgon.


Homecomingdressshopping

Igår var jag i skolan, urbanoch keegans och åt middag. Efter middag åkte jag, Teresa, Shelby och Michealla till the football game som jag 10 minuter tidigare hade sagt till Kelsi att jag absolut inte skulle på eftersom det var 45 minuters drive. Vi såg iallfall vår skola mosa en annan skola me 14-69, och då var det reserverna som spelade... Jag och Teresa sov över hos Shelby.

Idag åkte vi och kollade på homecoming dresses. Jag köpte två, visar dom senare. Nu ska jag göra mig och maten iordning för ikväll; poolparty med alla utbytesstudenter.


urgent care

Hej bloggen.

Hade prov på Macbeth idag - hej F i english! Jag pratade med min engelskalärare efter skolan och förklara att jag måste ha C i alla ämnen och hon sa att jag borde komma och fråga mer speciellt när det är ord som issue - vilket jag inte visste betydde barn utan undrade bara vad problem hade med Malcom att göra..

Efter skolan skippade jag urban och gick ut och vänta på bussen där jag fick bevittna en bilkrock. Ingen kom till skada, det var en kille som jag hade tre kurser tillsammans med som krockade med en familj på mamma, pappa, barn. Abulans och brandbil kom så det var coolt att få se lite action här i vårt trygga område.

När jag kom hem satt jag och chattade med lite människor men avbröt för att säga hej till therese som kom. Litet tag efter kom Em vilket gjorde att jag inte återvände till datorn. Em's hjärta slog extra och ojämna slag i bland (kan inte hitta svenska ord), light headed och hon trodde att hon skulle svimma. Camille, hennes kompis, hade sagt att hon bara innbilla sig men vi åkte till the urgent care (vilket är typ akuten) för att kolla upp så att det inte var något allvarligt.

Emily har haft en stressig period de senaste dagarna vilket har resulterat i att hon har blivit sjuk men hon är stark. Älskade Em, hatar att se henne må så här dåligt, det påverkar mig så fruktansvärt mycket. Jag vill bara gråta med henne och få bort allt. Hon mår redan bättre och sa precis att hjärtat slår normalt och regelbundet.

Nu är det dags för pyjamasparty. Good night!


bounce

Hej!

Jag sov i Emily's säng, känns så mycket bättre att sova med någon när det känns som att himmelen ska falla. Skolan idag var hemsk, jag såg så ledsen ut. Under marketing fick jag damp på Dylan och pratade med honom på svenska och skrek mer eller mindre att han skulle gå iväg och att intresseklubben antecknar. Jag sjöng på  jerk och när han gick förbi sjöng jag creep.

Efter skolan körde underbara Terese mig och Anica till Pascale där vi var eftersom det var överraskningsmiddag för Isa. Lornic, Danilo, Anica och jag var där eftersom vi bor i närheten och hon blev så glad när hon såg oss. Jag hade smsat henne precis innan och sagt grattis och att vi ses på lördag.

När jag kom hem gick jag upp till Em och förstod att min dag inte var så hemsk. Nu ska vi göra klart våra läxor och sen ska vi sova. God natt!

jobbig dag

Jobbig dag idag. Emily kom igår och sov i min säng och vi pratade tills vi somnade. Imorse när jag vaknade ville jag bara somna om, sova föralltid. Dagen gick segt, fick veta att jag var tvungen att skippa urban för att jobba på vår grupps psychology arbete. 5 minuter innan vi slutade fick jag ett sms där det stod att de inte kunde vänta(?) och att det inte gjorde något jag kunde jobba på det. Jag stod som ett frågetecken och fick ta bussen hem eftersom jag inte ville ha Em och hämta mig eller Teresa att köra mig.

När jag kom hem blev det värre, jag blev helt enkelt ledsen. Jag har bott med telefonen i handen och smsat förfullt och jag spenderade några timmar med att chatta med några kompisar på facebook chatten och helt plötsligt var hela kvällen borta. Jag ringde lydia senare och pratade med henne i en och en halv timme om allt. Innan hade jag smsat med anna hela dagen och jag saknar dom verkligen!

Nu ska jag hoppa in i duschen, duscha och sen ska jag och Emily ha pyjamas party igen. Jag känner att jag behöver hennes stöd just nu precis som hon känner att hon behöver mitt stöd.

God natt!


råttan får bjuda på dagens bild


Lunch på IKEA

Hej Sverige!

Idag hade vi halvdag vilket betydde att vi slutade 12. Efter skolan åkte jag, Teresa och Rodney till IKEA för att äta lunch. Vi sepnderade mer än en timme inne på IKEA, vi sprang runt och kollade på allt möjligt och jag köpte en osthyvel, klädkorg och två ramar. Teresa köpte en ram med tre söta bilder och Rodney köpte en röd diskborste (bara för skojsskull).

Efter Ikea åkte vi hem till Teresa och kollade lite på tv innan vi åkte hem till mig och väntade på att vi skulle plocka upp Em vilket blev lite komplicerat och det hela slutade med att vi fick en adress till Desert vista high school och åkte sen hem och väntade på henne hemma.

Rodney och Teresa åkte hem och nu sitter Em med sin mattelärare i köket, Anica på sitt rum och jag i köket med datorn och ska skriva psykologi läxan och vi har prov imorgon så det är dags att börja plugga.

Som jag skrev igår: Anica kommer byta familj. Hon ska flytta in hos sin vän Megan och hennes familj. Hon trivdes inte här från första början, hon är inte van vid att bo i ett sånt hushåll som vi gör. Det är inte mycket struktur, vi har nästan hur mycket frihet som helst och städning är inte något vi gör när det finns roligare saker att göra. Vi äter inte middag varje dag tillsammans och vi måste vara självständiga.

Många skulle se det som att vi inte är som en normal familj. Istället för att ha de vanliga vanorna så gör vi annat, jag och Therese går på bio varje helg och äter middag vilket vi tycker är jätte kul. Jag hade tur eftersom detta är nästan likadant som hemma i sverige och jag förstår att det kan vara svårt att komma till ett så annorlunda hem från vad man är van vid. Jag älskar min värdfamilj och att Anica inte har trivts här har påverkat mig negativt och ifrågasatt om jag vill bo kvar här om jag ska bo med en person som får mig att må dåligt.

För mig är positiv inställning väldigt viktigt och jag har inte varit mig själv de senast veckorna vilket alla runtomkring mig har märkt: Pascale, Therese, Emily, Isa, med flera.  Efter den här helgen mår jag bättre, energin är mer positiv och vi får se hur det fortsätter från här.


Jag var i sverige i över en timme idag


i bilen påväg hem


Kollade på tv
underbar men hemsk dag

Emily och hennes pojkvän gjorde slut i fredags och idag var hon väldigt ledsen så jag och Therese spenderade dagen med henne och vi pratade och försökte göra allt för att få henne att må bättre. Hon är verkligen som min lillasyster, jag vill bara gråta med henne och få all smärta att gå över. Em vill verkligen raka av Ryan's hår eftersom det är håret som gör honom så het så jag funderar starkt på att åka dit och göra det. Emily sa idag att hon vill att jag ska stanna förevigt. Nu börjar jag få ångest igen över att jag ska åka hem om 8 månader. Även fast dagen va hemsk med tanke på Em så var det något som gjorde att vi alla tre kom närmare varandra och kunde koncentrera oss på att vara en familj istället för att känna oss stessade över att vi måste städa. Energin var helt enkelt bra.

Shannon kom hit och hon och Em gick på bio och jag valde att skippa bio och åkte med Therese till fiesta mall istället eftersom jag var tvungen att byta ett par jazzbyxor mot en balettdräkt som vi säkerligen aldrig kommer använda men vi måste ha på dansen. Vi stannade inne på forever 21 länge och jag köpte en söt stephanie-klänning som både Em och Therese sa att det var och två enkla t-shirtar och svarta jeans. När jeansen kostar nästan $13 är det svårt att låta bli. 2 halsband blev det också eftersom jag inte har några långa halsband( Mamma, du skulle älska forever 21. Gå in på deras hemsida och kolla!)

När vi var klara vid mallet åkte vi och åt middag. Tony kom och joinade och efter ett litet tag kom Emily. Em och jag åkte hem och pratade påvägen hem medan Therese åkte och handla och fick jag välja skulle jag bara sitta och gråta med henne men jag måste vara stark.

När vi kom hem var Anica hemma och hon berätta att hon kommer byta familj. Hon kommer flytta in hos sin vän Megan såfort hela värdfamiljprocessen är klar. Jag vill att hon ska må bra så jag hoppas verkligen att hon får det bättre i sin nya familj. Jag kommer sakna henne!

nu ska jag sova! God natt <3 saknar er

Galet!

Dagen började med shopping! AAAH, jag hittade så mycket fint!! Allt är så billigt och jag gjorde riktiga kap. Ett par rosa ascoola converse för $18! Ralph Lauren nessesärer (en stor, två små) för $10, underkläder för $2 styck och massa halsband och örhängen från Guess och Nina west för ingenting. Jag hittade en ascool queen t-shirt som jag blev kär i och högtalare och hörlurar för musik blev det också. Ja, jag är en shopoholic men finns det något bättre än känslan av komma hem med en massa kap som man är sjukt stolt över? precis.

När jag kom hem spenderade jag lite tid med att visa upp mina saker för Em och hennes vänner innan jag bestämmde mig för att spendera kvällen med dom. Galet.

Nu är vi hemma, jag ska ta bort mitt smink och städa lite.Stephanie och skorpionerna

Jag kom precis på att jag har glömt att berätta om min senaste skorpionupplevelse.

Jag låg i min säng och läste när jag helst plötsligt ser en skugga i ögonvrån. Jag vänder huvudet snabbt för att se vad det är jag och jag tänker snabbt att det är en skorpion ca. tio centimeter från min hand som rör sig mot fotändan av sängen. Av reflex kastar jag mig ur sängen och går in till Anica för att fråga om hon kan vara med mig så jag slipper vara ensam. Hon frågar om jag var säker på att det var en skorpion där och jag säger till 120% och förklarar storleken. Hon säger att jag ska väcka Therese istället och hon fortsätter sova (klockan var 23). Jag ville såklart inte väcka Therese så jag återvänder in till mitt rum för att försöka ta död på den själv.

När jag är tillbaka är den borta. Jag försöker dra lite i täcket och skaka i lakenen men jag ser den inte. Ni som känner mig vet kanske hur mitt rum och min säng brukar se ut. Jag har fullt med prylar och denna gång var det min skolpärm, en bok, dator, kamera, mina telefoner, sju dvd filmer, godis, frukt och lite kläder i sängen. Jag vet inte varför men av någon konstig anledning hamnar allt i sängen och jag trivs med det där men i situatuonen jag befann mig i uppskattade jag inte alls att jag hade allt i sängen.

Tjugo minuter efter att jag sett skorpionen går jag ner till Therese för att be om hjälp. Hon kommer genast upp och vi börjar rensa i min säng. Vi börjar få bort en stor del av grejerna och så  frågar hon vart jag såg den och jag svarar vid mina telefoner. Över mina telefoner har jag kvar stjälken från vindruvorna som jag hade ätit några timmar innan och hon frågar direkt om det inte vore så att jag såg stjälken och trodde att det var en skorpion. Jag blir direkt orsäker men säger att när jag såg den var jag helt säker. Vi fortsätter ta bort allt från sängen, öppnar alla dvd-fodral och skakar igenom mina skolböcker och pärmar. Vi skakar alla lakan, täcket, kuddar, mina överkast och lägger allt åt sidan. Ingenting, tomt, luft - var det som fanns där. Vi kollar runt sängen men ingenting.

Jag kände mig så korkad, jag väckte Therese på grund av en vindruvstjälk! Jag fortsätter att säga att jag var så säker på att jag såg den och jag vet att den rörde sig neråt. Hon säger att jag förmodligen rörde mig vilket fick mig att tro att den rörde sig. Jag kommer ihåg att jag såg den under mina telefoner och inte över där stjälken låg men jag säger förlåt och tycker att det var ganska jobbigt att jag väckt Therese för att hon skulle förklara att allt jag såg var en vindruvstjälk.

Therese säger att det inte gör någonting att jag väckt henne och att hon förstod varför. Jag sätter mig i sängen och kan inte släppa skorpionen, jag var ju så säker på att jag såg den. Jag var verkligen så sjukt säker och jag ville inte tro att jag sett i syne, jag kunde ju komma i ihåg storlek och allt! Jag beslutar mig iallafall för att kolla lite runt sängen och på golvet från där jag sitter. Jag kollar på vänstra sidan av sängen bakom datorbordet och gissa vad som sitter på väggen!? En skorpion, precis likadan som jag sett tidigare. Jag gick till loftet och hörde Therese nere i köket så jag ropar att jag hittat den och hon kommer upp, dödar den och spolar ner den i toaletten. Jag var så säker och kunde inte släppa det vilket gjorde att jag hitta den. Jag var lite skakig efteråt även fast jag inte drabbades av panikattack som jag gjorde första gången jag såg en skorpion och det kändes inte så tryggt att sova i min säng. jag tog mitt täcke och en kudde och gick ner och la mig på soffan. Therese tyckte synd om mig eftersom det alltid är jag som blir drabbad av de där jäkla skorpionerna. Det tog en timme innan jag kunde somna då jag äntligen kunde slappna av och hjärtat slutade slå så fort.

Jag vet att skorpionerna inte kommer ta dö på mig men de är så obehagliga! Något jag hatar mer än skorpioner är spindlar och de i sverige är inte ens farliga. Alla verkar tro att anledningen till att jag är rädd är för att jag tror att jag ska dö men detta är inte fallet. Skorpioner är giftiga, inte dödliga, vilket gör att om jag ser en i rummet tar jag bort den, jag vill inte ha den där även fast den skulle vara rosa och helt ofarlig. Första gången jag såg en skorpion fick jag panikattack. Jag bara grät och skrek och kunde inte andas. Nu när jag ser dom börjar bara adrenalinet pumpa vilket gör att jag flyger mer eller mindre därifrån. Alla har sina rädslor och jag är inte ett fan av skorpioner.

Over and out!


I min Tukee bowl T-shirt. "TOO Scared..." på framsidan och vår maskot - en tiger. På baksidan - "To bring it to Vaughan's lawn? Tukee bowl 2009". Det betyder väl mer eller mindre att det var för rädda för att komma och spela på vår skola eftersom Tukee bowl var på DV. We own Tukee!

Free hugs


I skolan åt vi Pizza under Marketing. Hungry Howies', mums. Eftersom vi vann igår så körde en stor del människor på en ditchdag och skyllde på rektorn. Ditchdagen är efter prom och han hade inte sagt att vi fick ditcha om vi vann men men. Hela engelskalektionen gick ut på att Mrs. Edel skulle hitta en bild på Cornas 9/11 jersey's eftersom en av tvillingarna sa att de hade sina vanliga så under den lektionen pratade vi, fick höra roliga historier och hade det allmänt roligt. Btw. Hon hittade ingen bild men hon ska hitta en bild om det så är det sista hon gör så på måndag får vi nog se en bild. Under Governmenten satt vi i datasalen så Andrew förklarade hur amerikansk fotboll går till och nu när jag vet så känns ska det bli riktigt kul att se eftersom annars har jag bara förstått att jag ska jubla när alla andra gör det (jag överdriver). 

 Idag efter skolan åkte jag, Chelsea, Jessica och Carolina till Chandler Mall för att utföra vårat psychology project. Jag var prinsessa, Chelsea var en prinsessa med kaninöron och Jessica körde på goth. Tillsammans gick vi med en free hugs skylt för att se hur många som kom fram och vem som fick flest kramar. Carolina gick några meter efter och antecknade. Efter två minuter inne i chandler mall kommer en vakt fram som hade fått iorder att checka läget. Han sa att vi inte fick ha vår skylt och men att vi fick gå runt så vi fortsatte. Trettio sekunder senare ser vi hur en vakt helt plötsligt vänder och följer efter oss och en annan vakt kommer fram till oss och mer eller mindre kastar ut oss. De förstod att vi hade ett projektarbete men vi var inte tillåtna att göra det. Då kom jag på den smarta iden att åka till IKEA så Carolina ringde sin mamma som jobbar där och efter det ringde hon managern för IKEA som sa välkommna.

Inne på IKEA stod vi där alla kom upp till övervåningen. Efter ett tag började vi gå runt och fiska kramar och när folk frågade så svarade vi bara att det var för att vi vill visa mer kärlek och att alla borde kramas oftare. Det slutade iallfall med att jag fick nästan dubbelt så många kramar än de andra och jag fick nästan alla barn och Jessica fick kramar från de äldre. Det var kul, jag hade dock hellre gjort Harry Potter arbetet men jag får köra det själv en annan gång.

Nu ska jag städa och plugga, det behövs!WE OWN TUKEE!

VI VANN! Vi slog desert vista! Ni förstår inte hur lyckliga vi är just nu! Jag har knappt någon röst kvar och ett tag trodde vi att läktaren skulle gå sönder av allt hoppande. 18-32! DV har vunnit, iallafall, de tre senaste åren men iår blev det ändring på det! 6000 pers var på matchen och höra vår läktare skrika och köra ramsor var underbart! Det här upplever man inte i Sverige, school spirit is the shit! WE OWN TUKEE!!

Vår svarta läktare

Ser knappt något på den här bilden men men.

 


We own tukee!


Sweden is the bomb

tjenare

Idag köpte jag min tukee bowl tröja för imorgon är det dresscode:black och klockan 7pm smäller det: TUKEE BOWL! Läs om det här! Tukee bowl är stort men tyvärr så brukar det vara större men det ska bli kul iallfall. För er som känner er helt lost i vad jag snackar om och inte orkar läsa artikeln så mötrer vi vår revalskola imorgon: Desert vista. DV har ett bra team men iår har det gått bra för oss också så vi hoppas på det bästa. Ni som känner mig vet att jag är väldigt tävlingsinriktad och jag vet att jag kommer vara sjukt ledsen om vi förlorar (vilket alla tror att vi gör) så jag ska försöka ta det lungt och inte vara så våldsam som jag ibland kan bli när det inte riktigt går som jag vill. LET'S GOOO PRIDE! MARON AND GOLD!

Idag sa Teresa verkligen till Michael när han kom och ställde sig bakom oss i datorsalen. Vi var tvugna att sätta oss bland alla grabbar eftersom han inte fick plats där men ändå så ställer han sig bakom oss och frågar vad vi gör. CREEEEEEP!

Efter skolan hade jag urban igen. Det är ganska kul att få beröm av tjejer som är så grymt duktiga i stilen. Shanelle skriker mitt under dansen: SWEDEN, YOU ARE THE BOMB!!!! Haha, jag blev generad och glömde bort stegen. Den tjejen har så skön personlighet. När det sen är dags för små grupper fick jag så mycket beröm att alla stirrade på mig och vilket gjorde mig nervös eftersom jag inte kan alla danser men det handlar inte om steg, det handlar om presentation och jag tror jag gjorde ett bra jobb. Jag fick applåder efter att vi dansat i små grupper?! Haha, jag är inte van vid sån respons och speciellt inte när de andra är grymma.

Therese fick hem rapport i mina betyg. Jag varnade henne innan (för när de skrevs hade jag lite lägre betyg) men allt såg bra ut. Inga betyg dock men omdöme och jag ligger bra till :) Jag var den enda av oss som inte hade några problem i nått (dock stod det att min absence i marketing påverkade mitt arbete, jag har 106% i den kursen?!?!) så det var skönt eftersom jag varit orolig.

Jag och Therese firade omedvetet mexicos independence day. Vi gick till en mexicans resturang och det var fullproppat och efter att vi beställt så kom jag på att det var den 16 september idag och kanske inte så konstigt att det var många mexicanare där.

Som sagt: Imorgon är det Tukee bowl, jag ska se till och filma och sen måste jag lägga upp filmen från förra matchen. PRIDE PRIDE PRIDE PRIDE PRIDE

BYE GUYS!

Watcha say

Hej Sverige!

Det var underbart att gå igår. Solnedgången över bergen, INGET slår arizonas solnedgångar. Det blev lite för mörkt så jag vände och var tillbaka så det blev bara en 40 minuters prommis men fy vad underbart det var. Det var inte så varmt (jag har vänjt mig vid phoenix värmen mer eller mindre) så det var hur härligt som helst.

Inget speciellt hände i skolan. Vi hade pop-quiz i engelskan eftersom folk pratade och ingen tog på sig ledarrollen så jag fick väl 2/6 på det jäkla quizet. Hatar när jag inte förstår frågorna men jag vill inte idiotförklara mig inför hela klassen och tar ett F istället. bra steph, men det ska bli ändring på det! Jag fick 25/30 på government testet, de jag fick fel på hade jag missförståt vilket är tråkigt att man förlorar poäng pga. det men men. Engelskan är lite svår när lärarna inte underdriver med svåra ord.

Under dansen fick vi rösta på kläder vi vill ha. T-shir blev underröstad av man-style linne. Come on!? varför kan vi inte ha en t-shirt för? varför köra på någonting ingen kommer använda? Resten var vi överens om men jag vill inte ha något manslinne. Imorgon ska jag även köpa Tukee bowl tröjan (ett måste!!) och jag ska nog köpa min klasströja. Mycket tröjor men välkommen till high school. Tukee bowl tröjan måste jag köpa nu eftersom matchen är på torsdag. Aaah, heja pride!

Efter skolan hade jag urban, superkul! Skillnad från mitt company och urban är att i urban är de inte några studiobebisar som inte kan dansa hip hop utan de bara ler och är jätte viga. De som är med i urban (eller iallfall de flesta) vet hur man dansar hip hop och det blir så mycket roligare då. Teresa körde hem mig efter (som vanligt) vilket verkligen uppskattas eftersom jag slipper bussen. Hon är underbar.

Som ni vet så får man köra här när man är 16 vilket nästan alla gör. Nästan alla har egen bil eller kör sina föräldrars och att åka bil här är en annan upplevelse. Alltid musik på hög volym och dans till så stor förmåga som möjligt. Jag vet inte riktigt vad ni lyssnar på hemma just nu men här är det några favoriter som spelas ofta på radio och hetast just nu är nog Watcha say:Nu ska jag plugga i 20 minuter innan jag lägger mig och kollar på film. Ha en underbar dag Sverige!


go away

Hejsan

Internet slutade fungera igår av någon konstig anledning.

Igår var vi på en nybörjar lektion av meditation. Det var väldigt avslappnande, jag somnade två gånger under våra 7 minuters meditation i slutet och efteråt kände jag mig lugnare än innan.

Efter meditationen åkte vi till yougurt land vilket är ett ställe där man kan välja och vraka bland glassaker och tillbehör och så gör man sin egna glass. Jag körde på Kokossglass och cookieglass med bananer, oreos, kokosflingor, jordgubbar, vitchokladsås och yogurtdroppar. Det fanns nästan allt så min blanding var lite tråkig.

Hemma igen funkade inte internet vilket påverkade min Macbeth outline som skulle in idag. Therese var nog lite irriterad på mig som hade skjutit upp det till sista sekund men anledningen till att jag inte hade gjort den var pga. jag fick reda på det i fredags och jag var upptagen hela helgen. Nästa gång struntar jag i meditationen som tog hela dagen och jobbar på mina läxor så jag slipper agrumentera och försöka förklara varför jag gör som jag gör. Eftersom jag behövde internet så skrev jag klart så mycket som jag kunde och bestämmde mig för att ta bussen på morgonen för att få 10 minuter extra jämfört med vad jag får om jag åker bil. Therese erbjöd sig istället att köra oss 10 minuter tidigare så jag kom till skolan imorse och hann skirva klart min outline vilket visade sig vara idiotiskt eftersom Mrs. Edel totalsågade hela klassen och alla ska göra om och göra rätt och lämna in imorgon. Hon är underbar...

Under marketing bytte Teresa plats eftersom hon inte kan stå ut med att sitta bredvid Michael och Dylan. De killarna är så jäkla creepy!! Att de inte förstår att vi vill att de ska försvinna när jag mer eller mindre skriker GO AWAY när Michael står bakom våra bänkar och läser från våra papper. Han kommenterade och sa att jag var sur idag men vad tror människan. Jag hade kanske kunnat vara lite trevligare och struntat i att säga att han kan hoppa över stolen bakom men ändå, han är creeeeeeeeeepy! Efter lektionen sprang vi bokstavligen och gömde oss, nu är det slut på att bli stalkad!

Under Lunchen och efter skolan satt jag i bibblan och skrev på engelskan. Mrs. Edel rättad formatet och jag gjorde rätt igen. Efter att jag skrivit klart och printat pappret sprang jag och bytte om etftersom det var dags för Urban! Jag sprang dit när vakterna inte såg och kom dit lagom till uppvärmningen. Sen körde jag och fick lära mig några koreografier som vi ska uppträda med senare och det gick nog ganska bra för mig med tanke på att jag fick sjukt mycket beröm från kaptenerna framför hela gruppen och alla var ganska imponerade, de trodde nog inte att den svenska blonda flickan kunde dansa hip hop. Jag tror att jag är med i truppen nu med tanke på hur imponerade de var och de sa att det var träning hela veckan förutom fredag så ja, det går bra nu. Det var hur kul som helst och det var skönt att få dansa på riktigt få lite av en utmaning med tanke på att jag lärde mig två koreografier idag som de andra har övat på i 4 veckor..

Nu ska jag nog gå ut och gå. Det är svalt ute nu, bara 38 grader, nej men det är svalare än förut så jag ska nog kasta på mig gympadojjorna och spendera lite tid utomhus. Bara ett prov imorgon, så skönt!


What's this pizza you speak of?

Hola amigos

Igår spenderades kvällen åt att fixa iordning Emily in för homecoming och efter det spontan gick jag och Therese chockernade nog på bio och såg the proposal och efter bio'n gick vi åt middag. Jag är nog mer av en familjemänniska som ofta väljer familj framför kompisar och det var härligt att umgås med Therese ensam. Vi beställde dessert med oss hem och kollade på film.

Idag har jag vaknat, ätit frukost, pratat med Therese och snart så ska jag, Therese, Emily, Anica, Camille och Camille's mamma på meditation. Vi har pratat om att gå på det länge och gillar vi det här så ska vi åka till Sedona och gå en kurs.

Jag har fått några frågor angående Anica. Jag har inte skrivit så mycket om henne på sistånde och det är för att vi inte umgås så mycket. Vi bor fortfarande tillsammans men vi har väl förstått att vi behöver göra det här till våra egna upplevelser vilket är väldigt viktigt för mig i vår situation. Jag kan ju berätta att jag lärt mig mycket om mig själv efter de här veckorna i staterna och nu förstår jag mer eller mindre att det är viktigt att vara sig själv och inte ändra sig pågrund av någon annan och sluta försöka göra det bättre för andra när det innebär att jag gör det sämre för mig själv. Jag har lärt mig mer om syskonrelationeer och om hur man att man inte måste fungera bra med alla människor.

Det är ganska kul när man radar upp vad man har lärt sig och förändrats redan. Bara att jag tvättar håret varje dag är nytt för mig men här anses det nästan att vara konstigt om man inte gör det, hemma brukar jag tvätta håret varannan dag för att inte slita på det. Hur trevlig man är mot människor i allmänhet är nästan chockernade och det tycker jag verkligen att jag gör bra (för att vara från ett annat land) om man jämför med vissa människor, (giissa veem?) Jag älskar att man säger hej till folk på gatan när man går till bussen på morgonen, även fast man aldrig har sett dom förut eller att starta en lätt konversation med personen bredvid mig på bussen som handlar om ingenting. Fördomar om att alla skulle klä sig fult eller vara korkade är såklart som bortblåsta och jag försöker att inte ha så mycket fördommar längre. Skulle jag rabbla upp allt så skulle det var en lång lista så jag ska sluta där och försöka skriva ner allt senare.

Nu är det dags för att åka snart så jag ska byta om nu och jag hoppas att ni får en bra morgondag.

Massa pussar och kramar!!


"Alla i Arizona har cowboy hatt" (Har inte sett två hitills)

Urban dictionary: Ahwatukee

Jag hittade Ahwatukee, min ort, i urban dictionary:

Ahwatukee
 
Also known as Pleasantville, recognizable by the "cookie-cutter" style homes (homes that all look exactly the same). Ahwatukee is a place where you think you're growing up but you really dont, because its far from the real world. There's an unnecessary number of police in the area for a town where absolutely nothing happens, and the streets die at midnight every friday night because of high schoolers plagueing the streets. The biggest social aspect of Tukee? AMC 24. The huge yearly event? The sad Ahwatukee Bowl between DVHS and MPHS. 16 year old kids drive around cars nicer than most parents, and the boys think they're tough shit. Don't be swayed by the underage girls although they dress like 30 year old single, unmarriable women. Abercrombie is overused, and parents are overprotective. Welcome to the worlds biggest cul-de-sac, all the shit that comes in gets stuck here.

We will never forgett

Igår var det 11 september vilket märktes här i USA. Skoldagen börjades med en kort moment of scilence för alla som förlorade sina liv i attacken, speciellt för de brandmän och poliser som förlorade sina liv under räddningsprocessen. Överallt i skolan var collage uppsatta som elever hade gjort under art med texten we will never forgett, meningen som sades ett bra antal gånger den dagen.

Under homeroom där vi har announcement (vilket är när hela skolan får information om bland annat klubbar, viktiga datum och annan information vi behöver få reda på) så säger Sam att det inte är några announcements idag utan att alla skulle sätta på tv:n för det var dags för freshmen election. Hela klassen står upp eftersom vi gjorde oss redo för the pledge men istället möttes vi av tystnad.

Det var tyst i säkert två minuter, vi kollade åt Mrs. Edel som såg helt tom ut. Hon bryter tystnaden genom att säga "jag har aldrig kännt mig äcklad av att vara i den här byggnaden förens idag", 11 september och ingen pledge, ingen riktig tyst minut?! Stämmingen i klassrummet blev ganska deprimerande så vi bestämmde oss för att ställa oss upp och för första gången sen jag kom hit så var alla seriösa, stod upp mot flaggan med handen på hjärtat och sa: "I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all". Stämmingen var ganska dyster och min lärare var upprörd så vi uppmuntrade henne att ringa ner till kontoret och fråga varför det inte blev någon pledge och en riktig moment of scilence, hon var verkligen upprörd. Hon berättade sen att hennes granne var i ett av tornen när det rasade.Hon berättade även att hon var upprörd över att man hela tiden får se när de rasar, detta var för att hon var så ledsen för alla som förlorade någon i attacken för de får hela tiden se hur tornen rasar, om och om igen. Hemskt att behöva se tex. sin pappa dö, om och om igen. Efter ett tag var vi tvugna att sätta igång vilket vi gjorde och dagen rullade på.

Efter skolan kom Teresa och hämtade mig och Shea och vi åkte runt för att hämta saker och handla subs. Vi åkte hem till Terasa och åt och gjorde oss iordning för the football game och temat var patriotisk eftersom 9/11. Vi fixade blå, mtachande tröjor i storlek XXL och körde på röda band vi knöt runt huvudet. I år har vår skola ett riktigt bra team och vi har vunnit alla matcher den här säsongen men Basha, skolan vi skulle möta har krossat vår skola varje år så vi tänkte mest åka dit och ha kul. Det var hur kul som helst, vi träffade en massa människor, dansade på läktaren och hejade på vår skola. Nästan ALLA hade klätt upp sig i temat och tydligen är det något speciellt med MP, vi är väldigt spirited och klär sig i temat och går på matcherna för att heja fram vårt lag. Jag förstod inte alls hur man spelar eller regler men Teresa sa att allt handlar om att jubla när alla andra gör det så jag körde på det. Basha ledde med 10-0 ett bra tag innan vi vände och vann med 21-10!!! Min första match och min skola vinner med 21-10 mot en skola som är riktigt bra!! Alla stormade planen och firade att vi vann och det var riktigt härligt. Efter matchen åkte vi och körde på någon ice-glass-thing med grädde som var sjukt gott.

Hemma hos Teresa igen åkte vi och hyrde film och det blev barnhemmet vilket jag inte visste eftersom jag inte visste att det var den när jag hörde namnet så vi blev lite besvikna eftersom filmen var på spanska men vi körde på det iallfall. Mitt under filmen kom några grabbar med en kattunge och de förstod inte att jag var från sverige förens en av killarna tyckte att det var konstigt att jag telefon stavades med f i min telefon. Då började de fråga om jag visste vad bro var eftersom de kallade varandra för bro och jag körde på som jag brukar med att låta jätte förvånad och säga att jag inte har någon som helst aning. De frågade om jag visste vad footclap var vilket jag inte visste men det var ju helt enkelt en klapp med fötterna så det slutade med att vi allihop stod på händerna och klappade med fötterna. Jag och tjejerna brukar skämta om att jag är svensk och inte vet vad saker betyder och att vi inte har det i sverige. "What's this pizza you're talking about?"" What's this future box you call guys call tv?"

Nu ska jag ner och spendera lite tid med min familj. C U09/10/09

Hej hej hemskt mycket hej

Idag hade jag prov i marketing, får jag under 90 så har mrs.Demers rättat fel :P Jag svär, det här var det enklaste riktiga provet jag har skirvit, nästan för lätt. Kan ha lite med att göra att vi lär oss det på lektionerna och upprepar allt, skönt att det var så lätt.

Idag försökte jag och Teresa bli av Michael under lunchen vilket vi löste tillslut genom att säga att vi skulle till "the ladies room" Vi sprang till en på andra sidan skolan eftersom han annars skulle stå utanför och vänta och sen ¨åt vi lunch vid seniorskåpen. Det som är skönt med att vara senior är att vakterna inte bryr sig om att vi äter där. De vaktar alla andra områden men oss säger de inte ens till och vi visste att Michael inte skulle gå dit så vi fick nöja oss med det. Han är verkligen konstig och följer efter oss även fast vi ger klara hintar om att vi inte vill umgås med honom. Stackars kille, han har inga kompisar och anledningen till det är för att han tycker att han är för bra för alla andra. Han är en creepy stalker! Teresa sa tydligt att vi ville vara ensamma men han vägrade lyssna så jag skriver det här: VI VILL INTE UMGÅS MED DIG!

Efter skolan idag åkte jag till Therese's kontor för att fixa till sminket lite snabbt innan vi åkte till Tempe och tog mina senior pictures. De blev okej, hade kunnat bli bättre men fotografen sa att de var fantastiska och jätte vackra så jag gick efter det. Vi tog några bilder innomhus och några utomhus, jag gillar utomhusbilderna bäst. Efter fotograferingen åkte jag, Therese och Tony och åt. Jag åt grilled schrimps and strawberry sallad. Muuums!


I bilen påväg hem


Middag


Stanna uppe längre

Nu ska jag sova. Jag undrar om reglerna stämmer eftersom alla är uppe längre med sina datorer. Jaja, jag är nöjd. Imorgon har jag prov, kul. Jag ska även fota mina senior pictures för the year book så vi får se hur det går. Have a wonderful day sweden!

Lektioner och lärare

Tänkte att jag skulle berätta lite om lektionerna och lärarna.

First period: Latin - Mr Babbitt
Chill. Vi jobbar bara i boken, pratar eller sover. Latinen är svår jag skriver bara lite. Mycket glosförhör dock men jag använder min svenska charm för att få honom att rätta alla fel innan jag lämnar in mitt test vilket ger mig 100%. Han är snäll, väldigt varm människa och försöker hjälpa mig med allt.Second period: AP Psychology - Mrs. Alston
En av mina svåraste kurser. Mrs. Alston är en stolt svart kvinna från NY. Hon är även lärare i afro-american history, sponsor av klubbarna stolt afro, senior student concuil och någon mer tror jag. Hon har mycket energi och känns passionerad. Jag gillar henne men jag förstår varför folk som inte har henne får dåligt intryck eftersom hon tar mycket plats men jag gillar henne skarpt. Kursen är utmanande, många svåra termer och mycket info att ta in. Vi håller på med ett projekt just nu och jag tror att vår grupp ska köra "Harry Potter" vilket jag ska berätta mer om längre fram.

Third period: Senior English - Mrs. Edel
Svår kurs men underbar lärare. Jag vet inte vad det är med henne jag gillar, hon är "dryg", sarkastisk och har humor. Hon garvar inte åt sig själv och man märker inte om hon tycker att hon själv är rolig men jag gillar henne. Det är hennes respons som är underbar. Om någon frågar: "can I use the toilett" så svarar hon ja, om din mamma lärde dig hur. Jag tror att det var hon och Turner som satt och studstade what till varandra, mitt under en föreläsning, tills någon avbröt. Hon är rakt på sak ibland och säger tydligt vilka hon stör sig på. Hon är lite "elakt" rolig, nja, det är svårt att sätta fingret på vad hon är men jag gillar henne.


Fourth period: Marketing - Mrs. Demer
Min slappaste kurs. Behöver inte göra något speciellt för att få 100%, man behöver inte ens göra allt för att få 100%. Hon har mycket energi, är alltid överlycklig och bjuder ofta på godis. Hon gör mina dagar ibland. Allt är alltid grymt och klockrent och hon ler på.Sixth period: Dance performance - Ms. Swimmer
Dans, behöver jag använda fler ord? Jag älskar att dansa men det är svårt när vi endast använder 30 minuter av lektionen till att dansa. Läraren är jätte härlig och hon gillar mig. Folket under den här lektionen är värst eftersom de pratar KONSTANT! Jag är glad att jag får dansa trots att nivån är lite lägre än vad jag hade kunnat hoppas på.Seventh period: AZ/US government - Mrs. Smith
Svår kurs igen men intressant. De andra har läst historia sen de var små och här kommer jag som native american. Hon är super snäll, hjälper mig mycket och är lite reserverad. Vi kollar mycket på film och antecknar, när jag tänker efter är det de enda vi gör. Förhoppningsvis blir det lättare snart!


player

Jag vet att jag inte har nämt så många kompisar här i bloggen. Jag ska vara ärlig, detta är för att jag känner mig lite som en "player". Eftersom jag har varit här så kort tid så försöker jag att lämna de ute tills jag har några jag verkligen umgås med och så ni slipper läsa om mina kompisbyten.

Min "bästa kompis" här är Teresa, hon är verkligen underbar, exakt som man vill att en vän ska vara. Hon påminner mycket om mina prinsessor (som jag saknar enormt), hon är alltid glad, har mycket energi och är uttåtrikad. Jag har marketing tillsammans med henne och nu när jag får köra urban så kommer vi har det tillsammans eftersom hon kör urban och hon är den som berättade om urban för mig. Hon är den som presenterar mig för alla "coola" personer som annars inte ser mig bland alla människor. 

Beroende på vilken lektion jag har så umgås jag med lite olika människor. Det värsta med att vara senior är alla som har early realese eller jobb vilket betyder att de försvinner efter lunch eller så jobbar de direkt efter skolan. Jag skulle vilja säga att det har verkligen fått mig att inse hur viktigt det är med aktiviteter efter skolan, det är där de som inte jobbar är. Teresa drar efter lunch men kommer tillbaka till urban. Värsta lektionen när det kommer till kompisar är latinen! Det är bara "småbarn" där, jag är den enda senioren. Inga problem med det eftersom jag helst sover under de lektionerna men det hade kanske varit lättare att ha en massa kompisar där men man kan inte ha allt. 


09/09/09

Hej sverige!

Underbar dag idag! Dagen rullade på som vanligt, jag hade otroligt ont i lungorna och bröstkorgen men jag körde på ändå. Jag måste hålla bröstkorgen varm eftersom smärtan inte känns lika mycket då så jag går runt med tjocktröja, i phoenix! Folk tror att jag är galen men hey, jag har lunginflammation, jag måste.

Efter skolan bestämmde jag mig för att gå till aktivitetskontoret för att verkligen se vad som fanns att göra. Jag fick prata med ms. Flores och vi pratade om vad jag kunde göra. Cheer har kanske try outs i vår men så sa hon att hon tyckte att jag skulle prata med ansvariga läraren för Urban för att se om det fanns en chans att få vara med vilket jag verkligen vill. Eftersom jag missade deras try out så gick jag dit med lite hopp och en lapp med lärarens namn. Jag gick dit och fick sitta och kolla på och så skulle vi prata om det efteråt. Under slutet kom Adri, en av kaptenerna för urban och pratade med mig (hon är också med i dance company så jag känner henne) och hon sa att det inte gick eftersom de var fler tjejer som pratat med henne och de inte kunde ta in fler och hon skulle berätta för mig när try outs för våren var. Jag svarade okej och fortsatte kolla. Efteråt så ser jag kaptenerna och några andra som också styr över gruppen (varav tre jag känner) prata med läraren. De står långt bort och de försöker prata tyst men jag hörde det jag ville höra. Grace (kapten över både urban och company) sa att hon älskade mig (haha, hon syftade på min dans) och att ville ha mig i teamet. Adri tog upp de med de andra tjejerna som vill vara med och de diskuterade även om att jag var utbytesstudent och osv. Efteråt kom läraren fram till mig och sa att vi ses på måndag och att jag skulle ha med mig danskläder. YEEEEY! Jag får köra urban!!!

Efter hela kalaset körde Tereasa mig hem. Hon följde med in och pratade lite med mina värdsyskon innan hon var tvungen att åka hem eftersom hennes pappa fyller år idag.

Nu ska jag plugga inför marketingprovet som är imorgon. Kul.

Therese's kontor

Just nu sitter jag pa Therese's kontor och skulle skriva ut en sak for engelskan som inte fanns dar. Det var skont att aka med Therese ocksa eftersom jag behover komma boort fran det jag skrev om igaår. Jag böorjar tanka om jag ska forsooka hitta en nyy vardfamilj sa jag slpper ma sahar men jag gilllar min vardfamiilj och vill helst stannna med dom men som sagt, jag vet inte hur jag ska klarra nio maanader till. Jag ger det en chaans till, blir det inte batttre far jag ta tag i det pa riktigt. Det som ar problemet ar att personn i fråaga inte vill äandras och göora detta till en bra erfarenhet, hon vill helllre att allt och alla ska äandras efter heennes behov. Det kommer löosa sig, det göor det alltid.

Jaag skriiver sååå hääär föor att deet ska blii svaårt att öoversaätta till andera språek.

God natt

Klockan är 20 här snart och jag ligger i sängen och ska kolla på en film och försöka sova. Jag hatar att känna mig ledsen så därför har jag valt en rolig film och så hoppas jag på att jag hinner se klart den på en timme..

God natt!

jag orkar inte

Okej, nu säager jag det: Jag vet inte hur jag ska oorka det häar 9 måanader till. Jag haatar personer som jämt ska klaaga på en, jämt ska försöka visa sig vara bäättre än en och ofta få mig att måå dååligt. Jag har ingen aning om hur jag ska klarar av det här. Jag brukar fungera bra med mesta määnniskor men tydligen finns det vissa som jag inte tåål. Även fast jag säger det så stämmer det inte men jag vill åaka heem. Jag villl inte boo häar om jag ska behöva måå såa häar! Jag kommer säkerligen att raedera det här inelägget så jag hoppas att ni som vill veta får se det här. Det roliga är att jag har vetat det seen daagen jag kom att det skulle bli så här, jag har kanske inte erkänt det för mig själv men jag har vetat det hela tiden. Jag vet inte vad jag ska göora!!! Det här åaret kommer bli läangre än vad jag trodde..

koåd språååk :P

7 september

Hej Sverige!

Imorse vaknade jag och hade väldigt ont i bröstkorg och lungor men det hindrade mig inte från att ta bussen till skolan. Här i USA får man endast vara frånvarande 10 gånger. Är man frånvarande mer än 10 gånger får man F i kursen/kurserna man missat. Dance tillåter endast 5 så det gäller att gå till skolan även fast man har lunginflammation och bihåleinflammation. Skolan gick bra, jag känner mig inte helt med huvudet och men smärtan känns av hel klart så det är bara att göra allt för att hänga med. Både Isa och Emily blev chockade när jag berätta att jag skulle till skolan, de såg ju hur dålig jag var för några dagar sedan men jag kör på.

tack vare provet i engelska sänkte jag mig från A till C. Tydligen gjorde nästan hela klassen det men ändå. Provet var svårt och jag försöker intala mig själv att det är okej, speciellt när det är 66% som ligger på samma betyg elle lägre och jag är den enda som inte är amerikan. Jag tar igen det senare! Som Emily berättade, DV och MPHS är de tuffaste skolorna Tempe union school district och jag förstår henne när hon säger det.

Under Marketingen idag hade vi jepordy på vilket mitt team kammade hem 10 extra credit eftersom vi vann. Hemma i sverige hade vinnst betytt ära, här betyder det extra credit som hjälper betyget. Det är ganska kul att se hur engagerade alla blir när de får veta vad som står på spel.

Under governmenten hade vi vikarie vilket betydde att vi pratade under hela lektionen. Det var väldigt trevligt.

Nu är det dags för steph att plugga Latin, C U!

sova

Nu måste datornerna stängas av. Skrirver imorgon!

Battlefield - Jordin Sparks

Jag har fått ganska många frågor om vad låten i filmen heter. Det är Jordin Sparks med Battlefield, jag var nästan övertygad om att ni hemma i Sverige har blivit radioplågade av den låten så jag var inte så säker på att jag ville ha med den trots att jag älskar den. Här har ni Battlefield av Jordin Sparks:

9/7/09

Det var näst intill underbart att vakna imorse. Jag hade inte alls lika ont som jag hade när jag somnade vilket är UNDERBART! Idag kommer Therese och Emily hem, vet inte riktigt när och jag vet inte om jag kommer vara hemma själv tills de kommer eller om någon kommer hit lite senare, vi får se.

Jag har inte så mycket att skriva. Jag har lagt in en ny film, och filmen som är uppe nu slutar inte mitt i vilket den gjorde för några timmar sedan. Ha det bra, jag skriver senare!


Få det att försvinna

Nu har jag och Shannon precis kollat klart på Twilight. Just nu gör det jäkligt ont, känns verkligen som att någon hoppar på bröstkorgen så att försöka är svårt när man bara vill skrika. Kan någon berätta varför jag, som är en så god människa, förtjänar detta hemska öde? Nu får jag dåligt sammvete, barn i Afrika svälter och här sitter jag i soffan, med cheddar popcorn på bordet, och gnäller över några simpla sjukdommar. Skärpning Steph.

Imorgon ska dagen spenderas i soffan eller i sängen, jag ska se någon romantisk film och bara tycka synd om  mig själv. Såklart måste jag försöka diska vilket inte blir så kul men det måste göras så min värdmamma slipper komma hem och vara irriterad på mig vilket jag inte tror att hon skulle bli men jag vill bara vara säker.

Till allas glädje spendare jag en timme åt att göra en film! Lyllos er som slapp göra den :) Jag måste börja tänka på vad Randy sa till mig.
Have a good day Sweden!

"du kommer inte att dö"

Jag hatar att alla här tror att jag gråter för att jag tror att jag ska dö. Snälla, jag vills jälv bli läkare, jag vet att jag inte dör av bihåleinflammation och lunginflammation. Det gör ju bara så förbaskat jäkla ont så det är svårt att hålla tårarna borta. Jag vet inte hur många gånger jag säger det: "Ja, jag vet att inte är farligt" men trots det ska alla uppreppa att det inte är farligt. Testa på att ha det här för första gången, båda samtidigt, så ska ni få se att det är svårt att hålla tårarna borta. Det känns som att någon hoppar på bröstkorgen och det känns som att jag har blåmärken på ryggen. Det känns bokstavligen som att någon var inne och sparkade på mig medans jag sov och när jag vaknar är jag öm i hela kroppen.

Nu är jag äntligen hemma!!! Jag har velat åka hem enda sen jag satt i bilen påväg till Pascale. Jag är verkligen jätte tacksam över att jag fick bo där i helgen men när jag är sjuk så vill jag helst bara vara hemma och just nu är det närmsta hemma jag kan komma här hos min amerikanska familj så jag är glad. Nu är jag hemma själv med min lilla råtta och vi ska äta glass och kolla på romantiska filmer (Bella, du känner mig lika bra som jag känner mig själv!!)

Om jag har lust ska jag göra två filmer från förra helgen men vi får se hur mycket energi jag har. Jag vill göra det bra och inte bara kasta ihop något. Nu är det dags för film!

vid isa's dator

Nu sitter jag vid Isa's dator vilket betyder att jag inte har svenskt tagentbord.

igar somnade jag gratandes och imorse vaknade jag gratandes. Jag hade nog kunnat hantera en av sjukdommarna, men bada? Lunginfnfalmmationen gor sa fruktansvart ont, jag ar glad att jag inte har haft det forut och jag hoppas att jag aldrig far det igen. KAN NAGON FA DET ATT FORSVINNA?! Kanner mig hemsk nar jag blir skadeglad av att Tristan har gjort illa handen och kanner smarta.. Jag ar en hemsk mannsika!

Idag har jag spenderat dagen hemma hos Pascale och Randy. Jag ville aka hem men det var tydligen inget alternativ men jag ar hemma imorgon bitti. Det var skont att prata med Randy, han ar en klok manniska och jag behovde kloka rad. Han fick mig att inse en massa saker som jag mer eller mindre maste inse och istallet for att jag skulle se den har dagen som nagot som bara slosades bort sa fick han mig att se den som en dag da jag kan gora allt jag egentligen inte har tid for nar jag ar frisk. Nu ska jag till mediarummet och kolla pa film igen. Massa pussar och kramar!


sleepover

nu åker jag och Ani hem till Pascale för att tillbringa natten där. Jag kommer hem imorgon och kommer nog troligtvis spendera dagen ensam här eftersom Anica kanske åker med Pascale och fixar allt de ska göra imorgon. Får se hur det går.. Vet inte om jag är så jätte glad över att jag ska vara ensam men vad kan jag göra?

God natt!

Lunginflammation och bihåleinflmmation, samtidigt.

Nu är jag hemma från läkaren. Emily körde dit mig eftersom Therese var upptagen och tyckte att jag kunde ta bussen. Det var tur att hon följde med. Lunginflammation och bihåleinflammation är vad jag har så jag har gjort andings behandling och fått antibiotika och inhalator.. Jag kan inte sluta gråta, det gör så ont men jag kommer må bättre efter antibiotikabehandlingen och förhoppningsvis är jag bra på söndag. Jag gjorde en andings behandling som gav mig panikattack. Läkaren berättade varför och sa att det var helt normalt men det var tur att Emily var där eftersom jag inte visste vad som hände utan jag bara börja gråta och skaka rejält.

Istället för att tycka synd om mig själv för att jag är sjuk känner jag mig skyldig vilket jag hatar. Jag tror att Therese tvekade på att jag var sjuk så att vi skulle kunna få stanna hemma villket jag inte skulle göra eftersom jag vill åka till Cali och jag skulle väl aldrig låtsas vara sjuk för att få stanna hemma. Skönt att jag fick ett svar på vad det var iallfall eftersom jag har varit sjuk ett tag.

Just nu är Therese nere vid apoteket och fixar med min antibiotika, de var sega så Therese åkte ner och tar hand om det. Emily fick köra ner med mitt försäkkringskort och allt och jag hoppas att det löser sig. Jag har tur att de förstår att det är allvar och jag uppksattar verkligen allt de gör för mig!

Nu ska jag sova, vid 21 kommer Pascale och hämtar oss och vi kommer sova där. Imorgon kör Pascale hem oss och senare på kvällen hämtar hon oss och vi sover där. På söndag kommer Shannon och spenderar dagen här tills Therese kommer hem. Det ska bli skönt att få sova mycket men jag hade gärna åkt till cali.


Jag försöker se frisk och glad ut vilket resulterar i att jag bara ser drogad ut. Man ser inte direkt att jag gråter vilket jag gillar.


Vi stannade vid Starbucks och jag körde på en double chocolate chip Frappuccino för att må lite bättre.


Jag kom hem från doktorn med inhalator och recept på antibiotika


Doktorn

Åkte till skolan men hoppade inte av. Min kropp gör så ont! Therese har pratat med Pascale och som det ser ut nu så får jag stanna hemma vilket jag tycker är jätte bra eftersom jag verkligen behöver sova och ta det lungt. om några minuter ska vi åka till en läkare för att se vad det är för fel på mig. jag skirver när jag kommer hem.


sjuk...

Jag är sjuk! Jag har blivit förkyld så jag har ont i i hela kroppen, nacken, halsen, huvudet känns tungt och jag vill bara sova hela tiden.

Idag var en bra dag. Skolan rullade på, trevligt trevligt. Under government skickade en tjej en jätte gullig lapp som jag blev glad över men jag ville spara den så jag skickade inte tillbaka vilket jag tror att hon inte blev så glad över, haha. Jag var ganska osocial idag eftersom jag mår dåligt men nästa vecka ska jag prata med dom mer.

Efter skolan stannade jag kvar, del eftersom jag inte ville gå hem i solen under varmaste timmarna och dels för att det var dags för salsaklubben som jag skrev upp mig för tidigare under dagen. Jag gick dit och började prata med en tjej som såg ut att stå ensam. Efter ett tag så frågade jag om hon var från här och hon svarade att hon var från norge. När jag såg henne trodde jag faktiskt att hon var den norska tjejen och det visade sig stämma så vi pratade på lite och det var väldigt trevligt. Ett tips om man vill skaffa vänner när man är utbytesstudent är att gå med i en/flera klubbar och/eller sporter. Bara av att gå på det här salsa tillfället skaffade jag flera nya vänner! De är så snälla, allla frågar om jag vill äta lunch med dom och de berättar att de ska ta med en till homecoming, matcherna och allt annat som händer runt skolan. Jag är dock inte säker på att jag ska stanna i salsaklubben, jag vet en annan klubb som är samtidigt som salsaklubben som jag kanske vill joina. Ska kolla in det nästa torsdag. Sen vill jag joina best buddies vilket är en klubb där man blir indelad med en ungdom som har special needs. Jag skulle VERKLIGEN vilja vara med i den klubben men imorgon orkar jag inte gå upp och gå på första mötet så jag får gå på det om 2. Sen vill jag vara med i student cuncil vilket är typ som elevråd, de planerar, fixar och trixar. Tyvärr är det morgonmöten vilket jag är inte är ett så stort fan av men det löser sig.

När jag kom hem gick åt jag några mackor och sen gick jag till sängs. Jag klarade verkligen inte av att vara uppe, eller rättare sagt: min kropp klarade inte av att vara uppe. 

Imorgon är det dags för Kalifornien! Vi åker upp direkt efter skolan så det ska bli mysigt. Känner mig inte på topp så det ska bli skönt med långhelg (eftersom vi är lediga på måndag) och bara spendera helgen i en avslappnade miljö. Jag kommer sova väldigt mycket och försöka ta någon promenad. Det kommer bli mysigt och det ska bli skönt att binda sig bättre med familjen.

På onsdag har jag beräknat att det ska läggas upp en film!!! men döda mig inte om det icke blir så men jag ska försöka och jag hoppas att ni uppskattar att jag gör det ibland istället för att bli arga för att jag inte gör det så ofta.

Nu är klockan några minuter över 1am här och jag behöver sova om jag ska orka upp imorgon. God morgon Sverige! God natt Arizona!

"ehm, the bell just rang"

Igår hade jag många läxor att göra så jag satt uppe lite längre än beräknat. Onsdagar är den värsta dagen, det är då vi tar bussen till skolan vilket betyder att 06.15 måste vi lämna huset för att hinna med bussen.  Jag stället alltid klockan på 05.30 men jag går alltid upp 10 minuter innan vi måste åka.

Idag var jag riktigt trött, jag somnade på bussen efter att ha gjort min government läxa. Jag vill bli klar med all latin också men när jag satt vid bänken och försökte jobba så ville ögonen inte vara öppna och huvudet drogs som en magnet mot bordet. Det slutade med att jag känner hur någon knackar på min axel och jag tittar upp och ser en freshman/sophomore som har platsen framför mig kollar på mig med böckerna i händerna och säger "the bell just rang" Jag öpnnar ögonen, kollar runt i klassrummet som var nästintill tomt och börjar samla ihop grejerna och skrattar, jo jag hade såklart somnat och sovit i 40 minuter. Tur att man har någon som säger till, jag hade lungt kunnat sova resten av dagen med huvudet i latinboken. Jag vet dock inte vad jag missade under dagens latin men det var säkert inget viktigt.

Resten av dagen var jag pigg eftersom jag fick mig en tupplur under latinen. Psykologin var rolig eftersom vi gjorde en undersökning med M&M's och fick sedan äta dom. Vi gjorde även några test på cosmopolitans hemsida för att se hur undersökningar går till typ. Det roliga var nog killarna som skulle försöka hitta några tester de kunde göra, haha.

Under lunchen hjälpte Michael, en sophomore som jag har marketing tillsammans med, mig med min government läxa. Han har inte government än men han kom ihåg en massa historia från 8th grade och är smart så jag tog hjälp av honom vilket gjorde att jag kunde lämna in min government läxa gjord.

Efter skolan hoppade jag på bussen och pluggade inför engelskaprovet jag har imorgon. Vid desert vista hoppade Isa på så jag pratade lite med henne innan jag hoppade av vid min hållplats och gick och köpte lite shaved ice med jordgubbssmak.

Nu kom jag precis på att jag har latin glosförhör och jag struntade ju i att ta med boken. Attans, jag får prata med min lärare imorgon och se om jag kan lösa det på något sett.. Jag kommer ihåg att jag hörde: vocabulary quiz, tomorrow, chapter five. Det löser sig.


första september

Dagen idag började okej, var exakt som vanligt. Skolan rullade på. Vi dansade lite balett på dansen, ååååh vad jag saknar baletten! Jag tog bussen hem efter skolan och stannade för lite shaved ice - jordgubb med grädde - som vanligt. Tiden går så mycket snabbare när jag har lite shaved ice påväg hem från bussen, love it. Jag och hon i kassan är polare nu och hon vet vad jag vill ha.

När jag kom hem blev jag på dåligt humör och ville helst bara strunta i allt och ligga i sängen men Anica tillät inte det och drog istället med mig till YMCA för att träna. Mitt första besök på the Y så vi fick en rundvisning och sen gick vi lite på rullbanden innan spinning passet började. Spinningen gick bra, mitt styre var dock lite för lågt så det var jobbigt att göra visa saker. Jag fick lite ont i knät också av allt studsande på cykeln så jag tog det lungt. Alla på YMCA var så trevliga och presenterade oss för flera stycken och berättade om att vi är utbytesstudenter.

Efter passet hade jag så mycket energi och var jätte sprallig och dansade hela vägen upp till subway där vi åt innan vi gick hem. På vägen hem blev jag på dåligt humör igen men Emily och jag pratade och det hjälpte mycket. Jag hatar att vara på dåligt humör men ibland måste man få vara det, det är krävande att vara positiv hela tiden.

Imorgon är det skola, efter skolan kanske vi ska träna och senare på kvällen har jag dejt med dansen. Vi ska gå och äta pizza eller liknande men jag vet inte om jag är så sugen på att gå. Jag har ganska mycket att göra så jag kanske skippar den här dejten och går på nästa istället.

 
Jag och vackra Giulia från Italien

Sen så bjuder jag på lite musik: YMCA!

Sista augusti 2009

Som jag har nämt tusen gånger tidigare, det blir bara bättre och bättre. Nu har jag dock ett litet dilemma, jag vet inte om jag vill upp till California i helgen (lång helg då det är labour day på måndag) eller om jag vill stanna hemma och umgås med kompisar. Resan upp till Sacramento tar 12 timmar och helgen är bara 3 dagar så vi kommer vara i Cali i 1,5 dagar innan vi åker hem igen. Jag vill åka med och umgås med familjen men jag vet inte om det är värt det när resan är så lång. Får se hur jag gör.

Idag var det skola (chockerande huh?) och vi gjorde inget speciellt. Vet inte riktigt vad jag ska berätta, har inte så mycket att säga. Efter skolan pratade jag i telefon med min prinsessa Anna i nästan två timmar. Vi har knappt pratat sen jag lämnade sverige och eftersom vi både är i staterna så passade vi på att uppdatera varandra om allt möjligt. Jag saknar verkligen mina flickor!

Kvällen var riktigt rolig. Jag, Emily och Anica har flummat runt och skrattat väldigt mycket. Jag säger bara: Emily, You're my *****! Prepare for revenge... Mohahaha!

Nu ska jag göra klart mina läxor och efter det är det dags för en dusch och efter det sääängen :D

Pappa och Marie: Tack för kommentarerna, jag ska svara så fort jag får lite ledig tid över :)