Arkiv Stephanie Ammerman -

Snart är det hej då sverige

Okej, inte hej då men vi ses om 12 dagar sverige. Jag och resten av släkten ska till Malta och hälsa på mormor och anders som bor där. Vi kommer att fira nyårsafton där och det kommer vara riktigt mysigt, jag ser verkligen fram emot att ta det lungt i några dagar och umgås med släkt och familj.

Efter Malta ska jag iväg med några vänner till berlin och kommer hem den 9e. I berlin blir det PARTY, jag kör dock alkoholfritt party men det kommer bli super roligt!

Bloggar senare, och om inte det skulle hände - vi ses nästa år sverige!!


Nykter på nyår?

Alla som tänker vara nyktra under nyår räcker upp en hand. Alla ni som nu ska vara nyktra: hur många av era vänner har tvekat på att ta med er eller tycker att ni är tråkiga?

Jag har alltid gjort nyår till en grej jag firar med familjen, hetsen med att dricka är för stor och jag tycker att det är synd att det är konstigt att man väljer att vara nykter. Det är som Valborg, hur många anser inte att det bara är en ursäkt att få dricka sig stupfulla?! Har ni vänner som tvekar på att ta med dig eller har bara en allmänt konstig attityd så skulle jag säga att de vännerna suger.. Är man en äkta vän bryr man sig inte om ens vän tar beslutet att vara nykter. Anledningen till att de inte vill ha med en nykter kompis är för att de vet att de kommer att skämma bort sig något otroligt och vill inte ha en vettig vän som kommer komma ihåg allt dagen efter. Är det inte bättre att ha med sig minst en vän som har koll på läget och kan ta hand om någon om det skulle behövas?! Jag tycker att det är extremt skönt att ha full kontroll över mina vänner under hela kvällen + jag har super roligt utan alkohol! Om era vänner kommer med bortförklaringar till att just du inte får följa med, kolla med någon annan vad de ska göra, se vad dina föräldrar ska göra och om de ska till något mysigt ställe. Bjud över några tjejvänner och ha bara en mysig middag.

 Ett tips är att be era föräldrar köpa alkoholfritt vin eller bubbel på systemet (kostar ca.30kr) som du kan ha under kvällen och fira med. Det ser exakt likadant ut och man känner sig social som ändå har någon dricka att skåla med. Du behöver inte berätta för någon att det är alkoholfritt, kör bara ditt race! Jag har lyckats bevisa att jag är grymt rolig nykter och det var jobbigt ett tag men man måste bara vara sig själv och ha roligt så är man en i gänget. Sen är kanske inte alla nyktra likadana som jag; står och dansar på bordet när festen inte har dragit igång än men tillskillnad från alla som ska dricka behöver jag inte alkohol i blodet för att våga göra dessa grejer. Jag sitter just nu på bussen påväg hem från en utekväll med några av mina bästa vänner, dom skulle aldrig hetsa mig till att dricka och de struntar inte att bjuda med mig bara för att jag är nykterist, det mina vänner kallar jag riktiga vänner!!

Kom ihåg - vare sig du kommer att vara nykter eller kör fullt ut: Ha roligt och var försiktiga.

long live

Jag hatar att städa, varför måste det göras!? Allting stävar efter att ha så stor oreda som möjligt! ENTROPI!!! Jag ser detta ur ett naturvetenskapligt perspektiv och jag anser att vi kämpar mot naturen om vi ska försöka ställa allt i ordning.. Jaja, jag försöker iallafall så städningen roligare så jag städar i högklackat, bra övning och träning. Jag lyssnar även på T-swifts senaste skiva så det blir lite lättare. Om jag städar klart kanske jag ska visa er mitt svenska rum :)

Jag kände att jag behövde en liten del av phx i mitt rum så jag köpte en kaktus för ett tag sedan som står i en liten kruka i mitt rum. Passar mig eftersom jag  skulle kunna ha död på en sten..


Min kaktus <3 Min favorit blomma :D


Hemlängtan

Nu är det jultider vilket ofta innebär hemlängtan för utbytesstudenter, jag kommer ihåg att under julen var första gången jag kände av hemlängtan. Jag märkte bara att jag inte var lika glad men jag satt inte och grät eller kände att nu måste jag hem - jag visste bara att alla mina nära och kära var tillsammans och det var första gången jag inte var med. Jag skypade senare med alla för första gången och det fick mig att må bättre men det är absolut inget tips!!

Mitt tips till alla utbytesstudenter är att aktivera sig! Skypa inte hem för då får du förmodligen bara mer hemlängtan och den trygghet du känner under samtalet kommer att vara bortblåst efteråt och allt blir bara jobbigt. Umgås med vänner, åk och shoppa, träna - gör något! Kom ihåg att det är okej att ha hemlängtan men ni vill ta vara på den tiden som är kvar och inom några månader är ni hemma igen så passa istället på att ha kul så kommer ni inte att känna hemlängtan.


Julklappar

Nu har jag handlat klart alla julklappar! Det ska bli skönt att fira jul hemma iår, jag hade en mindre kul jul förra året men nu kommer jag spendera den med människor jag vet att jag kommer ha det trevligt med. Julen i phoenix var jobbig för jag hade ingen julkänsla, när det inte fanns någon snö kändes det inte äkta, det luktade inte jul och det var ljust och inte kallt så inget fick mig i riktigt julkänsla på samma sätt som sverige får.


Den här bilden har min bästis Teresa tagit. Hon hittade den här snögubben på ASU's campus i början av december. För det första: vart hittar men snö i den delen av Arizona när det var 28 grader varmt? För det andra: Hur fick dom dit snögubben? Det sista: varför var inte jag inbjuden?!


Stay positive

Jag driver ingen må bra blogg, det här är min dagbok men jag råkar vara en människa som vill må bra och känner att allt handlar om inställning så en del inlägg handlar om hur jag ser på livet.

Vad är första tanken som slår en varje morgon? "Jädra väckarklocka", "åh nej, nu måste jag gå upp". Bara genom att kolla på hur vi känner när vi ska gå upp på morgonen säger mycket. Visst, man är inte en negativ männsika för att man är trött på morgonen men bara genom att ändra inställningen lite så kan man få en så mycket bättre syn på tillvaron. Jag vaknar inte varje morgonen med ett litet glädjehopp upp ur sängen men inte klagar jag heller över att jag måste gå upp. Skulle jag inte gå upp på morgonen skulle jag missa skolan och i skolan får jag kunskap och träffar mina vänner så då är det faktiskt är underbart att gå upp på morgonen trots att jag är trött.

Bland det värsta jag vet är när människor ska påpeka att jag alltid är glad och har för mycket energi. Nehe, så det är inte okej att vara positiv jämt och ha mycket energi, hur tusan kan det vara fel?! Bara för att dom är missnöjda med sin tillvaro behöver dom inte pressa ner mig så att jag också blir negativ. Varför kan vi inte smittas av andras gädje istället för att försöka smitta av oss av vår negativa energi!? Snälla, nästa gång ni ser mig springa runt med ett leende på läpparna, be mig inte sluta för ni gör inte situationen bättre för någon!

Livet blir till vad vi gör det till, det hör vi hela tiden. Ingen annan kan göra livet bättre åt dig utan du måste göra det själv, förändra det som inte fungerar. Visst, vi kan gå runt och försöka ignorera det vi mår dåligt över men vi måste ta tag i det för att kunna gå vidare och må bra på riktigt. Finn alla stunder då du mår sämre som tillfällen att utvecklas som männsika. Vi måste våga gå ur vår trygghetszon för att kunna göra den större!

Är vi inte nöjda med vår tillvaro, gör något åt det. Det kanske bara handlar om att vi ser på tillvaron på fel sätt, vi ser glaset halvtomt istället för halvfullt. Vi måste uppskatta det vi har och får, som idag fick jag reda på att jag fick VG++ på en skoluppgift, istället för att deppa över det blev jag glad för det hade kunnat gå sämre!

Ett tips som man hör ofta men som verkligen fungerar är att le! Le trots att du är trött och nere, efter 5 minuter kommer du börja le av dig själv och det kommer att kännas så mycket bättre.

Jag vet att vi hör allt detta hela tiden men det är något man kanske ska tänka på, jag var tvungen att tänka på det här jag själv idag. Jag höll på att rubbas när jag egentligen inte borde vara nere och nu är jag tillbaka där jag borde vara.

Kom ihåg att det är helt okej att ha dagar när man är nere! Det behövs om man ska kunna vara glad ofta.

Jag påstår inte att jag är världens gladaste människa, fast jag vet att jag är positiv och har en bra inställning. Jag klagar på snön, men samtidigt försöker jag tänka på att det är faktiskt ganska mysigt. Jag klagar på andra människors inställning men det är för att jag tycker att många har fel inställning och min inställning är bättre. Jag säger inte att just din inställning är dålig men jag tar upp mina egna erfarenheter.

(Alla ni som känner sig provocerade av att jag anser att jag är grym pågrund av min positiva inställning; det är dags för er att ändra inställning!!!) 


Lägger in en bild på mig själv bara för att jag är så jäkla bra.

Några inspierande citat: 

"You miss 100% of the shots you don’t take."
 - Wayne Gretzky

"You gain strength, courage and confidence by every experience in which you really stop to look fear in the face. You are able to say to yourself, 'I have lived through this horror. I can take the next thing that comes along.' You must do the thing you think you cannot do. "
- Eleanor Roosevelt

"A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort."
- Herm Albright

"We cannot direct the wind but we can adjust the sails."
- Unknown

Jäkla aaaah.....

Jag är så trött på alla bittra männsikor som bor i detta land, alla avundsjuka jävlar som inte tål att se några andra männsikor glada. Istället vill vi att alla ska vara lika olyckliga som oss, såklart. Vem är det som vinner på att alla ska vara sura? varför kan vi inte gå vidare, skita i småsaker och bry oss mer om att vara lyckliga. Det är så man förlorar de man tycker om. Det är hemskt men jag ska skriva det igen - jag längtar efter att få flytta ut ur detta jäkla trista land!!!

Alla skriver det, det är bland det mest svenska man kan skriva men jag är så trött på jantelagen men istället för att gå runt och bara klaga kan vi väl visa att vi inte bryr oss, visa motsatsen!!! Jag kan för tusan erkänna, jag är jäkligt bra! Jag gör det jag vill och jag låter inget stoppa mig! Jag uppfyller mina drömmar och kämpar för det, och jag beundrar det med mig själv! Jag är grym, jag är extremt målinriktad och jag kommer att komma långt i mitt liv för jag har drivkraften som många saknar. Jag fallar inte för något jäkla grupptryck och jag är bara en grym individ. Hur många i min ålder kan erkänna att dom inte tycker att alkohol är gott? Hur många har aldrig stoppat en cigarett i munnen? Hur många har modet att lämna landet och sina kompisar för att göra det man själv vill? ag klagar inte på er som gör det utan jag beundrar mig själv för att jag inte har gjort det när jag inte vill!!! Jag vill inte röka så jag har inte stoppat en cigg i munnen, jag erkänner att jag tycker alkohol är äckligt och därför dricker jag inte. Alla behöver inte vilja åka utomlands men det handlar om att jag vill och därför gjorde jag det också! Det är därför jag ska göra det igen. Visst, påstå att jag inte alls är cool, men i mina ögon är jag det så ni behöver inte trycka ner mig!

En sak behöver jag verkligen förbättra och det är att inte bli påverkad av alla negativ energi. Jag som alltid är glad har haft några mökra moments den senaste tiden men nu är det över. NU kommer jag vara mig själv, skita i alla andra och köra mitt egna race. Jag är så jäkla bra som jag är och jag förtjänar att vara glad jämt! Alla förtjänar att vara glada jämt, tänk positivt!!! :)

Peace out!(Ingen ska ta illa upp och ta inte åt er, jag skriver bara detta för att jag är arg och då kan jag överdriva lite.)


!

“All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them”. – Walt Disney


Möte

Jag kan inte logga in från datorn så jag sitter vid min iphone. Var på möte idag, nu vet jag vart jag förmodligen kommer att spendera mina nästa 8 år, vilket tror ni? :)

All stress är borta

Nu är all stress borta, har varit otroligt stressad i 2 veckor inför mitt sista matte e prov men nu är det över och stressen försvann direkt efteråt. Det spelar ingen roll hur det gick, jag är dock stolt över mig själv för jag har aldrig varit bra på att skriva prov, speciellt inte i matte och fysik, men idag kunde jag svara på alla uppgifter förutom en och jag blev inte alls lika stressad som jag brukar. Matte E var faktiskt den roligaste matte kursen - enligt mig. Det kan bli jobbigt när man inte förstår men när man äntligen förstår var det värt alla timmar, jag kommer ärligt talat sakna matten! Bye matte e, vi kommer inte att ses på ett bra tag!

Igår hade jag och Anna speaking nationella i engelska b och efter ett tag så avbröt mr.karlsson oss och sa att det faktiskt räcker och att i vanliga fall brukar han inte säga något men vi har klockrent MVG. Det hade varit ganska jobbigt om jag, efter ett år i amerikansk skola inte kan få mvg i engelska B. Jag har fått mvg på allt i båda kurserna så förhoppningsvis så fortsätter jag med det i engelska C nästa termin och att det var nog för engelska B som är slut nu.

Imorgon är det sista skoladagen för på fredag är det julavslutning. Den här terminen har gått så jäkla snabbt!! Känns som att det var igår vi började plugget och nu är det redan jullov. Jag kommer att sakna religion och matte e, våra två 50poängskurser och de ända kuserna vår klass läste under en termin. Engelska B kommer jag inte att sakna!!

Nu har det varit mycket skolprat på den här bloggen! Nu ska jag göra mitt sista skolrelaterade arbete innan jag ska sova.


Orkar inte med människor

Ibland blir jag så trött på människor, varför vill man göra andra irriterade och må dåligt?! Det värsta som finns är människor med dålig inställning! Det är okej när det är tillfälligt men just nu finns den en del människor som jag helst skulle vilja slå till så att de inser vad de håller på med och att de skadar de andra i sin omgivning. Ta ett djupt andetag Stephanie och låt dig inte påverkas!

Mysig kväll!

Hade precis några tjejkompisar här, vi hade myskväll med julbord :) Vi lyssnade på julmusik, drack glögg och hade fixat ett stort julbord med grymt mycket mat!! Det var verkligen hur mysigt som helst och vi hade en presentlek och åt pepparkaksdeg. Jag är fortfarande i matkoma men man uppskattar verkligen att ha en liten myskväll och bara njuta av vänners sällskap under middag. Nästa gång tycker jag att vi ska köra på att alla tar med sig en pastasås, jag tror att det blir grymt bra så i Januari ska jag fixa igen :) Bilder kommer upp sen.

Jag har kemiprov imorgon och en redovisning om ett etiskt dilemma, vi har genteknik. Vad tycker ni om genteknik? Är det okej att kunna designa sina egna barn eller ska vi hålla oss borta från att mixtra med naturen?

Nu ska jag sova, ska gå på min skolas Lucia tåg imorgon :) Jag hoppas att Tor (min kemilärare) blir årets Lucia!!I miss my bestie!!!

Plugg plugg plugg

Sitter och pluggar som vanligt, är det någon som kan berätta för mig varför man har så mycket sista veckan i skolan? Jag förstår väl varför men jag tycker inte att det är okej att ha prov, inlämmningsuppgifter och redovisningar sista veckan. Det känns som att det enda jag gör är att plugga, är det inte Matte E så är det kemi, fysik eller religion. Det är kul så länge det inte blir för mycket.. 

Det är svårt att inte tänka på att snart så är gymnasiet kart och då är det dags för ett annat land än Sverige. Jag vill verkligen att det här halvhåret ska gå så långsamt som möjligt så jag får njuta av min klass och min sista termin där jag inte behöver bry mig lika mycket om skolan som jag kommer att behöva göra när det är dags för högskola. 

Samtidigt som jag behöver plugga vill jag bara gå in på hemsidor och kolla information om att studera utomlands.

Nu ska jag sätta mig med min kemibok i en timme innan jag pluggar matte e i en timme.

ha det bra!


Jag har klippt mig igen, det är inte fixat just nu men jag älskar det korta!

I'm back!!

Hejsan allihopa!!! Hjälp vad jag har saknat bloggen, har inte varit inne sedan min födelsedag då jag inte klarar av att se era söta kommentarer. Jag har inte bloggat på ett bra tag men nu är jag tillbaka och I'M HERE TO STAY!!!!

Det första jag vill säga är förlåt för att jag inte har svarat på alla frågor! Om ni vill ha svar snabbt, skriv till mig på facebook (Stephanie Järnberg Führ) så kommer jag besvara alla era frågor. Jag har mycket i skolan nu vilket gör att jag inte kommer att kunna svara på alla frågor i bloggen men jag ska försöka så fortsätt med frågorna.

Jag har varit tillbaka i USA efter att jag kom hem, åkte dit över höstlovet och det är vad jag får skriva om den här veckan! Jag fick träffa alla vänner, min familj och se skolan igen. Det var den bästa resan EVER, jag längtar efter sommaren när jag ska dit igen.

Tack så jätte mycket för alla kommentarer, det är därför jag är tillbaka (och för några andra anledningar).

Jag valde att slutra blogga då jag inte riktigt förstår varför någon skulle vilja följa ett svensson-liv, jag kanske är väldigt annorlunda och har väldigt mycket energi men det är sånt man inte riktigt märker i bloggen. Nu har jag dock lite saker att berätta för er och nu kan jag fortsätta med mitt bloggande angående mina drömmar som jag ska uppfylla.

Som ni vet så vill jag bli läkare, jag pluggar sista året på gymnasiet innan jag åker någonannanstans och nu börjar det bli mer aktuellt var jag ska åka. Läkarlinjen i sverige har aldrig varit aktuell, jag har inget intresse av att plugga eller jobba i sverige och kommer att få panik om jag måste stanna här i 10år. Ska jag vara helt ärlig känns inte sverige "rätt", det känns främmande och jag känner att jag inte passar in. Folk upplever ofta mig som för positiv och galen eftersom jag inte kan sitta still och att jag är överdrivet social för att jag kan prata med vem som helst. Jag gillar att inte passa in men samtidigt så kan jag inte se mig själv leva i sverige för resten av mitt liv.

Som det ser ut just nu blir det något annat land och det lutar åt ett speciellt men om en vecka kommer jag få alla mina svar och då kommer jag nog veta vart jag ska. Jag kommer faktiskt vänta med att berätta för er vart jag ska, om en vecka har jag förmodligen ett svar på om det blir som jag har tänkt. Gooosh, jag vill veta nu men om en vecka, torsdag kväll kommer jag att veta.

Så, nu är jag tillbaka och jag är här för att stanna!!!!


Halloween i USA 2010


Världens sötaste lillasyster


En outfit bild i USA under höstlovet


Tog bilder med Teresas dator..Skickade iväg några snöbilder till USA.

(Mina bilder från usa resan har jag inte laddat upp än)