Arkiv Stephanie Ammerman -

University of Arizona

Hi Everybody

My host family and I went down to Tucson two days ago to visit university of Arizona.  Om jag skulle studera har i Arizona sa skulle det vara UofA, jag ar ett wildcats fan nu! Ellen kommer kanske studera dar vilket Becky gjorde. Campus ar helt underbart, kanns som en liten ministad och the doorms var coola! Systemet har ar verkligen advancerat och jag forstar inte riktigt hur det fungerar..
Imorse akte vi till Kyrkan och jag gjorde min forsta timme som volontär sa nu ar det bara 19 timmar kvar. Efter kyrkan at vi pa rubios ( <3 ) och nu ska vi handla innan det blir gymmet :) Min underbaraste vardmamma fixade gymkort at oss sa nu blir det traning :)
Bye

U of A

Bilder

Tucson

Nu aker vi till tucson! Skriver imorgon nar vi ahr kommit hem!

some pictures of the group from the jail tour

Datorn vill inte riktigt lagga upp bilderna men har nagra fa bilder pa gruppen fran jail touren.
Koncentrerade

me and ma boys
Utbytesstudenterna
Gruppen
Matdags

hey hey hey

Idag togs det lite smygbilder i skolan (vi är inte tillåtna att ha kameror) men vi kände att jag måste offra det för att kunna ha lite minnen från MP.

Inte mycket hände i skolan idag. Vi skulle skriva om skinny jeans i english och eftersom jag har skinny jeans varje dag så skrev jag att jag gillade dem. Mrs.Edel såg ämnet och sa usch, jag började skratta och hon frågade om hon sa det högt och skrattade. Haha, she's a pocket full of sunshine, det är svårt att inte älska henne.

Cody och Garrett kallar Teresa Lady Gaga pga. hennes hår som råkade bli för blondt så hon kallar Garrett Mexican (han är vit, råkar bara vara lite mörkare) och jag är inte helt övertygad om att han är vit eller om det är så att han är adopterad  (vilket han säger att han inte är för han har sett sitt birth cerfiticat).

Inte så mycket mer hände i skolan.


Nu ska jag och Ellen till the chandler mall.Garrett and Teresa


Matt


Tejas


Crazy


haha


Matt

Twins

Igår kollade Teresa igenom min garderob och såg en vit blus sfrån forever hängandes. Hon berättade att hon hade en nästan likadan och att hon aldrig har använt den. Vi fick då ideén att klä oss likadant och köra på "tvilling" stilen som man gjorde när man var liten. Vi bestämde oss för mörka jeans, stövlar, svarta underlinnen och vågigt hår.

Imorse satt jag med Tyler som vanligt på våra vanliga platser på golvet vid skåpen och vi pratade när Teresa kom upp. Både kör "Oh my god!?! No way!?" Tyler förstod att vi pratat innan om att vi skulle ha på oss det. Folk i skolan kommenterade och sa att vi var tvillingar och de frågade även om vi bestämt det vilket vi nekade varje gång.

Under marketing där jag och Teresa har class tillsammans så mötte jag Teresa precis när hon kom innanför dörren och ännu en gång körde "OM MY GOD!? NO WAY?! GET OUT OF HERE GIRL!?" Folk börja skratta men vi erkände lite senare att vi planerat det hela.

Det verkar som att vi har bytt lungcbord officiellt nu. Vi sitter inte längre vid alla seniors utan vi sitter i den stora delen med några junior/soph killar. De är så mycket roligare än vårat gamla bord. Jag bjöd på juleskum och de älskade det så jag undrar var de skulle tycka om annat, bättre svenskt godis. Vi har alltid stannat vid deras bord och pratat och de har berättat om en stalker kille som kommer och sätter sig vid deras bord helt random och de är lite rädda för honom. Idag kom han fram till bordet och alla började skrika att han skulle försvinna därifrån, killen började garva och tyckte att det var roligt. Tejas berättade att det inte var något skämt och att han ska gå men jag tejas är för söt för att man ska tro att han är farlig eller menar allvar.

Efter skolan var det try-outs for real! De fick komma in 3 och 3 och det gick bra för dem. Vissa var bättre än andra men helheten var imponerande. När vi var klara med try-outsen så stannade jag med urban killarna och dansade medans jag väntade på Ellen som hade Prom meeting.

nu ska jag umgås lite med min familj. Bye you guys

Folk frågar om bilder på mitt hår, här är de enda bilderna jag har:
Haircut

Idag hade vi halvdag! Idag erkande Teresa att hon vet vilken the super man prayer ar, hon kunde den tillochmed!
Efter skolan akte jag, Teresa och Shea till sweet tomatoes for lunch och efter det akte vi runt i phoenix/chandler for att ta bilder till vart marketing project.
Jag och Ellen akte till frisoren idag och klippte oss. Jag ar sa avundsjuk pa Ellens vackra har! Jag klippte inte sa mycket men det blev valdigt bra och det ser mycket battre ut med nu med liter mer volym. Love it!
Efter frisoren akte vi till Rubios aka heaven och hamtade hem mat. Sen akte vi ut pa lite arenden och pavagen hem stannade vi till vid Dairy queen och bestallde UNDERBART god glass.
Hej da.

inget viktigt

Hej
Har inget att beratta..
Vi bytte lunchbord idag. Sitter med killarna istallet, det ar langre bort fran dorren och de ar roliga.
Urban har fortfarande try-outs och det ar trakigt, jag vill ju dansa! Jag deltog inte riktigt och Zach, Leland och Tejas kom och var roliga som vanligt och de hade med sig en longboard som jag fick for mig att jag skulle prova. Zach trodde att jag aldrig har sett en longboard forut och jag visade inte direkt motsatsen nar jag var tvungen att flytta in longboarden narmare och namare tegelvaggen for att kunna hoppa pa. Nar jag var pa rullade zach langsamt fram longboarden och holl i mig och jag kande mig ganska cool..
Efeter skolan kom min sota vardsyster och hamtade mig och hemma var min vardmamma efter en jobbresa till Idaho igar. Hon kom hem med lite presenter :) Saaa gulligt!
Nu ska jag fortsatta med min laxa. Ha det bra!

Urban dance :)

Hittade en bild på Urban gänget från innan basketmatchen
I'm going to let it shine

Nar jag vaknade imorgon kande jag for att stanna i sangen vilket jag tror att alla kanner. Jag akte iallafall med Ellen till skolan tidigare och spenderade morgonen med Tyler vilket jag gjorde varje dag nar jag akte buss sa jag har saknat det. Jag hade en riktigt dalig hardag idag sa jag kande for att stoppa en pase over huvudet och bara forsvinna.
Idag gick jag runt och berattade for alla att jag ar valdrigt religos eftersom jag gar i kyrkan nu. Jag gick runt och sjong pa " this little light of mine, i'm going to let it shine" och forsokte komma ihag the super man prayer. Haha, idag skulle vi skriva om vad vi kan gora for att bidra med hjalpi Haiti i vara journals och jag skrev att "donate and pray". Folk skrattade och undrade om det var en kyrka eller en cult jag gatt med i nar jag pratade om kyrkan.
Efter skolan hade urban try outs men eftersom jag redan ar med i ganget sa behovde jag inte gora try out igen. Istallet fick jag och de gamla urbans vara med att visa, hjalpa osv. Det var sakert 60 personer som skulle forsoka komma med i truppen sa vi far se vilka som far joina.
Nu ska jag skirva klart min outline for psyc. Bye

Youth group

Idag var det kyrkan pa schemat. Forsta gangen pa riktigt. Vad jag kan beratta om kyrkan jag gar i som ar en methodist ar att de ar valdigt "fria". Passar mig bra eftersom jag inte alls ar van vid kyrkan och jag gillar att det inte ar sa hard core. Vill ni se min kyrka sa har detta hemsidan: http://www.desertfoothills.org/ Min vardfamilj gar inte till kyrkan varje sondag for gudstjanst men idag behovde ellen vara dar sa vi gick.
Efter kyrkan sa akte vi hem till Anica's vardfamilj, Anica ar utbytesstudenten som jag bodde tillsammans med de forsta 2 manaderna. Min vardmamma och hennes vardmamma ar basta kompisar och idag avr det anicas vardpappas fodelsedag sa vi akte dit och friade den men BQ och tarta.
klockan 5 var det dags for youth group i kyrkan som vi ska ga pa varje sondag. Idag lekte vi lite lekar och bara hung out. Vi hade en lite ovning dar vi pratade om gavor till gud och vi skrev pa ett kort nagot vi ville ge till gud och slog in det. Jag skrev "my love" for jag hade verkligen INGEN aning om vad jag skulle skriva sa jag skrev det enklaste , efterat kom jag pa en massa saker jag hade kunnat skriva. Youth group ar verkligen kul, det ar inte sa mycket prat om gud utan det ar mer tid for att umgas i sin "kyrk-familj". Manniskorna i gruppen ar fran 6th grade - 12th grade och de ar verkligen roliga.
Nu ska jag hoppa in i duschen, fixa lunch och senare sova.
jag och ellen lekte lite med photo booth
jag och Ellen
Smile
ha
lol
jag forsokte fanga dem med munnen
Creeeeepy
strike a pose

I went to jail today

So, I went to jail today...  pa en rundtur. Det var valdigt intrressant och jobbigt, svarast var att se 15-18 aringarna som satt i sina cellar och pressade sig mot rutan for att se oss. De vinkade och fragade fragor genom hogtalar systemet upp till utsikts tornet vi var i. Det var fonster ner och det var verkligen hemskt, en av killarna som var i "utomhus"cellen hade skjutit sin pappa pga. att han inte fick anvanda internet. Vi fick traffa en av fangarna. Han fyllde precis 17 och hade suttit inne i 15 manader for nagot som han "inte ar skyldig till" om ni fragar honom. Han berattade allt som hande och han och en van bestamde sig for att ga ut 23 pa kvallen och sno en bil. Killen vi traffade la sig pa vagen och latsades vara sakadad varpa en man (som visade sig vara en vakt/polis eller ngt liknande) i en bil som var pavag att handla blojor for sin bebis stannade for att se om han var okej. Hans van hoppade da fram och skot honom och de tog bilen och akte ivag och festade hela natten. De lamnade mannen pa vagen och 2 timamr senare hittade en manniska honom och de kunde sedan spara vannen till killen varpa han pekade finger pa killen vi traffade och lang historia. De var paverkade , alkohol och ALLA mojliga olika droger. HEMSKT!
Han fick 25 ar. De gar i skolan och han pratade om att han om nagra dagar ska fa aka och kopa en tv sa han kan fa se tecknat. (anledningen till att han gillar tecknat beror mycket pa drogerna eftersom han startade nar han var 13 och eftersom han har varit "hog" sedan dess sa har han inte utvecklats mentalt) Jag borjade grata, jag blev sa arg och ledsen. Fangelserna har ar verkligen riktiga fangerlsen och jag tror att man behover komma hit och se allt, prata med dom for att forsta hur illa det verkligen ar! fyfan sager jag bara.
Nu ska jag kolla pa film.

Smile for the camera

Hola!


Jag tänkte börja hela inlägget med att bara berätta att ibland är utbytesslivet svårt. Att behöva lämna min gamla värdfamilj var väldigt jobbigt och när allt hände så visste jag verkligen inte hur framtiden såg ut. Jag sa hej då till världen som jag visste den, alla planer försvann och tyvärr försvann all kontakt med min gamla värdfamilj också. Jag hoppas att jag inte var den enda människan som utvecklas från den här upplevelsen men det är inte upp till mig. Jag har lärt känna mig själv så mycket bättre efter de här månaderna jag har varit här. Jag har alltid trott att jag är orädd för att hamna i konflikter och bara för några dagar sedan så fick jag det verkligen bekräftat, jag undviker konflikter tills det stadium där jag kan gå runt och må dåligt pga. jag inte vill ha en konflikt eller skada någon annan. Nu måste jag lära mig att ta tag i detta och lära mig att det inte är farligt att ha konflikter med andra människor och förhoppningsvis kan jag utvecklas ännu mer. Som sagt, jag ångrar absolut aldrig att jag åkte på ett utbytessår! Även när jag mådde som sämst så ångrade jag det inte. Jag vill vara här, jag här hemma här! Såklart så ville jag åka hem och krama alla men hade någon sagt att "här har du en flygbiljett så det är bara att åka hem" så hade jag ALDRIG gjort det. 

Idag hade vi Pizza party i marketing igen. Jag råkade somna under 3rd period och sov i princip under HELA lektionen så när jag vaknade var jag helt röd och hade märken över kinden jag sovit på så det var ju kul. Vi har fått en väldigt konstig och jobbig gäst koreograf i dansen så det suger. Vädret här suger ännu mer! Tonardo varningar (trots att jag befinner mig på typ det säkraste stället i hela usa) och det har regnat konstant och det är runt 14 grader och helt iskallt. pga. vädret så var alla sena idag och köerna var jätte långa så alla som var sena fick "late bus pass" och eftersom jag har senior english first period och såklart är det helt uppenbart att seniors inte tar bussen så Mrs.Edel undrade hur de lyckades få tag på de passen när 5 personer kom in sent med rosa late bus pass. Det var väldigt roligt.

Nu ska jag göra mig iordning för kvällen och äta några oreos.


jag och några av mina urban amigos före basketmatchen.


Cuties


the game


Bilder - Mitt nya hem

Här kommer lite bilder från de viktigaste rummen:


Mitt nya rum! Hade förut ett lite mer old-fashion bedspread men de köpte ett nytt åt mig så det skulle bli mer jag och såklart är det ROSA och LILA! Det är även skor, smink och handväskor på lakanen :D Dumbo har ni träffat förut(?) Min älskade elefant jag fick när jag föddes. Sen fick jag ett lejon av min nya värdfamilj! Ett lejon eftersom jag är går på Mountain pointe. Home of the pride (of the lions) och vår maskot är ett lejon så grrrr. Tycker om hur man ser den amerikanska kartan bakom min svenska flagga. 
 Vet inte riktigt om ni ser att jag har en buckla i sängen men iallfall det är min body pillow som jag sover med! Haha, alla i den här familjen har en och det är väldigt skönt för ryggen när man ligger konstigt för den hjälper till att uträta ryggen om man använder den. Haha, kul förklaring..


Min garderob. Jag har en massa kläder i mina byråar också men allt som inte fick plats fick hänga i denna. Jag har även en liten bokhylla för alla mina böcker och annat.


Close up på mitt lejon


Köket


Ellens och mitt badrum


Baksidan och poolen (kan ni se att det har REGNAT här?, Vi har just nu tornado varningar och det har regnat konstant i 2 dagar)Vardagsrummet

Förkylning

Så jag har åkt på en förkylning, igen.. Det suger. Jag är dock glad att jag inte fick feber men min nya värdmamma Becky tog så väl hand om mig så jag har inte behövt stanna hemma från skolan och jag mår bättre nu.

Jag gillar verkligen min nya värdfamilj. Jag behöver inte stressa på morgonen och de dagar då Ellen behöver vara i skolan tidigt så kör Becky mig och eftersom vi bor så nära så tar det bara några minuter. Becky hjälper mig med frukost och lunch så det är packat och ofta så gör hon proteindrinkar som jag tar med på morgonen. Jag känner mig verkligen som en medlem av en familj! Alla 3 ligger i becky's stora säng och kollar på tv tillsammans och även middag äts tillsammans som jag inte har gjort på länge. Idag ska Becky iväg på en dinner club så jag och Ellen ska äta frukost till middag :)

Jag ska gå och lägga mig nu för även fast jag mår bättre så är min energinivå inte så hög. Bye guys

trött igen

Hej, jag är för trött för att blogga så jag bloggar imorgon. god natt

Skolan

Nu har jag PC101 och jag kommer somna trots att det har var forsta dagen pa laange som jag inte har rakat somna under en enda lektion. Jag ar an sa lange vaken, jag kan nog halla mig 10 min till..

Idag har jag urban och efter urban aker jag hem for att gora mig iordning infor basketmatchen som vi i Urban ska upptrada i. For er som inte vet vad urban ar trots att jag namner det varje dag och lagger upp videos sa ar det en hip hop dans klubb jag ar med i. Det ska bli kul att gora en basketmatch, och det ar en killmatch sa det kommer vara manniskor dar!

hon har pa spion grejen som gor sa att hon kan se allas skarmar sa jag kan inte blogga. gor det senare..


Allt är så braaa!

Jag älskar min nya värdfamilj. Det känns som att jag har kännt dom så otroligt länge och jag har bara varit här ett par timmar.

Idag spenderade jag 5 timmar i kyrkan och det va HUR KUL SOM HELST!  the youth group hade fastat i 30 timmar för att gå igenom vad barn i fattiga länder går igenom och vi alla fick ett kort med ett barn på där det stod vem vi skulle spela. Jag var frisk som tur var då vissa var blinda, saknade en hand eller hade tunga ryggsäckar eftersom de var trötta eller hungriga. Vi lekte lekar som symboliserade olika saker och diskuterade.

Allt är så bra!!!

skriver imorgon!


Assembly framträdande nummer 2

Min video som Tyler filmade på min lilla digital kamera.


Random day at MP High school

Detta är väldigt randomoch det är Big Nick (som är medlem i Urban dance) som har filmat en dag i skolan under en assemby dag och såklart är vårt hela framträdande med i videon. Jag är den blonda tjejen som går ut först och är i främre raden i alla danser. Detta var från första assembly'n så det gick inte lika bra som i andra men men. Mycket innehåller Urban vänner och andra roliga personligheter. Adri är med också och Adri är en av mina favoritmänniskor.


picsPalmer


Ida


Grayson, Me and Teresa


Isa och Tristan


Jag


Puppy store


Leland and ZachAdri!


Dags att berätta.. jag byter värdfamilj!

Som ni förmodligen märkte så hade jag ett breakdown förra helgen. Jag mådde fruktansvärt dåligt och jag grät konstant. Som vanligt så respekterar jag folks privatliv och kommer därför inte gå in på detalj vad som hände men jag kan berätta att idag åkte jag hem till min gamla värdfamilj Emily och Therese och packade alla mina saker. Senaste veckan har jag bott hos min area rep. Pascale under processen att finna en ny värdfamilj.

Jag tänker inte berätta vad som hände man jag berätta att en perfekt match inte alltid visar sig vara så perfekt och att jag älskar Emily och Therese väldigt mycket men jag valde att flytta för det är vad som är bäst för mig. Jag satte mig själv före någon annan och nu känns det fruktansvärt bra men att inte veta om jag gjorde det rätta fick mig att vilja åka hem. Jag är jätte ledsen över att allt slutade så här och jag önskar verkligen att det hade kunnat lösa sig men de har nu lärt sig att de inte passar för utbytesprogrammet.

Imorgon flyttar jag in med min nya värdfamilj, Becky och Ellen Hill. De bor jätte nära skolan, Ellen är Junior på Mt pointe och familjen är helt underbar. De fungerar lite annorlunda jämfört med min gamla familj men det kommer bli bra eftersom jag kommer utvecklas med det. De går i kyrkan och jag kommer ga i youth group pa sondagar.

Jag är väldigt glad att jag har Pascale som area rep. Hon har hjälpt mig så otroligt mycket och hon har varit ett bra stöd. Min familj och vänner har också varit väldigt stöttande och även fast jag har tagit hand om de mesta själv så var det viktigt för mig att veta att jag hade det stödet.

Nu vet ni och jag är verkligen trött på frågorna som konstant kommer upp och jag vet att jag kommer få en massa frågor men snälla, läs detta och har ni frågor tänk igenom de en extra gång innan ni frågar.

assembly med mera

Hej!

Så dagen igår var så bra!! Började med assembly genrep som gick åt skogen och alla orade sig för att vi skulle göra bort oss. När det var dags för assembly'n var jag taggad och assemblies är alltid så roliga. När det berättade att det var dags för Urban dance så gick vi upp och jag ställde mig och väntade på att musiken skulle starta så jag kunde gå ut på golvet ensam. Allt gick jätte bra under första uppträdandet, det enda jag saknade var mina ansiktuttryck men många kom upp till mig direkt efter assemblyn och berättade att jag var grym så det var kul. Jag hörde även folk skrika Sweden när jag dansade! Under andra Assemblyn gick det bättre med ansiktuttrycken och jag kände mig så mycket bättre. Det finns nästan inget som slår assemblies, det är helt magiskt att stå på gymnastiksals golvet och höra hela skolan skrika. Efter Assemblyn fick jag JÄTTE mycket beröm från alla möjliga och många blickar. Roligast är när folk kommer fram och frågar om jag är med i urban vilket jag alltid svarar nej på då de svarar "jo, jag vet att du är med i Urban för jag såg dig". Varför frågar de om det är helt säkra på att jag är med i urban? Jag älskar Urban och alla människor i urban, de är så underbara och roliga!

Under repet kom Ms. Swimmer upp till mig. Ms.Swimmer är min danslärare och hon berättade att inför vår concerten så har hon valt min dans som en av 1/3arna. Hon tyckte att den var så söt så hon ville ha med sen i showen. Jag hade även berättat för henne tidigare att jag ville ha en liten grupp att jobba med så jag fick en tredjedel och även fast jag inte riktigt ville bli vald så är det jätte jätte roligt att hon valde min dans!

Efter skolan hade vi urban eftersom vi har framträdande på basketmatchen på tisdag och vi är lediga från skolan eftersom det är Martin luther king's day på måndag.

Vilken bra skoldag!

Nar jag kommer hem sa ska jag beratta om hur bra min dag var! Urban efter skolan <3


Rock gym

Jag älskar att ha fullspäckade dagar så när man kommer hem och har ätit så är klockan på tok för mycket och man frågar sig själv vart tiden försvann!

Idag var det först skola, jag körde på min MPDC tjocktröja och jeans eftersom mina kläder börjar ta slut. Efter skolan var det Urban till 5 men jag var tvungen att gå tidigare eftersom jag skulle spela in en reklamfilm med Teresa. Teresa kom och hämtade upp mig och vi åkte tillsammans med hennes super roliga kompis Grayson till Sonic för att spela in vår egna version av Sonic reklamen. Efter att vi spelat in filmen, ätit massa olika saker och skrattat mycket kom Tristan och Isa och hämtade upp mig. Vi åkte till the rock gym vilket är ett ställe med en massa klätterväggar. Vi körde utan rep vilket var SÅÅ svårt och min kropp gör SÅÅ ont nu, men det var väldigt kul. Jag tyckte dock att madrassgolvet var väldigt roligt att göra handvolter på så jag spenderade tid med det.

Jag kallar Tristan the monkey-boy eftersom han klättrar som en liten ap-pojke! Han klättrade i grottan och allt möjligt medans jag inte ens klarade den lättaste och såklart skyllde jag på min längd.. Det jobbigaste med det hela var att det var 6åringar bredvid mig som klättrade överallt och klarade de som jag tyckte var svåra att nå. När man var liten hade man allt mod i världen, vart försvann det?

Nu ska jag duscha och imorgon är det dags för Assembly!!

Yeah Yeah Yeah

Vilken underbar dag!

Vi fick veta placeringar och formationer för Assembly framträdandet på Fredag och jag fick absolut topplaceringar!!! Jag har front center i ALLA våra korta danser och jag kommer börja solo på scen med killarna som följer efter mig och försöker något men jag dissar dem och kallar på "my Girls" som kommer och hjälper mig och sen dansar vi första dansen. Dansen slutar med tick tock och jag kommer vara på golvet tillsammans med en kille som jag kommer dissa. Haha, white chocolate säger jag bara! Jag känner mig så vit när jag försöker vara black men jag kommer kunna fixa det!

Efter skolan fick jag prata med min underbaraste Anna och det kändes så bra att hon mådde bra så nu är jag lycklig!

Vi hade en fantastisk middag och nu är det filmtajm!


Bättre

Det blir bara bättre och bättre! Idag var jag verkligen glad och det var nästan så att det kändes som att jag var extra glad bara för att jag hade ett sådant hårt breakdown. Skolan kändes så mycket bättre och det känns som att jag har blivit en gladare människa när allt egentligen som hände var att jag var väldigt ledsen för ett tag. Jag uppskattar verkligen mina nära och kära så mycket just nu och jag vet att mina föräldrar och alla andra som betyder mer i mitt liv satt mer eller mindre och funderade på att köpa en flygbiljett hit bara för att krama mig och försöka hjälpa mig att må bättre men nu är det bättre och jag är förmodligen starkare nu.

Jag kommer vänta lite till med att berätta vad som pågår och jag vet att nästan alla ni som läser har era teorier om vad som pågår och förmodligen har många av er rätt men jag ska vänta lite till.


kommentarer

Jag har fatt en massa kommentarer och jag blir verkligen glad over att lasa dem. Ni stottar mig verkligen trots att det kanns som att jag bara en tjej som sitter framfor datorn pa andra sidan jordklotet och skriver trakiga inlagg om sin dag, men alla kommentarer ger mig kanslan av att ni kanner mig battre an vad jag trodde att man kunde kanna personer over datorn. Tack.

Mycket som pagar just nu, jag lovar att skriva nar nagot har hant men just nu vet inte jag sa mycket sa jag vill vanta.

Har class nu, bye


what doesn't kill you makes you stronger

What doesn't kill you makes you stronger.

Idag mår jag bättre men det är fortfarande jobbigt. Det löser sig snart och den här känslan kommer att gå över!
Jag uppskattar verkligen all support och efter att ha läst vad Jennie skrev så lärde jag mig en sak om mig själv som jag inte tänkt på. Så what doesnt kill you makes you stronger och det är vad jag får tänka på just nu och jag kommer bli starkare av det här!

Kan någon stoppa denna circus?!

Just nu är jag mer förvirrad än någonsin, jag mår så fruktansvärt dåligt och jag vill bara att allt ska vara över. Jag hoppas verkligen att allt löser sig. Jag har gråtit konstant i 2 dagar och just nu vill jag bara må bra. Jag vill vara lycklig och le, hur kommer det sig att en sådan liten sak kan orsaka så mycket? Fyfan vad det här är jobbigt.

Jag kommer vänta med att berätta vad som har hänt tills jag vet mer men det kan vara mycket möjligt att jag kanske inte bloggar på ett tag beroende på hur allt går och hur jag mår. Stressa mig inte, just nu behöver jag bara lugn och ro.


Apple store

Var precis i H&M in Scottsdale. Det var valdigt litet och priserna var hogre. Lite besviken ar jag men hej, jag ar fran sveirge sa jag ar lite bortskamd nar det kommer till H&M.. Jag kopte inte sa mycker, Forever21 ar asbolut min favorit affar har, hur ska jag klara mig utan Forever? I love forever forever!
Nej, sluttontat. Star just nu i Applestore och pratar med Lorinc pa FB-chatten.. Vi har inte hangt pa saaa lange sa vi har lite att prata om sa nu ska jag ga men jag bloggar formodligen fran Isa's dator senare..

at Isa's place

Den har helgen kan det bli lite mindre bloggande fran min sida eftersom jag inte har min dator.

Igar gick jag och Ida pa soccer matchen och 3 ganger fick jag fragan vem det var jag var dar for att kolla pa sa det var ju bara att forklara att soccer ar kul att kolla pa. Under matchen traffade vi Anica och Meghan sa vi gick allihopa till basketmatchen sen akte vi allihopa till subway. Efter subway korde de hem hos hit till Pascale dar vi spenderade natten.

Jag har redan bestamt att jag ska pa soccer matchen pa tisdag och eftersom jag har sena urban traningar sa blir det bra for jag kan gora mina laxor mellan urban och soccer.

Nu ska vi aka till hm och shoppa, far se hur mycker shopping det blir for mig dock. Bye, forlat for varldens trakigaste inlagg!

Solstråle

Hola Amigos!

Jag tror att jag skrivit det förr men jag skriver det igen: Mrs.Edel är världens roligaste lärare! Jag har henne min 1st period och när jag sitter under 3rd period och skrattar för att jag tänker tillbaka på vår english lektion så har man gjort ett intryck. Jag bara älskar hur sarkastisk hon är hela tiden, har aldrig haft en lärare som henne och jag kommer förmodligen aldrig ha någon som henne igen.. Jag önskar verkligen att jag kunde filma våra engelska lektioner så ni skulle kunna få uppleva henne, ni skulle förstå varför jag vill ha kvar henne även fast en del av hennes saker är lite för svåra och att ha english första period inte är det bästa eftersom man nästan somnar. Jag kommer sakna Mrs.Edel imorgon och ev.måndag då hon är borta.

What else har jag att berätta? Efter skolan hade vi urban och idag fick jag, Adri och Jamie dansa framför allihopa och Grace sa att alla skulle kolla på mig för att jag var bra. Jag är verkligen inte så bra men jag råkar bara ha en stil som fungerar och jag är inte rädd för att ta ut stilen och göra det stort och hårt. Jag älskar att dansa och jag tror vädligt mycket att det har påverkan på när jag dansar för det är enkelt att se vilka som dansar bara för att dansa och de som dansar för att de älskar det.

Imorgon ska jag sova hos Pascale för Therese ska till Sacramento. Pascale är som min extra-mamma här, jag har verkligen världens bästa area.rep!

Nu ska jag duscha och sen är det soooooooooooooooooooooooooovdags för lilla mig. I'm tired!


Haha, CREEEEEEEEEPY!


Sovdags

Nu är det verkligen sovdags för mig! Jag kommer vara jätte trött imorgon..

Dagen idag var inge speciell förutom att schemat var annorlunda och jag fick Zach på film när han dansar till musiken i "val av kurser"- videon. han kan verkligen bjuda på sig själv!

Efter skolan hade jag Urban och våra danser för denna gång är bra men inte lika tighta som de var förra gången men det är en skön blandning mellan tempo och förhoppningsvis blir introt väldigt bra.

Tråkigt inlägg jag vet men jag har inte så mycket mer att berätta förutom att jag fortfarande älskar Phoenix och vädret här nu eller helt fantastiskt underbart!Haha, vaknade upp en morgon med en zoey sovandes bredvid mig med täcke.. Älskade vovve!


Så här ser väntan ut på bussen ut. Mittemot en shell och circle K. Tar jag bussen härifrån tar det ca. 3-5 minuter att gå.

Hey hey hey heyTeresa och jag i skolan


Stephanie - the inbrottstjuv

Nu är det så här att min nyckel inte fungerar i låset.. Vad får jag göra för att komma in? Jo, bryta mig in i huset! Nu gick jag runt och kände på alla fönster och hade turen att hitta ett som var olåst så jag kunde lyfta upp det och krypa in. Jag fick välja mellan fönster och att lyfta upp garageporten så det blev fönster..

Under psychology skulle alla skriva vad vi skulle göra om vi hade 24 timmars på oss att göra exakt vad vi vill utan att någon någonsin får reda på vad vi gjort. Detta lästes sedan upp för hela klassen anonymt. Jag skrev att jag skulle se till så att utbildningen jag vill gå accepterar mig. De flesta skrev att de skulleråna en bank eller stjäla kläder/skor. Några skrev att de skulle slå de dom gillade eller bråka med någon familjemedlem. En del skulle ha sex på ett offentligt ställe. En människa skrev att han skulle först döda G.W.Bush och sedan bomba ett mall och se hur många poliser han kunde döda innan de fick kontroll över explosionen. Mrs.Alston berättade att detta var inget jämfört med vad som brukas skrivas. Folk brukar skriva att de ska våldta andra och döda en massa människor så vår klass var lugn.

Idag under History fick klassen reda på att jag är utbytesstudent och som vanligt kastade de frågor över mig. Det är lite annorlunda när de har sett mig på skolan och sedan får reda på att jag är utbytesstudent. En tjej sa till killarna att sluta förhöra mig eftersom de frågade alla möjliga frågor, roligaste är alltid när de frågar om vi har något i sverige och jag svarar med att fråga vad det är så idag var det "Do you have texting in Sweden?" (sms) vadpå jag svarade förvirrat "texting? what's texting?" Hela klassen blir hel förvånade och börjar prata och killen som frågade börjar förklara vad texting är när jag säger "I'm just kidding" och hela klassen bryter ut i skratt. Det skämtet drar jag ca.5 gånger i veckan.

Efter skolan hade jag Urban och som vanligt fick jag beröm. Gjorde inte ens dansen bra. Killarnas dans är dock legit med stort L! Kommer vara lite pinsamt att gå upp tillsammans med grabbarna eftersom de är så bra. Temat för assemblyn är Olympics och vi ska ha jersey så jag kommer förmodligen ha min sverige tröja.

Nu ska jag göra min engelska läxa, sedan ska jag duscha och sen är det läggdags för mig. Goood night!

Back in school

Första dagen i skolan efter  lov. Mitt schema har ju blivit ändrat vilket betyder att jag har english 1st period istället för 3rd period och under my 3rd period har jag AM/AZ History. Period 7 har jag nu PC 101.

I min english class är majoriteten pojkar men Marissa (som var i min english förra semestern) och Shanelle (från min dans) är i den klassen. Två tjejer som var i min government förra terminen är där också så det var inte så jobbigt att vara ny till den klassen. Saknar dock min gamla english class.

När jag var inne och pratade med min history teacher så hör jag en röst säga "NO WAY, IS SWEDEN IN THIS CLASS?!" Jag kollade upp och såg Zach! Världens roligaste kille! Han pratade på och berätta för våran lärare att han också var från Sweden. Han ville att jag skulle sitta bredvid honom men jag fick en plats mittemot honom istället och när vi skulle jobba i par för att fylla i ett papper om förra semestern (som jag inte hade) frågade min lärare om jag kände någon vilket på jag svarade nej. Hon sa istället att det verkade som att Zach inte känner mig så vi fick jobba ihop. Haha, jag ser faktiskt lite ifram emot att ha class ihop med honom.

i min last period har jag PC 101 där både Jennifer och Nano var i. Det är kul since Jennifer är min favorit Frosh och Nano är väldigt härlig i lagom doser. Får se om jag vill fortsätta där dock.

Efter skolan hade vi urban. Det är tydligen en assembly nästa fredag som vi ska delta i så nu är det hårdträning!

ccfrftgyyjyhyb5ytnjntyutrytyytryuhryrtnjrnuyutnjyum iuy /Emily says hi in Swedish!

Skriver imorgon


Är det svårt att gissa min favoritfärg eller?! Lite pinsamt var det att komma in i skolan då jag inte själv tänkt på det!


Vi fick våra mjukisoveraller vi beställde innan lovet. MPDC - Mountain pointe dance company. Jag tror att ni kommer ihåg/ kan gissa vad jag har för namn på baksidan!


Ibland är det bara sååå vackert att gå hem från bussen!

PC 101

Har PC 101 - trakigt men jag har kompisar har sa det funkar.. Min favorit frosh ar har sa jag kanska stannar men ar osaker. Urban efter skolan sa jag bloggar nar jag kommer hem.

tack for kommentarerna!

Varför utbytesstudent?

När jag läste igenom era frågor så var det en fråga som absolut var svårat att svara på, det var frågan om varför man ska åka som utbytesstudent. Jag börja tänka på varför jag åkte som utbytesstudent, varför åker man egentligen som utbytesstudent? Vad vinner man på att åka och vad betyder detta för mig?

Hur många high school filmer har man sett där man tänker att "Ååh, jag så önskar att det där var jag". Enda sen jag var liten har jag tagit del av high school genom filmer och serier och innerst inne (även fast jag kanske inte skulle vilja erkänna det) så förväntade jag mig lite att det skulle vara lite high school musical feeling över hela upplevelsen. Är verkligen alla filmer och hemliga förväntningar om att bli populärast på skolan en stor faktor när det kommer till att välja att åka som utbytesstudent?

Innan jag åkte som utbytesstudent läste jag andras bloggar och drömde mig bort. Jag skapade mig lite av en fantasivärld som jag besökte varenda gång jag ville rymma från vardagen. Vad jag gjorde som är viktigt för mig idag är att jag hela tiden berättade för mig själv att inte bygga förväntningar för det kommer inte bli som jag tror. Ofta när jag bloggar undrar jag hur mycket ni blivande utbytesstudenter som läser min blogg påverkas av vad jag skriver. Bygger ni förväntingar utifrån vad jag skriver och drömmer er bort lika mycket som jag gjorde?

Varför vill man egentligen lämna sin trygga vardag för att åka till en familj man har haft lite mejlkontakt med och till ett land man läst i böcker och egentligen inte vet så mycket om? Jag anser mig själv vara väldigt självständig och har alltid varit. Fråga andra i min omgivning och de kanske säger tvärtom men det är så jag upplever mig själv. För mig är självständighet viktigt och för mig att bli mer självständig låter väldigt frestande. Genom att lämna allt för att åka iväg ett tag har hjälpt mig att bli mer självständig, till en viss grad.

Vad känner genom att vara iväg är att jag har lärt känna mig själv bättre. Det känns även som att jag har blivit en bättre människa men hur kan man bli en bättre människa genom att flytta utomlands ett år? Jag önskar att jag kunde svaret på den frågan men på något sätt så inser jag hur bra mitt liv egentligen är och hur lyckligt lottad jag är, plus att jag aldrig skulle vilja byta liv med någon annan. Vad som dock får mig att känna mig mindre självständig är att jag måste vara beroende av männsikor här pga.regler. Hur det kommer vara när jag kommer tillbaka till Sverige har jag ingen aning om men det ser ljust ut.

Jag älskar äventyr, tycker om att testa nya saker och att upptäcka världen. Är det anledningen till att jag valde att åka? Innan jag åkte sa jag hela tiden att det kommer bli det bästa året i mitt liv och ska jag vara ärlig så tvekade när jag kom hit, jag var inte alls säker på att det här skulle bli det bästa jag gjort. Just nu vet jag att det här är det bästa jag gjort. Även fast jag kanske inte ser det så växer jag som människa, jag vågar mer och är mer trygg i mig själv och jag ångrar aldrig att jag gjorde detta även fast jag vissa dagar känner mig nere.

Jag tror egentligen inte att det finns något rätt svar till varför man ska åka som utbytesstudent. För mig var det en dröm att få testa på ett amerikanskt tonårsliv som startades många år sedan. Just nu handlar det mer om självutveckling och det här var nog det bästa jag kunde göra för att växa som människa och även fast jag inte har växtvärk vet jag att jag har vuxit flera centimeter!


Jag kanske inte ser ut som en perfekt utbytesstudent men finns det egentligen en perfekt utbytesstudent?


Ab imo pectore

Konnichi wa!

Jag uppskattar verkligen alla kommentarer! Kommentarer gör det lite roligare.

Idag pratade jag några timmar med Mamma. Jag försöker undvika att prata med sverige så mycket som möjligt men idag var vi tvugna att prata om det senaste. Jag saknar min bästa kompis <3

Skolan börjar på Måndag och jag längtar verkligen. Jag längtar kanske inte så mycket efter att behöva gå upp tidigt och att stressa men att se alla igen kommer kännas så underbart! Jag saknar mina tidiga morgonar med Tyler och allt prat i the hallways med olika människor mellan lektioner. Jag saknar att prata bort hela marketing lektionerna med Teresa och att få huvudvärk under dansen men jag är snart tillbaka!

Idag när jag satt och jämförde hur vi gör i sverige blev jag lite nervös inför framtiden. Jag är inte säker på att jag kommer ihåg hur det är att reflektera, argumentera och diskutera. Jag har nästan glömt bort hur det är att försöka ta allt till en högre nivå. Allt kommer bli bra när jag kommer tillbaka, jag önskar bara att systemet här var lite mer likadant.

Imorgon kommer Ida hit och vi ska umgås. Vi kommer väl vara här eller gå på bio eller något. Jag går mycket på bio, det är lite en del av vardagen här - shopping och bio. Jag har sett fler filmer under mitt halva utbytessår här än vad jag har gjort på 5 år hemma i Sverige. Som ni kanske förstår genom att kolla på mina bilder älskar jag shopping och jag kan ju bara skylla shoppingberoendet på min mamma. Idag pratade Emily med Michelle på telefon samtidigt som hon kom in i mitt rum och frågade om hon kunde få kolla i min garderob inför dejten med Chris. När jag svarat ja och hon går till garderoben säger hon till Michelle "Jag älskar att ha en storasyster som jag kan låna kläder av. Din lillsyster är lite off när det kommer till mode". Haha.

Nu ska jag kolla på film fram tills värdsystern min ringer mig och ber mig öppna dörren. Hon tar aldrig med sig nyckeln.

Ha en bra dag!


Z-dogg
Me and little sis


Again


Tack

Jag vill bara säga tack för alla stöttande och underbara kommentarer efter vad jag skrev igår.


Om min tur...

Jag har funderat de senaste dagarna om jag vill berätta om vad som hände för några dagar sedan. Jag är fortfarande inte säker på om jag ska göra det och jag är inte säker på om det är rätt eller fel av mig att berätta. Hade jag inte skrivit att jag hade tur här i bloggen hade ni inte haft någon aning men jag valde att berätta en liten del och såklart väcker det nyfikenhet och de flesta som läser vet inte om det är bra/dåligt eller vad ni ska förvänta er.

Jag försöker att vara så ärlig som möjligt med er. Ni får alltid läsa om när jag har hemlängtan och svåra tider men såklart finns det saker jag håller undan från min internet dagbok eftersom jag vill skydda mig själv och nära från vad jag tycker är för personligt.

Det som hände för några dagar sedan var att jag hade kunnat komma i problem med polisen pga. Trespassing vilket jag inte riktigt vet vad jag ska använda för svensk term för att översätta men det är påträngande utan tillstånd att vara där vilket skulle kunna vara "inbrott". Jag var dum nog att följa med på "fest" (utan alkohol, dvs. bara umgås och ha kul) i ett hus som skulle säljas och ingen bodde i. Det jag gjorde fel var att jag var där utan att ifrågasätta varför de inte hade några möbler eller vem som ägde huset. Jag skulle istället ha ringt min värdmamma när jag insåg att det var något skumt med huset och bett henne att komma och hämta mig. Man förstår inte riktigt hur dum man är att riskera att åka hem förens man är i den positionen, eller när det är försent. Jag hade tur att den ägaren till huset var där och att hans föräldrar kunde intyga detta men man vet aldrig och jag kommer aldrig riskera det igen, tro mig! Nu efteråt vet jag att jag inte gjorde något fel men just då kändes det som att jag var körd och för mig är de det värsta som kan hända!

Jag hoppas att jag gjorde rätt beslut att berätta vad som hände och jag hoppas att ni inte ifrågersätter vad jag just berättade, får jag en dum kommentar vet jag att det var sista gånger jag var ärlig och berättade något som jag var osäker på om det var för privat eller ej. Ni förstår inte riktigt hur det är att vara i den situationen om ni inte har varit där. Jag är så otroligt glad att jag fortfarande är här och förstår nu att jag måste använda mer kritiskt tänkande i vanliga vardagssituationer.


Min resa är inte slut än...


Halva tiden har gått

Min garderob växer! Jag kom hit med en resväska på 20 kg och inte alls mycket kläder. Jag hade två par shorts, och några toppar + klänningar. Nu har jag 6 par jeans och för många toppar för att kunna ta med alla hem. I början tänkte jag bara att "hjälp vad många galgar jag har" och idag när jag hämgde upp lite kläder tänkte jag "vart har alla galgar försvunnit, jag undrar om Emily har lånat några" Tillslut insåg jag att jag att de inte har försvunnit, mina kläder hänger på dom.. På andra bilden ser man inte ens alla mina kläder.

Så för er blivande utbytesstudenter: TA INTE MED ER FÖR MYCKET! Ni kommer shoppa här så packa de ni absolut är helt 100% toksäkra på att ni kommer använda för garderoben växer snabbare än vad man tror.


Random mix

Här kommer lite bildern från mina 3 senaste dagar i lite random ordning..


Michelle i Scottdale mall


The puppie store...


Jag fick se fyverkerier i webcam


Emily and Michelle


Moi and Michelle


Teresa


Teresa and Z-bee
Sweet tomato
Ni ställde frågor och här kommer svaren

Fråga: Vilket bolag åker du med och rekomenderar du det?
Vad är det svåraste med att vara utbytesstudent?
Vad är det svåraste med att vara borta hemifrån?

 

Svar: Jag åker med Explorius och jag rekommenderar dem starkt! De är personliga och får mig att känna mig trygg. De hjälpte mig att få det bästa året någonsin.

Jag tycker att det svåraste är att jag måste var beroende på andra personer. Jag måste fråga om någon kan köra mig för att gå och shoppa eller be en kompis att komma och hämta mig och vi ska umgås. Det är svårt ibland att vara borta från familj och vänner men det som hjälper mig är att tänka att jag bara är här i 10 månader. Den enda jag pratar med hemifrån är min pappa, är så mycket enklare. Han och bloggen står för största delen av kontakten mellan mig och alla hemma i Sverige.

Det svåraste för mig är att jag är van vid min familj och mina vänner. Jag är van vid att kunna diskutera tills jag sprängs och argumentera mig ut ur situationer. Här är det lite annorlunda. Jag är van vid 100% stöd i allt jag gör och det är svårt för mig att veta att min familj inte kan komma och stötta mig när jag vet att jag behöver det.

Fråga: Du skrev tidigare att du hade en annan blogg också (innan du åkte till USA). Kan man få adressen?
Svar: Haha, jag önskar att jag hade mod att ge ut adressen men jag tror att jag håller den privat. Jag bloggade på den här bloggen som vanligt men jag raderade allt så ni skulle slippa behöva läsa om min vardag hemma i sverige. Jag tycker att det är fjortisvarning på den! Den är lösenordsskyddad.

 

Fråga: är det svårt att få nya kompisar? Riktiga kompisar?
Svar: Ja. Jag har hittat riktiga kompisar men det är svårt. Man måste vara öppen och utåtriktad och ta steget istället för att förvänta sig att alla ska komma till en. Aktivera sig i klubbar och sporter är det bästa tipset jag har!

 

Fråga: Hej!

Jag undrar om du kan berätta lite om 'junior' och 'senior'. Hur gammal man är på resp, vad är skillnaden i studierna, nack/fördel med resp. osv. :) Vilken är det man går på prom på?

Sedan undrar jag också hur det var i början på din resa i usa. Var det svårt/jobbigt i början i skolan tex, i familjen osv..
 

Svar: Det är inte så stor skillnad mellan Senior och Junior. Seniors är mer stressade över plugget och collage än vad juniors oftast är men samtidigt så slackar de lite och har humöret uppe eftersom de snart är ute. På min skola har största delen early release vilket suger för mig som måste ha fullt schema. English är lite annorlunda, det är mer litteratur i Senior kursen (på min skola och DV, vet inte hur det är på andra skolor) än vad det är i juniorkursen. I Junior är man runt 16-17, de flesta fyller 17 under sitt junior year. Man fyller 18 under sitt Senior year så det är ganska blandat. På min skola läser Juniors history och seniors Government. Båda årskurserna får gå på prom.

I början är allt så nytt så jag var glad hela tiden. Vissa saknar sin familj och sina vänner extra mycket eftersom man precis lämna dom. Skolan var jobbig de första 3 veckorna pga. kompisar, jag kände mest för att ta det här året som ett år för studier och lära mig engelska men när man funnit vänner är det enklare. Engelskan är aldrig något problem för svenskar.

Fråga: Hejhej Steph!
Läser din blogg som en drog, älskar den! :D Ska själv åka till USA 10/11 :)
Men hur skrev du ditt brev om dig själv och hur lång tid tog det dig för att få familj? :)
Juste fick du välja mellan olika familjer eller valde de dig? :)
Kramar!

Svar: Tack så mycket! J

Jag skrev om mig själv, min familj och om lite om min vardag är här. Jag skrev om att jag är positiv, glad och självständig och tycker om äventyr.

För mig att få familj gick väldigt snabbt, de valde mig i januari/februari, men skolplatsen tog längre tid vilket påverkar. Man måste ha en familj och en skola för att det ska vara en placering och min skola gav klartecken i Maj och därför fick jag min placering i maj. Hade min skola sagt nej hade det kunnat resultera i byte av familj eller en annan skola. Räkna med att det tar tid!

Familjen väljer dig utifrån ditt brev och bilder så min familj valde mig.

Fråga: Vilket år går du i Sverige och vilket år går du i USA? Hur bestämms vilen årskurs man ska gå i? Hur gammal är du?
Svar: Just nu går jag inte I sverige så det är svårt att svara på men jag gick klart 2an innan jag kom hit. Jag är senior här. Årskurs för utbytesstudenter bestäms av skolan och beror helt på deras regler. Min skola tar utifrån vilken årskurs du skulle ha gått i om du var i ditt hemland. Andra skolor kan placera alla utbytesstudenter i junior eller i senior och andra bestämmer efter vart det finns plats.  Jag fyllde 18 i oktober.

 

Fråga: har du träffat någon snygg kille i usa som du gillar :)
Svar: nej

 

Fråga: Jag älskar din blogg den är väldigt bra! <3 Det är kul att see att du trivs med din familj, jag blir så suggen på att åka till USA när jag läser om din upplevelse!

Min fråga är varför du ville inte bli placerad i Minnesota?
Jag bodde där i 3 år det var de bästa 3 åren i mitt liv! Men det är annorlunda för alla!

Keep on with your very good blogg! :D

 Svar: Det har egentligen ingenting med MN att göra, det är vädret! Jag funderade på att hitta familj i MN och hade jag fått placering där hade jag blivit lika lycklig som om jag hade blivit placerad på något annat ställe. Jag har släkt i Minnesota och vet att det är vackert men för mig handlade det om att komma till något annorlunda (AZ är väldigt annolrunda miljömässigt) och varmare.

 

Fråga:

Hej! Först av allt vill jag berömma dig, jag tycker att din blogg är otroligt bra och intressant!

Sedan vill jag ställa en fråga: Det finns ju killar som har visat intresse för dig, men du verkar inte vara intresserad. Du skrev för länge sedan att du hade börjat gilla en kille precis innan du åkte, beror de på det?

Jag ska själv åka som utbytesstudent nästa år, men inte till USA. Detta är den mest inspirerande bloggen från en utbytesstudent, så tack för det.

Gott nytt år! :)

Svar: Tack så jätte mycket! Beröm är vad som får mig att vilja göra bloggen bättre! Ja, det har med det att göra.

 

Fråga: Hej Stephanie!
Den tyska tjejen du skrev om mycket i början, bor hon inte längre hos er? och vilka består din värdfamilj av?

Svar: Nej, hon flyttade ut i oktober. Min värdfamilj består av Min värdmamma Therese och min värdsyster Emily.

 

Fråga: Var är den tyska utbytesstudenten? du pratade mycket om henne förut, men var är hon nu? :S

Svar: Hon är hos en annan värdfamilj. Hon kände att den här familjen inte passade för henne så hon bytte.

 

Fråga: varför ska man åka som utbytesstudent?
ångrar du någon gång din resa?
vore kul att se dig dansa i nån video också :) (mer "seriöst" än tik tok, även om den va kul att se den med)

Svar: För att man vill! Man ska åka om man vill på äventyr och upptäcka något nytt. Vill man förbättra ett språk eller lära sig ett helt nytt är det också en bra sak att göra.
Absolut inte. Jag skulle ha ångrat mig om jag inte gjorde resan!
Jo, vi får se. Jag tycker inte om när folk dömer mig men jag har videos på facebook.

 

Fråga: Finns det någon amerikansk kille du gillar lite extra där borta? ;)
Hur gammal är Emily?
Kan du inte lägga upp en videoblogg där du pratar engelska?

Svar: Nej.
17, hon är ett år yngre än mig.
Kanske, jag har försökt spela in en men det är bara pinsamt och jobbigt så jag har aldrig lagt upp dem! Jag vet att jag skrivit det förr men jag hatar när folk dömer mig.
 

Fråga: Varför går du och Emily inte på samma skola och hur gammal är hon?

Svar: För att skolorna i vårat distrikt tar endast emot 3 utbytesstudenter/skola och de måste vara från olika organisationer och DV har redan en utbytesstudent från min organisation så jag fick en plats på den näst närmsta skolan istället eftersom de inte hade en utbytesstudent från min org. Emily är ett år yngre än mig dvs. 17.

 

Fråga: Varför går du och din syster i olika skolor? Eftersom ni bor i samma hus borde ni ju bo i samma skolupptagnings område?

Svar: Se ovan: För att det inte fungerar så. Utbytesstudenter har inte samma rättigheter som folk som flyttar hit och skolorna vill inte ha för många utbytesstudenter. Lörinc och Danilo bor nästan grannar med mig men går i en skola 2 timmar bort med buss.

 

Fråga: Kan inte du berätta allt om hur jobbigt det är att vara utbytesstudent? Jag ska åka till hösten och allt om hur enkelt och roligt det kommer vara är lätt att ta till sig, men det jobbiga är svårt att ta till sig, så snälla, ALLT dåligt!

Svar: Allt jobbigt.. Jobbigt är lite på en inviduell nivå och kan verkligen variera. För mig var det jobbigt att inte ha så nära och bra vänner i början, det är jobbigt att inte ha sina föräldrar att skrika och bråka på när man har haft en dålig dag, det är jobbigt att inte kunna krama mamma och pappa när man känner sig nere, det är jobbigt att behöva ta bussen hem/från skolan, det är jobbigt att jag inte får köra bil så jag kan ta mig till olika ställen utan att behöva fråga och be. Ibland är det jobbigt att tänka på att börja i en ny klass. Det är jobbigt med alla osynliga high school regler, det är jobbigt att inte kunna gå på fest utan att behöva vara livrädd och då istället behöva tacka nej och missa ett tillfälle att få umgås med vänner och träffa nya människor.

Jag skulle säkert kunna fortsätta skriva men det man måste tänka på är att vissa dagar är jobbiga men det blir bättre och även fast det är svårt ångrar jag mig aldrig och vet att det här är bland det bästa jag har gjort!

 

Fråga:Jag ska skicka in mina fulla insöknings handlingar snart men vad händer sen när jag skickat in dem? Åker också med explorious men kan jag välja att gära delstats val även fast jag inte valde det i början? :)
Puss! Bästa bloggen föresten! :D

Svar: Tack! Vilka ansökshandlingar? De för explorius eller din amerikanska organisation? Om du är helt klar med dina applications så är det väntan som väntar dig. Du kommer vänta och vänta och vänta. Du väntar på placering eller så får du placering och väntar på att få åka. Jag är lite osäker, jag skulle fråga explorius.

 

Fråga: Hej! :) Jag ska åka som utbytesstudent nästa år och har några frågor till dig som jag hoppas att du vill svara på! :p

Vilken organisation åker du med?
Gjorde du något delstatsval?
Hur trivs du i Arizona? Är det en stat du skulle rekommendera andra att välja i sitt delstatsval?

 Svar:

Jag åker med Explorius och jag rekommenderar dem starkt!

Jag gjorde delstatsval.

Jag ÄLSKAR Arizona. Om jag skulle rekommendera Arizona? Ja och Nej. När man väljer stat ska man välja från hjärtat! Fråga dig själv: Vill jag kunna åka skidor på vintern? Tycker jag om värme? Gillar jag fuktighet eller föredrar jag torrt? Vill jag ha det som största delen av Amerika består av eller vill jag komma till något annat mer speciellt ställe? Det jag kan berätta nu är att väljer man Arizona är det stor risk att man hamnar i en större stad. Du kommer få mindre uppmärksamhet och bli en i mängden lättare än vad som händer om du bor i en liten stad. Phoenix, Chandler, Gilbert, Tempe – det är varmt här och inget hav nära. Vissa ställen här i Phoenix är inte lika bra som Tukee och jag skulle aldrig vilja se mitt barn där. Samtidigt är Arizona så fruktansvärt vackert (om ni frågar mig) och jag älskar värmen. Det är nära till Kalifornien och väldigt annorlunda klimat om man jämför med Sverige vilket jag älskar. Arizona är min stat men för andra kanske Alaska är deras stat men läs om staten du är intresserad av och fråga människor som varit där om + och – och bestäm utifrån dig själv. Negativt med att göra delstatsval dock är att du kanske inte får den familjen som skulle ha varit den bästa matchen men det vet man aldrig..

 

 

Fråga:
Hejsan :)
Jag undrar hur mycket fickpengar du hade med dig till USA?

Kan du inte skriva lite om hur det var att åka till kalifornien?

Tack för en bra blogg! :)

Svar: Jag vet inte riktigt just nu, jag skulle vilja säga runt 30-40 000 men jag är lite osäker. Taxen är så hög här (8.3%) och jag bor i en storstad vilket gör allt så mycket dyrare så det var bra att jag hade mycket fickpengar med mig!

Det var underbart! Jag gillar dock AZ mer för den delen av Cali jag var i påminde mycket om Sverige men lite mer omodernt. Sacramento är lite annorlunda jämfört med vad man har sett på the Hills och OC men jag ska till Laguna beach och Hollywood senare under året så jag får skriva om det då.

 

Fråga: hej, jag ska själv åka till usa nu till hösten och jag har börjat förbereda mig genom att läsa bla din blogg;) den är jättebra och man får en bra bidl av USA. Min systemkamera gick sönder för några veckor sedan och har funderat på att köpa en ny, är kameror å sånt billigare i USA eller dyrare? Tack för en underbar blogg :)

 

Svar: Nästan allt är billigare här! Gå in på bestbuy.com och jämför med svenska sidor så kommer du få en bra bild av vad det kostar.

 

Fråga: gud vad underbart :)
jag har en fråga om graduation i arizona, får utbytesstudenter vara med i cermonin? :P
och sen om arizona är en bra stat? :)

Svar: Beror på ditt skoldistrikt. Mitt säger NEJ men jag är ett undantag och kommer få vara med iallfall. Arizona är en underbar stat men inte riktigt som de typiska amerikanska som man ser på TV.  Jag älskar Arizona!!

 

 

Fråga:

kommer du få ha cap and goan på graduation?
2. hur är folket i arizona?
3. hur kallt/varmt är det nu på vintern?
4. är det mycket fet mat där du är?

 

Svar:

1.      Yes J

2.      Trevliga! Vet inte riktigt hur jag ska förklara dem men de är som annat folk.

3.      Det är kallt för att vara i phoenix men det är inte kallare än vårat höstväder.

4.      Ja, det är fet mat överallt. Det är inte som i sverige där vi har underbara sallader mm. På menyerna.

 

 

Fråga:Hej :)
Är det svårt att skaffa kompisar där?
Svar: Ärligt talat ja. Man får kämpa och vara utåtriktad! Gå med i klubbar och sporter.

 

 

Fråga: Hur var första dagen i skolan, var det som i amerikanska filmer - att du fick stå längst fram och presentera dig innan du fick gå och sätta dig?

Har du många läxor?

Ungefär hur mycket 'fickpengar' använder du varje månad, och tycker du att du köper mycket eller lite för de pengarna?


Svar:

Första dagen i skolan var jobbig. Min skola är stor, många klassrum, ännu fler studenter och jag kände mig som en myra i en myrstack. Jag kände ingen och jag var bara stressad hela tiden. Ingen av lärarna presenterade mig och jag fick inte presentera mig själv heller även fast jag gick upp och berätta för dom att jag var en utbytesstudent.
Det är mycket läxor men de är enklare än vad man är van vid.Jag skulle chansa att jag spenderar runt $300-500 i månaden. Mycket går på mat och kläder och man får mycket kläder för lite pengar här!

 

Fråga:Ska du till San Diego på nyår?

Svar: Nej, vi härmade Camille och hennes syster som skulle dit.


GOTT NYTT ÅR SVERIGE!

Här sitter jag och ser på fyverkerier i webcam! Jag pratar på skype med Pappa, Min farbror Henke och alla där hemma. De tog med mig ut så jag har fått se fyverkerier!! Saknar alla er där hemma! Det är vid sånna här tillfällen man önskar att man var hemma. Men men...

Idag har jag ätit frukost med Emily och snart kommer Teresa hit för att hänta mig och så ska vi umgås. Det kanske blir ett alkoholfritt dansparty senare ikväll men om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag vill gå..