Arkiv Stephanie Ammerman -

Bye Pepper

Idag var vi tvugna att säga hej då till Pepper, hon har varit dålig ett litet tag nu och hon har haft några anfall så idag togs ett av det svåraste besluten man kan ta: avlidning. Pepper var en underbar hund och nu känns det som ett stort hål. Jag får se om jag bloggar idag och jag hoppas att ni förstår.

yes

Sitter på pappas hotell rum. Jag sov här inatt för att få lite utomlandskänsla.

Igår hade vi ett litet party då vänner kom över för att få träffa min familj. Det var kul, Hannah, Andy och Teresa fick lite små saker: tandborste, nyckelring och flagga. Tydligen är min pappa en komiker, alla tycker att han är det roligaste som finns. Alla berättar att alla mina föräldrar ser ut som modeller och eftersom Hannah ska flytta in hos oss har mamma redan börjat planera hennes lila rum (skämt).

Teresas föräldrar kom förbi och för hennes pappa var det ett av de lyckligaste tillfällerna i hans liv (om du frågar Teresa).

Tydligen så direkt översätter jag från engelska till svenska. Jag märkte inte det tills de berättade det.Papi

Jag, Mamma och Peter var och shoppade i Chandler mall idag. Vi spenderade timmar i alla möjliga olika butiker och affärer jag var inne i affärer jag aldrig trodde att jag skulle besöka.

Pappa, Marie och Sara kom idag, 30 minuter tidiga med flyget så tyvärr var vi inte på flygplatsen när de kom. Vi kom senare och letade efter dom vid bagage karusellerna och där stod dom. Jag hörde Marie säga "Men där är du ju" och sen kom pappa och Sara springandes som stod lite längre bort. Glädjen går inte att beskrivas, allt som var jobbigt och jag var arg var som bortglömt. De missade sina väskor medans vi stod och kramades och grät.

Pappa sa precis efter att vi träffats igen att han har försökt att föreställa sig hur det skulle vara att se mig igen. Vi båda grät och kramades länge. Det känns så konstigt, jag har varit borta så länge men ändå så känns det som att jag sa hej då igår.

Jag kan fortsätta på min födelsedagskänsla som jag berättade om. Innan ens födelsedag pirrar det i magen, man ser fram emot det men man är lite nervös. När de kommer så har man blivit firad och fått presenterna och man är lycklig för att man fick precis vad man ville och ens födelsedag var precis lika bra som man förväntade sig att den skulle vara. Så känner jag! Jag är så LYCKLIG!

Becky, Ellen, jag, Sara, Marie och Pappa gick och åt middag driekt efter att ha kommit från flygplatsen och vi pratade om allt möjligt. När vi lämnat alla saker på deras hotellrum osv. fick jag 2kg lösgodis och läkerol! Lyckan var total, vad mer kan jag fråga om!?

Nu hoppas jag bara på att det inte kommer att vara lika stressigt. Jag vill bara spendera tid med allihopa och vara glad.


Stressad

Idag var det en fullproppad dag. Börjde morgonen med Kyrkan, Längsta servicen ever men mamma uppskattade det och alla var jätte intresserade i mamma och Peter.

Efter service åkte vi till skolan och lekte runt, vi visade allt utomhus. Vi åkte sedan till Olive Garden för lunch och efter det åkte jag hem och duschade och gjorde mig iordning för Andy's gradparty.

Jag är ibland väldigt lättstressad och pågrund av en fullproppad dag, kunde inte hitta mina skor och oklara planer bröt jag ihop innan partyt och blev ledsen på båda mina föräldrar och visade dom attityd, både på telefon. Jag mådde så dåligt efteråt över att jag varit otrevlig men jag var jätte stressad eftersom Andy's party var påväg att sluta och jag ville verkligen åka dit eftersom han är en av mina bästisar här och att ha männsikor på telefon hjälpte inte.

När jag kom till Andy (seeent) så sprang alla ut och skrek och kramade mig. Jag bröt ihop igen när jag pratade med Hannah men allt blev bättre efter ett tag då de andra var så underbara.

Efter Andy's party åkte jag och Ellen till Jme (vår youth ledares) baby shower som var en överraskning. Det var kul men vissa saker klarade jag inte av, kommer förmodligen lägge upp en bild senare. Jag och Alexis sprang runt och fjantade oss.

När vi kom hem kom mamma och peter över igen och vi åkte till skolan eftersom det var baccalaureate. Det var väldigt mysigt och en massa framträdande av studenter. Tyler dansade så att jag och Teresa började gråta. Blev massa bilder och efterätter.

Nu är vi hemma och jag ska sova. Imorgon är en stor dag eftersom min andra halva av familjen kommer. Pappa, Marie och Sara kommer att vara här och jag kan inte ens beskriva hur det känns! Ni vet när man var liten och det var ens födelsedag och man hade det där pirret i magen. Så känns det. Så har det kännts enda sen mamma lämnade Sverige för att komma hit och det går inte iväg. Oh my gosh, my little family <3 Man förstår inte hur mycket de betyder förens man inte har sett dom på en evighet!

leken "Gissa chokladen". De (melted) de olika choklad godisarna och stoppade in dem i blöjorna och så skulle man gissa vilken var vilken. ÄCKLIGT!!! http://baby-shower.yeahbaby.com/game.php?page=103


Mami

Sista gången jag såg henne var 3 augusti förra året, 9 månader och 19 dagar sedan jag såg min lilla mamma. Hjälp vad tiden går fort. Hon klev ut ur bilen och tårarna rann ner för kinderna. Första gången jag ser någon från hemma sedan jag lämnade landet. Min bästa kompis är här! Det kändes konstigt att se henne, jag trodde inte att jag skulle gråta men jag var nervös innan dom kom. Jag gick fram och tillbaka till fönstret för att kolla ut och se om bilen var där.

Jag har inte så mycket mer att säga just nu.

That was it

High School's over! Var det inte igår jag började High School? Det känns som att det var igår jag gick igenom mountain pointes dörrar! Varför går tiden så fort?! Idag är jag ledsen över att jag inte är en junior, så hade jag fått spenderat 3 extra dagar med alla innan graduation.

Vi hade vårat senior prank idag. Alla (okej, inte alla men många) hade pennies som de kastade ut över skolan under hela dagen. Jag hade 3 pennies som jag kastade ut, Teresa hade 500. The cubbies (dagisbarnen) gick runt med sina koppar och samlade ihop pengarna och alla lärare, personal och underclassmen gick runt hela dagen och plockade upp pennies. Inte det roligaste senior pranket men det var något. Jag ville att vi skulle limma fast pennies och forma en 10:a på parkeringsplatsen eller någonstans på campus men det hände inte.

Jag är lite ledsen för det var så många som inte hade tid att signera min yearbook. Jag fick iallfall de flesta viktiga...vill inte gråta

Imorgon är det sista skoldagen för seniors. Min sista skoldag. Jag vill bara gråta, min mage gör ont och så många människor jag aldrig kommer att se igen. Lärare jag aldrig kommer att se igen. Dumma, korkade, annorlunda människor jag aldrig kommer att se igen. Förhoppningsvis kommer jag se de några under Baccalaureate på söndag men vem vet? Jag vet inte om jag kommer kunna sova. Jag känner mig stressad, jag har så många människor som måste signera min yearbook och det finns ju knappt någon tid. Jag har lite plats kvar í min yearbook men jag vet inte hur jag ska göra...

Känns ganska konstigt. Jag är famous på min skola, de flesta tycker att jag är det coolaste som existerar och jag har haft random people som kommit fram och frågat om de kan skriva något i min yearbook. Teresa sa idag och det känns konstigt för henne också, människor som aldrig har sagt ett ord till henne kommer fram till oss bara för att få prata med mig. Vart jag än går hör jag någon skrika Sweden och jag reagerar inte ens på Stephanie längre.
Imorgon är det sista skoldagen för seniors. Min sista skoldag. Jag har mått bättre än vad jag har gjort just nu, jag är inte redo för att släppa taget om mitt high school.


Yearbook


Urban sidan


Evan!!!


G-benson and Alex


Guys <3


Senior


<3

"I wish I was older!"

Idag var jag tillbaka i skolan, alla ville krama mig och alla frågade vad som hänt. Jag fick förklara att det jag hade i april var tillbaka och att jag har svårt att andas eftersom det gör ont. Under psycologin kollade vi på film och jag låg på golvet (som vanligt) men den här gången var det obekvämt.

Medans jag var borta berättade Teresa för Evan (vår nya frosh som började för ett litet tag sedan) att både hon och jag hade velat dejta honom om han var äldre (vilket jag säger varje dag till Teresa) och hans respons var "I wish I was older". Haha, he's so cute.

Idag fastnade jag vid the sophmore lockers när jag försökte ta mig till class (fråga vem som helst - gå inte vid the sophmore lockers om du vill komma i tid) och jag visste inte om det spelades någon musik så jag gick fort och this kid skrek hey och vinkade men jag kollade inte helt eftersom jag var stressad så jag vet inte ens om jag känner that kid och det var nästan bara jag vid den trappan så who's that kid? Får se imorgon om det gör samma sak.

Idag bröt ett stort matkrig ut i cafeterian. Det var på andra sidan av vart jag sitter men det var kul att kolla på trots att folk vid alla bord ville vara med. Alla som satt där var med och de vände på borden för att kunna ta skydd. Läsk, french fries, mackor, candy, tacos - allt kastades runt. Vid alla bord började folk kasta saker och allt jag tänkte på var min yearbook som jag kastade mig över och den för att försäkra mig om att det inte hamnar någon läsk på den. Det dåliga med denna foodfight är att vissa blev fångade av vakterna i skolan och fick städa och kommer inte att få delta i graduation. De kommer också att kolla igenom the security cameras för att fånga fler. Alla som satt där matkriget bröt ut var helt blöta och fläckiga och de lukatde konstigt pga. allt de hade på sig(vissa av mina vänner satt i den delen av matsalen).

Jag har så mycket andra saker att berätta för er, som när vi hade en kackerlacka i klassrummet som sprang runt och alla fick panik och killarna som försökte fånga den sprang runt och runt och runt och de tappade den på bänkar och ja, det var det roligaste någonsin. Har jag berättat för tut-kriget vi hade på parkeringsplatsen? Teresa fick för sig att tuta längre än vanligt och hela parkeringsplatsen joinade in och tutade som galningar. De som inte var i sina bilar ännu sprang och öppnade dörren bara för att kunna tuta.

2 days of school left, tiden går fort! Jag vill inte åka hem! På lördag får jag se min mamai och Peter och på måndag får jag se Papi, Marie och little sis Sara!


sova

Nu ska jag sova, klockan är nästan 12 men jag har försökt att göra lite läxor och så eftersom jag har varit hemma från skolan. Jag förstår inte riktigt hur de tänker sig att man ska kunna göra make up work medans man är sjuk. Bara att vara vaken har varit en ansträngning men nu kan jag äntligen röra mig igen. Teresa kom över igår för att hämta lite saker och jag kände mig död, jag var tvungen att sitta ner och jag bara grät. Det är så svårt att förklara smärtan men det svider/bränner i bröstkorgen när jag andas och övre ryggen gör ont. Hela kroppen gör ont! Obehagligt är det!

Jag bloggar imorgon om jag inte har för mycket att göra. Bara 3 dagar kvar i skolan!! Gosh, jag känner för att gå nästa vecka också bara för att vara i skolan! Kan man verkligen bli så kär i en skola på så kort tid? Tydligen! Imorgon är det college day, jag tror jag kör på min sverige tröja eftersom jag ska till sverige efter my senior year.

Ha det bra!Snart ser jag min familj igen!!!!

freak

sista veckan i skolan och jag vaknar upp med chest pain!!!

Det gör så FRUKTANSVÄRT ont! ont ont ont!!! Jag kan inte sluta gråta för att det gör så ont, jag kan inte andas heller för det svider så mycket i lungorna...

Bara att slriva detta är en ansträgning, jag ska försöka sova igen för det gör på tok för ont för att vara vaken...


The Amazing race!

Kom precis hem från the amazing race. d

Vi började med att mötas vid the united methodist church vid ASU. Jag värmde upp i början och alla kids skrattade åt mig. Allt jag sa till dom var att det skulle löna sig óch att jag skulle vinna. För er som inte känner mig: jag är tävlingsinriktad, jag kan inte förlora så och jag får ofta höra att jag för FÖR tävlingsinriktad). Ett litet tag senare kom paradise valley och jag och Ellen fick våra lagkamrater - Kasey och Adam. Vi blev team orange och när vi startade vi var det enda laget som sprang rätt.

Ni som har sett the amazing race vet hur det går till. Man får en clue, man måste gå dir clue'n säger och jobba för att få clue's till nästa stället. Vi sprang, I VÄRMEN, och det var varmt, 36 grader (vilket termometern visade i skuggan). Där sprang vi runt på ASU's campus, i solen och hällde vatten flaskorna över oss för att överleva. Ellen är snabb och brukar springa 5 (american) miles per dag så för henne var det lätt men för oss andra var det inte lika roligt.

Tänk på färgen röd, den rödaste röd som finns. Mitt ansikte var RÖDARE! Jag måste börja träna igen, det är nästan pinsamt!

På stationerna var vi tvugna att göra olika saker för att få nästa clue. Vi var tvugna att ta bilder, rita, springa en bana, räkna plåster mm. Det var kul!

Sista saken vi behövde göra var att finna vår driver som körde oss till pastor melissas hus. Det bästa med hela tävlingen var att vi VANN! VI VANN!!!! Vi fick ingenting men själva vinnarkänslan är underbar. Jag som värmde upp innan, freakade ut när det tog för lång tid och badade i fontänen, ja, jag vann! Mitt team vann!!!! Vi var typ 20 minuter före andra laget att komma i mål och 1 timme före sista laget.

Kvällen slutades med dance off! Vi körde Wii och Nick blev den jag körde mot. 2:2, varav en min kontroll slutade fungera och den andra var det med 7 points. Dagen var iallafall kul och händelserik från att börja med kyrkan där jag fick en present, efter kyrkan då vi åkte till en resturang med mat från Peru. Jag åt allt möjligt konstigt (och andledningen till detta var för att min kyrkas mission group åker till peru på mission trip.)

(bilder kommer när de importerade i datorn)


Dags för the amazing race

Nu väntar jag och min lagmedlem Ellen på att bilen ska komma och då är det dags att åka ute till ASU för the amazing race som vi har tillsammans med paradise valley umc. Jag och Ellen är på lag tillsammans med två från paradise valley. Jag hoppas på en bra placering. Jag tog precis mina vitaminer och hälsoprodukter för lungorna, en banan och drack ett stort glas med vatten. Jag har även stått framför spegeln och boxas lite för att få igång kroppen till låten airplanes.

För att få känslan har jag kollat in detta:Yes, nu gäller det! GO mitt team!

state baseball

Tyvärr förlorade vi mot desert ridge i state ikväll... Tycker synd om killarna men 2a!? Så JÄKLA bra!! Jag känner mig som en bra supporter som gått till ett par matcher (få har gått på fler matcher än mig). Min skola har gjort bra ifrån sig i nästan alla sporter, vi har gått till playoffs i de flesta sporter och förmodligen haft bästa sportåret hittills. Så coolt.

Efter matchen, när jag och Ellen stannade vid McDonalds, dök Hannah och Andy upp. Haha, sen försökte de komme hem till oss före oss (vilket vi inte visste) men när vi kommit hem såg vi en bil som körde upp på uppfarten och det var såklart dom :)

Imorgon är det kyrkan som gäller. Har inte varit där på ett tag så det ska bli kul att gå dit. Istället för youth group blir det the amazing race och mer om det berättar jag imorgon.

Ha en bra söndag!


Haha, random flash

Random Swedish

Tack så jätte mycket för erat stöd! Det betyder mycket och nu förstår jag att min blogg inspierar er. Tack!

Hannah och Tyler har börjat skriva saker till varandra på facebook - På svenska! Haha, det dyker upp lite här och där i konversationer de har och de tycker förmodligen att de är coolast i världen att folk inte förstår dom. Jag älskar mina vänner!

Idag hängde jag med Teresa och Morgan efter skolan. Vi hängde här hemma och lagade lite mat, pratade och hade kul. Jag hade problem med att betala min telefonräkning så vi åkte till t-mobile och betalade där. Morgan åkte någonannanstans och jag och Teresa ville se letters to juliet men vi kände inte för romantik idag så vi åkte till blockbuster och hyrde 40y old virgin som varken hon eller jag har sett.

Bilresan fram och till B-buster var kul! Vi spelade HÖG musik, hade nerrullade fönster och vi sjöng högt och skrek och tutade på människor vi körde förbi. Roligast var de 12åriga pojkarna vi tutade och skrek på, de såg nästan lite rädda ut. När vi kom hem åt vi pizza och började kolla på filmen. Becky kollade också och allt var bara awkward och jag somnade.

Imorgon ska vi på state finale i baseball, min skola har tagit sig hela vägen till state och imorgon är det dags. GO PRIDE! Vi får se vad else vi hittar på.


Hannah, Andy, Jessie och co. ringde precis och ville umgås. Jag sa att jag ska sova snart men jag fick iallfall höra att de älskar mig 3405 gånger och jag fick höra deras svenska vilket var slampa och något mer.  ÅÅåh vad jag älskar dom.


Franklin!
Jag kommer sakna min skola! Danskalas i cafeterian under spiritweek. Kollar du någa ser du mig i rosa.


MPHS Pride!Tyler, Jessie och Hannah


hon varh =she wolf


Korkade människor:


Jag har fatt nog

Jag har verkligen fatt nog. Har en person som kallade mig for bitch for att jag blev irriterad over att folk sager att jag ljuger om min hemresa och att jag ar korkad for att jag inte vet nar jag ska hem da det star pa biljetten. Personen pastad ocksa att jag allitd ar sur pa mina lasare. Vad jag blir sur pa manniskor som far mig att tappa blogglust, trackar ner pa mig eller berattar hur jag ska gora min blogg. Vill jag ha negativ feedback kommer jag att fraga. Du far tycka att jag ar en bitch men jag vill inte hora att du tycker det for att paverkar ALLA mina lasare. och hur kan man kalla en mannsika en bitch bakom en datorskarm?! Du kanner inte mig over huvudtaget tydligen. Jag har inte en blogg for att jag ska behova grata pga. mannsikor ar taskiga. Men tack, ni lyckas varje freaking gang.

Jag ar trott pa den har bloggen, sa jag kommer inte blogga idag och vi far se nar jag har lust att blogga igen. Tack er dar ute som far mig att ma daligt, tack.

...

Varfor ar alla sa obsessed med min hemresa?! Nej, min hemresa ar fortfarande oklar. Jag aker hem i sommar, nojd? Jag pratar inte om fragorna utan om kommentarerna jag har fatt pa det inlagget.

Svar på frågor

Vad hade du för hjälpmedel (om du hade några) när din värdfamilj och vänner frågade dig om sverige? hade du t.ex köpt någon bok eller så?
jätte bra blogg! :) längtar tills jag sätter mig på planet på väg till usa

 

Svar: De frågar mest om musik, väder, språk, kulturen, om vi har McDonalds och lite annat. Vet jag inte riktigt svaret gissar jag, de har ju ingen aning så det spelar ingen roll, haha.

 

 

vsd har varit det bästa under din resa? och hur kommer du och dina kompisar hålla kontakten när du är hemma, framför allt du och teresa?

jättebra blogg :D

 

Svar: Kan jag svara allt? Varje dag är underbar och jag önskar verkligen att jag hade mer tid här. Det bästa är min nya familj, att jag har fått så otroligt många nya vänner och alla människor jag har träffat. Det känns verkligen som att jag har växt som människa, jag har mognat och uppskattar livet, mig själv och alla runt omkring mig mer. För att hålla kontakten kommer det att bli facebook, skype och jag kommer komma och besöka ofta och förhoppningsvis kommer några och hälsa på i Sverige. Min familj kommer det förmodligen inte bli för svårt, de är familj men såklart vänner är lite svårare.

 

 

Var det svårt att komma in i allt, nytt språk, ny skola, nya vänner, läxor m.m?

Svar:  Nej, det var enkelt. Jag har väldigt lätt att anpassa mig och jag är så positiv till allt så det fungerade bra för mig.  Första familjen tog det ett litet tag innan jag kände mig som en av dem, hos min nya familj blev jag en av dem när jag satte min fot i huset.  Språket är konstigt, det känns underligt att inte kunna förlita sig på svenskan och kasta in lite svenska ord här och där när man inte vet ett ord och att helt behöva förlita sig på engelskan var lite konstigt men man kommer in i det så fort! Vänner var det svåraste, den som säger att det är lätt att få riktiga vänner fort ljuger. Ja, alla är jätte snälla och trevliga men man måste lära känna människor bättre innan man blir bästisar. Inget jag skulle oroa mig över dock men liten skola är lättare också men allt handlar om inställning. Läxorna bryr jag mig inte riktigt om, haha. Skolan var lite läskig, alla känner varandra och där kommer man och har ingen aning om vart man ska, jag gick runt med en karta.

 

 

Hej Stephanie!
Jag har 3 frågor.
Om jag kommer ihåg rätt, så har du bytt värdfamilj. Hur går det till? Varför bytte du?
Tror du att du kommer åka tillbaka till usa, och bo där, typ skaffa familj och så?
Hur går det till när betalar för utbytesåret? Delar man upp betalningen? Allt på en gång? Innan man reser iväg? Medans man är utbytesstudent? Efteråt? osv..

 

Svar: Ja, jag bytte värdfamilj. En sak hände så min area.rep tyckte att det var bäst för mig att byta familj. Jag var också väldigt stressad över hur jag skulle ta mig till skolan och hem efter och jag visste att jag inte kunde göra dans om jag ville fortsätta. Jag var tvungen att gå och lägga mig runt 8 för att vara tillräckligt pigg för dagen efter. Det var svårt för mig, jag ville byta samtidigt som jag mådde dåligt eftersom jag kommit så nära Emily (min gamla värdsyster).  Jag vet inte om jag kommer att flytta hit och bo här föralltid. Jag vill bo överallt men jag skulle helst vilja att mina barn går gymnasie i sverige men förhoppningsvis åker hit för ett år som jag gjorde eller något. Jag skulle älska att bo här, jag är kär i det här stället. Hittar jag någon som får mig att bo här förevigt blir det nog så men vi får se. Vi får se vad framtiden har att erbjuda! Betalningen är uppdelad och jag tror att man betalar 4 gånger eller så innan man kommer. Går man in på en av hemsidorna brukar det oftast stå.

 

 

Hur varmt är det som varmast där och hur kallt som kallast? Blir du aldrig less på värmen? :)

Svar: När jag kom var det 48 grader… Just nu är medel 36. Kallast var 14 grader (vet inte ens om det var här). Det var inte så kallt. Jag blir bara less på värmen när jag går hem efter skolan fullt påklädd annars är det underbart. Jag älskar värmen! Man måste gilla värmen om man vill bo här

 

 

Hejhej! Tänkte bara fråga hur du har gjort med mobil? Köpte du ny och hur har du gjort med abonnemang mm? Din blogg är skitbra, läser den varje dag ;) Ha det bra!

Svar: Jag tog med mig min iPhone och fixade ett nytt abonnemang här som jag betalar för varje månad och då kan jag smsa hur mycket jag vill (runt.500/månaden för mig, jag är dålig på sms) och 300 minuter att ringa för. Total kostnad med allt inräknat för det är 61.50 dollar/månad. Jag vet inte riktigt vad pappa gjorde med mitt svenska, jag har simkortet här men använder det aldrig.

 

Vad har du för tips till dom framtida utbytesstudenter?? :)

Svar: Var öppen för allt! Ha en positiv inställning och lev här vilket innebär att försöka hålla så lite kontakt som möjligt med Sverige.  Ha inte för höga förhoppningar och ta vara på varje sekund!!! Prata med människor, förvänta er in att de kommer komma och prata med er, det är upp till er hur året blir! Jag har haft världens bästa år, tack vare mig själv!

 

Hej äslskar din blogg! :) här kommer mina frågor:
Vad kommer du att sakna mest sen från USA?
Hur är matematiken i skolan där?
Hur är människorna, trevligare, dummare, mindre stressade?
Hur varmt har du det ute just nu? ;)

 

 

Svar: Aaah, jag vet inte!!! Allt, ärligt talat allt! Jag kommer att vara så deprimerad när jag kommer tillbaka, jag kommer sakna allt. Mina vänner, min familj, high school allt allllllt!

Jag läser inte matte så jag kan inte riktigt svara på den.

Människorna är trevliga, mer utåtriktade men de är också mer falska. De är lite mer korkade än vad vi är men det är lugnt.

Just nu är det 24 grader och klockan är 22, vi hade en lite kyligare dag idag faktiskt. Tror bara att det var runt 30.

 

När åker du hem? :D

 

Svar: Vet inte riktigt J

 

Vad är skillnaden på Prom och Homecoming?

Var du duktig på engelska innan USA?
Hur lång tid tog det för dig att komma in i engelskan?

Pratar du ofta med dina föräldrar via telefon eller skype? Pratar du då svenska eller engelska?

Tack så jätte jätte mycket för att du delar med dig av så pass mycket som du ändå gör, det uppskattas verkligen!

 

Svar: Största skillnaden: Homecoming är för all, det är i början av året och man har oftast korta klänningar. Prom är för seniors och juniors och man har oftast långkänning och går fullt ut med smink och party bus och är oftast i slutet av året.

För mig att komma in i engelskan? Några dagar, det gick fort.  Fortare än vad jag trodde.

Jag pratar med min pappa ungefär 1 gång varannan vecka (give and take) på telefon. Vi blandar, allt beror på vilket humör vi är på men oftast består det av båda språken. Min svenska suger, tar ett tag att komma in i det, så det är lättare för mig att prata på engelska.  Min mamma pratar jag med för sällan, vi har pratat kanske 4 gånger på skype sen jag kom hit? Jag älskar henne men det är bara lättare att inte prata så jag slipper tänka på henne för mycket. Vi pratar på svenska.

 

Hej Stephanie!
Jag älskar din blogg, läser den varje dag! Jag ska åka till USA som utbytesstudent nu i år. Är väldigt nervös men ändå jättepeppad till att åka, detta är ju min dröm! :D

Jag undrar hur det är att skaffa kompisar där borta? Har förstått att det kan vara svårt, måste man ha något intresse (tex sport, spela instrument mm) som man fortsätter med där för att få kompisar? Jag rider och håller på spelar fiol här i Sverige, båda kan kanske vara lite svårt att fortsätta med där... Hur lätt/svårt är det att komma med i något "skollag" inom någon

 

Svar: been there! Bra inställning J

Jag vill allvarligt talat säga att den utbytesstudent som fick riktigt bra kompisar första dagen hade tur eller så ljuger denna människa. Ingen vill komma ut som en ”ensam nörd” så det är lättare att berätta i bloggen att det var enkelt.  Säger någon av mina kompisar att det var lätt LJUGER de, vi hade samtal i början om hur jobbigt det var så ja, det är svårt. Man måste inte ha ett intresse men det kommer att bli tusen gånger enklare om man går med i klubbar och sporter, det var där jag började möta de flesta människor. Fiol kan du förmodligen göra men försök hitta något annat, eftersom du är utbytesstudent är de extra snälla och se det mer som ett sätt att träffa kompisar än att sporta.

 

 

Har du upplevt någon sorts rasism under ditt år?

Jag vill jättegärna fara till phoenix men om man söker till Arizona, hur stor är chansen att jag får åka till phoenix? +finns det mindre skolor i phoenix?

love your blog!! <3<3<3<3<3<3<3 <3 <3 <3

 

Svar: Nej, inte mot mig. Mot mexicans, ja.

Söker man Arizona är chansen stor att hamna i en storstad eller här där jag bor. De flesta människor bor här så de finns fler familjer. Gilbert, chandler, mesa och tempe är nästan coolare än phoenix så jag skulle bli lika glad om jag hamnade där. Ja, det finns mindre skolor men inte små skolor. De flesta är stora.

 

 

 

hej!!:)

jag tänkte åka 2013, jag blir senior. Men jag undrar bara hur mycket 1.visum kostar? 2. vaccinationer+hälsouundersökning?

hade varit superbra om du kunde svara!:):)): brav blogg:D

 

svar: Om jag ändå kom ihåg. Visum ~1000, hälsoundersökning ~1000. Vaccin kostar beroende på vad du inte har sen tidigare. Jag betalade 1500 för vaccin, 3 sprutor för hepatit b.

 

Hej!

Jag undrar hur mycket det kostade att åka med explorious, alltså alla ÖVRIGA kostnader(förutom fickpengar och skol luncher)

alltså vad kostade visum,försäkring,vaccinationer och sånt där flyg-tillägg osv?

kram

 

Svar:  runt 100 000, det var dyrt men värt det. Jag kommer inte riktigt ihåg alla tillkomstkostnader men det var en del små här och där.

 

Hej!
Jag undrar hur du gör med din tvätt? Tvättar du dina kläder och så tillsammans med värdfamiljens eller gör du det själv separat?

Keep up the good work ! :)

 

Svar: Eftersom min värdmamma skämmer bort mig så allt jag behöver göra är att sortera den och så tvättar hon allas tvätt tillsammans.

 

Vilket är favorit godiset i Usa??
Och favorit shampoot???
Hahaha konstig fråga;)

 

Svar: Reeses!!! Herbal essences är favorit shampoot pga. Deras fantastika marketing!

 

är det nånting du ångrar att du tog/inte tog med till usa???
Förutom alla kläder du köpt vad ska du tamed hem till Sverige???

Svar: Nej, jag hade förmodligen inte behövt ta med alla kläder jag tog med (vilket inte var mycket alls, typ 10 plagg). Jag tog med mig LITE, bara 20 kg och jag har aldrig ångrat mig. Bättre att ta med för lite än för mycket. Hela mitt rum? Nej, men jag kommer ta med de flesta saker jag har, svårt att förklara. Papper, småsaker, skor, gossedjur, förmodligen lite amerikansk förkylningsmedicin och annat som jag inte kan köpa i sverige.  

 

Kommer du fortsätta blogg efer USA? Vad heter din vanliga blogg? :)

 

Svar:Ja, jag har bloggat på tok för länge för att sluta. Jag forsätter säkert här eller så fixar jag en ny men jag bloggar här nu.

 

 

Tänkte fråga en liten udda fråga men! hehe:) hur lång är du och hur mycket väger du? tycker att du har värsta vackra kroppen! kramar från ju

 

Svar: Jag är 155cm och ska jag vara helt ärlig har jag inte sett en våg på 5 månader… Jag kommer inte ens ihåg hur mycket jag vägde sist jag vägde mig men jag har gått upp i vikt medans jag har varit här så jag kommer förmodligen försöka göra något åt det före jag ställer mig på en våg igen…

 

 

 

jag förstår inte varför man inte kan se kommentarerna i kommentarfältet..?

 

svar: För att jag vill ha dom mer privat och inte dela med mig av vad andra skriver så jag accepterar inte kommentarerna.

 

hej hej sen fråga men har du nån gång stött på en huntsman spindel under din tid i AZ? :P tack för en suuperbra blogg :)

 

svar:Nej, tack och lov! Jag är dunder rädd för spindlar och gråter när jag ser en men jag har bara sett en spindel här och den var ganska liten men såklart fick jag en panikattack och började hyperventilera. Ser jag en spindel kommer det vara överallt på bloggen.

 

Hur var första skoldagen för dig? Vad ska man tänka på? :)

 

Svar: Den var intressant. Skolan var jätte stor, jag hade ett schema jag inte ens ville och människorna var inte trevliga. Hitta några trevliga själar men de var verkligen inte min typ men det var skönt att ha några att umgås med. Första dagen tänkte jag ”fy, ska jag behöva göra detta i ett helt år?!” Andra veckan var saker bättre, jag visste skolan mer och schemat var bättre. Det tog nästan 3 veckor innan jag kände att ja, det ska bli jätte kul att gå till skolan idag… Mitt tips är att inte ge upp, prata med människor och berätta att du är en utbytesstudent. Mindre skola är enklare och jag blev verkligen en i mängden vilket var lite tråkigt men jag är glad nu eftersom jag känner en massa och fler känner mig. Ge inte upp och även fast skolan kan vara trist så kan jag nästan lova att skolan blir bättre om du håller attityden uppe och försöker att skaffa vänner.

 

 

 

Hej, jag har några frågor:)

1. Vilken delstat skulle du välja om du fick välja en ny(inte arizona)?
2. Vad är bra/dåligt med arizona?
3. Går du fortfarande i dans på din skola?
4. Kan du inte berätta lite om vilka kompisar du har där borta i usa?
5. Varför har du sagt hejdå till några killar, vart är dom nu?

Tack på förhand
/Elsa

 

Svar: South Carolina skulle jag välja om inte AZ. Vad som är bra med Arizona är värmen, klimatet som skiljer sig från Sverige, vintrar som aldrig blir kalla, alla underbara palmer och pooler. Negativt är att luften är torr så huden påverkas negativt, det kan bli lite för varmt, jag har varit mycket sjuk eftersom luften är annorlunda. Säljs taxen är hög så saker är lite dyrare än vad man kan hoppas på men verkligen inte dyrt. Jag dansar fortfarande i skolan, varje dag. Jag har väldigt många kompisar men mina närmsta är förmodligen Teresa, Hannah,  Erin, Andy, Anica, Bridget, Meghan, Tyler och Morgan.  Ellen är såklart en av mina närmsta men hon är min syster! Jag har förmodligen glömt några. Jag älskar mina vänner och de betyder mycket för mig! Killarna åkte hem till sina hemländer..

 

 

Vad tycker du att man ska undvika i sin värdfamilj, så man undviker bråk och tjaffs. Jag vet att du inte vill berätta om vad som hände med Terese och så men det skulle vara bra att veta så att man själv kan undvika det med sin egen familj :)

 

Svar: Jag är förmodligen inte den bästa människan att fråga. Jag bråkade aldrig med min gamla värdfamilj, vi diskuterade inte ens.  De var mer att de tog ut sin ilska på mig medans jag satt där och tog emot allt. Jag är konflikt rädd (förutom när det kommer till familj) och jag gör allt för att undvika bråk. Saker jag gjorde i värdfamiljen hade jag aldrig gjort hemma utan en diskussion! Jag ångrar lite att jag inte stod på mig men jag blev varnad innan att aldrig säga emot. För er (som förhoppningsvis är lite starkare än mig) vill jag säga att var er själva och låt dem inte använda er som någon som gör allt i hemmet. Är du en familjemedlem ska du inte behöva göra mer sysslor bara för att du bor där gratis, du ska bli behandlad som en i familjen. I min familj nu så har jag inget att bråka om, vill Becky ta upp något med mig så gör hon det på ett sätt som får mig att känna mig att jag inte gjort något fel. Skillnaden är lite också att jag inte är rädd för becky, jag känner mig bekväm med henne och känner jag att något är fel skulle jag ta upp det med henne.

 

 

-Vad har ungdomarna i Usa för klädstil?
-Vad finns det för sporter på din skola?
-Finns det många snygga killar på din skola?

 

Svar: De klär sig färgglatt och inte lika ”vuxet” som oss.  Här har de jeans och en tshirt, eller jeans och ett linne. De har klänningar med blommor och de vet vad för skor som gäller. Killarna matchar t-shirten med skorna. Vissa klär sig bättre än andra men modet är bättre i Sverige. På min skola finns det alla möjliga sporter, www.mphspride.com- under Athletics finns det en lista på alla sporter. Många snygga killar på min skola? Nej. Det finns några men de är alla yngre eller bad boy typen.  Känns som att min skola har de fulaste killarna i phoenix!

 

 

Jag har en fråga om att blogga i Usa. Jag ska till Texas nästa år men är det något bloggnätverk som man måste vara med i, då syftar jag på att på de flesta utbytesstudenter har en massa länkar till varandra, hur hänger detta ihop? kram

 

Svar: Nej. Jag använde mig att utbytesstudent.se’s forum och där hittade jag en massa blivande utbyesstudenter och de har lönkar till sina bloggar. Innan vi åkte kommenterade vi i varandras och frågade om vi ville länka till varandra och det är så det går till. Hittar du en utbytesblogg, fråga om ni kan länka till varandra!

 

 

Hej !!

Jag undrar bara om man går upp mycket i vikt när man är i USA, och i så fall vad ska man göra för att undvika det?
Hur gjorde du me dator, köpte du din egen när du kom dit eller hade du med dig en hemifrån?
Tack för en bra blogg!!

 

Svar: Ja, man går upp i vikt. Allt beror på vem du är dock. Har du lätt för att gå upp i vikt kommer det bli lättare, går du inte med i några sporter är det lättare, älskar du snabbmat är det lättare. Om du vill kan du äta salad, gå till gymmet varje dag och undvika allt som är dåligt för kroppen. Det kommer hjälpa dig att inte gå upp i vikt. Mitt tips är ha kul och ät precis vad du vill! Du kan tänka på vikten när du kommer tillbaks till Sverige. Du är ändå bara här 1 år.

Jag tog med min svenska dator hit men jag fick även en dator i födelsedagspresent som är amerikansk. Jag använder dock min svenska mer eftersom det är fullt tangentbord och den är större men min lilla är det bästa som finns när jag springer runt.

 

Funderar du fortfarande på att gå på college i USA sen? Vart i såfall? Jag ska till CSU Long Beach i höst.

Svar: Ja, jag skulle älska att stanna här och plugga men jag tror att det blir Europa för mig. Det är bara så dyrt här och jag kan göra utbytesgrejen igen om jag vill senare. Just nu känner jag för någonstans i Europa, iallfall för några år. Skulle jag plugga här skulle det bli U of A, University of Arizona.  Jag kanske skulle kolla runt lite mer men just nu ser jag inte det framför mig.

 

Hur var det första veckan?
Fick du vänner direkt eller tog det ett tog hur reagerade alla ungdomar på skolan att du var en utbyttes student?
När åker du hem till Sverige?
Har du någon plan efter du har vart i high school i Usa?

 

Svar: Första veckan var blandad, älskade första dagarna men skolan var lite tuff. Allt var så nytt och udnerbart! Det tog ett litet tag, det gör det för nästan alla. Människorna i min skola reagerade inte riktigt, de tyckte att det var coolt men trodde inte att jag pratade (var på väg att skriva språkade) engelska. Genast blev man hot eftersom man var från ett annat ställe än AZ. Hemresan är lite oklar, vi får se! Hur menar du? Plan för direkt efter high school eller i framtiden?


Bilder


Yeah money

30 nya fragor! Ska bli kul att kolla igenom nar jag kommer hem.

Hade Senior presentation idag. B! Ganska bra faktiskt. T och Allysha var lite nervosa men det kandes bra efter forhoppningsvis kommer de inte fa ett F i kursen sa de behover ga om.

Jag ska med Anica och Meghan efter skolan, vi ska bada, dansa och sen ga pa vollyball matchen, it's playoffs. GO PRIDE!

Frågor

Så jag vet att ni har en massa frågor så nu är det dags igen!


STÄLL ERA FRÅGOR!


Grattis på födelsedagen pappa!!!

GRATTIS PAPPA PÅ 41 ÅRS DAGEN!!!!!!!!
Mothers day

Happy mothers day!

Idag är det mothers day här i America så idag åkte vi till Gigi och hälsade på och sn gick vi allihopa på brunch. Det var kul att se G-mom och pop pop igen, och även att träffa Gigi (som är Beckys grandma) och lite andra släktingar. Vi åkte till en country club med lite retro känsla och brunchen var god.

Imorgon är det dags för Senior Project presentation. Jag har en svart klänning som jag vill ha en hot pink cardigan till och hot pink shoes. Jag hoppas att mina gruppmedlemar fortfarande vill köra på Black and Pink som theme för dress up.

Franklin mår bra, hans vatten försvinner så fort dock pga. värmen. Värmen är underbar sålänge jag inte behöver gå hem i jeans (vilket jag gör). När jag ligger på baksidan vid poolen är värmen verkligen det bästa som finns.

(kan inte lägga upp bilder)


Chill

Hängde med Teresa under kvällen. Vi tog det lungt här hemma med popcorn, sonic och tv. Imorgon blir det förmdoligen lite arbete på presentationen av senior project och jag kankse kommer gå till Anica och the Twedts och umgås med dom men vi får se.


Coronas dance show

Kick, turn, smile, turn, turn, turn, kick = Coronas dance show. Åkte till Corona för att se Alexis dans uppvisning.. MP's var så mycket bättre om ni frågar mig.

Jag måste sova nu, har inget att berätta egentligen.

Fick min yearbook idag! Ganska cool men det är tråkigt att det är SAMMA männsikor over and over again. Jag har en urban picture och qoute och mina senior pictures. De lyckades felstava mitt namn, första felet: Tuhr istället för Fuhr.. andra: Stephanie är mitt namn, inte Stephaine.. Här har man ett amerikanskt namn och för engång skull var jag inte orolig över att det skulle vara felstavat... På min senior pic har det bara Stephaine Jarnberg, inte fuhr som är mitt andra namn.

Franklin sa sina första blups today. Han växer så fort, känns som att det var igår jag tog emot honom (det var faktsikt 2 dagar sedan). Världens bästa fisk!


Jag och Franklin


Bild från avskedmiddagen igår


Jag och mina favorit frosh!

I hate goodbyes

Gah, jag hatar att säga hej då. Det är förmodligen det VÄRSTA jag vetIdag var det dags att säga hej då till my boys. Jag kan bara inte säga hej då, jag sa förmdoligen inte ens hej då. jag kramade dom, grät, gick fort till bilen och började gråta ännu mer. Det är så konstigt att man kan komma så nära några människor på en så kort stund och att jag hittade killkompisar här i USA var viktigt för mig. Jag kan inte ens tänka på det utan att gråta, jag vet inte när jag kommer att träffa dom igen!! Jag har absolut ingen aning om när, är det om ett par månader, ett par år eller aldrig? Det kommer att vara enklare att lämna de människor jag vet att jag kommer komma tillbaka till, min familj och vänner här men de som bor i olika länder? Även fast det är nära vet jag inte när.. Ja, jag kan inte ens beskriva hur det känns just nu, allt suger... Vem ska jag smsa när jag känner för att prata med en kille som förstår vad jag pratar om eller om jag bara vill prata om saker amerikaner och andra männsikor gör som känns så fel.

Påvägen hem grät jag, hela resan. Yes, några av mina bästa vänner åker hem om några dagar. Så många minnen. Tror att det är svårt att sätta sig i min position om man inte har varit in den själv. I HATE GOODBYES!


Lörinc, Danilo, Tomas and Samuli - I'll miss you guys!!!!


Welcome to your new home Franklin

Hannah, Andy och Katie kom förbi, med en fisk. Franklin, fiskens namn, behövde ett nytt hem och de frågade om jag kunde adoptera honom. Jag ringde Becky som sa ja och nu har Franklin ett nytt hem i mitt rum!
Senior project

Tack for alla underbara kommentarer!! Nu vill jag bara se ut sa dar varje dag sa jag alltid far hora att jag ser bra ut..

Haha, Garett berattade att hans flickvan sa att hon skulle ga lesbisk for mig nar hon sag mig pa prom.. Hahahha, kul att hora.

Idag ar det Senior ditch day but I'm to cool to ditch school you know! Haha, jag ar en av fa seniors har. Brydde mig inte ens om att sminka mig imorse och det kanns lite som att jag tillhor en annan religion eftersom alla andra ar borta och jag ar helt ensam. Teresa ar borta ocksa sa det var jag och grabbarna pa lunchen eftersom de ar juniors.

Idag maste min grupp gora klart senior projektet sa jag, T och Allysha maste motas upp och fixa det eftersom det ar due imorgon. Jag var arg pa T igar och valde att inte svara pa hans sms da han sa att vi behovde motas upp.. Ibland ar jag bara elak, pure evil.

Nu ringer the bell snart och jag ska hem! Jag fryser sa jag langtar efter att fa ga ut i varmen :)


Prom

Prom day startade inte så bra... Vi åkte till frisörsalongen och jag visade henne bilden på håret som jag strävade efter och hon började locka och sätta upp det. Hon fick min part att se jätte konstig ut så jag tog min lugg och satte den som jag ville ha den. Det som jag gillade var baksidan av håret som hon berättade att hon satt dit löst så vi kunde leka med det men som hon aldrig fixade. Ellens hår var hur vackert som helst. När vi kom hem var mina lockar ute, mina bobby pins lossnade och började ramla av och min lugg var messed upp. Teresa kom och hennes hår såg hur vackert ut som helst och hon hade gjort det själv så jag började gråta och fick lite panik. Jag började med att fläta in luggen och sätta den back men det hela var bara en stor mess. Vi fixade naglarna istället och när Teresa blev sminkad försökte jag fixa mitt hår. Jag kom ner, tyckte nästan att det var okej, när det var min tur för make up. Hon började sminka mig och sminkingen var hur bra som helst och eftersom hon gör hår också frågade hon om jag ville att hon skulle försöka fixa det. Jag sa såklart ja eftersom allt var bättre än mitt hår och efter 10 minuter var hon klar och mitt hår såg faktiskt bra ut! Jag började nästan gråta av glädje men jag behövde göra mig klar så jag kunde ta lite bilder med ellen innan jag behövde åka ut till min grupp och ta bilder. När vi satte oss i bilen ringde meghan och berättade att de var klar med alla bilder men att hon skulle stanna så vi fick ta lite bilder. Andrew, David och Meghan var där när jag kom och vi tog 5 bilder och sen åkte vi till resturangen.  Min klänning gick sönder och mina ögonfransar höll nästan på att ramla av så Becky gjorde allt hon kunde för att hjälpa mig, vi fixade klänningen (det var bara bandet) men limmet till ögonfransarna var gammalt..

Vi åkte senare till stället där prom var och vi dansade hela natten. jag spenderade mest tid med Tyler, Tori, Hannah och Andy eftersom jag hatar dirty dancing vilket de gör också så våra moves var the sprinkler och the shopping cart istället. Det var hur roligt som helst men jag kände mig så elak när killar kom upp och frågade om jag ville dansa och jag svarade nej. haha, så typsikt mig.

Prom


Prom Day

Prom day! Mina ögon är lite svullna från allt gråtandes igår och sminket som inte försvann. Jag har 15 dagar kvar med dom men som sagt, alla grät även de yngre bara för att vi alla har kommit så nära varandra (inte så konstigt när man spenderar 2 veckor konstant med dom.)

om 30 minuter har vi styling av hår. klockan 3-5 kommer en sminkös hit och även Teresa och Meghan kommer och får sitt smink gjort.

Nu måste jag göra mig redo för att kunna åka iväg. Bye!


Last show..

Idag var sista dansshowen at MP med MPDC, ever! Vi började gråta unde prayer och gick ut på dansgolvet i Tylers dans och grät. Under hela kvällen grät jag, kunde inte hålla tillbaka tårarna. Det är så konstigt att man kan hata men samtidigt älska en grupp så mycket. De är familj! Jag älskar dom såklart mer än jag hatar dom, jag hatar dom inte, jag vill bara strypa dom vissa dagar. Jag kommer sakna dom så fruktansvärt mycket!

När vi skulle gå ut och buga fick jag ett break down.. Jag grät i en timme, big time. Jag har nog aldrig fått så många kramar i hela mitt liv! Så fort någon slutade krama mig hörde jag "sweeeeden" och jag fick en annan kram. Jag grät så mycket så jag var tvungen att dricka vatten och sitta ner för att inte svimma.

Efter att vi fixat scenen åkte vi ett gäng till iHop. Jag åkte såklart med Andy och Hannah, världens underbaraste människor.


Jessie!!


My girls and boy!


Sen10rs


Tyler!