Arkiv Stephanie Ammerman -

Bra dag!

Underbar dag idag! Barträningen gick som en freaking dans och jag klarade free pour testet!!! Man får 3 chanser och igår var det bara cirka 15 som klarade det och idag var vi några fler som klarade det och jag är så jäkla lycklig!!! Barträningen gick verkligen toppen också, vi tävlade lite och det var så kul och de flesta drinker börjar verkligen sitta nu! Så härligt. Jag fick lära mig lite nya saker på flair’en idag av några norska killar. Det ser ascoolt ut och är kul att göra men blåmärket jag har på armen gör ont ont ont! Jag har blåmärken över HELA kroppen av den där flaskan! Nu börjar jag bli bra om man jämför med första gången jag lekte med flaskan. Nu har jag lärt mig mer om hur jag ska snurra den, hur jag ska fånga den och lite vad jag kan göra för att få lite flow. KUL! Barträningen är grymt rolig, lärarna beställer drinkar och det gäller att göra dem bra och fort, ibland glömmer man och chansar och då kommer de och kastar ut det man har men jag är inte för dålig på att komma ihåg så det händer inte så ofta. Singapore sling och Lynchburg lemonade, de börjar sitta nu! Livet är så härligt!!

Ikväll ska jag och Rebecka hjälpa till som inkastare på upstairs, vi har teori imorgon så vi kan gå ut lite ikväll (i vanliga fall går jag bara ut på helgerna för det är mycket plugg). Nu pluggar jag och imorgon blir det mer plugg! Åka på bartenderskola var ett bra beslut, länge sedan jag hade så roligt. 4 av de bästa veckorna i mitt liv – vänner för livet, kunskap, sol och bad! Vi står och flair’ar på stranden och badar med jämna mellanrum.  I söndags kastade killarna i mig i havet med kläderna på efter middagen, jätte kul att få cykla hem helt blöt och jag hade mobilen i fickan så jag trodde inte att de skulle göra det men de plockade bara ut mobilen och kastade i mig.. 2 gånger! Jag kan också berätta att danskarnas förfest var lite roligare än den ”internationella”, de har världens största balkong så alla sitter och sjunger och dansar till dans musik, vi på internationella spelar gitarr och sjunger i korridoren vilket är mysigt men inte lika mycket drag. Jag umgås ganska mycket med en grupp danska killar, de är jäkligt roliga och dansar väldigt mycket vilket jag älskar så jag blir kallad för förrädare ibland av svenskarna.. Annars älskar jag alla här, alla människor är så underbara och speciellt alla internationella, vi umgås ju i skolan varje dag eftersom vi är i en grupp och alla är så mysiga!

Nu måste jag plugga!!!  


Innan utgång i helgen.


Blöt stephanie


Jag kommer att få ett stort blåmärke efter idag!!!


kos kos kos
Norge

Tårarna bara rann när jag fick höra vad som hänt i Norge, alla normänns mobiltelefoner ringde och plingade till med nya sms med de hemska nyheterna och allt spred sig snabbt! Vad är det för jävla värld vi lever i?! Helsike alltså! Jag blir så arg,nej inte arg utan så jävla förbannad!!!!! Jag kan inte ens gå in på adonbladet och läsa för att jag tycker att det är så jobbigt, jag förstår inte, jag förstår verkligen inte!!!!! Vi höll en tyst minut igår, kommer nog göra det igen, flera döda hittas... Varför så mycket hat världen? VARFÖR?!

Utkast: Juli 21, 2011


Ser kanske proffsigt ut, SMÄRTA säger jag bara och kolla min tröja!


We're on a boat!


Anna!!!


Mina BFF's! HahaKos baby!

Jag har fått influensan, tappat mitt nationella ID-kort som jag skulle flyga på och pluggat minst 3 timmar varje dag.. Glömde jag berätta att jag har så jäkla roligt och att jag inte vill åka hem! Skolan är mycket, gillar man inte att plugga kommer det aldrig att fungera och lärarna är hårda men jag har skaffat många nya vänner och jag har lärt mig mycket och känner mig hemma. Imorgon har vi teoriprov på whisky, whiskey och likörer och lärarna skickade hem mig ifrån lektionen eftersom jag har feber så jag har mycket att plugga ikapp själv och nu börjar filmkväll med filmen coctail. Jag lever iallafall knappt och har så så jäkla kul!!!! Jag får lägga upp bilder och sånt senare, har internet på gymmet :)

Athens

Jag sov så djupt på flyget från Paris till Athen att jag missade maten och vaknade inte förens vi skulle landa. När jag kom av planet gick jag och köpte en islatte av någon anledning?! Jag som inte ens gillar kaffe?! Haha. Är såklart klarvaken när jag skulle kunna få 4 timmars sömn men det är smällar man får ta när man  bestämmer sig att resa direkt från andra sidan jordklotet..

Jag vill säga att jag är ganska van att resa själv, men när jetlag får mig att se ut som nybörjar tjejen som aldrig rest överhuvudtaget och lugnat mig själv genom att dricka på tok för mycket alkohol. Glömde min dator kvar i min väska när jag skulle genom security, glömde min ipod i ipodladdaren vid gaten (en man påminde mig men dum jag kände mig!) och jag slumrade till ståendes lutandes mot min carry on när jag väntade på att få boarda planet. Missade maten på flyget, vaknade en gång och det var när vi skulle landa. Jag har ganska ont i ryggen så jag längtar efter att få landa på Kos så att någon kan dra ut den, känns helt ihoppressad.

Sitter på golvet, har gjort min väska till ett bord och försöker komma på något att göra. I'll write later!


Jag skulle hellre ligga och rulla runt i gräset! hahaha, dork!

Cdg - sämsta flygplatsen

Har gått vilse, gått igenom security 2 gånger, åkt tåget fram och tillbaka och blivit stött på 3 gånger (av folk som jobbar här!?) Det finns lika mycket på utsidan som på insidan! Tåget var höjdpunkten! Om en timme sitter jag på planet till Athen, den här timmen kan inte gå snabbare!

Hej då Sverige, igen..

Nu lyfter vi vilken sekund som helst, kul att få Sverige i några timmar.. Hade tydligen lyckats packa en flaska hårspray i mitt handbagage som jag såklart inte fick behålla, snacka om trött tjej, det har aldrig hänt mig förut och jag stod bara där och skrattade. Jag är trött, svettas ihjäl och trivs inte alls i mitt lilla economysäte! Haha. Jag får skriva när jag hittar internet igen! Ju tröttare jag blir ju svårare är det att prata svenska. Peach out mothetland, I'll be back in August! Om 2 timmar och 20 min är jag i Paris.

Flygplan - mitt andra hem

Kona - Honolulu - Phoenix - Chicago - Stockholm - Paris - Athen - Kos

Mycket flyg för mig på senaste tiden, fick 5 timmar i Phoenix och 5 timmar hemma innan jag ska iväg igen. Nu packar jag bara om och ska duscha. Gick dock precis in en vägg, är så jäkla trött, 12 timmars skillnad är jobbigt även fast jag reste business class från Chicago till Stockholm och kunde sova så var jag inte så trött utan bara njöt av den goda maten, kollade på film och låg inkurad i mitt täcke. Innan jag  lämnade phoenix körde vi på en helnatt med våfflor och vi satte ute och pratade men trots detta känner jag av jetlag. Känner att min svenska inte ens fungerar som den ska för att jag är så trött.

Nu ska jag bara kasta ut lite saker ur resväskan och sen bär det av till Grekland i en månad. Anna och Batte är redan där så om några timmar ska jag få umgås med dem.

Jag är verkligen dödstrött och måste packa så jag får blogga mer sen om jag har tid.


GREEEEEECE


Min favorit reklam!!!


Bosco

Morgonen började med en snorkeltrip på en katamaran. Jag hade tagit åksjuketablett innan och hade även ginger gum så jag klarade mig ganska bra. Maten på båten var bra och crewet var trevliga. När vi kom hem somnade jag och sov i flera timmar, helt plötsligt var det dags för middag och sen åkte vi in till stan för att kolla på Bosco, the amazing one man band, men idag hade han en polare med sig. Jag åt 2 shaved ice eftersom jag inte åt så myckte middag och jag håller faktiskt på med en review guide om shaved ice runt kona :) Jag brottade ner Ellen igen, vi skrattade så vi grät på Addies bekostnad (hon skrattade nog mest det lilla lyckopillret) och vi hade en bra time! 


Ellen

Shaved Ice


Ikväll -försöker återskapa...


Förra veckan


The junior mints and the band

green sand beach

Idag besökte jag, Becky, Margie och Addie USA's södraste punkt och tog en trip till en av världens få (tror det finns typ 2) green sand beaches - Papakōlea. För middag skulle vi på en båt och det hela börjar med att jag bli sjösjuk när jag bara kollade på båten och slutade med mig sittandes i en stol bak i båten gråtandes med en iskall handduk runt nacken. Kul att man blir sjösjuk, verkligen... När vi äntligen kommit av båten gick vi runt lite i stan. Orkar inte skriva så mycket mer, vi ska på utflykt imorgon och jag mår fortfarande inte helt bra så ska sova.Där nere till höger ser man stranden, man fick klättra ner för att komma dit.Jag står på en klippa och kollar ner på den här bilden

Grönt


Beach


Påväg till the green sand beach. En 3 mile hike i guldsand, mina svarta skor är nu helt gula!


Bild med the Hula dancer som fick mig att må bättre på båten. Hon kom upp till mig på land efter jag sprungit av och sa att vi var tvugna att ta en bild. Super gullig människa!


helt rödögd! haha


Precis gråtit i 2.5 timmar och äntligen kommit av båten..


Uncle Leif!!!


The scandinavians! Haha, Uncle leif har skandinaviskt blod och namn och identifierar sig då som en av "oss". Hahaha, roligare människa får man leta efter!


Sis


Pretzels


Peanutbutter cup pretzel! haha

Dolphins

Idag var vi och simmade med delfiner! Vid första stoppet började jag gråta av lycka, delfiner är mitt favoritdjur och det var underbart! Jag och Ellen simmade ifrån gruppen lite och där simmade vi verkligen med delfinerna, vi var mitt i flocken och kunde inte röra armarna för då skulle vi röra vid dem (vilket man inte får när de är i de fria). Vid sista stoppet simmade jag med säkert 50 delfiner och de som var kvar på båten sa att de var väldigt avundsjuka på mig, resten va gruppen var på andra sidan så jag fick delfinerna för mig själv. Det var över 200 delfiner vid sista stoppet och vi var så nära. Vid ett tillfälle var det bara jag och en delfin och den började leka med mig och vi cirklade runt i ringar. Spinner dolphins är små men akrobatiska och väldigt väldigt vackra! Vi fick även se en Manta ray!!! också coolt! Den var säkert 3 meter bred över vingarna så den var ganska liten men så jäkla coolt!!! Jag måste göra om det här, så jäkla underbart!


Manta ray


Så här såg det ut fast jag var närmare!

(Bilderna är inte mina)

Pearl Harbor

Förra veckan var vi och besökte Pearl Harbor. Det var väldigt känslosamt och jag fick rysningar när vi besökte USS Arizona memorial, 1,177 män är begravda där och där står vi och kollar ner på viloplatsen. Vi fick se en film innan vi åkte ut till the memorial från attacken och det var jobbigt, det var bilder från både USA och Japan och för mig, som aldrig har förstått mig på krig, väcktes det så mycket ilska.. Tänk att vi människor dödar andra människor, att vi ens kan sova om nätterna?! Att människor tycker att krig är en bra lösning på saker? Vad fan är det för fel på folk?!? Jag blir verkligen förbannad, människor är så jävla onda!

När man kom ut till memorial'en var det väldigt fridfyllt, alla var tysta och tänkte igenom det som hänt och att män ligger begravda under våra fötter.. Japanerna lyckades träffa helt "rätt" på USS Arizona, fanns inte en chans att överleva den smällen.

Pearl Harbor är absolut något man ska se om man får chansen - och speciellt om man är intresserad av historia. Jag har checkat av P H från min bucket list, något jag velat se och fick chansen! 


USS Arizona BB - Memorial
Ser ni att den ser ut som ett V - anledningen för formen är för att visa USA's väg i kriget. Där det är som djupast symboliserar när USA var svagast - attacken mot Pearl Harbor. Men V står för victory vilket de fick till slut.


jag, ovanligt att se att jag inte ler men jag kunde inte..


Ellen och jag - i bakgrunden ser man delar från skeppet som sticker upp över ytan


Viloplats


kollar man noga kan man se olja på ytan som tydligen fortfarande läcker från skeppet..
 

The flag


Namn på de soldater som förlorade sina liv i attacken den 7 december 1941

4th of July

4th of july i Hawaii! Parad, godis, pride och flaggor. Fyverkerier över havet och lycka, that's 4th of July.
Family!


Ellen and I


Geico -bästa!


Svensk flagga i paraden!


Sis


Svensk tjej äter mexican food i Hawaii under 4th of July


My american Aunt and cousin (people tell us we look like sisters)


Ellen and her food


Fyverkerier

Happy birthday America!

Happy 4th of July!

galen kväll i Kona

Ikväll besökte vi Kona där Bosco, the amazing one-man band, spelade. Vi åt glass och gick runt i butiker. Kona är dött under kvällar så det blev inte direkt något galet festande för oss.. Sötaste jag och Ellen sett var när G-mom och Pop pop gick och höll varandra i händerna, tänk att de träffades när G-mom var 16 och Pop pop gick i college och de är fortfarande så kära - det ger mig hopp!

Nu ska vi kolla film. Jag skriver senare!

Vi med Bosco!!!


Shaved ice med en kula glass i botten! MUMS!!!Glass
hey hey hey


under the coconut tree

Internet här är inte det bästa, jag lägger upp lite bilder och så får jag blogga när jag har bättre internet. Fler bilder kommer!


Waikiki beach


Under the coconut tree
Pearl Harbor
Ell


Vackert


Jump


Akaka Falls