Arkiv Stephanie Ammerman -

ännu en blindtarmsdag

Det känns som att det är fredag varje dag nu eftersom vi inte gör något och har ledigt hela tiden. Idag fick jag reda på slutbetyget i de två kurser till. Känns så bra att jag lyckas nå mina mål! PA var ett ämne jag kämpade med och jag trodde ett tag att jag skulle få ett G i kursen men icke :) Jag har gjort bra ifrån mig den här terminen och jag förtjänar verkligen min mössa och att få springa ut! Jag längtar, det känns så verkligt nu. Såg några flak idag, man blir så taggad och inser att nästa torsdag är det jag som står där och hoppar och sjunger. Många säger att man inte riktigt kan förstå att det är över men för mig har det varit verkligt länge nu och jag räknar nästan ner timmarna. Jag är redo att forstätta och gå vidare i ett nytt kapitel i mitt liv!

Jag var och tränade idag. Har inte tränat på ett tag och känslan i kroppen när jag var påväg hem är oslagbar! Jag älskar boxning, jag har verkligen fastnat för boxning som motionssport. Nu sitter jag i soffan och äter frusna hallon, pappa köpte en ny påse för några dagar sedan men den är såklart slut så jag ska springa förbi centrum och köpa en påse innan de stänger så jag har något att äta på ikväll.


Svettig brud påväg hem från träningen

I guess

Skolan är just nu väldigt onödig. Bara betygssamtal så det är en riktigt blindtarmsvecka. Skönt iallafall att jag får de betygen jag vill ha! Efter skolan blev det en tur på stan med frugan och efter stan blev det en promenad med pappa. Har inte tränat på en vecka så jag börjar få lite panik, saknar att ha ont i hela kroppen och inte kunna lyfta armarna... Ska köra igång den här veckan, vill bara inte köra när jag inte är helt frisk.Haha, Anna and I

Narnia


Svaren

Hade helt glömt bort att publicera svaren på era frågor!! Tänkte bara börja med att säga tack för alla fina ord, ni är fantastiska och jag hoppas att ni vet det! Kram på er allihopa! Hoppas att ni finner svaren på era frågor, annars vet ni vart ni finner mig om ni känner för att ha lite one-on-one samtal med mig, det är många som hör av sig till mig på facebook och där är det lättare att få in längre svar och mer personliga.

Postat av:

jag undrar hur mycket man får låna av CSN för du ska ju göra det, hur mycket kommer du få låna när du ska vara borta i 4 år?

hur får du ihop pengar för övrigt, för lånet täcker ju inte allt? eller?

Kan du inte berätta lite om ekonomin (om det inte är för privat)
:)

Svar: Jag kommer att låna och lånet täcker faktiskt allt. Jag ska skriva ett helt inlägg om kostnader och lite mer ekonomiskinformation.

Postat av: Sofia

Kostar det något för dig att gå på college? och hur kommer det sig att du fick välja på några stycken? :)har du fått nåt stipendium eller något liknande? :D
du har en jätte bra och inspirerade blogg som jag har följt sen du var i USA :)

Svar: Ja, det kostar. Jag ska skriva ett helt inlägg om bara kostnader, det blir enklare så.  Jag sökte via en organisation och skolorna valde att de ville ge mig stipendium, sen fick jagh välja vilken skola som passade mig bäst.

Postat av: emelie

kan du skriva mer om hur dina sommarplaner ser ut? asså när du flyttar till usa, hemma i sverige osv.
Även vad har du tänkt plugga där borta osv :)
Är du rädd för att inte känna någon där borta :)

Svar: Mina sommarplaner: Morgonen efter studenten ska jag till Phoenix och hälsa på alla där, kommer bara spendera två veckor där innan jag åker till Hawaii med min amerikanska familj och släkt i två veckor. Några timmar efter att jag kommit hem från Hawaii åker jag till Sverige för att ta flyget ner till Kos där jag ska gå 4 veckors bartenderutbildning med Anna. Efter Kos ska jag spendera 2 veckor hemma i Sverige innan jag (och pappa) åker till Minnesota där vi kommer att spendera bara några dagar att förbereda innan skolan börjar. Jag ska plugga Pre medical vilket är general biology. Hade du frågat mig för två år sedan hade jag kanske sagt ja men nu kan jag svara helt ärligt att jag inte är rädd för att känna någon. Jag är inte orolig överhuvudtaget, jag klarade 1 år i Phoenix och nu vet jag hur man tar kontakt med andra människor och jag vet att jag är en härlig människa så det kommer inte vara några problem för mig att finna vänner :)

 

 

Postat av:

den utbildningen du ska gå i usa, är den giltig även i Sverige?
Hur mycket kostar det att gå 4 år på college, alltså bara själva skolgången?

Svar: Jag kommer att få en BA där men mina planer är att fortsätta studera där men i vanliga fall så tror jag att det är så att det är upp till skolan i Sverige att bestämma om det får tillgodoräknas. Kostnader ska jag ta upp i ett eget inlägg så håll ögonen öppna.

Postat av:

jag är lite sugen att gå några år (en hel kurs, inte bara 1 år) men undrar;
1. måste man ha jättebra betyg för att komma in på college? jag har hört det nämligen, men vadå, man behöver väl typ inte ha MVG i alla ämnen?
2. hur mycket bidragspengar får man ifrån CSN? (dom pengarna behöver man väl inte betala tillbaka??)
3. ångrar du att du åkte som utbytesstudent, jag menar du såg ut att ha det jättebra! men jag menar nu när du ska åka på college..känns det "onördigt" att du åkte på ett utbytessår först, är du glad att du åkte eller skulle du hellre sparat pengarna till college? (om du nu visste att du skulle åka på college redan innan du åkte som utbytesstudent)
hoppas du förstår mina frågor!! ha det bra!

Svar:

1.

Nej, du behöver verkligen inte ha alla MVG, det är upp till skolan om de vill ta in dig men man behöver verkligen inte så bra betyg. Skolorna i USA vill ju gärna ha betalt och därför är det upp till dig om du är villig att betala och är du det så räcker det förmodligen med VG i snitt, men det beror verkligen på skola!!

2. Jag ska ta upp mer om ekonomi i ett eget inlägg.

3. jag ångrar mig inte över huvudtaget att jag åkte high school, inte för en sekund!!! Tänker man från det ekonomiska perspektivet var det kanske onödigt men från alla andra var det värt det till 100% och pengar är inget jag bryr mig speciellt om så det finns inget att ångra. Jag utvecklades som människa, fick ett helt nytt (extra) liv och det är inget man någonsin vill ändra på.

Postat av: tilda

vad är den störta skillnaden mellan Usa och Svergie? :)

Svar: Svårt att svara på! Det finns så många skillnader så att välja den största är svårt. Jag tänker svara ”hur man ser på ungdomar”. Ungdomar har inte lika mycket frihet i USA som de har i sverige, man får inte vara ute för länge osv. det är även stor skillnad mellan förälder och barn (jag är ju tex. Väldigt bra kompis med båda min föräldrar) så det tyckte jag var en stor skillnad.

Postat av: Malin

Hej! Du verkar vara en så ödmjukk och trevlig tjej som alltid verkar veta vad du vill. När du vet vad du vill gör du det, eller försöker iaf! Det är inte små saker du har gjort heller t.ex. utbytesåret i Arizona! Min fråga är: vad är det som driver dig till att uppnå dina mål och få saker gjorda?

Svar: tack så mycket! När jag vet vad jag vill ha kan inget stoppa mig. Jag är väldigt envis och sätter jag upp ett mål så kommer jag att kämpa mot det tills jag når det. Jag ger inte upp och jag siktar alltid mot stjärnorna. Jag tycker själv att jag är jäkligt bra och det driver mig till att bevisa det för både mig själv och andra - jag är grym! (vilket ni också är!!!).

Postat av:

Hur mycket kostade ett highschool år i usa? Totalt? :)

Svar: Jag är lite osäker men jag skulle säga runt 110 000kr.

Postat av:

hur mycket kostar själva skolgången sammanlagt (4 år) av college? :)

svar: jag svarar på det i ett separat inlägg :)

Postat av: B

Hej! Jag bor i USA nu(utbytesstudent ;) )och jag känner att det finns mycket mer droger här än vad det finns i Sverige. Hur mycket droger såg du under ditt år i Arizona och hur kände du inför det?

Vad saknar du mest med USA och vad saknade du med Sverige när du var där som du vet att du kommer sakna när du nu åker dit igen?

Är din plan att flytta till USA permanent eller vill du komma tillbaka och jobba som läkare i Sverige?

Din blogg inspirerade mig att åka iväg. Tack!

Svar: Jag valde att inte umgås med människor som använde sig av droger men trots detta var droger inblandat. Folk i skolan pratade om det, jag såg det på fester och man pratade allmänt om det. Mexico är väldigt nära till AZ och droger var väldigt vanligt men jag var inte i så jätte mycket kontakt med droger men jag tyckte att det var jobbigt att det var en så stor del av ungdomarnas liv.

 Jag saknar mitt amerikanska liv, jag saknar att komma hem och dricka strawberry lemonade och sola med min bästis vid poolen. Jag saknar att dansa i bilen på väg till the mall och alla mina älskade tjejer i dance company som tjaffsade om allt. Jag saknar verkligen allt!! Jag saknade såklart mina svenska vänner och familj och så skanade jag friheten och kommunaltrafiken. Maten saknade jag ibland också.

Jag planerar att bo i USA men vi får se vad som händer. Jga skulle helst vilja åka runt jätte mycket och bo på lite olika ställen men man vet aldrig hur jag känner om ett år, inte om 4 år heller.

Postat av: Amanda

Hej, tack för en jätte jätte bra blogg. Har läst den sen du var i USA och det är den bästa utbytesbloggen jag läst!

1. Jag ska åka som utbytesstudent till Ohio, USA nu i Augusti 2011/12. Jag har fått placering om min värdfamilj verkar så himlahimla mysig och bra. Jag känner mig lyckligt lottad och får höga förväntningar även fast jag inte vill ha de då jag förstår att de inte kommer bli som jag har tänkt mig. Jag undrar om du har några tips på hur man ska tänka?

2. Kommer du fortsätta att blogga på College?

3. Har du tappat Engelskan mycket?

Kram!

Svar: Tack!! :)
1. Stanna i nuet! Gör saker, umgås med vänner, keep busy! Om du sitter hemma och googlar och läser andras bloggar får man höga förväntingar så försök att inte tänka på det (omöjligt, jag vet) och då kommer tiden att FLYGA förbi och helt plötsligt ska du åka.
2. Absolut!! :D Blir mycket videobloggar, I promise! :)
3. Nja, man tappar den men så fort men den kommer tillbaka fort. Har kvar accenten men börjar tappa ord men det kommer tillbaka när man pratar. Efter någon timme på skype med syrran så är den nästan helt återställd så oroa dig inte för att du ska förlora engelskan, den sitter lite längre bak bara :)


29e maj

Känns konstigt att gå till skolan imorgon och veta att vad jag än gör kan det inte påverka mina betyg! Jag var och kollade på cheerleading uppvisning idag, min lillasyster går på cheer så vi gick och kollade på deras våravslutning. Jag blev tårögd för att alla var så duktiga! De minsta var hur söta som helst och de äldsta var grymma. Super kul att kolla på!

Har ont i huvudet och halsen så jag ska sova nu. TTYT


Hur söt är inte Bell?! Jag älskar barn <3

Grattis mamma!!!

Igår (28e maj) fyllde världens snyggaste mamma år!!! Grattis grattis grattis älskade mamma!


Visumet är här!

Det jag hämtade ut på posten idag var självklart mitt visum! Jag fick en grön rand över ansiktet!!! Vil nästan skaffa ett nytt pga. den där randen. Kul att mitt visum går ut efter mitt pass utgångsdatum, haha! Mitt pass går ut den 9e maj 2016 och mitt visum den 24e maj 2016.


Gissa vad som ligger och väntar på mig?

Fick hem det här idag. Har dock inte hunnit förbi men imorgon! Vet ni vad det är?


Vad har jag gjort?!

Jag har blivit galen... Tur att jag anmälde mig till 70min+, skulle förmodligen klara en bättre tid, men då gäller det att jag håller i formen men med 8 veckors semester kommer det inte vara lätt! Haha, nu gäller det att jag håller igång hela sommaren..


Ambassadbesök - tips

1. KOM DIT TIDIGT! Jag hade egentligen tid klockan 9 men valde att vara där 7.45 eftersom man kommer in ju fortare man ställer sig i kön. Det är ingen som bryr sig om att jag har bokat kl.9, de tar mer eller mindre i den ordning man kommer och kommer man dit 7.45 som jag gjorde är det nästan ingen kö utanför och man kommer in snabbt. När vi skulle gå (vid 9-tiden) var det helt fullt i väntsalen, när vi kom dit var det tomt. Tiden man bokar spelar ingen roll egentligen så strunta i din tid och var där först för att inte behöva spendera flera timmar i kö utanför och flera timmar i väntsalen.

2. Hitta någon att prata med! Jag såg en tjej på bussen som satt med en plastpåse likt min och hade lite papper i så jag förstod att hon också skulle till ambassaden så jag valde att fråga vad hon skulle söka efter för visum. Ser du någon i kön som står ensam, fråga vad de gör där. ALLA vill ha någon att prata med när man inte kan göra något annat än att läsa och vänta. Tiden kommer att gå mycket snabbare och är man nervös tänker man inte på det. Ta intiativet och fråga någon, alla vågar inte bara inleda ett samtal så var den som gör det! Det kan sluta med att man sitter en helt grupp - någon ska som au pair, någon som utbytesstudent och någon som ska dit och jobba - ni har iallafall något gemensamt - ni ska till USA och det finns en massa att prata om. Absolut ett guldtips! 

3. Don't bring your phone! Visst att det kan bli jobbigt om något skulle hända och din mobil ligger hemma.. men du kan alltid finna en telefon på något sätt. Jag fick MVG av killarna i security'n för att jag inte hade någon mobil och när jag skulle gå frågade de om jag hade någon elektronik och när jag svarade nej blev de jätte imponerade. Visa att du klarar dig utan din mobil, det är bara några timmar och du missar ändå ingenting.

4. Ta med en bok! Du kanske planerar på att finna någon att prata med under besöket, men ibland sviker modet och man vågar inte ta kontakt med någon och ingen vågar ta kontakt med dig. Ta med en bra bok för du kan bli sittandes i timmar och man tröttnar på BBC efter de första 10 minutrarna. Böcker är det bästa som finns och har du inte börjat med någon - kolla med folk vilka böcker de rekommenderar. Du får chansen att hitta en ny favoritbok, om inte har du lärt dig vad en mindre bra bok är.

5. Ta med visakort/pengar! Om något skulle hända - du har glömt din barcode eller något liknande, så har du chansen att åka och skriva ut eller fixa det som behövs. Ta med pengar utifall att, har du glömt foto kan du ta dig till karlaplan och använda fotoautomaten och har du inga pengar kan det bli lite kårngligare men det löser sig. Då kan du behöva ta ut pengar från ditt personkonto och då kan du använda ditt pass på banken för att få ut pengar så sånt löser sig alltid. Annars kan du göra som jag, åka och fika efteråt med en trevlig människa du träffat på ambassaden, då krävs det pengar.

6. Dubbelkolla allt innan du åker hemifrån! Detta är självklart men dubbelkolla så att du har allt - Ta fram checklistan och checka av allt, lägg ner det i en mapp och ner i en plastpåse ifall att det skulle börja regna.


Ambassadbesöket

Jag hade tid kl.9 på ambassaden idag men smart som jag är valde jag att åka dit så att jag var där 07.45.

Det börjar med att man får stå i kö utanför ambassaden där man väntar på att få gå in och gå igenom en säkerhetskontroll som är värre än fygplatskontrollerna. Innan man får gå igenom kontrollen kollar de att du har alla papper. Man får inte ha med sig mobiltelefon in och jag valde att lämna min hemma. När jag kom in på ambassaden fick jag ta en nummerlapp och mitt nummer var nästa. Där lämnade jag in allt och killen i luckan frågade mig varför jag hade ett helt nytt pass, jag svarade att jag tappat mitt och precis skaffat ett nytt. Ville inte riktigt berätta att jag skaffat ett nytt för att det går ut om 2 år och att jag inte orkar behöva gå till ambassaden igen. Killen i luckan pratade
svenska. Sen var det bara att gå och sätta sig och vänta på sin tur.

Jag träffade en tjej på bussen som också skulle ansöka om visum så vi satt tillsammans och pratade, hon skulle jobba på ett sommarläger i 2 månader och sökte jobbvisum. Jag har ju sökt visum förut och kunde därför de mesta så jag fick berätta om hur man gör och allt vilket gjorde henne mindre nervös. Efter att de ropat upp ca.3 namn var det min tur att gå upp till luckan för min lilla intervju. När jag kom dit frågade hon varför jag valt Concordia College i MN och jag svarade som det var, att jag vill gå med.school och att de har en väldigt bra utbildning. Hon sa att allt såg jätte bra ut och så fick jag lämna fingeravtryck - sen fick jag höra att jag får passet inom en vecka och sen var jag klar. Jag var klar innan 9, helt otroligt. Efter att den andra tjejen var klar åkte vi och fikade innan jag åkte hem.

Jag ska ge lite tips om ambassadbesöket, mycket är ganska uppenbart men jag tänkte att jag sammanfattar allt.


Ambassaden imorgon

Nu ska jag gå och lägga mig för jag har tid på ambassaden imorgon. Först fanns det inga tider innan jag ska till USA och tiderna i Augusti hade inte släppts men har jag berättat att min pappa fixar allt? Han var inne på deras hemsida tills han fann en ledig tid och den är imorgon klockan 9, min pappa är så jäkla bra. Jag kommer dock åka dit så jag är där kvart i 8. Förhoppningsvis går besöket bättre än förra gången. Ni kommer få höra om allt i detalj imorgon.

 
Checklista inför besöket

vårruset

"åh nej" var det första jag sa när jag vaknade imorse. Mitt huvud kändes svullet och halsen gjorde ont och den här dagen hade jag verkligen sett fram emot!!! Vi skulle till Tom Tits med klassen, jag har aldrig varit där och jag har längtat så jag valde att låtsas om som att jag inte mådde dåligt. När jag hoppat på pendeln insåg jag att det aldrig skulle gå så jag gick av hållplatsen efter och åkte hem igen. När jag kom hem gick jag och la mig igen och sov i flera timmar tills det var dags att gå upp för att göra mig iordning för vårruset som jag verkligen inte ville missa.

Min plan var att gå de 5km men kunde jag låta bli att jogga? Nej. Jag var jätte irriterad på folk i min startgrupp som inte rörde sig framåt och jag fatsnade bakom folk hela tiden, men vad kan man förvänta sig när det är 17000 kvinnor som springer samtidigt? Jag sprang mycket långsammare än vanligt, vilket kanske var bra eftersom jag inte mår så bra och borde kanske inte ha sprungit alls. När jag var klar var jag långt ifrån svettig och hade förmodligen kunnat springa ett varv till, men det är för att jag är van vid att springa fortare. Nästa gång kommer jag starta i någon av de första grupperna och då ska jag vara frisk så att jag kan utmana mig själv lite. Jag vet att det inte var något tävlingsrace men jag kan inte låta bli att tävla när jag får chansen.


Fridays

Här är två bilder från middagen igår på Friday's. Det är lite suddiga men men..


Jennifer, Cassandra och jag


girls

grattis Lillebror

Igår fyllde min lillebror 18 år! Detta firades såklart med middag och utgång. Vi hamnade på vickans som har schlagermåndagar och eftersom jag och min bror är uppväxta med musiken och kan vartenda lilla ord i varje låt dansade vi och sjöng med till alla låtar. Hade grymt kul!


Jag och bror (obs. inte min öl. håller bara i ölen för att det ska synas att vi är ute tillsammans)

och så vaknar man och det är den 22 maj..

Det skulle ju ha varit jordens undergång igår.. Blir så besviken när jag vaknar på morgonen och inser att jag lika gärna hade kunnat ställt in allt i diskmaskin igårkväll för jag kommer inte undan.

Jag känner mig duktig, jag försöker vara jätte fokuserad och få allt skolarbete klart. Jag skulle kunna vara klar inom en timme men jag känner mig själv och jag kommer att sitta här är tag. Träning efteråt skulle kunna vara min belöning men då ska jag vara helt klar och jag vet inte jag borde träna idag, vaknade med värre bihålletryck än tidigare.

Nu ska jag äta något och sedan blir det skriv skriv skriv. Jag har dessutom ett prov nästa vecka så jag borde börja plugga inför det.

träningspass i alby

Har precis varit och kört ett träningspass i alby med Mamma, Niklas och Adolf. Vi började med en springrunda med hela gänget och sedan körde jag och Niklas ett extra varv, det gick fortare än mitt vanliga tempo och vi körde på ungefär 11km/h, jag brukar ligga runt 8-9. Det var såklart snabbt upp för alla backar och Niklas var på om att köra köra köra hela vägen och jag fick pressa mig själv vilket gillas.

Efter joggingen blev det Albybacken. Härligt härligt! Jag tog min förra tid med 13 sekunder vilket jag var jätte nöjd med, speciellt eftersom jag sprungit 7.5km precis innan. Uppe på backen blev det lite olika styrkeövningar. Jag funderade på att springa ett extra varv efter eller gå hem men av någon anledning blev det bilen iallafall.


Uppe på toppen, försöker att inte se trött ut


Hahahahaha, så ful!!


Min mamma älskar mig..


min fritid

Imorse fick jag ett samtal från Caroline som frågade om jag kunde hoppa in och jobba på minfritid.nu's mässan i dag eftersom hon är sjuk och skulle inte orka ta hand om passen helt själv. Jag hade bara en lektion idag så jag valde att hoppa över den och åka ut till Torvalla för att hålla i några av korpens prova på pass. Mässan är en fritidsmässa som riktar sig till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning och det var jätte härligt att få umgås med de människor som dök upp på passen. Jag och Carro körde på ett boxningspass och ett styrkepass och efter boxningspasset fick jag kramar av killarna. Älskar positiva männsikor!

Nu ska jag göra mig iordning för att åka in till stan och äta middag.


Ledarbild från Korpens sommarläger 2009, såklart håller jag i en vattenpistol och spänner min biceps..

oh happy day

Har haft en bra dag idag! Lunch på ilpi. Jag behövde göra en muntlig kompletering i fysik B som jag planerat göra på torsdag och skulle bara ställa en fråga för att se till så att jag förstått rätt men det hela slutade med att Anders sa att det var tydligt att jag förstår och det hela slutade med att jag vet vad jag får i slutbetyg i FyB. Jag satt uppe ganska sent igår och tog en liten stund för att påbörja uppgiften och så visade sig att jag inte behövda förbereda så mycket, då blir man glad.

Jag lyckades vara ute när det regnade som mest, det spelade ingen roll att jag saknade paraply och gummistövlar, jag gick i spöregnet och blev helt dränkt. När jag nått mitt mål slutade det såklart sluta regna.. Jag älskar regnet men jag brukar helst vilja vara anpassad till det och inte gå i vans. Regnet symboliserar frihet, vi kan kontrollera mycket men vädret kan vi inte påverka på samma sätt och det är frihet om ni frågar mig!

Träningen gick bra, jag fick ont i handen efter ett tag dock så jag gymmade lite istället. Bella och Johan höll i Marikas pass eftersom hon är borta på kurs och de var duktiga, jag brukar iförsig halvdö på Marikas pass men de körde på bra.

Nu ska jag städa lite innan jag ska sätta mig med Kemi. Kom ihåg att ställa era frågor i inlägget nedan om ni undrar något. Peace out!Glad!

Frågor?

Jag får alltid jätte många frågor och nu tänkte jag göra så att ni får ställa era frågor här så svarar jag i ett inlägg så att det blir lättare att hitta. Gäller det high school, college eller bara mig genrellt så är det bara att fråga!

jädrans marshmallows!!

Helt onödig text om ännu ett av mina i-landsproblem, strunta i att läsa och du har sparat 5 minuter av ditt liv!
Jag hatar att jag har en påse marshmallows liggandes precis framför mig. Jag har ju så svårt att stå emot! Vet inte hur jag har lyckats stå emot mina reeses som ligger i byrån och som ni kanske vet så är reeses mitt absoluta favoritgodis, men nu är det de där jäkla sockerpuffarna som skriker mitt namn.. Jag sitter just nu och äter frysna bär för att motverka att jag öppnar påsen och vräker i mig 300g, frusna bär fungerar ganska bra men jag vet att om en liten stund kommer jag bli tvungen att ta till med något nytt. Jag har verkligen ett extremt sötsug, och första steget för att få bort det är att stå emot och inte fortsätta äta en massa socker. Är det någon som vet vad man kan göra för att stå emot? Jag försöker med frukt och bär, det går men jag är inte helt nöjd. Borsta tänderna direkt efter jag ätit fungerar inte.. Nu sätter jag upp som mål att jag inte ska äta marshmallows (eller något annat godis) på en hel vecka!!! Efter det får vi se hur det går men nu ska jag utmana mig själv.
tonfisk-och tomatsås

Jag är bäst på allt, eller ja nästan allt. Det kanske inte stämmer men eftersom jag verkligen har intalat mig själv att jag är grym på allt så måste jag besvisa det också.

Jag gillar egentligen inte tonfisk så jätte mycket men eftersom jag försöker få i mig mycket protein så är tonfisk något jag äter nästan varje dag. Ni kanske vet om att jag egentligen är ganska dålig i köket men på senare tid har jag fått för mig att jag gillar det och är duktig så idag valde jag att vara kok och göra en sås på tonfisk och krossade tomater. Jag blev RIKTIGT stolt över mig själv!! Det smakade inte tonfisk och jag lyckades krydda såsen så att den blev jätte mumsig!! Snabbt och gott, skulle smaka jätte bra till pasta men jag valde att äta en massa broccoli till istället. Jag borde starta en matblogg :) Haha.


Ser kanske inte så jätte gott ut men det var mumsigt!


En dålig vana

Jag har en dålig vana, jag tar bilder på mig själv i spegeln när jag spänner mig så att jag får se hur mycket (synligt) starkare jag har blivit... Hahaha, har säkert 100 liknande bilder i min telefon, och på den här bilden ser man ju inte ens något. Vet inte varför jag kände för att erkänna detta men nu vet ni!


Fick tröjan av mamma idag :) Boxningstjejen i fotbollsuniformen

Korpen Avslutning

Jag blir inte nervös ofta, men idag var jag faktiskt väldigt nervös. Jag har jobbat den här terminen mot ett mål - ett gemensamt dansnummer som vi skulle uppträda med på uppvisningen. Alla har inte gillat ideén, speciellt inte de yngre som helst leker och så fort jag sagt att vi ska öva dans vill de inte riktigt vara med. Jag är verkligen nöjd med slutprodukten, det hade absolut kunnat gå bättre men jag är super stolt över alla mina danstjejer och jag hoppas att dom är nöjda över sin insats! Mina cheerleaders gjorde också bra ifrån sig och publiken älskade dem.
 Jag fick jätte mycket beröm från alla möjliga människor efteråt. Jag försökte att inte överdriva med dansen eftersom jag lovat att dansa med dem men ville inte gå fullt ut men ändå fick jag en massa kommentarer och spreciellt om min inlevelse. Jag blir så sugen att dansa på riktigt när jag får sånna kommentarer!
Cheer!

Kevin och Richard spelade gitarr och låten de spelade var en låt de skrivit själva! Sjukt duktiga killar!


Visa application

Jag och pappa håller på att fylla i mina visa application. Pappa vill gå igenom allt noggrant och jag har inget tålamod och vill bara att vi klickar lite och får det gjort så snabbt som möjligt. Jag vet att pappas sätt förmodligen är mycket bättre men jag blir otålig och vill boka tidn nu. Jag återkommer med mer information later :)

Why steph?

Varför blir jag glad när jag vaknar kl10 av mig själv på min första lediga lördag på länge?! Är det inte meningen att jag ska sova ut istället för att hoppa i träningskläderna och sätta mig på bussen ner till ably friluftsgård för att springa i albybacken och gymma i utegymmet?! Inte nog med att jag var hemma hela kvällen igår och skrev på min historiauppsats, jag vet inte varför jag är så annorlunda ibland.

the pose

Såfort jag ser en kamera ställer jag mig i min pose, ni har förmodligen märkt att jag ser likadan ut på alla bilder men det är för att jag blir bra. Efter USA så älskar jag att bli fotograferad och gör den typsika posen som alla tjejer där gör. Handen på höften och ett leende, works every time!


nej stephanie

Jag sitter och dricker läsk... Varför? Det kan jag inte svara på. Jag har varit så otroligt sötsugen idag så under dagen har jag ätit choklad, skummisar och druckit läsk. Skärpning Stephanie! Jag känner själv att jag inte mår bra när jag äter en massa onyttigt men ibland blir man bara helt galen och trycker i sig saker som man egentligen inte vill och det känns så onödigt! Jag som inte tränar så mycket just nu heller... Jag måste lära mig stå emot sötsuget men jag vet inte hur!

Jag har såklart en miljon saker jag måste göra, som vanligt. Sitter och skriver på en engelska uppsats som skulle ha varit inne för en vecka sedan, tror att det är första deadlinen jag missat faktiskt! Känns sådär om jag ska vara helt ärlig och det är bara några veckor kvar nu och det gäller att ligga i! Snart är det över, snart blir det inge mer gymnasie för lilla Stephanie. Imorgon ska jag kötta historiauppsats, skulle gärna vilja kunna lämna in den på lördag så jag har söndag ledig till att vara orolig över andra saker men vi får se hur det går med den.

Nu ska jag forstätta med engelskan!


Snart springer jag ut i den här hatten! Inte lång tid kvar nu

Hur kommer det sig....

Hur kommer det sig att man aldrig blir nöjd med sin passbild?! Varför kan inte bilden bara bli bra? Den här bilden är bättre än tidigare men fortfarande inte bra.. Ser verkligen ut som någon som skulle kunna jobba på gatan. Illa! Nästa gång ska jag inte ha spenderat flera timmar i solen innan jag tar bilden, ser ut som att jag har varit ute och åkt skidor.

Har ont i halsen och tryck i bihålor, kanske därför jag varit på dåligt humör? Tur iallafall att jag blir sjuk nu när mina pass är över, jag vill dock träna men jag kanske ska ta det lite lungt med det tills nästa vecka så att det inte blir värre.

Jag jobbade med vildmarkskursen idag, jag har verkligen ingen erfarenhet av vildmarksliv överhuvud taget. Jag gick aldrig Mulle och det närmsta jag kommit campa var att slå upp ett tält på gräsmattan hemma men jag hjälper till med vildmarkskursen och ska lära barn hur man gör när man går vilse i skogen. Mitt tips - ta upp mobiltelefonen och kolla på GPS'en. Det är iallafall kul, jag älskar barnen och jag får umgås med människor som är jämnlånga med mig. Nästa vecka ska vi paddla och då är det bara jag och Batte som får hålla koll på allt då Marika och Caroline är borta. Förhoppningsvis finner vi några br paddlare som kan vara med och assistera oss.


Mitt passfoto


Batte tog kolpinnen och drog i mitt ansikte, snygg tjej! Varför ser jag så sur ut och varför ser mina kinder så insjunkna ut?

Humör!

Idag har det varit en ganska mixad dag, mådde toppen på morgonen men tyvärr påverkade andras humör mig ganska mycket och jag blev snabbt på bara ett okej humör. Har nästan aldrig känt av hur andras dåliga humör smittar av sig på samma sätt som det var idag och det var inte första gången idag jag blev påverkad av andra. Jag blir arg på mig själv nu efteråt, jag var inte på dåligt humör innan så varför skulle jag bli det då?! Jag måste börja tänka mer på mitt egna humör och se till så att jag inte gör samma sak mot andra.

Jag och Anna åkte till en äng här i Tyresö för att hålla i dans för 3 olika skolors fritis som firade fritidshemmets dag idag. Det gick grymt bra, vi fick skriva hur många autografer som helst och vi fick dansa och ha kul i solen med en massa barn som bara var underbart gulliga. Köerna till att få våra autografer var långa och vi hade blandat tjejer och killar som kom fram. Vi skrev "Till [Namn] kram" och våra auografer och så var det 3 småkillar som precis hade fått och jag hade koncentrerat mig på att skriva hans namn så jag hade glömt kramen och efter några minuter kommer killarna fram igen och säger: "Eddie fick ingen kram", först var det lite förvirrande men sen ville jag börja gråta för att de var så söta. De kom tillbaka för att Eddie inte hade fått en kram på sin autograf så jag skrev dit kramar och de sprang iväg igen. Absolut det sötaste som jag varit med om på länge!

Efter jobbet var jag HELT slut, jag var trött och det kanske inte är så konstigt när man står och dansar som en tok i stekande sol i flera timmar. Lyckades träffa på världens drygaste människa i centrum som fick mig att bli jätte irriterad och sen när jag kom hem stressade jag upp mig själv och allt blev bara så jobbigt samtidigt som jag var så trött. Jag ville verkligen träna men när jag kom dit kände jag mig bara pressad, pressad av andra att träna. De pressade mig inte utan de försökte bara få mig att bli mer pepp och komma igång eftersom de visste att jag ville träna men det slutade med att jag tog min vattenflaska och gick in i omklädningsrummet och började gråta. Helt plötsligt släppte alla spänningar, jag går runt och är stressad över det sista som händer i skolan nu och det resulterar i att jag inte mår så bra psykiskt som jag borde men just nu har jag mycket och det är snart slut. Jag kunde inte stoppa tårarna och att gå hem var det enda jag kände för att göra.

När jag kom hem ville jag bara ligga i min säng och gråta, hatar att vara på dåligt humör och ibland får jag verkligen panik när jag inser att jag har så mycket jag måste göra. Hatar måsten, jag ska göra det för att jag vill! Helt plötsligt flög jag upp och kastade på mig springskorna och arm-bandet för telefonen och så gick jag ut och sprang. Där var det annorlunda, jag pressade mig själv och behövde inte tänka på någon annan vilket jag behövde. När jag sprang mötte jag en kille som sprang åt motsatta hållet och han hade ett stort leende och sa hej, det där leendet smittade av sig och jag kände hur jag fylldes av positiv energi!! Jag ville nästan springa ikapp honom och tacka för att han spred glädje. Varför ler jag inte oftare åt främlingar?! Jag får höra av människor jag sprider glädje och lyser upp hela rum med mitt leende (Min fysiklärare berättade det för mig idag) men jag känner att jag kan göra det ÄNNU mer! Tänk på det: LE!!! Visa era vackra tänder eller bara era glada miner, ni kommer att göra jorden till en vackrare plats! När jag kom hem från löprundan log jag, jag mådde bra! Ett leende och ett hej och jag blev glad! Helt otroligt!

Nu ska jag sova! God natt!Anna skriver för fullt!


Vi fick skriva på armar också.. Det är en konst att kunna skriva snyggt på armar!


världens bästa pappa 42 år!

Grattis Pappa på 42års dagen!


0-7 woho!

Vi förlorade med 0-7!! Åååh vilken härlig känsla! Jag "stötte" på nästan alla killar på andra laget och försökte hålla en konversation med dem. Några av dem var trevliga, andra inte lika mysiga att prata med och några rent utav elaka. " Jag försökte berätta för dem att det gäller att ha en positiv inställning istället för att skrika "VA FAAN GUBBAR", men det var deras lag och dom får köra som dom vill.

Oscar har tagit fram en taktik som innebär pretty much att först spelar alla bra och sedan spelar alla dåliga. Jag blir ju så jäkla arg när folk säger att jag är "mindre" bra men nu vet jag att jag är ganska dålig på fotboll men som tur är så spelar vi i ett lag där det handlar om att ha kul men nu vill Oscar satsa och sånt blir jag irriterad på när jag bara ställt upp för att jag trodde att det var en kul grej. Jaja, jag kanske tycker att det är roligare om vi gör bättre ifrån oss så jag kanske borde ändra inställning till hans plan.

Efter matchen kände jag att jag behövde röra på mig (ännu mer, vet inte riktigt vad som är fel på mig) så jag gick ut och sprang men så fick jag ett medelande från Ellen (min amerikanska syster) och det slutade med att jag skypade med henne och berätta om allt som händer just nu. Fick även säga hej till min US-mom Becky och min Gmom! Jag nästan grät när jag fick se min älskade amerikanska familj och gmom berättade ännu en gång om att varken jag vill det eller inte så kommer jag föralltid vara en familjemedlem. Får tårar i ögonen när jag tänker på dem, har man träffat dom förstår man!2:a matchen idag

Idag spelar Tyresö Badboys sin andra match! Vi möter AC Irriducibilli och det kommer att bli en match utan dess like (förhoppningsvis släpper vi inte in fler än 25 mål). Jag har packat min fotbollsväska och ska iväg och jobba nu och efter det ska jag kasta i mig något att äta och sedan blir det fotboll på låg nivå.


Förra veckan, vi förlorade med 28-1.

Saras konfirmation

Idag konfirmerades min lillasyster Sara! Jag har aldrig varit på en konfirmation förut och jag ska vara helt ärlig: jag hade inte överlevt utan Nicklas och min iPhone! Nicklas och jag satt och beatboxade till psalmerna och gjorde våra egna remixer och när det var dags för en massa prat spelade vi spel eller var inne på facebook. 2 timmar blir lite för mycket när det inte händer så mycket, varför kan inte den svenska kyrkan vara mer som den amerikanska?! En stor överraskning var när Sara sjöng!! Hon har sagt hela tiden att hon inte ska sjunga och helt plötsligt stod hon där med mikrofonen i handen och sjöng Hallelujah, hel klart det bästa under hela dagen! Tårarna rann och håret på kroppen stod överallt!

Tänkte bara medela att Nicklas är singel och om det finns någon bra tjej för honom därute får ni gärna höra av er! Ni får gärna vara födda runt 94. Haha, han kanske kommer döda mig om han får reda på det här!


Nickpick och jag


Nicklas aktiv


Jag och min låtsaskusin Amanda


Haha, världens härligaste bild


yes


kyrkan


hahahaha


Nicklas: "Va fan gör ett skepp i kyrkan?"
Stephanie: "Det är Noaks ark ju!"


Middag


Jag och Nicklas på middagen


Videon ger inte hennes röst rättvisa! Så jäkla bra!!

Kesellaglass

Jag sitter med kemihemtentan, den ska in i kväll och jag måste skriva rent allt på datorn och göra klart det sista. Hur gör jag för att min kväll ska bli lite bättre? Jo, jag smäller i mig Kesellaglass! Jag har ju lagt om min kost ganska mycket så jag försöker få i mig mer protein och kesella har blivit en del av mitt liv! Så jäkla gott! Ikväll blev det kesella blandat med hallon och blåbär, in i frysen i ~20 minuter och så fick jag mumsig glass som är rik på proteiner.

Nu ska jag forstätta med mitt skolarbete!


Mums!

Hur blev det så mycket?

Är det bara jag som känner att helt plötsligt har men 1 miljon saker att ta tag i, ena dagen är det lungt men sen får man nästan en chock?

Jag har ungefär lika många blåmärken på kroppen som Grekland har öar. Jag började med att springa som uppvärmning eftersom jag tröttnade på armspinningen och medans jag sprang kastade Kevin bollar på mig och allt annat han kunde hitta, syftet var väll att jag skulle akta mig men det gick ju sådär. Vi körde innebandy igår på träningen, gick ju sådär eftersom jag körde i ett lag med två tjejer som trodde att vi körde hockey när man tänker på hur de använde sig av klubborna (ingen kontroll överhuvudtaget) och vi körde mot två grabbar som trodde att vi körde hockey när det kommer till tacklingar. Jag fick klubbor på benen, armarna, bröstkorgen, överallt och blev inknuffad i väggen, nerputtad på golvet och ja det gick ganska tufft till. Efter innebandy'n (som faktiskt var livsfarlig) körde vi boxning och jag boxades mot Axel och det gick som vanligt: Jag låg på golvet och försökte skydda mitt ansikte medans han stod och slog på mig. Jag kanske borde sluta vara så kaxig och gå på någon som inte är 190+ men jag får för mig ibland att jag är så jäkla tuff. När passet var över skulle killarna visa lite självförsvar, ja, jag kan säga så här: skulle någon komma fram och försöka våldta mig kommer jag behöva springa snabbt...

Väldigt intressant lektion idag på fysiken som handlade om kärnkraftverk. Tyvärr har jag en del människor i klassen som inte visar respekt eller lyssnar på vad man har att säga. Syntes ganska tydligt när jag sa att jag tycker ändå att hela fukushima händelsen visade hur säkert kärnkraftverk är, allt som kunde gå fel gick fel och ändå så dog bara en person pga. kärnkraftverket och hur många blev skadade, 6 stycken? Jag är inte så säker på siffrorna men det jag vill komma fram till är att kärnkraftverk är inte så farligt och osäkert som många vill få det som att framstå, vi blir mer påverkade av bakgrundsstrålning! Här har jag dock klasskamrater som inte verkar ha någon koll på vad de pratar om för när jag sa att allt som gick fel gick fel fick jag direkt höra att "nej bara några hundra tusen dog" - Detta var inte pågrund av kärnkraft utan pga. naturkatastrofen och eftersom jag pratade och kärnkraftverken svarade jag inte riktigt, varför ska jag prata om antalet döda under katastrofen när det inte har något med saken att göra men då säger Goran: "du äter ju inte ens kött" - vad har det med saken att göra? Jo, för att det verkade som att jag inte brydde mig om att "flera hundra tusen dog" (hur många var det egentligen som dog, 10 000?). För det första, de hade inget med kärnkraft att göra och varför är min vegetariska livstil relevant i den diskussionen?! Snälla, lyssna nästa gång så du vet vad du pratar om... Människor ibland. Hade de lyssnat på vad jag hade att säga från början så hade vi inte behövt prata om antalet döda i Japan, det är hemskt men det har inget med kärnkraft att göra. Snacka om att jag kan bli väldigt irriterad ibland, måste männsikor vara så otrevliga!? Jag vill egentligen inte provocera eller påverka någon i frågan här i min blogg, jag är inte så jätte påläst men nu känns det som att jag behöver försvara mig lite. Jag vet att man inte kan garantera säkerhet men jag tycker ändå att det som hände i Japan visar att det är väldigt säkert och att med hjälp av att bättre teknik kan vi göra det mer säkert. Hade det funnits ett bättre alternativ så hade jag tyckte det var bättre men i dagsläget så tror jag att kärnkraft är den bästa energikällan. Hoppas att ingen känner sig provocerad, jag är bara en liten 19 åring som har knäppa åsikter ibland, precis som alla andra. Vill helst inte att ni kommer med kommentarer gällande detta om det bara är för att "sätta mig på plats", då kan vi ta det i riktiga livet, inte på min lilla blogg där man kan gömma sig bakom några skärmar.

Nu ska jag iväg och jobba. Jag måste förbereda inför avslutningen som är på nästa söndag. Jag ska klippa ihop musiken och se till så att alla danser kommer komma ihop, alla mina 4 dansgrupper kommer att uppträda ihop så förhoppningsvis kommer det att bli bra. Jag måste sen skriva klart Kemi hemtentan och påbörja engelskan som ska in på lördag. Vi får se hur mycket jag orkar med och hur bra jag kan göra det, känner mig stressad men det är ett måste ifall jag ska kunna göra mitt bästa.


Regnisar igår


Jäkla klätterapa!


Tönt

Dum man känner sig när man slänger på sig gummistövlarna och så visar det sig att det knappt ens droppar... Nu får jag gå runt och känna mig som en tönt i mina rosa gummistövlar (som jag älskar mer än livet, nästan). Ska jag vara ärlig älskar jag att folk stirrar på mig men kanske inte pga jag tagit på mig fel sorts skor..

You've got mail

Kom hem från skolan idag och såg att jag har fått ett brev från Andy! Jag skrek och slet upp det och njöt av att läsa om det senaste som har hänt honom. Andy var min närmsta killkompis i USA, han är fortfarande en nära vän till mig och vi pratar med jämna mellanrum.

Jag valde att inte träna idag, jag har väldigt ont i ryggen. Jag vet inte om det är för att jag gjorde en massa handvolter i lördags eller om det är efter fotbollsmatchen igår, det skulle kunna vara en kombination av båda men så idag valde jag att ta det lungt så att jag kan träna ordentligt imorgon.

Jag har fått en del kommentarer och jag ska svara på dem!  


Brev :D

Tyresö badboys

Första matchen var idag. Det var verkligen jätte roligt. Vi var jätte dåliga och vi var väl medvetna om detta. Vi lyckades få in ett mål och jäklar vad glada vi blev, glömde jag säga att de andra laget fick in 28 bollar? Deras mål var att få in 30 så det kändes bra!!! Nu har jag ont i hela kroppen, är inte van vid den här typen av rörelser så det känns verkligen i kroppen nu. Lyckades även få en boll sparkad på min arm så jag kommer förmodligen att ha ett stort blåmärke imorgon.


Tyresö Badboys


Spring


Syns det att någon är nervös eller? Haha


Jag och min smurf efter matchen


Senior pics - Swedish style

Vi tog lite bilder idag. De ser ganska amerikanska ut eftersom alla amerikaner tar Senior Pictures och de ler stort och gör olika poser - här är mina Senior pictures fast den svenska versionen. Jag har inte lekt med dem eftersom jag har fel dator utan jag har bara klippt lite i dem men jag tycker att de är jätte fina! Tänk hur fina de blir med lite anna ljus och skuggor!!