Arkiv Stephanie Ammerman -

Tomatis

Min tomatplanta har växt jätte mycket under thanksgiving break! Jag är så stolt över den :)

Jag har varit extremt trött hela dagen, alla i biologin var trötta och det var så skönt att få gå hem efter att lektionen var över. Ben lagade middag, det blev vackra taco bowls :) jag var så trött under min första lektion att ben och jag gick ut och åt lunch så jag skulle bli mer pigg, det blev mitt favorit mexican place.

Jag behöver lov.. Typ nu! Jag måste bli helt frisk så jag får all min energi tillbaka. Ben och jag har jobbat på hans 24/7 preview, jag ska länka till den snart.


Animals

Det är helt otroligt hur fort den här terminen har gått, lite över 2 veckor kvar nu! Den här terminen har inte varit så farlig men som alla vet blir det värre för var år.

Jag blev sjuk under lovet men nu mår jag äntligen bättre. Jag har tur att min pojkvän tar så bra hand om mig när jag inte mår bra, han gjorde min favorit mac&cheese och chaite i söndags när jag låg i sängen hela dagen och när jag vaknade mitt i natten av att jag hade så ont i örat och halsen så såg han till att jag somnade om innan honom.

Idag åkte jag till grundskolan här och hjälpte min biologi professor med att lära barnen om djur. Vi var i en 3:a som har alla lektioner på spanska istället för engelska så de som går i den klassen pratar engelska hemma men spanska i skolan men jag höll såklart allt på engelska. Det var väldigt roligt och jag visade hur sjöstjärnor äter och jag berättade hur man stryper en kackerlacka.


Dumma bloggapp

Det fungerar nästan aldrig att blogga från min mobil vilket är väldigt irriterande. Jag har lektion nu så jag får skriva senare


Pre thanksgiving

Från onsdag: Det känns som att det är lördag idag. Igår var jag och pluggade i biblioteket fram tills Ben var klar med sitt prov. Steph hade en liten present åt mig så vi möttes upp och åt middag snabbt innan hon skulle jobba. När Ben var klar med sitt prov åkte vi till en bar med några från hans ekonomi klass och umgicks. Ibland inser jag hur gammal jag börjar att bli, andra Ben är förlovad, kommer gifta sig i januari, får barn i mars och slutar skolan i maj. Han är inte så mycket äldre än vad jag är och både min Ben och jag pratade om det efter att ibland känner man sig väldigt gammal. Jag längtar efter att få börja resten av mitt liv men samtidigt måste jag ta vara på collegetiden.

Idag är det onsdag vilket inbär att det är thanksgiving imorgon. Vi är påväg till windom med hela familjen för att vara hos Jon (Bens bror) som är lärare och hockey coach för the high school. Det kommer bli en del hockey den här helgen kan jag berätta.

Imorse överraskade Ben mig med världens godaste frukost! Pannkakor med nutella och banan och sidfrukt. Han serverade även nypressad apelsinjuice som han gått upp tidigt för att göra. Jag har sagt det förut men jag har världens bästa pojkvän. Jag är verkligen lyckligt lottad!


Min tomatplanta

Kommer ni ihåg att jag skrev om att i biologi planterade vi tomater från en mogen tomat? Jag tog en cherry tomato och planterade i september och nu har fröna (jag kan inte komma på vad seed heter på svenska..) vuxit till en vacker liten planta. Jag är så stolt över den!


Videoblogg

Tankte att jag skulle slanga in en liten videoblogg. Bade Ben och jag ser ut som tva sma monster av nagon anledning, haha. Jag inser ocksa hur svart det ar att prata svenska och speciellt nar jag inte har ovat innan och nar jag bli osaker gor jag nagot kontsigt med munnen.. haha. Jag far gora videobloggar pa engelska istallet. Ja, jag hade ju verkligen ingenting att prata om denna gang men men. Ni far iallafall hora hur min pojkvan later aven fast jag tycker att bada vara roster later annorlunda i verkligheten. Nasta gang far jag visa Deja.
 

Musslor

Det blev musslor till middag idag. Jag är lyckligt lottad som hittat en kille som vågar prova på annorlunda mat. Musslor är något många har ätit i Sverige men många här vet inte ens vad musslor är och ännu färre har ätit det (detta gäller såklart inte alla och många vet vad musslor är men inte maträtten)


Nordpolen

Från i tisdags: Jag vet inte riktigt hur jag kommer att klara mig nästa termin om Ben flyttar.. Jag kommer sakna att vakna upp av pussar och frukost redo. Han gör alltid små och omtänksamma saker som man kanske inte tänker på men att leva utan dom kommer bli jobbigt. Idag gjorde han lunch åt mig eftersom jag inte har lunchrast och hinner inte handla något: en macka, vitaminer, granola bar, godis, vatten och lite annat gott. Han är verkligen världens finaste!

Jag har prov imorgon men jag måste ta en liten paus för nu kan jag inte koncentrera mig längre.. Det är bara att gå ut i den extrema kylan och när man kommer in igen har man en riktig adrenalin kick från att ha varit ute! (Okej jag överdriver verkligen men det är kyligt här nu, 8 grader och snö... Usch vad jag hatar kyla!


Plugg

Ibland blir jag lite uttråkad...


Snow

Vakande ännu en morgon och möttes av ett vitt Minnesota.. Nu är vi på väg till bens hockey match och jag glömde dubbla strumpor och vantar så det blir nog lite kallt.


Biologi

Jag har prov i veckan så jag pluggar just nu biologi. Jag mår lite bättre idag så jag har energi så förhoppningsvis får jag in all information jag behöver för att göra bra ifrån mig i veckan. Det är mycket konstigt jag behöver veta som jag förmodligen aldrig kommer ha nytta av igen.

Ikväll är det hockey igen. Bens lag spelar vid 6 så det blir inte lika sent som förra helgen. Jag kommer förmodligen ta med mig paddan så jag kan plugga när jag sitter och väntar.

Nu måste jag tillbaka till böckerna

Detta är ett exempel på vad jag studerar, bara att detta är en slide utav 50 och jag måste veta allt om dem..


Donuts

Det regnade och jag mådde inte så bra så vi åkte inte till NDSU och tailgated som vi hade tänkt. Istället blev det mysdag och vi bestämde oss för att göra donuts. Våra blev jätte goda men jag orkade inte ens en innan jag höll på att dö av mättnad. De var jätte enkla att göra men det tog ett tag eftersom de var tvungna att växa.

Kanske inte de vackraste men de var goda :)


Happy Saturday

Igår blev det utgång med Bens vänner. Vi gick till The OB för specials där det var 9 cents för ett glas öl.. Alkohol kan vara så extremt billigt här och fredagar har de special från 7-9 där man betalar dagens datum i cents för öl på tapp. Man får beställa max 2 glas åt gången och ska man beställa igen måste det vara lite i glaset men vill man kan man dricka oroligt mycket för bara några dollar! Vi satt vid ett bord och pratade hela kvällen och sen gick vi till en annan sportbar där det blev mer öl innan jag kände att jag måste åka hem. Jag är fortfarande inte frisk och jag började må så himla dåligt så vi åkte hem vid 11 vilket var tråkigt men idag känns det att jag inte var snäll mot mig själv igår så jag vet inte om vi kommer kunna göra det vi planerat idag. Igår var iallafall jätte kul och jag önskar att jag hade mått bättre så vi kunde vara ute längre.

Vi har planer för idag men jag mår inte så jätte bra så vi får se om en timme om det blir som vi tänkt. Annars blir det ligga i sängen för min del och försöka må bättre. Happy Saturday everyone!


Politik

Jag gillar politik, jag tycker det är viktigt och jag tycker det är intressant att prata om, men herregud vad jag är glad att valet är över. Det märktes på Campus idag att alla inte var så nöjda med resultatet igår, jag går på en kristen skola så det finns många konservativa. Innan jag tog bort min Facebook tog jag bort ett x antal vänner för att de var på riktig elaka och jag kände mig obekväm. Jag bodde ett år i Arizona vilket är en röd stat och många känner att de behöver ta ut sin ilska på favebook. Jag hörde hur folk sa idag att de vill lämna landet och hur usa är ett sjunkande skepp och nu kan vi bara räkna med att vi kommer nå botten och aldrig kunna komma upp igen. Det var så nära att jag sa ifrån, att jag sa till att de kan hålla sina egna åsikter för sig själva och att de inte vet vad de talar om. Jag höll emot för jag vet faktiskt inte heller, det enda jag vet att Obama har gjort mycket för detta land och ekonomin har blivit så mycket bättre men att säga vad som händer i framtiden vet jag inte och varför ska jag försöka framstå som någon som kan se in i framtiden?

Jag tror att the republicans har en mörk framtid framför sig. De måste ändra sin politik som de vill vinna ett president val igen. Vita män (som är majoriteten som röster rött) växer inte lika mycket som minoriteterna gör och yngre generationer är mer liberala och republikanernas konservativa politik är inte lika tilltalande till dem. Jag regerade starkt på att under kvällen igår berättade de att mrs Romney sa att om de inte vinner blir de aldrig mer politik för hon är trött på det och vill aldrig mer vara delaktig - varför säger man det innan valet är avgjort?! Hade de vunnit att hon inte setts som en bra first lady som redan är trött på politik..

Den som lever får se vad som händer men fram till dess så kan vi försöka vara bra "grannar" och respektera andras åsikter.


Social media

Jag har tagit avstånd från social media. Min Facebook exploderade i politiska åsikter men när det är hatkommentarer så blir jag bara irriterad. Alla har sina åsikter men kom ihåg att alla delar inte dessa åsikter och det är inte okej att skriva elakt om andras åsikter bara för att de inte delar dina. Alla som röstade på Romney som säger att alla är dumma i huvudet, nu råkar det vara så att Obama även vann popular vote så tydligen är The majority i detta land dumma i huvudet?? Det är respektlöst och elakt och svenskar är bättre på att hålla deras åsikter för sig själva men även där exploderade det i "heja Obama" osv. Och jag undrar verkligen hur många av de som kommer med sina kommentarer verkligen vet vad de talar om förutom att de bara tog en sida? Såklart är det många som vet men jag har pratat med människor här som säger att det är fel att de rika ska betala mer i tax (här, rika får taxbreaks) och därför ska rösta Romney. Kom igen?! Kolla upp vad de tycker om olika punkter och kom med bra argument till varför ni tycker som ni tycker. Jag är ingen expert själv men jag spenderade tid innan för att kolla upp vad de olika kandidaterna tyckte innan jag tog en åsikt och jag har aldrig sagt eller skrivit att Den som inte håller med mig är dum i huvudet och vinner den personen så kommer landet gå under. De diskussionerna kan jag ta med människor jag känner bäst och när det händer måste jag ha bra argument till varför jag tycker så.

Okej, jag är bara så trött på politik. Min Facebook är borta nu, jag är trött på att människor är elaka. Jag ville bara skriva av mig så ingen ska ta illa upp!


Four more years

Enligt Romney kampanjen är inte Ohio över men enligt de flesta tv kanaler är valet över och Ohio går till Obama så 4 more years med president Obama! Vi har suttit framför tv'n i nästan 6 timmar så nu är det dags att gå till sängs men nu kan vi gå och lägga oss utan att vara nervösa.


Vote NO twice today Minnesota

Jag glömde berätta att idag röstar Minnesota om att begränsa äktenskap till endast man och kvinna och göra detta till en constitutional amendment. Går detta igenom så kommer äldre homosexuella par inte få gifta sig inom deras livstid och det kommer bli svårt i framtiden att fighta äktenskap för homosexuella. Minnesota är en ganska så liberal delstat så det är lite chockerande att detta ens tas upp. Ibland saknar jag Sverige så himla mycket, det gör så ont i mig att människor som älskar varandra inte får gifta sig. Skandinavien är minst 10 år före när det kommer till sexualitet, religion etc. Och en dag kommer usa vara mer likt Skandinavien när det kommet till dom frågorna men idag är tyvärr fortfarande homosexualitet något som anses tabu och inget man pratar om. Sverige är verkligen ett fritt land och jag hoppas att alla vet det och jag är så stolt över att kunna säga att jag är från ett så fantastiskt land. En dag kommer de kolla tillbaka på detta och inse att det var 1960 all over again... Vote NO twice today Minnesota!!!!


Election Day

Idag är det election day här! Jag önskar verkligen att jag var medborgare så jag kan rösta men en dag blir det min tur förhoppningsvis. Det är fullt utanför röstningslokalerna, Ben skulle rösta imorse men det var så många bilar att han insåg att han inte skulle hinna innan skolan. Senare idag kommer han iallafall att rösta, precis som jag hoppas att de flesta amerikaner gör idag. Jag kan även berätta att idag är en underbar dag för äntligen är alla kampanj reklamer över, de har gått KONSTANT, reklamer jämt om hur dåliga de andra är och om hur vi kommer att bidra till ett sämre land om vi röster på den andra personen. Jag var så trött på reklamerna, nästan så att jag inte ens ville ha på tv'n eller gå på youtube men eftersom de är election day så får de inte spela deras reklamer, äntligen! Hela sommaren har det pågått och den senaste månaden har det gått över kontroll. Jag är självklart nervös inför ikväll eftersom de har varit så jämt hittills men jag hoppas, hoppas att det går som jag vill.

Jag är sjuk idag, jag tror att det bara är en hemsk förkylning men hela kroppen gör ont så när vi var påväg till skolan fick Ben köra hem mig igen för det skulle inte fungera. När jag är sjuk så känner jag mig så liten, jag tror att det är för att jag är en så energisk i vanliga fall så när jag är sjuk blir jag så långt ifrån mig själv så att jag inte riktigt känner igen mig själv.

Nu ska jag sova och hoppas på att jag mår bättre så jag kan gå på nästa lektion


Steins inc hockey

Jag agerade fotograf igår åt steins inc hockey. Väldigt bra match där killarna lyckades vinna med bara sekunder kvar!

https://sites.google.com/site/steinsinc2012/home


Microscope

I torsdags kollade vi på Protista i pond water och jag såg ett litet coolt djur jag inte sett förut. Jag tycker att det är så coolt när de är genomskinliga och några av deras inre organ är färgade. Jag såg en massa coola organismer men detta var solklart det coolaste.


Smile


Cobbers

Idag hade cobbers två förluster.. Inte så roligt men det är bara sport. Jag och Ben gick på hockey matchen idag eftersom vi missade gårdagens match. När vi kom till arenan så såg jag en man som jag tycke liknade Joakim så himla mycket (jag visste att hans pappa var här nu dessutom för Joakims första hemmamatcher) så jag, utåtriktad som jag är, gick fram och frågade på svenska om han var Joakims pappa. Haha, det hade varit lite pinsamt om det inte var han men han svarade jag och jag spenderade hela matchen med att prata med honom. Han var verkligen hur trevlig som helst och det är alltid kul att träffa nya vänner! Ibland är jag glad över att jag är som jag är.

Efter matchen åkte jag och Ben och hämtade Christoffer och så åkte vi till JL beers och åt middag. Jag har verkligen toppen grabbar, och jag är så glad över att mina närmsta vänner fungerar så bra med min pojkvän! Jag åt en hamburgare utan kött och drack vatten. När män är på JL beers så ska man dricka öl eftersom de har så mycket öl men jag dricker ju inte så det blev vatten. Maten var hur god som helst iallafall och efter middagen blev det hem och kolla på film. Vi fick mysa lite med vår lilla håriga bebis och vi åt ketchup chips som var lila... men goda!


Party

Audrey hade ett sent halloween party :) det var jätte kul att klä ut sig en sista gång i år, och vi vann såklart kostym tävlingen! Vi var Dwight och Angela från The Office :) ni som har sett The Office vet vilka jag menar och alla som såg oss visste precis vilka vi var. Haha.


Deja i sin halloween kostym