Arkiv Stephanie Ammerman -

Pre birthday

Min pojkvän har bakat min födelsedagstårta idag och han kom ut med en liten pre birthday cake. Jag blir nästan tårögd för att den är så söt och för att jag har världens finaste kille!!


Only in America


Canada!

Igår åkte jag och Ben till Kanada en snabbis. Vi köpte lite godis och chips(all dressed heter de och har alla smakkryddor, bästa chipsen någonsin och de säljs bara i Canada vad jag vet). Nu har jag en stämpel i mitt pass som säger att jag får åka in och ut i 6månader så vi får se om vi åker dit nästa gång vi besöker Roseau.Moving

Vi hjälper grandma Ammerman flytta. Jag blev dock hundvakt och håller koll på Deja så att hon inte är i vägen när alla bär möbler. Igår kom några av Bens mammas syskon över och vi pratade och var sociala. Jag blev såklart trött vid 22 och var tvungen att gå och till sängs vid 23.. Det känns att jag kommer vara 21 på måndag.

Deja är helt galen nu när det är så många nya människor så vi sitter i bilen.


Minnesota drivers license

Här är mitt gamla amerikanska körkort. Jag gillade min bild så jag hoppas verkligen att mitt nya blir bättre än vad jag tror.. Haha, jag vet att det bara är ett körkort men jag gillade verkligen detta!

Jag vet att bilden är lite suddig men nu får ni en ide om hur det ser ut.


On our way

Vi är påväg mot Roseau nu :) vi sitter i bilen och om en timme är vi framme. Deja älskar att åka bil och hon insåg att hon skulle få följa med så hon sprang runt i 40 minuter och gnällde för att hon ville åka och sen satt hon i bilen och väntade i 20 minuter så vi inte skulle åka utan henne. Hon är verkligen smart!


Fredag

Jag kan inte koncentera mig idag. Jag ar helt borta och ingeting gar in i min hjarna. Ikvall ska vi till Roseau, ska bli sa skont att komma bort lite. Jag ar sa otroligt stressad just nu aven fast jag inte har sa mycket att gora och jag vet inte riktigt vad jag kan gora for bli lite lugnare och kanna mig som mig sjalv igen. Jag glomde min mobil annu en gang och jag har ingen koll pa mina paner sa helgen ska bli skon.
 
 

fornyande av korkort

Jag var valdigt arg igar, mitt kemi prov gick exremt daligt och inte for att det var svart utan for att jag inte hade tid att svara pa alla fragor. 90% av klassen var fortfarande kvar nar tiden var over och alla jag pratat med kande precis likadant som jag..
 
Mitt kortkort gar ut pa mandag eftersom det ar da jag fyller 21 sa imorse fornyade vi det. Jag blev jatte onojd med bilden och jag tog om den en gang och lyckades se ut precis likadan. Jag gjorde ogontestet innan sa jag hade ett rott marke i pannan fran att ha pressat min panna mot knappen som far ogongrejen att lysa upp. Min forra bild gillade jag sa nu ar jag valdigt besviken pa att detta kommer att vara fult. Jag kan inte komma ihag om jag har visat er mitt korkort, jag kommer ihag att jag visade mitt permit men inte mitt korkort sa jag far gora det senare. Glomde min mobil hemma idag...
 
Nu ska jag pa lektion. peace!

2/5

Hade precis mitt andra prov. Jag kan säga såhär: jag var så förberedd som jag kunde bli men tiden och frågorna gjorde det extremt svårt! Jag hade ont i hjärnan efter att jag lämnat in provet och min professor berättade för mig att vi borde fixa tillstånd åt mig så att jag får ta prov separat och längre tid vilket verkligen hade hjälpt både under detta prov och alla andra prov jag tagit. Jag är alltid sista personen att lämna klassrummet och då har jag stressat mig igenom allt och inte hunnit gå igenom mina svar ännu en gång. Jag blir så irriterad på att jag kände mig väl förberedd men att när jag kom ut kändes det som att jag misslyckats totalt och inte på grund utav mig själv utan stressen av att bara ha 100 minuter på mig.. Helt ärligt så hoppas jag på ett C just nu. Herregud vad frustrerad jag är just nu.

Just nu går jag igenom mina notes för nästa prov som är om nästan en timme. Förhoppningsvis går det bättre men man vet aldrig.Första provet avklarat

Första provet var mycket svårare än vad jag förväntade mig. Multiple choice är alltid svårt när frågorna är konstigt formulerade och alla alternativ passar in. Vi får se hur det gick helt enkelt!

Laboration i kemi gick extremt dåligt idag. Vår vanliga professor var borta och den vi hade istället hjälpte inte till alls så vi stannade kvar mycket längre än vi behövde. Jag har tur att jag har en rolig labgrupp.

Just nu försöker jag plugga men jag tror att jag är för hungrig för att kunna koncentrera mig. Jag hinner inte hämta något att äta innan tutoring så det är bara att försöka överleva fram tills 8.30 ikväll..

Nu ska jag göra mitt bästa med att försöka koncentrera mig.


Exam 1/5 in 3 days.. Bring it on!!

Igår spenderade jag mycket tid åt att gå igenom allt igen. Första testet är alltid det svåraste i varje ämne för man vet inte riktigt vad som kommer. Efter första så vet man hur professorn lägger upp prov och tänker på när de rättar och det tar bort stressen lite. Imorgon har jag 2 prov i biologi och idag är en stressig dag men det gäller att hitta luckor där jag kan få in studietid.


College med explorius

Jag har fått många frågor angående att åka på College med Explorius. Som de flesta så var det Explorius som hjälpte mig med att förverkliga min dröm att studera på College i USA. Jag hade ingen aning om vart i världen jag ville åka tills jag träffade gänget från Explorius på Saco mässan. Jag åkte med Explorius som utbytesstudent till Arizona i 2009 och alla som har åkt med Explorius vet hur snälla de är och när jag gick fram visste de precis vem jag var. De berättade om deras nya program där de hjälper med scholarships. Jag kommer ihåg så tydligt att det första jag gjorde när jag var på väg hem var att ringa min pappa och berätta att jag hade världens chans och att jag visste precis vad jag ville göra efter gymnasiet.

Lina på Explorius är verkligen underbar och att ansöka till college via Explorius gjorde att jag kunde fokusera på att avsluta mina gymnsiestudier utan stressen över att behöva söka till flera olika skolor och fylla ut papper och hålla koll på deadlines osv.

Jag fick min lista på många olika skolor och valet av skola var verkligen extremt svårt! Många bra skolor med många bra stipendium. Lina, jag och pappa hade ett möte och vi satt allihopa och pratade om vad vi trodde skulle vara det bästa alternativet. Slutgiltiga valet var såklart upp till mig men att få den vägledningen av Lina på Explorius som själv gått på college hjälpte mig jätte mycket!

Att vara en del av Explorius college program är något jag aldrig ångrat och det gjorde allt mycket enklare! Jag rekommenderar dom starkt till alla som vill åka på college. Är ni osäkra, boka ett möta och ställ alla era frågor. Explorius har hjälpt mig uppfylla några av mina drömmar och jag vet att de kan hjälpa er också!


Sov schema

Ben och jag går och lägger oss innan 23 vanligtvis vilket resulterar i att jag är halvsovandes vid 23. Jag börjar bli gammal, jag kan inte stanna uppe hur länge som helst längre!

Ben är ute och det innebär att jag måste hämta honom. Klockan är bara 23 och jag längtar efter att få gå och lägga mig!! Ibland ångrar jag nästan att jag har körkort, haha. Jag kör gärna Ben men just nu är jag så trött att jag blir orolig över att jag inte kommer kunna koncentrera mig väl nog. Det får bli en liten tupplur innan så jag är piggare.

Ska fortsätta plugga lite till innan jag ska föröka sova lite snabbt.

Såg denna JB docka och tänkte direkt på min lillasyster! Otur att hon är 16 och inte 6, hade varit en perfekt julklapp. Eller vad tycker du Sara? :)


Mycket att göra

Alla mina prov blev flyttade så nu har jag 5 prov nästa vecka.. Är jag stressad? Ja! Jag känner mig inte redo och vill ha mer kontroll över min situation men det är alltid kul med en utmaning såklart.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om, allt jag gör är att plugga! Jag har inte riktigt ett liv längre. Golfen går bra, jag spelade med Bens klubbor han hade när han var yngre och idag gick det mycket bättre att slå så jag tror jag hade fel längd på klubborna. Ibland glömmer jag bort att jag bara är 155cm kort...

Imorgon är det äntligen fredag igen! Allt jag ska göra i helgen är att plugga och sova. Det blir förmodligen mer plugg än sömn men vi får se!


Världens sötaste korv

Jag skrattar fortfarande när jag ser Deja i hennes korv kostym. Världens sötaste :)


Golf

Åkte förbi golfklubben och slog iväg några bollar. Det gick inte så bra men jag är fortfarande nybörjare så jag hoppas att det kommer ju mer jag övar. Vädret var inte det varmaste, det blev en liten chock eftersom det hat varit så varmt här.


Söndag

Det är söndag idag vilket oftast blir pluggdag med stort P. I fredags tog Steph och jag Bens bil och handlade mat åt henne.

Ben glömde sin mobil i bilen så jag blev tvungen att åka och lämna telefonen hos Littles hus. När jag kom tillbaka på campus så hade tjejerna gått till bion och istället för att köra dit tvättade jag och umgicks med Joakim. Joakim och jag åkte till McDonalds för han var hungrig och det blev mycket prat innan jag åkte och hämtade Ben, Littles och Stein downtown. Jag droppade av killarna på någon fest och Ben och jag åkte hem.

Igår gick jag och audrey på soccer game, cobbers spelade svenska skolan som är döpt efter Gustav II Adolf och de har 3 kronor på deras jerseys eftersom det är deras skollogga så man blev påmind om Sverige. Ben och jag spenderade kvällen med att baka och sen blev det walmart och target innan vi hämtade hans föräldrar som var ute med några kompisar. Vi kom i säng relativt tidigt och nu borde jag verkligen sätta igång med skolarbete!


My baby :)


Morgontrött


Lycklig

Igår var det nästan omöjligt för mig att somna, allt jag kunde tänka på var hur lycklig jag faktiskt är. För det första lever jag min dröm och även fast det är riskfyllt och läskigt så följer jag mitt hjärta och går fullt ut. Det är inte säkert att jag kommer in på amerikanska läkarlinjen när jag är klar med skolan, det är svårt att komma in, speciellt för internationella studenter men bara för att min chans att komma in är betydligt mindre än för amerikanska studenter så tänker jag inte ge upp. Sen får vi se om jag känner att veterinär eller tandläkare kanske är rätt istället, även fast läkare har varit drömmen länge men det vet man aldrig.

Det andra som gör mig så otroligt lycklig är min pojkvän. Ibland förstår jag inte hur jag hade sån tur och hittade världens bästa, han är inte bara rolig och snygg utan han är också mogen och smart. Han vet precis hur man får mig att skratta och han gör det hela tiden. Jag vet hans uttryck, jag vet att det första han gör när han vaknar är att kolla twitter och om jag sitter i datorsalen så kan jag höra honom komma i korridoren, jag känner honom så bra. När jag är i hans närhet blir jag lugn. Jag tycker verkligen att Ben är perfekt för mig, han är min motivation och jag vill att han alltid ska vara en del av mitt liv. Ett år senare och jag får fortfarande fjärilar i magen och blir lycklig varje gång jag ser honom. Ben är verkligen min bästa vän och jag är helt galen i honom!


Tisdag

Idag står biologi, golf och laboration på schemat. Det är längre lektioner idag så ibland känns det som att man sitter i klassrummen i flera dagar...

Imorgon ska jag flytta in det sista i mitt rum är det tänkt. Jag får låna en tv från Bens föräldrar och jag måste bädda min säng och försöka få lite tvätt gjord. Jag har extremt mycket saker i mitt rum, och då har jag även mycket saker hos Ben. Men det är skönt att inte behöva gå förbi mitt rum varje gång jag ska sova hos Ben, och ha stressen att jag måste förbi tidigt på morgonen för att göra mig i ordning.

Nu börjar min lektion


Shaky Monday


Homework

Jag sitter i tutoring just nu. Jag har gjort klar alla mina läxor för fredag och nu har jag inte så mycket att göra förutom att gå igenom allt igen. På onsdag har vi inga lektioner utan vi har symposium och jag behöver egentligen inte gå så jag kanske stannar hemma.

Även fast det inte finns så mycket att göra under tutoring så är det kul, vi pratar och lyssnar på musik och när det blir mer att göra så blir det mer busy.


Plugga järnet

Söndag vilket betyder pluggdag. Jag har gjort allt jag behöver för måndag och tisdag men då är det bara att gå igenom allt igen. Det kommer inte hända mycket här idag, det blir plugg och slöa.

På min skola delar de ut mycket läxor, minst läsa 15 sidor i var ämne för var dag och man ska spendera ungefär 1-2timmar/dag per klass. Jag spenderade fredag med läxor så jag gjorde klart det mesta men då finns det något annat man kan göra..


Youtube

Jag och Ben kollar videos på youtube, vi är verkligen ett aktivt par ibland.. Vi åkte till Bens lake och hjälpte till med ta ur bryggan ur vattnet eftersom säsongen är över nu.

Igår gjorde jag i princip ingenting, jag kollade mest på när Ben spelade tv-spel. Blev lite pinteresting men min pinning gick okontrollerat denna sommar så jag försöker att vara low-key nu.


Number one

Vet inte om jag postade den här bilden men den är ifrån midsommar då jag, min kusin och min faster tog hem de årliga midsommarspelen! Det var svårt och vi kämpade och det lönade sig i slutändan!


TGIF


Laugh

Jag glömde min mobil hemma idag och jag tror inte riktigt att jag förstår hur beroende jag är av min telefon tills jag är utan den.

Jag mötte med min bio study group imorse och sen var det lektion på lektion. Jag fick till min golf sving idag! Jag har inte riktigt fått bra kontroll över min sving men idag fixade coach howe till det så nu får jag till det ganska bra faktiskt. Jag har en hel del att jobba på men jag har verkligen förbättras!

Ikväll blir det läxor och sömn. Även fast jag sover många timmar per natt så var jag extremt trött idag.. Men snart är det helg!! :)


Tutoring

Det är mycket att göra nu, det blir bara mer läxor för var dag. Idag var vi i skolan 10 och vi var på lektioner och gjorde läxor konstant. Jag hade tutoring på kvällen och sen var det äntligen dags att åka hem.

Det är skönt att ha gjort klart läxorna, jag har inte mycket att göra imorgon eftersom jag gjorde det mesta idag.

Nu är jag extremt trött och klockan är inte ens 23 än. Det blir lite parks and rec i sängen innan jag somnar.


Natural selection

Vi har precis fått 5 minuters rast från lektionen. Jag har försökt blogga flera gånger men det vill inte fungera.

Imorse var jag i skolan 8.20, jag har fortfarande inte spenderat en natt i min dorm utan är hos Ben. Det är så bekvämt att vara hos honom..

Skolan har satt igång ordentligt så det är mycket läxor och läsning som behövs göras, och jag får det gjort vilket är skönt. Har mitt första prov om ca. 3 veckor så det gäller att ligga i.

Idag har jag biologi lektion, golf och biologi lab.