Arkiv Stephanie Ammerman -

Tiffany blue

Idag har vi studiedag så det blir ännu en hel dag i biblioteket. Jag är en av få som är uppe redan och anlänt till biblioteket. Om några timmar är det förmodligen fullt här med studenter som studerar för sina finals. Det bästa med att komma tidigt är att jag får välja plats och vanligtvis tar jag den sköna stolen så jag kan sitta bekvämt i biblioteket hela dagen.

Jag har på mig mina Tiffany blue converse idag. Jag brukar ofta få beröm när jag har på mig dem eftersom de är så söta. Många berättar att de såg dem på pinterest och undrar var jag köpte dem. De är dock ganska stora, jag köpte dem på rean så de var typ $20 så att de är en 37:a är okej även fast det känns som att mina fötter badar i skorna. Jag är ganska så snål och köper nästan aldrig något som kostar över $20, Ben är likadan och vi båda har inställningen att man köper det bara om man måste.. Haha. Den dagen vi har mer pengar kommer vi spendera mer men just nu är vi bättre på att spara än att spendera.

Nu ska jag skriva lite på mitt sociologi paper.


Sista spurten

Sista veckan av skola och nu börjar stressen kicka in och jag känner mig motiverad till att göra detta! Det är som när man är ute och joggar, vid slutet är man trött och vill nästan ge upp men när man ser målet får man den där extra energin och sprintar in i mål.

Idag har jag genetik och psykologi för sista gången. Den här terminen har gått väldigt fort och det känns så konstigt att det är sista dagen av klasser! Det kändes som att det var igår jag kom hit - bärandes på flera väskor i dunjacka och regnstövlar när det var 30 grader här.. Tisdag/torsdags klasser var ju över redan i torsdags men nu är det sista dag av klasser på riktigt. Imorgon är det studiedag så jag planerar att spendera hela dagen i biblioteket. Vi har ett paper i sociologi som jag verkligen ser fram emot att skriva! Det är due på torsdag så jag borde spendera tid på att göra lite andra saker först men jag tycker att det ska bli kul att skriva den uppsatsen. Det är alltid kul att skriva om jämställdhet och analysera vad som bidrar till att världen ser ut som den gör.

Nu börjar snart min lektion. Jag lämnade äntligen in min dator på repair vilket jag skulle ha gjort för flera månader sedan! Så förhoppningsvis är den klar denna vecka :) jag bjuder på en bild ifrån flygplatsen när jag kom hit


Städning

Idag har Ben och jag städat.. Inte så mycket mer har hänt helt ärligt! Vi tog Deja till en park så hon fick springa runt och leka. Det var kul och Deja var helt galen! Här får inte hundar gå utan koppel så hon är inte van vid att får vara helt fri så hon var verkligen glad.

Det blev städning av rummet som verkligen behövdes. Jag ska ta kort på huset så ni får se hur vi bor - både ut och insida :) jag ska göra det när jag har lov och skolan är klar.

Nu börjar min sista vecka av skola och det kommer bli stressigt!

Jag vet att jag pratar om Deja hela tiden och lägger upp bilder på henne konstant men hon är ju så söt!!!!


Move out

Idag flyttade jag och Ben alla mina saker jag hade i mitt rum från Ericson till Park region. Det var mycket saker som skulle flyttas och det tog ett bra tag! Imorgon kommet vi behöva flytta min soffa men annars är vi klara. Nu behöver jag bara städa och se till att det set perfekt ut och sen blir det inget mer East för mig.

Ben och jag åkte till cherry berry efteråt för lite froyo. Det var såklart super mumsigt och kändes väl förtjänat. Nu blir det myskväll!


Walk

Solen skiner, det är 21 grader utomhus och snön smälter! Jag går i shorts och nästan svettas :) vädret nu är helt underbart!


Fortune cookie


Vilken vacker dag!

När jag kom till skolan imorse så var solen nästan påväg upp så det var blått och månen var synlig väldigt fortfarande. Jag gick till min lektion och vid 9 när lektionen var klar gick jag utomhus och solen lyser redan starkt och jag känner på mig att detta kommer vara en underbar dag! Jag ser inga moln och vädret säger att det ska bli varmt idag så jag hoppas verkligen på att de är rätt!

Nu ska jag skriva klart lite uppgifter som är due idag! Jag var bara tvungen att berätta hur underbart det är här nu :)

Såhär såg det ut för ungefär en vecka sedan! Helt galet!!


It's 5 o'clock in the morning

Ben och jag var uppe klockan 5 imorse sa vi kunde aka till skolan/jobbet tidigt och fa in fler timmar. Vi somnade tidigt igar efter att vi varit och gjort lite volontar arbete. Chip ar the chair of the board for children's advocacy center har i red river och CAC ar hans sidprojekt han startade 10 ar sedan. De hjalper utsatta barn och satter dem forst nar det kommer till fall dar de behovs utredning dar barn har blivit misshandlade. De vill inte att barnen ska behova ga igenom mer an nodvandigt och vill darfor hjalpa communities med en battre plan for hur de utreder de fallen. Valdigt intressant! Ben och jag hjalpte till med att grilla maten at de som var med i the fundraising. Det var riktigt kallt och som tur var tog jag med mig min varma jacka och vantar. Jag och Ben at sushi innan eftersom jag inte kunde ata dar och vi som inte har atit sushi sedan februari 14 har verkligen saknat det!
 
 
Idag har jag en hel del saker som maste goras.Senare ikvall ska jag umgas med lite kompisar och sen blir det nog laggdags tidigt ikvall!

Mayor Walaker

Vilken underbar dag! 4 grader ute och det kanns fantastiskt. Vi sag Mayor Walaker i city hall, en riktig kandis! haha. Har ar han kand och jag har sett honom pa tv sa nu kommer alla vara avis pa mig. City hall var intressant eftersom vi pratade med en man som jobbar med Natives och eftersom jag alskar sociologi sa var det perfekt. Han pratade om hur de lever och vad han gor for att forsoka fa de mer involverade i detta samhalle samtidigt som de ska ha kvar sina rotter och veta sina traditioner. Sen kom aven Dan som jag och Elizabeth intervjuade for vart paper och han har ocksa mycket interesant att saga.
 
Pavag ut ur minibussen stoppade Dr.Lindholm mig och ville beratta att mitt och Elizabeths paper fick 95% och att han tyckte att det var extremt bra skrivet. Det var jatte fint av honom att beratta det for mig aven fast han hade kunnat vanta tills nasta torsdag. Ja, valdigt skont att hora eftersom jag bara har en final kvar i den klassen och nu behover jag inte vara lika stressad over att jag maste gora bra ifran mig.
 
Nu ska jag och Ben aka ivag pa ett event. Jag far skriva mer senare.

best of 2012 pop mash-up

Jag alskar att lyssna pa mashups, de ar sa kreativa och far det att lata sa bra. Best of 2012 pop mash-up ar en av mina favoriter just nu, denna ar dock en grup som sjunger alla latar. Valdigt duktiga!! Anthem lights ar jatte duktiga och har gjort manga bra covers.
 
 
 

Asparagus

Idag blev det potatismos, pasta bake och asparagus till lunch! Jag blir sa glad varje gang jag ser asparagus och broccoli i DS, om de bara kunde servera lite god fisk ocksa sa skulle det ju vara underbart. Jag var pavag mot smorgas stationen nar jag insag att det ar dags att kanske ata nagot annat. De hade carrot cake cupcakes med cream cheese frosting! Lite for gott faktiskt..  Nar jag var liten kunde jag ata bara frostingen men jag antar att jag borjar bli gammal eftersom det inte fungerade idag nar jag rakade ha lite frosting over.
 
Jag forsker ta en del bilder sa jag kommer ihag denna hemska vinter/var da det var sno pa marken fram till Maj.. I helgen ska vi fa 21 grader och eftersom vi tycker att 3 grader ar varmt nu sa kommer manniskor har saker svettas ihjal.
 

Ekorrar

Som vanligt sitter jag i Carl B. jag hade precis ett practice test sa vi far forbereda oss for var final. Kanns konstigt att idag ar sista dagen jag har tisdag/torsdags lektioner och nasta gang sa ar det dags for finals.. Jag sitter och kollar ut i fonstret och ser ekorrar hoppa i tradet. Vi har ekorrar overallt! Sma bebisar och stora tjockisar, haha. Man blir nastan lite orolig over att en ekorre ska ramla ner pa en nar man gar under traden..

Igar blev den en langpromenad med Deja, och nar vi kommit en bit borjade det blasa ordenligt! och nar det blaser har blaser man nastan ivag! Deja valde att hoppa i alla vattenpolar sa hon var ganska blot och Ben tycker att i maste springa in innan Deja forfryser och maste amputera benen. Deja ar hans ogonsten och han hade formoligen ringt en taxi eller burit henne hela vagen om han hade markt att Deja borjade ha svart att ga. Deja var okej och eftersom hon fortsatte att hoppa i vattenpolar sa jag tror att hon tyckte att det var skont/kul.

Idag ska vi till City Hall med min sociologi klass. Nar vi aker pa field trips sa lanar vi en av skolans vans och eftersom vi inte ar sa manga i klassen hoppar vi alla in i den och aker ivag som en stor familj. Idag ska vi prata om housing tror jag. Sen ikvall ska Ben och jag hjalpa till pa en valgorenhets project.
Man kan se en ekorre springa i tradet pa bilden.

Stammis

Hur vet man att det kanske ar dags att byta matvanor? Jo nar manniskorna vid smorgasstationen paborjar ens smorgas utan att man ens har hunnit fram till stationen och behover inte fraga nagra fragor.. Ja, jag ater ungefar samma sak varje dag - jag ater min vanliga smorgas och sen ater jag frukt och nagot extra tillbehor. Hur forvanad skulle inte manniskorna i smorgas stationen bli om jag skulle bestalla nagot helt annat en dag! haha :) Jag kanner mig som min pappa - han ater ofta samma sak for han vet att han tycker om det! Precis sa kanner jag, i DS vet jag att jag tycker om min smorgas sa jag bestaller den varje dag. Jag skulle formodligen kunna "name" den och fa den uppkallad efter mig en dag :)

Snowing... again!

April 24 och det snoar ordentligt igen!!! Under denna vinter har vi haft 3 ganger sa mycket sno som vi hade i december! Hur sjukt ar det?! Vi kommer formdoligen fortfarande fa 20 grader i helgen eftersom har vaxlar vadret sa mycket. I Sverige gar det stegvis men har ar det -20 ena dagen och +20 nasta sa det ar ganska konstigt.
 
Igar pa legacy night fick vi lara kanna RAs fran bade detta ar och nasta ar. Hela north side staff gjorde det tillsammans eftersom vi har samma hall director och kommer jobba mycket ihop sa det ska nli kul. Vi lekte skoleken, den ar som fruktsallad men man sager nagonting man gjort/inte gjort och sa byter man plats om det stammer in pa en sjalv. Jag hade en hel del nar jag inte kunde rora pa mig eftersom jag aldrig har skjutit med en pistol, aldrig mjolkat en ko, jag ar inte fran Minnesota och har varit i Europa mer an en gang.. I min legacy gift fick jag lite pynt, bulletin boards etc. for nasta ar, jag fick aven en radio och brodrost som kommer att vara i badrummet/koket. Vi pratade och Emily kom med lite tips infor nasta ar.
 
Nu ska jag springa ivag till min lektion.
 

Blogg Tips!

Jag maste verkligen tipsa om Annas blogg! Ni som har foljt min blogg vet sakert vem Anna ar, hon ar min bastis och akte aven som utbytesstudent till New York samtidigt som mig. Sa lange jag har kant Anna har hon pratat om att hon vill aka och vara voluntar i Afrika och nu akte hon for 1.5 vecka sedan och jag ar sa stolt over henne som foljer sin drom. Om ni ar interesserade av hur det ar att vara voluntar i Afrika rekommenderar jag att ni kollar in hennes blogg. Hon kommer vara borta i minst 7 veckor och jag ar helt saker pa att hon kommer ha varldens aventyr!
 

Afternoon i Cobber land

Jag ar tillbaka i biblioteket i cobber land. Jag har legacy night ikvall med de foredetta RAs och de nya RAs for Park region. Emily, som ar RA for 4th floor i Park just nu kommer vara Directors assistant och bo pa samma floor som mig sa jag kommer fa umgas med henne ett tag ikvall och fa saker fran henne till att hjalpa infor nasta ar. Emily ar verkligen en jatte gullig tjej sa det ska bli kul att vi bor pa samma floor och far jobba tillsammans.

Ben ar och kollar Wild hos grabbarnas hus medan jag pluggar och ska pa legacy night. Jag paminde honom om att det ar en match ikvall mot the Kings och om de inte vinner ikvall sa riskerar de att inte aka till play offs sa det ar en viktig match! Vi far se hur det gar for dem.
 

Omotiverad

Det jobbigaste med denna vecka är att jag känner mig så omotiverad - och detta verkar vara något som alla jag har pratat med känner av! Jag är så nära mållinjen och jag har så mycket att göra men jag vet att jag måste kämpa hårdare nu än någonsin. Jag har inte kämpat hela året för att ge upp precis innan det är över. Nej det gäller att verkligen fokusera på målet och kämpa för att få fram den motivationen som behövs, även fast det kommer vara svårare än någonsin. Jag kommer njuta mer av ledigheten om jag vet att jag gjorde mitt bästa hela vägen - och sommarlovet är inte långt borta nu!

Den vecka kommer jag se fler människor i mjukisbyxor än någonsin, och många ser ut som att de precis kom ut ur sängen. De flesta dricker inte kaffe - de häller i sig kaffe! Haha

Bjuder på en bild på Deja, hon får en att må så mycket bättre!


God morning America

Det ar tisdag och jag kanner mig jatte forvirrad for jag tanker att det borde vara Torsdag av nagon anledning. Snon har fortfarande inte smalt men som tur var fick vi ingen sno igar (Andra delar av Minnesota fick sno igar) sa vi ar glada over att det fortfarande ar relativt varmt har jamfort med andra delar.
 
Var presentation igar gick bra, men vi blev totalsagade av var professor.. Var professor forsoker hjalpa oss med att skriva ett battre paper sa han kom med sa mycket negativ feedback som han kunde och efterrat kandes det som att vi inte gjorde nagonting ratt. Oh well, ett paper left och sen ar vi klara med den dar kursen!
 
Igar kom Grandma Haugen och hennes pojkvan Wally (som pratar Norska) sa vi umgicks med dem och pratade lite. Kris forsokte visa Grandma Haugen hur man satter pa vackarklockan pa hennes mobiltelefon, hon kan allt annat men just vackarklockan har hon aldrig behovt anvanda forut.
 
Nu har jag snart lektion i 100 minuter och sen blir det Carl B i nagra timmar.
April 23 och det ar fortfarande sno pa marken - helt otroligt!

Keep calm

Det blev bibblan efter min andra lektion. Vi övade på vår presentation så vi får hoppas på att det går bra senare!!
 
 
 
 
 

OCD, PTSD, schizophrenia

Idag under Psychologin pratade vi om sjukdomar och jag far som vanligt for mig att jag har alla sjukdomar vi pratar om! haha. Jag tanker att det ar dags att ga och se lakaren nu sa jag far hjalp med min OCD, bipolar disorder, phobias, depression och allt jag far for mig att jag har. Jag har inte nagot av vad vi pratade om under class men jag har en vana att tro att jag har symptomer jag egentligen inte har. Pa fredag kommer en clinical psychiatrist och ska forelasa och det ar nastan sa jag ska ta henne till sidan efter och fraga om hon kan gora en snabb diagnos pa mig.. bara sa att jag ar saker! haha
 
Som jag namnt tidigare maste jag flytta ut ur mitt dorm room snart sa jag borjade packa ett tag sedan sa jag slipper sista minuten stressen nar jag har finals. Idag flyttade jag sangen till det stallet dar den maste sta, och min soffa fick hamna framfor sangen sa den inte tar sa mycket plats. Nu ar nastna allt i kartonger, har lite saker som fortfarande maste packas in - och sen maste jag bara flytta allt till storage och stada och sen ar jag klar! Jag har en del kartonger eftersom jag maste skicka tillbaka mina bocker darifran jag hyrde dem. Jag har verkligen mycket grejer! jag har mer i storage som maste flyttas.. Tur att jag har Ben, jag hade inte klarat att flytta allt till andra sidan campus sjalv. No more east complex for min del efter den har veckan.
 
Jag sitter i Carl B igen, nu skriver jag lite pa min literature review som jag har jobbat pa hela semestern som ska in pa onsdag. Ja, jag har en hel del sa jag far skriva senare.

Last week of classes

Nu borjar sista veckan av klasser - nasta vecka ar finals sa nu har jag en hel del att gora! Min grupp och jag har presentation pa vart research project som vi har arbetat pa i 8 veckor. Det ska bli sa skont nar det antligen ar over! Sen har jag ju 3 andra papers denna vecka och en hel del laxor sa nu galler det att ligga i och inte ge upp nar det ar sa lite tid kvar.
 
Varje morgon nar jag vaknar har jag ont i halsen, ont i huvudet och ont i bihalorna och jag forstar inte vad det ar. Jag mar battre under dagen men sen vaknar jag igen och mar inte sa bra och detta har pagatt ett tag! Efter nasta vecka kommer jag sakert bli sjuk da all stress slapper och jag kan slappna av. Jag har inte haft ork att trana nar jag inte mar sa bra men jag far kora ordentligt igen nar jag har lov.
 
Nu ska jag skriva lite pa ett av mina papers innan gentics borjar.
 
Jag tog denna bild av the bell tower igar. Jag tyckte den blev ganska cool :)

Carl B

Jag vill inte ens tanka pa hur manga timmar jag har spenderat i Carl B, aven kant som Carl B Ylvisaker Library. Varat bibliotek ar oppet fran 7.45 - midnatt pa vardagar och att spendera hela dagarna har inne ar lite for enkelt ibland! Det ar skont att komma till Carl B eftersom det finns sa mycket olika alternativ att studera. Vi har "the fishbowl" vilket ar ett litet inglasat rum dar det finns manga datorer och bord som ar perfekt for grupparbeten - och group projects ar det manga av. Sen har vi ett omrade direkt nar man kommer in som heter serendipity dar det finns bord for grupparbeten och stolar om man vill lasa mer for pleasure. Jag gillar att sitta bland the stacks som ar bland bokhyllorna dar det blir mycket mer privat sa att jag inte marker av andt. Det finns bade tomma bord och datorer och har vi quiet zone sa vill man prata ska det viskas. Det finns aven grupprum i skolan som man kan hyra, gratis med sitt ID. Med sitt ID kan man aven lana laptops och annat material som finns i biblioteket.
 
Sen finns det cubicles med datorer sa man sitter nara andra men har fortfarande en liten egen del dar man kan sprida ut sig och gora sina uppgifter. Det finns bord utspridda i the quiet zone som man sitta vid om man vill arbeta men anda ha det tyst. Det har aldrig hant att jag gar till biblioteket och att jag inte ser nagon jag kanner. Alla ar har! Kanner man sig inte bekvam i att ga osminkad sa ar Carl B inte det ratta stallet att ga i utan smink eftersom man garanterat kommer se nagon man kanner. Det har blivit manga sena dejter med Carl B och fler blir det!
 
 

Blue raspberry

Jag kopte godis idag nar vi var pa dollar store. Jag gillar peanut butter candy, surt och lakrits sa idag blev det sour blue raspberry strawz. Jag har aldrig sett bla hallon och ar ganska sa saker pa att det ar hallon fast de har valt att farga de bla sa att det inte blir ihop mixat med jordgubbe eller cherry vilket ar tur for mig som tycker att cherry ar bland det vidrigaste smakerna som finns.
 
 

Snart ar det Fredag!!

Som jag har berattat forut sa vaxlar vadret har ganska sa mycket...

Curry

Appen fungerar fortfarande inte. Valdigt irriterande! och eftersom jag inte ar van vid att blogga fran datorn sa kan jag inte fa till det sa det blir mellanrum mellan bilderna eller hur jag far dem i ratt ordning.
 
Igar blev det tva langpromenader med vovven eftersom hon ar lite overviktig och jag har lagt upp en diet och promenad schema sa hon kan komma iform. Hon har fatt for mycket mat och treats sa nu ar det slut pa det sa hon far ma battre.
 
Vi valde att aka till the Asian Market eftersom Ben har upptackt att han alskar thaimat (och annan asiatisk mat) vilket ar jatte kul! Kris och Chip ar ju lite val bekvama i sin mat sa efter att Ben och jag borjade dejta sa har han upptackt mycket nu mat. Pa Asian market har de sa mycket cool mat sa vi var dar ett bra tag och plockade pa oss lite olika saker. Det har Naan brod och vi lagade indiskt nagra dagar sedan sa det ar bra att vi har det hemma ifall att vi lagar indiskt snart igen. Ben provade Curry for ett litet tag sedan och tyckte att det var jatte gott (han har sakert provat forut men inte kommit ihag vad det var) sa vi gjorde en kokos och curry soppa till forratt och pad thai till varmratt. Soppan blev hur god som helst! Pad thaien var en besviklese och vi kommer nog ga tillbaka till det recpetet vi provade fran borjan. Det blev nagra coola juicer och nudlar ocksa och det ar sa kul att handla dar eftersom en del saker har man inte riktigt nagon aning om vad det ar.
 
Imorse handlade vi lite saker sa jag kan packa ihop det sista pa mitt rum. Vi akte aven till frisoren som hade special pa $7.99 och eftersom jag inte klippt mitt har sedan i augusti var det dags nu. Det blev qdoba till lunch och sen akte jag till biblioteket sa jag kan gora lite laxor och motas upp med min labgrupp for att ga igenom lite saker.
 
 

Stupid app

Nu fungerar inte appen igen så jag får skriva när den fungerar. Jag tog några bilder idag som jag får visa senare :)

Study

Kenny och jag sitter i biblioteket och skriver på vår labrapport. Solen skiner och snön smälter, underbart!! Kenny är från Burundi så det är alltid så kul att prata med honom eftersom han är från en sån annorlunda och intressant kultur.


Friday finally

Fredag! Jag mår inte på topp, jag har ont i huvudet och bihålorna men jag måste ta mig igenom dagen. Jag ska möta min sociologi partner Elizabeth efter min genetics lektion och försöka göra klar vår uppsatts och senare idag ska jag möta upp min kemigrupp och skriva på vår report och göra iordning vår presentation. Jag har en uppsats due idag, 3 nästa vecka, en presentation nästa vecka och en del läxor. Efter nästa vecka är det finals och jag har 3 finals på torsdagen och en på fredagen. Jag kan ta två på torsdagen och två på fredagen men jag vill så gärna vara klar lite tidigare så vi får se hur jag gör.

Kvällen spenderar vi förmodligen framför tv'n. Vi funderar på om vi ska flytta alla mina saker idag men jag tror att vi kommer att vara för trötta för att göra det. Nu har jag lite grejer som måste göras!

Som sagt, jag älskar allt som är gratis och nu tog jag en concordia skiva där människor från min skola (som är sjukt duktiga) ) har spelat in. Det ska bli kul att lyssna på!


What makes America great...

is cookie dough!!


Minnesota Nice


Walk

Som de flesta av er förmodligen vet så blev Ben klar med skolan i julas. Han ska ändå "walk" nu i maj med '13 då de inte hade en ceremoni för de som var fall '12 graduates. Alla graduates får 5 biljetter och eftersom Ben jobbar fick jag hämta dem åt honom. Det ska bli kul att se honom gå över scenen och få sitt diploma, jag vet att han inte tycker att det är någon big deal dock..


Confessions of a cobber

Vi har en Facebook sida där folk på vår skola kan skicka in anonyma "confessions" där de erkänner saker. Det är mycket "I have a crush on bla bla.." och "I don't like anyone here". Jag tycker att det kan vara lite töntigt och det känns som mellanstadiet ibland men folk får säga vad de vill och personen som sköter sidan lägger inte upp de värsta bekännelserna vilket är bra så ingen blir ledsen. Ni kan gå in och läsa också om ni vill se vad folk på min skola skriver.


Snöar igen

Ja nu faller snön ner från himmelen. Jag tror på riktigt att det aldrig kommer att ta slut!! Jag går runt i min varmaste jacka och försöker tänka på att sommaren kommer kanske iår, förmodligen inte med vädret vi har nu men vi kan ju hoppas.

Lektion nu så jag skriver sen!


Shelter

Idag besökte vi ett homeless shelter under min Urban communities class. Vi besökte ett speciellt shelter där de som har alkohol/drogmissbruk får stanna då vid många andra shelters måste man vara nykter för att få stanna. Det var verkligen jätte intressant!! The Director och en man som bor där visade oss runt och det är helt otroligt att vi har så många i vår community som inte har ett hem. Ja, verkligen en bra upplevelse för det fick mig att öppna ögonen och inse att detta är ett verkligt problem.

Ben och jag gjorde kebab till middag och sen blev det en promenad med vovven. Deja var inte så glad över att vi valde att bara gå i 25 minuter i kylan och tyckte att vi skulle gå längre men mina öron var så kalla att det fick vara nog.

Ben och jag kollar på biljetter till Phoenix för att åka dit i slutet av juli/början av augusti. $500 för båda - direkt flyg!! Bättre blir det inte.


Igår/idag

Tur att snön smälter fort! Lite sol på det här och snön är snart borta :)


I-landsprobelm

Jag har haft slut på min make up store concealer ett tag nu. Jag har den med 3 färger och en av färgerna är slut vilket resulterar i att jag inte kan använda den eftersom det blir fel färg! Jag går runt och är helt gul under ögonen istället och de concealerna jag har köpt är inte ens i närheten av lika bra som den från make up store. Nu känns det nästan som att det skulle vara värt att försöka hitta en på ebay eller försöka beställa den och betala extra eftersom jag har haft slut sen i februari och jag kan inte hitta något som fungerar lika bra.. Ja, verkligen ett i-landsproblem men jag kan inte sluta tänka på det!!


Packing

Jag passar på att packa nu så det blir mindre sen. Jag har en hel del grejer! Och det är skönt att jag nästan är klar så jag slipper den stressen under finals! Jag behöver köpa en till låda att packa saker i och sopsäckar där jag får plats med kläder, handdukar och lakan.

Det blir lite till i rummet innan jag ska göra lite läxor.


More snow pictures

Jag vet att ni älskar att läsa om hur mycket jag hatar snö och se mina snöbilder.. Haha, jag vet att jag förmodligen skulle ha 100 fler läsare om jag bodde på ett varmt ställe - svenskar vill inte läsa om människor som flyttade till ställen som är kallare än Sverige - vi vill läsa om människor som flyttade till varmare ställen så vi kan bara avundsjuka på deras liv. Nu kan ni iallafall glädjas åt att ni har så fint väder i Sverige! Här har det inte slutat snöa och det kommer nog fortsätta i några dagar.. Och vi som trodde att vi inte skulle få översvämning! Vi är så lättlurade!!

Nej jag ska försöka vara mer positiv, det finns inte så mycket jag kan göra åt vädret iallafall. Nu packar jag mitt rum, tänkte att jag kunde starta så det blir mindre att göra när det blir stressigare i skolan.


Snow


Snowboard everywhere

Vilken vacker morgon! Snö överallt, inga plogade vägar och "snow morning" så inga klasser på morgonen.. Helt absurt att vi har så mycket snö! It's never ending!!! Jag kommer inte ens ihåg hur gräs eller blommor ser ut längre...


Blizzard - again!?

Trust me, jag älskar blizzards - men bara när de kommer från Dairy Queen! Snöstorm är verkligen inte kul, och speciellt inte när det är vår... Svenskar klagar över vädret där, jag kommer aldrig klaga över det svenska vädret igen!!!

Ben och jag åkte till Walmart idag och inhandlade lite mat innan snöstormen. Nu lagar vi mat - blir ugnsrostad potatis, bearnaise sauce och Ben ska äta något kött till. Ben älskar när jag ungsrostar potatis och tillagar bearnaise sås och tycker att jag är en jätte bra kock även fast det är så enkelt! Och här äter de inte så mycket "svensk" mat så för honom är det annorlunda och jätte gott.


Up and working

Nu fungerar appen igen, äntligen!

Igår blev den en heldag i sängen. Vi tvättade och åkte till Noodles & Co. för middag men resten av dagen gjorde vi inte mycket. Jag tog Deja på en långpromenad eftersom det var så soligt igår, snön började smälta och eftersom vädret ska bli värre passade vi på att njuta av vädret. Efter att vi kom in igen var hon så smutsig från att ha hoppat i vattenpölar att vi behövde bada henne. Efter badet gick hon bananas och flög igenom hela huset, det var hur kul som helst att kolla på :)

Nu har vi precis vaknat och kollar videos på wimp, vi kan kolla videos i timmar på den hemsidan! Rekommenderas om ni är uttråkade :) wimp.com


14 inches

Appen fungerar fortfarande inte... Iallafall så kan jag berätta att vi kommer få upptill 14 inches av snö tills på måndag! Jag orkar verkligen inte, det känns så hopplöst och som att jag kommer leva resten av livet så här, bara kyla... Jag vet att jag klagar men det är verkligen inte kul längre!!

Igår gick jag och Steph till weight room och tränade. Som vanligtnenda tjejerna där inne, och det var fullt av svettiga, grymtande atleter som tävlande om vem som kunde kasta vikterna i marken hårdast... Steph och jag gick till DS efteråt och pratade en hel del :) Ben ringde och pratade svenska och Stephanie nästan dog för att hon tyckte att det var bland det sötaste hon någonsin hört. Haha. Ben fick skjuts från baren av Brady så de kom och hämtade mig och vi åkte hem. Ben var väldigt pratglad och somnade på en gång när vi kom hem. Och nu var han uppe vid 5 och åkte till jobbet.

Jag ligger i sängen och tänkte sova lite till nu! Peace

almost done

Jag ar nastan klar med mitt paper i psykologin. Det ar due vid 5 sa jag har mer an 3 timmar pa mig sa jag tar det lungt. Det blir bara lite rakigt bland och speciellt nar snon vraker ner fran himmlen och jag vet att nar jag maste ga ut kommer det vara kallt. Vi har tunnlar under marken som anvands for varme och transport av mat vid olika event sa snon smalter pa vara gangvagar och ibland pa valdigt konstiga stallen som tvars over
grasmattan.Det ar iallafall skont sa jag slipper fa blota skor. och jag glomde beratta att imorse nar vi akte till skolan sa korde vi som vanligt men nar vi kom till stop skylten stannade inte bilen och vi akte rakt igenom korsningen eftersom det var halt. Vi var valdigt glada over att det inte var nagra andra bilar dar och det gjorde mig ganska irriterad for allt jag kunde tanka pa var att om vi hade vinterdack pa bilen hade det varit mindre risk for att det skulle hant.
 
Vid 4 ska jag ga och trana med Steph och sen ska vi ata middag. Hon bor ju pa andra sidan campus nu sa jag ser inte henne sa mycket nu men det ska bli kul att trana tillsammans. Hon tranar mer styrka an vad jag gor sa hon ar starkare an vad jag ar sa nar jag tranar med henne kanner jag mig som en spinking 5aring som inte orkar gora nagonting. haha. Senare kommer Ben och hamtar mig och vi ska hem och ta det lungt eftersom han jobbar klockan 6 imorgonbitti.
 
Det syns inte hur mycket det snoar men trust me, det snoar ordentligt!!! och dar det har smalt ar tunnlarna under marken!

Still Snowing

Det snoar fortfarande... Det kanns som att vintern kommer aldrig ta slut!

Jakla blogg.se app

Min blogg.se app pa mobilen fungerar inte ens att starta och av nagon anledning kan jag inte ladda ner den just nu... Jag tog en bild imorse pa bilen for att visa att det snoar fortfarande. Inte kul. Jag ska ivag pa lektion nu men om jag inte bloggar idag vet ni varfor. Jag ska forsoka fixa det men vi far se hur lang tid det tar.

Free books

Jag gillar allt som är gratis, vare sig det är t-shirts, mat eller stenar. På skolan delar de ofta ut böcker som professorerna vill bli av med så då finns det i land högar med böcker i som man kan ta från. Ben säger åt mig att ta så många böcker jag kan eftersom han tycker om att läsa, och speciellt när böckerna kommer från Old Main. Old Main är skolans äldsta byggnad där historia, political science och sociologi håller hus så böckerna där ifrån kan vara väldigt intressanta! Idag tog jag 4 böcker som verkade intressanta, Ben kommer förmodligen bli glad.


less than an inch, hopefully!

Lyssnade precis på radion, vi hoppas på mindre än en inch (2.54 cm).. Som det vräker ner nu tror jag att vi kanske får mer!

Jag hittade mina vantar i väskan som tur var! Och efter några minuter utomhus var min halsduk fylld med snö.. Det är april!!!! Jag tror vädret har glömt att det är meningen att det ska vara grönt nu..


This must be a joke!?!

Imorse var snön nästan helt borta och nu snöar det ordentligt...


national siblings day

Jag växte upp med en lillebror men när jag blev äldre fick jag 3 fler syskon som allihopa betyder jätte mycket för mig och jag är så stolt över dem allihopa! :) Happy national siblings day!


Chromosomes

Ja, vad kan jag säga om dagen? Jag är extremt trött och väldigt hungrig. Vårt experiment vi jobbat på så länge gav i ha resultat idag heller... Och man kommer till en point när man inte orkar bry sig längre och tänker I spent over 10 hours working on that.. I'm over it! Ja, ibland händer det och det är bara att gå vidare.

Nästan bara 3 veckor kvar av skolan och jag är redo för lite förändring och nya ämnen. Jag är verkligen redo för sommaren. Jag går runt i dunjacka - och det är april!! Den här sommaren får vara riktigt bra, annars blir jag besviken. Minnesota somrar är underbara, det är perfekt utomhus och det är så grönt överallt. Om vädret ändå kunde vara så fint året om, jag skulle göra vad som helst!!

Nu väntar jag på Ben som precis lämnade jobbet. När han kommer får jag förmodligen ett samtal där han berättar att han är utomhus, åh hur det får mig så glad varje gång han säger det!

Eftersom jag inte har några roliga bilder får det bli en bild på min lunch: hummus, cucumber och lettuce smörgås på whole wheat bröd. Vindruvor och potato cheese bake någonting.


Liten Stephanie

Jag hittade tva andra gamla bilder som jag tror att jag har lagt upp forut men jag tankte att jag kunde visa dem igen eftersom jag inte hr nagot interessant att skirva om just nu.
 
.
 

Question - Finance

Hej! jag missade din frågestund så jag undrar om du skulle kunna svara på ytterligare några frågor? jag undrar hur mycket utav skolavgiften som ditt stipendium täcker och ungefär hur mycket det kostar att studera ett år? :)
 
Kom ihag att min skola ar dyr men estimated cost (utan stipendium) ar nastan 42,000.00. Mitt stipendium tacker ungefar halften sa det ar fortfarande valdigt dyrt! Vill du till en annan skola kan du nastan rakna med att det ar lite billigare, men pa min skola ar man nastan garanterad stipendium.
 
Nu har jag annorlunda transportation eftersom jag inte har bil men istallet flygbiljett som varierar kanske mycket. Min board (mat) ar aven billigare och nasta ar far jag rum och mat betalat for att jag ska vara en RA. Men sa har ser det ut:
 
Estimated cost of attendence (2012-13):
 
Tuition

$30,650.00

Student Activity Fee

$210.00

Room

$3,060.00

Board

$3,940.00

Books/Supplies

$900.00

Personal Expenses

$1,170.00

Transportation

$1,200.00

Insurance

$630.00

Total:

$41,760.00


Trotsa vädret

Ben och jag var uppe klockan 5 imorse så jag har redan varit uppe 3 timmar och jag är verkligen trött. Jag kunde inte somna igår för att jag åt precis innan vi gick och la oss för att jag var hungrig - bad idea.. Jag skulle ätit en frukt eller liknande för jag var så illamående och kunde inte ens ligga på rygg. Eftersom jag var i skolan 6 gick jag direkt till mitt rum och försökte sova 1.5 timme innan lektion med det gick sådär, jag var helt klarvaken och låg och stirrade upp i taket..

Det är ganska kallt just nu (-9) men eftersom jag bara behövde gå 35 sekunder utomhus (jag räknade) valde jag att gå i tjocktröja eftersom jag inte ville ha min CG på mig då det var jackan jag hade på mig till skolan imorse. Det känns konstigt att inte ha jacka eftersom jag alltid har det men det är ganska skönt att slippa försöka tränga mig förbi människor i min enorma jacka som gör mig 3 gånger större än vad jag egentligen är.

Jag har inte bestämt mig för om jag ska försöka ta en liten nap efter min lektion eller om jag bara ska träna och sen göra läxor. Denna vecka har jag en del saker att göra, skolan är över ganska snart så nu när allt börjar dra ihop sig är det en del saker som ska göras. Jag har några uppsatser, några quizzes, labrapporter och annat som ska göras, och sen måste jag ha någon kolla på min dator som kraschade flera månader sen. Jag känner mig som dum som inte tog in den på garantin på en gång eftersom den krånglade redan från början.

Nu börjar min lektion!


Starbucks refreshers

Jag tycker inte direkt om läsk men ibland är jag sugen på kolsyrat och här finns det inte så mycket kolsyrat vatten så idag drack jag en starbucks refresher som är i smaken strawberry lemonade. Den är kolsyrad och smaken är inte för överväldigande :) och man får en liten energikick!


here are the answers

Hur är det att dejta en amerikansk kille? Jag ska på utbytessår och jag skulle verkligen vilja bli tillsammans med en amerikan
 
Svar: Ja, jag kan verkligen inte säga hur alla Amerikaner är men jag älskar min Amerikan! Ben tar ut mig på dejter, om vi går på en trottoar så vill han gå närmast vägen, han öppnar dörrar för mig och nu när han jobbar heltid betalar han för nästan allt. Amerikaner är bra på att ta hand om sina kvinnor! Sen kan de även förvänta sig att kvinnorna ska ta hand om dem iform av att tvätta och laga mat vilket jag märkte när jag berättade att Ben oftast tvättar åt oss och han älskar att laga mat - då var de kommentarer om att jag måste behålla honom eftersom ingen av de jag pratade med skulle någonsin tvätta eller laga mat åt deras kvinnor vilket kanske är en Minnesota sak? När de är yngre kan de vara lite omogna och de kan vara dåliga på att klä sig bra men det kan man alltid ändra på :)  Nu vet jag inte hur Ben var när han var 17/18 men jag är glad över att jag träffade honom när jag gjorde för många amerikaner behöver college för finns sig själva och när jag träffade Ben var han en mogen och open minded människa som var redo för ett seriöst förhållande vilket kan vara svårt att finna i college så jag var lyckligt lottad. Han är verkligen min bästa vän och han respekterar att vi ser på saker olika och är intresserad av min kultur. Mitt tips är att om du hittar en kille du är intresserad av, se till att han respekterar din bakgrund och är intresserad av den för det är en viktig del av dig! Ben kan skämta med mig och berätta att jag inte hade någon barndom för att vi inte hade en show när vi var yngre eller en speciell läsk men han skulle aldrig säga att något som inte är respektfullt om mitt land vilket betyder mycket för mig och gör vår relation underbar.
 
 
 
Undrar om du ser dig själv bo kvar i Moorhead resten av livet eller om du vill flytta någon annanstanns? Sverige, annan del av USA?
Undrar med hur det kom sig att du valde just MN, för då man läser tillbaka i dina arkiv verkade du rätt glad över att inte få placering där under ditt utbytesår haha? Var det enbart skolan som lockade och fick dig att ändra dig eller fanns det något mer? :)
Tack för en bra blogg!
 
Svar: Jag vet faktiskt inte om jag vill bo här för resten av mitt liv. Det beror verkligen på! Ben och jag har pratat om att flytta till Sverige i några år efter att jag är klar med college. Jag är inte i någon brådska med att utbilda mig till det jag vill jobba med i resten av livet utan skulle gilla att plugga lite i Sverige och kanske ta min masters innan jag flyttar tillbaka till USA men vi får se. Det kommer förmodligen bli USA som vi bor i senare men var i usa kan jag inte svara på just nu. Ben har bara bott i Moorhead så vi måste bo i en större stad så han får se om han gillar det och klarar av att lämna sina barndomsvänner och familj vilket är svårt för många amerikaner jag känner. Det är Ben som verkligen skulle vilja flytta till Sverige så vi får se vad som händer om ett tag. Moorhead är en jätte bra stad, det är säkert och mycket kretsar runt sport så många är involverade i skolan här och håller ihop länge. Det är något jag aldrig upplevt då jag växte upp i Stockholm och känner inte ens mina grannar och i Phoenix var det inte heller riktigt samma sak så det gillar jag verkligen! Men jag skulle nog inte vilja bo här i resten av mitt liv om jag inte är med Ben, men det är jag inte så orolig över.
 
Jag valde verkligen inte Minnesota, jag valde Concordia haha. Jag fick en lista med många skolor och när jag såg Minnesota sa jag nej och kollade inte ens på skolan. Jag trodde aldrig att jag skulle hamna i Minnesota, jag verkligen hatar kyla och Arizona tyckte jag var perfekt, ju varmare desto bättre.. Men nu är concordia en jätte bra skola och det var verkligen det enda som fick mig att välja att komma hit. jag avskyr hur kallt det är här men som jag nämnt tidigare är människorna underbara här och det känns väldigt tryggt här! Minnesota är en av de gladaste states och det märks!! Jag är glad över att jag hamnade här och jag hade valt det igen om jag fick gå tillbaka i tiden! :)
 
 
Hejsan! När du sökte student visum, för hur många år sökte du då? Var du tvungen att vara på plats i USA en viss tid innan skolstart? Är själv mitt uppe i alla ansökningshandlingar för tillfället. Trevlig blogg!
Emelie 
 
Svar: Hej! Jag kommer inte ihåg att jag sökte ett viss antal år, de gav mig år beroende på hur lång min skolgång är. Eftersom min utbildning är 4 år fick jag visum till 2015, när jag tänker efter fick jag kanske till och med 5 år om det skulle råka ta mig längre tid och det tror jag inte att jag valde utan det baserades som sagt på planerad studietid. Sen så måste du få en blankett ifylld av skolan varje år (de föredrar var 6e månad) vilket visar att du fortfarande studerar och att ditt visum är giltigt när du vill lämna landet. Utan det kommer man inte igenom immigration. Jag var tvungen att vara i Minnesota en vecka innan skolstart pågrund av orientation men jag fick inte resa in på mitt visum 30 dagar innan skolstart. Enligt ditt visum så är det ingen speciell tid innan skolstart du måste vara där så länge det inte är 30 dagar innan, annars är det upp till skolan :) lycka till!  
 
 
Hejsan. Saknar du inte att bo på skolan? Tack för en bra blogg! Du inspirerar mig
 
Svar: Hej! Dorms var jätte viktigt för mig när jag kom och jag tror det är viktigt för alla freshmen att bo dorms när man kommer till en ny plats där man inte känner så många! Iår har jag inte varit så mycket i min dorm för att det är helt enkelt bekvämare att bo med min pojkvän och jag känner mig för gammal för dorm life. De flesta som bor i dorms är 18 och det märks att jag är 3-4 år äldre då jag inte tycker att det är så coolt att festa och hellre sitter hemma och kollar på film. Det är därför jag tror att RA kommer bli jätte bra för mig för då har jag kontroll och får vara den som bidrar till att vi har kul tillsammans utan och jag kommer bli som en storasyster. Jag tycker dorm life är viktigt och kul, men jag känner mig helt enkelt för gammal för det just nu. Det kommer att bli svårt att inte kunna se Ben var dag men det klarar vi av, att vara en RA kommer hjälpa mig mycket senare i livet så ett år kan jag klara av!
 
Gamla rummet
 
 
vad har varit svårast och lättast med att gå på college? :)
 
Svar: svårast studiemässigt så är det nog att planera och leva med stressen som kommer med alla uppgifter. Det är alltid något och ibland blir det för mycket och speciellt om jag skulle ha en vecka då jag inte gör bra ifrån mig på prov kan jag bli helt galen! Jag har läxor varje dag och sen har jag prov och uppsatser jämt och det kan bli ganska så jobbigt. Jag tyckte även att det var jobbigt att jag inte kunde komma bort om jag ville. Min första tid här var det mitt hem, min skola och all min fritid och ibland behöver jag verkligen lite ombyte av kultur för att må bättre. Nu när jag bor hos Ben så har jag hittat en bättre balans då jag kan komma bort och slappna av utan att behöva påminnas om stressen som kommer med skolan.
Lättast vet jag inte, att hitta vänner kanske! Det är jätte lätt att finna vänner här, jag får nya vänner varje vecka och alla är så snälla :) annars är det lätt att gå upp i vikt (freshmen 15) vilket jag som tur inte har upplevt, det är lätt att sluta bry sig om hur man ser ut och gå i mjukisbyxor till lektion och det är lätt att spendera hela dagen i biblioteket utan att det känns som en evighet.. Haha :)
 
 
Audrey och jag
 
 
Vad tycker amerikanerna om Sverige? Har de några förutfattade meningar? :) ska du flytta tillbaka till Sverige när du har gått klart college eller ska du bo kvar i USA? :)
 
Svar: Många amerikaner i mitt område är "Skandinavier" så de vet ganska mycket om Skandinavien. Jag får många kommentarer om att Svenskar är kända för att vara lite "lösaktiga" och de tror att det är extremt lätt att få svenskar i säng.. Haha. Annars har en del frågat hur jag klarar av att äta lutfisk vilket jag aldrig ens har provat men många amerikaner här äter det på jul fortfarande för att hedra sina skandinaviska rötter. En del har frågat mig om det är svårt att köra på fel sida av vägen och om alla i Sverige är lika vackra som mig så de vet att svenska folket är vackra.  Många vet om att vi har universal health care och free education och tror att jag är galen för att jag vill bo i usa. De blir alltid lika förvånade över att jag pratar lika bra engelska som dom och om jag ska vara helt ärlig tror jag att många inte ens tänker på att jag är från Sverige så det blir inte så mycket prat om Sverige ibland. Vi får se vad som händer! Ben vill verkligen flytta till Sverige ett tag så vi kanske väljer att flytta till Sverige efter college och bo där i några år men jag tror faktiskt att vi kommer bo mest i USA. Min dröm skulle vara att bo i båda länder men det finns inte många jobb som tillåter det :)
 
 
 
 
Jag är lite gammal-ny här på din blogg. Lästa den när du var utbytesstudent för några(?) år sen och nyss hittade jag tillbaka hit via Emilias blogg. Väldigt mycket tycks ha hänt och visserligen blir det här en ganska stor fråga nu, men jag undrar om du skulle vilja göra en liten sammanfattning om vad som hänt sen sist du bodde och pluggade i usa. Hur länge var du hemma i sverige? Hur bestämde du dig för skola och utbildning? Hur träffades du och din pojkvän m.m. Och lite - hur ser framtiden ut? Som jag har förstått det så vill du bo i usa.. Gäller det även när du bildar familj och så där också?
Ja, som sagt, det blev en ganska stor fråga ;)
Ha det bra!
 
Svar: jag kom hem sommaren 2010 och på hösten bytte jag skola till Jensen Södra och slutgjorde mitt sista år på gymnasiet. Jag pluggade naturvetenskap och min nya klass var toppen och vi hade många(!!) roliga stunder. Jag insåg också hur mycket jag längtade efter att komma bort igen och studera någon annanstans igen. Jag hade en del alternativ men det slutade med att jag ville tillbaka till usa och fick hjälp genom explorius för att hitta skolor som kunde erbjuda mig stipendium. Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle flytta till Minnesota när jag fick mina skolor men concordia college kändes som min nya skola och jag tackade ja och blev accepterad. Jag har alltid velat bli läkare så att det skulle vara Pre-med var inte så konstigt. Jag kom till USA igen i slutet av augusti 2011 med min pappa för att flytta in i min dorm med min dåvarande rumskompis Kristina.  i september träffade jag min pojkvän Ben genom gemensamma kompisar då han också studerade på concordia och var då Junior men blev klar december 2012 och jobbar nu på US bank här i Fargo. Mitt första år var kul, men samtidigt jobbigt! Det blev mycket i skolan, jag kunde inbland känna mig besegrad men jag klarade mig igenom det och nu är jag starkare än någonsin!!
 
I framtiden vill jag jobba med något jag verkligen tycker om och bo där jag känner mig mest hemma. Just nu vill jag bli läkare och vi får se vart vi hamnar. Ben och jag har som sagt pratat om att flytta till Sverige ett tag så vi får se vart vi hamnar efter det men jag tror det blir USA för oss. Jag älskar Sverige, men jag älskar min pojkvän mer och vi måste komma överens om vart vi passar in och vart vi kan få utbilda oss/jobba. Ben är inte flytande i svenska än så det skulle kanske bli svårt för honom att få ett jobb i Sverige även fast vi vill, men vårt mål är att Ben är flytande i Svenska om ett år så vi får se efter!
 
 
Concordia College!
 
Hej! Vad kul att du vill plugga till läkare i USA, är själv sugen på det! Jag undrar lite hur du tänkt betala för med school de sista åren då man bara får ta studielån hos CSN under 240 veckor?
Och sen tänkte jag kolla om du vet om det är svårare för svenskar att ta sig in, eller om det blir lättare för utländska studenter om man ändå har sin kandidatexamen där sen innan?
Och har din skola någon medical school som du kommer att söka vidare på eller hur har du tänkt? :)
Ha det jättebra och lycka till med skolarbetet!
 
Svar: Hej hej! Jag tänker berätta för dig vad jag önskar att någon hade berättat för mig innan jag kom hit och det är att det är extremt svårt för internationella studenter att komma in på med school i usa och speciellt om du inte har en amerikansk BS/BA. De vill att man ska ha green card eller vara medborgare eftersom de inte vill spendera pengar och en utbildningsplats på en person som inte kommer stanna och jobba efteråt. Hade jag vetat om det innan hade jag inte blivit så besviken som jag blev när jag kom hit och de berättade för mig att jag måste ha en back up plan.  Det finns en ett antal skolor som accepterar internationella studenter men man de platserna är svåra att få. Jag tänkte att jag skulle ta lån här för att betala för att plugga vidare, det är svårt att få men man kan alltid hitta en väg! Det är mycket pengar för att plugga här när man har en så liten chans att komma in men vill man verkligen så finner man en väg! Min skola har ingen medical school så jag tänkte söka på andra ställen men var har jag ingen aning om än. Jag skulle gärna vilja plugga lite till, ta en masters så det gör mins chanser att komma in ännu bättre. Men vill man studera på medical school här måste man ha dom required prerequisite klasserna från en amerikansk skola så jag skulle verkligen rekommendera att skaffa en BS/BA i usa om med school i usa lockar. Du får gärna uppdatera mig på om du bestämmer dig för att åka till usa och plugga och jag hoppas att jag inte skrämde dig ifrån att plugga i usa som det är det du vill :) man finner alltid en väg!
 
En ganska standard fråga, men jag tycker den är så bra och alltid lika roligt att se olika människors svar! :)
Var ser du dig själv om 10 år? Och om det är för svårt, hur vill (behöver ju inte vara exakt) du att ditt liv skall vara då? :)
 
Svar: Jag vill gärna vara färdigutbildad om 10 år, vara lyckligt gift men Ben och ha två småbarn hemma. Jag skulle vilja ha barn när jag är 28/30 då jag vet att jag är trygg och levt en del. Jag skulle vilja bo i ett hus men inte mitt dröm hus då jag vill se till att jag inte har några studieskulder eller liknande innan vi flyttar till vårt drömhus. Var jag bor spelar inte så stor roll så länge det är med min man. Ben har fått sitt absoluta drömjobb och hunnit etablera sig mer. Jag vill se till att jag har hunnit visa Ben världen och att vi har upptäckt den tillsammans! Om 10 år kommer jag vara ännu lyckligare och starkare och leva min dröm. Bor vi inte i Sverige kommer jag gå ner i halv tid så jag får umgås med mina barn under de första åren.
 
 
Planerar du att besöka din värdfamilj inom snar framtid igen? Några andra resor inplanerade? :)
 
Svar: Det var nästan ett år sedan jag såg dem sist så ja, jag kommer verkligen besöka min amerikanska familj snart!! De skulle dö om de kom hit under julen och jag härinne haft tid att åka dit men förhoppningsvis i sommar! Min familj kommer i juli och de ska till Phoenix i 3 veckor så förhoppningsvis kommer jag och ben kunna åka dit snabbt, annars åker jag så jag får pussa och krama på dem!! Annars får de komma hit, de vill besöka mig här (igen) så jag måste prata med dem om det också :) enda resan i planerna just nu är Sverige sommaren 2014 och förhoppningsvis Phoenix i sommar. Det är svårt att resa eftersom Ben inte har så mycket ledighet men det kommer :)
 
Min lillasyster!
 
Jag hittade din blogg ganska nyligen och blir jätte sugen själv på att studera i USA, Jag har dock  alltid haft ganska svårt för engelska, men hur bra engelska måste man ha för att studera utomlands (USA)? Har hört om ett test man kan göra som heter toefl eller är det ett måste med VG i engelska? Räcker CSN lånet eller behöver man spara en ganska stor summa innan för att klara sig? Hur gjorde du när du valde mellan alla olika college/universitet? Åkte du själv eller gjorde du processduren genom något förening/företag?  Vet inte om du har skrivit om det förut men när bestämde du dig för att du vill studera i USA och i den staden du studera i? :) tack för en bra blogg!
 
Svar: Engelskan utvecklas extremt mycket när man är i en miljö där man måste prata engelska. Alla internationella studenter jag träffar som hade jätte svårt för engelska i början har blivit jätte duktiga och då pratade de engelska som en 8åring tidigare. På min skola behövde man ta TOEFL (nu är det okej med MVG i engelska C eftersom Christoffer och jag visade dem att om man har det klarar man sig). Jag tog TOEFL som inte var så svårt, det tog mest tid men på min skola om man inte är så jätte bra så finns det engelska klasser för engelska som andra språk så låt aldrig språket stopp dig!!! Engelskan kommer och de är vana vid studenter som knappt pratar engelska så oroa dig inte! Om min process kan du läsa om har där jag skrev om hur det ar att soka till college :) lycka till!!
 

Vacuum

Jag har fått några jätte bra frågor! Det är kul med frågor för det får mig att tänka till och reflektera på en del som jag inte tänkt så mycket på. Jag tenderar dock att svara ganska mycket så jag hoppas att ni inte blir uttråkade imorgon när ni ser svaren.. Haha :)

Nu är jag klar med lektioner för dagen. Jag ska springa iväg och träna lite innan jag sätter mig med läxor. Jag har ett psych paper due fredag och jag ska skriva om barn som föds upp med föräldrar som pratar olika språk och se hur det påverkar barnets språkkunskaper. Det ska bli kul att skriva om!!

Jag dammsög i fredags och jag tänkte att jag skulle visa er min dammsugare eftersom den är så söt och perfekt för mitt lilla rum på Campus. Nästan så jag borde ta med den till Ben så vi kan använda den till våra rum :) det är så mycket roligare att städa när man har kul saker att städa med!


25 days to go!

Jag har svarat på de frågor jag fått in hittills och jag väntar tills ikväll för att se om de är några fler som dyker upp men ni får svaren imorgon!

Jag fick bara 6 timmars sömn inatt och jag som är så van vid 8 är verkligen extremt trött idag! Det blir en ganska lång dag idag och senare ska jag vara en "test råtta" i några experiment vilket jag ska göra för extra credit i mina klasser. Om några minuter ska jag börja gå mot DS och plugga/äta därinne innan min lektion börjar. Jag skriver senare!

En bild på en av stationerna där man kan ta mat :) haha


Any questions?

Jag tänkte att jag skulle passa på att ha en frågestund och låta er ställa lite frågor :) fråga vad ni vill angående College, high school, USA, Engelsk accent, kulturskillnader, språksvårigheter eller vad ni än nu vill veta!


Spring training

Idag har ska jag på spring training med alla nästa års RA's. Vi ska få träffa hela The staff och börja förbereda inför nästa år så det blir mindre stressigt under fall training. Jag tycker att det ska bli kul, äntligen får jag mer information och förhoppningsvis kommer förberedelserna hjälpa mig att hålla mig sysselsätt i sommar. Varje floor kommer att ha ett tema och jag funderar på hersheys kisses på mitt floor men jag vet inte riktigt.. Temat kommer reflekteras i decorationerna så door tags och annat som ska upp på väggarna kommer vara i mitt tema. Har någon något förslag får ni gärna komma med det!!

Nu ska jag börja göra mig klar för utbildningen!


Svar till N

Jag fick en fråga jag skulle vilja svara på:

Hej!
Jag planerar på att flytta till USA för att plugga till höten :) Men jag har ingen aning vart jag ska gå, det finns tusentals skolor att välja bland! Mitt problem är mest vilken stat jag ska till.. Vill någonstans där jag kan få en "äkta amerikansk" upplevelse. Hade dåliga betyg i gymnasiet så jag planerar på att gå på Community College först. Just nu är jag inte i Sverige heller så det är svårt att få hjälp av organisationer. Undrar bara om du har några tips till mig??

Älskar din blogg! Och jag hoppas att jag kan få ha det minst hälften så bra som du har det nu. Ser verkligen upp till dig! Kram, N!

Svar: Tack N, jag är helt säker på att du får det minst lika bra som mig :) du kan få en äkta college upplevelse vilken stat du än åker till! Jag skulle rekommendera 4 årig skola, där du bor i dorm med en amerikansk roomie! Jag rekommenderar inte att åka till de vanliga skolorna alla svenskar åker till i california, alla jag vet som är/var där hade 90% svenska kompisar.. Det är nog hur kul som helst men jag ville ha amerikanska kompisar så jag åkte till en skola med inga svenskar (nu är vi 5 varav 3 försvinner nästa år men jag umgås bara med Christoffer som kommer att stanna). Community college är jätte bra för att det är billigt men många av dem har tyvärr inte dorms och jag tycker dorm life är jätte viktigt om man gör som mig och åker dit själv. Betygen skulle jag inte oroa mig över så jätte mycket - sånt löser sig och jag vet människor som blev accepterade även fast de bara har alla G från gymnasiet. Annars är en idea att börja på community college och sen transfera efter ett år till en stor skola ifall betygen inte skulle räcka till.

Vilken stat du väljer är inte lika viktig som skolan tycker jag! Skriv en lista på saker du vill ha i en skola: stor/liten, city/rural etc. Tips är att kolla hur många fresh/sophmores bor på campus (och om de är tvugna) för de betyder att mindre människor bor hemma vilket resulterar i bättre campus liv. Och kolla om du hittar en skola som passar dig! Och kom ihåg att om du börjar på skolan men inte gillar det kan du alltid byta :) har du fler frågor eller tyckte att jag inte var tillräckligt clear så är det bara att fråga igen! Lycka till och uppdatera mig gärna om vart du hamnar!! :)


Vardagslyx!

Argo var hur bra som helst! Jag förstår inte hur vi inte har sett den tidigare. Vi brukar gå på The dollar theater där biljetterna är $2.5 och oftast är det ganska tomt där. Jag var verkligen helt inne i filmen även fast jag redan visste vad som skulle hända. Ben älskar historia så han tyckte också att sen var hur bra som helst.

Vi tänkte att vi skulle gå på Lincoln efteråt men eftersom den filmen är 2.5 timmar och vi redan sett en 2 timmars film bestämde vi oss för att åka hem och äta. Jag gjorde ischai åt oss, sån vardagslyx. Jag brukade betala nästan $4 för en liten kopp med chai men nu dricker jag det hemma ganska ofta och det var en engångs kostnad på $7! Jag känner ingen skillnad mellan starbucks chai och den vi har så jag är nöjd!

Ikväll blir det ugnsrostad potatis, lite god sås och kött för Ben.


Argo

Vi är på bio :) vi ska två filmer i rad!


Friday

Igår efter mitt prov gick jag och tränade lite innan jag städade mitt rum och började på en uppgift för sociologi. Ben kom och hämtade mig och Ben spelade NHL hela kvällen medan jag surfade på paddan.

Jag är för van vid att vakna tidigt så klockan är 8 och jag är superpigg även fast jag gick och la mig ganska sent.. Jag ska försöka somna om igen! Jag är lite sugen på peanutbutter M&MS, jag kan äta på tok för många så jag brukar inte köpa dem så ofta men det kanske blir en liten trip till affären så jag kan inhandla lite lördagsgodis!


Personality

Nu är första provet för idag avklarat och nu pluggar jag attans inför nästa. Nästa prov är i psykologi och eftersom jag har både tagit psykologi i Sverige och i high school så kan jag det mesta men det är fortfarande viktigt att jag pluggar lite och ser till att min information är rätt. Detta prov är på känslor, personlighet och social psykologi - min favoritdel av kursen så provet kommer nog gå helt okej :)

Imorse var vi uppe innan 6 så jag kunde vara i skolan 7 och plugga det sista innan min genetics prov. Jag känner mig jätte pigg och förhoppningsvis kommer solen fram ganska snart så det blir fint ute.

Nu måste jag se till att jag pluggar så jag kan äta lunch snabbt och efter provet hinna träna lite innan jag påbörjar mitt nästa project.


throwback thursday!

Jag kor med en liten throwback thursday!

Are you kidding me?!

Jag måste bara pumpa mina egna hjul lite idag! Innan påsk hade jag ett prov i sociologi som var ett hemprov som jag råkade börja skriva på samma dag som det var due. Jag satt i biblioteket hela dagen och 11 sidor senare lämnade jag in det och var helt slut. Idag fick vi tillbaka proven och jag visste att jag skulle ha spenderat mer tid på provet och att det är okej så länge jag får över 80%. Min professor pratar om hur det gick så där och många hade svårt att få fram sina punkter och jag kände hur mitt hjärta slog hårt och att jag måste ha fått mycket sämre än vad jag trodde. Jag fick tillbaka mitt prov och det var klassens högsta betyg! Det kändes verkligen bra :) och nu måste jag återgå till mina andra studier!


Nord Korea

Efter nästan 3 år i usa så är en del av mig amerikansk. Jag har skrivit det förut men jag har lite av en identitetskris där jag ibland känner att jag inte passar in i något land, eller att jag passar in i båda. Det kommer naturligt och idag identifierar jag mig lite som amerikan och tänker "vi" istället för "dom".

Med den amerikanska identiteten kommer även rädslan över att andra vill göra oss illa. Förut hade jag tänkt att de vill göra illa amerikanerna men nu är jag en del av det också. Att läsa i tidningarna och höra på nyheterna att vi kanske blir attackerade snart gör mig orolig. Jag vet att jag är i en av de säkraste delarna av USA och att Minnesota skulle förmodligen vara det sista stället någon skulle attackera så är det ändå att hela landet skadas när de blir attackerade. Nord Korea skulle inte ha en chans om de väljer att attackera, men innan vi har chans att stoppa dem har skada redan gjorts.. Ben nämnde i bilen imorse att 9/11 var hemskt för de kände sig attackerade av ingen anledning, varför vill människor se andra människor skadas och glädjas över att de lyckades?!

Nu är folket i nord Korea så hjärntvättade och har bara tillgång till nord koreansk tv att varför kan inte Kim Jong-Un bara säga att han eliminerade USA till sitt folk så de blir glada och låter oss vara! Folket kommer ändå inte veta sanningen så de kan verkligen säga vad de vill och om Kim Jong-Un vill framstå som mäktig inför sitt folk så är det helt okej med mig om han säger att de vann mot oss i ett krig och sen släpper allt. Det är inte så kul att gå runt och ha ont i magen i väntan på att bli attackerade, uppdatera nyheterna konstant för att se om de har valt att attackera än.

Jag önskar verkligen att det fanns världsfred och i mina ögon har jag så svårt att förstå hur en del människor inte håller med..


On to the next thing

Jag hade precis ett test och nu måste jag spendera några timmar åt att plugga till nästa test som är 8 imorgonbitti. Jag gör memory cards och försöker läsa men jag måste springa och äta eftersom jag inte kan koncentrera mig på det jag försöker göra så förhoppningsvis hjälper lite mat i magen och sen blir det bibblan ett tag med ännu mer plugg.

Det ska bli så skönt när klockan blir ett imorgon jag får ha lite ledigt innan jag måste fokusera min energi på nästa uppgift. Finals är snart här och jag vill verkligen känna mig förberedd!


Allt på en och samma gång

Jag skrev precis ett långt inlägg men allt försvann!! Och jag har bara 2 minuter på mig att skriva!

Iallafall, jag har ännu en vecka då mina professorer bestämde sig för att göra min vecka extra busy! Jag har alla prov och stora uppgifter och när fredag är här kommer jag verkligen slappna av!

Igår var jag i biblioteket från 8 till 2.30 igår så jag var ganska slut när det var dags för lektion. Ben och jag gjorde Crêpe med vitchoklad till middag och jag gjorde klart mina läxor.

Idag blev det en snabb lunch med Christoffer i DS, det fanns kakdeg och nu har jag lektioner!!

 


Morgonmätt

Imorse var vi uppe klockan 5.15! Ben ville till jobbet tidigt då han hade läkartid igår och kom sent till jobbet så vi gick upp tidigt och gjorde oss klara. Jag är inte en morgonmänniska och att äta på morgonen är hemskt. Jag får i mig flingor men smörgås går inte. Jag är helt enkelt morgonmätt och att bara tänka på mat gör mig illamående.

Jag kom till skolan runt 6 och gick då och tränade lite. Vi har fått lite nya machines så det var kul att prova! Min första klass är inställd idag och biblioteket öppnar inte förrän 7.30 så jag gick till DS och åt frukost eftersom jag inte åt så jätte mycket imorse. Alltid gott med mer frukost. Jag plockade på mig ganska mycket men det enda jag kunde äta upp var scrambled eggs som behövde lite peppar och salt men annars smakade helt okej!

Snön börjar sakta försvinna men vi har en del kvar än.. imorgon ska det bli 7 grader här!! Nu ska jag mot bibblan