The cities

I fredags efter vår green card intervju åkte vi till Ikea som låg på andra sidan gatan. Jag har fortfarande mardrömmar om Ikea efter att ha varit där för mycket om barn och speciellt varit där för länge och hört deras stängningsvisa för mycket. Men Ikea känns ju lite hemma (kanske för att alla i Sverige har möbler från Ikea) så vi spendera några timmar där. Vi handlade en massa saker, hyllor, glas, vispar och en väckarklocka. Vi åt även på restaurangen och jag fick äta gravad lax med hovmästarsås i tunnbröd och Ben åt köttbullar med gräddsås och lingonsylt men potatis. Vi gick förbi matavdelningen där det fanns julmust - julen är räddad!! Både Ben och jag älskar julmust så vi båda var väldigt glada och köpte flera flaskor julmust som nu sitter retandes i kylskåpet och väntar på julen. Vi drack en julmust på väg ut till bilen och vi båda var väldigt lyckliga! Kassörskan på matavdelningen hette Pia så jag frågade om hon var från Sverige vilket hon var så jag fick prata lite svenska. Vi pratade om glögg och julmust och när det kommer till svenskar här är man inte så blyg, om jag hör att någon pratar svenska skulle jag nästan kunna gå upp och krama dem, vi är ju nästan släkt/kompisar! Haha

Efter Ikea blev det Mall of America, USAs största mall. Utav alla butiker de har där inne valde vi att besöka H&M, ännu mer svenskt.. Vi köpte lite saker på H&M och vi besökte även Urban Outfitters och DSW (skor). Vi kände oss ganska klarshoppade efter detta och åt middag och begav oss in i bilen och ut på motorvägen för att åka till lilla Moorhead. Ja, som vanligt satt vi i trafik (klockan 7 på kvällen) och kom knappt framåt så vi kom hem ganska sent och gick direkt och lade oss i sängen. Det var en rolig dag! Hur kan det inte vara roligt när vi precis blivit godkända för ett green card och senare fått göra så mycket svenskt som man kan i Minnesota?! Haha :) 

Gravadlax, hovmästarsås och tunnbröd!

Köttbullar

Inne på Ikea

Fina H&M

Tivolit i mitten av The Mall.
The Mall

Min älskling i bilen Kommentarer
Emilia

IKEA i Tempe har julbord (buffétstil), kanske har er IKEA det också? Även om det är en bit för er att åka... Vi ska gå, jag är så excited!

Svar: Den är den 13 december och jag vill så gärna gå!!! Jag vet bara inte om vi hinner dit om ben slutar klockan 4.30... Nej, jag måste försöka övertala honom! Kanske som julklapp?? Haha :) åh jag är så avis på er som bor så nära Ikea!
Stephanie

       http://emiliaaj.blogg.se
Emelie

Grattis, vad kul att allt gick så bra i Fredags :) Jag och Svenska tjejerna här var på IKEA igår och pratade också med Pia haha :)

Svar: Tack! :) haha, vad roligt! Förra gången jag var på Ikea var det en amerikansk tjej så Pia var verkligen en rolig överraskning :) ha
Stephanie

       http://memlie.blogg.se* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: