Testing and interview

Jag fick sms från uscis, vårt case har blivit uppdaterat till Testing and interview!! Nu väntar vi på att få ett intervjudatum. Det känns som att det har gått fort, det var 40 dagar sedan jag lämnade av min application på posten. Ja, vi får se när vi får en intervjutid! Det kanske bli nu i vinter eller tidigt nästa år.  Det känns otroligt skönt att veta att det får framåt!




Kommentarer
Emilia

Kul! Det har gått fort för er! Vi vänta fortfarande på notice om datum :(

Svar: Ja, jag hade tur att jag hade biometrics i fargo för kön där är inte så lång eftersom immigranter är smarta och väljer att bo på ett varmare ställe än här. Nu får vi dock se hur länge vi får vänta på intervjun.. Jag har hört att det kan ta allt från 2 dagar till 6 månader så förhoppningsvis är det inte en så jätte lång kö till St.Paul kontoret. Ni får nog er intervju snart! :) och sen behöver du inte tänka på sånt här tills det är dags att remove conditions ;) haha
Stephanie

       http://emiliaaj.blogg.se
J

Grattis! Undrade lite hur du känner inför intervjun.. Är du nervös? Vad går den ut på? Har ju bara sett nåt liknande i den där filmen med Gerard depardieu, men vet eg inte om den speglade verkligheten
Ha det

Svar: Jag är lite nervös men vad jag har hört från andra som har haft intervju på samma Office har sagt att det inte är så farligt. Syftet med intervjun är att se om äktenskapet är äkta och att vi inte gift oss bara för att gå ett Green card. Vårt äktenskap är såklart äkta så det är jag inte så nervös över, de kan fråga mig vilken färg han har på tandborsten eller vad han hade för kläder igår :) på intervjun frågar de ofta lite frågor om hur man träffades och var man gifte sig men det kan bli att de intervjuar en och en för att vara säkra på att det är äkta. Jag får skriva om det hela när jag har gått igenom intervjun! Det ska bli väldigt intressant :)
Stephanie

Emelie

Hej Stephanie, blir så glad av att läsa din blogg!! jag bor ju själv bara några timmar ifrån dig i Minneapolis. vad kul att det gått så fort för er, tänkte bara fråga om ni kommer ha en advokat för intervjun? Jag har hört så olika om vare sig det är nödvändigt eller ej? Känner en tjej här som fick sitt Green Card inom tio månader!! Hoppas ni har samma tur :)
Emelie

Svar: Hej Emilie :) tack vad gullig du är! vi har ingen advokat, vårt fall är inte komplicerat och vi behöver inte en helt enkelt. Oftast om man anlitar en advokat följer den en under hela processen. Hade jag dock stannat för länge på mitt visum eller kommit in illegalt hade vi nog anlitat en för då är det nästan nödvändigt men vi fyllde i allt själva och hade inga problem. vanligast väntetid just nu verkar vara mellan 3-6 månader om man gör AOS från F-1 så förhoppningsvis behöver vi inte vänta för länge :)
Stephanie

       http://memlie.blogg.se
Jessica

Håller tummarna att det går fort! :) du går alltså från F1 till Green card? Jag hade ett J1 och en "Two year residence rule" vilket innebar att jag inte kunde ändra status förrän efter jag varit tillbaka i Sverige i två år. Det är mycket med det där... :)

Svar: Yes :) jaha, jag hade J1 visum (är jag ganska säker på) när jag åkte high school men 2 year residence rule gällde inte.. Konstigt! Jag vet inte hur det fungerar men jag vet vissa som det gällde för och andra inte. Jag blir nästan galen av alla regler :P
Stephanie




* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: