Arkiv Stephanie Ammerman -

Candy for breakfast

Så ohälsosamt men sååå gott!!! 
Bdubs

Igår kväll åkte hela familjen till bdubs för en öl/snacks. Jag kände mig galen och beställde en sprite istället för vatten och glass. Kris beställde fried pickles och jag tyckte att det lät väldigt annorlunda men jag provade och de var jätte goda! Vi var bara där i en timme för några äldre män började bråka och det resulterade i att vi inte ville vara kvar. Vi åkte hem och jag och Ben kollade på family guy innan vi somnade. 

Idag är resten av familjen och fixar i huset och jag pluggar inför mitt prov imorgon. Det är segt men det måste göras. Deja ligger bredvid mig och sover, det är svårt att låta henne sova ifred, jag vill bara mysa med henne och krama om henne hela tiden.. Nu ska jag tillbaka in till pluggvärlden! 
Önskerubrik: Därför är Sverige bättre än USA

Sist skrev jag om varför USA är bättre än Sverige och nu är det dags för mig att skriva om varför Sverige är bättre än USA. Jag vill påpeka att det är lättare att hitta negativt dör man bor så därför är denna lista längre. Ni behöver inte hålla med mig men såhär tycker jag:

Kollektivtrafiken är underbar!!! Jag kan inte ens börja förklara hur mycket jag älskar att jag aldrig behövt bil i Stockholm och jag har verkligen tagit kollektivtrafiken för givet! Klaga inte på SL, de är sitt bästa och vi ska vara glada över att vi har det. Vapenlagarna i Sverige är en miljon gånger bättre!!!

Jag älskar vår sjukvård!! Ja, vi har höga skatter men om vi får cancer behöver vi inte sälja våra hem och riskera gå i konkurs. Behöver man köra kejsarsnitt här och inte har bra försäkring kan räkningen på många tusen. Sverige har frikort efter att man spenderat en summa och här existerar inte det. Sverige har 18 månader betald föräldraledighet!!! Förstår ni hur jäkla bra det är?! Här beror det på men ofta är det några veckor och jag vet att min professor fick 5 veckors obetald. Ska vi bo här när vi har barn kommer vi beröva fundera på att gå ner till deltid eller att någon stannar hemma ett tag för jag kan inte se mig själv lämna mina barn på dagis så tidigt. Gratis utbildning - behöver jag säga mer? Och jag tycker att fängelsevården är bättre för i Sverige koncentreras det mer på rehab och människor behandlas som människor.

Jag tycker Sveriges lagar är mycket bättre när det kommer till alkohol: i usa får man köra så länge man har under 0.8 och i Sverige är det 0.2, i Sverige dricker man inte om man ska köra punkt - här dricker man ett antal drinkar och sen vatten och efter en stund kan man köra. Jag blir arg bara av att tänka på att människor dricker innan de sätter sig bakom ratten och många jag känner har kört fulla och många har åkt fast för rattfylla (då har de haft över 0.8 i blodet). Sen i Sverige får man inte servera alkohol till någon som verkar påverkad (när jag jobbat i barer och restauranger har jag sagt till flera gånger att jag inte kan servera dem mer utan de får gärna dricka vatten) men här har jag har blivit tvungen att ta bort alkohol från vänner som knappt kan stå för att de är så fulla och då har jag frågat hur de ens blev serverade från första början. Jag tycker ett det är löjligt att man kan förvara sitt land när man är 18 men man får böter om man dricker alkohol! 

Jag gillar hur ungdomar har mer frihet här än vad man har generellt i usa. Jag känner mig minst 4 år äldre än jämnåriga här och det är för att jag hade mer frihet och upplevde saker tidigare än de här. Jag gillar hur mycket mer säker jag känner mig i Sverige. Jag vågar gå på stan mitt i natten och jag känner aldrig att behöver vara orolig i mitt egna hem om jag är ensam hemma. 

Maten är färskare och mer hälsosam generellt. Jag kan inte ens berätta hur mycket jag älskar svensk mat!! Och människor klär upp sig, man går inte i pyjamas till affären och detta är något jag gillar. Jag gillar att vi går på promenader och inte är då beroende av bilar. 
Det finns en del mer jag skulle kunna skriva men jag vill inte skriva för mycket :)

Run wiener run!


Taxarna var så söta!! De sprang och en del lämnade inte starten medan andra sprang fram och tillbaka. Jätte roligt var det :) 
Mat

Lördag, jag ligger fortfarande i sängen även fast vi vaknade klockan 7. Idag ska vi till downtown fargo för att kolla på "running of the wieners" - en massa taxar (?) som ska springa race och eftersom Deja är blandras av carin terrier och tax så vill vi ta med henne och gå och kolla. 

I torsdags kom grandma Haugen och hennes kille Wally förbi och vi gick ut och åt middag på Village inn som är ett frukost ställe och de har en underbar deal; 4 picks för $6.99!! För mycket mat men då kan jag äta lite av varje. Jag beställer alltid samma sak:

Hash brown, fruit, French toast and strawberry crepe

Yuuum!!


Igår lagade jag pizza och cinna stixs åt min fina make. Det var verkligen extremt gott!!! Ben tog bilder och skickade till sina vänner för att göra dem avundsjuka. 
Nu ska jag göra lunch, Ben jobbade imorse så han kommer nog vara hungrig när han kommer hem! 

Bloggtips! Ebba och Sara i England

Jag pratar ofta om min lillasyster Sara här på bloggen. Sara studerar Samhälle-Utland på Nacka gymnasium och just nu befinner hon sig i Canterbury, England i 3 månader med hela sin klass och studerar. Sara och hennes kompis Ebba har skaffat en blogg om deras tid i England. På bloggen får ni läsa om deras vardag där de bor i en brittisk värdfamilj, går på Canterbury College och testar på det brittiska livet. Tjejerna ar extremt fina och genuina och det ska bli sa kul att följa med på deras resa!! 
 
  http://EandS.blogg.se
 
Sara och Ebba
Bild fran http://EandS.blogg.se

Blowing in the wind

Idag cyklade jag till skolan. Jag valde träningskläder idag för jag tänkte att då kan jag springa förbi gymmet efter att jag är klar och sen cykla hem och duscha. 

Det första jag kan berätta är att när jag cyklade till skolan gick det hur fort som helst!! 10 minuter snabbare än vanligt och självklart tänkte jag att det var träningskläderna som gjorde att jag var så snabb (detta blev senare motbevisat). Jag tänkte även att jag skulle kunna börja tävlingscykla för att jag var så snabb och bilarna bredvid måste trott att jag var vinden för jag bara blåste fram (även fast jag var mycket långsammare än bilarna. (Jag övade övade även olika rörelser som jag kunde göra när jag kommit in först mål..) Jag kom fram till skolan och låste fast cykeln vid Olsen forum som är byggnaden där basketplanen, gymmet och simhallen är. Jag fick sedan till min klass i old main som är på andra sidan Campus.

På väg tillbaka till min cykel efter class stannade jag förbi min psykologilärare Elizabeth som jag stannade hos i en timme och bara pratade. Jag älskar verkligen Elizabeth och varje fång jag pratar med henne känns det som att jag pratar med en jämnårig. Vi pratade iallafall om allt möjligt innan jag begav mig av till gymmet.

Efter gymmet hämtade jag cykeln och började på min långa resa hem....

Som jag berättat förr så blåser det ORDENTLIGT här ibland, och idag blåste det så mycket att jag nästan ramlade av cykeln 3 gånger!! Jag beslutade mig för att gå halva vägen vilket kändes lättare än att nästan rulla bakåt för att det blåste så mycket men det som var jobbigast var att jag insåg att jag inte borde tävlingscykla utan borde hålla mig till att cykla när jag inte vill spendera hela dagen i skolan. Jag som trodde att mina träningskläder gjorde mig så snabb men så var det verkligen inte, jag hade medvind på väg till skolan.. Efter vad som kändes som flera dagar kom jag äntligen hem till en glad vovve som fick hela resan att kännas bättre. Att få se hennes glada ansikte när jag kommer hem får mig alltid att må 100 gånger bättre :) 


Jag tyckte detta skulle vara coolt när jag kom in först i mål - som att jag var lika snabb som en gepard. 

Gymmet
Firefighters

Idag kom min professor in i klassrummet och berättade att det inte blev någon musiklektion idag för vi har för mycket att göra som är viktigt (min political soc professor spelar alltid en låt i början av lektionen och vi diskuterar vad den handlar om från ett sociologiskt perspektiv). Iallafall, vi antecknar och lyssnar på Dr. Lindner. Helt plötsligt börjat det tjuta utifrån hallen. "That's the fire alarm" säger tjejen som sitter bredvid mig. Dr.Lindner säger att det kanske slutar snart och öppnar dörren för att se om någon annan har lämnat byggnaden. "Yeah, let's go" så en del människor slänger på sig ryggsäckar och andra bara skyndar sig ut. Jag sitter där och funderar på vad jag ska ta med mig.. Om det brinner ja då borde jag ta med mig allt, men om det inte gör det ska jag behöva bära runt på min ryggsäck utomhus och gå i alla trappor med den på. Jag beslutade mig för att bara ta med mig min mobiltelefon och anledning var enkel: om brandmännen kommer måste jag ju ta kort!! Haha. Iallafall, jag är en av de sista ut i klassrummet och vi alla tränger oss ner för trapporna. Alla står utomhus på gräsmattan utanför Old Main och vi kan höra hur brandlarmet går där inne. Tillslut hör vi brandbilarna, 2 stora och en liten brandbil svänger in på parkeringen. Ja, det känns typiskt när vi hade så mycket att gå igenom är det enda jag kan tänka på.. Brandmännen går in i Old Main och vi står utanför och hoppas på att få se något coolt. Allt vi fick se var brandmännen komma ut igen och vi fick gå in igen. Ja, det var 15 väl spenderade minuterar. Under tiden vi stod på gräsmattan pratade vi dock och Dr. Lindner sa att han skulle lugnt kunna klättra ut ur vårt klassrum (som är högst upp på 4e våningen) och förklarade hur han skulle ta sig ner. Vi fick iallafall gå in i byggnaden igen och sista delen av lektion var extremt stressig och vi hann inte gå igenom allt.. Detta innebär att det inte blir någon musiklektion på torsdag heller och att jag tog rätt beslut att bara rädda min telefon! Detta fick mig även att inse att nästa gång borde jag bara rädda mig själv och inte stå där ett tag och fråga andra vad de ska ta med sig ut... Haha
Yoplait

Jag är verkligen jätte trött idag! Jag kan inte koncentrera mig och fortsätter att dagdrömma - inte bra. Jag sitter och äter lunch nu så förhoppningsvis får jag mer energi. Jag äter min favorit yoghurt smak - vitchoklad och jordgubbar. Förutom det älskar jag grekisk yoghurt med honung men det är så svårt att ta med sig. Snart börjar psykologin! Förhoppningsvis får vi tillbaka våra prov idag :)
Klass projekt

I min political sociology klass ska hela klassen göra ett sustainability project tillsammans. Igår klockan 21.45 möttes vi i ett klassrum och skulle komma på vad vi skulle göra vårt projekt på. Jag var extremt trött och hade mycket hellre träffats tidigt på morgonen men jag verkar vara den enda morgonmänniskan i min klass. Vi började prata project och jag föreslog att vi kunde försöka eliminera gratis engångs plastpåsar. På affärerna här får man gratis plastpåsar och när de packar påsarna lägger de i typ 2 saker i varje påse så varje gång vi handlar kommer vi hem med minst 20 påsar.. Och dessa påsar är dålig kvalité så de går knappt att använda igen. Så jag tänkte att vi skulle kunna försöka få bort dessa påsar och börja använda mer papper/tygpåsar och om folk verkligen vill ha plastpåsar skulle vi kunna ha bra kvalité på dem och människor får betala för dem. Några tyckte att det var en bra idé men de andra tyckte att det var på tok för svårt vilket jag förstår men hur coolt hade det varit om det hade fungerat? Så nej, min ide blir inte av.

Istället kom klassen upp med att vi ska donera kläder till hemlösa. Jag förstår inte hur det relaterar till sustainbility men jag var bara glad att klassen kunde komma överens så jag kunde åka hem.. När jag kom hem var jag extremt trött och Ben hade somnat redan innan jag åkt till skolan. Nu bestämde klassen att vi skulle mötas 21.30 på måndag igen. Förhoppningsvis tar det inte lika lång tid igen. Nu ska jag iväg till skolan :) 
Biometrics

Idag var det dags för biometrics. Ben och jag åkte till The federal building här i Fargo. Vi blev tvungna att gå igenom Security check och visa legg innan vi fick gå in. Vi gick upp till USCIS som var i ett litet rum och väntade på att personen framför oss skulle vara klar i kön. När det var min tur visade jag min kallelse, mitt pass och marriage certificate. Jag fick fylla i en blankett med namn, address, och mer beskrivande saker så som vikt, längd, hårfärg och ögonfärg. Jag fick sen gå in genom en dörr där en kvinna tog mina fingeravtryck och min bild. Munnen skulle vara stängd så bilden blev inte så bra... Efter det var vi klara! Det tog kanske 15 minuter så inte så farligt! 

Jag framför the federal building. Det blåste rejält!!

Ny design

Jag har ny design igen! Jag gillade min förra men det kändes inte riktigt jag så jag spendera tid igår och idag för att göra en ny. Det tog ett antal timmar och jag gillar den här bättre tror jag men jag lovar att jag inte ska byta design totalt om några veckor igen :) 
I love lamp

Istället för en traditionell lampa i vårt rum valde vi att göra en egen lampa. Vi hittade en lyktliknande sak på menards som förmodligen kommer att se jätte cool ut i vårt rum. Nu ska den bara installeras och förhoppningsvis blir den cool med vår sänggavel som jag målade blå. Nästa helg ska golven göras klara och sen kan vi börja flytta in! :) det ska bli så kul att dekorera och förhoppningsvis ser det lika bra ut som vi tänkt oss. Saturday in the FM area

Igår kom Becky och hämtade mig och vi åkte till the mall där vi mötte Ben som precis var klar med jobbet. Vi åt lunch på Hu Hot (mongolisk grill) och sedan åkte vi runt och kollade på olika saker, vi var förbi scheels och the mall. Sedan blev det JL beers för middag. Becky gillar att gå till lokala ställen när hon reser så vi tog henne till de bästa vi vet vilket blev Rhombus guys och JL beers. Vi hyrde sedan en film och åkte hem och kollade på den; The big wedding - ingen tyckte att den var speciellt bra.

Becky åkte imorse så idag blir det att städa, tvätta och plugga lite. 
Go fishing

Vi är på scheels och kollar runt och lekte lite med deras fiskkamera. 


Våra fina kuddar

Vi har väldigt fina och levande kuddar här hemma :)
Becky is here!

Becky (min amerikanska mamma) är äntligen här!! Vi åt middag på Rhombus guys och vi gick förbi teaberry och drack smoothies. Vi har även college game day i helgen så vi fil förbi och kollade (jag förstår inte riktigt den stora uppståndelsen kring college game day men alla andra här tycker att det är typ det coolaste som någonsin hänt vår lilla stad). Vi åkte även till speak easy och umgicks en liten stund. Jag vet inte vad vi har för planer imorgon men det blir nog att åka runt lite i fargo-moorhead och kolla runt :) Det är andra gången Becky är här och hon fryser såklart då det bara är 15 grader och vind och hon är van vid 40 i Phoenix så förhoppningsvis dör hon inte under denna helg av kyla :) 
Hunden som inte ville äta

Jag vet inte om jag har berättat om Deja, om hur vi brukar skämta om att hon har en ätstörning för hon bara sitter och stirrar på sin mat i 2 minuter innan (om) hon börjar äta. Ger vi henne mat så kan hon helt strunta i den och gå hela dagen utan att äta. Jag löste dock detta problem genom att låtsas att hennes mat var hennes hundgodis och ge några till henne ur min hand och sen visar jag att maten finns i skålen så då börjar hon äta där ur. Det fungerar varje gång. Imorse vägrade hon dock äta om det inte var ur min hand så hon åt hela hennes frukost på detta vis. Man skulle kunna säga att vi är curling föräldrar (och med tanke på att både Ben och jag har extrema curlingföräldrar är det kanske inte så konstigt) 


Nästa gång hon äter ska jag ta ett kort på hur hon bara stirrar på sin mat.

Och det regnar

Jag skulle ju cykla till skolan idag och kollar ut genom fönstret och ser regn... Ja, jag är bortskämd som fick sms från min svärfar som säger att han kommer hem och kör mig fram och tillbaka till skolan. Hur snällt är inte det?! Jag är lyckligt lottad med så fin familj :) 


Laga frukost

Ben var så rolig imorse. Även fast jag inte ska in till skolan förrän 11.30 så vaknade jag 5 utan väckarklocka för jag har blivit van vid att gå upp tidigt. Ben och jag låg och pratade i en timme och tillslut sa han på svenska "Du älskar mig så laga min frukost". Hahaha! Jag gick såklart och gjorde hans frukost för jag kan inte motstå hans svenska. Ja, snart börjar han väl säga att jag ska göra tvätten och städa på svenska... Haha Pizza hut - copy cat recipe


Här kommer pizza hut receptet som är hur gott som helst!! Om ni gillar pizza hut så kommer ni gilla denna pizza (som även är billig att göra!!)

Degen: 
1/3 cup varmt vatten
1/4 cup mjölkpulver
1/2 tesked salt
1 paket (2 - 1/4 teskedar) torr jäst 
1 matsked socker
4 cups mjöl
2 matskedar olja

Blanda vatten, jästen och sockret och låt stå i ungefär 10 minuter. Blanda i oljan. 
Blanda alla torra ingredienser och blanda i jäst-blandningen. Använd händerna och se till att allt är blandat. 

Knåda degen i ungefär 10 minuter till degen är elastisk och smidig. Dela sedan upp degen i hur många pizzor du vill göra. Receptet gör 3 - 9"x9" pizzor (4 stora slicer per pizza) men vill man ha fler går det att ha mindre former. 

Täck formen med tunt lager olja. Kavla ut degen och lägg den i formen.

Låt degen jäsa i 1.5 timme i ett varmt ställe med plastwrap eller en fuktig handduk. (Jag brukar ha på jäsvärme i ugnen)

Piazzorna ska ha vuxit i storlek

Använd vilka toppings ni vill. Jag brukar köra med tomatsås som jag har blandat i kryddor och sen mozarella och tomat. Ben gillar skinka och paprika.

Värm ugnen till 475 grader Fahrenheit eller 250 grader Celsius.   Låt sitta i ugnen i ungefär 20 minuter eller till kanterna är gyllenbruna och osten har bubblat.


Enjoy!!

Killed that test

Jag hade prov i developmental psychology idag och jag kom ut från klassrummet kände det så bra. Jag spenderade många timmar framför mina notes och det lönar sig. Om jag inte får ett A så måste jag ha gjort något fel när jag fyllde i bubblorna på provet eller att jag mixade ihop ord på uppsattsfrågorna men jag hade 2 frågor som jag var osäker på men jag tror jag svarade rätt och kan argumentera för varför de ska vara rätt :) så det kändes iallafall jätte skönt att jag vet att jag gjorde bra ifrån mig! 

Idag blev det 11 timmar i skolan igen. Imorgon blir det inte en lång dag utan jag tänker cykla då jag inte har några läxor och spendera hela dagen i skolan när jag bara har en lektion känns onödigt. Jag ska även passa på att träna lite men det blir inte mer än 3 timmar i skolan. 

Förutom det så är det så måste jag lösa en grej med Skatteverket. Det är väldigt irriterande men de för bara sina jobb. Och på måndag är det dags för biometrics!! :) 

Här kommer bilder på två muppar 

Önskerubrik - därför är USA bättre än Sverige

Jag fick en önskerubrik där jag ska skriva därför är usa bättre än Sverige och en som är Sverige bättre än USA. Denna gång är det därför är usa bättre och jag vill bara påpeka att jag inte har ett favoritland :) men här är mina anledningar till att usa är bättre :) 

 usa är det okej att tycka att du är bäst, det inte bara okej det är uppmuntrat! Det finns en anledning till att de tror/tycker att de är bästa landet i världen och det är för att här är det okej att tycka. Människor här är så trevliga, man säger ursäkta, man håller upp dörren, man säger hej om man känner någon. Jag älskar hur människor är så utåtriktade och det är inte konstigt att börja prata med en främling. De vågar vara stolta över sitt land. 

Allt är billigt här och utbudet är toppen! Det finns många restauranger. Walmart har öppet 24 timmar om dygnet. Här känner människor att de har möjligheter. Costumer service är underbar. Här ger man komplimanger till främlingar. Något jag verkligen uppskattar är att här är jag inte överviktig vilket jag förmodligen är i Sverige, men jag bryr mig inte för jag har inte den ohälsosamma synen längre. Jag har accepterat hur jag ser ut som jag gör och träningshetsen som finns i Sverige (detta är baserat på instagram och fb) är inte lika viktig här vilket verkligen har hjälpt mig med mina komplex. Det finns så mycket att se här och olika klimat. Och min fina make är här ifrån! Det finns så mycket mer jag gillar men det är svårt att komma upp med allt :) 

Ett exempel på en cool plats i usa som vi inte riktigt har i Sverige :) 


11 timmar i skolan

11 timmars shift i skolan utan raster märks! När jag kommer hem är jag helt slut. Idag har jag ett prov som jag studerade för hela eftermiddagen och jag var i skolan 6 imorse så jag kunde få in mer studietid. Sen har jag även lite problem med Skatteverket som jag försöker att lösa men det tar mycket energi!! Imorgon får jag äntligen ta de lugnt och när Becky kommer är jag klar med nästan allt.

Nu ska jag fortsätta studera, bara 2 timmar kvar till min första lektion och jag vill se till att jag kan allt inför provet som är min andra lektion för dagen :) 

Paper

Jag har suttit som fast klistrad vid datorn och jobbat på min uppsats som är due om några timmar. Mitt problem nu är att den ska vara 6 sidor och mer än 8 accepteras inte. Min är 9?! Och det är inte inkluderat works cited! Jag blir galen, varför måste jag tycka att det är så intressant och vilka skriva om så mycket?! Ja, nu förstår ni iallafall varför bloggen inte blir så bra uppdaterad. Om några timmar är jag klar och då kan jag äntligen fokusera på annat än denna uppsats. Jag har aldrig spenderat så många timmar på en uppsats som jag gjort med denna men jag har haft det jobbigt att skriva den så jag förväntar mig inte att få över 90% vilket är okej. Jag får göra bra ifrån mig nästa gång istället :) 
Good morning cobber land

Ben ville åka in tidigt till jobbet idag och jag ville verkligen inte cykla och jag ville skriva lite på mitt papper så Ben och jag gick upp 4.45 och började göra oss ordning för dagen. Klockan 6 var jag i skolan och jag har skrivit på mitt paper sen dess. Nu är klockan 9 och jag ska snart göra lite andra läxor. När vi kom till concordia imorse var det extremt mörkt så det blev en liten bild på the bell tower i mörkret. 

Jag slutar 4.20 idag så det blir förmodligen inte så mycket blogginlägh under dagen men efteråt ska jag lägga upp en annan önskerubrik. Jag ska fortsätta med skriveriet. 
ASC appointment notice

Jag fick mitt biometrics letter i posten idag. Om en vecka (9/23) är det dags för biometrics! Jag ska åka och ta fingeravtryck och bild. Denna gång är det i Fargo så det är nära. Det känns skönt att jag får detta gjort så snart så jag inte har lika mycket att vänta på. Det jobbiga börjar efter detta då den riktigt väntan börjar. Det kommer nog kännas ganska tröttsamt men förhoppningsvis behöver vi inte vänta för länge :) The Bell tower

Jag vet inte om jag har berätta the urban myth om vårt kända Bell Tower. Går man under det själv kommer man spendera resten av livet själv, går men under det med någon kommer man spendera resten av livet med den personen. Jag och Ben har inte gått igenom the bell tower tillsammans än. Det är roligt att se hur INGEN går igenom The Bell Tower. Alla går runt det även fast ingen tror på myten. Det är bara så det är :) idag när jag kom till skolan var det omringat runt det så ingen kunde gå igenom vilket jag inte tror att de behöver oroa sig för iallafall.. Haha


Dåligt samvete

När jag inte bloggar får jag dåligt samvete. Nu vet jag att jag uppdaterar ganska bra men ändå känner jag att andra förväntar sig att det ska finnas något att läsa om på bloggen så de där skuldkänslorna kryper upp. 

Idag blev det att fixa med huset igen. Jag vaknade såklart med världens huvudvärk och insåg ganska snabbt att var mina sinus som spökar. Jag hatar sinushuvudvärk, det gör ont vid ögonen och tänderna och det pressar ordentligt i skallen. Jag hittade ingen sinusmedicin så det fick bli allergimedicin vilket fungerade väldigt bra faktiskt. Vi målade alla trims och fönster idag. Jag hatar höjder men denna helg har jag varit uppe på en stege en hel del. När jag klättrade upp för stegen för första gången försökte jag tala om för mig själv att jag var gymnast i 10 år och jag brukade köra volter över redskap som var högre än denna stege men hjärtat bankade på ordentligt. Det blev bättre men Ben blev tvungen att hålla i stegen första gångerna jag skulle upp. Nu är vi snart klara med rummet men vi kommer nog inte flytta in förrän oktober. Becky kommer nästa helg så vi ska umgås med henne hela helgen så för Ben och mig blir det nog mer jobb under veckodagarna.

Imorgon blir det en hel del plugg. Jag ska åka in med Ben på morgonen och spendera majoriteten av dagen i biblioteket så jag blir klar med lite uppgifter som jag måste göra. 


Det får bli en bild på vårt Bell Tower eftersom jag inte har några andra lämpliga bilder för detta inlägg..

Önskerubrik - "Stephanie om 1,5 och 10 år"

Om 1 år kommer mitt liv se ganska likadant ut som det för idag. Jag pluggar min sista termin på college, söker jobb förhoppningsvis. Jag hoppas på att ha fått mitt Green card by then så jag kan stanna här efter att jag är klar med skolan. 

Om 5 år bor Ben och jag i Stockholm. Jag pluggar (igen) medan Ben har pluggat klart och jobbar inom business/economics. Vi reser och upptäcker världen. 

Om 10 år vill jag ha utökat vår lilla familj. Vi har förhoppningsvis 2 barn. Var vi kommer bo har jag ingen aning om. Vi kanske bor i Sverige, någonstans i USA eller kanske i något annat land i Europa. Vi båda har jobb och vi kanske har ett litet hus som vi tar hand om.

Jag märker hur lite jag tänker på framtiden, vi vet ungefär när vi vill skaffa barn och ungefär vad vi vill jobba med men förutom det så har vi inte så mycket planer. Vi pratar om framtiden men när vi pratar om det inser vi hur mycket mer vi vill göra. Hade ni frågat mig för 3 år sedan hade mina svar varit helt annorlunda och det får mig att inse hur lite jag vet. Nu är det viktigaste att Ben är vid min sida vilket jag inte behöver oroa mig över. Resten löser sig och det viktigaste är att vi är lyckliga :) Målar
Vi har jobbat på huset hela dagen! Vi har en hel del att göra men nu är väggfärgen och taket i vårt rum klar. Jag har en hel del färg över mig vilket även min make har (varje gång jag vill ta kort på honom gör han miner och idag blev det "inte nu igen.." Och sen hans crazy face).

Nu ska vi åka till Menards för Ben har en massa saker han vill kolla på. 

@ Menards

Vi är på Menards och handlar färg till vårt rum. Jag tror att vi kommer att börja måla imorgon, det ska bli intressant. 
Student ID


Jag kom på att jag har glömt att visa er mitt nya student ID. Min förra bild var så hemsk, jag såg bara svettig ut. Denna är bättre men hon som hjälpte mig visste inte riktigt hur man gjorde och som ni kanske ser är min bild lite suddig och jag är inte centrerad. Jag var bara glad över att få byta bild då jag verkligen inte gillade den första så jag är nöjd :)

Jäkla app

Ja så jag skrev precis ett långt inlägg om igårkväll och såklart crashade appen när jag klickade publicera... Jag får skriva senare! Idag blir det även en önskerubrik som jag är nästan klar med :)Oh Miley

Jag vet att de flesta har hort Mileys nya lat och ska jag vara helt arlig tycker jag att laten inte ar sa dalig. Men musikvideon?!? I borjan nar jag kollade pa videon och man ser hennes ogon sa syns smartan hon sjunger om, jag kan till och med kanna smartan! Men sen maste hon forstora det genom att hanga naken och ga runt i osexiga underklader dar man ser for mycket av hennes privata delar och det ar allt man kan tanka pa. Hon verkar vara sa fast i hennes nya image, hon maste lixom vara den dar galna sexiga tjejen nu. Men det fungerar ju eftersom henne ar allt det pratas om; att hon ar naken, hennes VMA upptradande och hennes forhallande. Sa det kanske inte spelar nagon roll vad hon gor nu, det kommer att snackas om henne vilket som.  Men jag tycker musiken och texten ar ganska bra sa och som sagt, i hennes ogon syns sorgen! Varfor var det nodvandigt att slicka en sledge hammer?!  Vad tycker ni?

Music video by Miley Cyrus performing Wrecking Ball. (C) 2013 RCA Records, a division of Sony Music Entertainment
 

Thursday but it feels like Monday

Då jag inte hade lektioner igår känns det som att det är måndag idag. Det ska bli skönt med helg snart! Idag hade jag en hel del saker som behövdes ta hand (kanske märktes eftersom jag inte bloggar på hela dagen) men förhoppningsvis är allt löst nu. Jag hann med ett snabbt telefonsamtal till pappa som befinner sig i staterna (de har varit i NYC och nu är de i Florida och de ska vidare till Vegas och LA) och jag fick panik där ett tag och ringde naturligt till pappa. Ja, jag är ett curlingbarn och det har jag aldrig förnekat.. Haha. 

Idag tror jag att vi ska åka förbi Jons hus och kolla. Han har precis fått nyckel och det kliar i fingrarna på allihopa eftersom vi väntat så länge. Ben och jag ska ju flytta in med Jon och nu i helgen tror jag att vi kommer att börja göra ordning och förhoppningsvis kan vi flytta in snart. Det är ett mindre hus och vårt rum är mini men det är närmare till skolan och det ska bli kul att inreda vårt rum och få använda våra nya möbler och inredning. Ben gillar inredning och design så han har gjort en plan för rummet och det ser jätte bra ut. Det har hänt att Bens plan är för maskulin och mina idéer för feminina men jag tror att det kommer att bli en bra balans nu. Från början tänkte han svart och silver men nu blir det främst blått och grått med svart och vitt.

Ikväll blir det ett liten avskedskalas för Cooper som ska iväg nu i några månader så grabbarna ska samlas och äta/dricka. Jag gillar ju Bens kompisar jätte mycket och några har jag inte sett på ett tag så det ska bli kul att umgås lite med dem. 

Igår försökte jag mig på att måla naglarna med inspiration från pinterest. Ja, det gick ju sådär.. Haha

Deja the explorer

Jag vet att jag lägger upp för många bilder på Deja men hon är ju så söt!!!Study in Bed

Jag är ledig idag, eller ledig och ledig, vi har speakers all day och jag behövde inte gå så jag valde att stanna hemma och plugga och umgås med min lilla vovve. Just nu jobbar jag på en uppsats i Social Theory som handlar om Marxs view och jag koncentrerar mig på sjukvård. Jag ska även skriva om mina egna åsikter vilket jag gärna gör. Jag är stolt över Sveriges sjukvård, ja den kanske inte är den bästa i världen men att alla har equal access gör mig glad. Här får du betala om du behöver åka ambulans och att föda barn är långt ifrån gratis (och oftast får man stanna max 2 dagar på sjukhuset). Samma sak med universitetsutbildning, jag tror inte att vi förstår hur lyckligt lottade vi är som är Svenskar och alla får samma chanser och även fast du inte har pengar kan du utbilda dig efter gymansiet vilket kan vara svårt att göra här. Jag tycker att alla ska ha samma tillgång till sjukvård och utbildning. Man får tycka precis vad man vill och ni behöver absolut inte hålla med mig men det är min åsikt.
 
Ni som gick in på Bens blogg, vad tycker ni om hans svenska? Haha, jag vet att han inte säger så mycket men det är lite iallafall. Han har inte haft så mycket tid att plugga svenska de senaste månaderna så han behöver komma igång igen. Det märks att han måste tänka när han pratar ibland för han kollar bort och ser koncentrerad ut. Jag tror inte att ni förstår hur glad jag blir över att han försöker och vill lära sig svenska. Det betyder mycket, det visar hur viktig han tycker att jag är och hur viktigt mitt land är för honom. Jag blir rörd när jag tänker på det. Han försöker och jag vet hur jobbigt det är ibland men han kommer inte att ge upp. 
 
Deja har legat bredvid mig och sovit hela dagen. När jag åt frukost låg hon kvar i sängen. Det är 25 grader ute så det är nog inte för varmt för min lilla vovve så det blir nog en längre promenad idag. Hösten kommer snart, det känns i luften och jag längtar redan till nästa sommar!!
 
 

Ben pratar svenska

Äntligen efter mycket tjatande så gick Ben med på att prata svenska på video! Han började prata och hade inte så mycket att säga så det förklarar början på videon. Sen ställde jag några frågor senare  och jag var nervös att han inte skulle förstå mig men det gick bättre än förväntat! Videon finns på Bens blogg då jag sa att han borde lägga upp den nu när han har en blogg. Och ursäkta min accent! Det blir så när jag inte övar så ofta.

www.ammerman.blogg.seÖnskerubrik- Såhär ser mitt tränings schema ut

Jag brukar inte skriva så mycket om träning, mest för att hetsen kring träning är så stor och jag egentligen inte vill bidra till den. Jag försöker att träna regelbundetdå jag mår så mycket bättre av att röra på mig. Jag vet dock själv att jag lätt blir träningsnarkoman så jag försöker att ha en hälsosam balans.  

Varannan dag gör jag minst 30 minuters cardio. Om jag cyklar till skolan (som tar 20 minuter en sträcka) så ser jag till att det känns och cyklar på så bra jag kan (cykeln är tung så det känns i benen ordentligt). Ibland springer jag och ibland blir det elliptical. Jag älskar att springa men eftersom jag har känsliga knän efter att de båda åkt ur led så kan jag inte springa för ofta utan att känna det (här finns det ingen skog att springa i vilket jag föredrar) så elliptical är ett bra alternativ men då kör jag oftare ett längre pass än om jag skulle springa. Annars älskar jag att springa i backar och försöka slå mina egna rekord. Och för att komma igång med löpning brukar jag sätta mål så i vår vill jag komma igång ordentlig och har tänkt mig att jag ska anmäla mig själv till ett lopp så jag har något att träna för. Annars gillar jag att ha träningskompisar som hjälper till med motivationen. Deja är en perfekt partner!

När det kommer till styrka gillar jag att göra övningar jag kan göra var som helst. Så ibland blir det på sovrumsgolvet eller i vardagsrummet men på då har jag ingen ursäkt att inte göra övningarna. Jag roterar muskelgrupper och låter alltid kroppen vila innan jag kör igen (idag har jag träningsvärk i axlar och armar så det blev inga armar idag). 

Här är några olika övningar jag brukar göra:

Mage
1 minut x 2 planka
3x30 Sit ups 
2x30 sid sit ups
30x3 russian twist (med medicinboll)
30x3 Heel touches 
50 bicycle kicks
20x2 sit ups på yoga boll


Armar
15x3 armhävningar (på tå) 
30x2 tricep dips
Bicep curls  
100 luftboxningar 
Stå på händerna mot vägg så långe som möjligt
Håll ut armarna rakt ut och variera rörelser till takt i musik - en hel låt
(Sen använder jag även machiner när jag är i skolan men jag kan inte namnet på de )


För rumpa (gör om allt 3 gånger)
30 squats 
30 grand plié squats (ben isär)
30 lunges på varje ben
30 peeing dog på varje ben
30 donkey kicks på varje ben
30 hip lift
20 grodhopp
20 squat jumps
Svettig tjej på gymmet idag


svettig vovve efter en 5k springrunda 


Kommentar till Carl Bildt

Benjamin har borjat lasa carl Bildts blogg. Bildts svenska ar lite for svar sa han oversatter men igar valde han att skriva en kommetar till en av hans inlagg angende Syrien. Jag oversatte for honom for han ville att kommentaren skulle vara pa bade svenska och engelska. Om jag inte har berattat det sa ar Ben otroligt intresserad i current events och vi lyssnar pa MPR (Minnesota public radio) varje dag da det ar Bens favorit radiokanal. Sa Ben kommer nog att fortsatta lasa Carl Bildts blogg.
 
Igar blev det laxor och jag hann inte med att skriva en onskerubrik men ikvall ska jag gora tid till det medan Ben skriver pa sin blogg och jag inte har nagra laxor sa det ska finnas tid.
 
Igar gjorde vi Eggs benedict till middag, hur mumisgt som helst!! Jag rakade ha sonder ett egg dock sa det tog lite tid. Jag borjar bli battre pa att gora poached eggs och et kanns sa lyxigt pa nagot satt. Ja, bade Ben och jag njot och var jatte fulla efterat.
 
Jag har lektion om en timme och har redan varit i skolan i 2 timmar sa jag hann gora klart allt som behovdes for idag sa nu har jag lite tid till att gora lite brollopsplanering. Det ar 305 dagar kvar men vi gillar att vara tidiga och ha en plan :)

Mina var sjalvklart vegetariska sa jag hade tomat istallet for skinka. Jatte gott!! Gillar ni eggs benedict?
 

Notice of action

Idag fick både Ben och jag post från USCIS! Det var vår första notifications of action. Jag har loggat in på USCIS hemsida och det står initial review. Snart får jag hem ett brev angående min biometrics appointment då jag ska gå och ta fingeravtryck och foto. Ja, det blir mer uppdatering när jag vet mer :)


Cute ice pack

My mother in law kopte denna sota ice pack at mig! Visst ar den gullig?! och den haller maten kall i min lilla matlada :) 
 

The better blogger in the family

 
Ben ar den battre bloggaren in familjen. Han spenderade mycket tid pa bloggen igar och tanker ofta pa saker han vill skriva om. Han skulle ha borjat blogga for lange sedan. Han har manga tankar och asikter som han garna vill prata om och jag tror att hans blogg hjalper honom med att fa ut de tankarna och jobba pa sina argument. Det ska bli kul att se vad han valjer att skriva om och om han valjer att skriva inlagg pa svenska. Just nu andvander han blogg.se sa allt ar pa svenska och ibland behover jag oversatta at honom men han forstar mycket och klarar sig utan min hjalp. Nu ar det kanske inte sa jatte svart men jag ar imponerad.
 
Jag akte in med Ben imorse eftersom jag ville plugga hela dagen och som tur var regnade det hela natten och det fortsatter att droppa ner sa det var bra att vi planerade att jag skulle aka med honom. Snart flyttar vi sa vi bor gangavstand fran skolan men huset maste malas och lite sant sa det kanske tar 1 till 2 veckor till innan vi flyttar.
 
Jag ska borja lasa lite nu. Forhoppningsvis kommer jag borja pa onskerubriker redan ikvall sa det ska bli kul :)
 
Denna bild ar fran vart besok till Ikea dar Amy tog bilder pa oss. Rolig ide men bilderna kommer nog inte att anvandas sa mycket. 

Önskerubrik

 
Jag tänkte att ni sak få önska rubriker som jag skriver ett inlägg om. Det kan vara saker som ni undrar om men som jag inte skriver så mycket om i bloggen eller något jag skriver mer om men ni vill att jag ägnar ett inlägg till. Vill ni ha filmer eller bilder från ni gätna säga till om det. Det ska bli intressant att se om jag får några roliga rubriker att skriva om!
 

Benjamin Scotts blogg

Jag tänkte att det var dags att dela med mig av Bens blogg! Ni hittar honom på Ammerman.blogg.se och som sagt, hans är inte så mycket vardag utan mer current events just nu och han har precis börjat skriva. När vi flyttar till Sverige och reser kommer det såklart bli mer vardagliga inlägg men nu håller han sig till annat. Han är ny i bloggvärlden så var snäll mot homom! :) och är ni snälla kanske han bloggar lite på svenska? haha.
 
www.Ammerman.blogg.se
 
 

Smulpaj

Jag och Ben skulle till Walmart för att hyra film. Vi bestämde oss för att gå in och kolla lite. $100 senare och vi kommer hem och packar ur påsarna kommer vi på att vi glömde att hyra film!! Haha, så typiskt.

Idag hände inte så mycket. Vi var onyttiga, vi gjorde pizza då det fanns kvar deg från förra gången vi gjorde pizza. Jag gjorde även smulpaj, hur gott är inte det?? Ingen vaniljsås till men det är fortfarande så sjukt gott. Min kära make åkte även och hyrde filmen vi glömde att hämta på walmart så snart ska vi kolla på film.

Ben har börjat jobba på sin blogg. Han känner att han har mycket att säga och då är ju blogg perfekt. Hans blogg kommer dock vara mycket mer om aktuella händelser, politik och annat som pågår. Han kommer förmdoligen även skriva lite roligare blogginlägg som idag vet jag att han jobbade på ett om hur dumt det är att Twitter bara har en knapp där man kan favoritisera tweets. Jag skriver ju om vår vardag och vårt liv men Bens blogg kommer nog inte vara så koncentrerad runt det just nu tror jag.

Nu ska vi kolla på film! Om den är bra kommer jag tipsa :)


Bröllopsdrömmar

Jag drömmer om bröllop nästan varje natt!! Inatt var det tärnklänningarna som var i fel färg och igår var det att min klänning var för lång så jag ramlade konstant och hatade vårt bröllop. Vi har gjort en hel del bröllopsrelaterade saker här hemma och det märks i mina drömmar. Det känns skönt att ha börjat och jag vet att min familj kommer att behöver hjälpa oss extremt mycket så vi försöker ha en vision tidigt så de får mycket tid till det de behöver göra. Igår gjorde vi iallafall klart våra save the dates och deg ska bli så kul att skicka ut dem till våra gäster :) vi måste såklart även komma upp med en gästlista snart men vi planerar på ett mindre bröllop så det kommer nog inte bli för svårt.

Ben väckte mig imorse och berättade att han skulle till jobbet och jag trodde att han var galen och berättade att det var ju lördag! Det var på riktigt. Jag är gift med en arbetsnarkoman, jag visste det innan vi gifte oss men han visar alltid att jag är nummer 1 i hans liv så det gör inte så mycket.

Här kommer fler bilder från vår "save the date" photo shot som jag gillar att kalla det. Blir det för mycket av dessa bilder??


I'm old!?

Min tvilling Bella hade skirvit ett inlagg om hur hon lyssnade pa Spice Girls och hon kom ihag hennes spice girl poster hon hade pa vaggen och hur vi kollade pa deras VHS och dansade till deras musik. Hon skrev:
 
"...sen hade jag och min tvillingsyster Peffie rosa glittriga platåskor som var sjukt häftiga, jag kommer ihåg hur tunga dom var, bokstavligt talat, jag kände mig som en häst i dom hah"
 
Det kanns verkligen som igar vi stod i dom dar rosa plataskorna, och de var verkligen sjukt tunga sa de var mer speciella tillfallen skor an varje dag skor. Det far mig att inse hur fort tiden har gatt och hur gammal jag ar... Nu kanske jag inte beter mig som en 21och11/12 aring utan mer som en 10aring men fortfarande, om inte sa lange ar jag 22. Hur tusan gick tiden forbi sa fort?! Jag alskar var jag ar i livet men ibland saknar jag att kunna ha dansuppvisningar framfor vanner och familj utan att de undrar vad som ar fel pa mig. Jag undrar om jag nagonsin kommer att vaxa upp? Anledningen till att jag alskar barn sa mycket ar nog for att jag kanner mig som ett och barn forstar inte att jag ar aldre (utan tycker bara att jag ar stencool som far ha smink och klackskor) sa darfor kanner de att de kan bli van med mig. Jag har fortfarande mina rosa plataskor i en lada nagonstans, de passar formodligen fortfarande (och forstar ni hur cool alla barn skulle tycka att jag var om jag gar runt i dem?!?! jag skulle fa annu fler kompisar!!) men det skulle vara kul att spara dem och ha de for mina barn nagon dag. De fungerar ju aven som vapen och det skulle vara utmarkt da jag ar sa emot pistoler. Jag hoppas att jag aldrig slutar dansa som en 8aring varje gang jag hor wannabe. Jag har aven tur att min make forstar att jag kanske aldrig vaxer upp och att han fortsatter att saga nej till pom-pom handles pa cyklen eftersom han inte vill att jag ska bli mobbad. 
 
Jag och Ben akte forbi McDonalds nar vi var pavag hem fran att ha gjort lite arenden och jag fick en Vanilla Shake och jag som inte tal socker i stora mangder utan att bli extremt hyper sitter och studsar pa sangen medan jag skriver detta.. Jag kanner for att springa runt huset nagra varv sa jag kanner mig mer lugn!! Gaaah, jag kommer att explodera fran allt socker!! Haha. 
 
Hur coola ar inte de!?!?! Vi sag ut som sma barbiedockor
 

Biking in the wind

Igår efter skolan pratade jag med pappa på telefon innan jag begav mig hemåt på min cykel. Det började bra men när jag kom ut på 20th där det inte är några hus eller träd insåg jag att det kommer att bli svårt att komma hem. Vinden här är hemsk och speciellt när det är motvind och cykeln redan är så tung att det är jobbigt att cykla utan vind. Plus att det var 32 grader och fuktigt! Jag kom verkligen inte framåt, jag fick gå av ett tag och ställa mig i skuggan och dricka vatten för jag trodde att jag skulle svimma. Jag tycke verkligen synd om mig själv! Haha, jag måste bli starkare så jag orkar trampa. När jag äntligen kom hem kunde jag inte andas och mitt ansikte brände och jag var extremt svettig.. Haha, trevlig historia jag vet men jag har inte så mycket annat att skriva om. Men det där var iallafall min nära döden upplevelse historia.

Idag ska jag låna min svärfars bil eftersom han är ledig idag och det är 35 grader ute. Jag har bara lektion i en timme och efter att Chip sa att det skulle bli varmt idag insåg jag att det skulle vara ganska skönt att köra bil till skolan och slippa svettas. Vi ska kolla på Kristis gamla cykel som har flera växlar och inte är lika tung om den fungerar bättre, vi flyttar ju iförsig om en vecka och då bor vi mycket närmare och då spelar det inte riktigt någon roll hur tung cykeln är.

Nu ska jag läsa lite innan jag kör bort mot skolan.


Message

Ben gjorde lunch åt mig imorse medan jag sov. Nu när jag öppnade min lunch bag så hittade jag en liten lapp. Han är bra han!


Biker lifestyle

Så eftersom det tar mig ungefär 20 minuter att cykla till skolan så jag mycket tid till att tänka och dagdrömma. Ni som känner mig vet hur extrem jag blir - och idag insåg jag att eftersom jag har en cykel så har det blivit min nya livsstil! Nu kan jag inte riktigt kalla det biker lifestyle eftersom de kommer att få mig att låta som att jag har blivit med motorcykel och bär läder (det sistnämnda är dock sant eftersom jag har skinjacka). Men jag är en del av de där hälsosamma gruppen av människor som åker på långa cykelturer och bär tighta dräkter. Innan min lektion började idag kollade jag på youtube videos av hur professionella cyklister cyklar och påväg hem från skolan försökte jag härma dem. Ja, det gick ju sådär och eftersom jag bara rör mig 6km/h så såg det nog ganska löjligt ut när jag bågade ryggen och försökte mig få så lite luftmotstånd som möjligt. Jag insåg att det är nog bättre om jag håller mig till lågstadierollen och försätter tjata på Ben om att jag behöver pom-pom handles till cykeln! Sen behöver jag en rosa hjälm med blommor på. Människor här bär inte ens hjälm när de åker motorcykel så med en ny och cool hjälm kommer jag nog bli en kändis här.

Påväg hem insåg jag också hur mycket människor stirrar. Först tanken som slog mig var att jag har något i ansiktet men sen insåg jag att folk här är inte så vana vid att människor går och cyklar så det är nästan en utomjordisk upplevelse. Några tutar vilket jag fortfarande inte förstår, inte går jag på zoo och skriker på ovanliga djur? Det kan också vara för att jag är så jäkla långsam och de hoppas på att skrämma mig så jag börjar röra mig framåt då jag förstår att det kan se ut som att jag står stilla eller tillochmed rör mig bakåt. En annan teori är att de tror att jag egentligen tillhör 3de klass och har rymt från skolan och därför försöker de säga till mig att åka tillbaka till skolan. Detta är väldigt troligt eftersom jag är ungefär lika lång som 3de klassare och min stora ryggsäck får mig inte direkt att se större ut.. Pom-pom handles kanske inte är en så bra idea iallafall?

Ja iallafall, nu äter jag mellis och sen blir det läxor!

Här är en bild på mig när jag äter en nektarin. Hur cool är inte jag?! ;)


And there goes the money

Jag maste ha gjort nagot fel med min G-1145 (E-Notification) da varken jag eller Ben har fatt nagon notification angende att var application kom in, eller sa sag de inte var G-1145 och vi far istallet vanta pa vanlig post. Jag har suttit och tankt att nu skickade jag det sakert till fel address eller att den har blivit bortslarvad aven fast USPS sa att paketet kommit fram.. Jag har iallafall varit jatte narvos och undrat vad som ar fel men nu sag jag idag att USCIS har cashat in vara checkar sa det betyder ju att de har paborjat var application! Aldrig trodde jag att jag skulle vara glad over att de har tagit pengar ur vart account men nu vet jag att nagot borjar handa.. Men nu borjar vantan pa riktigt! forhoppningsvis far jag kallelse om att gora biometrics snart sa det kanns som att det gar lite framat iallafall.
 
 
 

@ School

 
 
 
Jag sitter I biblioteket och laser. Valdigt interessanta lasningar idag! jag har 2 high lighters, 2 fargpennor och sen vanliga pennor sa jag ser till att allt intressant markeras. Jag har 2 timmar kvar tills min forsta lektion. Jag tog med mig lunch I min nya lunch vaska som jag fick av min svarmor. Hur cool ar inte den?!
 
 

Nu ska jag fortsatta lasa sa jag ar klar innan mina klasser borjar. Idag har jag 2 sociology klasser och psychology!

"Love is composed of a single soul inhabiting two bodies." – Aristotle

 
 
 
 

You can ride it if you like.

Jag är verkligen så stolt över min cykel! Jag får beröm för hur cool den är och jag känner mig verkligen som ett litet barn. Imorse tog Ben några bilder på mig när jag var påväg till skolan och man ser hur glad jag är :)


Bilister

Jag har precis cyklat till skolan och sitter nu och gör lite läxor. Bilister gör mig galen, de förstår inte att de ska stanna vid övergångsställen utan kör på som vanligt... Jag har en timme innan lektion så jag ska se till att jag får allt gjort innan jag börjar!


Labor day

Idag är det labor day och eftersom jag går privatskola är jag inte ledig. Labor day är till för arbetare och ska vara en dag med vila men på min skola är det en dag med arbete. Ben ligger bredvid mig och sover ock klockan är redan över 8.30 och jag sa igår att jag vill att han bara tar det lugnt och gör precis vad han vill idag då det inte är ofta han är ledig.

Igår gick vi hem till Backlunds och satt runt brasan. Deja följde med och vi satt och pratade. Våra kläder stank och vi båda luktar brand så när jag kommer hem från skolan måste jag tvätta. Tidigare igår åkte vi förbi och köpte en korg till cykeln. Det är en vanlig stråkorg som jag har satt fast till cykeln med zip ties! Nu kan jag ha saker där i, som blommor och Deja :) haha, nej men jag kan ha min lunch bag och vattenflaska där i. Det kommer att bli toppen!

Ja, Labour day och jag ska börja göra mig iordning för skolan. Alla andra är hemma idag men jag ska till skolan lite tidigt så jag kan göra lite läsning innan min klass börjar.

Jag vet att detta är en bild på Deja men det är precis så Ben ser ut just nu. Han är lite mindre hårig men precis lika söt!


Språk fråga

Hej! Vet att du många frågor här på bloggen, men jag har också två frågor som jag hade varit oerhört tacksam över om du kunde besvara i ett inlägg! :)Det är nämligen så att jag funderar på att studera i USA på college, men jag funderar på det här med språket. Du hade ju varit utbytesstudent i USA innan, så du kunde ju engelska flytande. Men räcker det med vanliga gymnasiekunskaper? Hade B(vilket är VG/MVG) i ENG B och läser nu ENG C, men vet inte vad jag får för betyg där. Kommer man snabbt in i språket eller skulle du rekommendera att man läser en språkkurs innan? Och sedan undrar jag om det är så att man måste studera ett helt program eller går det att bara läsa fristående kurser? 
 
Sen måste jag också skriva hur inspirerande det är att läsa din blogg och se att du följer dina drömmar! :) Har faktiskt följt din blogg sedan ditt utbytesår i Arizona och det är från din blogg som jag först fått inspiration till att studera i USA! :) Ha det bra!
 
svar:

hej! :) när det kommer till engelskan så skulle jag inte vara orolig. Det enda är att det kan ta längre tid att läsa och skriva uppsatser men jag tycker inte att det är nödvändigt att ta en språkkurs innan. På min skola måste alla internationella studenter ta ett engelska test där man skriver, pratar och lyssnar och baserat på detta får man veta om man måste/rekommenderas eller inte att ta en engelska kurs. Jag tror inte att som svensk att man skulle bli tvungen att ta kursen och jag skulle istället ta en skrivklass på engelska där man läser mycket och skriver mycket uppsatser så man lär sig skriva bättre vilket jag tror hjälper mer än en språkkurs :) De svenskar som gått på concordia och inte pluggat på engelska tidigare tyckte att de kurserna hjälpte sjukt mycket och att deras engelska förbättrades på alla sätt. Och engelskan kommer fort så jag skulle absolut inte oroa mig :)
 
med fristående kurser menar du då att man inte har ett major eller att man inte läser på heltid? Jag tror inte att man kan få visum om man inte studerar på heltid men om man bara vill läsa olika kurser och inte ha ett major kan man absolut göra det! Många har inget major innan de kommer och då är man undecided och tar vilka kurser man vill tills man hittar det man är intresserad av. Många utbytesstudenter läser olika kurser och oftast de kurser de tycker är intressanta istället för kurser de behöver. Tack så jätte mycket :) det är då kul att få beröm för bloggen ovh känna att man är inspirerande!!! Det är vad som får mig att fortsätta blogga och älska det :)

Oh lazy day

Vi tar det lugnt här hemma. Ben jobbat inte imorgon så vi umgås och har kul! Jag skriver mer senare :)


Pizza

Ja, vår pizza hut copy cat recipe blev gudomlig! Jag blev nästan lite chockad över hur likt det smakade pizza hut!! Jag vet att jag pratar mycket om man men jag verkligen älskar mat. Ja, gillar man tjock crust då är denna pizza magisk :)

Jag får lägga upp receptet senare!


Calzone recept

Detta recept gör 2 stora calzones!

1 (.25 ounce) paket active dry yeast
1 cup varmt vatten
1 tablespoon olivolja
1 teaspoon socker
1 teaspoon salt
2 1/2 cups Mjöl
tomatsås
riven ost
Andra toppings

Blanda först vattnet, jästen och sockret och låt stå i 10 minuter. Blanda sedan i saltet och olivoljan. Blanda i en cup mjöl och mixa till jämn smet. Mixa in resten av mjölet gradually tills allt är iblandat. Knåda degen i 5-10 minuter tills degen är elastisk. Häll i lite olivolja i en bunke. Lägg i degen i bunken och vänd sedan degen. Låt stå i 40 minuter med handduk eller plastwrap tills den dubblats i storlek. Värm ugnen till 190 grader.

Slå ner degen och dela den i två delar. Kavla ut den till en tunn cirkel och lägg på tomatsås, ost och andra toppings. Vik degen och med en gaffel tryck ner kanterna så de sitter ihop. Pensla lite olja eller ett ägg på calzonen innan den läggs in i ugnen. Låt den sitta i ugnen i ungefär 25 minuter eller tills guldenbrun.

Våra blev jätte goda och vi båda åt upp hela pizzan även fast vi var mätta :)


Movies!

Igår spenderade vi hela kvällen framför tv'n. Vi kollade på The great gatsby och Olympus has fallen. Båda filmerna var bra, jag gillade verkligen The great gatsby, soundtracket var grymt! Olympus has fallen var lite overklig enligt mig och väldigt typisk action movie så the story line visste vi om innan filmen kom igång. White house down som jag inte har sett än verkar vara nästan samma film! Haha.

Idag såg vi despicable me, underbar film! Förstår inte hur jag inte har sett den tidigare?! Vi har även batman, silver liningsplaybook, Lincoln och en till film som vi hyrde som vi ska försöka kolla på denna helg! Ja, vi försöker komma ikapp eftersom det är många filmer vi inte har sett.

Vi håller på att laga pizza hut pizza, jag hittade ett copy cat recept som vi ska testa. (Och tusan, jag glömde att posta recept på calzones jag gjorde förra veckan!! ) Om det blir bra och smakar pizza hut så kan jag posta det så man slipper betala $7 för pizza :)